Új privát üzeneted érkezett!

Csöre: remélem minden rendben van veled, és lassan kikecmeregsz a vírusos balhéból :roll: rég írtál nekünk :(
bfkrisztina

Sziasztok!
Bocsi, eltűntem :oops:
Látom mindenkinél zajlanak az események :D
Mi is voltunk bevásárolni: törölköző, lepedő, paplan, apróságok, utazóágy :) babakocsit még nem vettünk, még gondolkodunk, milyet is ...
4D: mi nem terveztük, nem is megyünk... volt egy a 19-ik héten a genetikain, nekünk bőven elég :) azóta rengeteget változhatott :)
Gabi, várjuk a képet :)
Megfázás, hát, sajna felülfertőződtem, úgyhogy továbbra sem vagyok valami fényesen.... szerintem az arcüregem is bedurrant :(
Kriszti: a két cukorvizsgálatra két külön doki küldött, a szendvicses mostantól hetente lesz :? diétás tanácsokat kaptam, hát, ahhoz képest, aminek eddig utánanéztem, nem sok újat mondtak
A szomszéd kérdés: hát, ez nagyon emberfüggő... amit az én gyerekeim művelnek, azt tuti nem hagynák szó nélkül :lol: szerencsére kertes házban lakunk :)
AZ ügyintézést sajnálom... :( kitartás!
Hű, hogy mindenki mennyire előre van haladva mindennel :shock: én sehogy nem állok :( mosni egyáltalán nem mostam semmit, igaz, nem is tudnám hová tenni... a babaágy helye sincs még meg, nem kis átalakítást igényel... a babaágy depláne, még foglalt :) a hordozó, na arra tényleg ráférne a mosás... a lábzsákját is elő kéne keríteni... meg átgondolni, mi kell még...
Gabi, ma gondoltam rád... kellett volna egy kis kreativitás :wink: csináltam a tetőtérben a szegélyt a tetőtartó oszlopokhoz (hungarocellből), a tető persze így-úgy ferde, úgyhogy faragtam eleget :( de a végére sikerült, nagyon ügyesnek érzem magam :lol: (fa oszlopok csatlakoznak a gipszkartonba, és persze az illesztés nem tökéletes, finoman szólva, nem is lehetne)
Tünde: mi ez a para, ne viccelj :) 4-ik gyerek :wink: nyugi, minden teljesen rendben lesz :) nem mondom, hogy nálam nincs para, de azért ennyire nem... én is inkább attól tartok, hogy a kocsiban fogok szülni... persze rákoncentrálok, hogy ne, de hogy mi lesz
:roll:
Vigyázzatok magatokra :)
Csöre

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Hát most a hétvégén nagyon beindultunk :wink: - elhoztuk a kiságyat, össze is szereltük, meg a babahordozó huzatát kimostam szépen, átmostam az egész műanyag részét, úgyhogy most legalább úgy érzem haladunk is :wink:

Csöre: úgy emlékszem neked talán már volt korábban is arcüreggyulladásod, meg biztos tudod is mi a teendő, de úgy tudom érdemes enyhén sós víz fölött inhalálni 15-20 percet, hogy tisztuljon :roll:
Biztosan ügyes voltál a tetőtérben az oszlopok takargatásánál :wink:
És a babakocsiról van már elképzelésed, hogy milyet szeretnétek? Vagy esetleg túl sok is :) ?
Megütötte a szemem, hogy vettetek utazóágyat is, ezt fogjátok a babának használni állandóra? - vagy legalábbis míg felszabadul a másik említett kiságy?

Nekünk a babának a takaró éppen akkora, hogy belefért a mi ágyneműnkhöz tartozó nagypárnahuzatba - nem is tudom a pontos méretét, de nem tudtuk használni, mert nagy a nagypárnára :lol: úgyhogy most legalább felhasználjuk valamire... :wink:

Vásárolni pár apróságot még kellene nekem is :roll: : mint cumi, cumisüveg, az első csomag pelus...de ezeken kívül azt hiszem tényleg minden van itthon, amire szükség lesz :roll:

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!

Csöre:Jobbulást neked!Szerintem is jó ötlet az inhalálás.Én anno még lánykoromban csináltam kamilla teás vízzel.
Tényleg mindenki milyen kreatív lett :lol:
Szülés:Próbálok csak pozítívan gondolni rá :lol: :wink:

Kriszti:A gyerkőcök ,hogy vannak?Meggyógyultak már?
Ne aggódj a szomszéd miatt!Mi Pécstt laktunk panelban mikor kicsik voltunk.4 lány... :D Emlékszem mikor odaköltöztünk az alattunk lakó szomszéd el volt ájulva tőlünk,hogy milyen tündéri kislányok :lol: Aztán egy pár hónap múlva már anyunak is neki támadt(szó szerint)a csajszi,hogy milyen rossz gyerekek vagyunk,hogy nem tudunk halkan járkálni. :? :lol:
Úgyhogy mindenhol vannak ilyen emberek.Ne foglalkozz vele!

Vásárlás:Babakocsink van 2 is.A hugimtól kaptuk.Használt ugyan,de csak egy babát szolgált eddig. :D A másik hugimék használt cuccokkal foglalkoznak(hűtő,mosógép,stb)Délelőtt telefonált,hogy a férje most hozott egy nagyon szuper babakocsit.Felfújhatós nagy kerekű,nagyon szuper állapotban van,2 éves,a papírjai is megvannak.A tulajdonos 600 euróért vette.Ők most 20 ezerért adják el :? Baromira megéri,mert tényleg nagyon szép állapotban van.de már 3. babakocsit nem veszek :lol:
tünde733

Sziasztok :)

Köszi a tanácsot, lehet, hogy egy kamillás gőzölésbe benevezek :) most egyelőre infráztam, az sokat használt.

