Bandika, én nem siettetném a ciciről leszoktatást, inkább örülnék, hogy szopik. Tudom, kistesó... De megvár, hidd el. Semmi nem múlik azon a pár hónapon (illetve nekem a lelki nyugalmam múlna rajta, hogy elvettem tőle a cicit, amit Ő még akart). Én egyébként se vagyok a nagyon kis korkülönbség pártján, mert látom, milyen nehéz. Én a magam számára a 3-4 évet tartanám optimálisnak, így a nagy pont ovit kezdhet, én meg "nyugodt" babaváró lennék, és a kicsi is megkapna napközben teljesen (majdnem úgy, mint annak idején a nagyobb). Persze így elméletben könnyű mondani, tudom. De a kis korkülönbség nagy traumákat és féltékenységeket tud szülni (tudom, persze később is). Én pl. Ádám részéről semmi féltékenységet nem tapasztalok (lehet, hogy nem látom
), de pl. egy ismerősömnél a nagyfiú (22 éves) még mindig féltékeny a 9 évesre. És 9 éve nem "bocsát" meg az anyjának, hogy van a kicsi.
(Ezt az anyuka mesélte.) Ebből következően meg tök mindegy a korkülönbség.
Zsuzsi! Tojáskrém nagyon finom! Majd csinálok már én is. Nálunk most a padlizsánkrém (Wish - receptes fórum) megy nagyon, azt vettem most is, minden héten van. Bálintnak kevés borssal, magunknak meg sokkal csinálom, mindenki imádja.
Nekem most sikerült E nélküli sajtkrémet venni, Bálint ugyanis MINDENT megeszik, ha naturjoghurt vagy sajt van hozzá/rajta.
Ma is ráöntöttem a brokkolijára a joghurtot, és vidáman belapátolta egyedül.
Egyébként enyém gyerek megkergült, szó szerint. Semmi nem érdekli 1 percnél tovább (eddig órákat elült és játszott), most ránéz a játékra és már dobja is el.
Orsi! Írtad a dobálásról Erikának, hogy Te labdát adtál, hogy azt szabad dobálni. Hát ez nálunk nem megy, nincs annyi labdám, amennyit adnom kéne. Akkor is dobál, ha megunta a játékot, akkor is, ha csak úgy dobálni van kedve, meg akkor is, ha mérges. Ennyi labda sehol nincs. Én most azt teszem, hogy amit eldob, azt elteszem és nem adom vissza. De ilyen alapon lassan ki kéne ürítenem a lakást. Ötlet?
Emma! Anyós: én nem járok különösebben anyósékhoz, főleg nem 3 napra. Anyós jöhet bármikor, de annyira nem kapkodja el. Eddig 2x volt Bálint születése óta.