Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sylph! Mh…visszahúz a szíved, de nem mész vissza? Miért?
Nekem nem húz vissza a szívem, de nem is hiányolnak… :)
És már karácsonyra készülsz? Igaz, én is épp a hétvégén agyaltam rajta, és elő is vettem, amit csinálni akarok pár embernek. Az ötletek még tavalyiak, de időm egy szál sem volt a költözés meg bébi mellett. Talán majd most! :)
Nekünk Nikken van, klórra, nehézfémekre, szulfitokra, szennyező üledékanyagokra szűr. Nekünk a pocsék bőrünk miatt kellett.

Zsnad! Azért nem semmi, szülés előtti éjjel padlót fényesíteni…
Művházban nincs valami tánci? Mintha ott hallottam volna. De lehet, hogy az torna volt…

Ibernuska! Málnalevél nekem is a 36. héttől rémlik, de majd meg próbálom megkeresni, amit a szülésznő átküldött anno.
Nálunk lakásavató volt szombaton. :) Vasárnap meg apósék jöttek. Hát mit ne mondjak, elfáradtam rendesen, de megérte. :)

Penészedés nálunk is van, de mi az új ház kategória vagyunk… Meg fog ez valaha szűnni? A tavalyi gázszámlánk azért volt magas, mert folyamatosan szellőztettem meg fűtöttem.

Na megyek, leviszem Gézut dokihoz, mert nem tetszik!

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Jelentem mától hivatalosan is táppénzemet töltöm! :-D

Zsand!
Ez a szülés előtti hajópadló fényesítés arra jó lehetett, hogy elterelte a figyelmedet. :-D Hát 9 hónapos terhesen én már nem készülök ilyenre! Bár még hétvégén összerakattam a nappaliba egy polcot Apával és hét elején még dobozokat pakoltam ki rá: könyvek, csecsebecsék... Szerencsére akkora a házunk, hogy a még bedobozolt dolgok nincsenek szem előtt és így ritkán jut eszembe, hogy azokkal is kéne valamit kezdeni. :-D

Sylph!
Hát igen, az építőipar nem túl nőies szakma. :-D De én szeretem, főleg az értékesítés részét.

Kariaji??? Én már bejelentettem a családban, hogy idén Zsófi lesz a nagy közös ajándék. :-D Egyedül Apa volt csalódott, mint egy kisgyerek, hogy akkor nem lesz neki meglepi. :-D

Tekiroll!

Hát nem akarlak elkeseríteni, de lehet, ez a penész dolog eléggé állandó jelenség lesz nálatok... Dryvit van a házatokon? Gondolj bele: az elején egy vizes technológiával építenek valamit, amit még száradás előtt lezárnak egy műanyaggal, ami aztán kicsit sem tud szellőzni. A víz a falból egy felé tud csak kijutni: a belső terek felé. :-(

Sok praktika van már a megszűntetésükre: penészölő spray-k, párátlanító készülékek, amik szárítják a belső tér levegőjét (a klíma is ilyen) és egy eléggé új eljárás, egy festék, ami állítólag segít (NASA fejlesztette ki), nem ismerem, de lehet, hogy érdemes kipróbálni:

http://www.thermoshield.hu/?page=interieur_desc

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Dolli, mi újság Gézuval?
Azért nem megyek vissza a melóhelyre mert messze van(kb 2óra oda vissza), és ha 8 órát lennék alig látnám a gyerekeket és ők még picik, most ők az elsők! A pénz sem sok, pláne, ha 4 vagy 6 órás lennék.....
Szóval sajnálom, mert most is olyan gyönyörűségeket készítettek a csajok, de a főnököm mondta, később még visszamehetek ha úgy alakul.
A vízszűrőtök akkor sokmindent szűr, ivásra is alkalmas, nem?!
Miket csinálsz karácsonyra? Én pl. tavaly készíttettem a gyerekek fotóiból egy 2008as naptárat a nagyszülőknek, apumnak mézespáleszt :wink:
Én most vagyok "alkotófázisban", pulcsikat varrok a skacoknak, babaruhát Lili babáinak, kesztyűbábot is csináltam, természetesen csigát... :wink: imádják. :wink:
Mi is az új ház kategória vagyunk, tavaly küzdötünk rendesen a penésszel, kiváncsi vagyok mi lesz idén.....

Bernus, hát igen, most elkezdem a dolgokat, mert utálom azt a nagy tömeget karácsony előtt... Nektek szép ajándékotok lesz! Amikor Bálint született én sem vittem túlzásba az ajándékozást, nem igazán volt időm :wink: Mikorra is vagy kiírva?
sylph

Sziasztok!

Sikerült találnom tornát 3 éves kortól. Kedden elmegyünk és megnézzük.

Kinek, hogy telt a hétvége?

Sylph!
Én is minden évben eldöntöm, hogy időben elkezdem a karácsonyi ajándékok beszerzését, de sajnos ezidáig még sosem sikerült, de majd idén.......hátha..........

Sziasztok!!
Vendég

Sylph

Milyen kreatív vagy !!!!!Meg ügyes, irigykedem a kézügyességgel rendelkezőkre nekem ugyanis sajna nem jutott belőle !!!! :wink:
Két pici gyerek mellett hogy jut időd varrásra ????

Régen én is megvettem előre a karácsonyi ajándékokat, de mióta megvan Tomi valahogy nem tudom az időm úgy beosztani, hogy erre is jusson idő előtte, csak az utolsó pillanatban !!!! :oops: :wink:

Ibernuska

Apukát biztos kárpótolja az ajándékok helyett a pici babó a karácsonyfa alatt minden ajándéknál szebb lesz !!!!!! :wink:
(Ha azt nézem te is előre gondolkodtál karácsonyi ajándék téren, mármint 9 hónappal előre :lol: :wink: )

Kép
kditke

Sziasztok!

