Új privát üzeneted érkezett!

Nekem is csúcs lett a kakaós kalács! Köszi Bocika:)

Kép
trombibébi

Zöldi! Most már mind1! (Telószám) Magadra vess, ha éjjel hívlak a védelem miatt!!!! :twisted:

Solya! Boldog szülinapot a szülinaposnak!

Még akartam mást is írni, de a fejem teljesen üres...
sinaszi

hát nemtom lányok. csináltam új vonalzót ah sarmi mondta és az is ugy urj h 33.6 napos vagyok ma (dec.2 a kiirásom) na akkor ez h van? bár nem mond ellent zöldinek azzal h ez már a 34. hét volt és nem a 33. igazából ugye? lassan kezdek belebonyolodni:) lényeg h igyisugyis min. 2 hét türelem ez a lényeg.

andy

Kép
andy30

Ezeket a heteket mindenki másképp számolja.

"Hivatalosan" (védőnő megerősítésével) a betöltött heteket számolják, azaz a 33+6, az hivatalosan a 33dik hétnek számít, bármilyen logikátlanul is hangzik.
De össze-vissza mondja mindenki, azért szoktam én mindig úgy mondani, ha pl doki kérdezi, hogy 33+1 napos vagyok.

Ettől függetlenül, neked így is-úgy is 2 hetet kell kihúznod a bűvös 36 hétig.

Kép
trombibébi

andy
Ha abból indulok ki, hogy nekem dec. 5 az időpont és mindig szombat a fordulónap, akkor betöltött 33 hetes vagy.
És 34-DIK(direkt irtam így) hétben vagy.
Nekem mindig a betöltött hetet számolja a doki. Mert az már eltelt.
Vendég

Andy: az én dokim is úgy szokta írni a leletet, hogy a napokat nem veszi figyelembe, csak a betöltött hetek számítanak nála. Pölö 27+3-nál azt írta, hogy "27 hetes terhes", de az attól még az 28. hét...

Kép

Kép
gabilany79

Na, ez eléggé egybehangzó volt :lol:

Kép

Kép
gabilany79

akkor holnaptól (kedd a fordulom) már 35.-dikben éeszek téleg? betöltött 34. és 35.-dik hetes? az jóóó:)
hehe ebbe jol belebonyultunk.

zöldi: ha kihuzom elég ideig és minden rendben lesz a babival esküszöm küldök neked egy jó kis vinczebélát v. tóthistvántot ezek ám a legjobb bikavéresek itt nálunk!:)

andy

csak jussunk el oda
jó lenne elaludni és fel sem kelni addig mint csiperkerózsika

Kép
andy30

Andy: velem elküldheted, sűrűn járunk arra, a szüleim (így nyilván én is) a környékbe valók. Megígérem, hogy odaadom Zöldinek.... :lol: :wink:

Kép

Kép
gabilany79

Zöldi! De gonosz vagy! :evil:
A billentyűzetemre ráférne már egy alapos tisztítás! Az F betüm alatt valami lapul szerintem, mert rendszeresen kimarad (többszöri leütésre sikerül csak megjelenítenem)

Bébic! Drukkok mennek!

Szorsoly! Összekevertelek Szelessel! Neked igértem leírást! Valamelyik nap elküldöm! Bocsi!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

gabi: hehe oda mi? ilyen fincsiket! akkor még1 földi, nemcsak susy75:)

eddig olyan gyorsan teltek a hetek most meg mintha megállt volna az idő:(

Kép
andy30

Andy: kisdobos becsszóra :lol:

Na, kicsit vízszintbe megyek, zsufi van rekeszizom tájon...

Kép

Kép
gabilany79

Lányok,nem ér!
Az én diétás lelkem elött kakaós kalácsról diskurálni.. :evil: :evil:

Bébic!
Még képet is raktál. :? Ez már emberkínzás!!!!!! :oops: :evil:
susy75

Lányok,nem ér!
Az én diétás lelkem elött kakaós kalácsról diskurálni.. :evil: :evil:

Bébic!
Még képet is raktál. :? Ez már emberkínzás!!!!!! :oops: :evil:
susy75

Kétszeresen is érvényes!!! :lol: :lol:

Bébic, Trombi!
Szorítok, hogy holnap minden rendben legyen a dokinál! :wink:
susy75

Úristen, ennyit írni...

