Új privát üzeneted érkezett!

Cili: bundáskenyér!!! Ne is mond, most megkívántam!!!! :lol: :lol:

Sinaszi: örülök, hogy minden rendben

Gabi: köszi a dícséretet.

Susy: ügyi vagy!!! Én is tuti járkálok, amíg lehet. Ma ha megyek a dokihoz elmesélem mi történt, és megkérdezem, hogy mondjuk a vajúdás alatt is előfrudulhat e vagy nem, mert ha igen akkor felmentést kérek fekvésből!!! Nekem amúgy bal oldalon a legjobb, na meg néha szoktam a jobbon, de ott sem sokáig bírom!

Amúgy én jókat alszok, csak keveset!!! De már nem sokáig kell az óracsörgésre kelnem!!!
Péntekem meg meghozzuk a bababútort! Nagyon várom, milyen is "élőben"!
Vendég

Zsuzsa! Nekem még a doki annyit mondott, hogy ne próbáljak meg a hasmenés ellen tenni, mert minél előbb kipucolódik a baci, annál hamarabb túl vagyok az egészen, csak a kiszáradásra kell figyelni nagyon!

Zsebi_baba! Ügyes babád van, hogy már helyén van a fejecske!

Bocika, nagyon cuki rucikat kaptál! NAgyon kedves barátnőd van!

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

Nekem már a 18. hét óta helyén van Noel fejecskéje.. :roll:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sina!
Látod, minden okés veletek! :lol: Klassz!!!!

Aida!
Maradsz is a szüleidnél vagy csak egy kis kikapcsolódásra mész?

Bocika!
gondolom,hogy amíg lehet,azért addig engedik a vajudó nöt sétálgatni. Azért a kitolásra legalább feküdj le... :lol: :lol: :lol:
susy75

Sziasztok!

Sinanszi: Örülünk, akkor pihenjk sokat!

Zsuzsa: jobbulást! Én is éltem át hasonlót egy éve, de nem gyomorrontás volt:) Akkor még nem felelősségteljes kismamaként képesek voltunk a férjemmel csaprészegre berúgni egy wellness szálloda bárjában. (nesze neked méregtelenítés) :lol: :lol: :lol:

Lányok, kérdezni akartam, hogy ti nem olvastatok valamiféle málnalevél teáról, ami megkönnyíti a szülést? Szerintem lassan el kellene kezdeni inni, nagyon sok kismamát hallottam dícsérni.

Még egy kérdés: aki baba egységcsomagot vett a patikában (nekem is ezt tanácsolta a gyermekorvosom) az merre tette? Mert én a harmadik patikában sem találtam tegnap....

Kép
mannababoca

Manna!
Azt a 36. héttöl kell inni, napi 3-4 csészével. En is fogok inni,mert segíti a tágulást! :wink:
susy75

Susy, egyelőre hosszú hétvégés kikapcsolódás van tervbe véve. Azt hiszem még ez a pár nap is sokat segít majd most. :D

Én már nagyon ki vagyok, nem voltam otthon 3 hónapja (előtte 3-4 hetente jártam), no szex már 23 hete (juj leírni is rossz, előtte nekem az fontos szerepet játszott az életemben), idegölő anyós, hormonok... Van itt minden ami miatt most ha törik ha szakad én megyek Orosházára és irgum-burgum jól fogom magam érezni! :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Otthon régi haverokkal, barátokkal, barátnővel találkozom majd. Nagymamám is jön látogatóba, egy kedves családbarát is. Itt Pesten mindig úgy érzem, hogy senkim sincs. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Kati: köszi

Andy: neked is köszi. Anyósomék no comment! A 26. héten kérdezték meg először, hogy hogy vagyok! Azóta is semmi, nemhogy vegyenek valamit, pedig van ám pénzük, csak nekik jó a bankban tartogatni (főleg most)! Néztek ám mikor közöltem, hogy a mamám kifizette a 100ezres babakocsit és a tesóméknál is jön a babó (7 hét van köztünk) és nekik is odaadott ennyi pénzt!! Na mindegy!

