Új privát üzeneted érkezett!

Szia Adri!

Nevetni fogsz, Bécsbe könnyen lehet, hogy kiugrok! A férjem szülei soproniak, onnan már tényleg csak egy ugrás... Kép

Márti
Márti

Sziasztok,
mindig azt szoktam mondani az idei kismamáknak, ha anyagiakról van szó, hogy azért örüljünk annak ami van, mert akik a Bokros-csomag után szültek, azoknak nem is volt lehetoségük gyedre, ott volt az a 12e forintos gyes, vagy nem is tudom pontosan mennyi, de ekörül, aztán kész. És ez nem a hetvenes években volt, hanem négy éve... Szóval szerintem mindenképpen sokkal-de sokkal jobban járunk, mint ok, és ennek azért lehet nagyon örülni, bár persze tényleg nem ez a lényegi kérdés azt hiszem ha az embernek gyereke lesz. Ugye?
mégegykata 18

Márti, többiek!
A Baross utcában több kismama bolt is van, mindegyik a kórház környékén (tehát a körút és a Kálvin tér között, összesen talán három), és a legjobb szerintem a Mamma Mia nevu bolt, ott nem ezek a hagyományos nagy zsebes, fodros rémálmok vannak, hanem jobb darabok. Például a barátnom ott vettnagyon jó hálóinget - azt hiszem írta valaki, hogy nem talál, az is megnézheti ott! Olasz bolt, magyar cuccok is vannak, de foleg olaszok.

Szia Adri, jól vagy? Azért egyszer meglátogatlak majd ott a szomszédunkban, jó? Gondolom ha új házatok van, akkor ott feljebb, a hegyalján lehettek valahol...

Képzeljétek, voltam ma a védononél, és nagyon megdícsért, mert nem híztam semennyit. Mérges is voltam, mondtam neki, hogy ha meg hízni fogok az az én dolgom, nem tudom mért olyannagy erény a védonoknek, ha én nem hízom...
mégegykata 18

Lányok,

Most voltam a bérügyis kolléganőnél, nagyon kedves lány s mondott egy-két jó ötletet.
Például azt mondta, hogy ha rendes a doki akkor a születés napjáig táppénzre ír ki és TGYÁS csaka szülés napján indul és onnan 168 napig jár. Igaz a jogszabályban úgy van hogy a szülés előtt 4 héttel lehet kezdeni, de sok doki nem veszi figyelembe és segíti a kismamát.

A másik, hogyha a másodikat is egymás után akarjátok szülni, akkor azt kell csinálni, hogy amint kiderüla második terhesség, papíron vissza kell menni dolgozni, ami csak papíron történik mert ki kell venni az előző év alatt összegyűlt szabit ami kb 1 hó. Erre a hóra fizu jár. Utána pedig táppénz a szülésig, ami ugya fizu 70%-a majd Tgyás és GYED.

Én megkérdeztem a 13. havit is. Nálunk a ledlgozott idő arányában jár, ögy csak az a kérdés hoghy 11 vagy 12 hónapra kapom-e. Bevallom ennek nagyon örülök. Bár nálunk ez benne van a munkaszerződésben.

Pussz mindenkinek,
Évike
Évike20

Márti, kösziiiiKépKépKép Nagyon kedves Tõled a gondosan összeválogatott listád közzétételeKép Én nagy hasznát fogom venni, õszre kell egy-két kismama cuccot vennem, tulajdonképpen semmi kimondott kismamás ruhám nincs még...

Lányok, most jövök az elsõ terhestornáról! Király Katival voltunk ketten, a MÁV Kórházban tartják, bár elég hülye idõpontban, 14-tõl 15 óráig egy héten kétszer. Nagyon klassz, átmozgató jellegû torna volt, intimtornával, légzéstechnika-gyakorlással és relaxációval egybekötve. Ajánlom mindenkinek, hogy mielõbb kezdjen el valami ilyesféle mozgást, tényleg jól esik.

cuppantás,
Beja(21dik)
Beja

Szisztok LÁnyok!
Mit tegyek, ha én csak hason tudok elaludni?
Az, hogy a már megnövekedett cicim fáj, oké, de a már gömbölyödõ pocakban lakónak nem fog ez ártani?

Mégegykata!
Amiket itt írtatok a védõnõkrõl, na meg amit én tapasztaltam, hát nagyon ritka a normális.Kép
Szerintem a hízás is mindenkinél alkati kérdés. Egyébként meg én eddig is megettem amit megkívántam, most sem fogom a Pocaklakóra azt a laza 4 gombócos fagyit. Kép
Pusszzz. Chris-Klári
Chris

Igen, a 13. havit szerintem MINDENHOL így számolják, éppp ez a lényege, tehát nem az egésztol esel el, hanem csak az egytizenkettedétol, vagy két tizenkettedétol, attól függoen, hogy mennyit voltál táppénzen.

