Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Damara gyors leszek4 A máv-ban veszik le vagyis mellette a rendelöben ott 8kor nyit a gyogyszertár megveheted elöbb is ha korábban van idöpontod!2x szurnak 120 perc eltéréssel! kanalat és poharat vigyél! Igen az uh ott csinálják a magasföldszinten!
okina78

Köszi, Okina a gyors reakciót!
Remélem túlélem a holnapi napot is!:)

damara

Hát ez a vérvétel tortúra a Máv rendelőjében egy szélmalomharc!
Félelmetes! Még jó, hogy nem kell ezt végigcsinálni minden hónapban!
Voltam Uh-on, Mécsné drágám (hallod,lamme? :lol: ) ultrahangozott és egyértelműen kijelentette: "Ez egy focicsapat!"
Basssssssssssssssssssszzzzzus! Valóban fiúval bővül a család!!! :(

damara

Sziasztok!

Damara: Én azért gratulálok a kis tököshöz :lol: :D A lényeg, hogy egészséges legyen :wink: Sokat kellett várnod? Látom a vonalzódon, hogy választottatok már nevet :D Szép név :D Mécsné drágám :D:D:lol:

Eszembe jutott, hogy november végén, december elején mennem kell a dokinkhoz rákszűrésre. De furi lesz. Már régen jártam a kórházban.

Csajok, egyszerűen nem tudom leírni, hogy mennyire egy harmadik baba hatása alatt vagyok :oops: Tudom, már írtam nektek is többször erről, bocsi, hogy megint szóba hozom. Na mindegy.

Ma is vettünk ajándékokat a csajoknak. Még be kell táblázni, hogy melyiket kapják majd szüinapra, és melyiket karácsonyra :D Persze még nincs meg minden, de alakul szépen a helyzet :)

Kriszta, Okina, Vumenke, Pannaanya, Pepitanna, Bettyna, Cosmo: Hogy vagytok?
lamme

Sziasztok!

Bocsi, hogy már megint alig jövök, de héten apa szabin van, így végre velünk töltötte a szabadidejét. Ma elmentünk Szentendrére, átmentünk az új hídon így Dunakesziről most már 20 perc alatt ott is vagyunk. Nagyon klassz volt, Eszter végig aludt, majd amikor beültünk kávézni akkor ébredt csak fel.
Már eszünk almát egy kis barackkal, imádja :D . Olyan édesen eszi, meg lehet zabálni. Hétvégén megpróbáljuk sütőtökkel, kíváncsi leszek úgy ízleni fog e Neki.
Ja és a lényeg, van fülbevalónk. Hétvégén Barnának a haverja kijött hozzánk előtetőt csinálni, majd vasárnap jött a felesége, és ő foglalkozik ilyennel, és kilőtte. Most már tiszta csajszis, persze volt sírás rendesen, még fél óra múlva is hüppögött, persze nekem meg megszakadt a szívem, de közben meg olyan aranyos így is.

Betty - nagyon klassz a történeted. Teljesen átéltem ahogy írtad. Szabi nagyon helyes baba.
Mi még most is vagyunk úgy, hogy csak nézzük Esztert és közben potyognak a könnyeink. Barna egyáltalán nem volt pityergős, legalább is én nem láttam soha, most meg állandóan megrigatja a lánya, persze ezek öröm könnyek. :)

Damara - gratulálok Csabihoz. Úgy látszik most a fiúk jönnek a topikon, végül is ők is kellenek, a sok csajszi mellé. :D

Cosmo - merre vagy, gyere legalább néha, hiányzol.

Mostanában van a doki bácsi? Beszélnem kellene vele telefonon.
toldikrisztina

Sziasztok,

vagyok én is, csak read-only üzemmódban, válaszolni már sosincs erőm, de azért követlek Titeket... :)
Hiába féltem tőle, a két gyerekkel tök jól el lehet lenni, csak épp teljes embert kíván, heti 7 nap napi 24 órájában. Azért néha alszunk is, de főleg sokat-sokat játszunk. :)
Most is rohanok, mert hirtelen elengedhetetlen váagyat érzek duplo-tornyot építeni. ;)

Mindenkinek puszi és kitartás,
Ági

KépKép
KépKép
pannaanya

Lamme jól esik,hogy hozzáállásod, megnyugató, ahogy írsz,mindig jó kedvem lesz tőle(d)! :lol: :D
Direkt írtam Mécsnét is! :wink:
És elárulod, milyen fain ajándékokat vásároltatok a csajoknak?
Szerintem az, hogy melyik alkalmomból adjátok át nekik, tényleg csak rajtatok múlik... :)

Kriszta köszi gratulációt, neked is. Nem kell vennem rakott és farmer szoknyákat, sem lakkcipőt.... és még fület sem kell átfúratnom! :cry: de lesz frakk és nyakkendő + baseball sapka + farmerszerkó! :lol:
Eszter biztos nagyon nagy lányka már! Dobj majd fel pár fülbevalós képet, kíváncsi vagyok a NŐ-re! :D

Pannaanya Megnyugtattál a 2 gyerekkel való foglalkozással.
Bevallom, nekem is van némi fenntartásom evvel kapcsolatban....

damara

Sziasztok!

Köszönjük az elimeréseket! Örülök, hogy mindenki jól van, bár csak átfutni volt időm a soraitokat! Bocs, hogy nem tudok reagálni.