Susy: Ok, addigra lefekszem! ÍGÉREM!!!Bár volt ott szülőszék is, csak hát mondta a szülésznő, hogy dobogó nélkül nehézkes a használata, mert olyan alacsony, de még nem építették meg (no money)! :lol:
Vendég

Csaki! Erikkel én is vesés voltam! Próbálj meg az oldaladon feküdni... ha meg nagyon gáz akkor kutyaállás... az sokat segít... meg az is ha nagyons okat iszol és sokszor erőlteted a pisilést!

Sajnos szilvalekvár+tej nem jön be! Savanyúkáposzta+tej nem jön be, és a szezámmag sem.... de ez a lötyi remélem igen....

Sinaszi! Hála Istennek, hogy minden rendben! Pihenj sokat!

Suzy! Nagyon édesek azok a képek!

Aida! Az a lényeg, hogy Noli megszokja a hangodat! Apa olyan falsul énekel, hogy hajjaj... és mindig énekelgetett Eriknek is, meg a most a picinek is, és Erik mindig el is aludt rá utána, amikor megszületett!

Mannababóca! A málnalevél tea ivását a dokidtól kérdezd meg, mert van, akinek nem ajánlják...

bkatalin

Zöldi! Te kitakararítottad magad éjjel és most alszol? 8)

bkatalin

Boci ne haragudj, de 3 AKKORA SZELET BUNDÁSKENYERET ETTEM, hogy kipukkanok.... és sokkal jobban vagyok!

Sina jó hogy otthon vagy!

Kép

Kép
dcili81

Aida!
Nagyon jól teszed, biztos jót fog tenni. Hátha párod is kicsit magába száll...
Szívesen mennék én is haza, augusztus elején voltunk utoljára, és egy darabig tuti nem is tudunk majd menni... :cry: De szombaton jön anyukám!!!!!!! :D

Bocika!
Rendi! :lol:
Na én nem panaszkodhatok,mi már kaptunk anyóséktól egy kis anyagi hozzájárulást az unokához. :P
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára susy75 2008.10.22 10:36-kor.
susy75

Bocika! Az én anyósomék meg imádnak versengeni... mindenben... csak akkor vesznek bárkinek bármit is (beleértve mindket is, meg a gyerekeket is), ha anyukámék vettek valamit! Így kb. sosem azt kapjuk, ami hasznos, hanem amit ő annak gondol. Erik fiamról volt egy rakat cucc, amit megvett és nem lett jó. Még a cimke is rajtamaradt! :roll: És a szívem szakadt meg azért a rengeteg pénzért....

bkatalin

Cili: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Mindjárt megyek én is ebédelni! :lol: :lol:
Vendég

boci: a babakocsit is csak azért és annyit adtak bele mert két éve sógoroméknál jött az 1. unoka és akkor neki megvették (akkor 52ezerért vették sogoromék, igy hét most mi is ennyit kaptunk-azota ugye már nem ennyibe kerülnek dehát ez nem számit. ezt is ugy kellett nekik felroni ill. elkérni tőlük szerencsére párom kinyitotta a száját mert maguktol nem mondták volna (mindig arra hivatkoznak h sokkal jobban állunk mint sogoromék és őket kell támogatni hát köszi-lehet nekik is le kellett volna diplomázni és most nem keresnének harmadannyit mint mi na mind1 már beletörödtem ebbe lényeg h a saját szüleimre számithatunk nem igaz?

málnalevél: én ugy tudom a 34. héttől lehet napi 2 csésze max ugy h 1 ek megy egy csészébe. én megvettem 170 ft egy zacsko erre most nem ihatom a méhszájam miatt erre már nem kell rásegiteni:))2-3 hét mulva még örülni is fogok h már nem a 0-rol indulok:)

Kép
andy30

Kati!
Köccke! :lol:
susy75

BKati: na ez sem jó, bár lehet én örülnék ha lelkesednének. Bár nem is az zavar, hogy ők ilyenek, hanem hogy látom a páromnak fáj. Látja/tudja mit ad nekünk az én családom, és úgy vettem észre egy kicsit szégyenli magát. Ez a legrosszabb! Anyumék úgy szeretik őt mint a saját fiúkat, sőt mostanában jobban is becsülik, mert a bátyám is eléggé érdekes figura. A férjem mindig megy, segít nekik és hát fordítva is. Apukám mindig jön ha kell a férjemnek segíteni! Most is hogy éjjel valamikor érkezik anyu mondta, hogy főz holnap ebédet (halászlé, meg sült harcsa lesz) nehogy kotoncoljak a konyhában, hadd aludjon a férjem!!!! Ráadásul ezek a kedvenc kajái!!! Mindig-minden kívánságát lesik!
Vendég

Egész délelőtt döglöttem, megnéztem a Ponyvaregényt. Imádom a filmet, de a zenéit főleg... Főzni sem fogok, rendelek valamit.