Meggyüttem a terhességem első kismamajógájáról... hát, nekem a régi oktatóm sokkal jobban bejött, de a mostani is aranyos (anno hozzá jártam intimtornára).

A vesém kezd szétmenni (pont úgy mint anno Lillánál...)... egy no-spán már túlvagyok, még eszek valamit és lenyomok mellé egy algopyrint aztán holnap elkezdem az antibiotikumkúrát... és szedem mellé a no-spát amíg el nem múlik a vesefájás... azt semmiképp nem fogom megvárni, hogy igazi görcs legyen belőle...

(Gabilany: azért szeretnek korábban is antibiót adni, hogy csökkentsék a csíraszámot mert ha nagyon betelepszik a strepto akkor az bizony könnyen burokrepedéshez és koraszüléshez vezethet... plusz, hogy az alacsonyabb csíraszám miatt csökkentsék a méhen belüli fertőzés esélyét. A méhen kívüli -ld. vénás antibió szülés alatt- az más, ahhoz én is ragaszkodni fogok már csak az a dilemmám, hogy a baba kapjon-e antibiót addig is amíg meg nem érkezik a tenyésztésének az eredménye vagy sem... Abszolut antibiotikumellenes vagyok de hajlok rá, hogy igen... ha meg véletlenül túl gyors lenne a szülés és már nem lenne idő arra, hogy vénás antibiotikumot kapjak akkor foggal körömmel ragaszkodnék ahhoz, hogy szegény babám egy antibiotikumkúrával kezdje el az életét)

Aida: örülök, hogy jelentkeztél...

Más: Csak, hoyg milyen tahók tudnak lenni az emberek. Az egy dolog, hogy soha senki nem adja át nekem a helyét ha utazok. Belemélyednek az újságokba, még felnézni is félnek. Ma délután villamosoztam, szokásos sztori. Én meg elég xarul voltam, vesém ugye görcsölgetett... de azért nem volt nagy gáz, nem állítottam volna fel senkit emiatt. Egyszercsak a velem szemben lévő ülésen dekkoló fiatal párocska felállt, engem lényegében letarolva leszállt (aranyosak... nem?). Az egyik vénasszony azonnal le is ült az egyik szabad helyre és mutogatott nekem, hogy menjek már oda az a hely rám vár. Volt viszont mellettem egy másik is, nem is olyan öreg, szemmel láthatóan munkából hazafelé tartó nő is aki ott stírölte a hasam mialatt utaztunk. Na ő is kinézte a kérdéses helyet, de nem mert fellökni. Én szépen leültem, kifújtam a levegőt, végre nem löknek fel. Egyszercsak mellettem egy pasi elkezdett nekem pampogni, hogy mekkora szemétség ez, hogy elfoglalom a nyanya helyét, azonnal adjam át neki. Na akkor elgondolkoztam, hogy elküldjem a k***va anyjába és mondjak néhány nagyon cifrát (semmi szalonképes nem ugrott be, úgy ledöbbentem). Úgyhogy a pofájába vágtam, hogy akkor üljön le és elvonultam a kocsi másik felébe aztán a férjemet hívtam, hogy kipanaszkodjam magam. Még hallottam, hogy a pasit meg akarják lincselni amiért egy nagyon terhes nőt elkergetett, hogy egy kb. 55-60 körüli kosztümös, szemmel láthatóan nem a halálán lévő nőt leültessen.... A gáz meg ugye az volt, hogy ha ott maradok akkor tudom, hogy leüvöltöttem volna a fejét és nagyon-nagyon a torkának ugrottam volna és ezzel magamat idegesítettem volna fel a legjobban így tudom, hogy jól tettem, hogy inkább elvonultam (nem szoktam csak most annyira durva volt a szitu, hogy tudtam, hogy a torkának ugranék). Így legalább enyém volt az erkölcsi győzelem. (a férjem meg 10mp alatt lecsillapított:))))

Szóval eddig ez volt a legdurvább BKV-s sztorim (a második legdurvább az volt amikot a metrón egy baromarc a táskájával majdnem hasbacsapott mert azzal csapkodva próbált magának helyet kreálni... na ott akkor nem fogtam vissza magam és utána el is tartott egy ideig amíg lenyugodtam... pedig ott a harc általában folyt és az összes ember volt az ellenség, én csak belekerültem a szórásba )

(a hasam meg baromira látszott - még ülve is- mert nagyon meleg volt rajtam meg csak egy sztreccs felső volt ami láttán pl. a gyógyszertárban kapásból megkérdezték, hogy ugye most fogok szülni... úgyhogy le se tudnám tagadni a terhsséget...)
Vendég

csakegy: még olvasni is rossz ezeket, már felmegy a pumpa.. én azt tapasztalom, h főleg a pasik nem előzékenyek (nem voltak sose terhesek), de soxor azok a nők sem, akik már szültek (érdekes), az öregek meg ugyis mindenki elé helyezik magukat nyugi. Nekem pl. most feküdnöm kell a 1110es méhszájam miatt, erre párom mamája: a mi korunkban ilyen nem volt jártunk kapálni ugyanugy! (nem is született annyi egészséges baba hozzáteszem)

nekem a legdurvább sztorim az volt, mikor a 20as sort kivárva a pénztáros az orrom előtt csapta ki a bezár táblát, pedig nekem is volt már hasam ami látszott ja és egy! db cucc volt nálam. közöltem vele h nem fogok ujra sorbaállni a másik sor ugyanis közben uakkora lett mint amit már kivártam terhesen erre ugy szolgált ki h közben mindennek lehordott jó hangosan. na azóta nem köszönök neki.

a metróról meg forditott sztorim van: eccer nem adtam át a helyem egy terhes csajnak mert iszonyú szarul voltam, majdnem elájultam (klausztrofóbiám van) és sose felejtem el a tekintetét...ha tudta volna...olyan bűntudatom volt utána...de ha átadom tuti elájulok. na néha ilyen is van.

most megyek alukálni

andy

Kép
andy30

Vera! Már írtam: 27. 3 óra IKEA főbejárat. Ott majd eldöntjük, hová ülünk be. Ja, és holnapi ruhás randi stornó, bocsi.

Andy! Most aztán már tényleg nagyon szurkolok ám!
Kinek szurkoljak még ennyire nagyon? :wink:

[quote]Z írta:öldi! De gonosz vagy
Francba, rájöttél!? :wink:

Csaki! BKV: nekem már a hajlott korom miatt is átadják a helyet bibibííííí! :wink:

Kép
zölddisznó

Csaki! Ne bosszantsd magad a sok tahó ember miatt! Sajnos Bp kulturált közlekedése ilyen. Jegyek, bérletek drágulnak, járatok száma fogy, vagy eltünik. Érdekes, hogy a közlekedésben (utasszállításban) nem akarnak nyugat felé orientálódni, valahogy minden területen csak az árszínvonal döntögeti a nyugati határokat! :roll:

Andy! Azért telik lassabban az idő, mert egyolytában ezen rágódsz. Aggodalom hess, abban bízz, hogy minden rendben lesz. Azért erre a tüdőérlelő pirulára kérdezz rá a dokidnál. Én ugyan nem értek hozzá, de többnyire adni szoktak ilyen esetben, éppen azért, hogy ha véletlen a baba korábban jön, a tüdeje elég érett legyen a légzéshez.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Zöldi! Kellett hozzá pár hónap! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Egész jól fejeződött be a ma estém. :) Picit örülök legalább. Meg ma voltam postán Noelkának jött két csomi. Szép átlapolós bodyk, naci meg egy cuki melegítő.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

A kismami.net oldalra a hasznos dolgok, tudnivalók alá várok szívesen rövidebb, hosszabb írásokat, cikkeket amik szerintetek jók lennének.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Zöldi: akkro ez most Ikeás tali lesz vagy máshová vonulós???? (csak mert nekem jó lenne tudni a nagylány miatt... és gondolom Máginak is...).
Vendég

Hú lányok. Most olvasom, hogy lehet lesz talitok.. Én is úgy elmennék. De a férjem szerint ez nem nekem való. :(
léna123

Szerintem klassz az IKEA kajáldája is az emeleten, hetfőn általában nyugi van (ma voltam ott).
Lehet nyugodtan beszélgetni, hely is van, lehet egy kicsit korábban, mondjuk 1 vagy 2 ora körül még szupibb lenne, nem ér utól minket a késő délutáni munka utáni hullám..

Kép
Kép
zsiraf8

ha valaki szeretne esetleg olcsón babakocsit, 1 Forinton áll a licit 4 napja...

http://www.vatera.hu/megkimelt_babakocs ... 77847.html

Kép
Kép
zsiraf8

Ez már igazán nagy pocakosok találkája lesz. Ha mindenki eljön, aki jelentkezett leszünk egy páran nem kis feltünést keltve magunk körül. :D És nemegészen egy hét múlva!
Én már nagyon várom! Nekem jó korábban is!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

sziasztok!

zoldi. gratula a kabathoz! jol megy majd a bagameris babakocsihoz! :wink:

en most jutottam a gephez. apa egesz este dolgozott rajta. sikerult kifestem a labkormeimet! jeeeee!!!! nem volt konnyu, de sikerult.

csaki. egyeztess hariveral, amikor bkvzni akarsz. amikor mentunk haza augusztus vegen a talirol, nekunk atadtak a helyet minden kerdes nelkul! :wink: de amugy teny, hogy nem szoktak, sajnos. augusztusban abban a ket hetben nem sokan adtak at. :?

eniko. azert az nem a bkv hibaja, hogy vannak taho emberek!

a munkahelyemen, a mellettem levo irodaba (5lepes) kell mennem egy meetingre minden nap 10-kor. kb 10 percig tart. de a kollegaim mindig megkerdezik, hogy le akarok-e ulni. vicces.

KépKép
KépKép
mush589

Ilyenkor már nem csipog senki? Én is ásítozom.. :roll: Még nem volt kedvem lefeküdni.

Annyira várom már a szerdát!!! Irány a szülőváros. Régi ismerősökkel már megbeszéltem a talit, meg a rég nem látott szintán terhes barátnőmmel. Meg tutira eszek igazi vidéki nagy hambit (nem meki féle)! Azt hiszem ennyi boldogságot épp megérdemlek már! :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida. hogy telt az ested? mi jo tortent?

KépKép
KépKép
mush589

mar csak kettot kell aludnod! :wink:

KépKép
KépKép
mush589

Húú itt a nagy felfordult napokban észre sem vettem, hogy betöltöttem a 30. hetet! :shock: :D Hát Noel mégis csak velem marad! Most már annyira tudom, hogy nem lesz gond!!!! Bárcsak ezt a 19. héten is tudtam volna, amikor először ijesztgettek. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Csaki! Ha jó nektek az IKEA kajáldája, akkor IKEÁs, ha pl. a sugárban van jobb hely- nem ismerem - akkor ott, de max. az Árkádig merészkednénk.
Kérek ötleteket!

Léna! Akkor jobb a békesség!

Zsiráf! Nekem jó az 1 óra is! Meg a 2...
Akkor kérem, szavazzanak!

[quote]g írta:ratula a kabathoz! jol megy majd a bagameris babakocsihoz
Na megállj Musi!

Kép
zölddisznó

Mush! Sajnos a BKV hibája is! Én éppen ezért csak akkor utazok BKV-val, ha nagyon muszály, mert úgy állunk a BKV járművein, hogy a hasam alig fér el. Ez szerintem nem felel meg a biztonsági előírásoknak sem.
Egyrészt sokkal több járatot kellene indítaniuk, hogy ne gyüljön össze ekkora tömeg, másrészt az időre beírt járatoknak is jó lenne, ha egyáltalán elindulnának (mert bizony előfordul, hogy egy-egy jármű valamilyen okból kimarad) és a következőn már levegőt sem lehet kapni.
Férjem Amsterdamban pld ugyan ezen az áron utazik, csak emberi körülmények között.
Persze az embereket sem akarom védeni, de lehet, hogy aki épp ül, annak is megvan a maga baja én meg a BKV-nak fizettem azért, hogy emberi körülmények között és balesetmentesen utazhassak!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

[quote]H írta:át Noel mégis csak velem marad!
... még vagy 18 évig...aztán majd sírhattok, hogy lelép egy csajjal!

