Új privát üzeneted érkezett!

Sziaztok!
A szülés valóban óriási élmény amit ha lehet vidáman kell megélni és nem a nagy halált eljátszva.A "show" valóban nem a megfelelő kifejezés de a fájdalmat az orvos nyugalma,fellépése,humora,talán csillapitani tudja.Úgy gondolom csak ugy lehet egy szülés kellemes és szép élmény ha a végeredmény lebeg az édesanya előtt.Nem itélem el azokat a nőket akik vállalták a kamerát a szülőszobában hiszen ez az élmény is olyan természetes és szép mint egy esküvő,egy romantikus randevú... Ha pedig valaki ugy gondolja ez nem természetes és erről nem kell műsort késziteni csak a sok hülye baromságról azt sajnálom.
A műsor felépitése és a vágások kevésbé tetszenek mint a téma de ugy gondolom éppen ideje volt hogy valaki az élet legcsodálatosabb tötrénését bemutassa!
Dr.Bardóczyról jó véleménnyel vagyok.Szakmailag és emberileg is elismerem.Mind a kettő gyermekem nála szültem és ami nézett künbség volt köztünk azt megbeszéltük.Elkövettem azt a hibát hogy a sérelmem nem rögtön akkor mondtam meg amikor történt de a lényeg hogy tisztáztuk egymás között és azóta nagyon jó a viszonyunk.Ugy gondolom mindennek az a megfeleő elintézési módja ha a problémákat megbeszéljük.Ha valakivel meglehet beszélni a gondjainkat az ő.Emberileg is kedvelem dr.Bardóczyt és nagyon alkalmazkodó orvosnak tartom aki mindig igyekszik az adott helyzetnek megfelelően dönteni és önmagát képezni.
Remélem a babával semmi gond nem lesz és egészségesen szépen fog fejlődni.Csak bizakodni szabad és nem szabad hogy eluralkodjon rajtad Névtelen a félelem.Hidd el tudo.Engem minden gyermekorvos csak ijesztgetni tudott és a babámnak semmi baja 15 hónapos és a koránál szellemileg és testileg is sokkal fejlettebb.
dr.B-nél szültem mind a kettő gyermekem és csodálatos élmény maradt.Remélem nálad is minden rendbejön.
Ne haragudj de ugy gondolom hogy ha nekem egy orvossal szemben 100% hogy igazam van akkor nincs aki a pertől eltántoritson mégha mindenki azt mondja is hogy elvesztem.Kissé neked is tükörbe kellene nézned és önvizsgálatot tartani nem csak vádaskodni.Ha van véleményem és főleg ilyen kérdésben előlem még az orvos sem tudott volna elszaladni-dr.B nem is tenné.Valahol kissé sántit a dolog.Kivánok neked minden szépet és jót amit eltudsz képzelni!
Évica!Leveled jött!

Üdvözlettel:Annamy
annamy

Kedves Andrea!

Nem értem miért nem kapom meg a leveledet! Ha nem gond akkor próbáld meg erre a címre: kriszta_kovasznai@hotmail.com
Előre is köszi!
Szia
Névtelen

Szia Névtelen!
Elküldtem a levelet hotmail-re, remélem megkapod,ha nem küldj nekem egy mailt: koczanag64@hotmail.com-ra
Andrea
Andrea

Szia Andrea!

Megkaptam a leveledet és válaszoltam is rá! :-)
Kriszta
Névtelen

Sziasztok,

Tudna valaki abban segiteni, hogy milyen papirokat fognak kerni a korhazban az anyakonyvezeshez?

Elore is koszi

Katka

Katka
katka2

Személyi igazolvány, lakcim kártya,
ha kerületi lakos vagy s férjnél vagy nem kell más.
Nálam is probálták elkérni a három honappnál nem régebbi házassági anyakönyvet(kis kék papir) de mondtam, hogy kerületi vagyok s nem hoztam, mert azt mondták, hogy NEM kell-elintézték. (amennyiben nem vagy XI. kerületi lakos ugy kell ez a kis papirocska)

Ha nem vagy férjnél, de az ö nevére kerül, akkor kell egy apasági nyilatkozat, hogy ö az apa s elismeri(önkorm-tol lehet kérni.)
orsolya11