Gyors helyzetjelentés rólunk. Tejci kérdés alakul, de sajnos nem elég, pótolnom kell. Pedig higgyétek el, mindent megteszek. Fel azért nem adom, harcol az utolsó cseppért is! :wink:
Volt nálunk egy kis dráma: Szerdán este fél 6 körül elkezdett dőlni belőlem a vér ezerrel + hatalmas (fél tenyérnyi) alvadt vérdarabok jöttek belőlem. Mindezt persze akkor, amikor Tomi még nem volt itthon. Még jó, hogy Szabi épp csak ébredezett. Gondoltam megmosakszom, de képzejétek a kádból nem tudtam úgy kiszálni, hogy ne csöpögtessek össze mindent. Nagyon ijesztő volt. Gyorsan bepelusozztam magam, hívtam a dokinkat, ő mondta, hogy irány a kórház, ha bent vagyok hívjam fel. Villámtelefon Tominak, még jó, hogy már itt volt a közelben. Közben Szabi felébredt, szopiról szó se lehetett, gyors tápikészítés, hátizsákba alegfontosabb dolgok beszórása. Apa hazaért, a kezébe nyomtam a gyereket meg az üveget és nyomás. Nem volt más választásom, egyedül mentem, még jó, hogy itt van a szomszédban. A mentőbejáró felől rohantam be, ott volt egy kis töketlenkedés, mire kiderítették, hogy menjek fel az ambulanciára, majd jön az ügyeletes orvos. Hamarosan jött is, megvizsgált, én jól összevéreztem mindent. Csinált egy uh-t is és azt mondta ez nagy valózsínűséggel egy egészségügyi küret lesz. Hívtuk a dokinkat és mire én felkerültem az osztályra, ott állt az ágyam végénél. És addigra persze már nem ömlött belőlem a vér se. Murphy! :wink: Azonnal intézte a műtőt. Ott derült ki az asztalon, már előkészítve minden, hogy az 5-kor elcsócsált 3 sörperec meg a szopis tea is veszélyes lehet az altatás szempontjából, így inkább elhalasztották. Vissza a szobába. Mivel továbbra sem véreztem, a stratégia az lett, hogy reggelig infúzió + méhösszehúzó szuri + antibiotilum és ha továbra se semmi, akkor a reggli uh eldönt mindent. Ha újra indul éjjel, akkor azonnal műtő. Közben anyukámék lóhalálában fel Tatáról, Tomi jött, én gyorsan lefejtem a ciciket, tejcsi haza Szabinak. Étlen szomjan reggelig infuzival a kezemben. Nagy élmény volt. Reggel negyed 9-kor Dokink megint az ágyamnál, gyors rutinkérdések, engem kerekes székbe be, átgurult az ambulanciára. Jól bepofátlankodott velem az uh-ra (remélem nem pont eléd Damara :oops: ). Szerencsére éjjel nem történt semmi és az uh sem mutatott semmit, minde ok. Ezt megúsztam. Illetve az evés mentett meg a műtéttől, hogy a doki bácsinkat idézzem. :D Mire jött volna a nagyvizit, ő már ki is adta a zárómat és már ott se voltunk! Minden jó, ha a vége jó! :lol: És hogy mi volt ez az egész? Sose derül ki! 3 dolog lehet:1. a lepényből marad bent egy kis cafat (az teljesen épnek látszott), 2. a burokból (ezt nem tudják ellenőrizni a szülés után), 3. csináltam esetleg vmit (asszem az lesz, hogy megemeltem a babakocsit :oops: ), ettől kicsit jobban vérzett bent a nyálkahártya, de nem tudott kiürülni rendesen. Jó kis tanulópénz volt! Azóta Szabin kívül semmit sem vagyok hajalndó felemelni, de nem is hagyná Tomi.

Damara - Gartula a fütyishez! Bár tudom a puncisnak jobban örültél volna.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Az új kedvenc képem, kedden készült a Ligetben:
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Pannaanya!

Anno a 2008.szeptemberi babavárók-ból ismerjük egymást! Most látom, hogy ugyanazon a napon születtek a lányaink az ÁEK-ben! Gratulálok Neked! Te hánykor szültél?

Márti
borossné becz márta

Betty - nem semmi ami történt veled. Vigyázzál nagyon magadra.
A tejci miatt ne csináljál lelkiismeret furdalást magadnak, főleg hogy mindent megpróbálsz. Anno én is kipróbáltam mindent és egyszerűen nem lett több, sőt már több mint 1 hónapja egyáltalán nincs is. Persze először én is magam alatt voltam, de aztán rájöttem hogy csak akkor lehetnék magamra mérges ha nem tettem volna meg mindent.
toldikrisztina

Szia Márti,
Blanka 15:21-kor született császárral. :) És a tied? :P
Ági

KépKép
KépKép
pannaanya

Kriszta, Betty,

Pannával anno 6 napig tudtam szoptatni, pedig elkövettem mindent. Ehhez képest egészséges, másfél éves lesz és - lekopogom - eddig semmi baja sem volt, egy mini vírust leszámítva, amit akkor kapott el, amikor a fogzás miatt picit legyöngült. Isteni tápok vannak, és a bébinek fontosabb a kiegyensúlyozott anyuka. Úgyhogy ne legyen emiatt senkinek lelkiismeretfurdalása.
Szerencsémre Blankával nem így alakult - "élősködőm" szív rendesen, mint egy szivattyútelep, és szerencsére van is mit. Sosem tudtani, mi miért, satöbbi... :)
A legfontosabb (szerintem): sose stresszelj, ha Te ideges vagy, azt a bébi is megérzi. :)

Ági

KépKép
KépKép
pannaanya

Húúú, Betty jól rám/ránk ijesztettél! :shock:
Nem elém toltak be, de megismertelek volna és biztos ott lettem volna veled! :) Mindenesetre örülök, hogy ép bőrrel megúsztad a történetet, ami persze nem lehetett leányálom!
Szabiba folyamatosan szerelmes vagyok, dettó úgy néz ki, mint a fiam anno. :lol:
A tejci, ha nem elég, nem te tehetsz róla, mert nyilván, ha csak és kizárólag az anyán múlik testileg-lelkileg-technikailag-génileg, minden baba anyatejes lenne. És nem hiszem, hogy az anyukák passzióbaól nem akarnak szoptatni!!!
Úgyhogy semmi gond! :) Szerény véleményem szerint egész életünk során rengeteg sok szart-mérget megeszünk/iszunk, és az első 6 hónap nem nyújt védelmet egy életre. Amúgy meg a legfontosabb a gyerek felé áradó őszinte, önzetlen szeretet! És mivel evvel nem lesz gond..... :D :D :D
Továbbra is kívánok nektek jó egészséget és boldog együtt töltött időket!

