Új privát üzeneted érkezett!

Valaki a múltkor kérdezte, hogy mi van a barátnőmmel! Hát még mindig semmi. Igaz holnap már betölti a 41. hetet és utána meg már indítás van. Az előbb volt nála a főorvos és ő mondta.
Szegény teljesen kész van, hogy már egy hete bent dekkol. Hosszúhétvégén meg semmit sem csináltak vele/velük. Ráadásul volt velük a szobában egy olyan kismami akinek meghalt a magzata. A csajszi már a vége felé járt, és nem vették észre, hogy a baba szervei a fordított oldalon vannak. Még 4D-n is volt és nem látták????!!!!!!! Teljesen kiakadtam mikor ezt megtudtam. Akkor mi a fenének UH-znak minket ennyit, ha ezt nem veszik észre! Borzalmas.
Bocsi, hogy ezt ide írtam de engem teljesen felháborított ez a dolog!
Vendég

na megprobizok aludni egyet addig is előre!

Kép
andy30

Bocika!

Az tényleg gáz, hogy nem vették észre, hogy fordított oldalon vannak a szervek, de szerintem nem attól halhatott meg a magzat. Mindenképpen szörnyű tragédia, de ott lehetett valami más rendellenesség is, amit nem biztos, hogy észre lehetett venni.

Kép
zölddisznó

Zöldi!
Igen úgy tűnik, hogy a szívével volt gond! Csak fura hogy nem veszik észre és ha meg már tudták hogy baj van pár napig mégsem csináltak semmit!

Na megyek haza! Már csak 4 nap van vissza!!! :lol: :lol:
Vendég

Hú én most kapcsoltam, hogy nekem nincs olyan,. hogy szülőszobás csomag :shock: Annával patológiáról mentem szülni, és most is erre számítok, szerintem nem kizárt, hogya végén befektetnek... Akkor meg majd összerámolok..

Ez a rossz a bentfekvésben, az ember hallja az összes rémtörténetet... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Basszus, ti aztán beindultatok.
Én meg csak rohangálok kollégától kollégáig, mindenkin kitört a pánik, hogy már csak a héten vagyok, ezt megmutogatni, azt elmondani... Boci, neked is ennyire bolondokháza? Vagy neked csak egyvalakinek kell szájtépni :D ?

Köszi a mellszívóval kapcsolatos hozzászólásokat,most már vannak érveim apának.

Zöldi: :twisted: csókollak :twisted: :lol: tudtommal nem tudott szoptatni, úgyhogy ebbe legalább nem szólhat bele. Bár őt ismerve...

Mági: elképzeltem a pödrött bajszú bácsik cicijeit a mellszívókban...
Kép

Hű, a kórházi csomag eddig eszembe se jutott :shock:

Kép

Kép
gabilany79

Gabi: igen bolondokháza. Nekem egy embert kell konkrétan betanítani, de marha nehezen megy. Szerintem ebben a pár napban éveket öregszem.
Nálunk is most esik le mindenkinek, hogy már csak 4 napot jövök és nekiállnak mindennel zaklatni. Tudják, hogy én el tudom intézni, a helyettesem meg nem! 8) 8)
Vendég

Pszt! Andi alszik!

Kép
zölddisznó

hihetetlen! 24 oran belul 4edszer kerget a barnamaci a mosdoba. nem megy a hasam, nem is vagyok szarul, de ez azert szokatlan legalabbis nekem. :shock:

KépKép
KépKép
mush589

gaby, boci. asszem ti most az en fenyes (jovo heti) jovomrol beszeltek! :lol:

en leszek az utso, aki meg dolgozik?

KépKép
KépKép
mush589

Hú de irigy vagyok maci miatt!