Sziasztok!
Visszaolvastam az archivumot 2002 elejetol, de dr.Csabafi Csaba nevevel nem talalkoztam. Ismeri valaki kozuletek?
Dr. Kocsis Eva mennyire hive az "alternativ" szulesnek?
Koszonom!
zöldborsó

szia zöldborso

nekem egy barátnöm fog a közeljövöben- hetek kérdése- a dr. kocsis évánál szülni, ö jo véleménnyel van rola s tudtommal ö sem maradi, szerintem a tétényiben eleve "alternativ" a hozzáállás az orvosok részéröl.
orsolya11

Sziasztok!
Lányok nem tudtok véletlenül v.mit arról, hogy a Szent Imrében van-e terhestorna? Ha igen mikor és magammal vihetem a kisfiamat? Meg egyáltalán járhatok, ha nem ott szülök? Kerületi vagyok, így közel lenne.

Norci
norci

Szia Norci,

igen, van torna és járhatsz, úgyis, ha nem ott szülsz Kép Sztem viheted a kisfiút, nagyon jófej a csaj aki tartja, biztosan meg lehet beszélni vele Kép

Barbi
DBarbi

DBarbi!
Köszi. Milyen napokon és hány órától?

Norci
norci

Norci,

huhh, úgy emléxem, hogy keddi napon és 16.30 órától. Én 1 éve jártam....az F épület tanácstermében van. Egy lepukkant épület egészen hátul. 1 éve 200 ft/alkalom volt, amit a helyszínen kellett befizetni.

Barbi
DBarbi

Barbi!
Köszi Kép
Norci
norci

szerintetek ez a felhajtás a hálapénz körül segit nekunk abban,hogy a dokik egy kicsit megijedjenek, es visszafogják magukat? Vagy ugyanugy elkerik majd a penzt?
999

Aki nem tart igényt saját orvosra, s arra, hogy akár éjjel az ágybol vagy hétvégén a családjátol elhivják, mert szül, az szüljön az ügyeletesnél s akkor nem kötelezö.
Te bemennél dolgozni csak ugy hajnali 3-kor vagy a gyereked születésnapján, mert egy ügyfél pont akkor és pont ott van?????????????
NEM HINNÉM!!!!!!!!!!!!!

Hát ennyit erröl.
orsolya11

sziasztok

már megint szülésznővel kapcsolatban szeretnék véleményt kérni, akik eddig szóba jöttek mind szabadságra mennek akkortájt amikor szülni fogok és nem szeretnék kockáztatni

ha valakinek van infója Vastaghné Éváról kérem írja le

köszi
babuci

Lányok, szerintem itt fölösleges vitát kezdeni a hálapénzről, tarifáról, túlóradíjról, vagy kinek mi tetszik.
Marin

Kedves Orsi!
Megtudhatnam, hol es mikor rendel Kocsis doktorno!
A baratnodnek pedig minden jot kivanok!Kép Orulnek egy beszamolonak, ha meglesz a baba!
zoldborso

zoldborso

sajna nem tudom,de megkérdezhetem, bár beletellik egy pár napba, mert nincsenek itthon.
orsolya11

ILDIKO77

FOLYAMATOSAN VISSZAJÖN AZ EMAILEM AMIT KÜLDENI AKAROK NEKED, PEDIG VÁLASZKÉNT IRTAM S MÉGIS.
DOBJ EGY UJABB LEVELET, LEHET, HOGY ARRA EL TUDOM KÜLDENI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
orsolya11

Orsi! Nem baj, nem surgos!Es koszonom!
zoldborso

Sziasztok Lányok!

Lenne esetleg valakinek infója Dr Urbán Mártáról? Szült valaki esetleg nála? Én lehet, hogy nála fogok és jó lenne valamit megtudni róla.
Valamelyik nap voltunk előadáson az Imrében és a fájdalomcsillapító eljárásokról volt szó. Azt mondta a doki bá, hogy mivel nincs EDA ügyelet ezért ha valaki munkaidőn kívűl szül, nem biztos, hogy kaphat epidurális fájdalomcsillapítást, csak abban az esetben ha azt az orvosa elvállalja.
Urbán Márta csinál edá-?
Na tudom ez egy kicsit sok kérdés egyszerre, de hátha valaki tud segíteni.
Előre is köszi
Kriszta
Névtelen

Hahó!

Babanyúl hol vagy???
Hiányolunk a 2004-es topikból is!
nanda

Aki szült már itt!
Légyszi mondjatok nekem NEM pénzéhes szülésznőket!