Ibernuska! Köszi a tájékoztatást, sajna nem bíztató, amit írtál. A linket is köszi, elmentettem, meg kértem árajánlatot, szerintem átbeszélem a férjemmel. Nem tűnik rossznak, bár nem vagyok szakember, amit leírnak, az elég meggyőzőnek hangzik.
És Zsófi lesz a legszebb ajándék, hidd el! :)

Sylph! A mandulája nem volt szép, meg mintha visszatért volna a nátha. Hihetetlen, hogy két hétig szenvedtünk vele. Most már jól van, bár néha köhög, de szerintem az már nem vészes, mert nem este meg éjjel van. Annyira gáz, hogy egy évig nem is ismertük az orvosi rendelőt, két hónap alatt, meg már ötször voltunk lent. :( Gondolom valamikor át kell esni ezeken, de olyan hirtelen és csőstül jött az egész, meg hát még szopizunk is ezerrel.
Vízszűrőnk elég jó szerintem, és valóban alkalmas ivásra is így a víz, csak nem használom, mert furi lenne zuhanyból. Van konyhába való vízszűrőjük, azt még nem vettük meg, az sem rossz, csak költségvetésbe nem nagyon fér bele. :?
Munkahely... Jaj, én félreérthettem, azt hogy most nem mész vissza, pláne ennyi utazással, nem csodálom! Apróságok az elsők! :)
Kari! Te készítetted a naptárt meg a mézespáleszt is? :o
Én teásdobozt csinálok anyumnak, Tesómnak, meg magamnak, anyósék kapnak falinaptárt, de csináltatjuk, meg fotókönyvet állítok össze valszeg (ha sikerül) nagymamámnak régi családi fotókból. Kötni csak sálat fogok első körben a csibének, annál többre nem vagyok képes! :) Most jut eszembe, hogy anyu nem mutatta meg a kezdést! :roll:

Kditke! Én régen sosem tudtam, ki mit kapjon karácsonyra, ezért minden az utolsó pillanatra maradt. Most vannak ötletek, csak meg is kell valósítani őket, és akkor ez lesz az első karácsony, ami nem kapkodással ér véget, mert azt sosem szerettem! :)

Zsand, majd mesélj, milyen volt a torna, bár mi még messze vagyunk a 3 évtől! :)

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok Csajok!

Kérdés: Ti jártatok a babákkal nagyon kicsi korukba valamilyen baba-mama jógára, tornára, vagy babaúszásra? Ha igen, légyszi írjatok tippeket!

Sylph!
December 8.-ra vagyok kiírva. Már csak 2 hónap van hátra!!! :shock: :?

Másik topikon volt egy jó kari-aji ötlet, lehet azt fogom megvalósítani: talp vagy tenyér lenyomat a babától. De szerintem fotóalbumnak is örülnének a nagyszülők. És végre nem kell országjáró turnéra indulnunk!!! Szüleim Győrben laknak, párom anyukája Zalaegerszegen. Most nálunk lesz a karácsony és szerintem ez így is marad pár évig. :-D Ezt viszont nagyon fogom élvezni!!! :-D Gondolom az első nem lesz nagy élmény, a pár hetes babával én még ki leszek készülve, de jövőre már biztos mindenki számára szép karácsonyunk lesz. :-D

Kditke!
Tavasszal még nem nagyon számoltuk ki, ha akkor fogan meg a baba, mikor fog megszületni! :-D Akkor örültünk, hogy 1 év próbálkozás után végre összejött! :-D

Dolli!
Sajnálom Gézut, hogy ennyit betegeskedik, de örülök, hogy most jól van!!!

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Ibernuska!

Nem ismerem a karácsonyi menütöket, de szerintem senki sem sértődik meg, ha beosztjátok, hogy mindenki hoz valamit. Köretet, sütit, stb......... Mi már csináltunk ilyet és eszméletlen jól sikerült. A barátaink Csopakon laknak amikor az Edit kijött a kórházból csináltunk neki egy meglepetés baráti/családi találkozót.
A szomszéd hozta a süti -almás pitét/ én vittem a köretet -hagymás krumplit, lila káposztát, rízst,/ a testvére hozott kacsasültet és baconba tekert cápahúst.
Amikor megérkeztünk szegény Edit zavarban volt, mert a párja mondta, hogy ma ne főzzenek, mondta, hogy csinál szendvicset, mondtuk hogy nem vagyunk éhesek.
Aztán mikor mindenki megérkezett megterítettünk, mikor lejött fönntről majdnem elájult!!!

Tekiroll!
Nekem van teás dobozom amit és csináltam, nekem nagyon tetszik, nekem is kell idén csinálnom kettőt. Nekem van kulcstartó szekrényem és papírzsepi tartóm is.

Szép napot mindenkinek!!!
Vendég

Sziasztok!
Nem tűntem el én sem,csak nem voltunk itthon.
Zsand!Ez a mindenki csinál valamit,nálunk is szokott működni :wink:

És irigykedve olvasom,hogy mindenki milyen ügyes.Én meg nulla kézügyességgel vagyok meg áldva :oops:
Na majd erőt veszek magamon,és el kezdek kreatívkodni :lol:

mimi12

Mimi

Akkor kezet foghatunk a kézügyesség terén !!!! :oops: :wink:

Zsand

Ez nagyon jó ötlet karácsonyra éz a vidd és hozd dolgokat, lehet én is így oldom meg idén bár mióta Tomika megvan azóta a nagygyszülők már eddig is hoztak mindig valamit (anyukám sütit, anyósom töltött kápit) kinek mi az erőssége !!!!! :wink:

Miből készült a teás doboz ???? :wink:

Ibernuska

Csak vicceltem na a kari ajándékra Zsófit témával !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: Nem is a jézuska hozza hanem a mikulás akkor !!!!! :wink: :lol:

Egyébként nálunk is ugyanígy van, mióta Tomi van nem vagyok hajlandó nagyon vendégségbe menni, jöjjenek akik kiváncsiak ránk !!!! :wink: (nekik sokkal egyszerűbb felülnek a vonatra semmi hurcolkodás nekik, mikor tavaly otthon voltunk egy kis teherautót kellett apának a barátjától kölcsönkérni, hogy minden bele férjen !!!NEM VICCELEK !!!!(utazóágy, etetőszék,pelenka, ruhák,babaholmik) :wink:

El sem tudom képzelni mi lesz halottak napjára ha hazamegyünk ????!!! :oops:

Kép
kditke

Ditke!
Én már rutinos utazó vagyok,gyerekkel együtt :lol:
Mi sokat jövünk megyünk.
Na .Nekem az elmúlt 13 évben,egyszer sem jutott eszembe,hogy etető széket vigyek bárhová is.Ha van babakocsi,az bőven meg felelt.Ha nincs ,akkor is meg oldható.
Bár nagyon nem járatom a számat,mert 7személyes autónk van,előtte meg kombink volt :lol: :lol:
Ja utazó agyát eleinte mi is vittünk,de sosem aludt benne a Szabi idegenben.Nekünk lapjára csukható régebbi típusú van,na az kisebb helyet foglal,és tök jól rá lehet pakolni a többi cumót.
De jó hír.Ahogy nő a gyere,úgy egyre kevesebb felszerelés kell neki,viszont egyre több játék.Pl kismoci,és társai :lol:
Mi amúgy voltunk 3 gyerekkel is nyaralni,és el fértünk szépen.(egy Tranzitban) :lol:

mimi12

Sziasztok!