Kriszti: az utazóágyat nem fogjuk állandóra használni, csak ha anyósékhoz megyünk, meg ha utazunk (elég sokat szoktunk kirándulni)

Én két színes paplant vettem, azokat fogom használni huzat nélkül. Az a tapasztalatom, ha lepisili, akkor nem elég a huzatot cserélni ... ezeket elvileg lehet mosni is rendesen :) tényleg, meg sem néztem a végén, hogy mekkora... minden cucc nejlonban van még, és várja, hogy kipakolhassam.
Egyelőre a tetőtér büdös, mert Apus lefestette a faoszlopokat (lásd fent) lazúrral... lesz egy pár nap, mire kiszellőzik. Aztán jövök én a falfestékkel. Majd jövő hétvégén. Utána kipakolhatok végre a pelenkázóba, ami ott fent pihen, és várja, hogy meglegyen a helye a szobánkban :)
De le vagyunk maradva, hihetetlen :(

Babakocsi: olyan kocsit keresünk, ami terepen jól elmegy (nagy kerekű), viszonylag kicsire csukható, és újszülött kortól használható. Sajnos, amit eddig néztünk, mindegyik hibádzott valamiben. Az eddig meglelt ideális darab, a CAM Cortina (asszem) meg olyan szinten hihetetlen drága, hogy csak messziről nézzük. Apus használtat nem akar venni, mondván, már van otthon egy (ja, csak már nem használható) szóval még nézelődünk...
De jó neked, Tünde, ha kaptunk volna használtat kölcsön, nem kéne ennyit idegeskedni :(

Kriszti: a várandós csomagban van egy cumi, lehet, érdemes megvárni, hogy kell-e neki egyáltalán, és ha igen, csak akkor venni neki :wink: Zaza egyáltalán nem fogadta el, kár volt neki venni. Nem váltottad még ki a csomagot? Van benne még egy Avent anyatej gyűjtő is, annak talán van értelme (kis dobozka, praktikus bármire), meg egy víz, egy pelus (pampers), teafilter, meg szórólapok.... de lehet, hogy valamit kifelejtettem :roll:

Na szép estét, elvágom magam, azt hiszem, pihenek még egy kicsit :)

Csöre
csöre74

Tünde: köszi a kérdést, azt hiszem már meggyógyultak :wink: (néha nehéz eldönteni náluk, mert "gyanúsítgatják" őket asztmával - ez azt jelenti, hogy most arra is szednek gyógyszert, és ha beválik, akkor asztmáról van szó : nem igazán fulladnak, de rengeteg a köhögés)

Örülök, hogy bíztattok szomszédügyben :roll: (kicsit az esett rosszul amúgy, hogy a közös képviselő említette egy beszélgetés kapcsán, magyarán a szóban forgó hölgy arra sem vette a fáradtságot, hogy előbb nekünk jelezzen... pedig szerintem nem vagyok olyan ember, akinek ne szólhatott volna, na mindegy)

Várandós csomag: már készülődöm vagy két hete érte :wink: de még nem jutottam el, talán majd a héten... Az jó lenne, ha tényleg lenne benne cumi

Amúgy eléggé cumi-párti vagyok: Dávidnál sem adtam fel, mikor nem fogadta el a szilikonos cumit, vettünk olyan hagyományosabb formájú latexet, és azzal cumizott :oops: úgyhogy kicsit erőszakos voltam vele... de nem szeretem a gyerek kezét a szájában látni :oops: a leszoktatástól pedig nem félek - Dávid úgy ment oviba is, hogy vihette magával, de mivel eltűnt odabent, megbeszéltük, hogy az itthoni utolsó példányt csak alváshoz használjuk, és eddig úgy tűnik működik a dolog :)
Bálint viszont sokat turkál a szájában :? és rágja a körmét :shock:

Csöre: de akkor Mesi neked is cumis volt?

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Csöre: gyorsan megnéztem még magamnak a Cam babakocsit- hát én is elfogadnám, ha hozzámvágnák :wink: de mostmár nem csodálkozom, hogy csak távolról nézegetitek :shock:
De azért biztos vagyok benne, hogy találtok majd olyat, ami megfelel az igényeknek - és meégsem okvetlen ez az árkategória :wink:

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Kriszti: hát, tényleg nagyon jó minőség, nagyon korrekt darab, messziről azért megnéztük :wink: de ez az az árkategória, ami nem nekünk való... hátha hozzánk dobja valaki :wink:

Cumi: hát, én is igyekeztem kitartó lenni Zazával, 6 hétig szenvedtünk, ő győzött :) a cumisüveget sem fogadta el, 15 hónapos korában tanult meg inni, addig csak ciciből szívta a folyadékot :) aztán nyár lett, több folyadék kellett, és hajlandó volt végre elfogadni a poharat is :) Jó hír, hogy az ujját sem szopta, megvolt anélkül is :) nem feltétlen kell nekik valami a szájukba :wink:
Mesi is latex-es cumit kapott, ő 3 éves koráig cumizott, akkor hagyta el végre, de a mai napig rág valamit (ami kéznél van: póló, törölköző, stb... :evil:) Úgyhogy ha Saci nem akar majd cumit, nem erőltetem, próbának ott van ami a csomagban volt (mam szilikonos)
Zaza nem rágja a körmét, hanem töri :shock: állandóan kattog vele, megőrjít :evil: Bálint sem cumizott?

Na szép estét nektek :)

Csöre

Csöre
csöre74

Halihó!

Csöre: büszke vagyok rád a kreatívkodásért :D Én is két színes mosható paplant vettem, és a huzat nélküli megoldás mellett döntöttem. Hétvégén megint kaptunk egy raklap babaruhát, még össze se tudtam számolni, csak kissapiból van 8 db (minek ennyi? :shock: ), 20-25 body, kb. ugyanennyi rugi, pulcsik stb. Szal ruha már bizti nem kell.

Kriszti: cumi tuti van a csomagban, és ha szerencséd van, semleges színű (a miénkben rózsaszín virágos volt :lol: ) Én ha nem muszáj, nem szeretnék adni neki, dehát majd kiderül.

A szoba alakul nálunk is, majd mutizok képet este, mert az meg otthon van :D (ha nem felejtem el).

viszont a lényeg:
Kicsikristóf a 32. hét elején (vagyis épp egy hete).