Bocika!
Holnapra felmentést kapsz bejelentkezés alól! :-D A rucik helyesek! Nekünk is vannak ilyenek.

Sina!
Nagyon örülök, hogy minden ok veletek!!!

Kép
Kép
lbernuska

Nah egészen klassz éjszakánk volt :)
Anna este fél nyolckor beájult, annyira fáradt volt, meg nyűgös. Kétszer ébresztettem éjjel orrot szívni, de közben is aludt.. :) Aztán fél 9-kor ébredt reggel! :shock: Ilyet nem is tudom mikor csinált utoljára. :) Most teljen jó kedvű, bár szívni kell az orrát de legalább már nem csorog..
Mindjárt jön Nagymamám, és hoz nekünk házilag készített Derelyét! :)

Málnalevél: 36. héttől. Én ittam, nem tudom ettől tágultam-e annyira, de tény, hogy gyorsan szültem.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Bocika!
Az én szüleim is ilyenek. Imádják páromat, ha otthon vagyunk neki is jó dolga van. 8)
bezzeg anyósomék, ök inkább magukkal vannak elfoglalva, teljesen más a német mentalitás. :roll:
susy75

Bocika! Tudodm nálunk aza gond, hgy mamánék is olyanok, mint a te szüleid, de a párom szülei miatt esélytelen, hogy ennyire jó legyen a kapcsolat a férjemmel... azt az ő szülei nem hagynák... nehogy lemaradjanak valamiről...

bkatalin

Mági! Hurrá! ... akkor most te is pehentél egy kicsit!

Ibernuska! A Truman Show-t láttad? Én azt nagyon szeretem...

bkatalin

Andy: nálunk meg az a helyzet, hogy a párom ritkán nyitja ki a száját otthon. Náluk a tesója 15 évvel idősebb, és jóval korábban nősült mint a férjem. Ott a "gyerekek" 24 és 21 évesek! Anno a sógorómék megkaptak mindent. Amíg építkeztek (2 év) ott laktak ingyen anyóséknál, megvették nekük az első autójukat (újat) és az építkezésben is segítettek mind fizikailag mind anyagilag. Na ezek után a párom nem kapott SEMMIT! Ami pénze volt, azt saját maga spórolta meg! Pedig hát milyen nagy segítségek ezek! Mivel mi falun lakunk, itt még szokás a disznótor és anyóséknál is van! A tesójáéknak megveszik a disznót, felnevelik, ott vágják le és semmit nem kell érte fizetni. Ez már 20 éve így folyik. 2 éve a férjem keresztanyja szólt anyósomnak (testvére), hogy a keresztfiának is talán ugyanazt meg kellene adni, amit a testvérének. Erre egy ideig ő volt a fekete bárány a családban, mert szólt!!! Röhejes!!! De hát rengeteg ilyen sztorim van.
Én azt is elfogadom, hogy engem nem fogadnak el, de hát ott a saját kisfiúk - aki persze akkor jó, ha valami kell, mert a kedves sógorom sohasem ér rá semmire - meg hát lassan az unokájuk is. Őket nézzék!!!
Na jól kipanaszkodtam magam. A mai munkám semmit sem ért! De nem is érdekel! Amúgy sincs főnök!!! :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Tegnap voltam kontroll uh-n a meszesedés miatt, doki szerint minden ok, de már 1 héttel kisebbnek becsülte a babát a koránál, pedig nálam korábban mindig stimelt, úgyhogy ez egy kicsit elszonytyolított, hogy csak nem úgy kapja a kicsim a tápanyagot.