Kép
zölddisznó

zoldi. a paradicsomos babot probaltad mar? otthon tescoban az angol reszlegnel lehet kapni. heinz a gyartoja. [img]
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 2.4599.jpg[/img]

KépKép
KépKép
mush589

zoldi. a paradicsomos babot probaltad mar? otthon tescoban az angol reszlegnel lehet kapni. heinz a gyartoja. [img]
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 2.4599.jpg[/img]

KépKép
KépKép
mush589

Mush! Szerintem nem jó dolog kismamiknak erről beszélnem. Látom pont most írta Bocika is, hogy a barátnőjének milyen szar volt, hogy pont a szobatársával történt tragédia. A lényeg, hogyha úgy érzitek, hogy valami gond van inkább menjetek be a kórházba és ott mondják, hogy minden rendben minthogy bármi történjen ami esetleg megelőzhető lett volna.

Egyébként csodálom a még dolgozókat minden tiszteletem a tiétek!
Bár az első terhességemnél én is 8 hónapig dolgoztam, most valahogy el sem tudnám képzelni. Azt hiszem öregszem! :(

Kép
Kép
Kép
erika26

Megvolt a cukor terhelés.Most kicsit rosszabbul tűrtem 10 óráig nem ehettem :evil:
Kőművesek leléptek, de olyan fa...ok a téglát ott akarták hagyni az út közepén.Mondtam h ne szórakozzanak vigyék arrébb. Az autóval is be akarok majd állni.
A másik apósom az is nagy franc.Munkaundora van. :roll: Mondtam a páromnak én nem akarok ezeken idegeskedni, h ki mikor jön és óhajt csinálni valamit.
Most Szekeres Adriennel nyugtatom magam azután megyek és megszabadítom magam a fan szőrzettől :lol:

Zöldi!
Te egy külön egyéniség vagy szerintem a suliban is szószoló voltál vagy legalábbis hangadó. :wink:

Kép

Kép
bellanitta

Kép

KépKép
KépKép
mush589

ooops. ketszer ment el.

KépKép
KépKép
mush589

Na a derékfájásom elűzendő kertészkedtem egy kicsit a délután. Söprögettem a lehullott faleveleket. Most már legalább tudom, mitől fáj a derekam. :-D Jó volt a friss levegőn!

Tényleg le a kalappal azok előtt, akik még dolgoznak! Eredetileg én is a 8. hónap végéig akartam dolgozni, de szerencsére a főnököm engem elzavart előbb! Kicsit sem bánom! Lesz még valaki, aki még novemberben is dolgozni fog??? Ugye nem???

Most megyek, elugrok a gyógyszertárba doppingszerért (kis MagneB6, no meg vas).

Kép
Kép
lbernuska

Zöldi! Te hol laksz? Mert kézi cicifejésre én is benevezek! Megyek hozzád tanulni!

Erika! Én sem csomagoltam össze még semmit és dec elejéig nem is fogok! Én a gyerekszobát is csak dec. végére rendezem át, hogy a fiamnak még legyen ideje megszokni, de ne porosodjon egy hónapnál tovább.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

A vasról jut eszembe, a védőnő azt mondta, hogy ne szedjem, mert tök jó lett a vérképem, a doki meg azt, hogy szedjem. Most akkor jó ha szedem vagy felesleges? :shock:

Kép
Kép
Kép
erika26

berni. elmeletileg nekem november 7 az utolso napom, de valoszinu, hogy be kell majd jonnom egy parszor segiteni utana is.

KépKép
KépKép
mush589

eniko. te mikorra vagy kiirva, hogy december vegen akarsz babaszobat rendezni?

KépKép
KépKép
mush589

Enikő! Most nézem, hogy csak 3 nap van közöttünk! Te is esélyes vagy rá hogy az ünnepeket a kórházban töltsed. Remélem megússzuk valahogy egy kicsivel előtte, vagy utána. Sz*r lehet olyankor bent lenni.