Kép
zölddisznó

aida. az mar a mult, ne foglalkozz vele!!!

zoldi. latod, mas is tud gonosz lenni neha! :wink:

KépKép
KépKép
mush589

Szerintem az Árkád túlzsúfolt! Vagy a Sugár legyen, vagy az IKEA!
A Sugár második szintjén is le lehet ülni és vannak többférőhelyes asztalok, ráadásul nem is annyira felkapott, mint a másik kettő. Az egyik étterembe meg tuti jó kajákat lehet enni, ha valaki éhes.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

eniko. a jarat suruseg es tomeg kapcsan igazad van. de barmennyire is tomve van egy jarat egy kismamanak at kene adni a helyet. itt foleg a tinikre gondolok.
en augusztusban atadtam a helyem egy idos neninek, aki mikor mar leult vette eszre, hogy terhes vagyok, es vissza akarta adni a helyet.
olyan is volt, hogy olyannak kismaminak adtam at a helyem a tomott 4-6-on, akinek nagyobb volt a pocija, mint nekem. es milyen halas volt.
vegso szokent, nem CSAK a bkv hibaja, nagy reszben az embereke is.

KépKép
KépKép
mush589

mush: anno a főnököm aranyköpése volt amikor átnéztem vele az ő gépénél egy prezit (talán a 24. hét környékén lehettem), hogy hozzak magamnak egy széket:))) (ld. nálunk észre se vették ha terhes volt valaki:)))) (na jó, ez nem igaz, néha megkérdezték, hogy vagyok:)))))

Enikő: tévedsz...semmi feltünés... az Ikea tele van terhes nőkkel és kisgyerekekkel plusz babakocsikkal :))) Klasszikus találkozóhely netes csapatoknak és kisgyerekes anyukáknak... (ld. ingyé kávé, tea, üdítő újratölthető, ingyen babakaja, eldobható előke, etetőszékek tömkelege, játszórész ami körül asztalok vannak így az anyukák nyugodtan trécselhetnek amíg a kölykök tombolnak, dohányzási tilalom stb. stb.) (ma nem is tudom hány terhes nőt és babakocsist láttam... marha sokat...)
Vendég

[quote="zölddisznó"]
írta:
zölddisznóLéna! Akkor jobb a békesség!

Ezzel arra célzol, hogy jobb ha nem megyek, ha a férjem nem szívleli ezt a találkozót? :(
léna123

Látom lassan mindenki előkerül. :) Én meg azt hittem egyedül csipogok! :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Enikő! Akkor már szidjuk azokat az autósokat is, akik a sz.r BKV közlekedés miatt autóba pattannak egy 500 m-es útra, akik a buszsávban előzgetnek - netán haladnak, buszmegállókban villogva parkolnak, felállnak a járdákra, biciklisávokba... A buszokon duguló tömegek, a járdán/bicikliutakon közlekedni akaró gyalogosok/bicajosok meg őket szidják jogosan.
Szerintem már lehetetlenség ezt normálisan megszervezni, iszonyatosan önzőn, figyelmetlül és bunkó módon közlekedünk.

Kép
zölddisznó

Ma volt megint itt a Quelle-s csomag kézbesítő, de a változatosság kedvéért most a kapucsengő romlott el és ezért nem tudtam átvenni a csomit, mert azt sem tudtam h jött a postás. :(

Holnap visszajön az értesítő szerint. Ötlet hogy tudassam vele h kapucsengő meghalt? Álljak egész délelőtt a kapu előtt? :D Vmi nagy cetlit ragasszak ki?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

ja ma megjegyezte egy kollegam, hogy mar ugy nezk ki, mint egy elefent bebi. kedves, nem?! :shock:

na megyek tentezni, mert szetrobban a fejem!
jo ejt!

KépKép
KépKép
mush589

Zöldi!
Szerintem már lehetetlenség ezt normálisan megszervezni, iszonyatosan önzőn, figyelmetlül és bunkó módon közlekedünk.
Ezzel nagyon egyetértek!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Léna! Bizony arra! Vagy hozzon el, és jöjjön érted. :wink:

Aida! De hisz csak most indulnak útnak az éjjeli baglyok!

Kép
zölddisznó

Anyumnak ma mutogattam webkamerán a pocakom és szerinte lejjebb ment. Ilyenkorra már lejjebb mehet a poci??

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Akkor a budapesti közlekedés megtárgyalva.

Kép
zölddisznó

Aida! Messze van a posta? Ha bírsz és nem nehéz a csomag inkább menj el érte.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?