Új privát üzeneted érkezett!

Manna!!!Utolsó hónapban elevitet????? :shock: Én a terhességem előtti egy hónapjától szedem!!! :shock:
Valaki kérdezte a bundazsák újonnan mennyibe kerül.
Kép Ezt a zsákot 5 éve kaptuk a keresztanyámtól mikor a fiam megszületett,akkor hozta a blokkot hogy ha nem tetszik kicseréli akkor volt 10 ezer ft.(0 as a mérete,és ha már megy a gyerek a lába ketté cipzározható.Jázit is mindig a babakocsiban ebben sétáltattam,meg Íriszt is ebben fogom.Jó mert unisex a szine is.
Aztán gyerekeimről sztárfotó:
Kép
Majd rólam egy ma reggeli kép:
Kép
Most indulunk anyuékért.Jönnek segiteni kukoricát szedni.Reggel a dokinál volta a táppénzes papiromért mire megjöttem,Apa feltette főni a székelykáposztát! :lol: Egy angyal imádom. :wink:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

a bundazsák mérete 80 as csak a 8 lemaradt,és kezes lábas overallá alakitható.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sarmi, továbbra is tündériek a gyerekek, a Te pocid pedig szép nagy már. :)

Egy körkérdés:
Van olyan akihez közel él az anyósa (0-30 km)? Ha igen milyen gyakoriak a látogatások?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

A szülésfelkészítőn az osztályos főnővér nekünk is azt mondta, hogy apánál legyen enni meg innivaló, szendvics, üdítő, anyának max. bubimentes ásványvíz és szőlőcukor, mert a többit úgyis kihányná. Cuki.

Ja, jó reggelt! :D

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Aida:
enyém anyós kb. 400-500 méterre lakik. Elég gyakori a látogatása, de én elvonulok a konyhába, ő meg a fiukkal foglalkozik....

Kép
Kép
Kép
f.marti

Sziasztok!

Bellanitta! vigyázz magadra és pihenj sokat-sokat!!!!
remélem már jobban vagy!

Sarmon! olyan édesek a gyerekek! szupi a bundazsák is! Csini pocak!

Cili! csak hajrá a rucikkal!

Aida! nekem közel laknak a szüleim is :D és anyósék is.. :?
kb. 10km... egy faluban
mi megyünk általában minden hétvégén..
Tegnap ( kivételes alkalom) meglátogattak anyósék de úgy h a kabátot sem vették le, és csak az ajtóból lestek be mivel bővült a babaszoba... :? :shock: szóval inkább nem mondok semmit..
Anyuékkal nagyon jó a kapcsolatom szerencsére :D

Kép
eszterke24

Most is itt van Dédivel, vagyis az anyjával, ide a napaliba befészkelte magát a fotelbe és olyan molytalanitó szaga van, mindjárt összehányom magam... :evil:
Nekem 3 anyós jutott.... :evil: A párom nagyanyja, anyja és apósom mostani felesége...Mindhárom érdekes.... :twisted:

Kép
Kép
Kép
f.marti

És mindhárom itt lakik közel, még egy km.-sem választ el.... :evil: :x

Kép
Kép
Kép
f.marti

Zöldi! szupi h jó az eredmény!

Bébic, Gabilány: csatlakozom! öblítőmániás vagyok.. nekem mikor Apa hazahozza a kutyás ruháit... :shock: azt külön szeretem mikor még kósza kutyatápokat is találok a zsebében.. :roll: :lol:

Kismanóm ruháihoz folyékony Arielt vettem és Silan sensitivet..
Szerintetek a mózeskosárból a szivacsot kimoshatom gépben? nem fog összemenni?

Mush: nem semmi rokon! kitartás a látogatáshoz..!

Kép
eszterke24

Márti :D jót derültem.. 3 anyós. Ez aztán! :) És mit jelent a gyakori? Napi rendszerességgel ott vannak??

Anyósom sem jön ide, mi hívtuk régebben nem jött, őszerinte nem engedjük ide, na igen tipikus anyós. Ő azt szeretné ha minden hétvégén kijárnánk hozzá, ott lennénk ebédelni meg stb. Próbálom eldönteni normális-e. Egyébként kb. 15 km-re lakik innen.

