Új privát üzeneted érkezett!

Vica!
Örülök a köszöntésnek! Ha lesz tali, majd sütizünk és iszogatunk egy kis finom borocskát, izé, akarom mondani gyümölcslevet. :lol:

Olvasgatok, és vissza is próbálok olvasni.
A fotókat egyébként, mindig megnézzük Mátéval. Nagy rajongója Raminak a legényke.
Az ikreket különösen kedveli, amikor együtt vigyorognak.
Falatka fogfájós-sírós képén ő is elszontyolodott, és sokáig mondogatta, h sír a baba.

Kép
Kép
share

Vicuska

Tüneményes a Rami fotó. :D Jövő hét hétfő lett volna a nagy nap de fülorvoshoz kell vinnem. :cry: Lassan tényleg kicsik lesznek a bodyk :cry: :lol:

Gabi

édes Boti,a fürdőkádas csúcs :lol:

Witch

hogy vagy??

Ágnese

hát ezek a fiúk.... :lol: A mosolygós kép gyönyörűűű

Napcsi

Azért dobhatnál képet,irgum-burgum :D

Benszi

Ó,sonkadarabok..... :roll: Mi még a pépeset nyomjuk ezerrel,vajon van remény hogy nagykoráig átszokik???? :roll: Gyönyörűek mint mindig :D

Fiona

jaj de kis zsivány,mosolygós képet még sosem raktál fel :D Azért pihizzél is

Bibarkám

mi is túlvagyunk a pneumon.

Rebe

Tündériek a csajok :D

Elan

jobbuloást a nagyidnak :(

Share

jaaaj,többet nem rakok fel sírós képet.... :( cukiii

Kép
lukrécia

Sziasztok Csajok!!

Jöttem nektek panaszkodni és tanácsot kérni mint mindig! :lol:
Már előre látom a sorsomat csajok!! ez a gyerek még menni sem tud de egy perc nyugta sincs!!!!!!!Ma voltunk anyósoméknál Kb egy óra az ut de közben mi ndenhol megtilódik!! Ülés alatt ülés fölött......
Egy hiper-szuper ülést vettünk neki de alig akar benne maradni.
Szerintetek hogyan szoktassam rá hogy amikor megy az autó benne kell maradni az ülésben???
Szerintetek hogy a jobb ha hátra ülök mellé vagy ha nem?
Az én halvány emlékeim szerint mind a két nagy gyerekem szeretett autókázni!
Szerintetek mit csináljak???Olyan nincs hogy egy nap ne legyen valami! Ma ez a legfőbb gondom! :lol: :lol:

Ja és

Boldog szülinapot és boldog névnapot kivánok minden kicsi és nagy topiclakónak!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Még mindig a csokiskeksz! :lol: :lol: :lol:

Kép
Az ébredés pillanata!

Kép
Csikos kistigris! :lol:

Kép
Szívem közepei :lol: :lol:

Kép
fiona66

Hello Csajok!

Köszönjük a szülinapi kívánságokat előre is, de tényleg novemberben, 19-én lesz 1 éves a nagyfiú, bár a játszótéren ma egy nő nem akarta elhinni, hogy 11 hónapos és már így szaladgál.

Chesti! Boldog szülinapot Nikinek! Remélem én most nem tévedek. Bár nekem mindig van mentségem, hogy bolondgombát ettem. :)

Azt hiszem Bibar osztotta meg az örömhírt, most én is csatlakozom, hogy megjött az örömhír nálam is. Benedek még mindig napi 6-7-szer szopik, az éjszakákról nem is beszélve, és már kezdtem aggódni, hogy soha nem fog megjönni. Már mi is gondolkozunk a kistestvéren. Milyen furi, hogyha a fagyikból lenne baba akkor azok tulajdonképpen Benedek ikertestvérei lennének :) Na nem ragozom, de azért titkon mi is bízunk a spontánban, főleg, hogy ki tudja mikor lesz vége a szopinak. Most már Beni odajön és húzza fel a pólómat ha szopizni akar.

Share! Már a 28. hét!!! Én akkor már nagyon örültem! Már nincs is olyan sok hátra. Benedek unokatesója is Kornélnak indult, aztán mikor kiderült, hogy lány Kornélia lett belőle.

Majd még jövök. Sziasztok
gombahölgy

Fiona! Benedekkel hasonló cipőben járunk gyerekülés ügyben. Ha mellette ülök ki akar jönni rögtön ahogy belerakjuk. Próbálunk "keménykedni", de 20 perc nyekegés és 10 perc további üvöltés után inkább kiveszem, mert megőrülök. Próbáltuk már, hogy apa ül mellette én vezetek, de az eredmény ugyanaz. CsAk akkor marad nyugton, ha én vezetek, mellettem ül elöl és nincs, aki kivegye. Mondjuk eleinte igy is bőgött, most már csak akkor ha túlfárad és nehezan alszik el. Szóval én is várom, ha valakinek van valami tuti tippje. Játék, szórakoztatás nem segít. Hosszabb útra mi csak úgy indulunk, ha tudjuk, hogy akkor fog aludni. De persze annyit soha nem alszik míg odaérünk.
gombahölgy

Luki,
tegyél csak fel ilyen képeket nyugodtan!! Az élet nemcsak habostorta, ezt tudnia kell! :) :wink:
Na, majd én is próbálok elkapni bőgős pillanatot, és bemutatom hiszti-Mátét.

Fiona,
neked akartam már régebben is írni, hogy Bence nagyon cuki, amikor mosolyog. Pár hónappal ezelőtti képeken mindig csak szigorúan nézett. :wink:

Gomba
hajrá kistesó! Nagyon drukkolok! Szopi mellett is lehet, én már csak tudom. :wink: Agnese, is biztatna, szerintem. :)
Kendő megkötéssel kapcsolatban v.szeg keresni foglak priviben. Teljesen elfelejtettem az újszülött megkötéseket. Ha jól emlékszem, Ti is korán kezdtétek. Az Ergo-ba kicsit később akarom beletenni. 1-2 hónapig még inkább kendőznék.
Ha kislány lenne, Zorka lenne a neve a babának.

