Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Ez aztán a termés!

Kati! Hogy vagytok????

Kriszta! Hiányoztál nekem isKépKépKép Én se nagyon merem Pankát ilyen helyekre vinni, mert mit csinálok ha rosszul érzi magát???

Evey! Én már aggattam mindent a kocsiülésra, mégis gyakran nem marad meg benne 2 percig sem , ki akar belõle ugrani. Ezért kellene valami megoldás.

Snoopy! Köszi a receptet. Tényleg menjél dokihoz. A mellgyuszira pedig tényleg jó a váltott pozíció. A fordítva fektetés és a lógatós is jó. Hol van a csomó?

Lányok! Hol lehet hordozókendõt venni, ahol ki is lehet próbálni és meg os modják, hogy hogy kell használni?????

Na ki vagyok rugva, a férjem itt áll mögöttem egy nagy doronggal............

Üdv: Pankamama
PM

Sziasztok!

Nem tudtam végigolvasni az írásokat sajna, hulla fáradt vagyok. Hajnal 4 óta fent vagyok, nem tudtam aludni a nagy izgalom miatt. Köszönöm mindenkinek aki gondolt ránk, izgult értünk.
Mûtét elõtt nem volt semmi gond, sikerült (legalábbis úgy tûnt) megnyugtatni a lányzót, nagyon fesztelenül viselkedett. Én addig tudtam tartani magam amíg a liftajtó bezárult a hordágy mögött. Akkor aztán elkezdtek potyogni a könnyeim. A férjem rámszólt, hogy mindjárt hozzák is, ne lássa rajtam, hogy sírtam. Nem telt el negyed óra és már az ágyban volt, nagyon édesen szundikált. Na de aztán.... nem kívánom senkinek. Ahogy felébredt felült, hangosan sírt, kiabált: Hol vagyok? Mi történt velem? Mért fáj a torkom? Nagyon fáj!!! Hogy kerültem ide? Letépte a nyakáról a borogatást, nem tudtam visszafektetni, állandóan ellökte a kezem. Aztán a nagyvizit miatt egyikünket a biztonsági õr kiküldött a kórterembõl. Mivel én borzasztóan kiborultam a férjem maradt ott vele. Kb. 20 percig nem voltam ott, Alex addig is folytatta a kiabálást, azt is kiabálta, hogy Kitti baba, Anya és nagyon sírt utána, de még mindig nem tudott magáról. Mikor visszamentem épp akkor kapott fájdalomcsillapítót, ezután már hamar megnyugodott és aludt egy órát, közben azért fel kellett ébreszteni, hogy igyon. Az ezutáni ébredése már teljesen normális volt, tiszta lett a tudata is teljesen, jól is érezte magát. Mikor én eljöttem a kórházból (fél 6-kor), már tévézett a kórterem elõtt, pudingot evett, és konstatálta, hogy nem is volt olyan borzasztó. Nem is úgy nézett ki, mint akit nemrég mûtöttek. Szóval, hál istennek úgy néz ki minden rendben.
Most csak ennyi lányok.

Kati
Csőre Katalin (cskati)

Szia Snoopy!

Sajna, nagyon mellgyulladásnak tunik a dolog, a tüneteid alapján, bár nem jött le a leveled eleje. Lehet, hogy nem úszod meg antibiotikum nélkül. Évi jó dolgokat tanácsolt neked. Figyelj, bemásolom ide, amit a múltkor Ancsának írtam, meg egy részletet a La Leche Liga Lapja egyik cikkébol.

"Közvetlenül szoptatás előtt, tégy meleg borogatást a melledre, különösen a csomós részre. Ez segíti a tej könnyebb kiürülését. Finoman masszírozd a melled, a csomókat is, a mellbimbó irányába, óvatos, finom körkörös mozdulatokkal. Az ujjbegyedet használd.

Legalább másfél-két óránként szoptass, legalább 10-10 percig mindkét mellből, de most a bekeményedett melledre tedd Tomit elsőként, MINDEN alkalommal. Fontos, hogy helyesen "harapjon rá" a melledre, úgy, hogy a nyelve a bimbó alatt legyen, ajkai a bimbóudvar széléhez közel, a bimbótól minél távolabb legyenek.

Ha a bimbóudvar is bekeményedett, a bimbó ellaposodott, akkor kicsit fejjél le a tejcsiből szopi előtt, különben Tomi nehezen tud ráharapni.
Egyébként pedig csak akkor kell fejned, ha kimarad egy szopi vagy túl hamar abbahagyja a kicsi a szopást és nem ürül ki rendesen a tejcsi. Ellenkező esetben túlkínálat jelentkezik és még jobban bekeményedik a melled.

Minden szoptatásnál más testhelyzetben tedd mellre Tomit. Szoptass ülve, fekve, hónaljtartásban. Az egyik legjobb módszer pedig az, ha hanyatt fekszik a kicsi az ágyon, te négykézláb fölé hajolsz (ne nevess! Kép ) és a szájába "lógatod" a melledet. Ez komoly!!!

Ha lehet, most ne nagyon használj melltartót és kerülj el mindent, ami szorítaná, pl. hasonfekvés."

"MELLFERTŐZÉS
Az elzáródott tejcsatorna miatti gyulladás általában javulni szokott a gyors és megfelelő kezelés hatására. Ha azonban a tejcsatorna elzáródás fájdalmas, csomó érzékelhető, és mindez lázzal, illetve influenzás tünetekkel (fáradtságérzés, végtagfájdalom, levertség) jár, valószínűleg mellfertőzéssel van dolgunk.
Fontos, hogy ilyen esetben a kezelés azonnal megkezdődjön. A kúra megegyezik azzal, ami mellcsatorna elzáródás esetén alkalmazható: meleg alkalmazása, sok pihenés és gyakori szoptatás. Amennyiben elég gyorsan megkezdtük a gyógyítást, valószínűleg nem lesz szükség más kezelésre. Ha azonban még 24 óra múlva is van lázunk, illetve más tünetek is fennállnak, akkor orvost kell hívni. Ebben az esetben az orvos bizonyára gyógyszert ír majd fel. A gyógyszer szedése során továbbra is sok pihenésre és gyakori szoptatásra lesz szükség.

A babát nem zavarja a szopásban a mellgyulladás. Régebben ilyen esetben rendszerint az elválasztást (a szoptatás abbahagyását) javasolták. A kutatások azonban kimutatták, hogy a fertőzés gyorsabban fölszívódik, ha a mell üres. A kismama is sokkal kellemesebben érzi magát így, mint a hirtelen elválasztás után. Az anyatejben lévő antitestek megóvják a babát attól a baktériumtól, ami fertőzést okozhat. Még az ideiglenes elválasztás is fölösleges bonyodalom akkor, amikor az ember amúgy is rosszul érzi magát.

Ha az orvos antibiotikumot ír fel, az előírt adagot feltétlenül be kell szedni. Sokan abbahagyják a szedést, amint jobban érzik magukat, pedig ezzel a néhány nap múlva jelentkező visszafertőződést segítik elő. Mellfertőzés esetén ez kellemetlen lenne a baba és a mama számára is, ezért fontos az előírt mennyiséget beszedni. A szopós csecsemőnek az antibiotikum általában nem okoz problémát. Amennyiben az orvos bizonyos antibiotikumokat nem talál megfelelőnek, valószínűleg olyat fog fölírni, aminek a szedése a szoptatós kismamának is biztonságos.

Ha a megbetegedés után néhány napon, vagy héten belül újabb mellfertőzés lép fel, akkor valószínű, hogy az előző fertőzés nem múlt el teljesen. Ismételt mellgyulladás gyakran előfordulhat, de ez általában inkább visszaesés, mint teljesen új megbetegedés.

Amennyiben úgy tűnik, hogy a tejcsatorna elzáródás, illetve a mellgyulladás túl gyakran fordul elő, akkor meg kell vizsgálni az általános egészségi állapotot. Vajon megfelelően táplálkozunk-e, nem dolgozunk-e túl sokat, hogy ennek ismeretében hagyjunk elég időt a pihenésre és élvezzük a szoptatást. "

([url=http://www.extra.hu/lllhu/lllhu.htm?ExtraPopUp=337bc962fcecde6833a59d9844845fb0" TARGET="_top]http://www.extra.hu/lllhu/lllhu.htm?ExtraPopUp=337bc962fcecde6833a59d9844845fb0[/url])

Snoopy, hívj fel, ha további segítségre van szükséged! 30/226-4542

Jobbulást neked!

Üdv. Iboly
Iboly

Sziasztok!

Kadri, Ancsa, Geri! Jó érzés, hogy hiányoltatok!Kép

Kadri! A megkötöst én biztonságosabbnak érzem. Nagyon kényelmes, bár Bori a kengurut is imádta, de ebbe egyenesen szerelmes. És a hátam se szakad le, mivel jóval vastagabb a hátadon a pánt, te állítod, mennyire legyen szoros, stb. Nagyon jókat alszik benne, és egyszer-egyszer, ha rosszabb napja van, a hátamra kötöm, és mindent így csinálok. Ilyenkor teljesen nyugodt lesz. Nekem is a Liesel féle van, maga a tökély.

Ancsa! Bizony, gyönyörü ébredés volt, remélem, meg fog ismétlödni még egy párszor.

Geri! A délelött azt jelenti, hogy vsz. már reggel kint leszünk, egy pár csettelössel együtt megyünk, de hogy hányig, azt sajna még nem tudom, mert délután após névnapját kell megünnepelni.

No, megyek.

Puszi Nektek:

Dia
Dia

Sziasztok!

Pár hete találtam csak rá a babanetre. Látom, hogy ti már egy jól összeszokott társaság vagytok, de annyira tetszett a beszélgetésetek, hogy ha lehet csatlakoznék hozzátok.
Évi! Jól olvasom, hogy szolnoki vagy? Végre valaki.
Én egyébként már nem vagyok friss kismama, van egy rosszcsont 8 hónapos kisfiam. Remélem megmarad az a 3 fogacskája mire megtanul járni.A fiam napi programja: felállás, egy lépés, esés, pityergés, felállás......
Sziasztok, üdvözlök mindenkit:
Mari
Mari

Sziasztok!
Elöször is: Mari! De jó, hogy Te is új vagy itt! Én is pár napja pofátlankodtam be ide az abszolút nem pár hetes gyerekeimmel, nagyon kedvesen fogadtak!

Adri!
Örülök, hogy mással is elöfordult, hogy éjjel keresi a gyereket. Eddig én se nagyon terjesztettem, zt hittem, becsavarodtam. Állandóan az ágyunkban kotorásztam félálomban, hogy hová lett a gyerek, biztos vagyok benne, hogy itt volt. A férjem egy ideig furán nézett rám, aztán egyszerüen a kezembe adta a kispárnát, hogy "itt a gyereked, aludj nyugodtan!". A kicsi meg nyugodtan aludt a saját ágyában. Nyugi, elmúlik. Szerintem csak addig tart, amíg szpotatasz éjjel, azt se tudod, mikor kelsz fel, hol vagy stbstb. Nem diliztél be, nyugodj meg! Csak hogy még jobban megnyugtassalak: én mind a 3 gyerekkel ugyanezt csináltam, jó, nem? Kép

Kati! Örülök, hogy túlvagytoka mütéten! Add át a lányodnak forró grtulációmat! És ezt: KépKépKépKépKép

Évi! Köszi a képeket, válasz ment!