Kép
Kép
Kép
erika26

Gyurmi! Én telejesen megértelek! Szoptatással én is nagyon sokat kinlódtam, a védőnőm meg körülbelől annyit ér mint a tied! De reménykedem benne, hogy most segítenek, ha kell fizetek a csecsemősnek, de most nem hagyom magam!
Az Istvánban személyesen is adnak tanácsot. Időpont egyeztetés után lehet menni, én is ott voltam, a gyerek már 2 hós volt, de még így is segített, valamivel több lett a tej! A szopizást meg idén júliusban hagytuk abba, mert már én nem bírtam.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Bocika! Ezt hívják "situs inversusnak" orvosi nyelven, de ez nem ok a halálra. Élnek páran Magyaroszágon is így, nagyon sokaknál pl. egy vakbélgyulladás során derül ez ki. A kicsi valószínű valami másban halt meg. De ettől függetlenül nagyon rossz lehet ezt látni valakinek így szülés előtt.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Erika! Én kiváncsi vagyok a történetedre. Az én álláspontom az, hogy mindenből lehet tanulni, ezért lécci írd le. Természetesen, ha itt a többieket zavarja, jöhet priviben is. Köszi.
Ha dec. 27-28 előtt magától beindul az nekem ajándék lesz, függetlenül attól, hogy karácsony van-e, vagy sem! :D

Ibernuska! Én fogok! Ráadásul 24 órában, itthon az örökmozgó kisfiam mellett. :D Estére mindig fáradtabb vagyok, mint mikor dolgoztam és még utána suliba jártam.

Mush! Dec. elejét akartam írni, dec 27-28 körül vagyok kiírva.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Én aszilvesztert töltöttem a kórházban :) Olyan jó volt, nem hallottam tüzijáték zajt :)

Kandász féle Szülőszoba valakinek megvan??? Úúúgy szeretném! :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mózes szobája lesz,ahova most ideiglenesen Jázi is kerül,mert az ő szobáját majd csak ezután tudjuk csinálni:(és ezen végre rajt van Apa is akit Zölddi már hiányolt):
Kép
Kép

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

A szoptatással kapcsolatban most jutott az eszembe, hogy a kórházban az első próbálkozásomnál bejött a csecsemősnővér, ránk nézett és annyi volt a beszólása: "magának ilyen szar csöcse van?". Azt hittem ott bőgöm el magam, olyan szarul esett, nemhogy segített volna, még be is szól. Ráadásul első gyerek volt, mit tudtam én, hogy mit hogy kell, csak próbáltam megetetni azt az éhes babát. Ezután hozta a cicivédőt és csak utána tudott rendesen rákapni a kicsi...

Kép
Kép
gyurmi

gyurmi. hihetetlen, hogy milyen emberek vannak. remelem ennel most sokkal jobbat fogsz majd ki!

ahova vedonohoz jarok van egy csajszi, aki ilyen szoptatos oktatast vezet. mindig elmondja, hogy barmi van, menjek, o majd segit.

na akkor megyek haza a hidegbe. cuppa

KépKép
KépKép
mush589

Szoptatás:
Az első gyereknél nekem is rossz élményem volt a kórházban. Idős nővérke jött be, ő hozta először be Danit, lerakta és mondta: "Mostanáig úgy bőgött a gyerek, hogy ..."". Majd cicire akartuk rakni, de nem tudta bekapni a bimbómat, merthogy - számomra ekkor derült ki - befelé forduló mellbimbóm van. Erre ő: "Ezzel én már nem tudok mit kezdeni, miért nem csinált valamit a védőnő".
Szóval én sem éreztem túl jól magam, de a védőnénink sokat segített, és igaz, hogy csak néhány hetes korára, de megtanult a fiam szopni. Mindig cicire tettem, aztán mielőtt felhergeltem volna teljesen, megkapta üvegből a lefejt tejet. Anyósom riogatott, hogy majd nem fogja elfogadni a cicit. Szerencsére nem lett igaza- most sem. Egyéves koráig le sem szállt róla, akkor is csak azért, mert vissza kellett mennem dolgozni. A másodikat 21 hóig szoptattam (Néhány hete hagyta abba).

