2001.07.31 09:52
Szerző: Anonymous
Kedves Lanyok,
Szeretnem en is megosztani Veletek 5 het ( 06.15.-07.22.) tapasztalatait a Kutvolgyirol.
Nekem 3 orvos volt nagyon szimpatikus: Meszaros doktor, a valasztott orvosom, Vida doktor es Toth doktor. Vida doktorrol mar minden jot leirtak elottem, csak azt nem, hogy a betegek fele legalabb egyszer vele vagy rola almodik. ( Egy kicsit emlekeztetett engem Udo-ra a Feketeerdo Klinikarol.) Ok harman kepviselik azt az uj iranyvonalat, amire egyre nagyobb igeny van a betegek reszerol. Lehet, hogy fiatalsaguknak koszonheto hogy meg nonek tekintik a betegeket. Kommunikalnak a pacienssel, partnernek es nem kiszolgaltatott, ostoba lenynek tekintik. Kozlekenyek, erthetoen, hetkoznapi nyelven mondjak el, hogy mi tortenik az ember lanyaval, mire szamitson, milyen veszelyek vannak. Ok harman tudjak, hogy a bizonytalansag mennyire felorli az idegeket. Mindemellett kozvetlenek, de nem tolakodo modon, van humoruk, viccelodnek es altalaban jo kedelyuek. Ez a jokedv, ami sugarzik beloluk, atragad a betegekre is, es meghatarozza a korhazban toltott napok hangulatat. Azt is erezni lehet rajtuk, hogy magasfoku szakmai ismerettel rendelkeznek. Szeretik a hivatasukat, elegedettek dontesukkel. Ezzel szemben nehany idosebb orvos mar belefasult, van olyan, aki mar megbanta, hogy ezt a palyat valasztotta, de nem valtoztat, inkabb a betegeket bunteti. Meg kell emliteni az egyetlen not az orvosok kozott: Babinszky doktornot. Rola is csak jot irhatok: remekul megallja helyet a ferfiak kozott, nagyon figyelmesen vegighallgat minden panaszt, maximalisan segitokesz, kedves, mosolygos, a belole arado nyugalom megnyugtatja a betegeket is. Ennyit az orvosokrol.
Zsoka novernek vannak jobb napjai is, sot, van akivel kifejezetten kedves, figyelmes. (Nem en voltam, de lattam!) Egyebkent o az osztaly animatora, nelkule a kismamak csak fekudnenek. O viszont mozgatja oket, egy kis eletet visz a hetkoznapokba. Csak felfogas kerdese, hogy ezt sokan (szinte mindenki) maceralasnak, ugraltatasnak eli meg. Az osszes tobbi szuleszno - nover – akar a szuloszoban, akar az osztalyon – nagyon kedves, segitokesz, egyutterzo, kozlekeny. Mindez igaz a csecsemos noverekre is. Bar Anna nover kisse tudomanyos megkozelitese es szajbaragos stilusa nekem furcsa volt, de el kell ismerni, minden kerdesre korultekinto, kimerito valaszt adott. S ha elengedte magat es meg viccelt is, akkor egeszen emberi lett, elvesztette ormesteri hatasat. Legszimpatikusabb Judit volt, annyi szeretettel bant a babakkal, hogy orom volt rabizni a csemetet, az ember tudta, hogy jo kezekbe adja.
Meg egy nagyon kedves dolgozoval talalkoztam, a dietas noverrel, Rezes Katalinnal. O is rendkivuli elhivatottsaggal vegzi munkajat, a kivansagokat a lehetosegekhez merten teljesiti, de az eloirt dietakat szigoruan betartatja, a valtoztatasokat azonnal megbeszeli a beteggel.
A fonover is vegtelenul kedves, ha barmi problemaval hozza fordultunk, azt azonnal elintezte vagy a vegere jart.
De azert voltak negativ benyomasok is, ilyen peldaul a foorvos szemelytelensege nagyvizit alkalmaval. Termeszetes, hogy minden eset nem lehet a fejeben, de az agyban fekvo betegnek jol esne, ha legalabb ranezne a professzor, amikor rola beszelnek. Az is olyan furcsa erzes, hogy ilyenkor a beteg megszunik ember lenni, csak statusza van, vagyis hogy miert fekszik ott, ahol fekszik.
Szemely szerint jol ereztem magam, egy percig sem bantam meg, hogy ezt a korhazat valasztottam. Szerencsere nagyon jo beteg-tarsasag verodott ossze. Az is sokat szamit, hogy ki miert kenyszerul elvezni a korhaz vendegszeretetet. Engem csak az ikerterhessegem okan fektetett be az orvosom, ami abszolut problemamentesen zajlott. Sajnos csaszarmetszessel szulettek a fiaim, de ezt mar a legelejen tisztaztuk, ugyanis az elso fiam is igy jott a vilagra. A mutet utani het rosszabb volt szamomra mint az elozoek, de a ket aprosag minden kenyelmetlensegert karpotol.
Szoval a lenyeg, hogy szerintem is nagyon jo ez a korhaz, es mindenkinek csak ajanlani tudom.
Elnezest, kicsit hosszura sikerult a beszamolo.
Mindenkinek jo egeszseget es kellemes ott tartozkodast kivanok.
Gabi