Zsand, milyen volt a torna?

Ditke, köszi, ez ritka pillanatok egyike, hogy varrok... nem igazán van idő a két gyerek mellett, ezek is sokára fognak elkészülni :wink:

Dolli, a naptárat csináltattam. A mézespáleszt meg én csináltam, nem nagy kunszt, csak össze kellett önteni a kettőt és hagyni, hogy összeérjenek... :D
Kötés: én is csak sálat csinálok, pulcsi és társai már nekem is magas :wink: ja, sapit is csináltam már, az nem bonyolult, de amikor számolgatni kell.... :wink:
Örülök, hogy Gézu jobban van!

Bernus, akkor a Miklás hozza Zsófit?! :lol: :lol: Csizmába érkezik a kisasszony :lol: Bubó nekünk is nehezen jött össze, mi 3évet vártunk rá, mire megszületett....
Fotóalbumnak biztos örülni fognak a nagyszülők!!!!! A mi szüleinknek is nagyon tetszett, anyósom vitte magával mindenhova és mutogatta mindenkinek :wink:

Utazgatás: hát mi sokat megyünk anyuékhoz, de mindig annyi ruhát pakolok össze a gyerekeknek, meg lázcsillapító, lázmérő, ilyen olyan kellékek, hisz sosem lehet tudni mikor lesz szükség rá,..... most már két járgányt is vinni kell, mert a fiam nincs meg nélküle, Lili meg most kezdte el a motorozást :wink:
sylph

Zsand, Mimi!
Anyukám, anyósom ha jönnek, ha mi megyünk mindig szokott vmi finom sütit sütni. Az fel sem merült bennem, hogy én idén karácsonykor bármit is főzök. :-D Ez szerintem mindkettőjüknek teljesen evidens, hogy nekik kell hozni a kaját. És nagyon szívesen teszik. Egy szavamba kerülne és bármelyikük ideköltözne, hogy mosson-főzzön-takarítson ránk. :-D

Utazás: Hát szerintem Zsófi is viszonylag hamar hozzá kell hogy szokjon a jövés-menéshez. Szüleim Győrben, anyósom Zalaegerszegen lakik, nyaraló a Balcsin... Biztos, hogy 2-3 hónapos korában már elkezdjük hurcolni magunkkal.

Kép
Kép
lbernuska

Jaj Bernus.Majd meg látod,lehet ám,hogy szülés előtt 2 nappal jut eszedbe,8fogásos kajcsit csinálni :wink:
Én anno a lányommal is sokat jöttem mentem,és a Szabit is hurcoltuk mindenhová.Nekem valahogy tök természetes volt,hogy attol,hogy picink van,attol még jövünk megyünk,nyaralás hosszú hétvége,stb.
Mi ilyen jövős menősek vagyunk.

mimi12

Sziasztok Csajok!

Jó hírek!!! Tegnap jártam dokibácsinál és Zsófi befordult!!! Remélem már nem lesz nagyon kedve további mocorgáshoz és így marad a drága! Mérete átlagon felüli, de hát mi sem vagyunk picik. :-D

Főzés: Terhesség előtt imádtam főzni, most is megcsinálom, de koránt sem köt le annyira, mint rég... Remélem később visszatér a lelkesedés. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Bernus!
De jó!Tényleg jó hír,hogy Zsófi nem a popiját akarja először a nagyvilágnak meg mutatni :wink: Szerintem már nem fog meg vissza fordulni.Azért ilyenkor már egyre kisebb a helyük.Bár van ismerősöm,akinek faros volt a gyereke(őt császározták is)és az utolsó héten próbált meg fordulni,de nem sikerült neki.
Mekkora Zsófi,mit mondtak?

mimi12

Mimi!
Dokibácsim magánrendelésén csak a fej átmérőjét nézte és abból azt mondta, hogy 1700 g körül járunk. Az átlag meg kb. 1600 g. Ha minden jól megy, jövő héten még elmegyünk 4D-s UH-ra, ott több mindenét lemérik, abból talán pontosabban tudnak súlyt saccolni. Lehet csak a feje nagy. :-D Dehát én 174 cm magas vagyok, Apa 185 cm... nem is számítottunk pici babára. :-D

Én is remélem, hogy Zsófinak már nincs helye forgolódni. :-D Már most a gyomrom tetejénél rugdos, nem is értem, hogy hogyan fog még 2 hónapig elférni... :shock: :?

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Bernus, de jó, hogy Zsófi menetirányban van! Jó is az, mikor kirúgja a ház oldalát.... :wink: :D Nálam Lili volt ilyen, ha egy kicsit görnyedve ültem már is "szólt", hogy nem fér el. Jó nagyokat tudott rúgni a gyomromba is meg később a bordáimat feszengette.... :wink:

Utazás: mi is sokat mentünk a gyerekekkel mikor picik voltak, Bubó az élvezte/élvezi most is, figyeli az autókat. Lili viszont, a sötétet nem bírta, úgy üvöltött a kocsiban.... most már javult a helyzet. De kiváncsi leszek mi lesz télen, mikor hamar fog sötétedni. :roll:
sylph

Sziasztok,

ezen a fórumon új vagyok. Érd-Parkvárosba költöztünk a párommal a nyáron és 2 hete kisbabánk született, keresek olyan kismamikat, akik itt élnek és szivesen találkoznak, szerveznek közös programokat más kismamákkal, anyukákkal.
Meg lehet keresni itt a fórumon vagy akár MSN-en is.
üdv mindenkinek :)
Judit
naturale

Szia Judit!
Üdv köztünk!Mi is Parkvárosban lakunk :lol: De mi a legvégén,az autópályán túli részen.
Gratulálok a picitekhez!Kisfiú,kislány?Hogy vagy a szülés után?Mesélj valamit!

