Vicky
Igen, a 36. héttől szedtem. Maradt is meg egy csomó. Ha gondolod, és Te is szeretnéd szedni, elküldöm Neked jó áron megszámítva.
Ticsi
Hát, az éjszakázás még hagyján. Akkor nem zavarna annyira, ha nem ordítaná végig.
De ma egész jól viselkedik. Na, de még csak kora este van.
Ja, és vettem sört.
Babcsi
Szerintem se parázz a szopin. Dóri pl. tegnap szinte egész nap a cicin lógott. Már tök üresek voltak a cicik. Hajnalban meg, ha leszedtem róla, mert csak cuclizott, ment az ordítás. De hát az én cicim sincs gumiból. Este 9től hajnali 4ig küzdöttünk, akkor aludt el.
A kórházban nekünk azt mondták, hogy 20%-ot veszthet a baba a születési súlyából, az még normális. És tényleg ne a születési súlyhoz mérd a hízást, hanem a minimumhoz. Amúgy Dóri már 6 naposan visszanyerte a születési súlyát. De csak 150-et fogyott amúgy is.
Nekünk meg lehet, h. növekedési ugrásunk volt, azért szopott ennyiszer Dóri.
Na, ezt találtam Neked, hogy megnyugodj:
A baba hízásának az alábbiak szerint kell alakulnia:
Az első 3 hónapban: 100-227g/hét
3-6 hó között: 85-142g/hét
6-12 hó között: 42-85g/hét
Nagyon fontos, hogy a heti hízási értékek átlagot jelentenek, a havi hízásmennyiség a lényeges, tehát az első 3 hónapban havonta legalább 400 grammot kell híznia a babának, ebben lehetnek olyan hetek, amikor 100 grammnál kevesebbet hízott, viszont a következő héten “bepótolja” a lemaradást, ezért káros mindössze egyetlen hét alapján megítélni a kicsi hízásának mértékét.
Ja, és nincs szokásos adag. Réka anno pl. teljesen összevissza szopizott. Neki a max. mennyiség 90 volt. 100 fölött csak egyszer szopizott, de akkor ki is bukta. Én nem is az egyes szopik mennyiségét néztem anno, hanem a napi mennyiséget. Annak asszem a baba súlya kg-ban szorozva 150 grammal. Ha jól emlékszem. Dórit meg nem is mérem mennyit eszik. Rékánál kellett, mert koraszülött volt.
Krisz
Örülök, hogy nekikezdtetek a következő (és egyben utolsó, sikeres) lombiknak!
Edinka
Nektek is szurkolok. Örülök, hogy a ciszták eltűntek. Fogyáshoz gratula!
Gyugyi
Hú, akkor megnyugodtam. Tegnap nekem is jól jött volna egy tekersz szigszalag.
Vicus
Szép pocak! És szerintem nem is nagy!!
Dike
Sajnálom a rühest!
De csak pozitívan és optimistán!!