Új privát üzeneted érkezett!

Csajszik!
Megyek aludni lassan, holnap újra indul a nap.
Muszáj pihennem.
Szép estét nektek, majd jelentkezem reggel, ha beértem.

Betti
Kép
betti0412

Engem még szerencsére sosem néztek orvostanhallgatók, de ha ilyen szituba kerülnék, szerintem úgy meg lennék szeppenve, hogy köpni nyelni sem tudnék... Biztos szipogva megkérném az orvost, hogy most inkább ne nézzék a vizsgálatot.
Vendég

Jó éjt Betti, fogfájás mentes jó éccakát:)
Vendég

Hát én már tanultam az elmúlt hónapokban, hogy gyengén semmit nem érsz el, jó határozotta, ha kell nyomatékosan ordítva kell elküldeni a környékről minden egyénkét, aki nem való oda bizonyos helyzetekben.
Eleve nekem nagyon kellemetlen, ha lent vizsgálnak, de megbeszélem magammal mindig, hogy muszáj, ő orvos, ez kell, és fogom be a szám és tűröm, de ehhez nem tartozik, hogy bámulajanak össze vissza.

Betti
Kép
betti0412

Betti,azt én írtam... :)
De tényleg..Tudom, hogy ez pénz kérdése, delegközelebb lesz szülésznőm is.Vele itt iamerkedtem meg,illetve hát ott az utolsó napokon,de utána írt nekem.Elmondom majd neki ,hogy mit NEM és ki fogok állni magunkért..BÁrcsak nem hagytam volna elhessegetni magam az inkubátor mellől..Addig is együtt lehettünk volna.. :cry: :cry:

boboka!
Én sosem csinálok nagybevásárlást,mert akkor vennék egy csomó mindent, ami nem is kell..két három naponta megyke a kisboltba, mindig csak a főznivalóért..
tünci28

Megyek én is lassan, mert nem tud mellettem aludni a párom,pedig négykor kel szegényke...

most látom ,hogy állandóan tele vagyok betűtévesztéssel.Jó lenne, ha néha ránéznék a billentyűkre... :oops:

Jó éjt !
tünci28

:wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára melcsike70 2008.10.29 11:14-kor.

Kép

Kép
melcsike70

Én is tudok ám úgy gépelni hogy nem nézem a billentyűket, mert tanultam anno gyors-, gépirást. :wink:

Kép

Kép
melcsike70

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép

Kép
melcsike70

Tavaly 40 ezer volt a fűtés/hó télen, nem tudom idén mennyi lesz, gondolom olcsóbb nem lesz :x
Ja és az internet: anno kb. 3 vagy 4 éve fizettük elő a netet (nem mondom melyik három betűs társaságnál...). Akkor volt 8900. Most hogy hogy nem, ugyanez az előfizetés 13 ezer... És persze az új belépőknek most mindez kb. hétezer valamennyi, de max nyolcezer... Tök jó lenne másik társaságnál előfizetni, de eddig amiket néztem nem tűntek túl megbízhatónak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.10.28 08:11-kor.
Vendég

vagytok még?
Vendég

Én is megyek aludni, már leragadnak a szemeim 8)

Egyemmeg:) Barbika milyen kis szemfüles:):) Rögtön észreveszi a Balaton és a tenger közti különbséget:):)
Vendég

Holnap reggel jövök :lol: :lol:

Jó éjt nektek
Vendég

Hellóka, és jó éjt mindenkinek, aki megy csicsizni, én most jöttem meg a táncikálásból, és nagyon jóóóóóóóóóóóóóóóó volt! :D :D :D

Olvasok vissza.

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Kisanya irigy vagyok a táncikáért?? Pieter volt??

Kép
leda2002

Az Oktogontól nem messzi kínai étterem ne legyen légyszi!