Zsuzsa, neked mihamarabbi jobbulást!
Most hogy többen írtátok ezt a hasmenést, ugrott be, hogy a hétvégi felkészítőn mondtak olyat, hogy a gyakori ürítés -ld vizelet, széklet, ami hasmenéssé fokozódhat, hányás, lehet a közelgő szülés tünete is.

Szintén felkészítőn a baba megfordítására gyakorlat:
- lefekszel fallal szemben úgy, hogy a lábaid a falnak támasztod és megemeled csípőd, kézzel alátámaszthatsz, így maradsz pár percig
- aztán lejössz alkartámaszra, feneked az ég felé, így is maradsz pár percig
- ill erre apa rásegíthet úgy, hogy egy kendővel közrefogja a feneked és oldalirányban rázogatja
Nem tudom, mennyire hatásos (dúla szerint 90%-os siker), de annyira egyszerű, hogy nem érdemes nem meg próbálni

Bocika, olyan takaró szerűség nekünk is van:)

Kép
trombibébi

na most ezeket sikerült Kép

Kép
andy30

még Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
andy30

A páromnak mondtam, hogy lemondok a vidráról (szegényt nyúzom egy ideje, de nagyon tetszik, hogy olyan aranyos a kis pofája - mármint a vidrának), ha kapok egy ilyet:

Kép

Trombi a próféta szóljon belőled!!!!!!

Kép

Kép
dcili81

Andy nagyon aranyosak a kisruhácskák!!!!!

Kép

Kép
dcili81

boci: mennyi ilyen sztori van nálunk is pedig itt cak 4 év van sógorom és a párom kzött nekik 2 éves a lányuk és most jön a 2. nekünk ez lesz az 1. de már látom, h a miénnk lesz a legutsó unoka:( csak szegény gyerek ne érezze meg majd igyexem. a mi családunkban ugyis ő lesz az 1.:)

tolok még fel a babakocsinkrol is meg a párom által készitett plafonmintárol ugyanis több hete festi a meseszobát:) ha elkészül felteszem ez csak a plafon még lesznek lábai is a birkáknak és 5 db uszik belőle mint felhőcske nagyon cukik:)

Kép
andy30

na

Kép Kép

Kép
andy30

ja és ő a tacskónk Dobi:)

Kép
andy30

Bkati!
Truman Show is szuper film! Azt csak egyszer láttam, de nagyon tetszett. És sajna nincs meg DVD-n. Ebéd utánra az Igazából szerelem c. filmet tervezem pelenka vasalással ötvözve. :-D

Úgy tűnik, mégsem leszek beteg, csak simán ki vagyok purcanva. :-D Tiszta kóma vagyok, pedig aludtam eleget. És alattomosan fájdogál a keresztcsontom... :evil:

Kép
Kép
lbernuska

Bocika! szerintem az a lenyeg, hogy a parod szeressen! En erte hajlando vagyok mindent lenyelni, mert tudom, hogy engem imad, es soahsem bantan meg... sajnos a rokonait viszont nem tudod megvalasztani....

Trombi! Ne legyel elkeskeredve! Nincs azzal semmi gond, hogy egy hettel kisebbnek saccoltak! Be fogja hozni. Az egyik idoszakban kicsit tobbet no, a masikban kevesebbet, mint az atlag! Amíg 2 heten belul vannincs gond! En is aggodtam ,ert ugy erzem az elmult ket hetben semmit nem nott a pocakom, de megmondtak, hogy no problem... majd behozza ket het mulva.

Es koszi a babaforditos tippet! Ezt tuti kiprobalom! Mar ugyis azon filoztam, hogy hogyan lehetne fejjel lefele jarni, mert szerintem a kismano azert fordult fejjel folfele, mert nem szeret fejjel lefele utazni...

bkatalin

Andy! Nagyon sukik a rucik! Es nagyon szep babataxit vettetek! A tacsitok nagyon cuki! En mindig akartam egy ilyet... de nalunk apa nem viseli el az allatokat a lakasban! Es a barik! Szenzaciós!

Cili! Nagyon édi! Mit mondott apa megkapod? Bar lehet, hogy gond lesz vele, ha megnő... ezek nem kicsik ám kifejletten...