Éééés, most már 29. hét. Kezdek megnyugodni. A koraszülöttség réme halványodik. Újabb problémák kezdenek realizálódni, és nincs konkrét eljárási rendem:? : mi lesz Mátéval, amíg szülök, ill. kórházban vagyok. hogyan fogja átvészelni ezt az időszakot? Bejöjjön-e látogatóba vagy ez inkább csak felizgatná? Ha jön, hány alkalommal? stb....

Babakocsi dilemmámat sikerült megoldani. Mivel Máté egész jól boldogul a gyaloglással, nem veszünk tesókocsit. Apa kimondta a döntő szót, miután körbenéztünk a babakocsi-hordozó piacon. A meglévő kocsinkba vettünk egy kiegészítő mózeskosarat - a téli időszakra tekintettel. ÍGy Kornél is kap valami új cuccot. Meglátjuk, hogyan boldogulok két gyerekkel, és, még a szülés után is be tudunk szerezni egy testvérfellépőt, ha szükség lenne rá.
Agnese, ezt elsősorban Neked írom, mivel veled témáztunk már ezen.

Autósülés: húúúú, akkor nekünk szerencsénk volt. Máté mindig jól érezte magát, mióta pedig a nagyobb ülése van - kb. 10-11 hónapos korában kapta - jobban kilát, semmi gond nincs vele. Zenét hallgatunk, hoz magával utitársat, esetleg egy kis nassolás - de ez szigorúan csak hosszabb utak esetén engedélyezett. :) Gonosz anyuka vagyok.
AMikor nyaraltunk, Kékestetőn egy 3gyerekes család szállt befelé az autóba. Anyuka körbekérdezgetett, hogy "ki kér pogácsát?". Akkor ledöbbentem, milyen eljárás ez, lekenyerezi a gyerekeket!? Azóta volt már alkalom, amikor élni kellett ezzel az lehetőséggel. Megkövetem az anyukát, így ismeretlenül is. :lol:

Na, lépek, mert megyünk játszóbölcsibe. :lol:

Kép
Kép
share

Van köztetek TB-szakértő?
Nem tisztázott, milyen ellátásra leszek jogosult, miután megszületik Kornél. Most veszem nyakamba a hivatalokat, de előtte szeretnék tájékozódni. Tud valaki segíteni? Előre is köszönöm!

Kép
Kép
share

Jó Reggelt Lányok!

Fiona, Rami is egyre kevésbé bírja a gyerekülést. Kizárólag csak keksszel a szájában-kezében nem nyafog...hány kg.lesz így a Drágám? :lol: Szóval sajnos ez jött be..ha szerencsénk van akkor elalszik.

Gomba, újra nagylány lettél! Hiányzott, ugye? :twisted:

Lányok, az Anyatanyán fennt vagyok a 2007.őszi babások topicon. Hát ott mekkora hülyék vannak! Írtam nekik, hogy ma kezdődik a Helen Doron. Azok a fikázások, beszólások érte! pl: "ha nincs másra kidobni való pénzed.., szart sem ér.."
Szerintetek? Miért kell ilyen durván leírni a véleményüket? Főleg miért fáj az nekik ha én járok Ramival? Fúj, annyira hülye emberek vannak!!

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Vicuska, ahova járunk baba-mama klubba, ott is szerveznek Helen Doront, és az egyesület keretében olcsóbb lesz, mintha oda vinném a suliba, így valószínűleg mi is eljutunk. Bár még konkrét árakat nem tudok.
Barátnőm, aki angol-német tanár, két kicsi fiú anyukája sincs meggyőződve arról, hogy ilyen pici korban nyelvet kellene tanulni.
Nem tudom, sok véleményt olvastam, hallottam pro és kontra én úgy vagyok vele, hogy ha a suliban emlékezni fog pár szóra, dalra, v. csak a nyelv dallamára, hátha nagyobb örömmel, könnyebben fog tanulni...

Szóval szerintem hajrá!

Judit

jucicuki

Na, most jöttünk meg. Nagyon-nagyon jó volt! Énekeltünk, labdáztunk, babáztunk. Szerintem nagyon jó és Rami nagyon élvezte.
Képzeljétek volt egy csaj 3-as ikrekkel, mind 3 lány. 5.beültetésre sikerült neki a Dévaiban.

Kép

vicuska2007

Sziasztok!

Először is nagyon jó mindig bekukkantani hozzátok, mert eszméletlenül nőnek a pindurok :) sok babán elcsodálkozom, hogy pár hónaposan már mennyit nőt és miket csinál :)

Illetve egy kéréssel is fordulok hozzátok! Nagyon sok mindent lehet hallani és látni, hogy mire van szüksége a babáknak amikor megszületik. Szeretnék tőletek tanácsot illetve listát kérni (ha van valakinek), mert Ti már gyakorlott anyukák vagytok :)

Szívesen veszem az ötleteket, illetve ha tudtok valamiről valamit, amit nem célszerű megvenni azt is szívesen veszem. Priviben is írhattok, mert nem szeretném ezzel a topikot offolni.

Előre is köszönöm
Kriszta

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Kép
tubikriszta

Sziasztok!
Ma voltam uh-on. Végül 1 babánk maradt. CRL 11 mm, szive pulzál. Egyébként minden rendben. Nagyon boldogok vagyunk. :D
Bocsánat, hogy önző módon mást nem írok. Olvasgatlak benneteket, igyekszem memorizálni és akkor hosszabb lére eresztem :D
Pusszantás mindenkinek!
süni76

Drága Süni!
Szívből gratulálok, és örömteli, gondtalan kismamaságot kívánok!
Maradsz Szűcsnél?