Azaz igazság hogy én szeretek 1-1 hétvégét pihisen eltölteni itthon, feküdni, nem menni sehova, tv-t nézni, gépezni és akár egész nap csak max egyszer fésülködni :D szükségem van olykor erre a fajta "magányra".

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Remélem mindenki jól aludt, én is. :D Ez jó hir.

DE. Már megint arra ébredtem, hogy hanyatt fekve aludtam, van hogy egy éjszaka többször is.
Most olyan rossz érzés tört rám ezzel kapcsolatban, hogy mi van ha a kicsi nem kapott elég oxigént... :(

Szerintetek ez lehet? Mági, ugy emléxem irtad, hogy Annával Neked is volt ilyen....

Kép
zsiraf8

zsiráf: küldtél végül nekem privit mélről? :oops:
hanyatt fekvés: nekem néha nem megy másképp, de szerencsére alapból annyira utálok háton aludni, hogy gyorsan felébredek rá (legalábbis remélem :oops: ). Egyébként szerintem jelezne a szervezeted vagy a baba, ha valami nem frankó. Én rögtön kapom a rúgást :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabilany79 2008.10.18 09:38-kor.

Kép

Kép
gabilany79

Aida én kimegyek az udvarra elfordulok balra megyek kb 15 lépést és ott vannak anyósék. Naponta találkozunk, de nekem mint momdtam semi bajom nincs velük csak fárasztanak...

Sarmon nálunk is fő már a káposzta, nekem a párom csak a husit darálta le a gombóchoz, de az is nagy segítség volt. Aranyosak a gyerekeid. Jó a pocak is.

Eszterke a kutyatáp se rossz... én malterdarabokat, csavart, szegeket, gipszdarabokat szoktam találni... hiába kőműves a lelkem...

Anita mé annyit, hogy tessék szépen kivárni a sorodat a szüléssel, ez nem lóverseny, hogy az győz, aki elsőként ér célba... :lol: :lol: :lol: :lol: , mondom én aki azt sem bánná, ha már kettőben lenne.... :wink:

Kép

Kép
dcili81

Zsiraf, én is sokat fekszem hanyatt, rákérdeztem az orvostól és azt mondta amíg a mamának kényelmes, a babának is az.. meg hogy függ hol tapad a lepény. Nekem elöl tapadó lepényem van így nem nyomódik ha hanyadt vagyok.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida!
nekünk minden hétvégén ott "kellene" ebédelni.. szerintük.. aztán ha nem megyünk csodálkoznak, és az sem kifogás ha anyuméknál ebédelünk.. azt hozzáteszem h anyumék sok hétvégén dolgoznak anyósomék meg sosem..
Arra meg " besértődés " van ha a barátokkal vagyunk vagy egyszerűen nincs kedvünk menni..

Akkor jön az sms: Hol vagytok? :roll: :roll: :roll: :lol:

Kép
eszterke24

Aida szerintem jó az, hogy vasárnap ott ebédelhettek, legalább neked nem kell a konyhában rostokolni. Nekem anyósom nem tud már főzni, szegény beteg, így én főzök rájuk.

De van amikor tényleg jó, hogy pl délben még pizsiben rohangálok, olyan kócos lehetek, mint még soha (na ez nem nehéz nálam...) meg nézem a meséket a tévében, a kávét ágyba kapom stb...

Kép

Kép
dcili81

Eszter, akkor ez nem csak nálunk van!? És végül olyankor menni szoktatok?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Anita:
juj, pihizzél sokat és reméljük nem jön ki a pocilakó előbb mint kéne! Pocaksimiket küldök... Hát a barnás vöröses valami lehet a nyákdugó egy darabkája.. ami a vizsgálattól is kijöhet...

Elég gyakori, a 3 közül a leggyakoriibb az anyüs látogatás, a fő anyós :wink: , szinte 2 naponta, ha nem húzza fel az orrát valamin... De nincs nekem olyan szerencsém... Dédi hetente jön egyszer, após új felesége meg minden szökőévben...