BPD: 86 mm
HC: 313 mm
AC: 305 mm
FL: 61 mm

Becsült súly: 2280 gr :shock:
Számított terhesség: 31+2
Biometria alapján: 33+4

Kép

itt épp orrba rúgja magát :D
Kép

bucifej:
Kép

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok

Sajna minket is elért egy újabb vírus. Borzasztóan náthásak vagyunk Vikivel együtt. Ő még csúnyán is köhög.

Nekem a dokim Bioparox-ot javasolt, tekintettel a sorozatos fertőzésekre. Ezt lehet szájba és orrba is fújni.

Viki 3 éves lett :lol:

Jó volt kicsit visszaemlékezni és nosztalgiázni.

Lányok, én iszonyúan le vagyok maradva mögöttetek. A hét végén szombaton kezdjük a tető építést. A régi le, az új szintemeléses tetőtér pedig fel. A sorozatos csúszások miatt most már mindenféle adalékanyagot vehetünk a betonba. Jó esetben is dec 2. hetére lesz kész.

Addig a lehozott dobozhalmok között esély sincs egy gyerekágy összeállítására.

A kicsi ruháit előszedtem, de ameddig nem veszek szekrényt neki, addig nem mosom ki. Most már tényleg abban reménykedem, hogy a baba megvárja amíg fogadóképesek leszünk :roll:

Ma megyek orvoshoz, remélem mindent rendben talál.

Lányok! No para és jó pocakosodást!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok!

ELADÓ LÁNY RUHÁK!!!!

Ide 50-56-62-es hálózsákokat, rugikat, sapikat, body-kat tettem, vannak olcsóbbak és márkásak is.

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=310354

Itt pedig 0-12 hós nyári gyöngyszemek vannak, ezeket imádtam rajtuk, tök szépek és megkíméltek.

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=310722

Érd: farkas.gabriella@hotmail.com

KépKép
KépKép
bunny75

Kati: Boldog születésnapot kívánok a kis háromévesnek!
Biztosan elkészültök majd időre :wink: megy a drukk is hozzá :!:
Voltatok azóta a pszichológusnál? Vagy van esetleg valami változás azóta?

Gabi: nagyon jólsikerült képek Kicsikristófról :wink: az orrbarúgós pedig különösen tetszik :D
Hát igen, ruhából akkor már ti is jól el vagytok látva :D de az a jó, lehet válogatni, variálni jól az öltözéssel :D

Csöre: Bálint első pillanattól szívesen fogadta a cumit, már amikor megvettük neki, mert az nem volt neki "alapfelszerelésként" otthon, de van egy öthetes fotónk, ahol már cumizik, úgyhogy elég korán be lett szerezve...nemsokkal hároméves kora után bárányhimlős lett, és megbeszéltük vele, hogy ne cumizzon, míg el nem múlnak a kiütések a szája körül...aztán mire a kiütések elmúltak, nem hiányolta...de szerintem tuti, hogy a körömrágás a cumizás utódja....

Délután mi is elmentünk a csomagért :D és átlátszó nyuszimintás cumi volt benne - igazi unisex darab :wink: - úgyhogy cumit már tényleg nem kell vennem... :D
Majd még átnézegetem az olvasnivalókat a csomagból...
Meg tényleg praktikusnak tűnik az anyatejgyűjtő dobozka :) - bár nem nagyon szeretek fejni :oops:

Bálintnak régen pakolgattam el tejcsit a mélyhűtőbe, de minden szopizáshoz kéznél voltam, az anyatejjel kevert főzelékeket pedig nem fogadta el :shock: - úgyhogy nem is igen kellett fejegetnem, és őszintén megvallva Dáviddal még annyit se fejtem...(viszont egyéves korában mikor én is lázas beteg lettem, és gyógyszert szedtem, nem is volt elrakva neki kínálnivaló - addigra az esti szopik után tápszert is kapott, úgyhogy utána már nem is szopizott soha többet :( )

Ebből kiindulva, ha most lesz elegendő tejem ahhoz, hogy fagyasszak, akkor valamennyit biztosan fogok elrakni tartakékba :roll: Meddig lehet fagyóban tartani? Nem tudjátok véletlenül? Fél évre emlékszem, de nem tudom nem csal-e az emlékezetem ... :?

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Gabi: micsoda szép ívű szájacskája van Kristófnak :) nagyon cuki baba, és mekkora :shock: de jó, hogy ennyi ruhát kaptatok :) nekünk is bejött egy csomó, mondjuk elég vegyesek, és sok a plüss (azt nem bírták a nagyobbak, de remélem, Saci bőre kevésbé lesz kényes, azt hiszem, ő inkább anyja lánya, nem úgy, mint a másik kettő :))
Vicces lesz Kristóf a kis virágos cumival :D reméljük, neki sem kell :wink:

Katica: Boldog szülinapot Vikinek :)
drukk a tetőépítéshez :) (na jó, akkor befogom a csőröm, valóban előrébb vagyunk :), de a ruhapakolás.... meg mosás, nos egyelőre elbarikádoznak a törölközős szekrényemtől :oops:)

Kriszti: ugyanolyan cumit kaptunk :) nyuszis átlátszót :) igen, pont erre gondoltam, hogy amelyik gyerek cumizik, később is hajlamosabb ilyen rágcsálós dolgokra... Zalán soha nem rág semmit, neki üres a szája, bezzeg Mesi :roll: tehát most sem fogom erőltetni, ha kell, kell, ha nem, akkor úgy még jobb is :wink: (pici koromban én sem fogadtam el, úgyhogy amikor 6 hónaposan anyukám abbahagyta a szoptatás pocaklakó öcsém miatt, akkor rögtön pohárból itattak)
Tejfagyasztás: nekem is 1/2 év rémlik ... de a védőnéni biztos megmondja majd :) azért valamennyit letartalékolok, biztos, ami biztos.... de fejni én sem szeretek, főleg, mert nem volt olyan mellszívó, ami bejött volna, kézzel meg hát :roll:
egyébként én lázasan is szoptattam, mert nem volt más választásom (egyszerűen semmit nem fogadott el Zalán, szegényem éhen halt volna... mivel hasmenéses lázas nyavajám volt, enni, inni nem tudtam, hamar lecsúszott jó pár kiló, viszont Zaza nem kapta el, és látszólag a gyógyszer sem ártott neki)

Csöre
csöre74

Sziasztok

Tegnap voltam dokinál, hát nem túl rózsás a helyzet. Sajna a sok görcsölésnek és keményedésnek, nomeg a nem túl sok pihenésnek köszönhetően kinyíltam. Be akart fektetni a kórházba, de Viki miatt kikönyörögtem, hogy itthon pihenhessek. Most nagy a zavar a fejemben, hogy mit hogyan csináljak. Remélem még 4-5 hetet ki tudok húzni, a doki szerint annyit mindenképp kellene.