Vicuska, ne bosszankodj, nem éri meg...Azt kellene már ebben az országban mindenkinek megtanulni, hogy elfogadja, nemcsak a saját véleménye, elképzelése, életútja létezik. Lehet különbözőképpen gondolkodni, és ettől még mosolyoghatunk egymásra szívből.
A lényeg, hogy ti élveztétek :wink:

Tubikriszta, mire gondolsz? Ruhákra, eszközökre? Van valami konkrét kérdés?

Share, hogy repül az idő, nem semmi :shock:
Máté hogy viszonyul a pocakhoz?
Hogy oldod meg az emelgetést?

Fiona, nem tudok ebben segíteni, Nóri elvan az ülésben.

KépKép
naposoldal

Volt egy kis tartozásom... :lol: Kép hinta-palinta Kép ez a nap más, mint a többi... Kép régi álmom volt, a szülinapos állatkert-látogatás:-)

KépKép
naposoldal

SÜNIIII

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Napcsi

KÉPET!!!!!!Követelem :lol:

Fiona

nálunk sajna ugyanez az ábra,Lili utálja az ülést

Kép
lukrécia

Naposoldal, persze, hogy nem lesz semmi baj ;) Nagyon édes a lánykád :) Milyen tortát kapott?

Brigii, egy hős vagy, hogy Barbi egyéves koráig fejtél úgy, hogy Brigit még szoptattad is. Nem lehetett egyszerű.

Fiona, Gabi sem tűri a takarót :) Így inkább melegebben öltöztetem éjszakára, meg persze fűtünk is... néha nehéz eltalálni a kellő ruhamennyiséget így.

Benszi, a köhögős uradat nem tudod kicsit száműzni valahová, amig meggyógyul? Hátha akkor a kölkek is jobban pihennének, meg Te is... szomszéd szoba, hm? :)

Vicuska, Rami egy kész kis hölgy, csoda csini! :)

Rebe, állítólag még nem is kellene hasrafordulni ilyen korban, legalábbis a dokinénink csodálkozott. Szóval no para, majd egyszercsak ráéreznek, aztán forgathatod őket vissza váltásban :D

Share, emlékszem, én is nagyon megkönnyebbültem a 29. héten ;) Ez már a célegyenes! A szervezésért nem irigyellek... meg úgy általában minden nehezebb egy terhességben is, meg egy újszülött babával is, ha az idősebbik gyerek is picur még. Nagyszülők nem tudnak vigyázni Mátéra, amíg kórházban vagy?

Vicuska, az anyatanyán én is fent vagyok, de egy zárt topicon, a kisbabás volt kolléganőimmel... így azért más :) De nem kell messzire menni, itt a Babaneten is vannak olyan topicok, hogy égnek áll az ember haja... Szerintem mi is kipróbáljuk majd a Helen Doront, ha Gabi nagyobb lesz, addig is énekelünk neki angolul, meg oroszul, meg verselünk. A cél az, hogy szokja meg az idegen nyelv hangzását, ahogy írod. Így majd könnyebben megtanulja szépen kiejteni a szavakat, ha majd nyelvet tanul.

Tubikriszta, én azon szerencsések közé tartozom, akinek nem sikerült fölösleges dolgot beszerezni, mi mindent használunk :) Na jó, de: vettünk elfordulásgátló szivacsot, azt pl. egyszer sem használtuk. Ha megírod, hogy ruhákra vagy tárgyakra gondolsz, írok egy listát mailben, de mondjuk a Te babád téli-tavaszi baba lesz, az én fiam meg nyári baba volt, szóval neked kicsit más dolgokra lesz szükséged.

Süni, gratulálok a pulzáló szívcsőhöz, döbbenetes élmény, ugye? ;)

Mi tegnap voltunk dokinéninél. Gabi 68 cm és 7100 gramm. Megkapta az utolsó Di-Per-Te oltást és az első pneumot. Két szúrás, brrr... sírtunk mind a ketten, mint a zálogos borjú :) A jó hír az, hogy elhagyhatjuk a vasat és a folsavat, már nincs rá szükség.
Új tápszerrel kell kiegészíteni a szoptatást, mert a bukás eszméletlen méreteket öltött: naponta 10x öltöztetem át Gabit, az új ruháját gyakran már akkor lebukja, amikor ráadom, és kezdhetjük először. Még a következő kaja előtt közvetlenül is jön vissza belőle a cucc. Mióta forog, még rosszabb a helyzet. Szóval most a Beba HA Start helyett Milupa AR-t fog enni, remélem, ez javít a helyzeten. Nem lesz egyszerű, mert szopás előtt adni kell neki 2-3 kiskanállal, aztán megszoptatni, és aztán odaadni neki a többit attól függően, hogy mennyit evett. Viszont az első két étkezésnél nem kell pótolni, szóval olyankor nem tudok neki adni, remélem így is használ majd.
Hamarosan a hozzátáplálást is elkezdjük (kb. 2 hét múlva), de a reflux miatt nem almával, hanem rögtön krumplival... Van valami ötletetek, hogy hogyan készítsem majd el, hogy minél kevesebb értékes tápanyag távozzon belőle? És mivel higítsam? Sajnos alapból nem tudok főzni, most kell megtanulnom Gabi kedvéért :)

Na és egy kép, mondjuk a közelgő Halloween alkalmából (nem is, csak turkáltam ezt a tökös rugit, és gyorsan csináltam egy képet :) ):

Kép

Kép
elan

Sziasztok!