(Ott voltunk Pieterrel, miután megcsináltuk az apasági nyilatkozatot, ami Andris holland állampolgárságához kellet volna... :cry: :cry: )

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Leda, Pieter nem volt táncolni, és múltkor sem... pedig ne tudd meg, hogy reménykedtem, hátha felbukkan. De nem... Én meg rettegtem hazajönni fél 11-kor. Vele biztonságban éreztem magam, és most újra félek. Szörnyű... :cry: Vele biciklizni is mertem Andrissal a pocakomban, úgy éreztem, ha ő ott van, nem lehet baj. Egyedül nem mertem menni sokáig...

Most jut eszembe: egyszer azt mondtam neki, félig ironikusan: nem is lenne baj, ha netán elütne egy autó biciklizés közben, mert a balesettől elvetélnék, és akkor örülhetne...

Nem nagyon volt elragadtatva az ötletemtől.

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Bocsi :((.. én javasoltam.. van ott egy indián gyors kajálda is ott, nagyon finom, viszonylag jó ár, jól néz ki, de nem annyira meghitt.. még gondolkodom én is... hogy vagy?? a tánc biztosan feldobott, engem sok bajomon átsegített az órákig tartó néptánc..

Kép
leda2002

Hát Kisanya, nagyon nagyon vigyáznunk kell mit kérünk az élettől.. Sokszor megkapjuk, de akkor már nem biztos, hogy annyira örülünk neki.. Ezt nem azért mondom fére nem érts, hogy azért történt Andrissal, hanem, hogy néha annyira meggondolatlanul tudunk beszélni, arra gondolva, hogy mi sérthetetlenek vagyunk, aztán mégis az ellenkezője derül ki..

Sokáig még várni fogod P. Az élet majd hozza formáját és lesz aminek lennie kell. Te egyedül is erős vagy és nagy dolgokra vagy képes. Ez hatványozodik, ha szerelmes vagy, viszont csalodáskor az önbizalom padlóra kerül, ezért vagy tele félelemmel, de ez nem a valóság, hanem a pillanatnyi érzés, a vesztesség fájdalma, az egyedüllét félelme. AMint halványódik az érzés, úgy fogsz megint erőre kapni. És erősnek egyedül kell lenned, boldognak is, bátornak is és nem csak P vagy valaki más mellett. Ha egyedül biztonságban érzed magad, akkor a választásaid is sokkal eredményesebbek lesznek..

Bocs, ha összevissza írok, remélem érthető, csak Picur közben nyúzhúz, üti a gépet és folyton a gondolatmenetem megszakad :(

Kép
leda2002

Bocsi, indiai éttermet akartam mondani, errefele annyi az indián emberke, hogy már azt sem tudom mit beszélek :)

Kép
leda2002

Indián étterem??? Úgy érted, indiai? :lol:

Jó volt nagyon a néptánc, karikáztunk, meg volt egy kis verbunk, a többi ismétlés. Valahogy a tanítás tempója csak átlagban jó, a felét túlzpttan sokszor ismételtetik velünk, a másik felét meg túl kevésszer, pedig azt kéne jobban a szájunkba rágni. Legalábbis nekem.

Szóval addig jó, amíg ott vagyok. De előtte itt kell hagyni a gyerekeket, félek, hogy anyukámnál megfáznak, meg fölriadnak éjjel az idegen helyen, visszafelé meg a kihalt utcákon félek, és vacogok az 5 fokban. És mindeközben kattog az agyam mindenfélén, például a tánctanár házaspár viszonyán, meg hogy Pieter vajon mit csinál, mire gondol, mit tervez - szerintem is, ahogy mondtad, ha akar valamit, itt a kiváló alkalom, hogy megmutassa.

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Bocs, látom, már ki is javítottad magadat. Csak olyan aranyos volt. :)

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

észrevettem az elírást...még időben :)

Kép
leda2002

még mielőtt hülyét csinálok magamból.. az a helyzet, hogy sok az indián itt, ettem is indián kaját :), mindennap erről beszélek és ez most nagyon a fejemben van..

Kép
leda2002

Melcsike, Betti, Tünci!