Nanda
nanda

Sziasztok!

Nem tudjátok véletlenül kik csinálnak EDA-t a Szt. Imrében? Állítólag csak 3 orvos csinál, de kik?
Köszi,
Emese
DEmese

Szia DEmese!
A Barna doki biztosan csinál én három gyerekemet szültem nála, de csak az elsőnél kértem.
Szia Nanda!
Trapp Andreát tudom ajánlani, nekem bejött.
Rita
SchRita

SZia DEmese!

Ugy tudom, hogy Bardoczy is csinal EDA-t.

Katka2

Katka
katka2

Sziasztok!Engem a Tarpai dr-ről érdekelne a véleményetek, illetve, aki nála szült. Köszi.
doki

Sziasztok!
Most lépnék elöszőr kapcsolatba veletek. Én is a Sz. Imre kórházat választottam. Az orvosom is meg van, 1 hét múlva megyek hozzá vizsgálatra, de lenne pár kérdésem, anire biztos tudtok válaszólni.
1, Ha vidéki vagyok, akkor a vizsgálatokat (vér, UH, stb) hol végzik el helyben vagy a Sz. Imrében?
2, Ha az UH Pesten van, hol és hogyan lehet bejelentkezni? Kell-e beutaló?Kell-e helyben fizetni és mennyit, ha igen?
3, A választott orvosnak mikor kell fizetni, szülés előtt vagy után és a szülésznőnek?
4, Valaki szül vagy szült Dúlával?
5, Gátvédelemről előadás, tanfolyam, leírás tud erről valaki valamit?
6, Itt nem tudok babba-mamma tornára járni, de baba-mama jogára már járok, ez is elég a lélegzés elsajátításához?
7, Felkészítő tanfolyamra mehetek én is vagy csak azok akik körzetileg Pesthez tartoznak?
8, Létezik még az a program füzet ezek tájékoztatásáról a szülészeti osztályon?
9, Az alternatív szobáért, a 2-3 ágyas szobáért kell fizetni vagy nem?
10, Ha alternatív szobában akarok szülni, akkor oda előjegyeztetni kell magamat? Előfordulhat hogy nem jutok be , mert más is aznap és ott szül?
11, Szülésznőt kit tudnátok ajánlani? A doktoroknak meg van a kedvenc szülésznőjük?
Hát most ezek jutottak eszembe. Köszönöm , ha valaki tud valami infot adni nekem.
Sziasztok, és vigyázzon mindenki magára, a babára és a párjára.
NIXI
nixi
Irország

Szia Nixi!

1. szerintem a vérvételre nem kell bejárni, uh igen
2. ha délelőtt mész, nem kell bejelentkezni, kell az elsőre a beutaló a dokitól és ingyen van
3. én szülés után fizettem
4. én nem
5. passz
6. passz, én nem jártam semmilyen tornára
7. mindenki mehet
8. passz
9. az osztályon a kórtermek 2 ágyasak, és ingyen vannak. Én 2001-ben ingyen szültem az alternatív szülőszobában
10. 36. hétig kell szülésznőt választani, és megvan, hány szülést vállalhatnak be egy hónapra
11. az én dokim azt mondta, hogy akárkit választhatok, ő bármelyikükkel együtt dolgozik, és nekem kell egy hullámhosszon lennem vele.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Kedves Cory!

Köszönöm a gyors válaszadást.
Még nincs nagy rutinom ebben, ezért kérdeztem ennyit.
De majd belejövök, azt hiszem.
Jó hétvégét mindenkinek.
Nixi
nixi
Irország

Nixi!
Van idei programfüzet,kérheted a szülészeten,de a dokitól is.
www.nandu.hu
www.imreszul.itx.hu

Nanda
nanda

Cory!
Te nem valamelyik Bálintnál szültél?
Nanda
nanda

Szia Nixi!

1. Én is vidéki vagyok, nekem a kórház rendelőjében csinálták a labor, EKG vizsgálatokat.

3. A választott orvosodnak akkor kell fizetned, ha a magánrendelésére jársz az ellenőrzésekre. De ott úgyis szabott tarifa van. A rendelőben ingyenes (én a kórházi vizsgálatokért sem szoktam). A szülés utánit pedig Nektek kell megbeszélni (Te + dokid).