Kép
Kép
Kép
f.marti

Cili! imádom az ágybakapomatejeskávésmesenézős hétvégéket!!

Kép
eszterke24

Eszterke főleg akkor amikor apja finoman kelteget... :wink: :wink:

Kép

Kép
dcili81

Aida!
Mostanában ritkábban megyünk mert többet vagyunk kettesben vagy a barátokkal..
persze h nem megyünk olyankor!!!
mult hétvégén is dolga volt Apának engem kirakott anyuéknál és küldött sms-t a szüleinek h MAJD megyünk nem tudja mikor végez..
erre besértődtek h nem mentünk 3ig és elmentek otthonról... :roll: :wink:
Most hétvégén is duzzogás lesz :wink: :roll:

Nem könnyű esetek.. én nem izgatom magam rajtuk nem éri meg.

Kép
eszterke24

Hú engem szerencsére soha nem kelteget :D 1 hárpia vagyok ha felébresztenek. A mesenézős hétvégi reggelek engem is csábítanak. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

A drágám már megint csuklik....

Kép

Kép
dcili81

Aida az ilyesfajta keltegetésekre nem lennél hárpia....

Kép

Kép
dcili81

Nnnna, én ezért örülök, hogy messze laknak....de szerencsések is vagyunk, mert nem is várják el, hogy állandóan ide-oda utazgassunk....ha ott vagyunk vmelyik szülőknél, nagyon jó, mert sz...rrrá vagyunk kényeztetve....egyébként meg itthon teszünk-veszünk, meg pihi, meg ez meg az.....szóval én totál távolságpárti vagyok. (persze, lehet, hogy ha meglesz a gyerek, néha jól jönne, ha kéznél lenne egy nagyszülő...de csak emiatt ne, inkább maradjunk a "tisztes távolságnál")

[quote]E írta:szterke a kutyatáp se rossz... én malterdarabokat, csavart, szegeket, gipszdarabokat szoktam találni... hiába kőműves a lelkem...

:lol: :lol: :lol:
Én: apró pici biszbasz csavarok, alátétek, drótok....meg minden, ami kijöhet egy számítógépből....innen ki lehet találni....és hiába nézem át mosás előtt, előfordul még így is, hogy csillógó fényesre sikált aprócska alkatrészek kerülnek elő a dobból.... :P
bébic

Sarmon:
de édik a gyerkőcök!A fürdőszoba nem szokott úszni ilyenkor????
Mert nálunk igen.... :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

csillógó=csillogó
bébic

Köszi lányok, nekem is elől tapad a lepényem, gondolom szolna a szervezetem ha nem jó igy.. :shock:
Azért igyekszem oldalt feküdni, de néha erre ébredek.. :(

Kép
zsiraf8

Rendeltem kb. 10 napja a Quelle-ből, azt írták 30 nap a szállítás, erre most hozták, nálam meg nincs készpénz.. :shock: Jaj de kellemetlenül éreztem magam.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Bébic én a jómúltkor az egyik bicskáját mostam ki, még az a jó, hogy a mosógépnek nem lett baja. De volt olyan is, hogy a termelési naplót vagy mi a fenét sikerült kimosnom, még az a jó, hogy kiszállítás akkor mér megvolt....

Kép

Kép
dcili81

Eszterke:
neked sem könnyű akkor az anyóssal, de jó, hogy nem veszed a szivedre :lol:

Zsiráf:
szerintem, ha baj lenne, a hanyatt fekvéssel akkor jelezné a szervezeted... én olyankor őrzem, hogy alig kapok levegőt, elönt a forróság, szédelgek....