Jázminmama! Neked is köszi, válszt elküldtem!
Nagyon rendes vagy, hogy bevettél a táblázatba, íme az adataink: Emese (31) Húúúú, csk nem én vagyok a korelnök itt? Budapest. Gyerekek: Dani 1996. márc. 31. 3200g, 51cm. Gergö 1998. ápr. 1. 3700g 53cm. Lilla 2000. márc. 8. 3350g, 53cm.
A padlizsánkrémet egyszer leírtam a Mit fözzek topicban, néhányan még finomítottak rajta, keresd meg, próbáld ki. Fííííííínom!
Ancsa! Én is mindig átvittem magam mellé éjjel a gyereket. Jól meg is szokta, már 5 éves is elmúlt, alig lehet kiebrudalni az ágyunkból. Aztán persze a többi is jött (na, a legkisebb még nem, de hamarosan ki tud mászni a kiságyból), úgyhogy volt olyan, hogy én költöztem ki az ágyból, ök meg hárman apával jól aludtak. Ezen az ágy dolgon már annyian annyiszor vitatkoztak, szerintem mindenkinél más jön be.

Geri! A Te lányod hivatalosan is Lili? Mert az enyém Lilla, de Lilizzük.

Már megint esik az esö, remélem, holnap már száz ágra fog sütni a nap! A nagylányunk Tisza-túrán van, fentröl is víz, lentröl is víz, nagyon jó lehet neki. Nem tudja valaki, milyen idö van Tuzsér és Tokaj között? Csak megnyugtataót írjatok!

Jó éjt mindenkinek, holnapra pedig szép napot!Kép

Emese
Emese

Pankamama!

A babanet fõoldalán jobboldalt van két link is hordozókendõkrõl, (az egyik a már emlegetett Liesel-éké), ott megvannak a paraméterek.

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok!

Tegnap este sokáig morfondíroztam... Van Andinak egy hozzászólása a "rolleres" topicban, nem részletezem, ott elolvashatjátok. A lényeg, hogy próbálkozott hozzánk jönni, de úgy néz ki, hogy nekünk valahogy elkerülte a figyelmünket.
Az viszont tény, hogy ez a topic már rég nem az elso napokról szól. Végül is nem is azért szeretem. Én állítom, hogy itt van az egyik legjobb társaság! Tényleg mindent meg lehet beszélni! Viszont a friss anyukáknak lehet, hogy szüksége lenne arra, amiért a topic indult. Az elso hetek problémáinak kibeszélésre. (Megjegyzem, egy ido után ok is kiöregednek innen..)
Tehát feltenném körkérdésnek: Indítsunk-e új topicot? De csak akkor, ha mindenki jönne, mert sajnálnám, ha szétszéledne a társaság!!!!!!!!

Évi
Évi (Évi)

Más.
Mari! De jó végre földit is itt üdvözölni! Remélem te is jössz gyakran! Örülnék ha írnál magadról, merre laktok, kinél szültél, hogy telnek a napjaid. Ha nem akarod a részletekkel a többieket untatni itt az emil címem: nagyat@broadband.hu
Jázminmama, köszi a leírást a dokiról. Azon gondolkodtam, hogy amikor megemlítettem a dokinéninknek a homeopátiát, mélyen felháborodott. Pedig o aztán soha ilyen részletesen nem kérdezett ki a dolgokról. Tuti, hogy megpróbálom én is.
Ja, lehet, hogy butuska vagyok, tudja valaki, hogy milyen problémát rejthet a szteroidos krém használata?
Kati, minden elismerésem, nagy eropróba lehetett! Biztos gyorsan meggyógyul, ne félj!
Kriszta, még azt akartam neked írni, hogy mi a Balcsin minden nap a parti kajáldában ebédeltünk. Csongit vittük, hol hordozóba, hol babakocsiba. Nagyon élvezte a hangzavart (bár hozzá van szokva, népes a család), nézelodött, sot még aludt is. Ne félj vele elindulni! Csak természetesen! Azért én úgy idozítettem, hogy lehetoleg ne ott legyen éhesKép
Óriás vihar volt az éjszaka. Csongi felébredt 1-kor és sírt, csak a cici vígasztalta meg. Azt fél négykor ue. De kárpótlásként reggel fél 9-kor keltünk.
Fasírtra én is gondoltam, azt hiszem annál is maradok. (tali)
Most megyek, csók nektek

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Évi! Olvasd el az írásomat a "rollereseknél"! Szerintem jó helyen vagyunk itt KépKép, nem menjünk másik topicba Kép Kép, inkább Andit hívjuk ide!
A szterodidos készítményektől én úgy tudom asztmát is lehet később kapni tőleKép.

Mari! Üdvözöllek körünkben! Jó hogy jöttél Kép Kép! Írj magadról és a babádról! Ha gondolod add meg az adataitokat és beírlak a táblázatba! Olyan jó, hogy egyre többen leszünk Kép!!! Biztos olvastad, hogy most nagy képküldés zajlik itt, ha van olyan fotó amin rajta vagy a babáddal akkor küldd el nekem Kép! Nagyon örülnék neki! A címem: gorog.orsolya@deltav.hu

PM! A hordozókendő kipróbálása ügyében nem segíthetek én látatlanban rendeltem meg, illetve a kezdőlapról elérhető a leírása ott nagyon jó képek vannak róla, minden kötés-variációt megmutatnak. Én kaptam egy használati utasítás füzetkét hozzá, ha gondolod elküldhetem emilben. Bár a talin biztos lesznek kendősök, biztos lesz lehetőség a kipróbálásra.

Cs.Kati! Örülök, hogy túl van a kislányod a nehezén Kép, írj majd hogy mi van vele!

Emese! Köszi a képeket! Jó, hogy ilyen sokat küldtél és hogy mindenki rajta van Kép!

Adri! Úúúúgy várom a képeket!

Kriszta! Írj! Mindig eltűnsz! Pedig nagyon hiányzol mindenkinek Kép Kép Kép!!

Nekem mindenki hiányzik aki nem írt tegnap óta Kép Kép Kép!!!!!!
Szép napot nektek!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok Lányok!

Úgy látszik az én fiamra jó hatással volt az éjszakai eső, mert a szokásos 1 óra helyett, csak hajnali 4-kor hallatott magáról. Engem meg a frász kerülgetett, hogy él-e még a gyerekem. Kép Felvette azt a szokást, hogy ha elalszik oldalra fordul, és van amikor hasonfekvés lesz belőle. Ezért izgultam. Három óra alatt háromszor fordítottam vissza a hátára. Hogy nekem semmi sem jó! Kép Kép Kép

CsKati!
Sok puszit küldünk a kis HŐS-nek és mielőbbi jobbulást neki! Azért az szörnyű lehetett, amikor felébredt és nem tudott magáról, hogy nem tudod megnyugtatni. De minden jó ha a vége jó.

Mari!
Üdv közöttünk, mindenkit szívesen látunk! A kisfiad fogai miatt meg ne aggódj! Tud Ő vigyázni rájuk! Kép

Évi!
Szerintem is maradjunk ebben a topicban! Igaz ez már tényleg nem az első napokról szól, de ha valaki valami olyat kérdez, szerintem mindig válaszol neki valaki. De ehhez tényleg kell a rendszeres jelenlét. Ugyanakkor ha elolvassa az archivált dolgokat, lehet hogy máris nagyon sok kérdésre választ kap.
Más! Bár nem ebben a topicban merült föl, mi a fürdetőkrémet a vízben szoktuk feloldani. Én egyébként mindenkinek ajánlom, hogy inkább ezt használja, mert én saját káromon tanultam. A kislányomnál hamar (kb. 1 hónapos volt) áttértünk a babakozmetikumokra (Johnson's hidratálós fürdető) és a mai napig iszonyú száraz a bőre. Mostanra sikerült egy kicsit helyrehozni, valami gyógyszertári testápolót kaptunk rá, de a babafürdetők még mindig kiszárítják a bőrét. (Nem is használjuk már őket).

Geri!
Sajna, mi most már tutira nem megyünk, férjemnek sürgős melója van, így szombat-vasárnap is dolgoznak. Kép Ezért úgy, de úgy irigylek mindenkit aki el tud menni a talira. Azért majd beszámoltok ugye, hogy mi volt?

Emese!
Hát neked sem lehet könnyü! Ahogy látom két évenként jöttek sorba a gyerköcök. Nálunk is annyi van köztük, és én a kettővel is néha megbolondulok! De amikor szeretget a lányom, vagy a kicsi rámnevet, akkor nem bánnám ha lenne még három! Kép

Na sziasztok! Irjatok sokat!

Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)

Ja és akkor a táblázat is! Várjuk a friss adatokat!