Chris, nekem az a módszerem, hogy mindenhol tartok a közleemben puffasztott rizst meg valami gyümölcsöt, a hutot is mindig megtömöm vele, és ha rám jön az ehetnék, igyekszem abból enni. Bár persze néha egészen mást kívánnék, de úgy látom, hogy egy szelet dinnyével minden pótolható :-))) és az nem hízlal, az biztos!!!

Kata
mégegykata

Sziasztok!

Uj lany vagyok, legaéabbis eddig meg nem nagyon irtam levelet,viszon annal tobbet olvastalak benneteket. NAgyon tetzsik, hogy itt mindenki megosztj aa masikkal az elmenyeit, problemait, oromet, banatat, es egymasnak is sokat tudtok segiteni azzal, hogy elmondjatok egymasnak tapasztalataitokat. Szoval,, szivesen csatlakoznek. Magamrol annyit, hogy 29 eves vagyok, elso babamat varom november 7-re ( 25 hetes). Szerencsere masodszori probalkozasra osszejott, pedig izgultam, mert sok rosszat hallotam a kornyezetemben, es a legjobb baratnoimnek sem nagyon akarodzik osszejonni...
A MAv korhazban fogok szolni, es talan csak Cris-Krisztit ismerem kozuletek valamennyire.
En a 18. heten ereztem meg eloszor a mozgast, de persze csak utana jottem ra, hogy ez az lehetett. AZtan 10 nap szunet, es a biztosnak mondhato mocorgasok a 20 het utan jottek. Most mar nagyon rugdos, allandoan, sokszor meg ejszaka es felebredek ra. Igaz, rossz alvo vagyok. Haskemenyedesem most az eros hidegfrontok alatt 2-szer volt, de a doki szerint a hideg frontnal ez normalis, nem baj, ha nem tart 1-2 percnel tovabb. Fura, mert meg nem tudtak megmondani, hogy kisfiu vagy kislany, csak otthon a nagyapam vegzett el egy osi kiserletet: vette egy hajszalamat, rakasztotta az arany jeggyurumet, es a hasam fole tartotta mozdulatlanul. Allitolag ha korkorosen leng ki, akkor lany, ha meg egy vonalban, akkor fiu. Allitolag eddig minden unokanal es dedunokanal bejott:-). Ezek szerint kislanyunk lesz, mert oriasi koroket irt le a gyuru, egesz elkepeszto volt. Akinek van kedve, probalja ki, akkor is, ha mar tudja, kivancsi vagyok, tenyleg olyan tuti-e.

A kismama uzletek cimenek nagyon orulok, mert kene vennem egy kertesznadragot vagy masmilyen nacit, ugyanis mar 2 honapja csak ruhakban jarok. Mondjuk kenyelmesebb, de megyunk le 2 hetre Balcsira, es ha ott bejon egy 10 fokos hideg, vharos ido, lehet, hogy nem idealis a ruha.
Egyenlore ennyi, szivesen valaszolok barkinek, ha valami kerdesetek van, olvasni meg ezentul foglak benneteket allandoan. Gep elott ulok 8 ora hosszat, ugyhogy nem okoz gondot.

Puszi mindenkinek
VIkoca25
Viki25

Sziasztok!
Tudna nekem valaki abban tanacsot adni, hogy hol vehetnek furdoruhat? Tegnap jutott eszembe, hogy biztos nem jo mar a regi, hat persze, hogy nem. Eleg nagy a pocakom mar, de nem akarok nagyon sokat kolteni ra. Szerintem egy xl-es normal furdoruci is megteszi.

Koszonom

Vikoca
Viki25

Vikoca, én az Anitában vettem, hatezerért, a Kékgolyó utcában, kifejezetten kismamát, akkor nagyon jó kis modellek voltak ott. Esetleg próbáld meg azt! Sajnos nem valami normális a választék általában kismama-fürdorucikból!
mégegykata

Furdoruci tema: kinai piacon pamut egybe furdoruha, XXL meret, 2000 forint, a celnak tokeletesen megfelel.
Lili
lili73

Szia Évi20!
Nálunk a következö a helyzet: a második baba az elsö kétéves kora elött fog születni. Papiron, ha visszamegyek dolgozni, be kell(ene) fizetnem az erre az idöszakra esö TB-t, SZJA-t, stb... Ezt a munkáltatóm nem vállalja, nekem meg nem éri meg, mert nagyon nagy összeg lenne. Ráadásul a mostani bruttó 80 GYED-hez meg is kellene emelni a fizumat. Egyébként erre a kérdésemre ahány helyen eddig megkérdeztem, annyi féle választ kaptam: Mármint, hogy meg lehet emelni a GYED-en lévö anyuka fizetését, hogy annak értelme is legyen. Mást modtak a Szoc.Min-ban, a Kismama jogásza, a saját könyvelönk, a babapont jogásza.
Egyébként nem két hónapra kell(ene) visszamenni, hanem 6 hónapra, mert ennyiböl számolnak.
A jelenlegi infom szerint nálam: az elsö szülés elötti béremböl fognak számolni mindent jövöre. Azért szép nem, 1999-es pénzböl 2002-re Kép Kép
Üdv mindenkinek, ha valami konkrétat még megtudok, megirom!
Vigyázzatok magatokra: Tmóni
tmóni (tmón

Szia Vikoca!
Örömmel üdvözöllek! Kép

Ha valaki tudna a hasonalvásról egy-két szót....