Köszi Viki nevében is a köszöntéseket. A pszihológus a héten szabin van, így ha minden igaz, a jövő héten fognak behívni először.

Cumi Vikinek egyáltalán nem kellett, pedig többször próbáltuk. Mivel több mindenkitől is azt kaptunk ajándékba, így van tartalékban bőven.

Lányok, ti nem a kórházban kaptok szülős csomagot?

Kristőf baba már most is férfias :lol: Nagyon cuki.

Jó pocakosodást!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Katica: sajnálom, pihenj sokat, bizti sok volt ez az építkezés körüli pörgés :roll: húzzatok még ki jó pár hetet, de azt tényleg csak fekvéssel lehet... tudom, hogy nehéz Viki mellett, de muszáj megpróbálnod
A kismama csomag kuponja abban a felicitas-os könyvben van, amit a védőnő ad első látogatáskor. A harmadik trimeszterben lehet beváltani, de ugye már bőven ott vagy :wink:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Jól beindultatok! :)
Várandóscsomaag???Az Én védőnénim tele van rengetek újsággal,katalógussal,de még egyet sem adott :x Nem tom mi a francot csinálnak vele?!

Katica:Boldog szülinapot Vikinek! :D Próbálj meg pihenni!Van segítséged?

gabi:Jó nagy lesz Kristóf! :D Nagyon édes a képeken.

Csöre:Jobban vaCumi:Nálunk a fiúk nem szerették a cumit,csak Jázmin :)

Eredetileg jövőhéten kellene mennem uh-ra.De lehet,hogy pénteken megyek,és meglátogatom a dokimat is,mert elég vacakul érzem magam :? Sokat keményedik a hasam...már éjszaka is,és nagyon sok folyásom van :shock: Remélem nincs semmi komoly gond,és még benmarad Bence a helyén egy pár hétig legalább :)
tünde733

Lányok, tessék behajtani a felicitas-os könyvet a védőnénitől! Az jár. Nem mintha olyan nagy szám lenne a csomag, de akkor is, micsoda hozzáállás, hogy nem adja oda? :evil:
Tünde: ez a keményedés dolog nem hangzik jól. Drukkolok, hogy minden rendben legyen.
Ha az ott egy jobban vagy kérdés eleje :D akkor: nem, sajnos nem :( holnap elmegyek a házidokihoz. Azért nem ma, mert nincs kocsim, és itthon vannak a gyerekek is... holnap remélem, sikerül mindkettőt elpasszolni kirándulásra. Zaza biztos megy, hátha Mesit is elviszi az óvónéni.

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Katica: csatlakozom az előttem szólókhoz :( próbálj minél többet feküdni, elvileg már olyan nagy baj nem lehet, de azért még inkább maradjatok egyben! Beszélgesd meg a picúrral is :roll:

Tünde: kíváncsi vagyok mit fog mondani neked az orvos - a napokban én is bővebb folyást tapasztalok... Lehet, hogy ez normális, nem?
(nekem legközelebb 3-án lesz "találkozóm" az orvossal)

Csöre: jól összeszedted akkor ezt a nyavalyát :( Vigyázz te is magadra nagyon :roll:

Üdv, Kriszti

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok

Tegnap már pihentem 2*1,5 órát. Úgy aludtam, mint a bunda és nagyon jól esett. Az is jót tett a lelkemnek, hogy a tb végre kifizette az augusztusi és szeptemberi táppénzemet, mostanáig szívóztak velem. Így legalább már a szülést ki tudom fizetni :roll:

Segítség nem sok van, de a héten őszi szünet van, addig nővérem segít, utána apa jön pár napra szabira. A házidokim felhívta a tb felülvizsgáló szakorvost, hogy had írja ki a páromat táppénzre, amíg a baba megszületik. A nőci közölte, hogy max 1 hétre engedi, a többit oldjuk meg máshogy, mert más is meg tudja oldani. De kedves nem? :evil:

Nikivel folyamatosan beszélgetek, hogy a mikulást jó lenne kivárni, remélem sikerül. Addig a ház is elkészülne.
Tünde, nekem már másfél hónapja folyamatosan beton a hasam, az még nem olyan nagy baj. A gáz a görcsölésnél kezdődnik. Sajna az is van. Ma csak a hévig vittem ki Vikit gyalog, azt hittem nem érek vissza, annyira begörcsöltem megint. Marad a pihi.

Csőre, nekem tegnap erősebb antibiotikumot adtak, mert azt mondták, hogy az utolsó trimeszterben már nagyon gáz, ha a kismama hosszan beteg. Többek között a folyamatos orrfújás és köhögés is okozhatta a kinyílást. Ne várj a házidokival, legalább telefonon beszélj vele!

Köszi a kupon ötletet. Megtaláltam a védőnőtől kapott cuccok között. Eddig bele sem lapoztam, de most már lesz időm átlapozni :wink:

Jó pocakosodást!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Katica: délelőtt voltam házidokinál, Augmentint írt fel. Apukám hozza nemsokára. Azt mondta, nagyon nincs gáz (gyulladt a torkom, meg a tüdőm is húz egy kicsit), csak az, hogy több, mint egy hónapja tart... hát ez önmagában gáz.
TB :evil: én is szeptemberben kaptam meg a júniusit
Remélem, Vikit nem cipelted, csak kísérted :roll: ennél sokkal több pihi kéne, de gondolom, tudod magadtól is.
Folyás: nekem nagyobb sétáknál szokott több lenni, egyébként átlagos. De kismamáknál a bő folyás teljesen normális, ezen ne aggódjatok. Azért, Tünde, remélem, minden ok :wink: Írj egy-két nyugtató szót lécci!