Ehhez senkinek sincs joga!!!!! Engem egyszer akartak prezentálni két orvostanhallgatónak, de azt mondtam, nem egyezek bele, és kész, ennyi volt. A nőgyógyász is azt mondta, OK, pedig nem ismertem. Na nehogy már még ezt is hagyni kelljen! Ők nem az Atyaisten, hanem ugyanolyan emberek, mint mi! Ha a boltban eléd állnak, akkor is megmondod, a vérmérsékletedtől meg a pillanatyni hangulatodtól függően, hogy te voltál ott előbb... Nem szabad hagyni, hogy a "tudomány nevében", vagy bármilyen más okból megalázzanak. Milyen érdekes, hogy bármilyen helyzetben, amiben érintett vagy, megkérdezik, vagy kinyilvánítod a véleményedet... ez teljesen természetes - akkor miért pont a saját testünket illetően kellene bármit eltűrnünk?!

Az orvosi tekintély részéről is csak nálunk, vagy a keleti blokkban jellemzp ez a hozzáállás. A test, mint taneszköz. Elfelejtik, hogy az a test egy emberhez tartozik. Kiakasztó.

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Kisanya, P-nek most van itt az alkalom, hogy megmutassa mi és ki fotnos neki.. Ha mégis visszaméssz hozzá, az előző feltételek mellett, nem baj, ha el tudod úgy fogadni. Akkor tudod, hogy mit várhatsz el és mit nem. És ha az megfelel és tudsz úgy együtt élni Vele, akkor legyen.. Nehogy a mi véleményünkre dönts, hanem, ahogy a te szíved diktálja. Mit akarsz, mit kapsz és elég e neked? Ennyi.. a többi más és mások nem érdekesek, ez a Te magánügyed..

Kép
leda2002

Hettuli és Mindenki!

Én igazából nem vagyok Szigeti Kata, :) :) :)! Azt csak azért írtam, hogy jobban el tudjátok képzelni az első csókos jelenetet... :oops:

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

itt beperelik az orvost, ha nincs írásos bele egyezése más személyt is bevinni a páciens vizsggálatára.. egyébként egyetértek Kisanya, hogy a kelet európai emberek az orvosokat úgy kezelik mintha az Istennel beszélnének, holott elfelejtik, hogy az orvosok vannak miattuk és nem fordítva. ehhez hozzájárul a paraszolvencia is nagyban, amikor a kisember dugdossa az orvos zsbében, kezében a kis borítékot, hálából.. brrr.. itt kiröhögtek mikor elmondtam, nem is értik.. komolyan..

Kép
leda2002

én tudtam, hogy nem szigeti kata vagy.. de azért megírhatnár priviben, hogy hol talállak :)

Kép
leda2002

Köszönöm, Leda. Nem a ti véleményetek alapján döntöttem, ti csak megerősítettétk azt, hogy sajnos igaz, amit érzek, de nem merek bevallani magamnak. Már az is jó volt, hogy egyszerűen leírtam ide a dolgokat.

Pieterrel kapcs. meg olyan sokféle érzésem van most. Reménykedem néha, nagy naivan. De a szívem mélyén már nem, és biztosnak hiszem, hogy nem fog megváltozni, és horgonyt vetni mellettünk. Néha annyira hiányzik, mintha félbevágták volna a testemet. Máskor féltem: mi lesz vele így, itt, egyedül? Nem tud magyarul, kocsija nincs. A szomszédai, akikkel nagyon jól összebarátkozott, és segítettek neki, amiben csak kellett, elköltöztek egy másik faluba. Hogy fogja így valaha is befejezni a házát? Hogy hagyhatom cserben? Fogja-e egyáltalán folytatni az életét? Egyik-másik szenzitív művésznél előfordult már öngyilkosság, levágott fül, miegyéb... Mi lesz a gyerekek iránta való kötődésével? A kislányom tegnap este már sírt, hogy hívjuk fel, hívjuk ide, azonnal... Mit mondjak nekik? Mi lesz Pieter édesapjával, a kisfiam nagypapájával? Szerettem volna meghívni karácsonyra. Akar-e még hallani felőlem? Ha esetleg eljönne, Pieterrel is találkoznom kéne. De hogyan, milyen formában?? Néha azt gondolom, működhetne a "legyünk barátok"-dolog. Máskor meg kizártnak tartom, ezért lebeg a szemeim előtt külföld, ahová elmehetnénk, messze tőle, tényleg függetlenül.