<pre>
Név Baba neve Szül. dátum Születési súly, hossz Jelenlegi súly, hossz Lakhely
Emese Dániel 1996.03.31. 51 cm, 3200 g
Gergõ 1998.04.01. 53 cm, 3700 g
Lilla 2000.03.08. 53 cm, 3350 g
Beáta Dominik 2000.04.14.
Dia /25/ Bori 2000.06.23. 58 cm, 3650 g 86 cm, 8-9 kg
Bobojsza /28/ Janka 1997.10.30. 55 cm, 3550 g 102 cm, 15 kg Budapest
Simon 2000.08.25. 54 cm, 3250 g 72 cm, 8700 g Budapest
PaMiKa Panni 1998.10.03.
Miska 2000.09.21.
KingAndi Kinga 2000.12.23. 55 cm, 3220 g 68 cm, 7850 g Budapest
Eszter Marcell 2001.01.07. Budapest
Ancsa (Anyanyanya) /24/ Tímea 1999.01.18. 55 cm, 3600 g 92 cm, 15 kg Maglód
Tamás 2001.02.02. 56 cm, 3800 g 70 cm, 8300 g Maglód
Orsi (Jázminmama) /24/ Jázmin 2001.02.03. 49 cm, 2920 g 66 cm, 6500 g Szeged
Móni (Pankamama)/27/ Anna 2001.02.13. 52 cm, 3400 g 62 cm, 5600 g Budapest
Tünde /32/ Nóri 1997.05.13. 52 cm, 3300 g Budaörs
Lili 1997.05.13. 54 cm, 3500 g Budaörs
Stefánia 2001.02.15. 56 cm, 4400 g Budaörs
Kadri /28/ Leevi 2001.02.16. Joutseno/Finnország
CsKati /26/ Alexandra 1994.04.21. 59 cm, 3900g 130 cm, 25 kg Budapest
Kitti 2001.02.17. 53 cm, 4000 g 65 cm, 7250 g Budapest
Zsuzsa (zzss) Lili 2001.02.22. Budapest?
Mse /23/ Anett Tünde 2001.02.28.
Verus /27/ Johanna 1993.04.24. 55 cm, 3300 g 130 cm, 25 kg Budapest
Tamás 1995.03.08 50 cm, 2850 g 135 cm, 27 kg Budapest
Karolina 1997.12.30. 55 cm, 3350 g 105 cm, 17 kg Budapest
János 2001.03.07. 51 cm, 3250 g 65 cm, 6650 g Budapest
Évi /26/ Csongor Attila 2001.03.10. 47 cm, 2350 g 62 cm,6100 g Szolnok
Madárka /27/ Petra 2001.03.13. Budapest
Geri /26/ Lili 2001.03.14. 58 cm, 3700 g 72 cm,7400 g Dunaújváros
Andrea (Rea) Balázs 1998.12.15. 52 cm, 3500 g Maglód
Tamás 2001.04.02. 54 cm, 3610 g Maglód
Nik /24/ Dominika 2001.04.22. 49 cm, 2900 g
Gabi1 Bettina 1998.12.27. 53 cm, 3350 g 94 cm, 15 kg Budapest
Norbi 2001.04.30. 53 cm, 3600 g 62 cm, 5480 g Budapest
Kriszta /29/ Anna 2001.05.01. 49 cm, 3000 g 52 cm, 4230 g
Andi Kamilla 1997.12.18. 54 cm, 3400 g 98 cm, 15 kg Fót
Emma 2001.05.18. 49 cm, 3195 g 53 cm, 4400 g Fót
Snoopy/30/ Zsombor 2001.05.30. 51 cm, 3150 g 56 cm, 4100 g Budapest
Evey Krisztián 1998.03.21. 50 cm, 2350 g 95 cm, 15 kg Szentendre
Adrián 2001.05.28. 49 cm, 2900 g 4300 g Szentendre
</pre>

Ancsa
anyanyanya

Sziasztok!

Olyan aranyosak vagytok!!!! Ennyi puszi el sem fér azon a lányzón amennyit küldtetek neki! Kép KépMostmár minden rendben, reggel kiengedték a kórházból, pénteken kell visszamenni kontrollra. Nem ehet-ihat hideget, meleget, szénsavasat, fûszereset. Tilos a forró fürdõ és a hajmosás egyenlõre. Mivel a hideg is tiltva van, ezért gondolom fagyit sem ehet. Neki csak az orrmanduláját vették ki, talán ezért ez a javallat. Annyira jól van, hogy már rosszalkodik is, rá is szóltam, aztán eszembe jutott a tegnapi borzalom, nagyon megsajnáltam, és úgy döntöttem most még rosszalkodhat egy darabig. Néha õ is elfelejti, hogy mi az ábra, mert a szobából kiabál nekem a konyhába, pedig tudja, hogy kiabálni sem szabad.

A táblázathoz múltkor megadtam Kitti friss adatait, azóta sem fogyott vissza, úgyhogy megtévesztõ az adat Kép Kép Kép Szóval: 8100 g, 66 cm A hossza nem nagyot változott, de a súlya!!!

KAdri! Nálunk fordított helyzet volt egyszer éjszaka. Felébredtem valamiért és meglepve láttam, hogy ott a gyerek mellettem. Teljesen éber lettem, járt az agyam, de nem tudtam visszaemlékezni rá, hogy mikor vettem ki az ágyából.
Egyébként látom magam elõtt a szitut, és itt a képernyõ elõtt jót nevetek rajta, gondolom éjjel azért nem ilyen mulatságos. Amit Emese írt a párnáról... hát leesek a székrõl Kép Kép Kép Kép

Evey! Az etetõszéket anyukám huzatta át. Õ a kerületükben egy csomó társasháznak a közös képviselõje, mindenkit ismer. Az egyik "házában" lakó csinálta meg szivességbõl. Maga a munka nagyon szép, de a huzat barna mûbõr. Ez az ami nem tetszik. Ráadásul nem is tudtam az akcióról, mert vettem volna anyagot én hozzá. Anyukám meg hozta nagy boldogan a meglepetést, hogy õ megcsináltatta.

Lányok! Már egyszer kértem, de megteszem ismét Kép Kép Légyszi küldjetek nekem is fotókat (Kirszta, Anyanyanya, KAdri, Évi stb.). Ígérem én is fogok küldeni, de még egy kicsit ügyesednem kell, ugyanis amit Jázminmamának küldtem az hatalmas lett, és még nem tudom mi a bibi.

Mari! Üdvözöllek én is, gyere gyakran!!!

Tali: nagyon nem vagyok konyhatündér, fantáziám a konyában meg végképp nincs. Tudom, hogy már ketten is le stipi-stopiztátok a fasírtot, de nagy baj lenne ha én is azt vinnék? Nem tudok kitalálni semmit. Viszek hozzá salátát. Elárulom a kulisszatitkokat, abból is csak olyat tudok csinálni ami fagyasztott zöldségkeverék és felengedés nélkül csak majonézt kell hozzá tenni. Tudom, hogy cikis, de leglább õszinte vagyok, nem? A fasírtot viszont nem porból csinálom! Kép Kép
Tényleg jó lenne valahogy rendszerezni, hogy ki jön és mettõl-meddig tud maradni.

Sok puszi mindenkinek (a "rolleres" Andinak is)
Kati
Csőre Katalin (cskati)

Lányok,
akkor most helyesbítenék, mert elég rosszul érzem magam, és közben jól esik, hogy reagáltatok. Tényleg úgy éreztem, hogy valahogy nem sikerült ráhangolódnom a topicra, de talán nem is próbáltam olyan nagyon erõsen, csak egyszer-kétszer írtam, amikor a pici lányom megszületett. Nagyon fáradt is voltam az elsõ hetekben, a netet sem néztem meg minden nap, pedig csak így lehet csapattaggá válni. De mint mondtam már a 'rolleres' topicban, ha nem is írok, mindig elolvaslak benneteket!!!, és örülök, hogy vagytok. Andi
andi

Sziasztok LÁnyok!

Mi ez a " rolleres" dolog?

Szerintem se menjünk sehová, az el&#337;ttem szoló meg is indokolta. Mi itt vagyunk jó helyen és tényleg mindenkit szeretettel látunk.

Üdv Mari körünkben KépKépKép

Iboly! Igazán nincs mit. Légyszi írd meg. hogy 6 hónapos kor és 1 éves kor között milyen ételeket kell, vagy lehet adni a gyereknek és mit&#337;l függ, hogy elfogadja, mennyit kell er&#337;ltetni, stb. Ha gondolod az e-mailemre is írhatod. Volt egy kis nézeteltérés ma a véd&#337;nénivel. udvari@axelero.hu
De ha szombaton találkozunk, akár meg is beszélhetjük személyesen.

Mi szombaton olyan 11 körül érünk oda és addig maradunk ameddig jól érezzük magunkat.

Kati! Örülök, hogy tul vagytok a nehezén KépKépPanka még 6 kiló sincs, aggódunk is rendesen dehát állítólag alkat kérdése.

Én valami sütit viszek a talira és szendvicseket.

Ancsa! KépKép Akkor mikor Talizunk? Panka most 63 cm és 5900g.

Jázminmama! Akartam írni a múltkor, hogy sajna és is Beroduálos vagyok. Atka-allergia Kép

Ildi! A f&#337;oldalon már néztem a kend&#337;ket, de én szeretném kipróbálni miel&#337;tt megvesszük.

Most ennyit, jó éjt.

Üdv:Pankamama
PM

Sziasztok!

Jázminmama köszi, köszi! Én nem akartam ilyen eroteljesen védeni magunkat, reméltem, hogy más megteszi helyettem. Úgy éreztem, hülyén jön ki, ha én zengem a dicshimnuszt! De Te nagyon klasszul fogalmaztál! Kép
Bár a többiek még nem nyilatkoztak, de úgy tunik MARADUNK!KépKépKép

A talira mi is kb. 11 körül érünk oda. Bár át kell vándorolni egész Pestet, és még ha az eltévedést is hozzászámolom, tuti dél lesz belole!

Ja Geri, elfelejtettem, 4-én azaz jövo szombaton lesz a keresztelo. Aztán maradunk egy hetet, úgyhogy én is lelépek ismét. Már elore hiányoztokKép

A kinézett kosztüm nem lett jó, úgyhogy ruha ügyben tök tanácstalan vagyokKép

Na megyek aludni.

Csaó Évi
Évi (Évi)

Andi!

Kösz, akkor azt hiszem nincs harag, ugye?

Írj majd egy kicsit bovebben, hogy jobban megismerhessünk!

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Evey, szerintem, meg lehet próbálni, amit a mamád tanácsolt, ha a babádnak nem tetszik a dolog, úgyis jelzi majd. Akkor pedig egyszerubb megszoptatni. A gyakori és hosszú szoptatás ebben az életkorban teljesen normális. Vígasztalódj, fog ez javulni! Gondolj arra, amikor nagyon fárasztó, hogy legalább a tejtermelésed beáll és jó sok tejcsid lesz.
Még nem is írtam, de kipróbáltam a padlizsánkrémet, ISTENI volt. Már többször is csináltam, kipróbáltam a többiek által leírt verziókat is, azóta mindenki másképpen rendeli itthon Kép Kép Köszi mégegyszer!

Adri! Ildinek igaza van, nagyobb babák már nem feltétlenül töltenek el 20 percet a mellen. Ahogy nonek, ügyesednek, egyre rutinosabbak lesznek a szopiban is és van olyan baba, aki pár perc alatt végez a hamizással. Az elso idokben fontos a 20 perc minimum, meg akkor, ha növelni kell a tejmennyiséget, meg akkor, ha úgy tunik, hogy a baba csak a híg elsotejet szopizza ki és nem gyarapodik rendesen.
A telefonszámom: 30/226-4542, az nagyon klassz lenne, ha tudnál jönni a Margitszigeti sétára!!!

CsKati! Sajnos, nem úgy néz ki, hogy el tudnék menni a Babanetes találkozóra Kép De remélem, a Margitszigeten legalább találkozunk.
Remélem, jól van a nagylányod, sokat gondoltam rá!

Jázminmama, de aranyos vagy, hogy minket is beírtál a táblázatba! Pedig mi már túlkorosak vagyunk. Kép Néhány kiegészíto adat: én 31 éves vagyok (már 8 napja), Isti 1991-ben született, Andris 1995-ben, Gergo 1999-ben és Pilisszentléleken lakunk.

Írtad, hogy Ventolint szedsz, meg valami B betuset. A Ventolint ismerem, de az utóbbit nem. Az mire jó? Én Pulmicort turbohalert szedek a pollenidoszakban, Ventolint, ha muszáj, mert a Bricanyltól tavaly rosszul lettem.

