Új privát üzeneted érkezett!

Bébic:
Nagyon örülök a jó eredménynek!!! Na és a súlya :) Majdnem akkora, mint amekkorával Anna született.

Sina:
Én is azt mondom: doki vagy kórház.. Inkább, mint aggódni folyamatosan...

Enikő:
Anna sokat beszél, de ő a korosztályához képest is kicsit fejlettebb beszédben. Én nem mertem volna ezt a kijelentést megkockáztatni, de Anyu óvónő, és ő is megjegyezte. Most a 2-3 szavas szóösszetételeknék tartunk,sokmindendt mond, de kell hozzá néha szótár is :)
viszont ugye Anna 12 hónaposan ült fel, 13 hónaposan másoztt először, és 18 hónaposan indult el..
Biztos látta, hogy Anyja is lusta, ellenben nagy a szája...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Bébic!
Nagyon örülök, hogy minden ok a buksiban! Ennek így kellett lennie!

Kép
Kép
lbernuska

Bebic! Nagyon jo hir!!!! :lol: :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Andy.
[quote]h írta:ogyhogy nst? azt nálunk csak a 35. héttől csinálják..

No akkor csak neked leírom,mert a többiek már tudják,hogy a 28dik heti uh-on vették észre hogy kevesebb a magzatvizem mint kellene,ezért onnantól hetente járnom kell uh-ra,meg nst-re,mert a kevés magzatviz velejárója lehet,hogy a baba nem fejlődik rendesen a helyhiány miatt,szedek is kétféle gyógyszert még az Elevit meg a vas mellett.Egyébként nekem is csak 36dik héttől kellene járnom...De folyamatos kontroll szügségleltetik,amig jól fejlődik,nődögél,addig nincs gond ,de ha megáll sajnos szülni kell,és nagy valószinűséggel császárral.Ennyi a titkom. :wink:

Iberni,én nem mindennap takaritok,ennyire azért nem hülyültem még meg.Tegnap takaritottam és ha visszanézed talán csak kétszer irtam ide nektek.Ma nem csináltam semmit,csak reggel mosogattam el már fél 7 kor,mert a fiam már akkor kel,és követeli a kakaót. :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Lányok, nagyon kösziköszikösziiiiii, ehhez kellett a drukkotok ám!
:lol: :lol: Tsóóóóók! :****
bébic

jah és úgy hogy jelenleg apa porszivóz! :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Néhány "sztárfotó" (sajna nem sikerültek túl jól, de a szája már most elég hangsúlyos, odalesznek érte a csajok :lol: ):

Kép

itt épp orrba rúgja magát :D
Kép

bucifej:
Kép

Kép

Kép
gabilany79

sarmi: oksi értem. mondjuk igy legalább gyakran tudod megfigyelni a picit ez jóó én már alig várom az 1. nst-t. főleg h kb odáig kell tutira egyben maradnom aszonta a doki (nov.3.)desokálesz

Kép
andy30

Bébic
Hatalmas gratula a jó hírhez! :) :) :)
Vendég

Andy!
nov. 3. már nincs olyan messze. Kitartás!!! 8)

Gaby!
Nagyon édi a babád! :wink:

Most ettem fincsi túrós tésztát. Remélem nem csapja ki a biztosítékot a diétámnál. :oops:
susy75

Gabi, édes a picur!

Sina, remélem minden rendben lesz veletek!!

Nekem meg olyan érzésem van, mintha nem lennék száraz ott alul.. Mintha folynék vgay nem tudom. Mint amikor régebben mikulásoztam de még nem használtam tampont. Olyan tisztátalan érzés, nem győzök wc-re járni.. :roll: És mindeközben a bugyim meg száraz. De akkor mi ez az érzés?

Nem jön ma sem a Quellés csomagom. :( Most már teljesen szomorú vagyok miatta.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

gabi. gyonyoru a kisfiatok!!!

kepzeljetek! ma jo izuen beebedltem husgombocbol, mire kiderult, hogy a reggelirol megmaradt kolbaszokat is beleraktak a tetvek. eszembe se jutott,( a problema, hogy a husban nincs viszont a kolbaszban van gluten!!) hogy ilyet csinalhatnak. :twisted: :evil: :twisted: :evil:

KépKép
KépKép
mush589

Gabi!

