Új privát üzeneted érkezett!

Mush: még mindig semmi, pedig ma már 41+1 napos. A dokija már elindította volna a szülést, de a főorvos nem engedte. Most bevetett egy trükköt, mert "panaszkodott" a főorvosnak, hogy nagyon fáj a múltkokri császárának a sebe. Erre a doki mondta hogy jön délután és akkor lehet indítanak! :cry: Jó mi???
Vendég

Na nekiültem a vanilia jégkrémnek. :) Majd látjuk mi marad belőle. :lol:

Kép

Kép
bellanitta

na nekem mar a fagyival is vigyaznom kell. par napja neki akartam ulni egy nagy tubus vajkaramellas fagyinak, amikor is olvasom, hogy van benne wheat (az az gluten)! :twisted: :twisted: mi a fenenek tesznek bele ilyesmit???
de szerencsere a baylises fagyiba nincs, igy ha mast nem is de legalabb azt nyomhatom! :lol:

gyurmi. nekem is latszanak az erek.

anita. edd meg az osszeset a ha jol esik!

KépKép
KépKép
mush589

Mush!
csak a felét sikerült :lol:

Kép

Kép
bellanitta

Fagyit most én is ennék! Gondolj rám!

Mush! Hát remélem apa boldogulni fog a kimaradt dolgok beszerzésével.

Néhány rugi abból amit tegnap kaptam: Kép rugik Kép rugik Kép rugik

és ez csak egy része

Kép
Kép
Kép
erika26

Idézet:
Egyébkén én azt olvastam, hogy 12 óra alatt legyen 10 mozgás.

Nekünk a tanfolyamon 2 doki (egymástól függetlenül), a saját 2 dokim, és a tesómtámadónéni is 1 órát mond. ...és a terhesgondozós kis könyvben is olyan táblázat van.

38. héten van még egy kötelező UH.

Kép
zölddisznó

Hajrá Anita te vagy az erősebb!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Most ébredtem, szakad az eső... mindjárt bújok vissza aludni...

Kép

Kép
dcili81

Zöldi nem a 36. héten van az utolsó?

Kép

Kép
dcili81

Anita: nyitom az ablakot a maradék jégkrémért! Tudod csak úgy Mézga Aladárosan! :lol: :lol:
Vendég

Én az UH-kat nem tudom annyira, mert nekem mindig 4 hetetnte csinál a doki. Legközelebb 37. héten megyek. Amúgy úgy emlékszem, hogy a hivatalos protokoll UH 36. heti a tök utolsó!

Erika: édi rucik!
Vendég

Kérdés: húslevest, zöldséggel le lehet fagyasztani? Nem lesz baja a zöldségnek?

Kép

Kép
dcili81

Gyerekek! Október 30 van és itt jégeső esik! Nem semmi!!!!
Vendég

aszem, a somlói végét már nem kellett volna... Kép

Kép

Kép
gabilany79

zöldi:hazudtam üsse kő.....129,1cm..... :shock: :oops:
de lehet hogy most a banán ad hozzá 1 centit amit nemrég majszoltam.:D[/quote]

Kép

Kép
nikianya21

Sziasztok!

Látom a termés megint megvan,nem is tudtam utánatok olvasni,csak bele-bele olvastam ide-oda(de be fogom pótolni,ígérem),és ezért ha vmi olyan kérdést tennék fel amit már vki megkérdezett azért,bocsánat,de ez az utána olvasás hiánya :oops: :oops: :oops:

Kérdés:vki küzd aranyérrel?nekem az első terhességemnél jött ki,és azóta hol visszamegy hol kijön....az lenne a kérdésem,hogy ez már sosem megy vissza úgy,hogy többet ki se jöjjön?Meg az szokott viszketni?Fájni nem fáj,de sokszor kellemetlen érzés,és egypár napja,viszket is(bocsi a részletes leírásért)

Azért látom nem csak én küzdök a nem alvással,hát tegnap éjjel azt hittem nem bírom tovább,meghalok....Majdnem beszakadt a hátam,náthás is lettem,ráadásul a savam is kínozott,és még sosem volt lent ahol jön ki a baba ott a csontom annyira fájt,mitől lehet ez?Tök megilyedtem.Vagy ez normális?Készülődik a szervezetem?

Apával egyik este azt beszélgettük h tök jó nem csak én vagyok egyedül ilyen panaszokkal,és mondtam neki olvasson bele a fórumba,hogy szinte mindegyikünknél,"egyszerre"jönnek elő a bajok,hogy itt fáj ott fáj,stb :) :) ,és tök megvolt lepődve h ilyen is van h egyszerre ennyi kismama küzd ilyen "bajokkal"...