A homeopátiás dokinál az a 3000 forint nem hangzott rosszul.

Verus! A nagyfiam és én is homeopátiás szereket kaptunk a fulladásra, a doktorno szerint kell hozzá legalább két év, hogy rendbejöjjön Isti, nekem több is lehet, mert régebbóta van a gond. Esetleg érdemes megpróbálni. Bár az allergológus valószínuleg a szívéhez kap, ha meghallja a homeopátia szót. Kép

Szia Mari! Én is csak rövid ideje vagyok itt, de nagyon kedvesen fogadtak. Az életkor miatt ne aggódj, az én legkisebb csemetém már majdnem két éves, mégis itt vagyok, eddig még nem rúgtak ki. Kép

Üdv mindenkinek
Iboly
Iboly

Sziasztok!

Bocs, hogy beleszólok a dolgokba, csak volna néhány megjegyzésem, ami eszembe jutott. (Bár akár tartozhatnék is ide, ahogy a többieket néztem, hiszen Hannám még nincs egy évesKép)

Gerianikó!
Nekem is volt egyszer olyan érzésem Hannus 4 hónapos korában, mintha várandós lennék. Teljesen hasonló tüneteim voltak, de a teszt nem jelzett. Aztán két hét múlva megjöttKép, úgyhogy valószín&#369;leg az ovulációt éreztem meg. Pedig akkor én még milliószor szoptattam nappal, és éjszaka is. A dokim szerint van ilyen, mert ha ciklikusan ingadozik a prolaktin mennyisége az állandó magas szint helyett, akkor visszaállhat közben a ciklus. Ez alkati.

Hordozókend&#337;: Nekünk is Liesel-féle van, és imádom. A karikást mi már kin&#337;ttük, mert túl nehéz a lányom az egy vállon cipeléshez, de a kötöz&#337;s isteni! A több, mint 11 kg-ját már semmi másban nem bírnám el, ezzel meg simán kirándultunk, állatkerteztünk, stb.

Évi!
Ugye te írtad, hogy Csongiról kderült, hogy ekcémás? A fiam is az volt ici-pici korában, nekünk végül a mosószer-öblít&#337;váltás jött be, és nyomtalanul elmúlt minden problémánk. Mondjuk &#337; is kapott szteroidos ken&#337;csöt, de csak 1-2x használtuk. A szteroid egyébként azért nem jó, mert szerkezetileg a nemi hormonokra emlékeztet, és bekavarhat kés&#337;bb a hormonháztartásba (bár ezt a párom jobban el tudná mondani...). Egyébként asztmára is adják, meg kruppra.

Iboly!
De sajnálom, hogy nem jössz szombaton! Remélem, legalább a Margitszigeten találkozunk majd!

Minden jót mindenkinek!

Üdv: Pele
Pele

Sziasztok!

Ancsa! Nagyon kedves vagy, hogy betettél minket is a táblázatba, nagyon jólesett! Kép
Tényleg kétévente jöttek nálunk a gyerekek, az elsö kettö között 1 nap van (meg persze 2 év), a harmadik is beállt volna a sorba, ha nem jött volna 2 héttel korábban. Mostanában én is a megbolondulás szélén állok, de annyira jófejek tudnak lenni, hogy megbocsátok nekik mindent! Most még ugyan egy kicsit odébb van ez neked, de kíváncsi leszek, mennyire fog égnek állni a hajad, mondjuk 2 év múlva. Mert állandóan veszekednek! Örjítö!!

Kati! Akkor már sokkaljobban van a lányod, ha rosszalkodik is! Ez a gyógyulás biztos jele! Kép

Pankamama! A "rolleres" az a Babanet új motorosai topic.

Pele!Már nagyon sok helyen olvastam a pszichológiai tanácsaidat! NAGYON ÖRÜLÖK, hogy itt is találkozunk! Kép Én is csak most kerültem be ebbe a topicba, ráadásul abszolút túlkorosak a gyerekeim, de nagyon kedvesen fogadtak. Nagyon remélem, hogy még találkozunk!!! Kép

Lányok, küldjetek nekem is képeket, jó lenne látni a többi babát, meg perze benneteket is! capricornbt@axelero.hu

Köszi és üdv mindenkinek!

Emese
Emese (emese)

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a szíves fogadtatást, igyekszem gyakran jönni.
Évi! A szteroid kenoccsel az a baj, hogy tönkreteszi a bort, foleg a babák érzékeny borét.
Pár napi használat még nem okoz semmit, de sokat használva csúnya "öreges" bort csinál, ami már sosem lesz az igazi.
Örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen konyhatündér, aki a salátát is gyorsfagyasztottból csinálja. Viszont egyszer már sikerült olyan fasírtot sütnöm, ami finom volt és kinézetre is fasírtos.
Fényképet nem tudok küldeni, mert béna vagyok az ilyesmihez. Hogy kell? És olyan mosolygós pofákat sem tudok csinálni.
Magamról:28 éves vagyok, Szolnokon lakom (Csokonai úton). Kisfiamat Máténak hívják, 2000. nov. 20-án született 4100g-mal, 57 cm-rel. Most 8 hónapos 10 kg, kb 76 cm, elég nehéz megmérni, mert csak addig van nyugton,amíg alszik.
Regényt tudnék írni róla, de most nem kezdek bele.
Majd talán holnap.

Sziasztok:
Mari
Névtelen

Emese, köszi szépen! Én is nagyon szeretem olvasni a hozzászólásaidat, mert mindig van mindenkihez egy kedves szavad, és mert a mondataid arról árulkodnak, hogy ezt az anyaság-dolgot neked találták kiKépKép

Pele

Sziasztok csajok!

Köszönöm az együttérzést és a sok tanácsot. Nem tudom,hogy lehetett, hogy hiányzott a levelem eleje, pedig annyit szenvedtem vele... Ami a ravasz volt az egészben,hogy a mellemben egy szál csomó sem volt, nem volt tömbös (olyan, mint egy tábla szalonna, ha nagyon tele van), csak egyszer&#369;en fájt. Fájt magától, fájt, ha megmozdultam és fájt, ha szopott a kismanó. Sajgott, id&#337;nként élesen belenyilallott. Persze én is attól tartottam, hogy mellgyulladás lesz a háttérben, de hiányoltam a csombékot. Ráadásul ez volt az a mellem, amib&#337;l mindig könnyebben jött a tej. De azért szoptattam ezerrel, forogtunk is egymás körül, mint a ringispíl, hogy minden oldal essen az álla felé, de nem volt meggy&#337;z&#337; az eredmény.
Iboly!
Köszi a részletes leírást. Ami azt illeti fejés nélkül nem nagyon lehet megúszni, ugyanis a fájós mellemben annyi tej van, hogy attól már jól is lakik a kismanó, ígyhát ha azt akarom, hogy az esetleg elzáródott csatorna is megnyíljon, akkor mindet fel kell etetnem vele, akkor viszont a másikból nem kér, akkor pedig abban nem lesz tejtermelés. Kár lenne szegényért...
Így persze az örökös fájósból szoptatás miatt még több termel&#337;dik benne és a bibis részre már nem is kerül sor jóllakás el&#337;tt.. és lehet tovább folytatni a sort.

Szteroidos krémek: A b&#337;rgyógyászat tananyagból kb annyi maradt meg az agyamban, hogy akármilyen b&#337;rbajra, ha nem használ más, akkor a szteroid a nyer&#337;. 1-2 olyan van, amiben nem lehet tenni ilyet a b&#337;rre, de ha más nem használ, akkor még ide is azt kell tenni. Hivatalosan a b&#337;rre kent krémek nagyon kis százaléka fejt ki általános hatást. Igaz, hogy a babab&#337;rr&#337;l több minden felszívódik, de az sem lehet vészes mennyiség. Tényleg a nemi hormonokhoz hasonló az összetétel, de csak a vegyület váza egyezik. ilyen váz azonban az emberi szervezetben nagyon sok helyen van és a ráaggatott egyebek miatt teljesen különböz&#337; hatásúak. szerencsére a krémekben nem olyan van, ami hasonló hatású lenne, mint a nemi, vagy egyéb hormonoknak. Asztmát igen valószín&#369;tlen, hogy lehetne t&#337;lük kapni, hiszen az asztmaellenes szerek kb felének hatóanyaga szteroid. Nem erre vonatkozik, hogy kutyaharapást sz&#337;rével. Zsombinak is adtak ilyen krémet, a rondán gyulladt tej-meleg kiütéseire. Ami miatt csak tényleg szükséges esetben használtam, hogy az immunrendszert visszafogja, így fejti ki gyulladáscsökent&#337; hatását. Ha sokat használunk, biztosan több fel tud szívódni, mint a kevésb&#337;l, esetleg csökkenti a gyermek védekez&#337;képességét. Talán. Ez sem biztos. Esetleg tarthatunk más mellékhatástól, amit általában a szteroid okoz, persze csak akkor, ha jelent&#337;sebb mennyiség átmegy a b&#337;rön. Ilyen például a gyomorfekélyre való nagyobb eshet&#337;ség. Hálistennek még sosem hallottam ilyet babáknál, szerintem szinte elképzelhetetlen, egyébként ha abbahagyjuk a krémezést, szinte azonnal megsz&#369;nik minden veszély. Szóval, ha van jobb, kevésbé szervezetbefolyásoló, akkor inkább azt alkalmazzátok, ha viszont nincs, akkor túlzottan nem kell félni t&#337;le.

Ja! Lázam volt két napig, mellfájdalmam sz&#369;nik, most már csak akkor fáj, ha er&#337;sebben megfogom a közepéig, máskor nem. A dokim szerint a vérzés kb indifferens, azért csütörtökön megnéz. Az is múlóban. Antibiotikumot mondott, hogy szedjek én meg jól nem tettem. Remélem, a fájdalom nem tér vissza, ha mégis, még mindig elkezdhetem.

Anikó! köszi a felajánlást, nem nem zuglóban lakom, hanem a harmadik kerületben. Mikor mentek?
Ha megadod emilben ( bertagab@freemail.hu) a telefonszámodat, akkor felhívlak, ha kiderült, hogy mi is lesz a szombati program. OK?

Biztos ezernyi dologról akartam még írni, de most több nem jut eszembe

Mindenkinek szép jó éjszakát és napos reggelt!
Snoopy
snoopy

Sziasztok, már megint itt vagyok. Annyi mindent akartam írni, hogy a felét jól elfelejtettem. Most meg itt ülök majdnem 1/2 1-kor, és alvás helyett netezek.

