Ma voltam védőnőnél, megkaptam a kiskönyvet. A kiírás dátumáról nem egyeztünk meg, pedig én úgy nem szeretem, ha nem hisznek nekem, meg ha butának néznek. Persze nem igazán fontos az a dátum, de inkább szeretném, ha későbbre raknák az időpontot (a baba tényleges kora alapján), mint az utolsó menzesz alapján, mert az előző császár volt, és ugye ha túlhordom, és nem akar magától esetleg még indulni, akkor könnyebben nyúlnak a kés után, pedig ha más ok nincs rá, akkor szeretnék simán szülni megint, mint a nagyobbnál.
Mondom, hogy a doki az UH-n 1 héttel fiatalabbnak nézte a babát, erre ő benyögi, hogy az UH alapján amúgy is két héttel fiatalabbnak kell lennie (persze az orvosi kornál igen, de ennyire azért nem vagyok műveletlen). Most nem tudom, hogy engem néz hülyének, vagy az orvost, aki akkor kiállította, hogy 5 hetes terhes vagyok (a 6 helyett), talán nem véletlenül (ja, az orvosom meglehetősen gyakorlott UH-s). Mire megszólal, hogy csak majd a 18. heti UH-kor számolunk szülési időpontot (ha addig be nem iratom a kiskönyvbe orvul a dokimmal
), mert az akkor pontos. Na erről csak annyit, hogy én pont azt hallottam, hogy minél idősebb a terhesség, annál pontatlanabbul lehet megállapítani a baba tényleges korát, a legpontosabban pont az elején lehet...
Vagy alapvető követelmény, hogy a kismama kicsit butácska, kicsit műveletlen stb. legyen, és ezért bánik így velem a védőnő (aki egyébként már az előző terhességemnél, és Nátán születése után is többször felbosszantott különböző hasonló dolgokkal). Ez esetben nekem nem szabadna védőnőhöz járnom, mert túlművelt vagyok
Ja, ezt amúgy mondtam is neki, hogy én nem nagyon fogok. Az anyaságihoz csak 4 pecsét kell összesen a dokitól és védőnőtől, a dokihoz megmindenképpen megyek 4 hetente, ez úgyis meglesz, a védőnő meg nem csinál semmit, csak átmásolja a leleteket a kiskönyvbe, meg súlyt és vérnyomást mér. Ja, ezzel senkit nem akarok lebeszélni róla, hogy járjon rendesen, főleg ha első babás (az akkori védőnőhöz én is szívesen jártam, meg tudott újat is mondani (meg pl. minden alkalommal csinált vizeletes gyorstesztet (vizeletben cukor, fehérje van-e), aminek szintén van értelme, de itt ezt nem csinálják)), de így 3. babánál ezt én már csak felesleges időpocsékolásnak érzem.
Jó volt indoknak a két gyerek. Viszont pozitívum, hogy azt mondta, hogy vagy én megyek be, vagy esetleg kijár!
Momo!
Viszont nálunk is valamikor később volt a nagy találkozás, így én most még csak a 7. hetet taposom, nem a 8-at...
Beszti