Csajok,merre van mindenki?Nagy itt a csend.
Mi hétvégén jól ki gyalogoltuk magunkat.SZombaton vásárolni voltunk,szinte egész nap,vasárnap pedig állatkertben.A Szabi most érett be az állatkertezésre.Kb 1 éve voltunk,akkor még nem igazán nézelődőtt,most kb 6órát voltunk ott,mindent meg kellett nézni,minden előtt meg állni.Nagyon tetszett.És nagyon szép lett az állatkert,és tök jó időnk volt.

mimi12

Judit!
Üdv nálunk!!! Gratulálok a babóhoz! Melyik kórházban szültél? Én benne vagyok a közös babás-mamás programokban, de ehhez még várnom kell pár hónapot. :-D Én dec. 8.-ra vagyok kiírva, Zsófink kb. akkor fog megszületni. Mi tavasszal vettünk egy házat Parkváros (leg)alsó részén, azóta élünk itt és nagyon élvezzük.

Noémi!
Tényleg jó kis állatkertezésnek való idő volt a hétvégén! 6 óra??? :shock: Nem semmi! Akkor tényleg nagyon tetszhetett Szabinak!!! :-D

Mi szombaton szüreten voltunk apósomnál, Biatorbágyon van hatalmas szőlője. Vasárnap meg megismerkedésünk 2. évfordulója volt Apával, kettesben (hármasban) töltöttük a napot, mi is kihasználtuk a szép időt és kirándultunk Dobogókőn, Dunakanyarban.

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Szia Judit! Gratulálok a babához!!!! Hogy hívják? Mesélj magatokról. Én is pocakosan költöztem ide :wink: márciusban lesz két éve, hogy itt lakunk. Lilmanó meg júniusban született.

Mimi, jó kis programotok volt! 6óra, nem semmi! Mi nyáron voltunk állatkertben, Bubó is nagyon élvezte. :lol:

Bernus, gratula az évfordulótokhoz! Hűűűű, nekünk áprilisban lesz kilenc éve, hogy megismerkedtünk....de rég is volt... :wink:

Mi hétvégén nem csináltunk semmit, szombaton barátnőmékhez mentünk át Sóskútra babanézőbe, vas.nap is itthon voltunk, játszottunk sokat a kertben, "futtattuk" a gyerekeket :wink: , párom sokat melózott a múlt héten, és elfáradt, nem volt kedvünk semmi programhoz. Ma meg nem alszik itthon :cry: :cry: :cry: konferencián tart előadást valahol vidéken, két napot. :cry:

Zsand, mi újság, hogy vagy?
sylph

Mimi

A budapesti állatkertben jártatok ??? 6 óra azért az már sport tevékenységnek is megfelel !!! :wink:
Budakeszi vadasparkban volt már valamelyikőtök , oda tervezünk a jövő héten kilátogatni ! :wink:

Ibernuska

Nekünk a házassági évfordulónk volt okt. elején de sajna romantika elmaradt, mert apuka dolgozott. :wink: (de majd bepótoljuk megígérte)

Én már hogy elfelejtettem ezeket a méreteket , fejkörfogat és a többi pedig nem is olyan régen volt és akkor milyen fontos dolog volt az életünkben !!!!Mennyire telik az idő ??? :wink:

Kép
kditke

Sziasztok!

Ezer éve nem jártam felétek.....nem túl jól alakultak a dolgok mostanában sajnos.
Gyerekkoromban allergiás asztmám volt amit elvileg kinöttem 15-16 éves koromra.....gyakorlatilag most így a terhesség alatt visszajött az allergia is meg az asztma is.
Egymás után jöttek a rohamok, úgyhogy pánikban rohangáltam az orvoshoz nehogy a baba (meg persze én se) oxigénhiányos állapotba kerüljön. Most kaptam rá gyógyszert......némileg normalizálódni látszik a helyzet, bár az allergia napi szinten támad....és nem jövök rá, hogy mi a franctól...már folyamatban vannak a vizsgálatok...majd kiderül.

Igyekszem mindent visszaolvasni amit írtatok!
Berni dec 8-ra vagy kiírva? Hú de izgi, nem sok van vissza, én egy hónappal későbbre.....
Sokat adnék ha már meglenne főleg most emiatt az örült asztma miatt.......

Szép napot nektek!
Peni

KépKép
peni

Sziasztok!
Jaj, de örülök, hogy vannak akik szivesen találkoznának velünk!
Szóval, mi a Szovátai utcában lakunk, bővebben inkább nem itt irom meg a cimet.
Kislányunk született szeptember 25-én, és borzalmasan unatkozom már itthon, gyakorlatilag csak a saját szüleimet látom itt, de őket is csak azért, mert velük lakunk. A férjem estig dolgozik a városban, igy egész nap ráérnénk bármikor találkozni.
Az Uzsoki kórházban szültem és sajnos császárral, mert a baba nem süllyedt le a szülőcsatornába, igy is a 41. hétre született meg. A műtét közben kiderült, hogy a kezére van tekeredve a köldökzsinór, meg a hátára, és azért nem tudott lesüllyedni, szóval igy volt biztonságos a szülés.
Amúgy borzalmas élmény volt az egész szülés, mert amikor befeküdtem a kórházba épp aznapra megfáztam, és nagyon durván náthás lettem, sokat köhögtem, fújtam az orrom stb... közben a mellem is kisebesedett és az is elkezdett nagyon fájni.
De most, hogy már eltelt 3 hét, mindent sokkal jobban látok, a mellem már nem sebes, nem fáj, a nátha is elmúlt és a varratszedés után a hasam is egész elviselhető.
Azt hiszem kezdetnek sokat is irtam :)
Szóval aki találkozna az irjon és megadom a számom, jó lenne egy kicsit sétálni menni, eddig még csak itt a kertbe toltam ki a picit.