Iboly! Örülök, hogy ízlett a padlizsánkrém! Kép

Ancsa! Igazából a Te leveled miatt kapcsoltam vissza a gépet az elöbb. Nem hagyott nyugodnia hason alvás. Tudom, hogy most megvetés tárgya leszek, de nekem mindhárom gyerekem hason aludt. Szinte kezdettöl fogva. A doktor néni elmagyarázta az összes veszélyét, aztán amikor elmeséltem neki, hogy hanyatt fekve fele annyi ideig alszik a gyerek, mint hason, állandóan felsír, úgy látszik, hogy nem érzi jól magát abban a pózba, akkor "megengedte", hogy hasra fordítsam. És lön csoda, lön nyugodt éjszaka, boldog szuszogás.Persze arra mindig figyeltem, hogy ne tudjon semmit a feje alá gyürni, ez elég nehéz volt, mert a kisebbik fiam "nyonyozik" (textilpelus a rongy+ujj a szájban), de pl. párna sose kellet neki. A nagyobbik a mai napig is csak hason tud elaludni, megjegyzem, én is (bár nálam már talán nem gond). Nem tudom, hogy most nagyon megbotránkoztattalak-e, de nem ez volt a szándékom. Csak el akartam mesélni, hogy semmi baja nem lett a hason alvástól.

Pele! Nagyon drága vagy, köszi! Kép Én ugyan néha úgy érzem, hogy az anyaság-dologban nem vagyok igazán nyerö (pl. amikor már századszor szólok valamiért, és még mindig rám se fitty), de azért, azt hiszem, elég normálisan növögetnek. Igyekszem ám nagyon! Remélem, szombaton él&#337;ben is találkozunk! Kép
Emese
Emese (emese)

Sziasztok!
Andi! Örülök hogy átjöttél, de most aztán tessék maradni és jókat beszélgetni Kép Kép! Írj magadról én jóformán semmit sem tudok rólad!

PM! Én a porra és valamelyik ilyenkor virágzó növényre vagyok allergiás Kép, elõször nem is mertem használni a sprayt, mert azt hittem, hogy ártok vele a babának a tejcin keresztül. Írtam ide a Rendelõbe és Szõdy Judit megnyugtatott, hogy csak a hormontartalmúakkal lehet gond, de amit én használok azzal nem, ja és kiderült, hogy õ is „ezeken él”…

Iboly! Nekem a Berodual spray jön be, az pár pillanat múlva hat és könnyebb venni a levegõt, a Ventolin nekem nem olyan hatásos.

Geri! Mi volt a vizsgálaton? Rendben van Lili csípõje? Tegnap voltatok, ugye?

Szteroid: mikor Jázmin feje pöttyös lett állítólag a tejtõl, akkor felírtak neki egy Eucerin nevû szteroidtartalmú kencét, amire rá volt írva, hogy csak nagyon vékonyan bekenve nagyon kevésszer lehet alkalmazni, mert a növekedési hormonra hat hátrányosan. Szerintem ha egy krémben ennek akár egy 1 százaléknyi esélye is van erre akkor azt nem szabad használni, valami szelídebb gyógymódot kell kitalálni. Persze mindenki azzal kezeli a babáját amivel jónak látja, de én nem mertem bekenni vele Jázmint . Ráadásul az ekcéma nem olyan, hogy bekenem és hopp örökre elmúlik hanem visszatér és újra kenegetni kell.
Hangsúlyozom én nem vagyok orvos, gyógyszerész, kémikus nem tudom igazából hogyan hatnak ezek, butaságot nem akarok írni, de engem azért a hozzá csatolt tájékoztató elriasztott kicsit.
Hol vagy Pethes Ildi Kép Kép Kép??? Te vagy a szakértõje ezeknek a dolgoknak!

Kriszta! Ezer köszönet a képekért! Gyönyörû a babád, olyan kis mókás arcot vág azon a képen! És te egy nagyon jó csaj vagy, én nem tudom hová tette a férjed a szemét azzal a hancúrnélküliséggel Kép Kép! Ja, és hiányzol Kép Kép!!!!

Verus! Mi van veletek? Meggyógyultatok már, és mégsem írsz?

Evey! Merre vagy? Mi annak a homeopátiás szernek a neve amit az ekcémára használtatok?

Madárka! Hol vannak a fotók?

Évi! Nagyon szívesen a védelmet! Aztán szépek legyetek a keresztelõn Kép!

Mari! A mosolygos arc egy : és egy ) és kész is.

Szép napot nektek!
Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Sziasztok!

Jázminmama: hallgatok szteroid meg ekcéma ügyben, az az igazság ezügyben nulláról indultam, és azóta sem érintett lévén továbbra sincs kellõ rálátásom a dologra.

Snoopy: ha úgy érzed, jóllakik a baba, mire a kritikus részhez ér, és muszáj fejni, akkor szerintem próbáld meg, hogy elõtte fejsz (a hígabból) és akkor eljut a kritikus részhez is a babád!

Mindenki túlkor ügyben: az abszolút túlkoros csúcstartó egyértelmûen én vagyok, hisz már a legkisebb is elmúlt 6. (Nem érzem jogosultnak magam a táblázatba, csak hogy akit érdekel: Bálint 93.06.29.szül. 51 cm 3750g most 130 cm 30kg, Ilcsi (Ilona) 95.07.13. szül. 49 cm 2250g most 117 cm 19.5 kg, Gergõ 95.07.13. szül 48 cm 2600g most 111 cm 17kg (jóindulattal), és Budapest, én meg még októberig 29 év)

Allergiások: én meg kiderítettem magamról végképp, hogy allergiás vagyok a macskaszõrre. Miután gyerekkoromban még a szobámba is volt macska, gond nélkül, aztán 20 éves korom körüli macskámnál már feltûnt, hogy folyik az orrom, ha kint voltam macskát dögönyözni, most meg van egy lelenc cica nálam egy hétre, azóta ha vele vagyok folyik az orrom, egyébként meg dugul egyhuzamban. Szóval olyan is van, hogy valakin 20 év után jöjjön elõ allergia!

Ildi

Sziasztok!
Távirati stílusban: id&#337;m nincs, kép ment, ha valaki nem kapott, írjon nekem e-mailkát, küldöm.
Az elkövetkez&#337; két hétvégét esküv&#337;kön töltöm, gondolom sejtitek a tali sorsát...

Sziasztok
Madárka
madárka (mad&aacut

Sziasztok lanyok!
Itt a vilagvege: a gepunk bedoglott. Azert nem tudtam irni, meg kepeket se kuldeni. Kép Azert probalok gyorsan par sort irni.
Kati! Orulok, hogy ilyen hosiesen turte a kisasszony a dolgot! Ha fer meg ra puszi, adj parat az en nevemben is!
Emese! Koszi a nyugtatast agy ugyben, es velem is elofordult egyszer, hogy nem tudom, hogy kerult oda melleem a baba, de ejjel mikor felebredtem, egyszer csak ott volt. Kép Hogy mik vannak....
Andi! Gyere gyakran! Ez aztan a topic a javabol! En se szeretnek uj topicot, ez a mi topicunk, mindenkit szivesen latunk!
Mari! Jo, hogy rank talaltal, te is irj minel tobbet magatokrol!
Jazminmama! Kepek sajna a gepen, az meg kaput Kép azert jon meg kutyara teherauto! A tablazathoz: Leevi 51centivel es 3550g al szuletett.
Iboly! Isten eltessen sokaig igy utolag! Majd jelentkezem a telcsin!
Leevi mar nem kiabal annyit, ejjel is alszik. Kép
Most futnom kell etetni! Par napon belul megint jovok!
Puszi>
Adri
KAdri

Sziasztok!

Andi! Ha olvasod a topicot rendszeresen, biztos olvastad a bemutatkozásainkat is. Nincs kedved neked ís írni egy kicsit magadról, hogy jobban megismerjünk?

Mari! Jaj, olyan jó, hogy nem vagyok egyedül ezzel a konyhai analfabétizmussal. Itt a babaneten csupa ügyesebbnél ügyesebb anyuka van Kép (lásd: karácsonyi topic, fõzõs topic stb.)Várjuk a kisregényt, Te is bemutatkozhatnál, ha gondolod!!

Iboly! Én is sajnálom, hogy nem jösz szombaton, de akkor hogy fogjuk megismerni egymást a szopis sétán? Aranyos vagy, hogy gondoltál a nagylányomra, mostmár nagyon jól van. Mintha mi sem történt volna.

Pele! Ezekszerint Te is jössz a szigetre? Sokszor olvastam már másik topicokban a hozzászólásaidat. Én viszont csak ide irogatok, a többi topicban csak "kukkoló" vagyok.

PM! Baba kilók miatt tényleg kár izgulni, a lényeg a kiegyensúlyozottság, jókedv, Pankánál pedig ez megvan Kép Kép Ma pont az jutott eszembe, hogy Te olyan kreatív mama vagy, neked biztos nem fog gondot okozni a farsangi jelmez kitalálása, ill. megvalósítása. Nekem még így nyár közepén is eszembe jut, hogy te jó ég, mit fogok csinálni Kép

Évi! Akkor most én is nyilatkozom: MARADUNK!
Ha elõbb átrágjátok magatokat egy térképen, nem fogtok eltévedni!!!! Kép Kép

Adri! Puszit köszi tõled is!!!! Azért fér még rá!!!! Kép Képeket várom!!!

Sziasztok
Kati
Csőre Katalin (cskati)

SZIA MINDENKI,

irtó aranyosak vagytok, hogy így hiányoltok.... Kép
EGyébként minden nap lehívom az oldalt, van, hogy többször is, csak id&#337;m nincs írni. MOndtam a férjemnek a találkozót, de telejsen hülyének nézett, hogy "idegenekkel " akarok talizni. A helyzet az, hogy talán &#337; az egyetlen ma Mao.-n, akit még nem kapott el az internet.. még a munkahelyén sincs számítógépe! (miel&#337;tt bárki valami rosszat gondolna róla, diplomás és az épít&#337;iparban dolgozik Kép ) de a számítógéphez meg a nethez teljesen nem ért....
Nekünk a nyár mindig úgy telik ,hogy hétvégente Balatonon vagyunk, mert Bp-n kétszobás panelben lakunk, ott meg nagy kertes házunk van, gondolom megértitek, és most a gyerekkel is sokkal jobb ott. Ezért már el&#337;re félek attól ,hogy két hétig ne melszek. Lehet, hogy bemegyek Siófokon egy internet-caféba? Kép

Pötyit annyira imádom, képzeljétek, tegnap 9-t&#337;l reggel 5ig aludt, ma meg 4-ig, és ez már ne maz els&#337; eset. EZenkív&#369;l tegnap és ma is nagy túrát tettünk, másfél óráig volt kenguruban rajtam, buszoztunk, vásároltunk, OTP, és nagyon jól viselkedett, fele utat át is aludta. Olyan jó érzés volt végre kimozdulni otthonról (mármint nem a parkban sétálni a babakocsival).