Berni! Latom a filmek teren elegge egyezik az izlesunk. :)

Vera! Szerintem fogod tudni! En is azt hittem, hogy nem , de total mas az allaga, meg maskepp jon... Nem izgatottak meg a batyusok? 2 het az nagyon rovid ido...

bkatalin

cili: köszi!

amugy remélem mindenki csak ebédel és nem a képeimtől lassult be a rendszer:)

én most ettem igazi nagymamiféle töltött kápit nyamnyam

Kép
andy30

Kati azt mondta tetszik neki... 8)

Mondjuk nem baj, ha nálunk van egy nagyobb testű kutya, mert állati sok erre a cigány... lehet még jól is jönne egy ilyen "kis" házőrző...
Csak nem szabad, kár, hogy olyan kevés van belőlük.... de aranyosak

Kép

Kép
dcili81

bkati: köszi. ez az én férjem. amugy a tacsit ne bánd, nálunk fordítva volt, pedig én is imádom az állatokat de csak a kertben. itt a lakásban rengeteg bajunk volt/van vele. a takarítást el tudod képzelni... most h jön a baba előre félek mi lesz bár már kizártuk szegényt a folyosóra egy ráccsal, most 1-2 évig ott a helye :D

az előbb hősködtem a kápival: nektek nincs hányingeretek? mostanában néha rámtör hirtelen főleg kaja után de aztán el is mulik, csak eddig ilyen nem volt..

andy

Kép
andy30

hello.
en 20 perc mulva megyek ebedleni, mar nagyon varom! :lol:

trombi. biztosan behozza Panka a lemaradast. ne izgulj. ha valami lenne, akkor ugyis kikapjak! De NEM LESZ!

boci. andy. nagyon cukik a rucik! boci. az egyik rozsaszin???

sajna mar elfelejtettem, hogy kinek mit akartam irni. :oops:
en se aludtam tul jol. vagy 10x voltam pisilni.
tegnap este apa ratette a fejet a hasamra ugyhogy a jobb oldalamon fekudtem es ugy beszelgettunk. kapott egy-ket "pofarugast" :lol: :lol: tetszett neki.

zoldi. te meg alszol?

malnalevel tea. en vettem auguszustusban ket csomaggal. majd a 36. het korul el kezdem inni, de azert majd megkerdem a vedonot errol is meg a homeos bogyokrol is.

KépKép
KépKép
mush589

Andy: nagyon csinos ruhái lesznek a csajszidnak. Majd megmutatom a fiamnak!!! :lol: :lol: Meg hát a babakocsi! Na meg Dodo! Nekünk is tacsink van,ráadásul kettő. Na jó ők nem fajtiszták, de imádom őket!

Kati: persze szeret, és én is imádom őt. Amúgy szerintem anyósék azért sem bírnak mert én voltam a gonosz új lány, aki lenyúlta a fiát a volt barátnőjétől. Szerintük ehhez CSAK én kellettem, ááá a kisfiúk ebben ártatlan volt. Pedig ha tudnák mi és hogy történt!!! :lol: Komoly hollywoodi lovestroyt lehetne írni a mi kapcsolatunkról!!
Ja és most hívott, hogy kapja a lóvét (jó kis euró) és indulnak haza!!!!!!
Megyek, mert előbb lelépek és irány a doki! Este felé jelentkezek!
Vendég

Andy! Nekem egy hete volt ilyen hanyinger felem. Asszem a babad nyomja a gyomrodat, aztan, amig lejjebb nenm megy a kajci, addig szitu van :(

bkatalin

Jó delet!

[quote]d írta:e ha apa hozzá ér és simizi akkor szépen elmegy..

...na de Nikiiiiii :oops: :oops: :oops:

Zsuzsi! Szerintem ez is olyan vírusos izé lehet. Gyorsan gyógyulj meg! Keksz, krumpli, banán, reszelt alma... ilyen sorrendben, ahogy jobbulsz. És RENGETEG víz.

Hasfogó szer? Ilyenkor nem szabad, hogy minél előbb ürüljön ki a gazság az emésztőrendszerből.

[quote]B írta:erni: pont ugyanezt hiányoltam én is, legalább egy kicsit odaengedtek volna, de a nővér úgy pörgette le az előadást, mint egy katonatiszt.
Jó öreg coca megmondta, hogy nem érdemes a Madarászba menni, sokkal jobb a Heimpalos honlapja!