Fürdõruha, az Újpesti centrumban 30%-os fürdõruha leértékelés van. Lehet, hogy érdemes megnézni.

Mindenkinek jó napot!Kép

Pusszzz! Chris-Klári
Chris

Sziasztok!

Évike! Ezt a szabi dolgot nem értem. Ha GYED-en vagyok közben jár nekem szabadság? Ez fura...

Chris! A hason alvás miatt ne aggódj. Neked lesz hamarabb kényelmetlen, és nem a babának. Én is mindig hason fekve aludtam, de mostanában már nem kényelmes. Kicsit oldalra megbillenve, az egyik lábamat felhúzva szoktam mostanában elhelyezkedni.

Viki! Ha elmégy az Anitába, nézd meg egyúttal a Kékgolyó utca végén levö Aranypókot is! Én ott vettem nagyon szuper (egyébként Anita Kép) fürdöruhát, de ott jó nagy volt a választék mindenféle gyártók fürdöruháiból.

Márti
Márti

Sziasztok Lányok!

A tegnapi hozzászólásom valahogy eltunt, mintha nem is írtam volna!
Üdvözlöm Vickit! Hogy bírtál ennyi ideig csöndben maradni?

Mégegykata:
Olvastam, hogy milyen mérges voltál a védonodre. Én tegnap elott voltam védononél, én sem híztam, de engem nem dicsért meg, soút tudomást se vett az egészrol, pedig amikor eloször voltam nála azt mondta, hogy maximum 10 kilót lehet híznom. Ennek ellenére, azt sem mondta, hogy bikfitty az orromra! Na most akkor mondd meg nekem, de oszintén, hogy melyik a jobb???? Az amelyik megdicsér vagy az, amelyik tudomást sem vesz róla!!
Ugye egy kicsit álmérges voltál, nem?

Chris-Klári:
Hasonfekvésrol: Imádok hasonfeküdni, csak úgy tudok elaludni, egyelore a 15. hét elején ez még nem jelent próblémát, de ahogy no a pocakunk errol szép lassan le kell mondanunk, mert lehetetlen lesz felvennünk ezt a pózt!
Egyébként pedig tuti, hogy nem nyomod össze a pocaklakót!

Üdv.:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok!
Tegnap elindultam a 15. hetes pocikácskára hosszú szárú, nem fehér, inkább kicsit sportos, kényelmes nadrágot és ilyesmi shortot venni.
Ma folytatom a keresést a Corvon mögött és állítólag az Astoria aluljáróban is van egy kismama bolt kirakata, így ebben a boltban is.
Úgy látszik nálam a kirakatok a nyerõk.Kép

Köszönet a válaszért, akkor még bátran alszom a hasamon.Kép Aztán.....

Ír valaki naplót mióta Pocaklakója van?

Pusszz
Chris-Klári
Chris

Szia Chris!
Írsz naplót? Ez nagyon aranyos. Én vettem egy naplót, amibe bele fogom tenni az ultrahangképeket, bele szeretném írni a manó adatait (súly, hossz) folyamatosan és "belerajzolni" a kezecskéjét stb. ahogy nol. Arra nem gondoltam, hogy a saját gondolataimat is leírjam, pedig nagyon jó ötlet Kép

Ha kislány lakik a pocakomban ma van a 0. névnapja. (Annának fogják hívni.) Kép A 0. gyermeknapon is kivittük ot a Városligetbe... Gyerekes?

Lányok? Nektek mennyi a vérnyomásotok? Nekem 85/65 volt kedden. A védono kétszer megmérte... Én nem vagyok rosszul, a szülészem sem problémázott rajta. Akkor hanyagoljam a "problémát"?
Sziasztok:
Niki K. holnap 23.
Niki K.

Niki K.!

Szerintem ez a vérnyomás ilyenkor tökéletes, nekem is hasonlóak voltak anno, sose problémázott rajta senki.

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok!