Mindenkinek köszönök a képeket, aki eddig küldött! Aki nem, attól meg várom. ( GEri?)
Jázminmama, kösz a biztatásért, de sajnos a helyzet egyel&#337;re változatlan Kép Kép
Err&#337;l jut eszembe, megvettem a "SZex, pasik, gyötrelmek" c. könyvet - mostanában közli a N&#337;k Lapja is részletekben- jópofa nyári olvasmány,a férje mmeg megtalálta a számlát és rákérdezett, hogy mi ez? Jót derültem, azt hitte, valam itanácsadó könyvet szereztem be! Kép

Pötyi elsején lesz 3 hónapos. EGyel&#337;re még semmi olyat nem csinál, amit a könyvek pl. a Picik és Kicsik ír, hogy ilynekor már ütögetnek dolgokat, meg megfognak, &#337;szintén szólva én még azt sem vettem észre, hogy a kezét nézegetné. MEg a fejét sem tartja még stabilan. Ez baj? Nálatok ezt mikor keztdték a babák?

Ancsa, kicsit megijesztettél ezzel a fürdet&#337;s dologgal, mert én is most tértem át kb. két hete a Johnsonsra, mert már untam a fürdet&#337;krémet. De eddig ne mvettem észre, hogy szárítaná....

GEri, Bszabadiban van nyaralónk, és most aug 12-ig tuti lenn lezsek. Ha gondolod, emilben megasdom a címem, meg a mobilom is !

Hú, most aztán jó sokat írtam.
NEKEM IS HIÁNYZIK MINDENKI!!!!!!!

Kriszta
Kriszta

Sziasztok Lányok!!

Nem vesztem el, csak tegnap írtam egy csomót, és mielött elküldhettem volna elszállt az egészKép

Úgyhogy megpróbálom összeszedni mit is írtam..

Kriszta, jó, hogy visszajöttél és igenis gondoltunk Rád!! Megnéztem/tük a kis Pötyit és itt is elmondom, hogy csuda édes kislányKép
Esetleg próbáld meg a babamasszázst, az nagyon jót tesz az izmainak és ha esetleg van vmi feszesség akkor azon is tudsz "segíteni", ha pedig nagyon aggódsz, mutasd meg a dokitoknak. De ne felejts el, hogy nem egyformán fejlödnek a kicsik!!

Tényleg nem írtam mostanában sokat Jancsiról, de bepótolom az elmaradást:

Az éjszakát úgy alussza át, hogy 3-4-kor kel, akkor magam mellé veszem és együtt alszunk tovább, persze azért Ö eszik egy kicsitKép
Az elmúlt napokban arra ébredek, hogy be nem áll a szája, egyfolytában dumál. Kedvenc "szavai" a HÖ, a MAMAMAMMM, a GRGRGRGR és nagyon imádja hangosan beszívni a levegötKép Ettöl elöször a férjem padlót fogott, azt hitte, hogy fullad, de hál'Istennek csak játszikKép
Tettem az ágya mellé cca. egy hónapja egy tükröt és képzeljétek a minap fedezte fel benne a babát és nagyon örül nekiKépKép Vannak textil-játékai is, ezeket szokta nyálazni, gyürni. Keljfeljancsija nincs és úgy gondolom, hogy nem is lesz.
Rettentöen nyálzik, valószínüleg a foga van készülöben, bár még konkrét jele nincs..
Olyan cuki, idönként olyan bamba tud lenni és ilyenkor (IS) úgy imádomKép
De majd meglátjátok szombatonKép

Szombatról jut az eszembe: ha nem tudok kocsival menni, akkor nem hiszem, hogy cipelek sok kaját..Nagy bunkóság? Kellemetlenül érezném magam, ha annak vennétek! De azért igyekszem mindent bevetniKép (nekünk ui. nincs kocsink, csak a bátyámnak és töle kell elkérni) bár nála nem jön be a nöi bájamKépKép

Madárka megkaptam a képet, aranyos kislányod van, nem csodálom, hogy ez a kedvenc képed RólaKép Választ és képet küldök én is, ha ezt befejeztem.

Jázminmama, Tomi és a férjem a Ventolint használják, szükség szerint, megelözésre a Serevent-et ill. a Pulmicort-ot. De a Tominak a böre miatt kell még szednie Claritine-t is, bár lehet, hogy Zyrtec-re fogunk áttérni.

Már nem emlékszem melyikötök írta meg az újpesti-sóbarlang címét, köszi Neki. Igaz, mi is valszeg a házi sóbarlangot választjuk.

Kati, puszi a nagylányodnak!!

Egy csomó mindent akartam még írni, de nem jut az eszembeKép
Mindegy, majd ha beugrott leírom.

Addig is pusssz:
Verus
verus (verus)

Megvan!!!

ANCSA neked, PANKAMAMA és KRISZTA a kislányaitoknak elöre is boldog névnapot kívánok,(ui. lehet, hogy nem "találkozunk" holnap)
Puszi Nektek:
Verus
verus (verus)

Halihó Mindenki!

Úristen, hogy mennyit írtatok! Nem hiányoztam? KépKép

Kezdem: röngetben minden ok. nincs semmi csip&#337;ficamra utaló nyom. Ellenben a doki azt mondta, hogy a babákat 6 hónapos korukig terpesz pelenkával kéne bepelenkázni. Ti tudtátok ezt? Szóval most jön majd a betét a pelenkába párszor. Dicsekednem kell. Lili baba ma bekapta a lábujját. Olyan édes volt. Lehet, hogy már másoknál megtörtént ez az eset többször is , de nálunk az els&#337; volt.

Kati! Az én fasírtomat az ANYUKÁM csinálja. Úgyhogy gy&#337;ztem az antikukta versenyben. A kislányodnak mond meg, hogy ügyi volt és én is küldök neki 3 puszit, kett&#337;t az arcára egyet az orrára. Jön &#337; is szombaton?

Iboly! Akkor te is rák vagy... A családcentrikus... Kár, hogy nem talizunk szombaton.

Ancsa! Kár, hogy te sem tudsz jönni, pedig úgy szívesen taliztam volna veled.

Dia! Mindenképpen várj meg én dél körül ott leszek. Akarok Kép veled talizni!!! Borival f&#337;leg.

Mari! Én is üdvözöllek itt. Írj sokat nekünk magatokról. Én szerintem a rosszcsontoskodás gyerek feladat, bár még könnyen jár a szám. A múltkor az 5 éves unokahugom azt mondta, hogy a feln&#337;ttek nem szoktak rosszalkodni. erre én azt mondtam, hogy nem is hinné mennyivel többet szoktak, mint a gyerekek. Csak nekik, majdnem, mindent szabad.

Andi! Én is üdvözöllek itt. Meg kell, hogy mondjam emlékszem az írásaidra és azokban kizárolagosan Eveyhez szoltál és ezért nem tudtuk lereagálni a dolgot. Én legalábbis. Szóval ezentúl gyere gyakran és írj magatokról feltétlenül.

Emese! A mi kislányuk Lili Hanna. Eredetileg Lillát szerettem volna, de az unokatesóm azt mondta, hogy az &#337; leend&#337; gyerekéé a név. Erre én megváltoztattam és nem bánom azóta sem. Mi ketten a tesómmal hatalmasakat tudtuk verekedni és veszekedni. Szóval kett&#337; vagy három egyre megy... Kép

Adri! Hányszor el&#337;fordult már velem, hogy arra keltem, hogy Lili ott van velünk. A férjem néha már szólt, hogy ne szorongassam a karját. És arra kelek, hogy vadul keresem vagy hogy simogatom az ágyunkban helyett a férjem karját. Szóval nem vagy egyedül. Már ritkultak ezek a dolgok, de eleinte minden éjjel visszajöttek.

Snoopy! A számom 20/9259-969. A 3. kerületb&#337;l el tudsz jutni HÉV-vel, nem? Vagy nagyon bonyolult? Annyira szeretnék talizni veled is. ha gondolod összeszedlek a végállomásnál.

Jázminmama! Hogy te mikre emlékszel... Már fentebb írtam a röngenr&#337;l. Édes vagy, hogy gondoltál ránk. Mikor talizunk?

Madárka! Köszönöm a fotót, édes ez a bébi!!!!

Kriszta! Melyik oldalon van a nyaralótok, északi vagy déli? Bár, ha jól sejtem déli. Fentebb leírtam a telcsiszámom, te is megtehetnéd nekem. Ha nem itt, akkor kudi75@hotmail.com

Verus! Eezennel ünnepélyesen felajánlom a kajáim egy részét nektek!!!! Fogjál szavamon!

Évi! Sajnálom, hogy nem lett jó a kosztüm... KépKép Én holnap megyek vásárolni, remélem lesz vmi jó darab, mert szaporodott az esküv&#337;k száma és az els&#337; aug. 11-én lesz. Kész anyagi cs&#337;d... Kép Nálunk is lesz keresztel&#337;, pénteken beszélek a pappal. A bibi, hogy nincs templomi esküv&#337;nk és a keresztanya sincs megkeresztelve. De rugalmasak vagyunk Kép Nem ismersz véletlenül egy Kerényi Csilla nev&#369; lányt? Együtt jártunk f&#337;iskolára és akkor még szolnoki volt. nagyjából egyszerre érünk oda a talira.

Most befejezem, puszi mindenkinek.

Mse-vel mi van????

Anikó
Gerianikó

Sziasztok Lányok !

Kriszta! Én is olvastam a Nok lapjában a "Szex, pasik, gyötrelmek"-et.Pár nap múlva könyvesboltban jártam, emlékeztem, hogy 3 szóból áll a címe.Úgyhogy megvettem a "Pop, csajok, satöbbi" címu könyvet. Bár másra számítottam nem volt rossz .
Még majd írok.
Mari
Névtelen

Sziasztok!

Képzeljétek, ma délután négy órakor megszületett az unokatesóm, Abonyi Emese Lilla. 3970 gramm és 59 centi hosszú, és természetes úton jött világra.

Pusza, rohanok:

Dia
Dia

Sziasztok Lányok!

Verus! Köszi szépen, nagyon aranyos vagy!

Kriszta!
Igazából nem azért írtam, hogy bárkit megijesszek, vagy lebeszéljek róla, csak hogy tudjátok ilyen is van. Egyébként én is azért tértem akkor át a babafürdetöre, mert untam az állandó pacsmagolást a krémmel. Nem biztos, hogy a te lányodnak ki fogják szárítani a fürdetök a b&#337;rét, (sok ezren használják és semmi bajuk töle), csak én most már elövigyázatos vagyok. Tominak legalább 1 éves koráig nem fogok mást használni. Egyébként a Heim Pálban majdhogynem kinevetett a növérke, amikor mondtam, hogy én a lányomat fürdetökrémmel szeretném fürdetni, azt mondta, hogy használjak inkább szappant, mert annak jobb az illata. No comment... Aznap este tisztavízben fürdött a Timi.