Susy!
[quote]h írta:anem folyamatosan görcsölltem kb 20 percig. Olyan ligthos mensi szerü, ami kicsit a lábamba is kisugárzott. Másnak is volt már ilyen????

Volt ám! Ez is jósló, csak másfajta.

Csaki! Neked mitős görcsöl a veséd?
Antibogyó mellett nyugodtan lehet algopyrint enni.
Rouwamicint nem próbáltál? Az direkt vesegörcsre van kitalálva.

Cili!
[quote] írta:n az éjjel térdeltem és úgy próbáltam levegőt venni,

Nekünk a jógán tanítottak egy tök jó relaxáló pózt - ilyen légszomjas esetekben nekem beválik.
Babapóznak hívják, négykézláb, hatalmas terpesz, popsi ki, pocak a combok közé, és lehet akár könyökölni, akár előrte nyújtott kezekkel....pár perc és megint rózsaszín minden.

Aida! Azóta elmúlt a barnád?

Éljen Minisina!

Csaki!
[quote]s írta:zilvalekvár plusz tej kombót is, hátha az segít... (minden reggel... ). Plusz éhgyomorra langyos vízzel indítani a napot.

Ezek nekem olyanok, mint halottnak a csók.

Kati!
[quote]Z írta:öldi! Te kitakararítottad magad éjjel és most alszol?

...hát majdnem. 11.30-kor telefonra ébredtem.

Andy!
[quote]n írta:ekik is le kellett volna diplomázni és most nem keresnének harmadannyit mint mi na mind1 már beletörödtem ebbe lényeg h a saját szüleimre számithatunk nem igaz?

Azért az nem mindenkinek adatik meg, hogy "lediplomázzon", ugye azt te is tudod. A kereset meg egyáltalán nem diplomafüggő! A nálunk dolgozó segédmunkás azért jóval többet keres, mint pl. én diplomásként.

Kép
zölddisznó

Mush: igen az egyik olyan rózsaszínes!!! Ezt csak poénból kaptam, hátha nem fiú lesz! :lol: :lol: De lehet ráadom, mert annyira nem vészes! :lol: :lol: :lol:
Vendég

homeo: nekem a dokim azt mondta h szte inkább pszichésen hatnak:) nem itéli el nem tiltja de nem hisz benne
bnőm is megvette aztán meg nem is tudta használni mert inditott szülés volt és ott nem ugy hat ugyh most ideadja nekem:)

Kép
andy30

Bocika! Nem hiszem, hogy apakényeztetés mellett este lesz ránk időd ! :)

A holiwoody storyt várjuk... :)

bkatalin

boci. halljuk azt a lovestoryt! mindeki szeret romatikazni! :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Trombi! Az egy hét "lemaradás " abszolut nem vészes, kicsit ínségesebb időket él odabenn, de még mindig az a legjobb hely neki. Szerintem.

Kép
zölddisznó

boci: ugy láccik nemcsak a bikavér közös:)

kati: igazad lehet már mulik is. mondjuk az én babym nagyon lent van, dehát a feneke meg fent:)

zöldi: nálunk a lényeget nem a diplomára akartam helyezni hanem a továbbtanulásra (eleve a tanulásra), ugyanis nekik az nem nagyon akaródzott. most meg mindig szidják a rendszert h milyen kevés a minimálbér amit kapnak. főleg sógornőm aki évek óta nem is dolgozik! ezért csak gyest kap ugyebár. na erre akartam utalni, h emiatt érik az embert igazságtalanságok, mert pl. mi ezért nem kapunk támogatást sehonnan, mert van nekünk elég (azt nem nézi senki h ezért mi mennyit dolgozunk-én még terhesen is eccerre 2-3 helyen, párom is keményen és még mindig tanulunk is!) szal ugy érzem jogosan irtam amit irtam persze amugy igazad van és én sem általánositásnak szántam, aki dolgozik az keres is! és amint te is látod nincs egyensúly:)

Kép
andy30

zöldi: szted a keményedésekre kérjek vmi mást is a mg-on kivül ha az nem elég? ha nem szedek mást nem fog igy tul gyorsan továbbnyilni a zümiszájam?

andy

Kép
andy30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?