Cili:
én is szeretem az ilyen pizsomás, kócos hétvégeket..De legtöbbszőr ilyenkor állitanak be anyósék dédivel karöltve.... :roll:

Kép
Kép
Kép
f.marti

én kis playmobil játékdarabkákat szoktam, meg köveket előhalászni a mosógépből...Meg néha csavarokat.... :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

anita. ne tessek ilyen panik rohamokat kapni! nyugi! meg jo sokaig 2 in 1 leszel!!!

aida. nalunk is kb 10km-re lakik anyos. mi hetente-2 hetente talalkozunk, de en egyaltalan nem banom, mert ugye nekem nincs itt senkim, szoval ebben a helyzetben egy kicsit a szuloket potoljak. :lol: na de ebedelni nem szeretek naluk, mert mint irtam anyosom pocsek szakacs. :wink:

elmentem nagynenizni. kivancsi vagyok. :roll:

KépKép
KépKép
mush589

Sarmi: Édesek a kölkök, ahogy néznek kifelé a kádból azokkal a kis ártatlan bociszemekkel.... :lol:
Szép pocak!

Ööö, lehet, hogy korábban már kérdezte vki, neked az ott tetkó a bal karodon? Mit ábrázol?

Közben még várom a tegnapi 2 kérdésemre a tippeket, ötleteket, javaslatokat, tapasztalatokat, stb. ha van esetleg vkinek :oops: :

1. Mikortól lehet rá számítani, hogy "leszáll a baba"?

2. Védőnőm szerint ne igyak fél littyó tejnél többet egy nap, mert tejallergiás lesz a kicsi.... :? :roll:

Én most kicsit eltűnök, Apa nemsokára hazaér, megyünk vásárolni Ákos babának, ami még kell, pár apróság még hiányzik.

Tsók, majd jövök!
bébic

Mush:
te kell menj, nem ő jön hozzátok????
Sok sikert! És kitartást kiváánok! :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Ja, a 2. pontnál a kérdésem: Hallottatok ti ilyet? Ez tényleg így lehet?
bébic

Bébic nekem volt olyan, hogy megittam egy liter tejet egyszerre, azt mondta a védőnő, hogy az sok, de most mit csináljak, ha kívántam. Szerintem a fél liter pont jó. Hogy mikor száll le a baba? Azt írják a könyvek, hogy 36. hét, de nekem már most mindenki azt mondja, hogy lent van a hasam.... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
dcili81

Bébic:
hát a fél liternél több tejről nem tudom mit mondjak... Mostanság annyira elkomplikálják a dolgokat. Jó, vannak amik hasznosak, de én sokszor elgondolom, hogy régebb nem tudtak ennyi mindent , ettek , ittak ami jülesett és egészséges babák születtek...Vagy háború idő alatt, mikor nem volt mit válogatni nagyon... akkor is elég normális gyerekek születtek....SZóval nem tudom mit mondjak....

A 'leszáll a baba' azt mire érted? Lennebb megy a poci, beilleszkedik a feje a szülőcsatornába...Ha igen, akkor ez olyan embere válogatja, mert van akinek egy hónappal előtte, meg van akinek egy héttel előtte történik...Na nem lettél okosabb az biztos tőlem... :oops: :roll:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Nekem mindkettőnél mivel utolsó percben fordultak be menetirányba a fejükkel, nem is látszódott az ereszkedés, csak a szülés napján.... :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Cili:
lehet olyan poziciót vett fel, nekem is egyik nap lennebb, másik nap fentebb van a hasam... :roll:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Mush: kitartás! de az azért nem semmi, h te mész.. én is azt hittem megy hozzád.. :roll:

Bébic: én sajna nem tudom egyik kérdésedre sem a választ..
a tejről ilyet nem hallottam... én is iszok elég sokat . Meg még talán irta itt is valaki h sok tejet iszik.

Aida: és hogy oldottad meg?

F.Marti: igen meg vagyok velük áldva.. :D alapvetően jót akarnak ők, csak nem mindig úgy jön ki a lépés.. egy kicsit bosszankodom néha h lehetne másképp is de ilyenek..

megnyugodtam h más is talál kincseket a mosógépben :D :lol:

én is néztem a képet h az tetkó e Sarmonnak.. :roll:
nekem az nincs, de a piercingem helye néha nagyon fáj ha ott "csúcsosodik " és bokszol a kis Drágám ..