És tudjátok mi jutott eszembe?Az h decemberbe ha megszületnek a babák,akkor majd tök üres lesz a fórum?Vagy esetleg lesz időnk akkor is írogatni?Oylan kiváncsi vagyok már :)

Ja,én is úgy hallottam h egy nap alatt kell 10szer mozogni a babának,de lehet rosszul tudom,sőt...hát nekem egy óra alatt tuti nincs meg tíz,az nagy gond?

Na most megpróbálok visszaolvasni(előre félek),ami sztem lehetetlen lesz :roll: :?

solya051020
Káld

Gaby hagyd hadd jöjjön ki, aminek ki kell...

Kép

Kép
dcili81

Cili! Akkor is szoktak, de szerintem orvosa válogatja.

Cili! Le!

[quote]O írta:któber 30 van és itt jégeső esik! Nem semmi!!!!

Túl korai, vagy késői?

Kép
zölddisznó

Zöldi köszke!

Nem tudom nekem még az elején adott a védőnő egy listát, hogy mikor milyen vizsgálatok vannak, azon ez van, de hétfőn legfeljebb rákérdezek, mert akkor megyünk...

Itt éppen süt a napocska... :lol: :lol: , de áll a víz a kertben... :cry: :cry:

Kép

Kép
dcili81

Zöldi: hát csak furcsállom. Olyan mint egy nyári zivatar!!! Amúgy meg rohadt meleg is van hozzá. Elmentünk ebédelni és folyott rólunk a víz (akkor még nem esett)! :lol: :lol:
Vendég

Solya szerintem nem lesz üres!

Sőt miután szinte minden napra jut egy baba, meg hát ugye nem biztos, hogy mindenki időre szül, leszünk.

Akinek meg már megvan a babája, ő meg megosztja a többiekkel a pelenkázásszoptatásbüfiztetésnemalvás élményeit.... :wink:

Kép

Kép
dcili81

Niki vazze! Ez nem ér!

Solya! Az aranyér tulajdonképpen egy viszértágulat, ami ha egyszer kialakult, akkor sajna nem tud visszafejlődni. Néha - erőlködés, sok ülés...- kijön (végbélnyíláson kívülre), de ha nyugiban van, olyankor visszahúzódik a végbélbe, Néha viszket, néha már fáj, van, hogy vérzik székletürítéskor, és van, hogy be is gyullad. Csak a tüneteket lehet kezelni, karbantartani, megszüntetni csak műtéttel.

Kép
zölddisznó

solya. csak nezd meg a nyari kismamakat mennyire "elneptelenedet" a szulesek utan! mar vagy a 700. oldalnal tartanak! :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Szerintem is dupla annyi lesz a duma decemberben. Sőt! Fellendül az éjszakai forgalom is. Együtt virrasztunk az otthon vajúdókkal, a szoptatókkal, nemalvó mindenórásokkal...

[quote]l írta:ent ahol jön ki a baba ott a csontom annyira fájt,mitől lehet ez?

A szeméremcsont két fele ugyanolyan varratosan kapcsolódik, mint a koponyacsontok. (Tudod, olyan, mint a recés fogú kés) Ez ilyenkor már el szokott kezdeni "szétnyílni", távolodni, helyet csinálva a bébikédnek a csontos medence átmérőjét növelve. Normális, csak fáj. Nekem is! Épp most! Brrrr+ Hiába mondom neki, hogy Hanna a hasamon keresztül bújik majd ki, ez csak tágul, meg tágul...

Bocesz! A jégeső a meleg front miatt van, úgy alakul ki, hogy......na jó, nem tartok földrajz órát is! Ölég a biológia. Amúgy is őszi szünet van...mint ahogy az imént az uncsiöcsim felvilágosított, amikor rátelefonáltam, hogy ne lógjon a suliból (mert láttam, hogy feljelentkezett MSN-re) :lol: Jól benéztem! :oops:

Kép
zölddisznó

Utánanéztem kicsit a gyógynövényeknek, hogy mit lehetne még vizesedésre inni, mert ahogy tegnap írtam, nekem a csalántea semmit nem használ :cry: . A Theiss könyv ödémára még az aranyvesszőt javasolja, illetve találtam egy olyat, hogy szülés előtt 4 héttel palástfűtinktúrát vagy teát kell inni, ami előkészíti a méh izomzatát (amire a málnalevél teát is ajánlják). Ezekről hallott már valaki?

zsebi_baba

Sziasztok Csajszik!

Nagyon gáz éjszakám volt... úgy fáj a medence csontom a hátam felé, hogy alig bírok menni... Fájok.... de látom ez általános nyűg lett...