Ja, és lamme, elfelejtettem írni, hogy milyen találó a gyakorlatban is a csoportnyomás az egyénre!
Természetes a baba iránti vágyad, hisz itt legfőképpen erről van szó. Ez egy intim helyzet, soha vissza nem térő alkalom és idő!
Én csak azért vállaltam be mégegy bébit, mert a legjobban a "magatehetetlen" korszakot imádtam. Amikor még csak rád hagyatkozik a gyereked, te vagy neki a MINDEN, mert nélküled nem is létezne! És ha téged csak a dac tart vissza, akkor csak annyit tudok mondani nagy bölcsen, hogy "benne van a pakliban" :lol: De ahogy eddig megismertelek, te egy végtelen türelmes csajszi vagy, aki hátán fát is vághatnak! :D Szerintem kezdjetek hozzá a harmadiknak, hátha ő fiú lesz és lesz alkalmad megtapasztalni az ellenkező nemmel való kapcsolatot is!!! :wink: :lol:

damara

Köszi a megnyugtató szavakat szopi ügyben! Már én sem idegeskedek rajta, lehet, hogy ez is használ... :lol: Amíg lesz, addig szopizik.

Damara - Nem megijeszteni akartalak, csak azért meséltem el, hogy vigyázz nagyon magadra. Lehet, hogy a babakocsi nélkül is megtörtént volna, ki tudja. De most már én is komolyan veszem a 6 hetet. Majd elmondom Szabinak, hogy az anyukájáén és a nagyién kívül már legalább 1 női szívet meghódított! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Damara: Örülök, hogyha így gondolsz rám :D :oops: Nem udvariassági viszonzásként írom, de én is csípem a stílusod :wink: Fent vagy iwiw-en? :lol: Igen, tudom, hogy direkt írtad Mécsné drágámat :D:D:D Na és tudod mi lesz még a fiaiddal például? :D Szalagavató, amikor veled táncolnak majd :wink: És lesznek majd "szerelmesek" is beléd :wink: És te leszel számukra a No. 1 :wink:
Nos az ajándékok:
- Vivinek: kis konyha, gyöngyfűző készlet, dilidominó plusz dominókkal, Donald kacsa (ő kérte), pénztárgép (ami igazi számológép is) pénzzel, bankkártyával, kosárkával és néhány áruval, békás golyóbekapkodós játék
- Nikinek: zenélő, villogó, formabedobó vonat, mágneses bigyós horgászós fajáték, ami egyben puzzle is, 12 db-os fa puzzle (4 képpel) /Vivi is ilyenkor kapott hasonlót, és ma már az 54 db-osak nem jelentenek neki különösebb kihívást :D/, húzható pelikán, ami szintén zenél, meg labdákat lehet tenni a csőrébe, állatos, zenélős, villogós, zongorázós "valami" :D
Nem, nem a dac tart vissza a harmadik bébitől, hanem az anyagiak :? Úgyhogy a 2010-es évet végig kell(ene) melóznom, ha találok egy jó helyet persze :? , és addigra talán a párom melóhelyén is a munkájukhoz illő (időben és tartalomban) bérrendszer lesz.....
Ja, egyvalamiben tévedsz :D Sajnos :? Nagyon türelmetlen ember vagyok :( Az a szerencsém, hogy a párom viszont birkatürelmű :D:D Amúgy igazi kettős énem van :D Itthon olaszos temperamentumú vagyok, máshol meg kis nyuszi :D :( :? :P De természetesen a lányok révén sokat javultam :D :wink:

Bettyna: Ajjajjajj :shock: Ez a vérzés nagyon durván hangzik :shock: Örülök, hogy végül nem lett szükség a beavatkozásra!! Szabi egyszerűen gyönyörű :D

Pannaanya: Olyan jó olvasni, hogy élvezed a kétgyerekes létet :lol:

Kriszta: De jó, hogy írtál te is!! Biztos még szebb lett Eszti a fülbevalókkal :lol: Kérünk majd képet :lol: Tök jó, hogy élvezi az új ízeket is :wink:
lamme

Sziasztok!

Először is GRATULÁLOK a gyönyörű két új babához, Blankához és Szabihoz! :D

Ne haragudjatok, hogy úgy eltüntem, igazából nem volt előre eltervezett, csak a javítások miatt 1 hétig nem lehetett a géphez férni és úgy éreztem, hogy jobban megy a figyelem elterelés, ha kicsit mással foglalkozom.

Mindenkinek köszönöm, aki hiányolt! Nagyon aranyosak vagytok!!! Most még inkább bánom, hogy nem jöttem hamarabb :oops:

Bettyna! Örülök, hogy nem lett nagyobb baj és megúsztad a műtétet.

Pannaanya: Panna hogyan viszonyul a kistesóhoz?

cosmo

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo! Nnnna végre! :D Örülök neki,hogy végre te is itt vagy köztünk! :D Mi újság veled, lehet tudni, miért hanyagoltál minket ennyi ideig?

Lamme Írtam privit, benne a lényeget!
Köszönöm megnyugtató és megható soraid,tényleg lesz még szalagavató is... :lol:
Kettős éned a csillagjegyedből fakad?
Csak mert sok hasonlóságot vélek felfedezni kettőnk közt.
Na, elég az ömlengésből! :lol: :lol: :lol:
Hova szeretnél menni dolgozni, milyen területre?

damara

Damara: nagyon sokat ültem nyáron a gép előtt és jól esett kicsit lekattanni róla, illetve elterelni a figyelmemet a baba témáról. Sokat olvastam, főztem meg mindenféle programot csináltunk a férjemmel. Most se biztos, hogy majd jövök minden nap, de igyekszem nem eltünni. Hiányoztatok! :wink:

Lamme: én is olyasmi típus vagyok, mint ahogy Magadat leírtad. Egészen másmilyennek ismernek mások és a családom.