Minden gondolatomban ott van. Minden helyhez, dalhoz, érzéshez hozzákapcsolódik valahogyan. Annyiszor felragyogok, hogy hogy fog majd örülni, ha ezt látja, azt hallja... de akkor le kell csitítanom magam, és próbálnom kell elfogadni, hogy nem lesz ilyen.

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Leda privit kapott!

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Hettuli is :)

Csajszik!
A babaneten nektek kell átállítanotok az órát. Ot van a segédletek/profil/időzóna alatt. És a nyári időszámításról át kell rakni GMT+1 - re. Legalábbis én így csináltam.
kisanyácska

Tünci!

Nekem az étterem-fotók alapján a Shiraz jött be nagyon. Ilyenről álmodtam, mmmmmmm...! De a 2-3000 Ft-os kaják tényleg drágák.

Szóval egy a vége: nem ismerem a pesti helyeket, rátok bízom! Pontos címet adjatok, és majd elgárdírozom Melcsikét meg magamat oda ügyesen. :wink:

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Sziasztok

Szivesen csatlakoznék hozzátok mint régebbi "túlélő"
réka
pilinszka

Kisanya!

A nők ott követik le a legnagyobb hibát, hogy azt hiszik, hogy ők a kiválasztott férfiak megmentői.
Holott, a férfinak az a feladata, hogy biztonságban tudja a szeretett nőjét, hogy példát mutasson a gyerekeinek, hogy az asztalra kaját tegyen, hogy iskoláztassa a gyerekeit, hogy határozott legyen, hogy tudja mit akar, hogy otthont teremtsen. Ez nagy feladat, ehhez fel kell nőni és akarni kell. Ha ezek a feladatok egy férfi fogára nem valók, akkor egy nő nem tehet semmit, igazán nincs mitől megmenteni sem. Ő így akar élni, ez az élet neki megfelel, sőt élvezi. Ha olyan sz@r lesz neki, akkor visszamegy Hollandiába, ha a házát meg akarja csinálni akkor megteszi az ő tempojában és, ha éppen a fülét le akarja vágni, hát tegye, mindenki a saját életének kovácsa, maximum egy füle lesz. Neked van akivel törödni, nem kell még egy gyerek, már bocsánat.

Kép
leda2002

Szia, Réka!

Elmeséled, mit kellett túlélned, és hogy hogyan sikerült?

Kisanyácska (én a három hónapos magzatom, harmadik gyermekem halálát és a párom elvesztését próbálom túlélni: az első három hónapja, a második öt napja történt, de régóta készülődött).

Kisanyácska

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Szia Kisanyácska

2002-ben halt meg a lányom 5 naposan a kard.intézetben mütét közben ,szinte müthetetlen szivfejl. rendellenesség ill. DiGeorge-syndr
Azóta szerencsére bövültünk:) van egy 3.5 éves fiam aki oszama mini kiadása:)
pilinszka

kisanya privi ment..

réka üdv.. én 2 éve feszettem el 20 hetes magzatom, fejlődési rendellensség, nem lehet tudni mi.. azóta van egy 14 hónapos fiam..
a DiGeorge syndrómát szintén nézik az integrált tesztben, azt hiszem..nem? hol szültél?

Kép
leda2002

Igen, Leda, igazad van, alapjában véve így gondolom én is.