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Tegnap ebéd után nem csináltam semmit,a férjem elvitte magával a két kicsit,így egész délután feküdtem,aludtam! :D Nagyon jó volt!!!!Mikor felkeltem elmúlt a has és derékfájásom.Mondjuk estére keményedett egy kicsit,de az még belefér :)
Tényleg nem hülyeségből mondják ezt a pihenést :oops:
Holnap töltjük be a 32. hetet,szóval pénteken már mehetnék uh-ra.De így,hogy jobban vagyok,szerintem hagyom jövőhét keddre. :oops: :)
Látni kellett volna Apa arcát tegnap :lol: Szegény úgy megvolt ijedve :) Állandóan azt kérdezgette,hogy hívjam az orvost? :oops: :)

Csöre:Tényleg elég hosszúra nyúlik a betegséged :? Próbáltál már gyógynövényeket?Nálam torokgyuszira az akácméz mindig bejön.

Katica:Ahogy leírod,hogy mennyire görcsölsz,akkor Én még jó helyzetben,állapotban vagyok.Nekem séta közben még nem keményedik,csak iszonyatosan mocorog a kis pocog. :) Használd ki a segítségedet!!!Pihenj sokat!!

Kriszti:A védőnő azt mondta,hogy több a folyása a kismamáknak,de Én ezt akkor is sokallom :? Mondjuk még azt is mondta,hogy ha nem viszket,nem csíp pisiléskor akkor nincs gond.
tünde733

Tünde: örülök, hogy jobban vagy :) tényleg segít a pihi, én is egész nap fekve dolgozom a gép előtt, ezért vagyok fitt :wink:
Akácméz: cukordiéta :cry: marad: hárstea, csipketea.
Én is elpasszoltam a gyerkőcöket :) mentek az ovival a Természettudományi Múzeumba :)

Csöre
csöre74

Sziasztok lányok!

Örülök, hogy összejött egy-egy kicsi pihenő nektek :wink:

Katica: lehet, hogy rosszul tudom, de szerintem 1 hónapra fel tudja venni a háziorvos táppénzre az apukát, anélkül, hogy felülvizsgálatra kellene menni, nem?
Vagy mi lenne ha a gyerekorvossal beszélnétek meg, és ő venné fel Vikihez táppénzre a párodat :?: :?:

Tudom, még "messze" van, de azon kezdtem agyalni, hogy Dávid is betölti a 3-at január 4-én, a babával pedig 2-ra vagyok kiírva: és ugye a gyes alatt ingyenesen jár a TB ellátás, de mi van, ha 2-3 napot ráhúz a baba? Akkor a végén fizethetek a szülésért? :?
Holnap elvileg jön a védőnő, majd megkérdezem :roll: nem tudom mennyire tájékozott e témakörben :? .... szét kellene néznem itt a neten, hátha találok valamit erről :?

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Kriszti: szerintem az előző 180 nap jogviszonya számít... nem az utolsó kettőé, de azért kérdezz utána.

Csöre
csöre74

Sziasztok lányok!

Csöre:Bocsi :oops: elfelejtettem a cukordiétádat :) Milyen volt a gyerkőcöknek a kirándulás?

Kriszti:Na,megtudtál valamit a védőnőtől?

Kikészít ez az időváltozás :cry: Itt alszok el az asztalnál :lol:

Kép
tünde733

Sziasztok

Tegnap már nem tudtam este elmenni gyalog a hévig :(
Eléggé elkeserített. Szerencsére vezetni még bírok, így visszajöttem és az 5 perces gyalogutat is kocsival tettem meg.

Bementem tegnap a védőnőhöz. Nagyon rendes volt, most először éreztem nagy hasznát, hogy ők is vannak nekünk. Niki sajna lejjebb van, mint 8. hónapban kellene, de szerencsére minden ok vele. Kicsit kikaptam, hogy 5 hét alatt megint nem híztam csak fogytam 1kg-ot. Vikivel ugyanez volt, ott is plusz kg nélkül mentem szülni. Bezzeg utána a leadott 10kg hamar visszajött. Én ilyen vagyok.

Tünde, az én párom is kezd lassan parázni, mindig pöröl velem, hogy feküdjek le és végre hajlandó a házimunkában is segíteni. :lol:

Kriszti, gyes után is jár a tb ellátás még 3 hónapig, ne izgulj, nem kell semmit fizetned, de azért ne hord túl a babát, mert az sem túl jó. Sőtt a következő gyerekkel el is kezdheted a tgyás igénylését, mert azt szülés előtt 28 nappal már el lehet kezdeni. Szóval nem kell agyalnod!

Nekem ma jutott az eszembe, hogy el kell mennem a házassági anyakönyvi papírunkat "frissíteni" Az sem lesz egy gyenge kirándulás, mert oda kell mennem, ahol eredetileg kiállították és az jó messze van.

Csőre: nem lep meg, hogy Te is antibiotikumot kaptál. Remélem mindkettőnknek használni fog, aztán pedig nem kapunk el újabb nyavaját.

Jó pocakosodást!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok!

Na látjátok, tőletek többmindent megtudok mint a védőnőtől :wink: köszi Katica az infókat :)

Tünde: sajnos a védőnő semmi konkrétumot nem tudott mondani - és őszintén szólva nem is ajánlkozott, hogy a későbbiek folyamán kideríti...

Katica: nem, félre ne érts- nem szeretném túlhordani a babát :D
Dáviddal csúsztunk a kiíráshoz képest 5 napot - hát egy örökkévalóság volt kivárni :roll: (főleg, hogy végig volt bennem egy olyan gondolat, hogy már megleszünk a 37. héten :) )

Házassági anyakönyvi kivonat: én eddig sem vittem be magammal, a meglévő példányt sem, nemhogy újat kértem volna :shock:
Ez helyileg változó????

Katica: neked honnan kell beszerezni?

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!