Bocsánat, hogy nem írok mindenkinek külön, de nem tudtam mindent visszaolvasni.

Kép
Kép
cosmopolita

Pannaanya!

Akkor értünk be a szülőszobára, amikor Téged műtöttek! Aztán volt egy kis ez meg az, nagyon vert a pici lány szíve (szüléstörténet az Állami Egészségügyi Központ 119.oldalán), de végül 21.22-kor előbújt a pici lány!
Hihetetlen, hogy pont egy napon szültünk! Remélem, jól vagytok! :lol:

Márti
borossné becz márta

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tiffany 2008.10.25 07:28-kor.
tiffany

Sziasztok!

Cosmo: De jó, hogy írtál nekünk pár sort!!! :D

Damara: Nyilas a csillagjegyem, kos aszcendenssel. Nem tudom, hogy ezek mennyire kettős személyiségek, csak a skorpiókról tudom, hogy azok nehéz esetek :D:D:D Vállalati pénzügy az én asztalom, szeretném a jövőben is azt csinálni. Vagy belföldi fuvarszervezést. 10 éve pénzügyes vagyok, amihez 2,5 évig könyvelési munkák is társultak, utána a mostani melóhelyemen bejött pluszba még egy kis belföldi fuvarszervezés, majd némi titkárnősködés, miután elment gyedre a titkárnőnk. Szóval az irodában elég sokoldalú vagyok :D Csak sajnos ezek mind olyan melók, amit nehéz megcsípni, legalábbis, ha jót szeretne az ember, mert ismerősök révén általában betöltik. Én is mindkétszer ismerős útján szereztem a melómat.....

Tiffany: Én úgy szoktam menni a dokihoz, hogy felhívom őt, és megbeszéljük az időpontot. Szerintem te is tedd ezt, ez a legbiztosabb :wink:
lamme

Lamme: :D

Tiffany: a Honvéd kórházra gondolsz? Változó, hogy mikor rendel, de ott nincs UH gép. Amúgy előre be kell jelentkezni a kórházi számon. AZ AEK honlapján van fent egy havi beosztás, de már többször tapasztaltam, hogy nem mindig jó. A MÁVban pedig mobilon kell vele egyeztetni. Illetve szerintem először mindig mobilon érdemes vele egyeztetni.

Kép
Kép
cosmopolita

Sziasztok! Damara! Áruld már el nekem azt a tel számot amit felvettek az ultrahangon! Már egy hete hivogatom Őket :evil: Borzaszto!
okina78

Lamme! Tök jó,hogy már "közelebbről" is ismerhetlek!
A kos és nyilas párosítás elég kemény, de mindenképp realista és életrevalónak ismerem mindkét csillagjegyet!
Komolynak hangzik a munkaköröd.... :shock: és biztos nagyon felelőségteljes is!
A jó helyeket valóban vagy ismerősök által, vagy kihalásos alapon lehet megkaparintani! :(
Kár,hogy ilyen világot élünk!

Okina! Nőgy.-i UH: 475-27-75 (ez a központi szám) és a nőgyógy.-i ambulancia mellékei: 1845, 1255
Kitartó legyél ám,mert idegesítő, ahogy szarnak a telefoncsörgésre.
Ide értem a doktor urunkat is, mert őt is szinte lehetetlen elérni.
Hiába hívod délelőtt, délben, délután.....
de legalább visszahívna egyszer is.... :roll: :evil:
Nem azért, de ha baj esetén hívnám? (Amúgy sem tartozom a zaklatós emberek közé és csak akkor ragadok telót, ha már muszáj...
Ezért is esik rosszul, ha szarnak a fejemre... :( )
Amúgy, ha nem járnál sikerrel, a Máv közp.-i számai: 475-26-00, vagy:475-25-65 plusz a választott mellék.
Sok sikert!!!! :wink:

Ja és képzeljétek, a terheléses vizsgálat eredménye... mondhatni...: fos lett!!!!! Mehetek a diabetológushoz!!!!! :(

damara

Damara: Sajnálom, hogy nem lett jó a cukor eredményed :( Mennyire lett sz.r? Aha, van előnye is az ismerőskereső oldalaknak :D Legalább egy kis infót kap az ember másokról :D Igen, az, hogy realista vagyok, az nagyon igaz.... Sokszor már idegesítően reálisan gondolkozom :? Éppen ezért vagyok sokszor nagyon pesszimista :? Még szerencse, hogy a párom az ellentétem ebben a dologban, mert optimista, és sokkal lazábban is veszi a dolgokat. Jaj, ez a meló nem olyan nagy dolog, mint amilyennek esetleg hangzik :oops: :D Legalábbis szerintem ezt mind meglehet csinálni normál paraszti ésszel :D Te mit dolgoztál (dolgozol)?
lamme

Lamme 7,8 lett a cukor!
Én már erre meg akarok halni és látom szomorú sorsomat!:(
Van, aki erre azt mondja, hogy csak nem megfelelően bontja le a szervezetem a cukrot, és van aki azt: Cukros vagyok!
Pedig Csabival pont nem érdekelt, mit eszem-iszom és mit nem, tök bátran vettem az akadályokat, most meg agonizálok...
Hiába, öregszem én is.... :lol:
Én vendéglátóztam, bár a végzettségemnek ehhez az égvilágon semmi köze!!!
Azért is képzem tovább magam, (JÓKOR!!!:))hogy ha vissza kell menni dolgozni, az ne 12-15 órás meló legyen, hanem amivel az agyam is dogozik teszem azt 8 órában....
A pénzügyezés tuti nem az én területem! :lol: :lol:

Oroszági nagyon eltűntél! Jelentkezz be te is néha!!!!

Többiek? Anyukák, hogy vagytok?

damara

Sziasztok!

Damara - Sajnálom az cukros dolgot. Kitartás!!!!