Nagyon édi a kisfiad!!!
Vendég

Bakker alszok 2 órát és több mint 2 oldalt írtok!

Sina egy akár potyautat de szerintem megér a doki vagy kórház.

Gaby nem semmi csókos száj...

Bébic gratula, most már kicsit megnyugodhattok.

Most kajáltam már iszonyú éhes voltam, remélem nem fekszi meg a gyomrom. Irány a mosogatás... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
dcili81

Mush remélem nem lesz belőle bajod...

Kép

Kép
dcili81

Mush, és most mi van?? :shock:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

zsebi_baba! magzatvizzel kapcsolatban2 dolog lehetséges:
1. ha a feje nincs még beilleszkedve a szülőcsatornába, akkor több magzatvíz folyik el és magával sodorhatja a köldökzsinort, ami nagyon veszélyes, mert szülés közben összenyomódik és a baba nem kap levegőt. Ilyen esetben minél előb vizszíntes helyzet és mentő!
2. ha a feje már beilleszkedett a szülőcsatornába, akkor csak pár csepp magzatvíz tud jönni, ill. alig szivárog, ebben az esetben nem olyan sürgös a dolog (van aki ezzel még pár napig elvan, persze már megfigyelés mellett.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

susy: köszi kitartok!!

enikö: akkor biztos azért mondta a dokim h 4-6 óra magzatviztől számitva mert nekem be van illeszkedve már. (onnan már nem illeszkedik ki ilyenkor nem?sztem a sulyátol sem tudna:) bár lehet jobb lenne mert igy folyton az az érzésem h ki akar pottyanni a méhszájam meg megy szét (ami igaz is sajna)

Kép
andy30

faj a gyomrom, meg majd valoszinu, hogy menni fog a hasam egy kicsit. nagyon nagy baj nem lesz belole. nem is a vilag vege. de akkor is idegesit, mert en probalok annyira ovatosan enni, erre valaki mas hulyesege miatt ettem glutent, mert sporolnak a szakacsok. plane az osszes szakacs tudja, hogy velem mi van, legalabb figyelmeztethettek volna.
ahogy mar irtam a glutenes kajaknak szamomra inkabb hosszutavon van/lesz hatasa (marmint ha ennek), mert nem szivodnak fel rendesen a dolgok.

KépKép
KépKép
mush589

Mush neked az ilyenek, mint Normaflor nem jók ezekre a panaszokra?

Kép

Kép
dcili81

itt nincs olyan, de amugy nem hiszem.
egyszeruen csak glutenmentesen kell ennem, ami nem gond, ha mas nem szur ki velem. :wink: :roll:

KépKép
KépKép
mush589

Ja értem, akkor vigyázz magadra!

Kép

Kép
dcili81

csak merges lettem es ki kellett irnom magambol! :wink:

KépKép
KépKép
mush589

22 fok van a házban. Máskor ilyen időben meg akarok gebedni, annyira ázom, most meg szakad rólam a víz, és megy a ventillátor. Tapasztal valaki hasonlót?

Kép

Kép
dcili81

Mush elhiszem, de jobb így, hogy kiírtad, nem? :lol:

Kép

Kép
dcili81

cili: én mindig fázós voltam mióta terhes vok meg folyton az ablakon vitázunk:) én nyitnám ki párom meg fázik. még fűteni sem engedtem idén

sinával mi lehet?

Kép
andy30

Sziasztok!

Itt vagyok! Bepakoltam bőröndbe és utána pihentem. Vérzés nincs. Eldöntöttük: holnap tízre megyünk dokibához... Remélem, addig már semmi nem lesz! Mesike bejelentkezik, hogy anyukáját megnyugtassa. :)

Megyek vissza pihenni! Holnap majd jelentkezem, ha dokibától hazajöttünk!