Katica:Bírd ki még egykicsit!Látom Te is betöltötted a 32. hetet :D Kitartás!Mindjárt itt a cél! :lol: Egyébként teljesen lent érzem Én is Bencét mocorogni.A hasam is teljesen lent van.Úgy nézek ki ,mint egy csüngőhasú kismalac :lol: :lol:

Kriszti:Én is sokkal több hasznos dolgot tudok meg tőletek!!! :!: Éppen az előbb hívtam fel,hogy kaptam az unokahugomtól Magne B6 ivóoldatot,és,hogy azt szabad-e nekem meginnom?Azt mondta a védőnő,hogy még nem is hallott ilyenről :? Most felsétálok a házidokihoz a kicsikkel és megkérdezem.Kihasználom ezt a szép időt :)
tünde733

Sziasztok!

Naszóval: a cukrom továbbra sem jó, marad a diéta. Jó hír, hogy a kajás terhelés eredménye viszont jó, csak az OGTT rossz, tehát elég lehet a diéta, nem kell inzulin (ezt magam ötlöttem ki, de majd egyeztetek a dokival hétfőn)

Pociméret: az enyém annyira pici, hogy csüngeni sem tud :( 3 hete 18 hetesnek néztek, most sikerült felturbózni 24-re... :roll: Igazából nem bánom, hogy nem akadályoz annyira a mozgásban, csak attól tartok, nem szűk-e a hely Sacinak. Na, majd megkonzultálom másfél hét múlva a dokimmal. (Azért rajtam van + kiló a kezdéshez képest, de csak 4-6 ingadozóan.)

Katica: mire nem lehet rávenni ezeket a férjurakat :D nem is baj, ha belejön :) azért tényleg nagyon vigyázz magadra :wink:
Ja, a házassági anyakönyvi kivonatot nekem is ki kéne kérni... el ne felejtsem. Kriszti: szerintem kérd ki, elvileg kötelező lenne elkérni minden szülésnél. Ott kell kérni, ahol házasodtatok (annál az önkormányzatnál).
Az antibacit kitettem a monitoromra, mert mindig elfelejtem beszedni :oops: nem vagyok a toppon, feledékeny és fáradékony vagyok, de biztos közrejátszik benne, hogy dolgozom, gyerekek itthon, és még beteg is vagyok. Saci meg békésen kapálózik a pocakban :D őt szerintem ez nem zavarja.

Kirándulás: nagyon élvezték a gyerekek, Mesi már "óvónénit" játszott, vigyázott a gyerekekre, felolvasta az állatok nevét :) Zalán meg az óvónéni kezét fogta, és sokat kérdezett. Ma beszéltem az óvónénivel, mert be kellett menni az ágyneműért (Zaza most őszöl), mert valakinek bogaras volt a feje, és mindent mosunk, és az óvónéni elmondta, hogy tök jó, hogy Zaza és Norbi (a barátja) itt vannak az oviban, mert nagyon húzzák a nagyokat is, és a kicsiket is :) hát, remélem is, hogy van valami haszna, hogy még egy évet jár :wink:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Csöre: azért az tényleg jó, hogy a cukros vizsgálatok közül legalább az egyikről jó híreket kaptál :)
A pociméret miatt szerintem ne aggódj :wink: csinálnak maguknak odabent helyet a picik, a nővérem (szintén háromgyermekes anyuka) azt tapasztalta a csajszijaival, hogy inkább a fenekére hízott, a pocija neki sem volt olyan nagyon nagy, mint a fiánál...
Biztosan nagyon aranyosak voltak a gyerkőceid a kiránduláson :)

:roll: Szerintem nekem olyan kis átlagos a pocim, eddig viszonylag jól elférek tőle, viszont amennyire hamar nőni kezdett, az utóbbi időben annyira nem szembetűnő a növekedése - kár, hogy most nem méregettem, mint a két nagyfiúnál... (hízni viszont hízok, azzal nincs gondom :wink: )

Tünde: kíváncsi vagyok, mit mond az orvosod az ivóoldatra - gondolom nincs lényegbeli különbség, hogy tablettában, vagy oldatban szeded-e.

Mikor is kell abbahagyni a magnézium szedését :?: :?: 36. héten :?: :?:

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!

Gyorsan beköszönök,és már lépek is!Képzeljétek mind a 3 gyerkőcnek megy a hasa :!: :cry: Tegnap este kezdődött nekik,szépen sorban :? Még szerencse,hogy volt itthon gyógyszerem,de azért holnap viszem Őket dokihoz!

Szép napot mindenkinek!
tünde733

Sziasztok!

Tünde: vigyázz nagyon magadra, hogy legalább téged kerüljön el :( biztos összeszedtek valamilyen vírust...

Reggel vettem észre, hogy jól kifogytam a magnézium pezsitablettából: még rágótablettám van itthon, de azt nem annyira szeretem...

Ma beraktam kimosni az utolsó zsák babaruhát is: így már kezdem jobban érezni magam :wink:

Csöre: na jutottatok valamire babakocsi-ügyben?

Megyek, ébredeznek a fiúk a déli alvásból...

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok

Túl vagyok egy húzós hétvégén, nem kívánom vissza jó ideig, az biztos. Furcsa, hogy a családom segítség lendülete csak a hét végéig tartott, pont most, amikor kellettek volna, mindenki eltűnt :evil:

Mindenesetre Viki szavaival élve mesztelen a tetőnk :lol:

Remélem pár hét és túl leszünk az egészen.

Csőre, javulgass és örülök, ha az inzulint megúszod.

Kriszti, igen a 35-36. héten kell abbahagyni a Magnéziumot.

Tünde, javulást nektek, tényleg van ilyen vírus is.

Jó pocakosodást!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok!

Kriszti: nem veszünk babakocsit, megkapjuk az öcsémékét 1/2 évre kölcsön, utána ráérünk végiggondolni, hogy mire is van szükség.
Miért szedsz folyamatosan Mg-t? Keményedsz?
(Poci: 98 cm)
Köszi Katica az aggódást, nátha: sokkal jobb, végre tényleg jobban vagyok, cukor: ez a diéta egyáltalán nem gáz, simán ki lehet bírni. Amíg nem kell inzulin :)
Tünde: remélem, meggyógyultak a gyerkőcök
További szép napot!

