Új privát üzeneted érkezett!

Én is mindig azon gondolkodom, hogy hogyan fogom elhelyezni ezt a szívemben..hogyan tudok "jól " érezni majd az új baba iránt...

nagyon félve, nagyon halkan jegyzem meg, hogy néha úgy érzem, hogy ahogy Violát szeretem, úgy nem tudok majd senkit!!!
Ne haragudjatok, hogy ezt mondom, de lehet úgy szeretni egy gyermeket, mint egy gyermekangyalt??
tünci28

Szerintem akkor én kiírom, hogy melyik szombat jó,mert úgy emlékszem Bettinek jó a szombat, a többiek is tegyék ezt és akkor remélem lesz egyezés...
Időpont:nov.15,22,29...
(mivel tudom, amit tudok, ezért szerintem ha beosztás szerint dolgoznék is ,el tudok jönni szabira...)
tünci28

Ja és az Singer könyvben van még más is, nem csak történetek, szakpszichológus, szülész, nőgyógyász egyéb értelmes hozzászólások, egész nagy fejtegetések.
Annak, aki ilyen döntést hozott, érdemes elolvasnia, mert minden szava igaz, nektek nem jelentene ilyen sokat, mert az elvesztésnek más formáját éltétek át, (már ezt nem azért írtam, hogy az most több vagy kevesebb, nem összehasonlítás) csak a könyv kifejezetten azokról szól, akiknek dönteni kell magzati betegség miatt.

Betti
Kép
betti0412

Na, elszállt minden, amit írtam....

Betti, nagyon gyors volt a postás:):)
Jó dvd-zést a 4 napban:)

Tünci, örömmel hallom a pozitív gondolkodásra való buzdítást:):):) Ilyet még sokat :lol: Akkor ma legyünk nagyon pozitívak!!!

Igen, szerintem is úgy lesz, ahogy Leda mondja, biztos, hogy abban a pillanatban megváltozik egy csöppet a gondolkodásunk, ahogy meglátjuk majd a + tesztet. És a mi kis Angyalkáink végig fognak nekünk segíteni:):)
Vendég

Tünci, én is érzek így, pedig nem ismertem, de azt érzem, mekkora szemétség ez Vele szembe, most megint minek is fogok majd örülni és vajon milyen anyja leszek, mire számíthat majd tőlem, életre vagy halálra, tudja e hogy korábban már képes voltam a halál mellett dönteni és így biztos jó esélyei lesznek majd.
egyben biztos vagyok, ha újra így lesz, hogy beteg lesz, kihordom amíg lehet és vigye el a természet, ha akarja.
De én mégegyszer a lelkemre nem veszek ekkora felelősséget.

Betti
Kép
betti0412

Betti,értem hogy gondolod,meg tudom is,mert olvastam...

Amit a laptetőn írtam, nekem ez nagyon nehéz lesz....
tünci28

nov. 15. 22.

Szerintem a 29. már vizsgaidőszak Kisanyácskánál.

Betti, Te / Ti nem a halál mellett döntöttetek, a szenvedéstől, a nagyon beteg élettől mentettétek meg Franciskát. A kettő között óriási a különbség!

Néha nekem is eszembe jut, hogy mi lett volna, ha nem engedem magam megcsászározni, ha még pár hétig küzdünk és kihúzzuk úgy, hogy életben marad a pociban stb, akkor mennyivel lett volna több esélyünk. Az is lehet, hogy már pár napig sem bírta volna a pociban, és akkor bent szenvedett volna.

Betti, ezekben a helyzetekben mi nem tudtunk volna másként dönteni:(
Vendég

Betti én is el akarom olvasni a könyvet, az én esetem a Te eseted is! Nagy teher az biztos a döntés és annak a következményei. Nem tudom mit ír a könyv, mit mondanak a szakemberek, de én úgy tudtam túl tenni magam, hogy amikor eldöntöttük, akkor azt mondtam, hogy nincs többet vissza út. A döntésemet nem változtathatom meg, akkor és abban a pillanatban az információk birtokában ez tűnt a legjobb megoldásnak, ez volt jó. Akárhogy is nézzük az életünk tele van döntésekkel, hacsak a párválasztást nézem is. És ha egyszer kimondtam az Igent, akkor nem tudok folyton arra gondolni, hogy mit tettem, hanem a döntésemmel együtt a jövő fele tekinteni. El kell tudnom fogadni a döntéseimet és nnak minden következményeit. Elég nagy teher amúgy is az egész, ne terheld magad ezzel is.. tudom nehéz, de el kell fogadnod, hogy jól döntöttél, már amennyire két rossz közül lehet azt mondani, hogy jó..