Ami kimaradt: 10. Az alternatív szobában érkezési sorrend van, tehát igen előfordulhat, hogy más ott szül, és Te nem tudsz bejutni. (Különösen ha olyan gyors vagy, hogy előbb magadhoz ölelheted a babádat, mint az alternatív szobában korábban kezdő anyuka.Kép)

Jó babavárást! Ki lesz az orvosod?

Zsófi
klpcjdsjfhie

Sziasztok!

nanda: de, a Bálint Mihálynál.

cory

cory
Budapest

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék hogy ki ismeri dr Barna Istvánt és hogy mi a véleményetek róla? A magánrendelőjébe szeretnék menni, esetleg volt már ott valaki? Előre is köszi az infokat! Liza
lizus26

Szia Liza!
Én háromszor szültem a Barna Istvánnál, sőt a gyerekek elött műtött is endometriosis miatt.
Ő az egyetlen olyan orvos akiben 100% megbízom, nagyon kedvelem.Nem tulzottan mézes-mázos /szerencsére/, de azért kedves, és ami nem elhanyagolható nagyon jó orvos.Én is a magánrendelőjébe járok, kétszer rendel egy héten, telefonon tudsz bejelentkezni.Rita
schrita

Cory!
Én is hozzá járok!szültél már nála?
Milyen?Írd meg nekem légyszi!
nanda77@freemail.hu
Nanda
nanda

Kriszta! (jan.29. 16.03)

Bár én még nem szültem Urbán Mártánál,de terveim szerint ott fogok.Sajna ,az EDA-ról nem tudok semmi infót.Az elsö gyerekem mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül szültem és abban reménykedem ,ezüttal sem lesz másképp.
Eddig csak 2szer jártam a doktornönél,de max. megelégedett vagyok vele!!! Nagyon kedves,odafigyel mindenre.Ezt gondolom ,Te is így tapasztaltad. Mióta jársz hozzá? Ha van kedved ,én vevö vagyok némi részletesebb tapasztalatcserére.

Andrea!

Írtad,hogy Nyulas Jolánnál szültél. Leírnád a tapasztalataid? Nagyon érdekelne,milyen . (Eddig csak jót hallottam róla.)Nekem öt ajánlották.
Köszönöm.

Inimma
inimma

Sziasztok!

nanda: szerintem mi már erről beszélgettünk anno a chat-en, mert nekem úgy rémlik, én adtam meg neked az elérhetőségét. Ha még mindig írjak, szólj!

cory

cory
Budapest

Szia Nanda!
Köszönöm a tippet a programfüzetről, majd bemegy a párom a kórházba és szerez egyet.
Ugyanis itt Dunaújban, pont az nap vannak a babás programok, mikor Pesten vagyok suliba, keddenként.
És olvastam az írásaitokban, hogy pont kedden szokott lenni torna és beszélgetés is, gondoltam, akkor megpróbálom suli után.
Egy másik kérdés.
Valaki jár közületek iskolába?
Én jelenleg a Közgázra járok, de nem nagyon támogatnak, rögtön azt mondták halasszak félévet, mert nincs egyéni vizsgarend.
Júniusban lennének a vizsgák, de akkor már én is a végén járok majd.
És igy előre nem tudom eldönteni, fogom-e bírni, lesz-e energiám, a babóra és a családra na meg a sulira.
Van valaki aki ilyen cipőben járt, vagy jár?
Köszi mindent.
Nixi
nixi
Irország

Kedves Cory!
Segítenél nekem abban, hogy milyen is ez a Bálint Doktor?
Megadnám a címemet: kneiszeln@freemail.hu
Minden érdekelne róla, és ha van időd irni akkor azt megköszönném.
Nem akarom itt feltenni akérdéseimet, mert teli lenne az oldal.
Vagy ha te megadod a címed, oda elküldöm a levelem.
Köszike.
Nixi
nixi
Irország

Kedves Zsófi!
Az orvosom Dr. Bálint Mihály úr lesz, jövőhéten megyek majd hozzá elöszőr, most még itt helyben Dunaújvárosban probálkozom.
Mivel nekem a magánrendelője számát adta meg, hogy ott jelentkezzek be, akkor gondolom oda is kell majd járnom.
Majd megkérdezek tőle is jó pár dolgot, csak kicsit felkészültebben akarok menni a találkára.
ha nem is jutok el az alternatív szobáig az se baj csak gyorsan történjen minden és ne legyen semmi baj és mindenki egészséges legyen.
A laborra meg azt mondták a benfentesek, hogy azt helyileg kell majd megcsináltatni, ahová a védőnőm ad beutalót, csak az UH lesz Pesten.
Annyi kérdés és annyi válasz van, kissé bonyolult ez a helyzet.
És te hol laksz, mikorra várod a babót, és ki az orvosod?
Szióka:
ÉN
nixi
Irország

Nixi!