üdv indenkinek
Judit
naturale

Sziasztok!

Tegnap jártunk az Istenhegyin 4D UH-n. Zsófival minden ok, és már tuti biztos, hogy kislány!!! :-D A méretei 2 héttel haladják meg a korát, szóval nem lesz kicsi baba, jól saccoltam, hogy nem nagyon kell majd 56-os ruci nekünk. :-D

Kép

És Zsófi végigvigyorogta a vizsgálatot! :-D Dokibácsi is nagyon élvezte!!! :-D

Sylph!
Köszönjük a gratut! :-D

Kditke!
Mi is majdnem lecsúsztunk a saját évfordulónk ünnepléséről. Eredetileg 2 naposra volt tervezve a szüret, de szerencsére végeztünk szombaton.

Peni!
Nem irigyellek az allergia+asztma kombináció miatt! Gondolom egy csomót idegeskedtél emiatt! Jobbulást neked!!! A parlagfű már szerintem nem okozhatja, mert én arra vagyok allergiás, és én "csak" augusztus-szeptember hónapokat kínlódtam végig.

Naturale!
Hát nem kezdődtek nálatok túl rózsásan a dolgok... de lényeg, hogy már jól vagy! A jövő hét nekem még jövős-menős lesz, de utána hétre megbeszélhetünk valami talit. Aztán meg jövőre tologathatjuk együtt a babákat. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Szia lbernuska,

oké, rendben, szivesen találkozunk Veled :)
Majd irj priviben amikor jó lesz és megadom a számom, vagy ird meg a tiédet.

üdv
Judit
naturale

Sziasztok!

Berni: Zsófi nagyon cuki, örülök, hogy minden rendben van veletek.....
Most látom, hogy már a 32. héten vagy?? Ejha, de rohan az idő.

Mi voltunk a múlt héten 4D-n nálunk is olyan másfél két héttel nagyobb a picúr mint kor szerint lennie "kéne". Bár nekem az első fiam is nagyon nagyon volt.....azért nem bánnám ha most kissebb lenne:-)

Naturale: Judit, nekem sincsenek sokkal jobb emlékeim a szülésről. Az én nagyfiam 5 éves, ő is császáros lett a mérete miatt, komoly téraránytalanság volt. Nem fért be a buksija a szülőcsatornába, nem tudott behelyezkedni, a mell sebesedés és a császár minden "áldása" is ismerős.....Nem irigyellek, de talán mostmár túl vagy a legrosszabb perióduson. Inenn már csak felfelé van út a picúrkáddal:-).
Az én pocaklakóm január elején fog csak megszületni de jövőre én is szívesen csatlakozom a sétálós mamikhoz:-).
Ki a gyerekorvosod? Mi a Benkó Mártához járunk.....én nagyon bírom a kicsit is hozzá akarom majd hordani.

Jó éjt Nektek!
Peni

KépKép
peni

szia peni :)

lbernuska sem szülte még meg a babát, attól még találkozunk, és te is csatlakozhatsz a nagyobbik gyermekedded, ha van kedved. Jó lenne pár szép napsütéses napot kifogni még.
A gyerekorvosom nevére nem emlékszem, csak egyszer találkoztunk vele eddig, csak azt tudom, hogy férfi. Amúgy jó fejnek tünik... aztán majd meglátjuk.
Hála égnek tényleg túlvagyok a nehéz napokon, most viszont nagyon mászkálós, beszélgetős kedvemben vagyok. Ja, néha meg rámjön a sirós depi, de igyekszem nem bőgni (a semmin).
Lehet, hogy épp ezért kerestem ezt a fórumot, és az emberek társaságát, mert talán nagyon "egyedül" érzem magam itt, ugye egy 3 hetes gyerekkel sokat nem lehet beszélgetni :D

peni, lbernuska ti melyik utcában laktok itt Érden? Csak kiváncsi vagyok mennyire vagyunk messze egymástól.

Egyébként kinél, hogy telnek a napok egy kisbabával?

üdv mindenkinek :)
Judit
naturale

Sziasztok!
Berni,jaj nagyon jó az uh kép!!Istenem de édes :lol:
Itt áll a Szabi,és mondja,hogy ott baba :lol:

mimi12

Sziasztok!
Mi jövőre szeretnénk Érden építkezni. Tudtok valamit, hogy az önkormányzat ad-e támogatást lakásépítésre és milyen feltételekkel?
anyisz

Sziasztok!

Judit: mi közel vagyunk egymáshoz. Én a Sóskúti úton lakom. NÉztünk házat a Szovátai úton is...amikor 2 éve ideköltöztünk. Nem tudom a házszámot egy világoszöld házikó volt, sötétzöld tetővel:).

Ha szép idő van összefuthatunk egy kis sétára vagy bármire. Ismerem a "semmiért sírós" 10 perceket.........sírjál ha jobb úgy.....el fog múlni:-). Én is kezdem már a sírást a semmiért....hát ez az áldott állapot áldatlan része:-). Én is akkor keztem chatelni fórumozni amikor SOma megszületett és egy szót nem tudtam senkihez szólni...érthető:-). Nagyon sok kedves anyukával és babával ismerkedtem így össze, és van ami azóta már barátság lett:-). Szóval jó kis hely ez itt :wink: .

KépKép
peni

Sziasztok Csajok!

Judit!
Majd elküldöm a számom priviben. Nekem kifejezetten jót fog tenni, ha látok testközelből egy pár hetes babát. :-D Jó lesz felkészülésnek. :-D

Mi a Burgundi utcában lakunk, az sincs túl messze tőletek.

A sírós időszak már rajtam is kiütközött! :-D Mindenen el tudom bőgni magam...

Segítséged nincs? Nálunk itt toporog az összes nagymama a küszöbön, hogy már mikor költözhet be hozzánk, hogy segítsen...

Noémi! Peni!
Zsófi nevében is köszönjük a dícséreteket! :-D Az orra ezen a képen picit sasnak tűnik, de a profiljáról készült képen egyértelműen látszik, hogy nem az! Remélem az én helyes kis pisze orromat örökli és nem Apa nagy nóziját. :-D

Peni!
A téraránytalanság abból következett nálatok, hogy te alacsony vagy, a baba meg túl nagy volt??? Én 174 cm vagyok, jó széles csípővel, szóval remélem nálunk nem lesz ilyen gond... Nagyon-nagyon szeretnék természetes úton szülni!