Cosmo - De jó újra hallani felőled! Különösen azt, hogy jól vagy!

Telefon - Én ha nem veszi fel a mobilját, egy sms-t szoktam neki küldeni, mindig válaszol! Amikor baj volt, akkor felvette, igaz az este 6-kor történt. :roll:

Bocsi, de én is ritkábban tudok csak jönni, azt hiszem kezdődik a hasfájós időszak.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Damara! Köszi a számokat probálgatom nem sok eredménnyel!Sajnálom a a cukrot,én forumozok máshol is cukorbetegekkel ott van olyan kismami akinek GDM-je volt inzulin is kellett a terhessége alatt,de szülés után tök jol visszaállt a cukra! Egyébként én ugy tudom 8-ig elfogadják az értéket csak figyelni kell hogy mit eszel!De lehet hogy ez nem igaz!
okina78

Köszi, Okina a lélekemelő tanácsokat! :)
Hétfőn úgyis megmondják az okosok, mit ehetek és mit nem.
Egy kis korai fogyókúra sem lesz ellenemre, legalább hamarabb leadom a fölöst! :)
Amúgy járatlanságomra hivatkozom csak: Mi az a GDM?

Tegnap voltunk 4D-s Uh-n, de nem teszek fel képet, mert nem éles, alig lehet kivenni a bébim pofiját!
De a felvételen amit láttunk, elhűltünk! :wink:
A lányok szeme fénye nem csekély méretekkel büszkélkedhet már most!!! :lol: :lol: :lol:

Bettyna, Pannaanya???? Hogy álltok a mindennapokkal?
És a többi gyakorló anyuka? Mizu otthon?

damara

Sziasztok! Damara!Gesztácios diabetes mellitus vagyis terhességi cukorbetegség! Csajok! Aki már szült irja meg legyenszives hogy a babának mit kell bevinni a korházba és császárosoknál is kinnt maradhat a baba már elsö éjszaka is? Mert én Fannit még a Szabolcs utcában szültem ott éjszakára bevitték a babát és nappalra is csak szoptatni hozták ki legalábbis a császáros szobába! Köszi!
okina78

Sziasztok!
vagyok megint, csak tényleg nem sok időm van. Dolgozok, meg a blogra írok inkább. Rákaptam a kenyérsütésre (meg kalács, kakaós csiga, bukta, stb. készítésekre), na meg babázok :) :) :)
Aliz egy csodakislány! Ma kezdett átfordulni hátról hasra, és annyira megtetszett neki, hogy már ma 5x csinálta. Nagyon kommunikál, mindenféle hangot ad ki, hosszú mondatokban beszél, cukorka :) Ha beszélünk hozzá, gesztikulál, jár keze-lába és mosolyog :)
Még mindig csak szopizik, ami egyrészt jó. Másrészt nagy kötöttség, mert pl. fodrászhoz sem jutok el (4 órás program), mert be se hajlandó kapni a cumisüveget (sikeresen leszoktattuk róla), így szegénykém éhen halna, ha eltűnnék mellőle hosszabb időre. Ez azért nem annyira jó, most pl. ugrott a betervezett program is a 30. szülinapomra... ez van! Alvásban nem vagyunk királyok: este 9 fele alszik el (ringatni kell), éjjel általában 2 tankol és jó esetben elalszik, be lehet csempészni a kiságyába. Bár mostanában hajnalban is ringatni kell. Remélem, majd leszokik erről... nappal 11 fele alszik el az udvaron 2-3 órát, és ha déután viszi a párom sétálni babakocsiban (általában 2 órákat mennek), akkor ott is alszik valamennyit. Szóval jobb a helyzet, mint 1 hónapja, mert akkor max. 1 órát aludt nappal!
Kép Kép Kép Kép Kép Kép
vumenke

Damara: ezek szerint tuti fiú :) nyugi, legalább nem kell újrafelhasználhatóak a tesó ruhái, játékai :)
Dokink telefon-nem-felvételétől én is mindig kivoltam... főleg, mivel engem is 100-an hívtak naponta anno (céges mobil) és én mindig visszahívtam mindenkit. Na mindegy, szerencsére sose vot sürgős. Meg azt mondta, ha nagyon fontos, üzenjek az ambulancián, ott mindig tudják, hogy hol van!

Cukorerdményed sajnálom, valszeg diétáznod kell :(

Lamme: hajrá 3. baba! Csajszijaid el lesznek kényeztetve!! Csak jól rejtsd el az ajándékokat ;)
Munkád tök jó lehetett! zerintem ilyesmi álláshirdetést találsz a profession.hu-n is, ott azért komolyabb cégek vannak, nézz szét, hátha!

Kriszta: hú, Eszter már eszik ilyeneket? Én csak 7 hós kortól akarok neki adni mást is. Bár ha nem lenne tejem, lehet, hogy én is hamarabb próbálkoznék, szimpibb, mint a tápszerek.
Van fülbevalós képed? Milyen van neki, gomb alakú, vagy olyan kicsit lógós? Mi is ki akarjuk majd lövetni Aliz fülét, de nem tudjuk, hova lehet vinni :)

Betty: hú, ez a stoty, megijesztettél! Tök jó, hogy végül megúsztad! Szabi nagyon édes, néztem az albumokat is :lol:
Hasfájós korszak nagyon gááááz, kitartást hozzá! DM-es cseresznyemagpárna segít valamennyit..

Cosmo: jó, hogy újra vagy! Lelked ok?