Szerintem a laborba is a doktorbácsi ad beutalót,legalábbis én tőle kaptam.Én is Bálint Mihályhoz járok,és Júli.5-re vagyok kiírva.Te mikor fogsz szülni?
Nanda
nanda

Cory!
Tudom ,emlékszem.Részletekre vagyok kíváncsi!
Hogyan zajlott le a szülés,milyen volt a doki...stb.

nanda77@freemail.hu
nanda
nanda

Sziasztok!

Nixi: cory@eposta.hu -ra írj Kép

nanda: 2,5 éve szültem nála. A szülés gyorsan és problémamentesen zajlott le. Nagyon kedves volt velem, bíztatott. A kitolásról lemaradt, mert nagyon begyorsult a tágulás. Varrás után 2 órával már törökülésben szoptattam.

cory

cory
Budapest

szia Inimma!
Csak jót tudok Joliról irni, az első gyerkőcnél Ő volt ügyeletes, végig velem volt akkor segitett, amikor kellett és szülés után bejött megnézni minket. A másodiknál már választottuk és emlékezett ránk pedig 4 év van a két manó között. A CTG-ket Ő csinálta, mindig beszéltünk előtte telefonon, megadta a mobilját, bármikor elérhető volt. Én sajan túlhordtam a kisfiamat ezért inditották a szülést, Ő egy 12 órás ügyelet után úgy állta a sarat, mintha otthonról jött volna. Végig támogatott az igényeimet leste, nem volt tolakodó inkább Ő alkalmazkodott hozzánk, az oxitocin ellenére nem fektetett,maximális hive a gátvédelemnek. Ami szerintem ritka, amikor megkérdeztük az anyagiakról, azt mondta ez nem fontos, nem ezért vállal privát mamákat. A kórházban is bejött és otthon is felhivott, miután haza jöttünk. Maximálisan ajánlom!!!
Andrea
Névtelen

Sziasztok! Dr. Fülöp Tamás felől érdeklődnék, áttételesen, ismerős ismerősétől annyit hallottam róla, hogy "jó orvos a Szt. Imrében", itt a keresővel sem találtam róla több információt, így érdekelne bármilyen tapasztalat, infó vele kapcsolatban, illetve a rendelésének címe, és ideje. Előre is köszönöm:minka
minka

Szia Nanda!
Kimaradtam mert suli volt tegnap.
Hát ha én számolom a dolgokat, hogy honnan gondolom én a teherbeesését, akkor július 15.-e aq végső dátum, ha a jelenlegi orvosom, akkor 1 héttel hamarabb.
Te hogy vagy? Hová jársz rendelésre?
őt még nem ismerem, mivel csak 02.10.-én fogunk elöszőr találkozni, én is remélem hogy kedves és közvetlen, mert a jelenlegi orvosom még azt se kérdi meg hogy érzem magam, van-e valami problémám, stb.
Amit tudok az a net-ről és a könyvekből való.
Nem tudod, ki a szülésznő akivel együtt dolgozik.
Már kinéztem pár előadást amin részt szeretnénk venni, majd okosodom onnan.
Remélem találkozunk majd.
Ha akarsz valami jót személyeset tárgyalni mondani a doktorbácsinkról, akkor a kneiszeln@freemail.hu címen várom a leveledet.
Köszike a választ mindenkinek.
Sziasztok
Nixi
nixi
Irország

Szia Minka,

Én 4 éve járok Fülöp dokihoz, (anyukám révén kerültem hozzá, aki nála szülte két testvéremet) és eddig jók a tapasztalataim. Szülni azonban még nem szültem nála, most vagyok az első babámmal a 6. hónapban, és eddig teljesen meg vagyok elégedve.
Szüléssel kapcsolatos véleményekről én is szívesen olvasnék....
csak a magánrendelő elérhetőségét tudom:385-8495 (itt meg tudják mondani a rendelési időt is.)
Füles
fules

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?