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Csöre: még félidő környékén említettem az orvosnak, hogy néha bekeményedik a hasam, azóta szedem a mg-t: ma is voltam tanácsadáson, azt mondta szedjem tovább a vitaminokat - én meg szót fogadok :) (azóta is érzem néha, hogy bekeményedik a hasam, na de mostmár legalább ideje van :wink: - végülis azért az természetes, hogy gyakorlatozik a méhünk)

Na, az szuper, ha nektek sem kell most babakocsit vásárolni, félévesen pedig elég már sportbabakocsival gondolkodni :) - én azt nagyon szerettem, mert tényleg kis helyen el lehet férni vele, és könnyű is buszra szállni vele.

Most, hogy szóba jött, én is megmértem a pocim - 95 cm (hasonló alkatúak vagyunk? kb 165 cm és friss adat:62,5 kg)

Ma a tanácsadáson hallgattunk megint szívhangot :D olyan jó :D

Tünde: jobban vannak mára a gyerkőcök?

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Kriszti: a képek alapján igen, hasonló alkatúak vagyunk, én egy kicsit gömbölyűbb vagyok :) 163 cm és 63 kg.
Mg: én csak akkor szedem, ha veszett mód keményedek, amúgy had dolgozzon :) keményedik néha, természetesen, de egyelőre "lájtosan", és főleg este érzem
Tünde: gyerkőcök?
Katica: remélem, minden ok :wink:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Köszönöm kérdéseteket,a gyerkőcök jól vannak!Szerencsére 2 nap alatt helyre jöttek.Sajnos van egy olyan érzésem,hogy most Én következek :cry: Már reggel úgy ébredtem,hogy nagyon fáj a gyomrom.Arra fogtam,hogy már nagy a pocakom,és nyomja :? most este már rázott a hideg,ment a hasam 1x :shock: Most tömöm magamba az almát,és a sós főtt krumplit.Remélem reggelre jobban leszek,mert bejelentkeztem uh-ra :roll:

Örülök neki,hogy jól vagytok lányok!
Kriszti:Fiúk mentek már oviba?Képzeld!Ádám megint nem akar menni :evil: Közben rájöttem,hogy miért!Apa itthon van,most nem ment dolgozni...és Ádám tudja,hogy Apa engedékenyebb :) Persze reggel Ő vitte be az oviba,és az Ádám kikönyörögte tőle,hogy ne kelljen ott aludnia :x Na ezen egy picit összevitatkoztunk Apával :oops: :x

Csöre:Bacikat kikúráltad már? :) Remélem Te is jól vagy :)

Megyek pihenek.Szép estét mindenkinek!
tünde733

Hú, Tünde: remélem, nem kaptad el :shock: azért túl lehet vészelni (nekem augusztusban volt egy ilyenem), de nem kellemes, jobb, ha kimarad. A holnapi UH-ról beszámolót kérünk :wink:
Bacik: szerintem rendben eltakarodtak, mostanra egészen jól vagyok. Azért van még 3 szem antibaci, azt megeszem.
Zaza uszodába nem akart ma menni. Ok, aláírom, sok neki egy nap, hogy ovi, utána fejlesztő torna (nem én találtam ki, de ha javasolják, akkor menjen csak...), utána uszoda, és semmi szünet közte, de elég erős gyerek, bírnia kell... azért minden héten bepróbálkozik, hogy ne kelljen mennie, de nem hagyom. Az időpontokról sajnos nem tehetek :( Ott alvás: na igen, erre szokott Zaza is alkudozni... :) de én sem hagyom :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Hétfőtől nekem is mentek oviba a fiúk, most Dávid kezdte el "a nem akarok oviba menni" szöveget... pedig eddig szívesen járt ő is. Biztos sok volt a 3 hét otthonlét, hiszen még csak a beszokásnál tartunk. Még kapóra is jött, hogy tudtam neki mondani minden nap, hogy hova kell mennem, míg ő bent van az oviban(hétfőn tanácsadás, kedden vérvétel, ma meg tesómmal bementünk az Államkincstárhoz - ő is intézte a dolgát, én meg elhoztam a nyomtatványokat, legalább az is megvan)

Ja igen:tegnap letudtam a 32 hetes vérvételt, igaz csak pénteken töltöm, de azt mondták a tanácsadáson, hogy már mehetek.Úgyhogy ha minden igaz, ez volt az utolsó vérvételem.

Tünde: az legalább már fél siker, ha tudod mi az oka, hogy nem akaródzott oviba menni Ádámnak :wink: (szerintem nem baj, ha egyszer-egyszer kiharcolhatja, hogy nem kell bent aludnia - csak ne kapjon rá :wink: )

Engem már tavaly megfőzött Bálint, hogy menjek érte délben, és mivel azt látta, hogy működik a dolog.... hát azóta is délben jár/járnak haza.
De azt hiszem nem is bánom igazán, mert emlékszem gyerekkoromban mit meg nem adtam volna azért, hogy engem is délben vigyenek el :( - de mivel dolgoztak a szüleim, nem tudták megoldani...