Amúgy ugyanúgy lehet szeretni a második gyereket is mint az elsőt! Ő is a Ti gyereketek lesz, ő is baba lesz, aranyos, szép, szeretetre lesz szüksége, örömöt visz az életetekben. Azt hiszem, akkor lenne baj, ha nem tudjátok elfogadni, hogy újból teherbe estek, vagy bűntudatotok lesz. De nem hiszem, hogy bármelyikötöket is ez a veszély fenyeget, mert mindannyian nagyon akartok babát, nagyon számoljátok a hónapokat, az életeteket gyerekkel képzelitek el.. ez mint pozitív hozzáállás. És, ha meglesz imádni fogjátok!

Kép
leda2002

Leda,ölelés!

Kép
tünci28

Nekem meg egy kicsit más a helyzetem, mert nekem már van a Barcika, de higgyjétek el ugyanazt a szeretet érzem mind a két kicsi lányom iránt. Igazából nem is gondolkodtam rajta melyiket mennyire szeretem , csak spontán ketté osztodott a szeretetem. Csak amikor Bogika meglett neki kicsit nagyobb szüksége volt rám. Most már a Barcinak van rám nagyobb szüksége, mert a sors igy hozta. De egyformán szeretem mind a kettőt. És nagyon nagyon imádom mind a kettőt.

Nekem amúgy bármelyik szombat jó a 3 közül. Legfeljebb nem tervezek arra semmit, csak döntsétek el hogy melyik legyen. Hogy egy szombatra kelljen koncentrálni.

Kép

Kép
melcsike70

Tünci

Ez nagyon jó ez olyan mintha egy csokorba gyűjtöttél volna minket. :lol:

Már én is találtam ölelős smile-t de nem tudom hogy kell ide felrakni. :roll:

Kép

Kép
melcsike70

Igen, Leda, én is pont ezen gondolkozok.

Amikor a gyermekeink Angyalkák lettek, mindannyiunkban szerintem az fogalmazódott meg legelőször a bánatunk után, hogy bármi áron, de "azonnal" gyermeket szeretnénk.

Most meg itt vagyunk, hogy telnek a hónapok, én is úgy érzem, hogy a helyzethez képest elég gyorsan, és néha bűntudatot érzünk, hogy lelkünk mélyén tovább szeretnénk lépni.

Szerintem ez is a "folyamat" része, szép lassan eljutunk majd oda, hogy igen, készen állunk arra, hogy próbálkozzunk a Kistesókkal. És az Ő érdekükben is pozitívan kell gondolkoznunk, mert ha végig szorongjuk a terhességet, azzal sem magunknak, sem a babának nem teszünk jót.
Vendég

Melcsike, légyszi ne haragudj, amiért ilyeneket írok ide, azt mondtad, te már nem hiszed, hogy még egy "csodababával" ajándékoz meg az ég, de én hiszem, hogy lesz még nektek "Csodababátok".

Csigéék már "aktívan" :) próbálkoznak
Bettiék decemberben kezdik a próbát
Bobokáék január vége-február eleje
Tünciék március-április (nem kell kivárni azt a nagyon sok időt!!!) :)
Leda, nálatok mikor lesz aktuális a kistesó Baraknak?

A mi régi Manónk nem tudom mikor, de remélem hamarosan

A többiekről nem tudok, nagyon szűkszavúak ez ügyben :roll:
Vendég

Én igazából értetek szoritok hogy mindenkinek teljesüljön az álma.

Kép

Kép
melcsike70

Csajok, minden el van döntve Boboka sorban betáblázta a dolgokat... :lol:

Többiek is jelezzék a megfelelő időpontot!
Én is remélem, hogy Mano is jelentkezik!
tünci28

Talán azért jó is, hogy nem lehet rögtön bevállalni babát az elvesztés után, márcsak a lelki része miatt is. Annak is rendben kell jönnie, be kell gyógyulnia a sebnek, el kell engedni a babát, hogy a másiknak hely legyen a szívekben. A bűntudat a gyász egyik lépcsője, teljesen normális, ezen is túl kell lenni. Semmi sem miattatok történt, a nagybestű ÉLET szólt bele, ha megszakadtatok volna is, akkor sem tudtatok volna mást tenni.

A következő terhességben lesz félelem, aggodás és öröm egyaránt. Kis lépésekben fogotk haladni a cél felé, lesznek kitűzott hetek folyamatosan, aggodalom, hogy elérjétek, öröm, hogy túljutottatok és a végén a mámoros öröm. (Én a vajúdás alatt minden erőmmel visszatartottam a babám annyira rám tört a félelem, hogy baj lesz mire a dokim rájött, hogy pszihésen nem akarom megszülni, majd egy bezsélgetés után erőt vettem magamon és azt mondtam legyen ami lesz, úgysem tehet semmit ellene.. És a csoda megtörtént.. )

Mi akik vesztettünk el babát tudjuk, hogy az élet törékeny. Ezért talán jobban megtanuljuk megbecsülni, ezért is a következő gyerekeinekt szeretni, imádni fogjuk, mert tudjuk, megtapasztaltuk az elmúlást és minden percét az életnek ki akarjuk használni. Szeretet adni és kapni, ez lesz a cél! A gyerkeiteknek pedg halmozottam megadjátok majd, ebben nincs semmi kétségem. Emiatt egy percig sem aggodajtok!