Anyisz!
Sajnos nem tudok segíteni, mi használt házat vettünk. Próbálj meg az építésügyi hivatalnál érdeklődni, ők tuti tudnak segíteni.

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Bernus, nagyon kis tündér Zsófi! Mikor mi voltunk Bálinttal ő olyan kis gonosz képet vágott.... :wink:

Peni, jobbulást!

Judit, sírós időszak nálam is volt, de elmúlik! :lol:

Lányok, elkezdődött..... :evil: :( nemrég beszélgettünk a penészedésről.... nálunk megindult, most, hogy pár napig hideg volt, csurog az ajtóról, az ablakokról a víz reggelente, Bálint szobájában és a fürdőben is megjelent
a penész. :evil: :evil: :evil: Küzdhetünk megint, azt hittem idén jobb lesz már.
sylph

Jajj, még azt akartam kérdezni, fiús anyukák....
Kuksi gondok voltak valakinél? Letapadásra gondolok. Mi most kenegetjük, huzigatjuk, a héten kellene visszamenni a dokinéninkhez, de még egy hetet várunk, aztán megpróbálja a dokinéni..... Félek/féltem Bubót az egésztől... Kinél, hogy van/volt?
sylph

Sziasztok!

Berni: nem abból eredt a téraránytalanság. Én is 174 cm vagyok, elég széles csípővel (sajna)......
A téraránytalanság abból adódott, hogy a kisfiam nagyon nagy baba volt....4650 gr és 60 cm.

Sylph: a kisfiamnak volt fitymaszűkülete (le volt tapadva) és volt egy kis úgynevezett "fék" is egy ilyen kis hárty a fitymája meg a fütyi teste között.....
Úgy oldódott meg a dolog hogy amikor sérvvel műtötték akkor a sebész doktornő megcsinálta a fütyit is....
Nem volt nagyon vészes a dolog, a bőrt fel lehetett húzni a műtét előtt is csak nagyon nehezen tudtuk visszahúzni :roll: de mostmár jól működik. Lehet hogy jobban jártak minnél hamarabb megcsináltatjátok ezt a fütyi ügyet....sajnos magától nem oldódik meg....mi is huzogattuk és próbálgattunk minden félét de nem jött be..... :roll: .

Berni: elhiszem, hogy szeretnél természetes úton szülni. Én is nagyon szerettem volna.....sajnos ember tervez.......aztán máshogy alakul. Kívánom, hogy minden úgy legyen ahogyan szeretnéd:-).

KépKép
peni

Sziasztok!

Bocs, kicsit eltűntem, de sajna úgy néz ki, hogy a betegségek nagyon megtalálnak minket mostanság. Múlt héten Törökbálinton voltunk a kórházban, mert Gézu befulladt, plussz van egy középfülgyulladásunk, amire az Augmentin egy hét alatt nem hatott, úgyhogy most kaptunk másik antibiotikumot, remélem, ezzel végre kikeveredünk a nyavalyákból, mert már nagyon elég volt belőle.

Sylph! A fütyis gondoktól én is tartok, pláne, miután a védőnéni és a dokinéni is azt mondta, hogy hűűűűűűűű, ez nagyon szűkös. De eddig még csak tornáztatást mondtak, nem tudom, mi lesz később.
Sajna nálunk is csurog a víz, pedig van páramentesítőnk. Penész még nincs szerencsére, csak az ágy mögött valami... ami nem tudom mi... húsz centi vastagon a földtől számítva. Az ágyat elhúztam a faltól, nem rosszabbodik a dolog, de meg kell, hogy nézessük.
És nagyon ügyi vagy, hogy így kitaláltad ezt a mézes páleszt! :)

Judit! Üdv a fórumon! :) Gratula a kisbabádhoz!
Ha sírás jön rád, jobb, ha sírsz, akkor hamarabb túl leszel rajta! Persze ha van alternatíva, pl sétálni a napsütésben vagy dumcsizni a fórumon, akkor inkább azt válaszd, de az elfojtás, nem mindig jó!
Fiam már nagy a Te babádhoz képest, amire emlékszem, amikor ilyen picuri volt, hogy nagyon sokat sétáltunk, az levezette a feszültséget, és jó volt büszke anyukának lenni. Ja, és én nagyon sokat aludtam az első időszakban, kb 4-5 hós koráig, amikor ő aludt, akkor én is, annyira ki voltam ütve.
Most nézem, merre esik az utcátok… hát ha a Ligetszépe építkezés nem áll le, akkor szomszédok lettünk volna. :) Most a Tulipánban lakunk.
Örülök, hogy a kezdeti nehézségeken túlvagy! Kinél szültél? Csak mert én is Uzsokis vagyok (Halász doki). :)

Ibernuska! Nagyon tündéri Zsófi! Milyen kis vigyorka! :)
Szüret… azt nagyon imádom! Anyuméknak volt egy kevés szőlője, de már sajna nincs meg. Pedig nagyon szerettem a szép őszi vagy akár kicsit nyálkásabb időben is szüretelni. Az ember egész nap levegőn volt, itta a mustot…nyami! :)
És szuper, hogy Zsófi menetirányban van! :)

Peni! Jajj! Durva ez az allergia meg asztma! Remélem, minden rendben lesz Veletek, és a pocakosság után sem jön vissza újra.

Kditke! Mi is a hétre terveztük a Vadaparkot (én imádom), de Gézu egészsége miatt még nem megyünk. Nagyon pocsék, hogy ezt a szép őszi időszakot végigbetegeskedjük.
Nekem is egyre többidőbe telik, mire eszembe jutnak az induló méretek, pedig egy éves koráig a havi mérési adatok is a fejemben voltak. :)

Mimi! Jó nagyot állatkerteztetek! Gondolom, kommentálta is Szabi a sok látnivalót! :) Mi is voltunk nyáron, tényleg nagyon szép lett, rég jártam már ott előtte.