Csöre: miért kell a fejlesztő torna Zazának? hát igen tényleg sok egy kicsit egy napra a program, de gondolom ez csak egy nap hetente, úgy pedig tényleg bírnia kellene - hiszen nemsokára iskolába megy ő is :roll:

Tünde: remélem gond nélkül eljutsz az Uh-ra, várjuk az eredményt :)

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Ma én is elhoztam Zazát, mert rajzra megy az iskolába... már kérdezte a holnapot és a holnaputánt is :roll: de én dolgozom egész nap, nem érek rá foglalkozni vele, és hiába van el egyedül, jobb, ha bent marad.
Fejlesztésre azért kell járnia, mert javasolták (felmérték a gyerekeket). Hát, nem egy sportos egyik gyerekem sem :? de igazából neki azzal van gond, hogy szót fogadjon.
Egyébként fizikailag erős gyerek, csak a szándék hiányzik.
32 hetes vérvétel?! Nekem most ne vegyenek vért, inkább adjanak :roll: a héten 3-szor vesznek a cukor miatt, bőven elég ez is :(
Azt hittem, majd csak a 34-ik héten lesz :roll:

Csöre
csöre74

Sziasztok!
Az agyamra megy Apa!Ma sem vitte oviba Ádit,hanem elvittük magunkal Debrecenbe az uh-ra.Kiváncsi vagyok a holnap reggeli hisztire,hogy nem akar oviba menni :wink:
Az uh eredménye:
BPD:91 mm
AC:306mm
Magzat becsült súlya:2710gr :shock:
A placenta a hátsó falon tapad jó helyen,I fokban érett.
TERMINUSRA NAGYOBB MAGZAT VÁRHATÓ.
Mikor meglátta az eredményt a dokinőm,rögtön elküldött cukor vizsgálatra,hogy nem vagyok-e cukros ,azért ilyen nagy a baba :? Szerencsére minden rendben van.
Egyre jobban hajlok az EDA felé :lol: :lol:
tünde733

Azta, Tünde, nem semmi, ez már kész normál születési súly!
Meg a buksija is rendesen nagy :shock: hány hetes is vagy? mindig leszeded azt a fránya vonalzót :D én meg mindig elfelejtem, hány héttel jársz előttem :)
A párod meg... kösd utána Ádit :) azért felnőtt fejjel igazán megérthetné, miért van szükség az ovira :) :wink:

Csöre
csöre74

Csöre: azt hiszem Tünde egy héttel jár előttem :roll: úgyhogy most talán 33 hetes ?? :?

Tünde: kíváncsi vagyok jól emlékszem-e...Hát tényleg jó nagy akkor a babó...és nem lehet, hogy elszámolták? A többi gyerkőc milyen súllyal született nálatok??

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!

Pont ma vagyok 33 hetes. :)

Csöre:Most rendesen megijesztettél azzal,hogy a buksija is nagy :) :? Egyébként az Én fejemben is mefordult....Délután megyek tanácsadásra,jön a dokinőm és rákérdezek :oops:
Apát meg jól fenéken rúgtam reggel :lol: (csak fejben)Megint délben hozza haza Ádit.

Kriszti:Nem hiszem,hogy elszámolták... :roll:
Végülis nem tudom mi számít nagy súlyú babának? :roll: István 3,70 kg volt 56 cm.Jázmin 3,45kg 56cm,de Őt 2 héttel hamarabb szültem a kiírt időpontnál.Ádám 3,60 kg és 56 cm volt.Őt 1 héttel előbb szültem.Szóval szerintem ha ezt a kis pockot is kb 38 hetesen születik,akkor valszinű,hogy Ő is kb ekkora lesz mint a testvérei :) Legalábbis remélem :shock:

Kép
tünde733

Sziasztok!

Tünde: :wink: igen, pont erre gondoltam, hogy ha a tesói is 3,5 kg körül születtek, akkor ő is biztosan ebben a kategóriában marad :wink:
Úgyhogy ez biztos megint csak a "szokásos" ijesztgetés :?

Meg most ütötte meg a szemem, hogy Debrecenben voltál Uh-n... Eddig is oda jártál? :oops: csak én nem figyeltem volna fel rá?

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Jaj, Tünde, nem akartalak ijesztgetni :) láttad, hogy arról sem volt fogalmam, hogy pontosan hány hetes vagy :)
Zazának 89 mm volt a 33-ik héten a buksija, 2 mm ide vagy oda meg nem számít, akár mérési hiba is lehet :) (normális, 34-es fejecskével született, és 4 kilóval, alig nagyobb mérettel, mint István)
Én hétfőn megyek UH-ra, majd beszámolok :)
Debrecen: irigy vagyok :) a héten lesz ott évfolyam találkozó, de Apa lefújta, mert szerinte már nem kéne ekkorákat utaznom :(

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Kriszti:Igen ,Debrecenbe járok dokihoz. :) A faluhoz,ahol lakunk ez van közelebb..mondjuk Karcag sincs messze.

Csöre:Sommi gond! :lol: Tudod amúgy is elég parás vagyok :oops: :lol:
Te sem panaszkodhatsz!Jó nagy baba volt Zalán is! :D
Mennyire vagytok messze Debrecentől?Szerintem még 32 hetesen belefér egy kis kirándulás :wink:

Tegnap voltam tanácsadáson.2 hét múlva megint mennem kell uh kontrollra,1 hét múlva vérnyomimérésre,utána megint tanácsadás :?
Ennyit rohangálni! :roll:
tünde733

Tünde: olyan 3 órás autókázás... (Dél-Pest megye) mindegy, mert nem regisztráltunk, ezért nem megyünk... legalább megrendeljük a burkolatot a tetőtérbe (parafa padló lesz) :) alig várom :) (Azért a 10 éves évfolyamtalálkozónak jobban örültem volna :?)
(Már megnéztelek a térképen :))
Igen, Zaza elég nagy volt, de nem volt gáz a szülés :) Saci szerintem Mesi (3,5 kg) és Zalán között lesz valahol :) Az eddigiek alapján. Inkább Mesihez van közelebb... csak a kis mellkasa gizdább... az több, mint 2 héttel kisebb, mint a többi paramétere :? remélem, semmi gond nincs vele, és jövő héten már szebbeket hallok róla.

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Látom még mindenki egyben :D
Sajnos most sincs időm írni, pakolom a korházi cuccom, szerintem jövhéten befektet a doki :?
Egykeresztes lett a pisim, hétfőn ismétlés és erős a gyanúm hogy ha marad a fehérje akkor befektet toxémia gyanúval. Úgyhogy most ezerrel takarítok, pakolok, mosok, ki tudja mit hoz a jövőhét. ráadásul mindanyian lebetegedtünk, úgyhogy király mostanság erre felé az élet :?

Megyek mert leállt a mosógép, teregetek amíg alszik a Ricsi....

sziasztok

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Momi: drukkolok, hogy minden rendben legyen

Csöre
csöre74

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: