Kedves Kopacs Kopp!
Néhány ponton szeretném pontosítani a hozzászólását. A szakembereink maximum 80 órát dolgoznak egy hónapban (nem minimum). Ha szeretné ezt óradíjban is kifejezni, az minimum nettó 625 Ft. Feltéve, hogy minden órája telített. Ugyanakkor a szakemberek alapbérét a foglalkozások telítettségétõl függõen prémiummal egészíti ki a cég, 100% telített foglalkozások esetén nettó 50,000 Ft-nál magasabb a bér, így a nettó 625 Ft-os óradíjnál magasabb jön ki.
Azt gondolom, hogy netto 50,000 Ft + premium, napi 4 óra munkáért egy stabilan fejlõdõ, szinvonalas munkahelyen ma elfogadható fizetésnek számít. Rengeteg kiváló diplomás szakember dolgozik a mai napon ennél alacsonyabb bérért, napi 4 óra munkaidõre vetítve. De mindegy is, hogy én errõl mit gondolok, ezt nem az én véleményem határozza meg, hanem a munkerõpiac aktuális helyzete. Az állásajánlatainkra minden esetben túljelentkezés mutatkozik. Ettõl független én sem tekintem ezt a helyzetet rózsásnak.
Tudomásom szerint a hálózat még ebben az évben tervezi a szakemberei bérének jelentõs fejlesztését. A béreknek eddig sem a GEKKO bõkezûsége, vagy szûkmarkúsága, hanem az átlagos család anyagi helyzete szabott határt. A szolgáltatások így sem olcsóak, a bérfejlesztéshez az ügyfélkör szélesítése, stabilizálása és az árak emelése szükséges. Ez nehéz feladat, dolgozunk rajta.
A gyógypedagógusok elsöprõ többségénél a kimagasló szakmai tudás, lelkiismeretesség üzleti szellemmel nem párosul. A ritka kivételek esetén egyetértek - biztosan létezik, hogy több pénzt keressenek. Pláne, ha az üzleti érzéküket nem a gyógypedagógia, hanem az ismeretterjesztés, média, pénzvilág, IT területen kamatoztatják, esetleg politikai szerepet vállalnak. Konkrét, gyógypedagógiára alapuló fejlesztõmunka végzésével is kereshetnek valamivel több pénzt, ha felvállalják az ezzel kapcsolatos plusz erõfeszítéseket, kockázatot, beruházást, az ügyfélszerzés fáradalmait stb. Úgy tudom, a GEKKO nem is korlátozza a szakembereit abban, hogy a napi 4 óra munka mellett mivel töltik az idejüket, feltéve, hogy az ügyfeleinket nem csábítják el szervezett módon más helyekre. Úgy tudom többen végeznek a GEKKO mellett más fejlesztõ munkát is.
Üdvözlettel,
Bordás Bence
GEKKO Képességfejlesztõ Játszóházak Országos Hálózata
[url=http://www.gekkonet.hu" TARGET="_top]http://www.gekkonet.hu[/url]