Sziasztok!
Az orvos, korház választás furcsa dolog, és tényleg igaz az, hogy mindenki mást tart fontosnak, és mást szeretne.
Gergőt eredetileg én se a Baross utcai klinikán szültem volna.
Ha nem lett volna gond vele, akkor valszeg a régi dokimnál, a régi korházba szültem voltam a Milánt is.
De hát az élet közbe szólt. És most már tudom, a saját bőrömön, hogy orvos és orvos között és korház és korház között is óriási különbség van.
De ehhez kellett egy kóros terhesség.
Gergőnél egy súlyos, retardáltsággal egykötött toxémia jelentkezett. 3 hét alatt lezajlott az egész. Mármint az első magas vérnyomás és a szülés között.
A dokim szó mi szó, rendesen benézte. Márc 21.én született a csöppöm, 780 grammal. Márc 9-én azt mondta, hogy túl van az egy kilón, kicsit magas a vérnyomás, ami lehet az idegeskedéstől is.
Na persze.
Márc 16.-án már 180-as vérnyomással rohantunk korházba, a dokim szabin volt, az ügyeletes doki pedig fel se vett, hívta a mentőt és már két órán belűl a klinika szülőszobájában találtam magam.
Ott kicsit húzták még , tüdőérlelő miegymás, kicsit hasson a szteroid.
De 21.-én már omlott össze a keringése így kikapta a Máté doki.
A régi dokim persze akkor már pánikban volt, naponta telefonált, kereste az okokat, még be is jött látogatóba.
De nincs az a pénz, hogy én abba a korházba és ahhoz a dokihoz mégegyszer visszamenjek.
Pedig addig elégedett voltam vele.
Sok szuper korház van az egész országban. De én még se szülnék máshol ( már nem tervezünk több babát
).
Nekem ott megmentették a fiamat (10 hétig voltunk a koraszülött intenzíven), és én ezt sohase tudom nekik meghálálni.
Nem csak a intenzív miatt, hanem hogy észrevették hogy baj van, és adtak esélyt neki. Ha aznap nem születik meg akkor tragédia lett volna, a lepény már nem működött.
Én ezért istenítem annyira, remélem nem baj, és érhető egy kicsit az én hozzáállásom is.
És itt is lehet azért szülni természetes úton is
, bár sok a császár, talán a legtöbb az országba. De hát sok a kóros terhesség is.
Nekem egri, szolnoki, váci szobatársam volt. Még a picurok is egymás melletti inkubátorba voltak.
Contractubex krémet én is használtam a császár után, alig látszik valami. A dokim viccesen mindig megjegyezte most minden vizsgálatnál, hogy ki csinálta a vágást nagyon szép? ( persze ő csinálta).
Én úgy emlékszem recept köteles.
Hegszétválás: Szokták nézni uh-val, hogy mennyi a vastagság, és bizonyos mm-nél ha véknyabb, nem engedik a sima szülést.
Nekem a dokim persze sohase nézte.
Azt mondta egyszer, hogy akkor nézik a szülés előtt, ha császározni akarnak másodjára is, hogy legyen mire fogni a műtétet.
Beteg babóknak jobbulást!!
Gergőnek most jön a 19.foga, kicsit megviseli, de már ezer éve jön, néha felvisít, de alszik, hál ég.
Milán is nyálzik, de már hetek óta, fene se érti.
Fiatal kismami: Én nem vagyok az.
Gergőt 34 évesen szültem, most már 36 és fél vagyok.
Milánnál csináltattunk is integrált tesztet, hogy ne kelljen szurni a pocakot.
Tehetek egy képet fel?
Aznap mikor Milánt hazahoztuk...