bölcsis szülői:
szerintem nem fogom tudni írásban visszaadni a hangulatát..
volt egy anyuka, aki azt hitte, h. a 12+12 szülőből álló csoportszülői helyett ő egy one-man-showt tarthat.
közös témáknál, általános ismertetőnél az új anyukák részére, folyamatosan közbeszólt, h. az Ákoska így , meg az Ákoska úgy.
ja Ákoska nem szobatiszta és egy hangot nem beszél (2,5 éves), de ilyen anyuka mellett nem is csoda.
részleteiben kifejtette, h. Ákoskát hogy próbálta rávezetni a bili ill. wc használatára, és ő személy szerint is bemutatta, h. hogy kell. (na most ez 23 másik szülőt este 6-kor hol érdekel ?)
amikor a kajáról esett szó (ált.ismertető), akkor rákérdezett a g.nőkre, h. Ákoska mit eszik, főzelék v. más, és hogy ő otthon nem reggeliztet, szintén részleteiben menően.
én itt már kb. így forgattam a szemeim
, mert nem bírom az ilyen típusú exhibicionizmust, plusz azt, h. asziszi, h. csak az ő gyereke jár bölcsibe, és mindenki ő értük van.
aztán ketté vált a csoport 12 / 12 szülőre, mi maradtunk a mi két g.nőnkkel, naná, h. ez az anyuka is a mi csoportunkba jár (nem is tudtam, most szoktak be).
ezzel indított:
"hát ő tudja, h. egy csodabogár, és furcsát fog kérni, de megkéri a T.szülőket, h. a taknyos /köhögős gyereket ne hozzák le, mert nem csak Ákoska , de ő is beteg lesz"
és múltkor is, bár bizonyítani sajnos nem tudja h. a bölcsiből származik a vírus (muhhahaha), 3 hétig nyomta az ágyat.
na most a bölcsiben íratlan szabály, h. mindenki addig viszi a gyerekét, amíg nem lázas. mert egy pici kuckucnál meg hapcinál senki nem teheti meg, aki dolgozik, h. otthon maradjon.
ilyen alapon én tavaly kb. 3-4 hónapot egyhuzamban nem dolgoztam volna.
mondtam is neki (már elég felpaprikázva az előzőek után), h. én ezt nem tudom neked garantálni, és itt ez eddig így megy.
én is utálom, ha látom a más taknyos gyerekét, de tudom, h. én is le fogom vinni Laurát, amíg nem lázas, így kialakult eddig egy kölcsönös megértés a csoportban.
aztán a g.nő lebuktatta, mert kiderült, h. Ákoskát orvosi igazolás nélkül akarta lehozni (pont ő).
a "régi" anyukákkal meg cinkosan mosolyogtunk.
ha még érdekel vkit, a továbbiak, akit nem, az görgessen át:
Ákoskát megharapták, és fel volt háborodva ezen, h. milyen intézmény ez, ahol harapnak. amúgy egy állati rendes családból származó kislány, de hát a gyerekek ilyenek.
és patáliázott, h. nem volt az üzenőbe ez külön beírva
(miért, nem volt szemmel látható ??
és elég az, h. a g.nő szóban tájékoztatta a szülőt ?)
és ugye Rózsa néni külön elmagyarázta a harapós kislánynak h. ezt nem szabad ?
(amúgy igen, én amikor szoktattam, folyamatosan így tanítják a vadócabb gyereket, h. utána elmagyarázzák neki, majd odaviszik a "sértetthez" bocsánatot kérni és megsimogatni stb...)
3. Ákoska miért nem vihet be alvós tárgyat ? és különben is, más miért nem adja neki oda az övét ????? (jó, majd megbeszélem Laurával otthon...
)
mondták a g.nők, h. mindenki csak alvós nyunyát visz, attól meg nem szívesen válik meg...
erre ő: ja igen, azért nem hoztunk eddig sem, a FELÜLFERTŐZŐDÉS miatt !!!
na itt akaratlanul is hangosan felnevettem...
aki lemegy a bányába miért panaszkodik, h. sötét van ????
maradjon otthon az ilyen túlféltő anyuka... ne hozza közösségbe, főleg ne államiba... na mindegy.
az ilyen típusú az, aki mindig a lebetegebb lesz, illetve ő fogja a legtaknyosabban lehozni.
utána rámkérdezett, h rajta nevetek-e, mondtam nem...
hát ennyi volt...