ticsi
davinak a köldöke is picit vérzett, védönö jol megszorta hintöporral, nem sajnálta. alkohollal akkor nem kentem, mert ugye ha vérzik,akkor sebes és az alkesz csipi a sebet.
szopi menü: igyál sokat, de ne a cukros löttyöket, inkább sima vizet vagy kevés édesitöszeres gyümölcsléz, asszem a Sio egész jo (nem reklám). öszibarack mért nem jo? én ettem sokat, és sztem a tejbe is átmegy ami meg segiti a kakit. egyél sok gyümölcsöt, az is hat valamennyit. amugy én ettem mindent, talán babot nem, de zöldbab, borso ment, szölö is, nem volt baj. asszem a nyers kigyouborka volt gond, de minden gyereknek mástol van:) ki kell tapasztalni, annyira nem kell komoly diétát tartani. nekem védödö aszonta, amit kivánok, egyek, ha uj kaja (még nem ettem szoptatás alatt, pl szölö), egyek keveset, aztán majd meglátom. De ne este probáljatok ujat enni, emrt ha gondot okoz, ne éjjelre jöjjön elö. csoki is szorulást okoz, biztos a tejbe is jut belöle. de azért lehet enni, csak ne egy táblával naponta:)
én kétnaponta föztem, vagy ha volt ki vigyázzon a babára, sokat föztem és ment a mélyhütöbe. vagy kifözdéböl apa hozott, ha nagyon el voltam havazva. van, aki a közeli suli menzájárol hozza, ha izlik.
Tünde, Babcsi
sztem nem gond az oránkénti szopi, davi 2 honapos korára állt be a 3 oránkéntira. meg rájöttem, hogy hamarabb elalszik, mint jollakna, azért kért oránként enni. ha elaludt, akko is átraktam amásik mellre, kicsit simogattam az arcát, erre általában elkezdett még enni. amugy ha szopik egyikböl, addig termelödik a másikban, átrakod a másikra, amig abbol szopik, termelödik az elsöben, ha nem lakott jol, visszarakod az elsöre. meg arra is figyelni kell, hogy ha egyikböl nem szopta ki az etetés végéig, akkor abbol kezdd a köv.etetésnél, mert akkor a sürübb, zsirosabb tejet kapja. ha mindig csak a tej elejét eszi, ami higabb (szomjoltásra valo), akkor olyan, mintha vizet innál evés helyett, és hamarabb éhes lesz.
amugy a
www.lll.hu a szopitanácsado oldal, sztem nagyon hasznos. (3 db L betü). van a kismama ujságnak is honlapja,
www.kismama.hu
a dokinknál volt egy kismama, aggodott, hogy kevés a teje, egy hos volt a babáj, és egy kilot hizott születés ota, mondta a doki, ne etesse olyan sürün, mert tul sokat hizott. az anyuka meg iratott tápszert, metr kevés a teje.