Igazából egy "listát" szeretnék, hogy mik azok a dolgok és ruhák is, amire egy újszülött illetve mondjuk úgy 2-3 hónapos koráig fontos lenne a babának. pl: otthoni mérleg, orrszívó...stb.

Köszönöm a segítséget előre is!

Üdv
Kriszta

Kép
tubikriszta

Napcsi
annyira szépek vagytok,tessék gyakrabban képet rakni a kis családról :lol: :lol:

Elan
nagyon édes a picurka,ezt a bukás dolgot sajnálom,remélem ez a tápszer jó lesz :oops: :oops: én párolni szoktam kevés vizen a krumplit,és a maradék vizzel higitom,igy nem vesztünk tápanyagot.de az elején volt hogy tápszerrel is összeturmiztam.

Süni
hurrrá,gratula a kis pulzálóhoz :P :P látod-látod,téged is utolért egy kisbaba :lol: :lol:

bibar

Tubikriszta
http://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php
Azért van itt is egy pár dolog amit felesleges megvenni

Süni
Ment a pü, remélem nem késtem el!

Elan
Remélem bejön az új tápi!Már adhatsz krumplit?Az én dokim azt mondta,hogy 6 hónapos korig semmit.Az első falatokról készítsetek videót vagy képeket. :D
Én már alig várom,hogy adhassak almát,mert a kisfiam a cebion cseppeket imádja.Ha meglátja az üveget jár keze- lába és hangosan cuppog annyira izlik neki.

Fiona
Nekem több ismerősöm is panaszkodik a gyerekülés témáról,Kb egyidősek a gyerekek,bitos túl lesznek majd rajta.Addig meg csak türelem :wink: kitartás!!

Vicuska
Szerintem ez jó dolog és különben is hallgass az ösztöneidre ne mások véleményére!Meglehet hallgatni,de nem kell elfogadni,sokakból az irigység beszél!

Kép
gabicsibe

Gabicsibe, mivel Gabi nem kizárólag anyatejet kap, hanem tápszert is, állítólag már 5 hónapos kortól el lehet kezdeni a hozzátáplálást... így meg, hogy ennyire bukik, direkt jó, ha korábban kezdi a szilárdabb kajákat, talán abból nem jön több vissza. Sajnálom, hogy egyelőre nem adhatok neki almát, tutira szeretné...:(

Kép
elan

Chesti Drága,

Nikinek nagyon sok boldog születésnapot kívánok! :D:D

Kép

Sok puszi mindenkinek, holnap jelentkezem :wink:

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok, cska tényleg egy gyors bekukk, és az ünnepek alatt talán lesz időm végre visszaolvasni és írni nektek! :)

De most meg kell hogy nézzem a vonalzómat....látjátok? :) Istenem már 2 éves!! El sem hiszem, most múlt egy....jajjj :)
Reggel úgy ébresztett ahogy szokott. Simogatja az arcom és azt mondja mosolyogva h jojjegejt, én mondtam neki szeretlek, erre ő is azt mondta szejet, és átkarolva a nyakamat magához huzott....amióta megszületett tudom ez a boldogság, ami semmivel nem ér fel! :lol: Najó most elpityeredtem. :lol:

Mindenkinek ezt kívánom!! :lol: :lol: és köszönjük a köszöntések. :)

chesti

Először is Chesti,
Nikinek nagyon boldog szülinapot kívánok!
Kép

Fiona,
Én még ebben nem tudok segíteni. Mondjuk olyan már nálunk is van, hogy nem bír Blanka megmaradni a hordozóban, de ez szerencsére nem a kocsiban van. Ott aludni szoktak. :wink:

Vicuska,
Ne is törődj vele, sajnos olyan sok b...ó van! Ha te szeretnél vele menni, menj csak, ráadásul ha Rami is élvezi. Hátrányára biztosan nem fog válni. :D

Tubikriszta,
Amit Gabicsibe bemásolt linket, az tényleg jó. Bár szerintem ágyneműt és ágynemű garnitúrát teljesen felesleges venni az elején a picinek, a pelenka és a pléd/hálózsák szerintem elég. Illetve mi nem vettünk babaápolási dolgokat sem. Egy az, hogy a dokinő úgyis fog írni gyógyszertárit, mi azt használtuk, meg kaptunk a látogatóktól is.

Süni,
Jaj de örülök nektek! Hurrrááááá! Végülis maradtál?

Napcsi,
Nóri gyönyörű kislány, rengeteget nőtt, nagylányosodott! :wink:

Elan,
Igen, én is így tudtam. Én azt olvastam a hasról hátra fordulás könnyebb, és általában az előbb szokott megtörténni.
Remélem az új táp beválik!
Én úgy döntöttem 5 hós kortól kezdjük a hozzátápit (persze a dokinővel megbeszéltük), de mi valószínűleg először levekkel, utána jönnek a pürés dolgok. Az ikres fórumon sokan 3-4 hós kortól kezdték. És nekem sok munkatársam csodálkozik, hogy miért nem adok már mást is. :roll: A védőnők, dokik, szülők is kétféle véleményen vannak, én azt tapasztalom. Az egyik tábor szerint nyugodtan lehet kezdeni előbb, a másik szerint 6 hós kor előtt semmiképpen.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Drága Chesti család!
Isten éltessen benneteket, boldog szülinapot Nikinek!
Úgy emlékszem, mikor szülni mentetek...valahogy bennem maradt a sztorid :lol:
Hát repül az idő...

Elan, nagyon jó a kis sütőtökös :lol: :lol: :lol:

Gabicsibe, Boti is nagyon sokat nőtt :shock: Hiszen ő is csak nemrég született..Édes kis kópé mosolya van :lol:

Rebe, Elan, Gabi, én úgy tudom, hogy a tápszeres babáknál kezdik hamarabb a hozzátáplálást. Anyatejeseknél 6 hó előtt nem.