Okina: babának pelus, popsitörlő, esetleg kenőcs (bár ez van), minden mást adnak (ruhát is). Én mondjuk hozattam bemég plédet neki, meg sk textilpelust.
Baba 1. éjszaka NEM lehet kinn veled (örülj neki, hulla leszel), de utána a császárosoknak is kiviszik egész napra, nálunk már 5 fele hozták őket :)
vumenke

Vumenke!
De jó,hogy te is bejelentkeztél!
Édes pofi Aliz, zabálni való kis gombócka! :D
Az oltás kifakadást hogy viselte(d)?
Na, és hogy tudsz bébi mellett dolgozni?
Meg tudod oldani, hogy mindenre legyen időd
?
Habár te elég energikus csaj vagy, biztos minden flottul működik nálad! :)
Jaja, tényleg fiú. Már megbékéltem vele! Lamme vigasztaló szavai jutnak az eszembe: "szalagavatón velem fognak táncolni először!" :lol: És mégha kordában tudom tartani magam, egy fiúnak nagyobb büszkeség, ha jól néz ki az anyja, mint a lánynak! :wink: :lol:

damara

Sziasztok!
Vagyogatok, de nem igazán kényelmes a gép előtt ülni, meg lassan sehogysem kényelmes. Aludni se nagyon tudok, tegnapról mára megint 2cm-t nőtt a hasam átmérője és nagyon fáradok. Nagyon várom a végét, kezd elegem lenni a terhességből, most semmi sem jó korszakomat élem, de amúgy minden rendben. Szerdán gondoljatok rám, anyós-pajtás születésnapja lesz, remélem felköszöntjük és megyünk is haza, hozzá most még annyira sincs hangulatom mint eddig.
Csütörtökön megyünk uh-ra, ha lesz bátorságom megkérdezem a súlyát, hátha tudnak mondani vmit, mert akkora már a hasam, hogy csak na.
Damara pont ezt gondoltam én is, hogy büszke lesz rám ha jól nézek ki :)

Vumenke nekem a munka nem hiányzik, sőt régi vágyam hogy soha többet ne kelljen :) én szeretnék 2-3 évig csak a gyerekemnek élni (nem piszkálódásból írom, nehogy félre érts!)

Betty sajnálom hogy nem megy annyira ez a tejci dolog, én is annyira szeretnék szoptatni és minél tovább, bele is betegszem ha nem lesz tejem. Vettem málnalevél teafüvet, mennyit ittál belőle? Nem emlékszem, hogy Te hogy csináltad. A Laktoherbet meg beraktam a kórházi pakkba :)

Damara Sajnálom a cukrot, nem mászkáltál sokat a két vérvétel között? Az is ronthat az eredményen. Ismétlésre lehetőség? Egy fütyis képet azért feltehetnél, nem baj ha nem túl éles a kép, sztem az összes 4D-s fotó nagyon rossz felbontású.

Többieknek sok puszi, jövőhéten jelentkezem az uh-s eredményekkel!

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!

Vumenke - Alíz gyönyörű! Ijesztgetni nem akartam, inkább tanmesének szántam. :lol: 6 hét az 6 hét!!! Majd veszek olyan párnár, hátha...

Ági - A 36.héttől kezdem inni napi fél litert, míg el nem fogyott, új csomagot már nem vette. A Laktoherből napi 4-5 adagot is megiszom, az egy adag szintén fél litert jelent. Nem tudom, hogy használ-e, hogy nélküle is csak ennyi lenne vagy még kevesebb. LAssan kezdem unni, úgyhogy szerintem taktikát fogok váltani. Remélem neked jóval több lesz!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Ja, Damara - Köszi a kérdés. Hétköznapok? Hát még elég rendszertelenek. Hol így sikerül, hol úgy. Egy a biztos a 7-fél 8-as fürdés. Van amikor nagyokat alszik és akkor tudok jönni is, de van, hogy egész nap csak fél órácskákat. Ilyenkor csak rajtam lenni jó. :)

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna 3 hetes bébi mellett nem katasztrófa a rendszertelenség!
Mindkettőtöknek bele kell szoknia, Szabi is biztos megérik rá.
Pár hét és tök természetes lesz, és óraműpontossággal igényli az addigra megszokott "teendőket"! :D
Vigyázzatok magatokra, élvezzétek ki egymást! :D

Ági És én is úgy gondolkodom, ahogy te! :D
Mindenféle félreértés és rosszindulat nélkül mondom, hogy ha rajtam múlna, az életben nem dolgoznék többé! :D :D :D
Annyira megszoktam a 3 év itthon létet és boldog vagyok, hogy még 3 év gondtalanság vár rám!
Ezek azok az évek, amelyek soha nem térnek vissza, most kell kihasználni!:)
Persze ettől függetlenül megértem azt is, aki a gyerek mellett másra is vágyik. Szerintem mindenki a maga igényeinek megfelelően éljen és azt csinálja, amit szeret!
Kitartást anyóshoz!!! :wink:

damara

Pannaanya: Blankának nagyon boldog névnapot kívánunk!! :D

Bocsi csajok, most nincs több időm, majd nemsokára jövök :D
lamme

Damara: észre sem vettük, hogy kifakadt :oops: csak már olyan volt :)
Simán tudok Aliz mellett dolozni, napi max. 2 óra. Délelőttönként mindig jön apu, vagy anyu Alizt altatni a kertben, addig dolgozok. Nagyjából beállt, hogy 11 fele elalszik és alszik 2-3-ig, addig dolgozok, főzök, stb. Kelle ez nekem, én nagyon szeretk dolgozni és a cég is szuper (főnökök, munkatársak). Múlt szombaton dzspezni mentünk volna, de sajna elmosta az eső. Nekem kell a felnőtt társaság is :oops:
Flottul? talán az időnek köszönhető, hogy kezd élvezetes lenni a gyereknevelés.. az első pár hét kínlódásait nem sírjuk vissza... :?