Szóval nem szabad feladni, legutóbb még a szoptatós teát is megfőzték a nővérkék a kórházban, fertőtlenítették a fejőmet, a gyerek cumiját, adtak steril edényt, külön tárolták a tejemet. Igaz egyszer véletlenül kiborította az egyik, na ekkor sírógörcsöt kaptam, majd közölték, hogy nem mehetünk haza még egy napig, mert Dávid sárga. Szóval ez volt a mélypontom szülés után. Ott az a normális, ha egyszer valami "hülyeség" - akkor a legnagyobb tragédiának éled meg - miatt elbőgi magát valaki. Hormonok dolgoznak.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Erika:
Egyidőben fogunk elviekben szülni. Én mindenhol dec.24-et számolok, a dokim is, de mielőtt beírta újraszámolta, és dec.26-ot írt be. Neked?

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Brigi! Nekem is ezt a két időpontot mondják, a védőnő 26-ot a doki 24-et, de én is a 24-ét számoltam. Te hol fogsz szülni?

Kép
Kép
Kép
erika26

Erika:
MÁV kórházban. És te?

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Vera:
Nem ma voltál uh-on? Vagy rosszul jegyeztem meg tegnap?

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Szép jó estét!

Húúú de vacak napom volt!
Mindenütt fáj, és mindenféle formában!
Ülve, állva, fekve!
Egész nap kinlódok!

De voltunk UH -on és NST -n minden OK.
Igaz végig aludta az egészet aztán mikor jöttünk hazafelé beindult a buli odabenn.

Értékek:
BPD: 8.42 cm
OFD:10,53 cm
AC:28.40 cm
FL:6.34 cm
Vendég

Sziasztok!

Nagyon felbosszantottam magam!
Szerintetek nekem nagyok az elvárásaim, vagy ez így tényleg nincs rendben?
okt. 9-én voltam dokinál, azt mondta, hogy 1 hónap múlvamenjek vissza. Be akartam jelentkezni, azt mondták az asszisztensek, hogy előtte két héttel, mert még korai. Most próbáltam bejelentkezni, közölték, hogy nov. 15-ig nincs hely, utána meg még nincs meg a beosztás. Mondom, hogy nekem nov 9-ig kellen elméletileg mennem, akkor menjek oda bejelentkezés nélkül és ha nincsenek sokan majd valamikor sorra kerülök. Szerintetek ez normális?
Múltkor bejelentkeztem, elfelejtettek beírni a számítógépbe (a füzetükbe be voltam írva), másfél órát vártam és már boldog, boldogtalan elment függetlenül attól, hogy előttem jött vagy utánam.
Bocsi, hogy így kifakadtam!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mush: nem irigyellek a "fényes jövőd" miatt :D, de nekem tök olyan érzés, hogy sokkal gyorsabban telik ez a hét, mint pölö az előző (na jó, az azelőtti, mert a múlt hét amúgy is csonka volt). Valszleg nekem is be kell majd segítenem, de remélem e-mailben meg tudjuk oldani a néppel...

Gyurmi: ezt a parasztot! Ilyenkor kéne visszavágni, hogy "de nekem legalább nem a térdemig ér" :twisted: , ha olyan lelkiállapotban lenne az ember...

Van egy újabb keresztkérdésem mellszívó ügyben :lol: melyik a jobb? Amihez tárolóedény van rápakolható etetőcumival vagy amihez cumisüveg? Vagy tökmindegy? Vagy menjek a fenébe? :twisted: Nekem mondjuk az első vari tűnik praktikusabbnak (valakinek meg lehet, hogy az utolsó :twisted: :twisted: )

Kép

Kép
gabilany79

gabilány:
Az aventes tárolósra gondolsz? Mert ahhoz a tárolóedény is csatlakoztatható, és a cumisüveg is. A tárolóedénygez (Isis pohár) van szűkítő a pakkban, így tudod rárakni.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Megrövidült méhnyakkal, de zárt méhszájjal hello mindenkinek.

Nem semmi termés már megint... majd nemsokára visszaolvasok.