Tubikriszta, a takaró , párna szerintem is felesleges. Elég a kispléd, hálózsák.
Babaápolókból szintén a felírtakat használtuk.
Ruhákból sem kell túl sok az elején, mert az első hetekben fogod kitapasztalni, hogy mi az, amit szívesen, könnyen ráadsz, és ráérsz ezután valakit elküldeni az utánpótlásért.
Aminek biztos hasznát veszed az a minimum 20 darab textilpelus, de ezt már biztos tudod :lol:
Orrszívó nem árt ha van, még ha az első időkben nem is kell esetleg, de később úgyis használni fogod.
Bébiőr nem feltétlenül kell, a lakás méretétől, beosztásától függően vennék.
Hirtelen ennyi jutott eszembe..
Az tuti, hogy a második gyereknél már sokkal kevesebb dolgot tartanék fontosnak megvenni... :lol:

KépKép
naposoldal

Sziasztok!
Itt vagyunk ám mi is csak zajlik az élet..., de ettől szép. :) Majd jelentkezem ám hosszabban és képekkel is, de most csak gyors bekukk és köszöntés.

Napcsi és Vicuska
Kicsit megkésve ugyan, de nagyon boldog születésnapot kíván az egész Mot család Nórinak és Raminak is! Hihetelten milyen gyönyörű nagylányok már ők is! :D :D :D

Vicuska
Nekem sikerült megnéznem! Nagyon jó lett, ügyi vagy! :D :D :D

Chesti
Lencsinek is nagyon boldog születésnapot kívánunk! :D :D :D

A képeket persze mindig meg szoktuk nézni Krisztina királynővel, arra azért van időnk. Csak azt mondhatom, hogy minden Manóka egytől-egyig gyönyörű !!!!!!!!!!! :D

Legyen szép napotok és hétvégétek!

Puszi Mindenkinek: Motné

Kép

Kép
motné

Lányok,

Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat, megfogadom őket, ha még valakinek valami eszébe jut, nyugodtan írhat! :)

Chesti,
Boldog Ssülinapot a kicsit nagy lányodnak! Aranyos volt a történet amit leírtál, ez nagyon szuper!

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kriszta

Kép
tubikriszta

Elan,
gyorsan a krumplihoz: héjában főzve/sütve veszít legkevesebb értékes tápanyagot a zöldség. Tehát héjában főzve, sajtreszelőn lereszelni, és némi tápival krumplipürévé krémesíteni. Csak így ette meg.

Kép
Kép
share

Chesti!

Nikinek boldogságos 2. születésnapot kívánunk!!!!

Felhívsz majd? :wink:

Kép
Kép
share

Sziasztok!

Drága Chesti! Nagyon Boldog 2. Szülinapot kívánok Nikinek!!

Napcsi, annyira szépek vagytok!!

Gabicsibe! Botond annyira szép kisfiú! Nagyon tetszik a kép!

Elan, hát Gábor is szuper kiskrapek! Igazi kis "tökös" fickó! :lol:

Kép

vicuska2007

Én is nagyon boldog születésnapot kívánok Lencsilánynak!!!!!!!!!!!!!!

Rebe, Napcsi, Bár már most elbocsátott volna a doki, de mikor rákérdeztem a szülésre, akkor visszarendelt 2 hét múlva uh-ra. Akkor megbeszéljük a részleteket. Szóval szerintem elvállal. :)

KépKép
süni76

Köszönöm a krumplis tanácsokat!!!

Lányok, akik AR tápszert adtatok/adtok a gyerkőcöknek: ti milyen cumiból adjátok? Ez sokkal sűrűbb, mint a normál tápszer volt, úgy tűnik, még az Avent 2-sen is túl nehéz kiszívni... viszont azt sem akarom, hogy túl könnyű legyen, mert akkor meg nem akar majd szopni a kis lusta...

Kép
elan

Azt hittem már írtam ,de csak a vonalzóm írt. :shock: :shock: :shock:

Chesti!
Nagyon sok örömet, és Boldogságot kívánunk nektek, Niki baba 2. születésnapja alkalmából!!
Kép

Elan!
Jó a tökös rucitok!! :wink: :wink: Ez a minimum amit megtehettem Barbikámért, ha már a szopi nem jött neki össze. :lol:

Sziasztok!

Brigi :wink:

Kép
brigii

Elan,
van az avent-nek hasítékolt cumija, azon talán átmegy.
http://www.tulli.hu/product_info.php?products_id=8015
Vagy 4 lyukú?
http://www.tulli.hu/product_info.php?products_id=8010
Multikban is lehet kapni szóló cumikat. Végső esetben egy gagyi cumisüveget is ki lehet próbálni, azokon jó nagy a lyuk, és annál a kis mennyiségnél, szerintem, nem fog problémát okozni, hiszen sűrűbb a táp, nehéz szívni.

Kép
Kép
share

Köszi, Share! Szerintem variabilisat veszünk, addig is vágtam egy pici lukat az egyik cuminkon, ezzel kihúzzuk hétfőig.