DE (vitassuk meg): van egy pszichológiai irányzat, amit úgy hívnak, konstrukcionizmus. Ez az irány azt vallja, nincsenek abszolút értékek, abszolút szerepek, abszolút helyzetek, hanem mindezeket csupán a társadalom hozta létre. Legalapvetőbb példa erre a nyelv: a széknek semmi köze nincs ahhoz a hangsorhoz, hogy "szék", sem ahhoz hogy "chair" vagy "Stuhl", a széket csak azért ilyen neveken emlegetjük, mert az embereknek egyszerűen nincs más eszköze arra, hogy megragadja ezt az alkalmatosságot, mint olyat. Ezért emberek egy csoportja létrehozott egy hangsort, amivel lehetővé teszi, ugyanakkor nagyban korlátozza ennek a tárgynak az említését és a beépítését a mindennapi életbe. Más emberek más hangsort és jelentéseket társítottak hozzá, ezért az ő képük más lesz erről a valamiről. Ugyanakkor ezek az elképzelések a valamit önmagában nem befolyásolják.

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Szia

Nem nézik, ill eddig én nem tudok róla hogy nézték volna e, mivel nem öröklödö hanem a megtermékenyüléskor szerzett kromoszoma hiba/törés/csere stb.. Nálunk a családi indikáció miatt magzati sziv uh volt és plusz részletesebb genetikai uh.
Kútvölgyiben szültem Bp-en és ha lesz "harmadik" szintén oda szeretnék menni.
Nagyjából igyekeztem visszaolvasni Leda ha jól emlékszem neked down-syndr. volt? Te melyik kórházban szültél?
Réka
pilinszka

(Folyt.)

A hagyományos férfi-női szerepek is csak a társadalom kitalációi (ezen irányzat szerint). Hogy éppen a férfinak kell az erősnek és irányítónak lennie, a nőnek meg az elfogadónak és gondoskodónak, az csak emberek egy csoportjának valamikori döntése, annak érdekében, hogy egyszerűbbé tegye az életüket, világosabbá a szerepeket, könnyebbé a munkamegosztást. (Persze nem szándékoltan.)

És a lényeg: mivel már olyan modern és szabad korban élünk, nem követi semmi büntetés azt, ha mi nem kívánunk ezekkel a megkonstruált skatulyákkal élni. Tehát, az előző példánál maradva: egy nő prímán lehet családfenntartó, és a férfi boldogan maradhat otthon a gyerekekkel, ebből az ég világon semmi problémájuk nem fog származni, ha helyén kezelik a szerepeket, és képesek mint a társadalom puszta műintézményeiként tekinteni rájuk.

Erről többször hallottunk már Észak-Európa felől, de úgy tűnik, mi itt középtájt túlzottan röghöz kötöttek vagyunk. "Egy férfi tartsa el a családját, a nő teremtse meg a fészek melegét." A szociális konstukcionizmus szerint ugyanilyen erővel lehetne fordítva is, a társadalmi szokásokon kívül semmilyen valós indok nincs arra, hogy ne lehetne.

Véleményetek???

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

bejelölve vagy :).. kisanya
vitassuk.. kicsit lassan fog menni, mert mini ember rángat, etetem, főzők, brrr.. de figyelek közben :)

Kép
leda2002

Okesz, Leda, kivárom... írhatsz egész holnap reggelig... :wink: mert most már muszáj lesz eltámolyognom az ágyba. Lefárasztottam magam rendesen... :lol:

Áh, mindig mondtam, a filozófia az egyetlen áltudomány, amit tanítanak az egyetemen! :) Bár a fönti fejtegetés pszichológiás akart lenni.

Száz szónak is egy a vége: Jóccakát! :D

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Hali Mindenki!
Én sem vagyok oda a "hagyományos" társadalmi szerepekért. Apa levadásza a mamutot, anya meg itthon főz, de tulajdonképpen vannak még hagyományos társadalmi szerepek M.O-on? Nincs olyan nagyanyám aki ne dolgozott volna, hanem otthon várta volna apát, szóval már a háború elött se volt ilyen szerintem...
madamrekamé

Lyányok!

Ezt még el kell mondanom! Leda tiszta Mona Lisa! :D :D :D

Most már tényleg eltűntem.