Jajj lányok! De szeretném, ha a mi családunkban is meglehetne így oldani a Karácsonyozást! Mi tavaly 2-re mentünk anyósékhoz, viszont kikötöttem, hogy este 6-kor nálunk van gyertyagyújtás. Mondjuk lehet, hogy nem is szeretném, ha a hármas karácsonyunkba belerondítanának rokonok, úgyhogy inkább vállalom az utazgatást, úgy meghittebb lesz az este.

Zsand! Mizujs Veletek? Dorina és az ovi? Alakultok?

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok Csajok!
Most éjjel álmodtam először Zsófival. A pelenkázón feküdt, én épp a pelussal küzdöttem, nem tudtam, hogy a ragacsos rögzítőt hova kell nyomni, de harmadszori próbálkozásra sikerült! :-D Aztán adtam a pofijára egy puszit és mosolygott!!! Annyira jó volt!!!

Sylph!
Részvétem a penész miatt... Bubónak meg szorítok, hogy ne legyen nagy gond!!!

Peni!
És ez a téraránytalanság a szülés közben derült ki, vagy már programozott császárod volt? Soma hatalmas baba volt!!! :shock: Zétényt megpróbálhatod természetes úton megszülni, vagy ő már alapból császáros lesz?

Tekiroll!
Gézunak jobbulást! Szegénynek nagyon kijutott mostanában...

Kép
Kép
lbernuska

szia tekiroll,

tegnap este már kiengedtem a "fáradt gőzt" vagyis kisirtam magam, nem birtam már tovább, és tényleg jólesett, megnyugodtam. Viszont Viki alig birt elaludni, gondolom érezhette rajtam a feszültséget.

Én is nagyon álmos vagyok folyton, tudnék aludni akkor amikor a gyerek is alszik, csak nekem egy picivel több lenne a dolgom, halmozódik a vasalni való is pl, de még ma sem vasaltam ki. Talán majd holnap :D
Érden nem gond nekem közlekedni van kocsink. Majd a térképen megnézem azt a Tulipán utcát, mert fejből nem tudom merre lehet.
De talizhatunk máshol is. Priviben majd megirom a számom.

Halász dokit nem ismerem, én a Tiba dokinál szültem, ő ott az osztályvezető főorvos, de ő is csak helyettesitette az én dokimat, aki akkor épp szabin volt, az ő neve pedig dr. Garamvölgyi György, nem tudom ismered e, nem olyan rég van az Uzsokiban, korábban a Schöfiben dolgozott. :)

üdv mindenkinek
Judit
naturale

Ibernuska

Gyönyörű pofija van Zsófinak !!!!! :wink:

Tekiroll

Jobbulást Gézunak mielőbb !!!!!!! :wink:

Peni

Az én férjem is hatalmas volt 5 kg és 62 cm, ő is császárral született, és már írt és olvasott !!!! :P :wink:

Én úgy hallottam, hogy nem kötelető megint császározni lehet természetesen is szülni ha nem Óriás bébi megint !!!!

Naturale

Én még a mai napig sokkal érzékenyebb vagyok, csak a terhesség óta !!!!! :wink: :oops:

Sylph

Nálunk a férjem végezte a fütyis teendőket: állítólag mielőtt felhúzta volna kicsit mindig a két ujja közt morzsolgatta, így könnyebben hátra lehett húzni a bőrt !!!!(bocsi, de így tudtam érthetően leírni) :oops:

Megnéztem a Nasas festéket mi nagyon gondolkodunk rajta, mert nem akarok ennek a télnek is így nekimenni !!!!! :twisted: :evil:

Kép
kditke

Sziasztok!

Berni: nem tervezett császár volt. Vajúdtam 12 órát mire megcsászároztak. 12 óra alatt fél ujjnyit tágultam. SOma feje nem helyezkedett be a szülőcsatornába (nem fért be) hanem csak tolta buksival maga előtt........
A 12 órából 10-ben folyamatos fájásaim voltak (összefüggek, nem volt köztük szünet) sajnos mégsem tágultam.........
A doki amikor elindultak a fájásaim csinált egy utolso uh-t. Akkor azt mondta, hogy Soma kb 4 kiló és elvileg simán is megszülöm........hát nem jött össze sem a sima szülés sem a súly megsaccolása.
Azt mondta a nőgyógyászom, hogy van ami nem változik....az, hogy semennyire nem tágultam az genetikus sajnos és ez nem valószínű, hogy változik. Ha valakit azért császároznak pl. mert a baba nyakán van a köldökzsinór utána a többit simán szülheti ugye természetes úton......de nálam más a helyzet.
Abban maradtunk mindenesetre a dokival,hogy ha a baba várhatóan 4 kiló alatt marad akkor megpróbálom rendesen megszülni (amit nagyon szeretnék), ha 4 kiló fölé megy a súlya akkor szóba jön a tervezett császár (de nagyon szeretném megúszni mert az maga a pokol, mármint ami utána jön). De azt hiszem, hogy bármennyire is tervez az ember ....az, hogy végül hogyan alakul, kiszámíthatatlan.
MIndenesetre normál szülésre készülök:-). De elsődleges szempont (ahogyan minden kismamánál természetesen), hogy a baba a lehető legjobban járjon (meg persze a lehetőségekhez képest én is) :) .

Berni ti papás szülésre készültök?

KépKép
peni

Peni,

nem irigyellek, nekem még túl frissek az élményeim, megértem, hogy nem szeretnéd a császárt. Szurkolok, hogy sikerüljön a természetes szülés!

üdv,
Judit
naturale

Hahó csajok!
Nem vesztem ám el,csak el havazódtam.
Holnap el utazunk,és hétfőn jövök,trécselek kicsit veletek :lol:
Judit!A Garamvölgyinél szültél volna??
Arról ódákat regélnek.Én a Shöpfiben szültem a Szabit.Na arrol nem regélek ódákat.Bár a gyerek az első volt,csak olyan kis lepukkant korház volt :cry:

mimi12

szia mimi12,

hát igen, nála szültem volna, imádom mint embert és orvost, és sajnáltam, hogy épp szabin volt, de majd a következőt nála fogom :D
és 2 hét múlva megyek is hozzá kontrollra.
Amúgy a helyettese is nagyon tuti orvos, ajánlani tudom csak! A vágást már most alig látni, nagyon szép munkát végzett :)
kellemes délutánt :)
Judit
naturale

Sziasztok!