Kép
elan

Sziasztok,

Na, sikerült végre visszaolvasnom… :oops: Elnézést, hogy ilyen ritkán jelentkezem, de továbbra is időhiányban szenvedek egyfolytában, úgyhogy nem sok mindenre van időm. :roll:
Velem nincs semmi különös, dolgozom, vannak napok, amikor munka mellett körmözök (illetve manikűrözök/pedikűrözök), úgyhogy általában szokás szerint hulla fáradt vagyok. Néha már arra sincs erőm-kedvem, hogy otthon leüljek a gép elé. De egyszer csak eljön az az idő is, amikor több időm lesz :)

Rebe,
Köszi a honlap dicséretet, aranyos vagy :oops:
A csajszik nagyon aranyosak és szépek! :D Jók ezek a fekete-fehér képek! Na meg persze a színesek is :lol:

Judit,

Jók a kirándulós képek! :D

Bibar,
Olivér csúcs figura :D:D Annyira édes a képeken, meg kell zabálni :wink: Nekem a kedvencem a „hörcsögnek képzelem magam” kép :lol: :lol:

Napcsi drága,
Nórinak nagyon sok boldog születésnapot kívánok utólag is! :D
Kép

Nagyon cuki a képeken, helyesek vagytok továbbra is! :)

Brigii,

Sajnálom, hogy ilyen betegek voltak a lánykák… de a lényeg, hogy már jól vannak. Nagyon aranyosak a képeken :D

Chesti drága,
Nagyon szuper lett a nyaralós klip! :D Annyira jó hangulata van az egésznek!
Ja és én is megnéztem a „szavak” videót is, mennyire édes ez a kiscsaj… :D:D:D Sok-sok puszi nektek! :)

Elan,
Nagyon drukkolok az anyajeggyel kapcsolatosan, de tuti nem lesz (nem lehet! ) semmi baj!! Amint meg van az eredmény, jelentkezz ám!
Gabi tündéri! :D Ez a plüsspatkányos kép… nagyon jóóó :wink:
Szegény Nagymamád… hát ez a combnyaktörés tényleg nagyon nem hiányzott… Jobbulást kívánok Neki!

Benszi,

Na, de jó, hogy Ti is mentek majd Keszthelyre! Szuper lesz meglátod! :)
Nagyon jók a képek, még mindig gyönyörű mindkét gyerkőc :wink:

Luki,
Édes kis Falatka…. :D:D Olyan édes!
Nem semmi ez a hallásvizsgálatos történet… Döbbenet, hogy milyen a magyar eü… :shock: Nagyon örülök viszont a kapott eredményeteknek :D
Utólagosan is nagyon sok boldog születésnapot kívánok Neked! :D
Kép Persze a táblában majd javítom… :oops:
Szólj ha jó neked a pedikűr, és összehozzuk. :wink:

Manda,
Ha olvasol minket: remélem jól sikerült a tegnapi laparod! Jelentkezz majd, amint tudsz! Puszi!

Gabicsibe,

Boti annyira aranyos!!! :D:D Hogy telt Zalakaros? Botinak hogy tetszett, hogy bírta?

Gomba,

Benedek remélem már teljesen meggyógyult!

Agnese,

Sajnálom, hogy Miló ennyit volt beteg mostanában… Szegény…
A képek nagyon jók, milyen nagy fiú már! :D Zalán baba nagyon édes, ahogy mosolyog!!! :lol: :lol:

Zuzmó,
Képeket kérünk! :)

Fiona,
Jók a képek Bencéről! :D

Vicuska,
Rami egy tünemény! :D Nagyon kezd Ő is csajszisodni :D Jó ez a kép (is) nagyon! :D:D

Share,Utólagosan is Boldog névnapot! :D
Kép

Süncike,
Gratulálok drága!!!! :D Szívből kívánok neked további gondtalan és boldog babavárást! :D

Remélem, senkit nem hagytam ki :oops: Sok-sok puszi mindenkinek, és kellemes hosszú-hétvégét! :D Én sajnos dolgozom ma és szombaton is, Zozó meg még pénteken is, de hát muszáj… és az, mint tudjuk nagy úr… :roll:
Jajjj, nem is mondtam… képzeljétek múlt hétfőn reggel nekünk jöttek hátulról… :( Szerencsére nem lett nagy baj, de így is a biztosítási ügyintézések, meg a szerviz intézése… Remélem hamarosan teljesen túl leszünk rajta, a lényeg, hogy nem történt bajunk…

Jók legyetek, még egyszer sok puszi! :)

Kép

Kép
zsókuci

Jó reggelt!

Chesti!
Nagyon boldog születésnapot Nikinek!Megkönnyeztem a szejetleket!Még egy évet kell várnom,hogy kimondják ezt a szót a gyerekeim?De előre pörgetném az időt!

Share!
Boldog névnapot neked utólag!

Rebe!
Mennyire hasonlítanak a csajok meg egyforma ruhás képet dobtál és teljesen megkavart!Bocsi!A hozzátáplálással meg magadra halgass,mindenki úgy csinálja ahogy akarja!Nekem 4hónaposak voltak,mikor elkezdtük az almázást és a krumplit!

Fiona!
Sajna nem tudok üléls ügyben mit mondani,mert az enyémek elvannak benne!Nagyon zsivány a fiad a a képeken!

Napcsi!
Csodaszépek vagytok!

Süni!
Sajnálom a másik babót,de ehhez az egykéhez is rengeteg boldogságot kívánok!

Zsókuci!
Huhh,nem lehetett semmi a csattanás,de tényleg az fontos,hogy nem lett bajotok!

Luki!
Hát nálunk Dóri is csak pépeset hajlandó enni.Balu már rendesen kajál,de Dóri öklendezik,majd hány egy hatalmasat a darabos kajától.De érdekes,mert csak akkor,ha darabos és pépes kaja kerül a szájába egyszerre.Mint pl. a 10hósaknak megfelelő üveges bébikaja!A tarhonyát,rízst ezeket simán tolja csak szaft ne legyen mellette!

Bibarkám!
Szerintem a jövőhét összejön!

Elan!
Mi BEBA HA/AR-t eszünk a mai napig+Milupával keverve,mert a Beba keményen székletfogó!Párnán etesd Gabit!Próbáld ki a 3-ast az aventból!
Az uram 3 napja száműzve van a másik szobába!A fürdetés is mókás,mert nem bírja a párás levegőt és befullad!Szóval komplett szívás két gyerekkel egyedül!Már meggyógyulhatna!
Nagyon helyes a mosolygós Gabi!
Krumplit én is csak pici vízbe teszek fel pár percre és nagyon apróra vágom össze,így nem kell sokáig főzni és a saját levével turmixolom össze!