Voltam tegnap kismamabolt felderítésen.
A Váci utcánál indultam, a kismamabolt az 57.-ben van, az eladó egy végtelenül kedves idös hölgy volt, felpróbáltam a fél boltot, végül nem vettem semmit, és még ezek után is nagyon kedvesen búcsúzott el tölem. Tényleg szuper cuccaik vannak, és nem egetveröek az áraik, nem rajtuk múlt, hogy üres kézzel távoztam. Láttam náluk jónéhány igazi elegáns darabot is, akit olyasmi érdekel, annak különösen ajánlom. A kiskosztümös stílus kismamás változatai, akinek ilyesmit kell hordania a munkahelyén, annak nagyon tutik lennének. Persze mindenféle más dolgaik is voltak, nem csak elegánsak, de elegáns kismama cuccokat még soha nem láttam máshol.
Onnan átsétáltam a Kálvin térre a Városkapu üzletházba. Ott is láttam jó cuccokat, inkább lezserebb stílusban, az eladó is türhetö volt, eltekintve az állandó Aranyom-ozástól, amitöl kicsit égnek állt a hajam. Kép Ott vettem meg végül életem elsö kismama nadrágját. Fekete, rugalmas anyag, gumis derekú, és hasban olyan puklisra is van szabva (még elég idétlenül áll), a szára kicsit trapézos. 8.000 Ft. volt. Csípö alatt olyan csini, mint egy "normális" Kép nadrág, pociban meg kényelmes, és úgysem látszik. Kép
Aztán kijöttem a körútra a Baross utcán, a Mamma Mia sajnos ezen a héten szabadság miatt zárva, ne menjetek hétfö elött, mert hiába. A körút felé továbbmenve volt mégegy kismamabolt, de ott tényleg elég régimódi dolgok voltak, és két eléggé furcsa öreghölgy volt az eladó. Én biztos nem megyek máskor hozzájuk, bár semmi konkrét bajom nem volt velük, de valahogy nem tetszett a hely.

Én egyelöre felfüggesztem a kismamabolt felderítést, piszkos anyagi okokból, de azért továbbra is minden info és tapasztalat érdekel róluk! Kép

Márti
Márti

Márti,

El is felejtettem megköszönnia listátKép

A GYED-ről.. Nekem azt mondta a bérügyes csaj, hogy a GYED első évében jár a szabi, a másodikban már nem.
Így fordulhatott elő, hogy nemrég egy kolléganő két gyerek megszülése után visszajött dolgozni és kapásből 50 nap szabival kezdett (20 az első GYED első évéből, 20 a második GYED első évéből plusz 10 az idénre időarányosan járó.)

Fürdőruha: én egy kínai típusú árusnál vettem XL-est 2700-ért, magyar gyártmány, szerintem tökéletes. Nézegettem én is kismam modelleket, de úgy gondoltam, hogy amennyit a nyáron rajtam lesz, nem biztos hogy lesz értelme. Nyaralni mi úgyis Parádra megyünk a Mátrába, semmi víz és tengerpart...

Örülök, hogy mindenki jól vanKép Én most jöttem a védőnőtől, nekem sem magams a vérnyomásom, 100/70. nem tudom az én védőnőm nagyon kedves lés szimpi, megdícsért a súlygyarapodás miatt, 1,5kg.
Sajnos hétvégén átköltözünk a X. kerületbe és új védőnőt kapok. Hát kiváncsi leszek. És nagyon valószinű, hogy mire a baba megszületik már a harmadikat fogom "taposni" mert nov végén tán be tudunk költözni a végleges helyre..Kép
Hát nem unatokzom.

Puszi mindenkinek,
Évike
Évike20

Utálom, hogy nem bírok átszokni az ö és ü-re, iszonyúan néz ki az üzim tele "ő"-vel meg "ű"-vel...

Beja,

Én is nagyon el akok már kezdeni terhes tornára járni. Egyelöe még csak az úszás van hetente kétszer, de az egyiket kiváltanám. Azt hiszem kipróbálom Tápainét, a védönö is öt ajánlotta.
Nagyon szeretnék valami vízi kismamatornára elmenni, de Pesten még nem halélottam egyről semKép
Évike
Évike

Sziasztok!
Niki K.!
A naplóíráshoz már a napló megvan és az elhatározás.Kép
Képzeld, a mi kislányunkat is - már ha az lesz - Annának fogják hívni. Ebben már megegyeztünk. Ha kisfiú, akkor még most a "gyere ide" - re hallgat, mert megegyezés még nem született.

Sok Pusszzz!
Chris-Klári
Chris

SZiasztok!

Köszönöm a tanácsokat fürdőruha ügyben. A Kekgolyoba biztos elmegyek, mert ott lakom a környéken. De én sem szeretnék rá sokat költeni, a 3000,- megfelelne. Már egyszer találtam egy xl-set egy kinai boltban, de a cici resze ki volt emelve, és az bizony nagyon nagy volt, így elég idétlenül néztem ki:-)).

Moncsi, igazad van, én sem értem, hogy maradhattam csöndben. Talán úgy, hogy idegenforgalomban dolgozom, és idén nagyon forgalmas évünk volt, van, amikor hetekig nem volt időm felmenni a netre. Most a nyár nyugisabb.

Niki, nekem az elso harom honapban 85/50 volt a vérnyomásom, amire a védőnőm ijjedten megkérdezte, hogy nem akarok-e elájulni. Akkoriban állandóan el akartam aludni, elég szörnyű volt, de ezt kávéval oldottam meg. Előtte sosem ittam, de a doki mondta, hogy nyugodtan igyak, sőt.. Aztan a 4. hónaptóleljebb ment
(100/70), és azóta tökéletesen érzem magam.
Szerintem ha te, Niki, jól érzed magad, akkor örülj neki, hogy alacsony, abból sosincs baj.