Ági: már csak pár hét van hátra neked is :)) sajnos ilyenkor már tényleg elég terhes a terhesség, de hamar telik az idő, nyugi!
Munka: különbözőek vagyunk :)

Betty: vannak homeós tejserkentő cuccok is, meg a More Milk Plus tabletta is sokaknak bevált (nem próbáltam)
Rendszer nekünk mostanában alakulgat csak, ezen ne aggódj! etesd, amikor igényli és sokat legyél testközelben. A csörgő-forgó színes biszbaszokat tedd el még pár hétig. Anyuci kell nekik még ilyenkor 100%-ig :lol:

Pannaanya: Blankának boldog névnapot ;)

Én holnap leszek 3 x-es, hehh

Ma viszont jubileum van, 1 éves :)
Kép Kép

Megjegyzés: Ivett név megbukott :))
vumenke

Vumenke: nagyon boldog születésnapot! :wink:
Irigyellek, hogy ennyi energiád van. Nagyon jól néznek ki a sütik, amiket sütöttél! Én is sokkal gyakrabban ügyködöm a konyhában mostanában. Legutób túrótortát csináltam, állítólag jól sikerült (én nem szeretem).
Kérdésedre a válasz: köszönöm, gyógyulgat.

Damara: sajnálom a magas cukrot :(

Örülök, hogy mindenki jól van.

Most megyek vasalni, mert este színházba megyünk.

Kép
Kép
cosmopolita

Vumenke, boldog szülinapot! :)

Blanka nevében köszönjük szépen a jókívánságokat! :)

Cosmo, jó szórakozást!!!! Örülök, hogy mentek és hogy gyógyulgatsz! Csak így tovább... :)

Bocsánat, most ennyi, végre alszanak, tudok picit dolgozni és varrni tovább... :)

Üdv és puszi mindenkinek,
Ági

KépKép
KépKép
pannaanya

Sziasztok!

Tegnap a guta ütött meg, írtam egy csomót és mire elküldtem volna megszakadt az internet kapcsolat, megpróbáltam elmenteni és ha sikerült mindjárt elküldöm.

Vumenke - boldog születésnapot kívánok.

Pannaanya - Blankának én is boldog névnapot kívánok.

Oroszági - jézusom már így elment az idő, lassan a finisben vagy. :)

Cosmo - jó szórakozást a színházhoz. Mit néztek meg?

Akkor megpróbálom becsatolni amit tegnap írtam.

Sziasztok Csajok!

Ismét gyors bekukkantás.

Cosmo - de jó hogy jelentkeztél, hiányoztál ám. :D

Vumenke - az összes ismerős mondta hogy nyugodtan adhatok Eszternek már kiegészítésként mást. Aztán felhívtam a védőnőt és közölte hogy naná hogy fogyasszon mást is mint tápszert. Sőt közölte hogy délután az egyik etetés helyett kapjon rizspépet, vagy tejpépet, amit 4 hónapos kaphat. Hát mondjuk ez nem jött be, kétszer próbáltam, de 2-3 kanál után köpte minden fele. :D Mondjuk nem ment kárba, mert az egyik barátunk pont itt volt, és közölte hogy ő nagyon szereti mert anno a gyerekei is amit meghagytak ő ette meg, így elfogyasztotta ezt is. Viszont amit ebédre kap az addig mind bejött neki, olyan édesen eszi, ma sütőtököt kap almával, mondjuk ez még nem volt, kiváncsi leszek.
Általában szépségszalonokban megcsinálják a fülbelövést, nekünk is egy olyan barátosnő csinálta akinek ilyen van. Dunakeszin is ilyenbe jelentettem be, csak aztán nem tudtunk elmenni, mert apa elvitte a kocsikat, és persze akkor esett ezerrel az eső, így babakocsival nem indultam útnak. Most még kis pici gomb van, 6 hétig az lehet bent, minden nap 2x kenni kell és forgatni, és utána lehet betenni amit a nagyitól kaptunk.
Nagyon szépen fejlődik Aliz baba is, az 5-ik képen tiszta apukája szerintem.

Okina - amit Vumenke vitt én is azt vittem be a kórházba, én is hozattam be egy kis takarót, sőt én a szoptatós párnát is, a végén Eszter aludt benne édesen.

Damara - szegényke ez a cukor. Nem kell megismételni pár hét múlva, mert először nekem is egy kicsit magas volt, és 1-2 hét múlva megismételtük, és annak függvényében akarta eldönteni a doki hogy kell e diétázni vagy nem. Állítólag eléggé függ hogy mit ettél előző nap is.

Lamme - de ügyi csajszi vagy, hogy már elkezdted megvenni a karácsonyi ajándékokat. Nagyon klassz játékokat fognak kapni a csajszik.
Én is pont ilyen munkát végeztem mint Te. Előtte bankba dolgoztam több mint 10 évig, de aztán a sok átszervezést meguntam és elmentem egy borászati céghez pénzügyesnek. Egy baj van csak vele, hogy nagyon messze van, így ha vissza kell mennem dolgozni, én meg azért kereshetek másikat, hogy közelebb legyek a lakhelyhez.
Akartam már többször kérdezni, hogy a férjed melyik kerületben tűzoltó, nincsen ott véletlenül nyílt nap. Csak azért kérdezem, mert mert van 2 unokaöcsém és imádják a tűzoltókat.

Pepitanna - jól vagytok, Te is régen voltál.

Eszter is tünemény baba, egyre többet dumálgat ő is mint Aliz baba, ha hozzászólunk vigyorog, majd szétdobja magát örömében. Tegnap vendégek voltak egész nap, úgy produkálta magát, néha mi is meglepődtünk rajta, nagyon édes volt. Mondjuk estére rendesen elfáradt.
Öltözködni viszont nagyon nem szeretünk ha sétálni megyünk. Utáljuk a sapkát, a kardigánt, és a kocsi kabátot. Akkor üvölt rendesen, de hát végül is valamiért neki is kell sírnia. Egyik nap majd teszek fel képeket.
Most megyek mert lejárt a mosógép, meg megnézem a sütőbe is a húst, ma délután meg a barátaink jönnek, így összedobtam egy kis kaját.
Mindenkinek szép napot. Pusza :D
toldikrisztina

Vumenke! Isten éltessen sokáig!!! :D A legszebb korba léptél! :wink:
Pannaanya én is csatlakozom: Nagyon sok boldog névnapot Blankának! :)

damara

Ma esti kép, Apa spontán betette a picit a nagy ágyába:
Kép

KépKép
KépKép
pannaanya

Kriszta: biztosan sokat válzotott már Eszter a legutóbbi fotókhoz képest, illetve már mindenki nagyon kíváncsi a fülbevalós csajszira. Várjuk a képeket!
Az előadás jó volt, jókat derültünk a férjemmel. A Pesti Színházban A Kellékest láttuk. /Csak azok a kényelmetlen székek ne lennének, párom se nem túl magas, se nem széles, mégis alig fért el. Lehet, hogy velünk van a baj, mert az utóbbi időben minden színházban ez volt a gond. Fogalmam sincs, hogy egy 2méteres ember hova teszi a lábait?! Persze, ez legyen a legnagyobb bajunk/.