Emese!
Én nem foglak megkövezni mert a gyerekeidet hagytad hason aludni! Kép Már nagyon sokaktól hallottam, hogy hason aludt a gyerek és nem lett semmi baja. Az a baj, hogy én vagyok nagyon aggodalmas ezen a téren. Tudod mi van ha pont az enyémmel történik valami, soha nem tudnám magamnak megbocsátani! Kislányomat még 9 hónaposan is megfordítottam, ha véletlenül hasra fordult, pedig akkor már úgy szeretett aludni. Kép
Szóval ez csak az én hülyeségem.

Na megyek aludni, mert én már ilyenkor nagyon álmos vagyok Kép

Sziasztok

Ancsa

<pre>
Név Baba neve Szül. dátum Születési súly, hossz Jelenlegi súly, hossz Lakhely
Emese Dániel 1996.03.31. 51 cm, 3200 g
Gerg&#337; 1998.04.01. 53 cm, 3700 g
Lilla 2000.03.08. 53 cm, 3350 g
Beáta Dominik 2000.04.14.
Dia /25/ Bori 2000.06.23. 58 cm, 3650 g 86 cm, 8-9 kg
Bobojsza /28/ Janka 1997.10.30. 55 cm, 3550 g 102 cm, 15 kg Budapest
Simon 2000.08.25. 54 cm, 3250 g 72 cm, 8700 g Budapest
PaMiKa Panni 1998.10.03.
Miska 2000.09.21.
Mari /28/ Máté 2000.11.20. 57 cm, 4100 g 76 cm, 10 kg Szolnok
KingAndi Kinga 2000.12.23. 55 cm, 3220 g 68 cm, 7850 g Budapest
Eszter Marcell 2001.01.07. Budapest
Ancsa (Anyanyanya) /24/ Tímea 1999.01.18. 55 cm, 3600 g 92 cm, 15 kg Maglód
Tamás 2001.02.02. 56 cm, 3800 g 70 cm, 8300 g Maglód
Orsi (Jázminmama) /24/ Jázmin 2001.02.03. 49 cm, 2920 g 66 cm, 6500 g Szeged
Móni (Pankamama)/27/ Anna 2001.02.13. 52 cm, 3400 g 63 cm, 5900 g Budapest
Tünde /32/ Nóri 1997.05.13. 52 cm, 3300 g Budaörs
Lili 1997.05.13. 54 cm, 3500 g Budaörs
Stefánia 2001.02.15. 56 cm, 4400 g Budaörs
Kadri /28/ Leevi 2001.02.16. 51 cm, 3550 g Joutseno/Finnország
CsKati /26/ Alexandra 1994.04.21. 59 cm, 3900g 130 cm, 25 kg Budapest
Kitti 2001.02.17. 53 cm, 4000 g 66 cm, 8100 g Budapest
Zsuzsa (zzss) Lili 2001.02.22. Budapest?
Mse /23/ Anett Tünde 2001.02.28.
Verus /27/ Johanna 1993.04.24. 55 cm, 3300 g 130 cm, 25 kg Budapest
Tamás 1995.03.08 50 cm, 2850 g 135 cm, 27 kg Budapest
Karolina 1997.12.30. 55 cm, 3350 g 105 cm, 17 kg Budapest
János 2001.03.07. 51 cm, 3250 g 65 cm, 6650 g Budapest
Évi /26/ Csongor Attila 2001.03.10. 47 cm, 2350 g 62 cm,6100 g Szolnok
Madárka /27/ Petra 2001.03.13. Budapest
Geri /26/ Lili 2001.03.14. 58 cm, 3700 g 72 cm,7400 g Dunaújváros
Andrea (Rea) Balázs 1998.12.15. 52 cm, 3500 g Maglód
Tamás 2001.04.02. 54 cm, 3610 g Maglód
Nik /24/ Dominika 2001.04.22. 49 cm, 2900 g
Gabi1 Bettina 1998.12.27. 53 cm, 3350 g 94 cm, 15 kg Budapest
Norbi 2001.04.30. 53 cm, 3600 g 62 cm, 5480 g Budapest
Kriszta /29/ Anna 2001.05.01. 49 cm, 3000 g 52 cm, 4230 g
Andi Kamilla 1997.12.18. 54 cm, 3400 g 98 cm, 15 kg Fót
Emma 2001.05.18. 49 cm, 3195 g 53 cm, 4400 g Fót
Snoopy/30/ Zsombor 2001.05.30. 51 cm, 3150 g 56 cm, 4100 g Budapest
Evey Krisztián 1998.03.21. 50 cm, 2350 g 95 cm, 15 kg Szentendre
Adrián 2001.05.28. 49 cm, 2900 g 4300 g Szentendre

</pre>
anyanyanya (anyanyanya)

Sziasztok Lányok!
Elöször is Ancsa és Kriszta köszi a képeket, olyan jó látni titeket is végre, nagyon aranyos kis családok vagytok! Én is nemsokára küldök mindenkinek! Többiek küldjetek!!!: kovacseves@matavnet.hu.
Képzeljétek azt álmodtam, hogy lekéstem a szombati találkát és mindenfelé babakocsis mamák mentek hazafelé és nem tudtam, hogy ki kicsoda, kiabáltam a neveiteket és rohangáltam én is fel-alá a két gyerekkel. Honnan ismerjük meg egymást?
Lehet, hogy csinálok papírcsákót és ráírom a nevem és úgy fogok fel-alá mászkálni én is.
folyt.
Evey

folyt.
Jázminmama! Áprilisban voltunk a dokinönél, mindent el kellett mondanom a Kikkóról, aztán kapott öt szem golyócskát: kalium-phosponic C 200, mást nem kapott. Kb. 6 hét múlva elmúlt minden pötty és azóta sem jött vissza. Viszont lehet használni a Neutrogena krémet ekcémás börre, az jól hidratál, nem engedi kiszáradni a bört. Mást nem kaptunk.Elolvastad a padlizsánkrém receptjét? Remélem lesz alkalmunk, hogy élöben is kipróbáld!
Snoopy!
Remélem már jobban vagy! Miért nem fejsz? Én most újra kénytelen vagyok fejni, mert az Adrián este 7-8-ig szopik, aztán csak reggel 5-kor kel és bedurran a mellem nagyon.
folyt.
Évi!
Bocs, elfelejtettem, hogy Szolnoki vagy, azért remélem találsz ott is egy jó homeopatát!
Evey

folyt.
Ancsa!
Adrián is sokat alszik hason, csak úgy szeret. Este elalszik hason, aztán lefekvés elött átfordítom.
Mari!
Én is üdvözöllek!
Geri!
Lili csak ilyen keveset alszik? Csodálkoztam, hogy a másfél órát soknak találtad?!
Pele!
Olyan jó, hogy átjöttél, már gondoltam rá, hogy áthívlak! Hanna és Áron jól vannak?
Andi!
Végre visszajöttél, már kerestelek! Jól vagytok? Lányokkal minden rendben? Jöttök a talira?
Dia!
Gratulálunk a picike Emeséhez!
Szombaton jövünk, valamikor késö délelött.
Snoopy!
Mi Szentendréröl jövünk, jöhetnétek velünk, csak az a baj, hogy a babád az öledbe férne csak el, mert nálunk két babaülés van bent!
Pusszanás:
Evey
Evey

Sziasztok!

Kati!
Igen, úgy tervezem, hogy megyek aug. 1-én a szigetre, méghozzá mindkét gyerk&#337;ccel, mert a párom dolgozni fog. Még az a szerencse, hogy most szombaton tud jönniKépKép

Evey!
Köszi neked is az üdvözl&#337; szavakat. A lurkók jól vannak, igazán jól bírják ezt a szeszélyes id&#337;t. Csak Hannus nem akar a 2 fogához újabbakat növeszteniKép Ma viszont csuda édes volt a homokozóban, Áron kis játékbabakocsiját tologatta körbeKép Pedig eddig még nem is igazán sikerült lépkednie! Hát persze az &#337; súlyával: 1 hónapja (10 hónaposan) volt pont 11 kg, most a legújabb adatot még nem tudom, majd pénteken megyünk méredzkedni.
A talin egyébként kapunk névkit&#369;z&#337;t, úgyhogy ne aggódj!

Emese!
Azt hiszem, nem az teszi a jó anyukát, hogy a gyerekei mindig odafigyelnek rá, és mindig szót fogadnak, hanem az, hogy mindezt olyan sok humorral és szeretettel tudod megélni és elmondani!

Pele

Sziasztok!
Felébredt a gyerek, ezért kellett elrohannom.
Ancsa! Köszi, hogy bevettél a táblázatba.
Anikó!Szerintem te még tényleg könnyen dumálsz. Az enyém is angyalka volt még 4 hónapos korában.
Jázminmama! Nekem ez a pofa nem sikerül Kép???
A családomról:
Szolnokon születtem '72 szept 14-én, A férjem debreceni. Szegeden ismerkedtünk össze '92-ben, mikor elsoévesek voltunk az egyetemen. Mindketten gyógyszerészek vagyunk. 5 év "udvarlás", majd 3 év jegyesség után 2000-ben házasodtunk össze,ujjbegynyi Mátéval a hasamban.
Az orvosom azt mondta, 15 kg-t hízhatok.Én 18-at híztam, pedig a végén már szinte koplaltam. 2 nappal a kiírt idopontom elott azt mondta, hogy nem tudja vállalni a szülésemet, mert nem így egyeztünk meg. Gondolhatjátok, lehidaltam. De aztán pár nap múlva egy nagyon kedves doktornovel, sima, problémamentes szüléssel 5 óra alatt megszületett Máté. 12 kg-t "fogytam" a szüloszobán (4100 gyerkoc+ 8100 placenta )
Én is átestem a szoptatás minden gyönyörén, láz, mellgyulladás, vérzo mellbimbó. Máté 6 hónapos koráig szopott. Egy nap úgy ébredt, hogy nem kérte a mellem és nem is fogadta el többet. Cumisüvegbol viszont megette a tejcsit. Egy csomó tejet lefagyasztottam, még a mai napig is azt kapja reggelire.
Hat hetes korától átaludta az éjszakát (200-240 g vacsi után). Kb úgy hat hónapos kora óta felébred, nem alszik vissza csak ha magam mellé veszem. Így aztán ma már csak a nagyágyban alszik közöttünk. Ha felébred addig tapogatózik, mig meg nem talál. Olyan imádnivaló.
Ma már rengeteget írtam, folyt. köv. holnap.
Sziasztok:
Mari
Névtelen

Mégiscsak sikerül Jázminmama! KépKépKépKépKép
Köszi
Mari
Névtelen

Sziasztok!
Annyi mindent írtatok, nagyon igyekezni fogok válaszolni!

Dia! Gratulálok a pici Emeséhez! Drusza! Kép

Ildiiiiiiii! De jó, hogy itt is találkozunk! Éljenek a túlkorosak (is)!!! Kép

Kriszta! Megkptam a képeiteket, köszi! Nagyon helyes a kislányod! Nem tudom, hogy Neked eza szülés elötti képed-e, mindenesetre le a kalappal. A párod is büszke lehet. Kép Érezzétek magatokat nagyon jól a Balcsin, azt hiszem, jó idöt mondtak. Már ánk férne.