Chris, nekem már igencsak megugrott a pocakom, és háton már nem nagyon tudok feküdni, de a hasamon még szoktam. Igaz, én is úgy, hogy az egyik lábamat felhúzom, é sa hasam alá begyömöszölök egy párnát.

Beja, Kiraly Kati!
Nagyon szivesen csatlakoznék szabi után hozzátok a MÁV korházban terhestornára. Eddig még elég jól birtam a sportolást, a teniszt a mai napig űzöm, de érzem sajnos, hogy már lassan le kell mondjak róla, legalábbis egyenlőre. És ugyis a MÁV-ban fogok szülni, és a munkahelyemtől 15 percre van. Milyen napokon van: Mit kell róla tudni? Mármint az épület melyik részén van? Kell hozzá valami igazolás?

Amugy ti sem sok kiló szedtetek fel, ahogy olvasom. Ahhoz képest, hogy én nem érze úgy, hogy túl sokat híztam volna, már 8 kilónál tartok. Az elő 3 hónapban csak 1 kiló jött fel, aztán szép lassan, fokozatosan a többi. A vedőnőm telejsen elégedett velem, hogy amúgy is túl vékony voltam, és hogy a 9-13 a normális, és én még magas is vagyok. Nem tudom, hol van az a 8 kiló, mert én sem vettem észre, hogy a hasamon és cicmen kívől máshol is lenne felesleg, de ugysem tudtam volna mit csinálni, mert nem ettem sokat. AZ édességet a terhesség eleje óta nem kivánom, rengeteg gyümölcsöt és zöldséget eszem, és csak gyümölcslevet vagy vizet iszom. Mindegy, férjem mamája mesélte, hogy ő még hízni is akart, és sokat evett, és hízott 20 kilóót, de "sajnos" mind a 20-at leadta szülés után.

A védőnőmről annyit, hogy nagyon lelkiismeretes, és tapasztalt, nekem is havonta kell járnom hozzá. Ő küld el vérvételre, meg vizeletre, ellenőrzi a vérképemet, szedeti velem a vasat, kálciumot az elejétől kezdve. Magnéziumot magamtól szedtem, mert olvastam róla, hogy görcsöket okozhat a hiánya, így szerencsére eddig megúsztam.

Chris, te nem akarsz majd terhestornára járni?

Lányok, a betöltött hetek számát jelölitek meg? Mert én tegnap kezdtem a 26. hetet.

puszi

Vikóca
Viki25

Cris, NikiK,

A mi kislányunkat is Annának fogják hívni, ha kisfiú lesz marad az apukája neve és Sanyika lesz.
Jó sok Anna lesz mire suliba mennek, bár a doktornőm is mondta, hogy a magyar lányzevek közül most az Anna és a Zsófi a legfelkapottabb. A fiúk közül pedig a Bence és a Gergő a legmenőbbek a magyarok közül. Bevallom a Sanyi után vagy mellett nálam is ezek állnak elöl a sorbanKép
Évike

Vikóca,
A névbe a betöltött heteket szoktuk írni
Évike20

Sziasztok lányok!
Éljenek a jövo Annái...
Mi mindenképpen egyszeru nevet szeretnénk. Ez kelloképpen egyszeru és szép is nem? A párom szeretné ha Niki lenne, én nem. Így kiegyeztünk az Annában. Kicsinek is aranyos, ha meg felno van egy "tisztességes" neve nem?

Két hétre elmegyek szabira. Vigyázzatok magatokra!
Puszi mindenkinek, gondolok rátok!
Niki K.
Niki K.

Hali, velünk nincs semmi új, csak gondoltam, beköszönök Kép

Ja annyi, hogy a férjem uncsitesójának, akivel szomszédasszonyok is vagyunk, ma éjszaka megszületett a harmadik kisbabája! És képzeljétek el, végig azt mondták neki, hogy lány lesz, erre meg fiú lett! De hát aza lényeg, hogy jól vannak.

Na puszihegyek,
Kata
mégegykata 18

Sziasztok!

Erdekes, hogy valakinek azt mondjak, hogy nem erdemes szules elott kivenni a TGYAS-t, mert en azt hallottam ,hogy sokkal kedvezobb, mintha elmennel tappenzre, marmint gondolom maskeppen adozik.Ha nem veszed ki szules elott 1 honappal, akkor 1 havi GYED-tol elesel!(ezt valahol olvastam, nekem sem teljesen tiszta).
Tiduj
Tiduj 17

Haliho!

Kati, nekem a legjobb barátnömnél történt ez, csak forditva. Vegig tutira mondták neki, hogy fiu, aztan megszületett a kislány...Szoval még a mai technika sem tudja 100%-ra megmondani. AKkor már jobb, ha nem tudom, mert nekem pl. mindegy, ferjem fiut szeretne, de ha már mondanak az embernek valamit, akkor abba beleélem magam, akkor is, ha elötte mindegy volt, es akkor azért rossz lehet, ha mégsem olyan nemü. Ugyhyog en nem fogok hinni a dokiknak, igaz, ahhoz kepest, hogy lassan a 7. honapba lepek, meg nem tudtak megmondani...