Tegnap megsajnáltam apóspajtit... szegény nekiállt főzni, úgyhogy vacsira csináltam nekik rántott sajtot... nem baj... már csak két nap...

Sármi! Nagyon izgulok ám érted, de szerintem is akármilyen undi is az a dokiné, már csak mondta volna, hogy nagy a baj, ha nagy baj...

Csaki! Hát remélem a mai jobb napod lesz.... és jó küzdést a vizesekkel...

[quote="mush589"] írta:mush589vedono azt mondta, hogy 1 napon belul kell 10. nekunk egy oran belul nincs meg!!! most akkor parazzak??? tudjatok, hogy amugy is nagy aggodalmam, hogy nem mozog sokat. olvasom, hogy nalatok milyen buli van, hat nalunk ilyen nem volt.

Ne parázz! Nekem is a doki mondta, hogy naponta 10! Ezt a 10-et pedig úgy kell nézni, hogy délelőtt és délután egy -egy félórát kinézel magadnakm amikor lepihensz és számolod a babamozgást! Egyszerre ötnek kell meglennie, és ha nincs meg, meg kell ismételni kicsit később! Egyébként pedig teljesen normális, hogy ilyenkor kevesebbet és nyugalmasabban mozognak... én így tudom, és bízom benne, hogy tényleg így van, különben én is parázhatok... a bulik már nálunk is elég régen elmaradtak...

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

[quote="gyurmi"]S írta:gyurmiziasztok!
Szerintetek normális, hogy a melleimen iszonyatosan látszódnak az erek?

Szerintem normális... nálam detto csak nekem a hasam is iszonyatosan eres!

bkatalin

Zöldi: hát tudom én ezt. Azért jó voltam föciből még ha már rég volt is. Ezt is gyanítottuk a kollégákkal, hogy ezért akarunk megdögleni, csak hát fura ilyenkor. Most már süt ezerrel a nap.
Nekem most az ujjaim lettek bénák. Az előbb a főnök jó 3 oldalnyi anyagot diktált és a végén már alig tudtam ütni a klaviatúrát. Nézem be is dagadtak!!! :cry: :cry: Na tényleg abba kell hagyni a melót!

Szerintem is lesz időnk írni, de majd babafüggő lesz. Tuti nálam éjjel-nappal be lesz kapcsolva a gép! :lol: Aztán ha van egy kis időm csacsogok veletek!
Vendég

Most kaptam meg a vérvételi papíromat,és segytségre lenne szükségem.Eddig az összes vérvételnél a vizeletnél csak úgy nézték a vizelet cukrot,h nem írtak hozzá számot csak h normál,vagy negatív.Most meg írtak hozzá számot is.
De pontosan mit jelent h vizelez cukor?Az van a vizeletben,vagy összefügg a cukorbetegséggel?És mennyi a megengedett érték?Tök be vagyok parázva h eddig nem írtak számot most meg igen,persze védőnő a héten szabin van,telefonja ki van kapcsolva,mást nem tudok megkérdezni.
Ja és most vmi más rendszer van ott az Sztk-ba ahol szokták vennia vért,mármint a szgépben(védőnő mondta),és még a papír is teljesen máshogy néz ki mint szokott.
Lehet túlaggódom?

solya051020
Káld

Solya: és milyen számot írtak hozzá????
Vendég

Zsebi! Mi hőmérősök, a palástfő teát a ciklus 2. felében ittuk, mert természetes progeszteron növelő hatása van. Más vonatkozásban nem hallottam róla.
Legjobb vízhajtó a sör! Ciccc (mert hogy dobozos) Egészségére mindenkinek!

Bocika! Akkor írjál be magadnak egy 5-öst! :lol:

Kép
zölddisznó

Solya! Ha cukor van a vizeletben, az nem túl jó, de ha a vérben nem jelentkezik magas érték, akkor egy kis diéra, és rendben.

Kép
zölddisznó

Na, azért ez se' kicsi! :lol:
Kép

Kép
zölddisznó

Igenis Coca tanárnéni! :lol: :lol: Egészségedre! :lol: 8)
Vendég

Aztaaa mekkora coca poci!!!!

Az enyém kemény 112 cm. Már egy ideje nem nőtt, igaz a kölök fekvése megváltozott. És még nekem mondták hogy nagy a hasam!!!!???? :lol: :lol: :lol:
Vendég

szép délutánt :D

aludtam egy órácskát, és azt hittem h esteledik.. olyan sötét van és szakad az eső .. :(

Zöldi! neked is jó nagy pocakod van ám! :D

most felbuzdulva álmos szemekkel megmértem én is , és nekem és 112 cm..
...tegnap a védőnő is mondta h jó nagy pocim van,,, aztán jött egy másik kismama, aki 30 hetes volt, neki még nálam is nagyobb ..

