sziasztok!
Mali, sajnálom, hogy nem jó a cukrod! De próbálj meg kevesebbet idegeskedni. Tudom, könnyű mondani... Pont én is mostanában akartam rákérdezni, hogy mi van veletek, hogy vagytok. Mikor én szültem, fél egykor mentünk be, mi voltunk az ötödikek. Szóval telt ház, de volt szobánk, mondjuk miattunk senkit nem kellett kipaterolni, pont akkor ment el egy anyuka az osztályra. Szerintem fontos a fogadott szülésznő ebben a nagy tumultusban. Nekem volt, és teljesen, maximálisan meg voltam, voltunk vele elégedve. Ha egyszer lesz harmadik bébi, és még Éva néni is itt fog dolgozni, biztos, hogy megint őt kérem meg. Viszont utána a nőgyógyászatra kerültem, 6 ágyasba,mert nem volt a szülészeten hely. Egész végig ott ragadtam, hiába kérdezgettem minden nap, hogy van-e hely, nem volt...pedig eredetileg 2 ágyasra pályáztam. Hát álom maradt.
Andi, örülök, hogy jól érezte magát a leányzó, viszont nekem is szemet szúrt, hogy első nap már ott is aludt Bogi???Akkor tényleg nincs év közben szoktatás, mint már írtad???
Giga, sajnálom a nagybátyádat, remélem, a tejcsi fog segíteni neki. Tényleg nem rossz az íze, én is kóstoltam
Nem gondoltam, hogy ennyi sok gyerkőccel jártok hasonló cipőben szobatisztaság ügyén. Nekünk nyáron már elég jól ment, a kaki mindig a bilibe, pisi, ha figyeltem rá, akkor bilibe, különben sokszor bugyiba. Bár sokszor szólt is, de a játék azért fontosabb, így nincs idő ilyen földi dolgokkal foglalkozni, mint szólni anyának, egyszerűbb a bugyiba pisilni
Aztán
egy idő után nagyon kevésszer szólt, meg megszületett Anna, és a szitu ugyan az lett, mint Kláriéknál, se időm, se energiám állandóan lesni, meg kérdezgetni, bilire ültetni, meg nadrágot cserélni. Így visszakerült a pelus, ami egyáltalán nem zavarja. De a kakinál mindig szól, és wc-be kakil szűkítővel. Így nem izgatom magama pelus miatt, majd később
Henus, hát nem tudom, mit lehetne tenni az alvással. Nálunk úgy van, hogy mostanában elég sokszor nem alszik délután, és akkor nyolckor már kidől. Ha meg alszik, akkor fél10 fele. De ha későn alszik délután, azt nem szeretem, mert akkor kukorékol sokáig. Nem tudom igazából, hogy jó e egy két évesnek, ha 12 órát fent van, és 12-t alszik?? Minden nap megpróbálom altatni, de nem mindig alszik el. És amikor Szonja nem alszik délután(írtad, hogy nálatok is van ilyen)akkor utána nem áll vissza a rend? Mert akkor hamarabb elfárad. Egyébként ti is baglyok vagytok? Én alap esetben igen, de most húzok aludni, mikor a lányok elaludtak, alszom, ameddig lehet...
Tegnap ültünk családi életünkben először négyen az autóban. Tiszta jó volt. Két gyerkőc hátul, mi elöl. (Azért nagy szám ez, mert eddig én mindig Sára mellett utaztam.)Vásárolni voltunk egy babanagykerben, meg az Auchanban. Annyira jó, 10 perc tőlünk az Auchan az MO-on
Már szülni menni is azon terveztünk, de csak hazajönni tudtunk rajta. Addigra adták át.
Nircee, Klári, nektek nem pöttyösek a Picik? Anna babám tele van pöttyökkel. Anyatejes pöttyök keverednek egy ""durvább "változattal. Mintha pattanások lennének...Annyira félek, hogy ugyan azt a mizériát kell végigcsinálni, mint Sárikánál.
Ma megmutatom a dokinak.
Most magamat idézem régebbről: "Sára babám pöttyeivel kapcsolatban pedig kiderült, hogy nem egyszerű anyatejes kiütés, mert továbbterjedt a fejbőrére, a mellkasára, és a hátára is. Szinte órák alat. Úgy hogy elvittük az orvoshoz, mondta, hogy ez már fertőzés, de gőzöm sincs, hogy szedhette össze, hiszenmindent úgy csináltam, ahogy kell. Dokinéni szerint vagy a mosóportól van. vagy a kórházból hozhattuk haza. Most nem szabad mosószerrel mosni a ruháit, sak 60 fok, ill kifőzés. Kapott élénk pirps fertőtlenitő folyadékot, azzal kell bekenni fürdés eőtt, és után, majd hintőpor. Ja, és nem jön le a bőrről most szegénykém egész arca vövös,a haja szintén olyan, mintha vörösre lenne festve." Kép van róla a 34. oldalon. Szóval nem szeretném, ha megint ez lenne. Pedig növényi alapú babamosóporral, öblítő nélkül mosom a ruháit. Tehát még a mosószertől sem lehetne...
Szép napot mindenkinek!