Vikoca
Viki25

Viki, szióka!

Örülnék, ha Te is velünk jönnél! Kép
Hétfõn és szerdán 14-15 óráig van a torna, a Podmaniczky u. 111-be kell bemenni (ez a Kórháznak a Podm. utca felõli bejárata, a "barna" épületben) A földszinten rögtön balra kell bemenni a folyosóra, és ott az elsõ ajtó jobbra. Kell igazolás az orvostól, ez azt takarja, hogy a kismamakönyvbe pecsétel be valamit. Zokniban kell tornázni, van vastag szivacs is a földön fekvéshez. A 60 perces foglalkozás tornából, intimtornából és relaxációból áll. Egy alkalom 200,- Ft.
Kérdezz, ha valamire kiváncsi vagy mégKép
Ha már jövõ héten jönnél, esetleg elkalauzolnálak, ha szeretnéd, találkoznánk elõtte, én hétfõn is és szerdán is járni fogok.

Ja, és ha szeretnél bekerülni a táblázatba, kérd meg BGabit, hogy Téged is tegyen bele, elõtte add meg a paramétereidet.

Hogy vagytok lányok? Jön állítólag a kánikula...

Beja (21dik)
Beja

Sziasztok!

TGYÁS GYED kérdésben (Tiduj) szerintem a következõ van: A TGYÁS -t legkorábban 4 héttel szülés elõtt veheted ki, a GYED mindenképp a gyerek 2 éves koráig jár. Így az az egy hónapos dolog azt jelentheti, hogy ha elõtte veszed ki, akkor 4 héttel több ideig kapod a GYED-et, de csak azért, mert hamarabb kezded. (szóval 24 hét TGYÁS (annyi?) esetén ez (4 + 20) TGYÁS + (2*52-20=)84 hét GYED, illetve 4 hét táppénz + 24 TGYÁS + (2*52-24=)80 hét GYED.) AZaz anyagilag ahhoz kell mérni, mi a több, a táppénz vagy a GYED összege, és aszerint jön ki, hogy ki melyikkel jár jobban.
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok!

Ildi!

Koszonom!Az letezik, hogy valaki tobb gyedet fog kapni vagy ugyanannyit, mint ami a fizetese?

Nem tudja veletlenul valaki mi volt a cime annak a musornak, ami a spektrumon ment tegnap olyan este 8 ora korul!?En eppen a cicankkal voltam az allatkorhazban, mert szegenyke leesett a 3-rol.Kép
A szulesrol szolt, biztos adtak mar maskor is.
Koszi!
Tiduj
Tiduj 17

Tiduj,

Többet vagy ugyanannyit nem kaphat mert a GYED a fizu 70%-a de max 80,000.
Évike
Évike

Sziasztok!

Hát jó sok hozzászólás gyült itt össze tegnap délután óta, azóta nem volt idöm olvasni.
De a végére értem Kép

Viki! Én is üdvözöllek KépKép Ha gondood, beraklak a táblázatba, csak add meg hozzá az adataidat.

Felénk semmi újság, csak elég fáradt vagyok. Tényleg jön a kánikula?

Sziasztok
BGabi

<pre>
Cseri 1.c. 37 hét Pécs 34 év aug. 10. 3.b.
Lkriszta 36 hét Budapest 30 év aug. 18.
Tvica 34 hét 5 n Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 34 hét 0 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 32 hét 1 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 31 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 28 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 28 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 28 hét 3 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 27 hét 3 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 26 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 26 hét 2 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 24 hét 5 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 24 hét 0 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 23 hét 6 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 22 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 22 hét 3 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 22 hét 1 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 22 hét 0 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 21 hét 6 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 21 hét 6 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 20 hét 6 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 20 hét 4 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 20 hét 3 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 19 hét 6 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 19 hét 5 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 19 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 18 hét 3 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 19 hét 0 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 19 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 19 hét 0 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 18 hét 3 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata2 3.c. 18 hét 2 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 17 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 17 hét 2 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Mamacica 1.c. 15 hét 4 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 15 hét 0 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 15 hét 3 n Budapest 35 év jan. 20. 1.b.
Moncsi 1.c. 14 hét 1 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Klári 1.c. 12 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
TKriszta 1.c. 12 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Zsuzs 1.c. 12 hét Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 12 hét 3 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Kinga 1.c. 9 hét 0 n Maglód 33 év 4.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
</pre>
BGabi (bgabi)

Évike!

Ezt ertem, de abbol ha abbol kevesebb adot vonnak, es meg hozzajon az adokedvezmeny es a csaladi potlek is!
Mondjuk nem vagyok ilyen teren egy zseni!
Meg nem is ez a fontos, hanem a picur!Kép
Tiduj

Gabi!