Voltunk a szülésznőnél is nagyon aranyos, hétfőn megyünk az első nst-re... reggel 7-re :shock: :shock: :shock:

Nem is tudom kivel beszéltem, hogy mit kell vinni a kórházba, nelm annyit mondott, hogy a babának pelust kell vinnem, kisruhát meg ha akarok. Nekem elég egy hálóing, piperecucc, betét... a töbit ráér a párom behozni...

Kép

Kép
dcili81

Mági: aha, arra. Most nézegettem, és láttam, hogy a tárolóedényeshez is adnak etetőcumit meg a cumisüvegeshez is zárókupakot. Ezért nem értem annyira a különbséget... A mellszívó amúgy szerintem tök ugyanaz mind a kétféle felállásban (ezt a szűkítő izét nem is néztem :oops: ...)

Kép

Kép
gabilany79

Tud valaki olyan weboldalt ahonnan lehet pókemberes bordűrt rendelni?????

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

A tárolóedényhez tartotó etetőcumit a cumisüvegre is rá tudod tenni, indkettőre illik, csak a tárolóedényre a szűkítővel tudod rátenni.
A cumisüveg zárókupakot sosem használtam :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Brigi! Én a Sote II. klinikán. Akkor nem találkoznk :(

Mági! Én a nagyfiamat Pünkösd előtt a kicsit meg húsvét előtt szültem 3 nappal így pont megúsztam. Attól félek hogy az ünnepek alatt le se sz*rják az embert és teljesen kihalt lesz a kórház.

Kép
Kép
Kép
erika26

Erika :
én is ott szülök , és szültem is.
Annával én abszolút meg sem éreztem, hogy ünnepek vannak, szerintem inkább a patológia az, ami kihalt,,ott ugye csak fekszik az ember.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sarmi! Nézd meg itt: http://www.decofun.hu/webset32.cgi?Varg ... @582376662

Gabi! Ezt a mondatot feltétlen megjegyzem!!! :lol: :twisted: (A térdig érős ciciset!!!) Bár remélem, hogy nem lesz rá szükség!
sinaszi

Vendég

Mági: azok alapján, amit mondtál, a tárolós jobbnak tűnik...

Kép

Kép
gabilany79

Röff!

Járt itthon apa, kemény 5 órát együtt voltunk. Jeee! (Aztán ment is vissza Lellére mert holnap korán kezd a háznál)
Voltunk OKEÁban apróságokat venni, és mandulatortázni :lol: .
Megetettem 3 tányér csülkös bablevessel - asszem ízlett - és már útnak is engedtem. :cry: Legközelebb pénteken látom.

Na lássuk, mit termeltetek!

Mush! Holnap referálok, hogy a babnak - gigaadag erős pistával - lett-e hatása. :lol:

[quote]Z írta:öldi!
Te egy külön egyéniség vagy szerintem a suliban is szószoló voltál vagy legalábbis hangadó.

:lol: Dehogy! Visszahúzódó vagyok, és gátlásos! Kérdezd csak meg a talis csajokat, tuti alátámasztják.

Berni! Én már nem is tudom, hogy kell dolgozni. Leborulok a dolgozó kismamák előtt, bár lehet, hogy huszon harminc éves koromban nekem sem kottyanna meg.

Enikő! Pestieknek szívesen tart tréninget a tesóm, ha eljöttök hozzám. Babamasszázst is oktat, ha leszervezitek neki a helyszínt - nálam ahhoz kicsi a hely.

Erika! Ha jó a vérképed, akkor szerintem felesleges vasat szedni.

Jeee Sarmiapa! ...én is rejtegetném! :wink:

Enikő! Ez magándoki? Vagy a klinikán a rendelő?

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Most jövök a balesetiről, na nem kell megijedni, anyukám elesett az utcán és bevittük röntgenre. Nem több mint négy óra alatt sikerült begipszeltetni... :?

Domi délután csuklott, most éreztem először, olyan cuki. :D :D :D

Megyek aludni, tegnap is elég könnyen ment...

manna
mannababoca

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?