Lányok köszönöm a kuksi-infókat! Úgy féltem szegénykémet, de úgy néz ki nem kerülhetjük el a dokinénit. :(

Dolli, szegény Gézu :cry: jobbulást neki!!!!!

Judit, pihenj csak, ha úgy érzed! A vasalás, házimunka megvár... :wink: :lol: Nálam is szalad néha a kéró, de ha ki is takarítok, 10perc és nem látszik belőle semmi.... :wink: :)

Peni, nem semmi szülésed volt! Szorítok, hogy természetesen szülessen a kistesó! Nekem szerencsére simán ment mindkettő, bár Lili robbantott rendesen, pedig kisebb is volt mint Bubó.

Doki: én Jánosos voltam, az sem egy hűde kórház, de a dokimat én is csak dícsérni tudom! A világ legjobb nőgyogyija! Olyan édes volt, mikor varrt össze minden egyes öltésnél bocsánatot kért... :wink: Ja, és mindkétszer otthonról jött be :wink: Bubó szombaton született, Lili meg kedden, a szabadnapján.... :wink:

Mimi, jó utat, jó pihit!

Jó éjt lányok!
sylph

Sziasztok!

Ibernuska! Ez a küzdelem a pelenkával, bodykkal, rugikkal, fürdéssel álom ismerős... Már nagyon készülsz a babázásra. Én is sokat gyakoroltam álmomban, aztán egész jól sikerült a valóság. Bár néha azért volt szenvedés, de Gézu türelmes baba volt, sosem reklamált! :)

Sylph! Szurkolok Bubónak, hogy minél hamarabb túl legyen a kellemetlenségeken... És jól látom, hogy 3 éves? :) Isten éltesse a nagyfiút! :D
Én dokim is ez a bocsánatkérős fajta. :)

Judit! Hát nálam a vasalás volt az egyetlen, amit tutira megcsináltam (babaruhák kizárólag), a többit akkor, ha maradt erőm. Na jó, néha porszívózás, mert arra jót tudott aludni a baba. :lol:
Én dokim sem régi a kórházban, a bezárt Újpesti szülőotthonból ment át. Garamvölgyiről hallomásból tudok. Viszont a Tiba nem volt túl megnyerő. 38 hetesen bent feküdtem toxémia gyanúval, de nem volt ám az, csak felment a vérnyomásom, ha felhúztak. :) És a Tiba gondolta, hogy meg kéne piszkálni a babát, hogy kibújjon. Hát menten rosszul lettem, Csapó doki "védett meg" minket!

Peni! Én is szurkolok, hogy sikerüljön a természetes út. Szerintem nekem a második programozott császár lesz, bár nem vagyok nőgyógyász... de alig várom, hogy már a szülés módjáról beszélhessek a dokimmal. :lol:
A súly megsaccolása szerintem nem erőssége a dokiknak. Nálam 38. hétben már 3500 körülre tippelték, úgyhogy készültünk egy 4 kilós babára, és 3450-nel született. Fél kiló eltérés simán benne van a pakliban, ahogy észrevettem. Mellettem fekvő lányzóét meg alulbecsülték, aggódtak, milyen kis súlya van, aztán nem is volt vészes! :)

Kditke! Nem semmi méretes baba volt a férjed! :) És jó, hogy a férjed bevállalja a kukis teendőket. Nekem nagyon nehezen sikerült rábeszélni, hogy néha, ha épp ő van bent a fürdőben a csibével, akkor ugyanmár legyen kedves! :lol:

Mimi! Jó pihit! :)

És mindenkinek nagyon kellemes hosszú hétvégét!

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Dolli: igazad van a súlyt nagyon nem jól saccolják, nekem is fél kg eltérés volt benne. A hosszúságot egészen pontosan tudják de a súlyt sajnos nem. Hát ez a meglepetés része a dolognak:-) Úgyis már szinte mindent tudunk ezekről a kis manókról mire világra jönnek. MÉg az aruckat is látjuk......legalább a súlyuk meglepi.:-).

Aranyosak vagytok, hogy drukkoltok a természetes szülés sikerességéért. Nem csinálok belőle elvi kérdést hiszen tudom hogy amikor a fiam született akkor sem rajtam múlt, én nagyon akartam....dehát sajna. Viszont a felépülés szempontjából mégis jobb lenne természetesen szülni.......meg egyébként is azt úgy találta ki a természet :wink: .

Jó pihit mindenkinek a hoszzú hétvégére!!

KépKép
peni

Sziasztok! Elnézést a zavarásért!
Egy fotoretusálással foglalkozó oldalt szeretnék a figyelmetekbe ajánlani:
http://www.photoretus.mlap.hu/
- régi, megfakult, elszíneződött, rongyos képek felújítása
- képek megyszépítése, rengeteg lehetőséggel
- montázsképek készítése babáról, esküvőről
Kérlek nézz körül nálunk, nagyon korrekt áron dolgozunk!
Kép
photoretus

Sziasztok!

Dolli, köszönjük szépen! Igen, most 3 éves.... el sem hiszem, olyan hamar elrepült ez a 3év....

Kinek hogy telt a hosszú hétvége?

Nálunk szülinapi buli vol, ami jól sikerült, itt volt az egész család.
Pénteken meg Nox koncerten voltunk az is szuper volt! Szóval a miénk tartalmas volt :wink:

Jaj, képzeljétek csütörtökön megyünk a gyereksebészetre, :( egyenlőre csak megnézik a kukit, de már előre félek. :cry: :cry: :cry:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sylph 2012.02.19 16:58-kor.
sylph

Sziasztok,

Mi is Érden, pontosabban Parkvárosban, lakunk, most fedeztem fel ezt a topikot, egy másikba már régen írok.
Nem lenne baj ha csatlakoznék, látom azért az én fiammal egykorú gyerköcök is vannak.
Szoktunk sétálni, bár legtöbbször most már gyalog, csak a környező utcákban, illetve játszóterezni néha.
Szóval hátha lakik itt valaki a közelben.

Kép
Kép
nektarin

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?