Mindenki vigyázzon magára!

Köszi a segítséget és az aggódást!

Puszi!
sinaszi

sina: kiv vagyok mi lesz szoritok!

Kép
andy30

Sina: csak nyugi és pihenés! Majd jelenkezz!

Nálunk van olyan párastop bigyó is, de akkor is nagyon nedvesnek érzem a levegőt. Nyitva az ablak, de így is meleg van!

Kép

Kép
dcili81

Cili: én is ilyen vagyok... régen amikor a férjem egy szál alsógatyában izzadt én tréninggatyában aludtam mert fáztam... most meg fordítva... és én se engedek befűteni :))))))

Mush: Tényleg gáz :(((((

Kati: jó, hogy előkerültél végre:)))))) De most legalább van egy kis segítségetek... nem? (bár egy vendég mindig ad egy "kis" extra munkát....)

Lillánál egyébként szuperül alakul a helyzet... Tegnap fél óra vetítés után 8:30-kor elaludt (persze a földön de kit izgat)... éjfél körül kétszer kiabált de néhány mp múlva visszaaludt magától... egyszer hajnalban is hívogatott de max. 5mp után megint aludt... úgyhogy lapultam... és aludt reggelig... (vagyis addig amíg anyukám 7:30-kor fel nem hívott, hogy van besztercei szilva a piacon, hozzon-e nekünk... bevallom anyázódtunk is, mert egyszer aludhattunk volna nyugodtan... Na mindegy, legalább lesz szilvalekvárunk:) A helyzet tehát döbbenetesen sokat javult az elmúlt kb. 2 hét alatt (ld. az elején 5 percenként ébredt éjjel és azonnal üvölteni kezdett ha nem voltam mellette)... szerintem 1, max. 2 hét és rendeződni fog.

Remélem nálatok is!!! Szerintem egyszerűen tudják, hogy nemsokára megváltozik körülöttük minden, azért ez a nagy ragaszkodás a szülőkhöz... ők így készülnek fel a kistesóra... feltankolják magukat érzelmileg...
Vendég

Cili: én is ilyen vagyok... régen amikor a férjem egy szál alsógatyában izzadt én tréninggatyában aludtam mert fáztam... most meg fordítva... és én se engedek befűteni :))))))

Mush: Tényleg gáz :(((((

Kati: jó, hogy előkerültél végre:)))))) De most legalább van egy kis segítségetek... nem? (bár egy vendég mindig ad egy "kis" extra munkát....)

Lillánál egyébként szuperül alakul a helyzet... Tegnap fél óra vetítés után 8:30-kor elaludt (persze a földön de kit izgat)... éjfél körül kétszer kiabált de néhány mp múlva visszaaludt magától... egyszer hajnalban is hívogatott de max. 5mp után megint aludt... úgyhogy lapultam... és aludt reggelig... (vagyis addig amíg anyukám 7:30-kor fel nem hívott, hogy van besztercei szilva a piacon, hozzon-e nekünk... bevallom anyázódtunk is, mert egyszer aludhattunk volna nyugodtan... Na mindegy, legalább lesz szilvalekvárunk:) A helyzet tehát döbbenetesen sokat javult az elmúlt kb. 2 hét alatt (ld. az elején 5 percenként ébredt éjjel és azonnal üvölteni kezdett ha nem voltam mellette)... szerintem 1, max. 2 hét és rendeződni fog.

Remélem nálatok is!!! Szerintem egyszerűen tudják, hogy nemsokára megváltozik körülöttük minden, azért ez a nagy ragaszkodás a szülőkhöz... ők így készülnek fel a kistesóra... feltankolják magukat érzelmileg...
Vendég

bocsi, Lilla belenyúlt a gépbe, így kétszer küldte el...
Vendég

sinaszi: szurkolok nagyon!!! Minden rendben lesz!!!!
Vendég

Csaki hajrá!!!!!

Ja igen Sina írtad, hogy olyan mintha pisilét volna éjjel... én nekem is vannak ilyen napjaim, én ilyenkor egyáltlán nem viselek semmit éjjel, és lehet hülyén hangzik, de szellőzik és másnapra minden ok...