Gabicsibe!
Boti nagyon helyes!Miért kap cebion cseppet?Úgy tudom azt egy éves kora körül lehet adni!

Vicuska!
Nagyon szép ez a kiscsaj,de tegyél még fel képeket róla!

Mi voltunk dokinéninél,mert Balu már 5.hete beteg és Dóri is kétszer kapta el ezalatt!Még mindig semmi antibiotikum,mert csak az orruk folyik,a tüdejük és a torkuk tiszta!Marad az orrszívózás!
Elindult a fiam!Kettőnk között megtesz 4-5 lépést és baromira büszke magára!Fél órán keresztül oda-vissza mászkál közöttünk!
Ja és Dóri már két napja átalussza az éjszakát kb9-től fél 7-7-ig!Balukám ma fél 5-kor kelt először!Hurrrrá!
Vendég

Tubikriszta!

Sterilizálót majd csak akkor vegyél,ha biztosan nem tudsz szoptatni és cumisüvegezni kell!
Mérleget bérelhetsz,de ha viszed a dokihoz ott mindig megmérik!
Orrszívó,jó ha van.
Fürdető fekvő szivacs az nagyon jó,mert biztonságot ad a babának a kiskádban és nem utolsósorban megkönnyebbíti a dolgodat!No meg nem csúszik,mint a pelenka!
Én csak a gyógyszertári kencékre esküszöm mindenből!
CSak lepedő és takaró kell egy babának!
Rugi,harisnya,zokni,kiskesztyű,hogy ne kaparja magát,alvós sapka,body,kardigán,ha nem annyira meleg a lakásotok!
A kórházba vigyél be popsikrémet ,textipelust,pelenkát és törlőkendőt,köldökre hintőport meg alkoholt,mert ahogy odaadják a gyereket,te csinálsz vele mindent!Legalábbis a Jánosban ez volt!
Ja és nem árt saját cumisüveget is bevinni,mert ott csak közös van ha nem viszel!Amíg nem indul be a tejed és addig cukrosvizet adnak nekik és akkor a sajátból igyon inkább!
Több nem jut eszembe!
Vendég

Benszikém
te csak ne gyorsitsd az időt,igy is olyan gyorsan megy :oops: :oops: már ideje lesz hogy meggyógyuljatok :wink: na és ennyit szundiznak?elkényeztetnek :wink: :wink

Zsókuci
köszi drága vagy :wink: :wink: nem semmi ennyit dolgozni :oops: :oops: örülök hogy nem lett semmi bajotok a koccanással :oops: jó lenne ujra talizni,de gondolom ilkyenre nincs esély mostanában :cry:

Chesti
már 2 éves,ez hihetetlen :shock: :shock: nagyon boldog szülinapot kivánok annak a gyönyörüségnek :wink: :wink: isteni lehet igy ébredni,ilyenkor rájön az ember hogy semmi nem számit csak ő,egészséges legyen,mi kell még??nekünk is mióta megvan Olivér olyan boldogság van,mosoly az életünk :lol: na és egy kicsit költői leszek:: :lol: kedvenc idézetem:

"nem vagyok az aki voltam,aki annyit szomorkodtam,
csillagos ég az életem,ezt is Neked köszönhetem!"
:wink: na eldugultam :wink:

Gabicsibe
ez a kép,meg kell zabálni :lol: :lol: és milyen nagy már :oops: :oops: nagyon édes pofa Boti :P

bibar

Lencsilánynak nagyon boldog szülinapot!
Kérünk képeket a buliról!

Süni!

Sajnálom a Picit, de nagyon szuper, problémamentes, boldog várandósságot kívánok Neked!

Judit

jucicuki

Napcsi

vééégre :lol: :lol: gyönyörű és nagyon nagylány lett :P

Chesti

NAGYON BOLDOG SZÜLIT annak a gyönyörűségnek!!!Hihetetlen :D

Zsókuci

ne hari hogy mindig visszatérek,mi van a kivizsgálásokkal+voltál a barátnőd féle szeánszon?

Kép
lukrécia

Chesti
Boldog szülinapot Lencsilánynak :D Megható,már én is alig várom,hogy hallhassam ezeket a szavakat

Benszi
Jó korán elindult Balu!Készülj,mert kergetheted a lakásban :D Gyógypuszi nekik!
Boti kicsit betaknyosodott,elfogyott a nyári c-vitamin ampullám és a dokink nem írt fel másikat.Azt mondta inkább ezt adjam,de úgy veszem észre ez nem olyan hatásos :( viszont nagyon izlik neki :D

Zsókuci
Köszi jó volt,Boti nagyon jól bírta.AZ utat végig aludta (mellesleg napközben nem szokott egyfolytában ennyit aludni),az első éjszaka 2X felébredt sirva,de hamar megnyugodott és vissza aludt.MIndenkit levett a lábáról a mosolyával és megdöbbentett hogy ennyi idősen már ekkora.Fürdeni nem vittük,mert Chesti példáján okultunk.Barátaink rokonkisgyereke pedig itt kapta el a Rota vírust így még ez is eltántorított a fürdőzéstől.Marad a kád :D

Tubikriszta
Én a babaollót tartom még feleslegesnek, én egyiket sem tudtam használni.Rövid végű bőrvágó ollót használok.Az elfordulás gátlótól Boti sirógörcsöt kapott így maradt a takaró hengerben.Mellszívót vegyél, ha lehet elektromosat!Cumival is készülj még ha az elveiddel nem egyezik,mert szükséged lehet rá(tapasztalat)Törölközőnek nagyméretű textilpelenkát ajánlok.
gabicsibe

Benszi! Én is a Jánosban szültem 1 héttel előtted és nekem semmit nem kellett csinálnom, Benedeket öltöztették, tisztába tették (napközben kérésre hiszen ott volt velem), fürdették és a köldökcsonkot is lekezelték, sőt még mindent szívesen meg is mutattak nekem, hogy hogy kell csinálni. Sőt egyszer tisztába tettem és még meg is lepődtek rajta, hogy miért mikor ők úgyis megcsinálják. És nem fizettünk senkinek, sőt még az orvosom is elment szabira.
Komolyan neked nem segítettek semmit? Gyógyulást nektek, nem is tudom, hogy csinálod két gyerekkel az orrszívást, meg mindent, reméljük apa is meggyógyul hamarost. Nálunk Paja volt a legbetegebb, valójában még mindig szipog.