Zzzzzzzzz...
kisanyácska

közben megjött a zuram, ebédeltünk..

Réka nem Dow syndroma volt, gyakorlatilag semmi genetiaki rendellenesség nem állt fent.. nem tudják.. fertőzésre, vagy sugárzásra gondoltak..

Kisanya! Én hiszek az ősi klasszikus szerepekben, a férfiú elment bikát ölni, addig az aszzony otthon várta a tűz mellett, miközben varrta a bőrruhákat és főzte az ebédet. Ez nem csak "úgy"alakult, ennek a szerepnek a kialakulásában a biológiai adottság egy nagyon fontos tényezője. A férfiak fizikai teherbírása és munkateljesítménye rövid távon sokkal nagyobb mint a nőké, mig a nők jobban bírják a hosszú monton munkát. Már a születés után a lányokat és fiúkat másként kezelik, más szerepek jutnak a két nemnek és a társadalom, valamint az adott kulúrális szokások hatására alakulnak ki az adott ország női féfi szerepei. De amint említettem a biológiai és fizikai adottságok nagyon meghatározzák ezeket a szerepeket.
(Nem hiszem, hogy nincsenek abszolútok. Az egész világrendszer abszolútokra épül, egy rendezett struktúrában, ha nem lennének abszolútok, akkor nem lennének összefüggések és nem lenne rendezett a világ.)

DE a mai modern világban ezek az ősi szerepek változtak, átalakultak, főleg a nyugati világban. Nincs ezzel semmi baj, nincs azzal baj, ha esetleg a nő válik családfentartóvá és az apa marad otthon a gyerekekkel, hiszen az élet produkálhatja magát. Manapság kereshet nő jobban mint férfi, a férj elvesztheti az állását, viszont a feleségnek jól fizető állása van, miért ne? Viszont ez nagyon de nagyon nehéz állapot. A kérdés, hogy egy adott kapcsolatban el tudja e fogadni mindkét fél gond nélkük azt, hogy az ősi szerep felcserélődőtt? Meg tudja e élni a férfi a férfiasságát abban, hogy háztartást vezet és a nő az anyaságot és nőiességét úgy, hogy közben minden nap halálra dolgozza magát, hiszen ő a családfentartó?
Tehát egyetértek veled, ha tudják kezelni a helyzetet akkor müködhet.

Kép
leda2002

Az előbbi "n" betű lemaradt!. Down

Egyetértek Madamrekamé... Az ősi barlangos idili állapot régen nem létezik. Nagyanyámék is dolgoztak a földeken, neveltek gyerekeket, főztek-mostak, háztartást vezettek. A megoldás a középút, ahol a férfi még férfinek, a nő még nőnek érzi magát és nem lesz identitászavar abból, hogy a férfiből háztartásbveli lett, a nőből pedig családfentartó.

Kisanya már Szűz Máriához is hasonlítottak, te vagy a 2dik Mona Lisás :)

Kép
leda2002

Jó reggelt.
Én még nem látok, csukott szemmel gépelek.....

Az előnye a korán felkelésnek, hogy gyönyörű szép napfelkeltéket láthatsz útközben.
El is mondom minden napnak, hogy mit kívánok neki, amiért felkelt.

Na pozitívabb hangulatot.

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

Jól mondod Betti, lehet ez a nap mottója :wink: :lol: :)

Szia Réka, üdv közöttünk :wink:
Nagyon sajnálom, ami veletek történt.
Örülök, hogy azóta bővült már a kis családotok :)

Kisanyácska, szerintem nem szabad még Pieter gondjait is a nyakadba venned, elvégre felnőtt ember. De abban is igaza van Ledának, hogy nem szentírás az, amit mi itt írogatunk, a legjobb belátásod szerint kell döntened úgy, ahogy neked a legjobb.

Leda, milyen ízű az indián kaja? Mihez lehet hasonlítani?
Vendég

Köszi Kisanyácska az óra átállító tippet:) Beállítva:)
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?