Kép

Kép
dcili81

Megjött a quellés csomagom. :D A két melltartó amit rendeltem nem volt benne, az volt ott hogy később szállítjuk :( de minden más szuper. :D Van Noelnek kozmetikai készlete is már. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Mellettetek egy kicsit lazsál az ember és nem érem magam utol az olvasással.. :D

Üdv az újaknak!

Orsolyák: Boldog Névnapot!!

Gabilány: Nagyon helyes Kristófod :D

Bébic: Gratula a jó eredményeknek!

Cili: örülök hogy már jobban vagy és elmúlt a láz is!

Sinaszi: Pihenj sokat és holnap minden rendben lesz!

Zöldi: igy utólag is jó vétel volt a kabát! nem semmi színe van! mi okból, de megkívántam tőle a vattacukrot.. :wink:

Mi jól vagyunk, tegnap voltunk Uh-on és minden rendben!
Szerencsére kiderült h a múltkori dokibá nem tudott mérni..
Bár a magzatvizem ugyanúgy több, emiatt már járnom kell gyakrabban.
2400 grammra becsülték a kis drágámat :D és olyan édes volt! olyan grimaszokat vágott , hogy csak na! az uh-os néni jót derült rajta. :D

Kép
eszterke24

tegnapi szerzemények:
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 1.6628.jpg[/img] Kép Kép Kép

Kép
eszterke24

Kép

Kép
dcili81

gabi milyen szép kis duci a babád!!! :lol:
Eszret légyszi ird le a kapott uh-os méreteket,mert holnap én is megyek és csak 4 nap van köztünk... köcce!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

vagyis 3.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Nekem miért nem mondják meg, hogy mekkora a baba? Rákérdeztem, azt mondta a doki felesleges...

Kép

Kép
dcili81

nálam is csak azért saccolgat a doki mert attól parázott, hogy megint rásütik a babára, hogy retardált... (ez egyébként vicces... kb. 2.9 kilóra saccolták anno Lillát a 40. hétre és az szerintük már retardált... noooormálisak ezek????? Most meg aggódhatok, mert a kistesót jó 3,5 kilósra saccolja a doki ha bent marad a 40. hét végéig... bár nekem gyanús, hogy a dokim egy 38. heti szüléssel számol ... de mondtam neki, hogy nem tervezek ilyet mert akkor lőttek 2 heti táppénzemnek :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )
Vendég

Csaki, elvileg csak 2300 g alatti babák számítanak retardáltnak.. :roll: Persze most nem a koraszülöttekkre gondolok. Pl. sógornőm kislánya 39. hétre 2100 g-mal született! :shock:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Csaki nekem abszolút nem mond soha semmit a doki. A legutolsó vizsgálat alkalmával kb 5 percet voltam fent a vizsgálati ágyon, jól összenyomkodta a hasam, a párom csak mereszgette a szemét, hogy mit csinál és kész. Adott egy papírt, aláírtam, hogy átvettem és ennyi.

Kép

Kép
dcili81

Aida én a 40. hétre születtem 2500 grammal...

Kép

Kép
dcili81

de úgy érzem nem vagyok nyomi...

Kép

Kép
dcili81

Sarmon:

leirom de nem tudom mennyire lehet alapul venni , mert hetek óta azt mondják h nagy a baba :roll:

BPD: 89mm
AC: 298mm
AFI: (magzatvíz ) 180mm

Cili! nekem becsült súlyt mindig mondanak, viszont cm-t a becsült hosszra sosem.. bár tegnap azt mondták h 56-os ruhát se vegyek sokat,, :roll:

Kép
eszterke24

Hát a sógornőm kislánya sem nyomi. :D Ez édes. Egészséges, teljes jól fejlődő 2 éves kislány. :) Csak orvosilag egyszerűen így nevezik. De csak a 2300 g alattiakat. Úgy érzem a 2500 felette jár. ;)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Köszi eszti.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Eszter, szép nagy babó! :D