Megyek összedobok egy kis salátát a fasírt mellé.. és visszabújok asszem,, :roll: :lol:

Kép
eszterke24

Jaj a számot elfelejtettem írni.
8,30 csak ennyi van írva.
De mikor cukorterheléses vérvétel volt ott semmi nem volt a vizeletben a cukor értékek meg éhgyomri 6,00,egy órás 7,8 két órás 5,5lett
akkor most miért van bennt cukor?mégis cukros vagyok?
vagy ez azóta alakult ki?nem értem

solya051020
Káld

akkor en a 113 cm-mel le vagyok maradva?! :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Néhány vagány cucc:

Kép

Kép

Kép

Kép
dcili81

Mush nekem is csak 116 cm, szerintem nem vagy elmaradva...

Kép

Kép
dcili81

[quote="mannababoca"]
írta:
mannababocaVan aki még reggelente kávézik (rajtam kívül:)?

Igen! Én! Minden reggel macikávét iszok! :)

Niki! Nagyon szép pocód van... jó nagy... az enyém nincs ekkora

Sármi! Örülök, hogy azért ok minden! Pihenj amennyit csak tudsz!!!!

Laura! Grat a szép eredményekhez! És milyen szuper, hogy az uncsitesó korban ilyen közel van...

[quote="erika26"]T írta:erika26i milyen sűrűn jártok uh-ra? Én a 30. héten voltam és nem is tudom lesz e még egy. A dokimmal a 34. héten találkozok és azt mondta, hogy utána már csak a ctg van meg egy vérvétel.

Detto... én még jövő héten, az a 35. hetem megyek dokihoz, és elvileg utána nekem már csak dec .1-én kell menni... itt meg csak nem is ctg-znek.

bkatalin

[quote="solya051020"]v írta:solya051020ki küzd aranyérrel?nekem az első terhességemnél jött ki,és azóta hol visszamegy hol kijön....az lenne a kérdésem,hogy ez már sosem megy vissza úgy,hogy többet ki se jöjjön?Meg az szokott viszketni?

Solya! Nekem is van ... bár szívesen eladnám... még én fizetnék, hogy ne legyen. Szokott nekem is viszketni, de néha fáj is...

bkatalin

Mush! Hát még én a 109-cel...

bkatalin

Kati! nekem is 109 már 3 hete! szerintem ez nem jelent semmit.
kicsi pociba is lehet nagy baba és fordítva is.
ma a festő bácsi megkérdezte tőlem: egy kicsit meghíztál nem? (már 1 éve nem látott) :D

Kép
Kép
Kép
erika26

Hát a fél kiló túróból a süti helyett kőrözött lett. Brutális mennyiségű lilahagymával. Uzsira bekajáltam belőle. Most lángol a gyomrom, meg még a nyelőcsövem is. :-D

Én juszt se mérem meg a haskörfogatom! :twisted:

Kávé: Szülés után koffeinmentes instant kávét tejjel lehet azért iszogatni???

Aranyér: Akinek van, szülés közben alakult ki???

Kép
Kép
lbernuska

Lbernuska én úgy tudom semmi tejterméket nem lehet enni, mert ha szoptatsz az kiválasztodik az anyatejbe, és a baba egy éves koráig nem kaphat tehéntejet, nehogy allerigázáló hatása legyen...

Körözött... hm elgondolkodtató... holnapi program...

Kép

Kép
dcili81

Solya! Mit ettél a pisivizsgálat előtt? Még ha előző este eszel is valami extra cukrosat, megjelenhet a vizeletben. Engem is ezért küldtek már a 17. héten terhelésesre, mert vizsgálat előtt cseresznyét ettem. Azóta odafigyelek erre, és semmi gond. És a terhelésesem is jó volt, meg csináltam itthon próbareggelit is.

zsebi_baba

Zöldi! A sör jöhet!! :wink: egészségünkre!!!!

zsebi_baba

De valahol meg azt olvasom éppen most, hogy sovány tejet lehet inni... akkor most mi van?

Kép

Kép
dcili81

Cili! Azért ennyire nem kell szigorúan venni a szoptatás alatti tejfogyasztást!!

zsebi_baba

Dcili!
Ez a tej ivása szoptatás alatt kb. annyira ellentmondásos kérdés, mint a camambert vagy a máj evése terhesség alatt...

Gyakorló 3 gyerekes anyukától hallottam, hogy ő bizony mindent kipróbált, amit tiltottak: K betűs zöldségek, apró magvas gyümölcsök, tejtermékek. Először kis adaggal kezdte, aztán ahogy nem volt a gyerekeknek baja, úgy emelte.

Kép
Kép
lbernuska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?