Sziasztok!
Mostanában csak olvasni volt időm egy kicsit, de írni nem.
Válaszolok pár felmerült kérdésre, de már nem tudom hogy ki mit kérdezett, ezért válasza ki mindenki, azt ami érinti.
Méhszáj vizsgálat:
Az orvosok azért végzik, hogy nem nyilt-e ki, mert az baj. Olyankor lehetséges mütétet, vagy fekvést írnak elő.
Nem kell megilyedni az ilyen vizsgálatoktól, mert az olyan, mint amikor álltalános rákszűrésre mennél.
Elvileg és gyakorlatilag nem vérzel utánna. Csak ha az orvos nem megfelelő óvatossággal nyúl hozzád!!!!!!!
Babák szülés után hol legyenek:
Mindenki ahogy érzi, de tapasztalatból tudom, nekem nem volt rossz egy kis pihenés, mert utánna nem volt rá lehetőségem.
Nem volt 2 napig tejem így egy kicsit pihentem is északa.
Benn a nővérekkel a baba jól el volt, és jól ellátták.
Nem bántam meg, és most a második babánál is ezt fogom tenni, mert utána nem lesz pihenés.
Teák Serkentők:
Szülés után ha nem indul be a tej akkor érdemes kipróbálni ezeket a szereket. A kórházban ajánlott sok folyadékot 2-3 litert inni, de nem szénszavas üditőket, csak ásvány vizet.
Ajánlott még a rántott leves kömény maggal, ez a babának is jót tesz ha beindul a tej.
Alkoholmentes sörre is mondják hogy serkenti a tejkiválasztást.
Először ezeket kell kipróbálni szerintem (én is ezt ettem).
Amikor haza jöttünk akkor jött a tea és a homeopátiás szer, én ezeket is kipróbáltam, segítettek.
Naturland fitolak teát, és Urtica Urens homeopátiás tejserkentőt használtam.
Ennek eredménye: nem apadt el hamar a tejem 11hónapig tudtam fejni( lányom sajnos nem szopizott, nem fogadta el a mellem).
80-120-160miliket tudtam a segitségükkel fejni etetésenként, ha abba hagytam akkor drasztikusan lecsökkent a mennyiség 50-60milire.
Bocsi hogy ilyen hosszúra sikeredett, de most volt időm.
Ha valakinek van még kérdése szivesen válaszolok.
Sziasztok, Erika