Kép
eszterke24

Geréb Ágnes "megfigyelései" arról, hogy kinél milyen, amikor beindul a szülés:
- Ha megtudom, hogy az utóbbi két napban állandóan porszívóznia, ablakot pucolnia kell a férjnek is, akkor tudom, hogy pár nap van már csak.
- Ha nincs kedve elmenni sehova, nincs kedve fölhívni ezt meg azt, az már a befelé fordulás kezdetét jelenti, közeleg a szülés.
-Amikor a vajúdás valóban megkezdődik, megváltozik a nő hangszíne, reakcióideje.
-Ha többedszer szül az illető és jelentkezik, hogy kétpercenként kontrakciói vannak, akkor még van idő, mert ha ezek valóban rendszeres, erőteljes összehúzódások volnának, ő már biztosan nem telefonálna.
-A méhösszehúzódások valószínűleg még nem az igaziak, ha beszélgetés, figyelem-elterelés hatására tíz percig, fél óráig szünetelnek.
-Ha egy először szülő azt mondja, hogy óránként pisilési ingere volt egész délelőtt, most meg félóránként, akkor lehet tudni, hogy aznap várhatóan szülni fog.
-Ha valaki először szül, és azt mondja, megindult a szülése, többnyire hihetünk neki.

Kép
Kép
Kép
f.marti

[quote="eszterke24"]
írta:
eszterke24Aida: és hogy oldottad meg?

Ha a Quelle-s csomagra gondolsz akkor sehogy. :D Szavatkoztam egy sort, ő meg mondta, hogy hétfőn újból kézbesíti. Megköszöntem majd el is ment. De kellemeltlen volt.. :roll:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Hu, elmentek anyósék, szellőztethetek....
nemrég dédinél megrágták a mólyok a féltve őrizgetett gyapjúplédeket, azóta olyan molytalanitó szaga van minden ruhájának, hogy leszek rosszul.....Ha idejön, fél napot szellőztethetek utána... :roll:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Ráadásul az előbb mondtam páromnak amikor kijelentette, hogy töröljem a könyvjelzőim közül az albikat mert nincs már rá szükség, hogy akkor ő meg engem töröljen és amikor rá kérdezett, hogy "lent maradsz orosházán?" rávágtam, hogy "igen" :shock: De már itt érzem ezzel a Quelle-s csomaggal kapcsolatban, hogy oppo mert nekem erre nincs pénze így muszáj volt most szólnom neki, megint érezheti hogy "na ez a lány sem tud mit kezdeni nélkülem" :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Komolyan olyan rendes, normális életem volt előtte, csak magamat okolhatom, hogy ebbe így belemásztam. Tanultam, volt munkám amit szerettem, volt rendes albérletem, nagyon jó fej tulajjal és még jobb fej lakótársakkal (akik igaz akkor ismertek meg de amikor tavaly hasgörcsökkel kellett kórházba vinni meg éjjel ott szenvedtem, végig virrasztottak velem és segítettek meg látogattak a kórházban is). Olyan boldog voltam.. A blogomon ezt le is írtam ha bki unatkozna. :D http://szaida.blog.hu
A boldogság címszó alatt van. Nem értem én ezt az egészet.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Hogy vmi öröm is legyen a bánatos napokban, úgy néz ki megkapok egy 1 hónapos távmunkát, kb. 200ezer Ft értékű projectet, ha a megbízó engem választ. De már eléggé túljutottam a rostáin, most már csak az van hátra hogy bizonyítsak a jó ötleteimmel a személyes találkozón! :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida:
elolvastam a blogodat... :(
Sok sikert neked és drukkolok, hogy te kapd meg azt a távmunkát!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Márti, jó azért a helyzet talán nem ennyire drasztikus mint a blogban, csak nekem mindig rossz passzomban jön az ihlet :? és olyankor nagyon drámaian élem meg a helyzetet. Persze a helyzet valóban ez, de ez talán túldramatizált. De a lényeg, hogy akkor boldognak éreztem magam, most pedig nem..!? Hát sajnos igaz. :cry:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Egyszerre fáj a hasam, ég a gyomrom, és hasmenésem van...
valaki lőjjön le, hogy ne szenvedjek! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Aida sok sikert a munkához!!!!

Kép

Kép
dcili81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?