Adri! Sajnálom, hogy tönkre ment a géped, pedig várom ám a fotókat nagyon. Azért, ha rendbejön, küldd, jó?

Kati! Emiled most jött, még el se olvastam, de igyekszem gyorsan válaszolni rá. Szombat elött mindenképp.

Verus! Köszi a kedves szavaidat az albumunknál, nagyon jólesett. Kép
Jó ötlet a tükör, hogy ez nekem miért nem jutott eszembe? Folyton emelgettem öket a tükörhöz, nagyon imádták, igazán leakaszthattam volna a falról. Azok a gügyögö hangok nekem is a kedvenceim voltak! Mindhárom gyerekem kedvenc "szójárása" az ágúúú volt. Nem tudom, hogy van ez, de annyi mindent egyformán csinálnak, pedig nem is láthatták egymástól!

Gerianikó! Nekünk is kellett terpeszbugyi Danira. Nála megállapította a gyerekorvos, hogy merev a csípöje, ezért hónapokig kellet hordania. Ruhára, mindenre rá lehetett húzni, olyan, mint egy gumibugyi, csak van benne a két lába közt egy merev betét. A gyerek utálta, nem is csodálom, nekem jó volt, mert könnyen alá lehetett nyúlni, jobb volt tartani. Nektek azzt mondták, hogy betétes pelenka kell? Meddig?

Ancsa! Ne aggódj nagyon a hason alvás miatt, szerintem nagyon klassz dolog. Pláne, ha már hasra is tud fordulni, akkor már tudja ö, hogy mi a kényelmes neki. Persze, Te tudod! Nem akarlak rábeszélni semmire!

Evey! Megpróbálok én is küldeni Neked képet magunkról, de bocs, már csak holnap (illetve ma) este, mert azonnal leragad a szemem. Küld Te is, jó? Köszi!

Pele! Sajna sokszor érzem úgy, hogy nagyon kiakasztanak. Pedig nem könnyü, de ök meg nagyon igyekeznek. Olyankor persze jól kiborul a bili, aztán meg nem gyözök bocsánatot kérni tölük. Bár valószínü, hogy ez a legtöbb családban így van. Azért nem ezzel telnek a napjaink, nagyon jókat tudunk játszani együtt. Utólag meg már könnyü humorosan felfogni a dolgokat. A barátnöm mondja mindig, hogy csapjam agyon öket nyugodtan, majd csinálunk másikat! Kép
Képzeld, az apám holnap délben elviszi a két fiamat "sátorozni". Délegyházán van egy nyaralója, ott a kertben fogják felverni a sátrat, nagyon nomád lesz ám. A gyerekek napok óta lázasan készülnek rá. Az a helyzet, hogy Apu még soha nem vitte el öket egy óránál hosszabb idöre, nem tudom, mi ütött belé, hogy most vasárnapig vállalja öket. Lehet, hogy péntekre kihullik az a kevés haja is, ami még van neki, és hatszor meggondolja, mikor csinál ilyet legközelebb. Majd mesélek.

Lányok! Írjátok már be a 'Mit viszek a találkozóra?' topicba, hogy mit visztek, mert szegény Dorka teljesen kétségbeesett a minap, hogy senki nem hoz semmit.

Holnapig (ma estig) forró üdvözlet Mindenkinek!!!
Emese
Emese (emese)

Sziasztok!

Hasonalvásról elfeleljtettem mesélni, hogy nálunk is az volt a menõ. Igaz, akkor még a dokik is ezt mondták, mondván a bukásba nehogy belefulladjanak. De pl. az elsõ fiam háton nem is bírt aludni, leginkább azért, mert a büfik benne maradtak, és ha háton volt, akkor nem sikerült büfiznie, felébredt, sírt, hason meg félálomban is tudott büfizni.

Terpeszbetét, csípõ: na ezt ismerem. Eleve a SOTE I-en akkoriban úgy adták haza, hogy már megnézték õket bent, és az igazoló lapon eleve nyomtatva volt,h ogy javasolják terpeszbe pelenkázni, és le volt rajzolva, hogy textilpelusos pelenkázás esetén hogyan kéne ezt csinálni (a textilpelust hogyan kössük). Na ez nem érintett. Gyerekdoki azt javallotta, hogy a nadrágpelusba tegyünk be pluszban egy betétpelenkát, és akkor az széttartja a lábát. Ez szerintem a második fokozat. (amúgy nem mûködött, erõsebb volt a fiam). A következõ az ortopédián jött, ahol kitalálták a fentebb már valaki által leírt terpeszbetétes gumibugyit (ebbõl több méretes készletem van). Ez tényleg sima gumibugyi, amit ráadtunk a normális pelenkázásra, és lába között mûanyag betét van. Na ez azért már igencsak korlátozza õket a mozgásban. Nekünk 4 hóig kellett, akkor is gyanús volt a gyerek, de röntgen kimutatta,hogy okés. Na a fiam aznap kirúgta magát és felállt, és megállt a lábán (4 hó!).na ez volt a harmadik fokozat.Ezután vannak még a komolyabb dolgok (kengyel stb), amiket szerencsére már nem ismerek.

A taliról szerintem Dorka (vagy más) mintha írta volna, hogy mindenki kap eleve egy névkártyát (kitûzõt?), és akkor arra ráírhatja a nevét (nick), és meg fogjuk egymást ismerni (bibi, Emesét meg fogom ismerni eleve, hurrá!)

Sziasztok!
Ildi

Sziasztok!

Nem volt internetkapcsolatom. Szörnyu volt.Kép
Nagyon sokat írtatok, most végigolvasom, aztán ma még jövök valamikor!

Csocsi Évi
Évi (Évi)

Jó estét!
Hol vagytok?

Ma elég felemás napunk volt. Délelott Csongi hátról-hasra, majd vissza is fordult. Jól be is verte a buksiját a kiságyba. Enyhén szólva meglepodött. Utána viszont nem sikerült neki,és mivel hason nem szeret lenni, így ment a kiabálás állandóan.
Ami viszont aggaszt, azt hiszem Pankamamánál volt hasonló, kb. 5 perc szopi után kidobja a cicit a szájából, megfeszíti magát, és üvölt. Ha visszaakarom neki adni, akkor még jobban. Ha utána pl. felemelem, mintha mi sem történt volna. Mi a fene lehet ez?

Geri, Ancsa, kicsi Panka BOLDOG NÉVNAPOT kívánok! Ha valakit kifelejtettem, annak is!!!

Mari, ha nem vagyok indiszkrét, ki volt az orvos, aki nem vállalt?

Geri, nem jön szombaton a férjed, összehozhatnánk oket?! A férjem már elore tervezi hová lép le...

Jázminmama, jó nyaralást nektek, mondanám, hogy elugrunk Abádszalókra, de mi meg ugye keresztelore megyünk majd. Bár vasárnap...Ha van kedved, add meg a mobilotokat, ha el tudunk menni rád csörgök, jó?! Hol lesz szállásotok?

Ja, CsKati, add meg az emiledet, mert nem tudom,hogy hová küldjem a képetKép

Más most nem jut eszembe.

Sziasztok Évi
Évi (Évi)

Sziasztok Lányok!

Húúúú, ez nekem is sok volt 1 nap kihagyással.

Dia! Gratula Emeséhez!!!!

Kati! Farsang???? Hol van az még a lánykámnakKép Mik jutnak eszedbe. Pankának 2 napja adok almát és banánt és barackor reszelve, 2x egy nap és imádja, csak úgy tátja a kis száját és sokat is eszik bel&#337;le. 5 és fél hónapos, csak nem lesz már baja t&#337;le.Puszi a mandula helyére!!!

Kriszta! Te tényleg klassz csaj vagy, én sem értem a párod. Pötyike meg egyenesen gyönyör&#369;Kép

Snoopy! Örülök, hogy nem lett nagyobb baj. Antibibivel én is így vagyok, felírják aztán ott is marad a patikábanKépKép

Geri! Ezt Panka is csak most kezdte elcsinálni, Lili ügyes nagyon. Kis konyhatündér, így könny&#369;KépKép Én meg itt szenvedtem egész délel&#337;tt a konyhában.KépKép

Aki nyaralni megy annak jó nyaralást!

Akikkel szombaton nem talizunk azoknak üdv és valamikor összejöhetnénk.

Iboly! Merre vagy????
Andi! ÜdvKép

Most megyek, jó éjt!

Üdv:Pankamama
PM

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a gratulákat. És minden Anna, Anikó nevü nöszemélynek érjen bokáig a füle.

Most mennem kell.

Pusza:

Dia

U.i.: Kezdem átvenni Orsi stílusát..Kép
Dia

Sziasztok Lányok!
Elöször is Annák és Anikók boldog névnapot!!!
Nektek ma nem voltak nyügik a babák? Nekem Adrián ma nagyon nyügi volt, alig akart aludni. Remélem az éjszaka jobb lesz.
Lányok!
Jövö hét kedden megyünk az elsö, a két hónapos oltásra. Van ennek valamilyen negatív hatása a babákra? Csak azért izgulok, mert rá egy hétre megyünk nyaralni és nem szeretném, ha ott lennének gondok.
Ma nem maradok sokáig, mert megyek küldeni a képeket nektek+át kell mennem más topicra is.
A férjem nekem is jön (soför), nem örül neki, mert azt mondja, hogy szerinte ö az egyetlen férj, aki jön. De jól látom, hogy itt többeknek ott lesz a férje? Szegény nem akarom, hogy halálra unja magát.
Aki nem kap két napon belül fotót tölem, az adja meg legyenszíves az E-mail címét! Várom a többiek fotóját is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pusssz, Evey

Elég butus vagyok, de sajnos én sem tudok ilyen pofikákat idebiggyeszteni.
Evey

Sziasztok!

Akkor t&#337;lem is boldog névnapot!

Evey, az én párom is jön, úgyhogy ketten már biztos lesznek! De hát nem bírnám egyedül (gyalog) elvinni a 2 gyereket, meg a rengeteg cuccot (kaja, pokróc, stb.). Viszont &#337; kárpótlásul el&#337;re feni a fogát a finom kajákraKépKép

Kápzeljétek, Hannus ma 3fogú lett!!! Hát nem kapkodja el!
Ma délel&#337;tt majdnem megzabáltam &#337;ket, olyan aranyosak voltakKép Együtt legóztak egy jó háromnegyed órát egy hangos szó nélkülKép Hanna adogatta a kockákat, Áron meg épített bel&#337;le egy szép garázst!

Emese!
A barátn&#337;d szövege nagyon tetszett. Rögtön el is mondtam a páromnak, aki épp a 3felé mászó 2 gyerekünket próbálta fürdetniKép

Pele

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?