Pannaanya: édesek a lányok! :) Most éppen mit varsz?

Vumenke: azt elfelejtettem írni, hogy én is szoktam scrapbookkal ügyködni. Mondjuk egyelőre készleteket gyűjtök (hónapok óta :lol: ), de majd a nyaralás fotókat szeretném fotókönyvbe tenni és színesíteni. Illetve majd a babanaplót is valami hasonló fotmába önteni. Jó móka.

Damara: mikor mész dokihoz (cukor miatt)?

Kép
Kép
cosmopolita

Cosmo - a férjem majdnem 2 méter magas, hát ő rendesen szenvedett a Pesti Színházban amikor voltunk. Mondjuk teljesen megértettem, mert ahogy írod az én lábam is alig fért el.
Igyekszem feltenni képet.

Pannaanya - nagyon édes a fénykép a két csajsziról.

Tegnap összeraktuk a járókát. Nagy sikere volt Eszternél, élvezte hogy velünk van a nappaliban nem marad le semmiről, és ha úgy gondolja akkor el is tud benne aludni. Ezt meg is tette tegnap délután 3x. Pedig féltem hogy nem fog neki tetszeni, mert a pihenőszék amit sokat javasoltak, az nagyon nem jött be, az etetést még kibírja benne, de tovább egy perccel se.
Anyukák a gyerekek hogy aludtak nálatok éjjel. Én óránként keltem Eszterhez, állandóan dobálta magát, sőt elég sokszor felsírt. Tesóm reggel mondja, hogy náluk is a kisebbik, pedig ő már lassan 4 éves. Mondjuk nem panaszkodok, mert mióta megszületett jóformán nem nagyon fordult még ilyen elő, hogy óránként vagy akár 2 óránként keljek hozzá. Szerencsére az éjszakákat végig alussza, csak reggel 7 óra körül szokott felkelni, vagy még később.
Na megyek mert lassan kel Eszter, aztán hami, majd megyek kocsit takarítani, mert már nagyon koszos.
Mindenkinek szép napot kívánok.
toldikrisztina

Sok Boldogságot az ünnepelteknek!

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!

Talán végre lesz elég időm reagálni mindenre, amire szeretnék :D

Damara: Szerintem sem vészes még ez a 7,8-as cukor. Úgy tudom, hogy 7,6 a felső határ. Valahogy így volt Pepitanna esetében is. Nem is a kicsi odafigyelés lehet nehéz a kaják esetén, hanem inkább a hetenkénti macera, amit Pepitanna is írt. Hát arra valahogy én sem vágynék :? Mit tanulsz most? Kár, hogy nincs túl jó 4D-s felvétel :( Na nem baj, majd megnézzük, ha már megszületett :lol:

Cosmo: Én is voltam már ott párszor, és tényleg eléggé kényelmetlenek a székek, pedig nemhogy kétméter, de 170 centi sem vagyok :? :D Akkor te igazi scrapbook-ot készítesz ugye? Mármint nem a sztg-en.

Vumenke: Utólag is nagyon boldog születésnapot kívánok :D Nagyon gyönyörű Aliz bébi :lol: Jó kis husika :D

Oroszági: Hát igen, a terhesség vége már szinte mindenkinek "kínszenvedés" :wink: Kitartás, már csak néhány hét :wink: Szerdán szorítunk :wink: :D

Pannaanya: De aranyosak a lányok :D

Kriszta: Sajnálom, hogy neked is melóhelyet kell majd keresned! Remélem mindkettőnknek hamar sikerül majd. Várjuk ám a fülbevalós képet Esztiről :wink: A tűzoltósággal kapcsolatban írok privit. Én is úgy tudom, hogy a tápszeres babáknak már 4 hósan el lehet kezdeni a hozzátápit. Bár nálunk mindkét lány szopis volt, mégis kb. négyhósan elkezdtük mi is. Vivinél szimplán lecsökkent a tej, Nikinél meg a hányós, hasmenéses vírus miatt csökkent le. Aztán mindkettőnél volt kb. egy hét, amikor újra ömlött a tejem, akkor hanyagoltuk a hozzátáplálást, majd utána úgy voltunk, hogyha már elkezdtük, akkor folytassuk. Így végül kb. öthós koruktól már folyamatosan mennek a kaják. Tudom, hogy én ebben a témában "lázadó" szemléletű vagyok, de nem vagyok meggyőzve 100%-osan ebben a hat hónapig csak szopi dologban.....Úgy értem, hogy szerintem vannak babák, akiknek már igenis szükségük van előbb a hozzátápira, és vannak, akiknek csak 7-8 hónaposan jön el ehhez az idő. Szóval gyerekfüggő, és nem "előírástól" függ.

Mi jól vagyunk, csajok is. Bár Niki ma elég gáz éjszakát produkált, mert a negyedik :!: és végső ébredése fél 6-kor volt :shock: :? De még vízszintben tartottam (igaz a mi ágyunkban) 6:50-ig, de az már nekem nem volt pihi, alvás meg pláne nem :? Még jó, hogy Vivi legalább jó alvó :D (kop-kop-kop) Bár jövőhéttől korai kelések, mert kezdődik az ovi :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.06.08 11:06-kor.
lamme

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?