Beirnal engem is a tablazatba!
Tiduj(Judit), ma 17 het 0 nap,Bp.(Szolnok),25 ev,2002.jan.3.,1.b.
Koszi!
Tiduj 17

Sziasztok!

Én is félek egy kicsit attól, hogy nem jól látták a Pocaklakó "férfiasságát" Kép, mert a férjem nagyon beleélte magát. Elötte ö is azt mondta, hogy mindegy, de azóta teljesen el van varázsolva a tudattól, hogy fia lesz. Én meg aggódok, hogy nagyot fog csalódni, ha mégsem...

Márti
Márti

Kedves Vikoca!
Szretnék én is terhestornára járni, csak ez a hétfõ és szerda abszolút kivitelezhetetlen. Dolgozom, ráadásul ügyfélfogadásom is van.
Máskor nincs a MÁV-ban terhes torna.Érdekelne a vizitorna is. Oda mindig kell méhszájvizsgálat ?

Pusszzz!
Chris-Klári
Chris

Tiduj,

Aoukam szolt a tegnapi spectrum musor miatt, de mar keson, mert pont vege lett. 19.40 es 20.40 kozott ment, a 3., befejezo resze volt. Azt hiszem, a cime a kovetkezo: A Tökéletes gyerek vagy valami ilyesmi. Biztos megtalálod a TV müsorban.

Gabi, köszi, ha beirsz a tablazatba, az adataim:
29 eves vagyok, 2.c, 25 hét és 2 nap, 2001. november 7, elso baba. KIhagytam valami?

Beja!
Koszonom a kedves valaszt. Hetfotol ket het szabin vagyok, de utana feltetlenul jovok. Viszont jo, hogy mondtad ezt az igazolast, mert akkor most hetfon mar elore lepecseteltetem.
Szerintem fogok tudni jarni mindket nap, mert eleg lazan ki tudok jarni a munkahelyemrol (nem ugyfelekkel foglalkozunk).

Chris, nagyon sajnalom, hogy nem tudsz velunk jarni. Hat igen, az ugyfelem melobol nehez csak ugy napkozben elszakadni.

puszi mindenkinek

Vikoca25
Viki

Helló Mamik!

Jelentem a mai UH alapján nálunk is fiút mondtak. Apja azóta egyfolytában idétlenül vigyorog. Gondolom holnap meg is veszi az autópályát vagy a villanyvasutat. Persze kiságy meg babakocsi az még nincs. Meg úgy alapjában véve semmi.

Mégegykata: lsz. majd dobj egy mailt audrey@index.hu -ra és akkor tudunk címet meg tel. számot cserélni. Szeptemberig dolgozom, de októbertöl otthon leszek.Szívesen látunk ha átjössz vendégségbe. Epedve várom, hogy majd bevezess a társasági életbe. Kezdetben a helyi mamik társaságára korlátozódva. De tényleg örülnék neki, mert mi még alig alig ismerünk valakit. mondjuk az jó, hogy anyósék Piliscséven laknak.

Adri
Adri 27

Szia Adri!

Ezek szerint némelyik férfi mind egyforma?!?! Kép
Az én Életem Párja is állandóan vigyorog, és ö, aki eddig mindig rámszólt, ha az enyémnek vagy az övének neveztem a Pocaklakót, hogy a MI kisbabánk lesz, nos, azóta az Ö kisfia... Kép Kép Kép

Márti
Márti

Úgy látszik eltünt az üzenet:
Vikóca!
Terhes tornára mennék, csak hétfõn és szerdán nem jön össze, mert dolgozom és félfogadásom van.
Van máskor nincs a MÁV-ban torna?
Vizitorna is érdekelne, de nem kell elõtte méhszájvizsgálat?
Üdv. Chris-Klára
Chris

Kedves Tiduj17!!
Most egészen konkrétan felfedem a pénzügyi "titkaimat", hogy lásd, mit jelent a TGYÁS, GYED a valóságban.
Nekem Dorka születése elött br.100.000,- Ft volt a fizum. Ennek kb.64.137,- a nettója. Ez volt a maximum, hogy az akkori max GYED-et (br.52.000,-) megkapjam. hiába emelték volna magasabbra, akkor sem kaptam volna több GYED-et. (Bezzeg mostKép) A szüléskor (2000-ben) egyszeri anyasági támogatást: 24.500,- Ft-ot. A TGYÁS-t a szülés napjától kaptam: kb. 45-46.000,- Ft, függ a hónapban lévö napok számától. Most a GYED-em: 42-43.000,- Ft, szintén függ attól, hogy 30 vagy 31 napos a hónap. + 3800,- Ft családi pótlék, és az ADÓ-ból levonható 3000,- Ft, ami már a terhesség idejére is jár. Kiváncsi vagyok, erröl tud-e pl. a könyvelönk???? Ja, és ha neked nincs annyi adód, hogy ezt le lehessen vonni, akkor a házastárséból is lehet tovább vonni!!!
Azt hiszem, pénzröl ennyi elég is, mert a következö gyereknél már választások is lesznek, és egy tollvonással megszüntethetnek mindent (lásd:Bokros-csomag)
Vigyázzatok magatokra!!