Kép
leda2002

Melcsike, tündéri vagy:)

Bizony, Tünci, Boboka eldöntötte és kész :lol: :lol: :lol:

Igen, a kis lelkünknek is szüksége van a felkészülésre:)

Betti, nem ismerek rád:) Lustálkodsz pár napig :?: :?: :?: :lol: :lol: Helyes :D 8) 8) 8)
Vendég

Azt hiszem elmegyek fürcsizni, ha még lesztek akkor :roll: úgyis benézek ha nem akkor jó éjt aki megy alukálni.

Kép

Kép
melcsike70

Betti, most olvastam a 20:27-es hozzászólásod, valami miatt eddig nem láttam:(

Én is el szeretném majd olvasni S.M-nak azt a könyvét is. Az asszonyok álmaiban síró babák is nagyon tetszett, a tragédia utáni héten szerintem ez hozott ki a gödörből engem. Lehet, hogy nem a mi történetünkről szól a másik könyve, de legalább kicsit átérezzük azt is, amin ti mentetek keresztül.

A Csernus könyvet még mindig nem vettem meg:( Valahogy elment ebben a hónapban is másra az a fránya lóvé...
Vendég

Lányok, megyek aludni, holnap remélem elengednek előbb az ünnep miatt:)

Jó éjt mindenkinek, termeljetek sokat reggelre, legyen mit olvasnom reggeli közben bent:):)

Tünci, remélem nem kezdtél el pakolászni. Ma pozitívan kell gondolkodni!:)
Vendég

Jó éjt Mindenkinek!
tünci28

Látom mindenki elment alukálni aludjatok jól, és álmodjatok szépeket. :wink: És ez mindenkinek szól ok! :)

Kép

Kép
melcsike70

Boboka
Az Asszonyok álmában síró babák másról szól, először azt vettem meg, mert a másikat csak hónap várakozási idő után tudtam a bookline-on megrendelni, egyébként kapni sem lehet.
De az előbbi könyv az nekem nagyon nehéz, az Áldatlan állapotnak viszont minden betűjében magamra ismerek.

Betti
Kép
betti0412

Holnap nem dolgozunk, nem dolgozunk, nem dolgozunk, alszunk, alszunk, alszunk!!!!!!

Betti
Kép
betti0412

Én le sem tudtam tenni a könyvet akkor. Csak olvastam és potyogtak a könnyeim. Egyik barátnőmtől kaptam, na neki a mai napig hálás vagyok, ő tett a legtöbbet értem akkor ezzel a könyvvel.

Tegnap olyan mérges voltam az rtl klubbra... Van ez a hülye celeb vagyok--- műsor, és minden tolódik miatta. Tegnap már 22-kor szerettem volna aludni, erre rájöttem, hogy vészhelyzet meg grace klinika van, éjfél előtt épp hogy el tudtam aludni...
Vendég

Biza, holnap alvászat lesz délig:):):):):):)
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Most éjjel én álmodtam hogy terhes vagyok. 8) Álldogáltam valami folyosón ahol sok ember volt, és talán rajtam kivül nem is nagyon állt senki. Egy idősebb férfi odajött hozzám és mondta üljek le nyugodtan ne ácsorogjon kismama. Én meg azon gondolkodtam hogy lehet hogy kismamának néz mikor már megszültem és Angyalka lett a kislányom. És akkor ránéztem a hasamra és tényleg nagy volt, mintha terhes lennék. Meglepődtem, én is rajta. Aztán leültem és azon gonodolkodtam, hogy ennyi fiatal ember itt ül és egy idős ember áll fel hogy átadja a helyét. Aztán jött egy ismerős nő felém és azon gondolkodtam, hogy most mit mondjak neki, ha megkérdezi hogy most terhes vagyok e vagy sem.

Kép

Kép
melcsike70

Szia Melcsike!

Nagyon megviselt az álmod?
Vendég

Szia Boboka!

Nem egyáltalán nem sőt tök nyugodtan gondolkodtam rajta, majd megnézem az álmos könyvet.

Kép

Kép
melcsike70

Örülök neki, Melcsike:) Majd írd meg, ha megtudtál valamit a könyvből:)
Vendég

jó reggelt!

