Hali!
Hát, rengeteget írtatok, amióta nem voltam, így csak kiragadva egy-két dolog. (Ja, és nyugodtan hívjatok Euo-nak!
)
Princzike,
felfázásra vörösáfonya lé vagy kivonat (Cran-C vagy Biocran) nagyon jó! És napi 3 liter folyadék, mert az jól kimossa a bacikat. És zsurló ülőfürdő.
Terhességi tünetek: ez annyira változó, nálam a harmadiknál olyan szinten nem volt semmi, csak az elmaradt mensi, hogy 9 hetesen elmentem a dokihoz, hogy ugyanmár csináljon egy uh-t, hogy tényleg van-e bent valaki. (Amúgy még nem akartam akkor menni, minél többedik gyerek, annál később megy az ember lánya, legalábbis én igen...
)
Edi,
megértem, hogy két év várakozás felőröl benneteket, nem könnyű ilyen sokat várni! Drukkolok nagyon, hogy összejöjjön! Mikor mész átjárhatóságira?
Bikfy,
és bejönnek ezek a megérzéseid? Mert az tutijó érzés lehet! Hát, a mi babónknak már csak 10 hónapja van, ha akar jönni (utána babaprojekt vége, akkor is, ha nem jön), remélem, azért nem várat ilyen sokáig...
Atyaég, mennyit tudsz enni!
Jucc,
jobbulást! A kötős kenguru nagyon jó, de újszülöttet nem tud annyira szorosan megtartani, mint egy kendő, én inkább csak 3-4 hós kortól ajánlanám, amikor a babó már jól tartja a fejét, és a többi tagját is. Addig egy jó kendő sokkal több tartást ad (főleg egy rugalmas kendő, hát az valami fantasztikus találmány, csak a harmadikamnál fedeztem fel, de rögtön totális rajongója lettem, az első pár hónapban szerintem az a legjobb, utána meg lehet válogatni a sok-sok egyéb hordozó között).
Nita,
örülök, hogy megjött!
És most akkor babára fel!
Ácica,
hát, ez tényeleg nem lehet valami jó, hogy ilyen összevissza a beosztásotok a pároddal egymáshoz képest!
A hízástól szerintem nem kell félni, 10-14 kiló az átlag, ezt mondják a dokik is általában, és ha több, akkor meg mi van? Persze 30 kilót nem kell felszedni, de szerintem az én 14, 17, 17 kilóm még teljesen rendben volt, tekintve, hogy honnan indultam (elég vékony vagyok). Nem is paráztatott sosem a védőnő.
Anuk,
én találtam a neten olyan rendelhető melltartót, ami nagyobb méret, pl. itt:
http://www.fehernemufutar.hu/kismama/co ... Itemid,31/ , meg itt is:
http://www.brendon.hu/shop/browser.aspx ... smelltarto . Mondjuk nem tudom, hogy próba nélkül mennyire lehet eltalálni a méretet... És ezeken az oldalon bugyik is vannak, nagyok is.
Úgy látom, mellügyileg én vagyok a legrosszabbul eleresztve a 80A-val. Erre sem könnyű ám melltartót találni, a szopis melltartókról nem is beszélve, azokból majdhogynem csak B kosártól gyártanak. Vicces amúgy, hogy a 85 centis mellbőségem az első terhességem végén 94 centi volt, a tejbelövellés után meg 100 centi (ekkor 85C-s melltartóért kellett elküldeni a páromat, mert arra nem számítottam, hogy ennyit nő
). Nem is csoda, hogy becsíkosodott... Azóta meg jól visszament. A többi terhességnél már nem lett ekkora. És ezt is egyéne válogatja, van, akinek nagyobb marad a szopi után, másoknak meg kisebb lesz.
Tényleg, egy könyvet akartam ajánlani a babásoknak, Ingeborg Stadelmann: A bába válaszol. Nagyon jól leírja a terhességi dolgokat, és a lehetséges problémákat is, és javasol rá gyógyteás, illóolajos és egy kicsi homeos megoldást is. A szülésről is ír, meg a gyermekágyi szakaszról, mindhez jó segítségeket ajánlva. Szerintem nagyon jó
(szoptatós részről kicsit másként gondolkodom ugyan). A szüléshez van még egy nagyon jó könyv, de arról majd később...
No, megyek, még teregetnem is kell...
Jó éjt!
Mindjárt tesztelőknek drukkok mennek!
Ja, és szóljatok nyugodtan, ha túltengek tanácsadás szempontjából, mert akkor inkább visszafogom magam!
E.