Üdv:Tmóni
tmóni (tmón

Sziasztok Lányok,

Adjatok nekem tanácsot:
A jöv&#337; héten vizsgálatra kell mennem a dokimhoz, mert elutazunk és meg akarja nézni minden rendben van-e. Mehetek hozzá a magánrendel&#337;be, ahol nincs UH, vagyis csak manuálisan vizsgálhat meg, vagy mehetek a kórházba ahol UH van és éppen &#337; lesz az UHs doki, viszont nem bizti, hogy megtalálom, a múlkor is egész nap m&#369;tött.
Benneteket hogy szokott vizsgálni a dokitok? Manuálisan vagy csak UHval?
Szerintetek hová menjek vizsgálatra?

Nagyon fontos lenne, hog tanácsot adjatok.

Köszi!!

Mamacica(16.)
Mamacica

Hali,
Adri, írok!

A pénzügyekhez: a táppénz meg a szülési szabadság (hat hónap) ideje alatt kapott zseton a rendes fizudnak elég nagy hányada, a TGYÁS-t ráadásul gy zsámolják, mint a 13. havit: ha juttatásokat, jutalmakat bármit kaptál az év közben azt hozzáadják az egész éves fizudhoz, az alapján számolják ki - megközelítheti a rendes fizud értékét. A táppénz is valami hetvennemtomhány százalék, nincs felso határ.
Namost a gyest is a fizetésed arányában kapod, a hetven százaléka, de maximum 83.500 forint. Tehát akinek magas a fizuja, annak az éri meg legjobban, ha szülésig táppénzen van, után ahat hónap születési szabi, és utána másfél év gyed. Akinek kisebb a fizuja, annak lehet, hogy nem ez éri meg, érdemes kiszámolgatni, hogy mi mennyi. A családi pótlékot meg az adókedvezményt nem csak a gyed mellé kapod, hanem mindig.
mégegykata 18

Mamacica, manuálisan megvizsgál a kórházban is, vagy ott meg csak UH van?
mégegykata

Kata,
Igazibol nem tudom, mert akkor o ott csak UHt csinal egesz delelott. Atvinnne vizsgaloba is?
Jobb ha felhivom, mint hogy itt szerencsetlenkedek.
Meg a penzt nem tom hogy adnam oda a korhazban az asszisztens elott... Jajj nagy gondok ezek...

Puszi

Mamacica
Mamacica

Szep jo reggel Mindenkinek!

Azt hiszem, ezt a penzes dolgot feladom!En azt hittem a GYED-be is beleszamit minden jovedelmed amibol egeszsegbiztositasi jarulekot vonnak, de ezek szerint csak TGYAS-ba szamit bele.Kép...Errol ennyit.

Azt hiszem most ramjott a zabalhatnek!!Kép

Tiduj
Tiduj 17

Sziasztok!

Én nem tudom, hogy van ez a testsúly-gyarapodás kérdés. 6 héten keresztül tartottam a 70 kg.-ot, annyit és azt ettem, amit szoktam, ami éppen jól esett. Most sem eszem többet vagy gyakrabban, semmi zabálhatnék, meg ilyenek, (még mindig inkább nemkívánós vagyok) mégis 1,5 kg.-mal többet mutat a mérleg az utóbbi 2 hétben. Szinte egyik napról a másikra! Mi a fenétöl, amikor egy falattal se eszem többet, mint eddig?!?! Ti hogy vagytok ezzel? Egyenletesen "gyarapodtok", vagy meg-meg ugrik, aztán meg stagnál a testsúlyotok?

Márti
Márti

Sziasztok!

Szerintem az a legbiztosabb, ha megkérditek a béresektöl. Ök pontosan meg tudják mondani mi mennyi lesz. Én is ezt tervezem, de még nem jutottam el odáig. Elöbb a munkáltatói kölcsönt intézem.

Sziasztok!
Orsi(20dik)
Orsi

Márti!

Én sem egyenletesen hízom, van hogy hetekig semmi, aztán volt már olyan is, hogy egy hét alatt 2kg jött fel, aztán megint 6 hétig semmi. Én már nem izgatom magam, mert amikor odafigyeltem mit és mennyit eszem akkor híztam a legtöbbet. Ami jönni akar az úgyis feljön, majd jövöre lemegy, remélemKép

Orsi
Orsi-19

Márti!

Szerintem se izgulj, szerintem ritka az olyan kismama, aki egyenletes ütemben hízik!
Én a 13. hétig semmit, a 14. héten 0,5 kilót, most megkezdtem a 15. hetemet és megint 0,5 kilóval többet mutat a mérleg.
Tudom ez egyáltalán nem sok, de remélem nem ebben az ütemben fogok hízni, mert az nem lenne túl jó.

Márti, végül is kismamák vagyunk, a babus is no, mi is növekszünk...

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?