Hú, kissé elaludtam ma...most ébredtem... :D

KépKépKép
tünci28

Majd megnézem és beirom.

Most a gyertyagyújtós oldalon van egy kicsi baba 23. hétre született 28 napig küzdött a kicsi lány a életéért. Szutor Petra a neve a kislánynak.

Kép

Kép
melcsike70

Jó reggelt Tünci drága. Hát igen lassan kész az ebédem. :lol:

Kép

Kép
melcsike70

Szia Tünci!

Mi jót főztök ma lányok?
Vendég

Majd jelentkezem csajszik, mert mennem kell vásárolni, remélem nem lesz tele a T.... hipermarket. Muszáj bevásárolnom holnap semmi nem lesz nyitva pénteken meg nem lesz itthon az autó.

Kép

Kép
melcsike70

Én ma hurkát és kolbászt sütök tört krumplival mert nem leszek itthon nagyon délelőtt. Most fogok menni csak nehéz benneteket itthagyni. :( Délbe meg megyek a BArciért úgyhogy sietnem kell.

Kép

Kép
melcsike70

Most még biztosan nem lesznek sokan a te---- - ban:)

Én ma csak a kis boltban rendezem le meló után a bevásárlást.
Úgy tudom, csak holnap lesznek zárva az üzletek, péntek, szombat vasárnap már nyitva van minden.
Húúú, Melcsi, de ennék olyat, imádom:) Csak én karikás sült krumplival szoktam:)
Vendég

Boboka én is így voltam, egyáltalán nem érdekel ez a műsor, de minden csúszik miatta, persze azért, hogy a végét mindenki megnézze és hátha rászokik majd, arról nem beszélve, hogy a 40 perces sorozatokat kétszer 10 perc reklámmal szakítják meg.
Dühítő, de végigküzdöttem..... :D

Most vagyok álmos kicsit...

Betti
Kép
betti0412

Mi lesz majd, ha nem iszok kávét majd, leesek a székről?

Betti
Kép
betti0412

Szerintem azért egy jelképes mennyiségű kávét minden nap megihatsz:)

Én is nagyon visszaszoktam a kv-ra megint (otthon egy tejeskv, reggeli után egy, meg ebéd után egy). Persze jól felöntöm mindig tejjel:)
Vendég

Sziasztok,

megint csak egy perc, mielőtt továbbfutnék a következő órára. Ma fogunk utoljára találkozni Pieterrel - megérett bennem a döntés. Csak azért találkozunk, mert állítólag valami mondandója van. Akármilyen bunkóságnak is tűnik, megkértem, hogy ne nálunk találkozzunk, hanem egy étteremben. Én nem bírnám ki, hogy itt, az én lakásunkban üljünk még egyszer, így. Vagy csak túlérzékenykedek, és ez tényleg bunkóság? Mi a véleményetek?

Remélem, jól vagytok, még nem tudtam mindent visszaolvasni. Nagyon sokt gondolok rátok!

Kisanyácska

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Szerintem egyáltalán nem bunkóság. Legyél önző, csakis ott talizzatok, ahol úgy érzed, neked a legmegfelelőbb. És az sem lenne meglepő, ha ilyen helyzetben érzékenyebb az ember:)

Kisanyácska, nagyon szorítok, hogy ki tudd mondani a számodra legjobb döntést.
Vendég

Kisanyácska!

Semmiképpen nem bunkóság, nagyon jó, hogy semleges terepet választottál...

KépKépKép
tünci28

Hát ez ultra szívás, a melóhelyről még mindig nem engedtek haza:(
Persze vannak olyan osztályok, ahol jó fej a vezető, azok már rég otthon vannak...
Vendég

Betti, ti meddig melóztok ma?
Vendég

4.-ig vagyok ma. Nemsokára vége...

Betti
Kép
betti0412

Olyan álmos vagyok, ilyen akkor voltam, mikor az első 6 hétben voltam, a 12.-ig majd leragadt a szemem, hazavezetni is megpróbáltatás volt sokszor.
De most ez nem áll fenn, csak szimplán fáradt vagyok.

Betti
Kép
betti0412

Betti, Boboka
Tartsatok ki lányok most már letelik a nap és 4 nap pihenő :!: Szerintem rátok fér. :D

Kisanyácska

Te csak magaddal törödj, ha igy jó (én is igy tennék) neked akkor fogadja el Pieter. Ne Ő válasszon. :)

Kép

Kép
melcsike70

mi fél ötig vagyunk, mindjárt vége!!!
de sztrájkoltam, már kettő óta nem csinálok semmit:)
Vendég

Kisanyácska, madj írd meg azért még zalakaros előtt, hogy a mai tali hogy alakult. Persze, csak ha van kedved hozzá. Mi várjuk:)
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?