Tubikriszta! Én a mellszívón gondolkoztam sokáig, hogy vegyek vagy ne. Aztán végül utolsó pillanatban vettünk és nagyon jó volt, ha nincs tej akkor azért mert fejéssel ugye lehet serkenteni, ha meg túl sok van akkor azért, pár perc alatt lefejed a szétdurranni készülő cicit és kész. Mi vettünk hálózsákot és soha nem használtuk meg mindig belegabalyodott annyit mocorgott.

Süni! Mi is azt hittük, hogy ikrek lesznek, 180-as volt a HCG, aztán csak 1 baba volt. Boldog kismamaságot!!

Köszönjük mindenkitől a jókívánságokat, Benedek meggyógyult szerencsére, meg köszönet az antibiotikumnak, szegénykémnél csak az vitte dűlőre a kórt. Most pedig jön a 8. foga, picikét küzd vele :shock: És már annyira okos, érti, hogy ha mondom neki, hogy megyünk sétálni már szalad az ajtóhoz, este meg azt szoktam neki, mondani, hogy fürcsi-alvás és indul a fürdőszobába. Legújabb szokása, hogy mindenkinek integet, és halandzsázik, olyan mintha beszélne csak nem lehet érteni mit mond, de azt a legnagyobb komolysággal magyarázza.
gombahölgy

Tubikriszta! Most olvastam Gabicsibét, nem neki akarok ellentmondni, de az én tapasztalatom az, hogy én csak babaollóval tudom levágni a körmét, annyira kalimpál és most már ki is akarja venni a kezemből, hogy a hegyeset biztos beleszúrnám. És szerintem ha nem akarsz cumit adni neki (ami persze a te dolgod hogy melyik kaszthoz tartozol) akkor ne vegyél előre. Én nem akartam adni neki, de ha lett volna otthon akkor biztos hamarabb a szájába tettem volna. Így egyszer próbálkoztunk, kiköpte, aztán én nem erőltettem.
gombahölgy

Süni,
Szerintem is elvállal, nálunk ugyanígy volt. :wink:

Zsókuci,
Hát tényleg az a legfontosabb, hogy nem lett bajotok. Ne dolgozz már annyit csajszi!

Benszi,
Gratula Balu elindulásához. :wink:
Ez tényleg érdekes, ugye én is a Jánosban szültem, júniusban, és mindent adtak, illetve megcsináltak. A tájékoztató papír szerint vinni kellett pelenkát, de azt is adták. Napközben amikor kint voltak velem, megcsinálhattam én persze, akkor a sajátból, de be is vihettem őket, és akkor ők tisztába tették, ottani pelenkával és popsikrémmel. Egyedül textilpelust, és cumisüveget kértek tőlem.

Tubikriszta,
A babaollóval kapcsolatban nekem is ellenkező a tapasztalatom Gabicsibéével. Mi azt használunk, én nagyon szeretem.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Hoztam pár képet, el ne felejtsetek minket:

Persze mindenki egyszerre szeretne korai fejlődni

Kép Huple

Kezd megmutatkozni, hogy nőből van, folyton öltözik...

Kép Lili

Kép Dorka

Kép Fürcsi

jucicuki

Gabicsibe!
Meglep,hogy a cebiont ilyen kicsi babáknak is adható!Jobbulást!

Rebe,Gomba!
Nagyon rendesek voltak a Jánosban csak mivel ismerős volt az egyik csecsemős,ő mondta,hogy inkább én tegyem tisztába a gyerekeket,mert náluk nincs popsikrém,mert szegényes az eklézsia!No meg nem esett nehezemre a tisztába tevés,hisz erre vágytam évek óta!A köldök csonkot azt megcsinálták ők is,de én kértem mutassák meg,hogyan kell és onnantól kezdve én kezeltem!Nem tudok rájuk rosszat mondani!Jófejek voltak velem,mert Dórit nem akarták tápszerezni,mivel ő nagyon lustán szopott és kértem keltsenek nyugodtan éjjel is,ha úgy látják már nagyon éhes a kislány!Felkltettek és megszoptattam,így nem kellett a tápi!Sokat segítettek nekem!Megmutatták a fürdetést is!

Bibarkám!
Már gyógyulgatunk!Bár most én kezdem a dögrovást!
Vendég

Benszi

én már tavaly télen adtam cebiont,pedig csöppök voltunk :oops:

Gabi,Tubi

én is a tompa kisollóra szavazok,nekem bevállt.Nálam a fordulásgátló is tuti jó volt :D

Juci

olyan megható,nagyon ügyes Lili,de ahogy dorka csapkod,ügy örül,háááát tündéri :D

Bibarkám

ma megharapták a lányom ujját,úgyhogy harapós kisfiúktól nagyon félünk :lol:

Kép
lukrécia

Hintapalinta :D Kép

Kép
lukrécia

Luki!
Akkor az én dokinénim óvatos!
:lol: :roll:

Most nézem a vonalzódat!Mindjárt buli lesz!
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?