Sziasztok!
Azt hiszem, most kivívom az FLP-forgalmazók örökös utálatát (én is az volnék...
), de úgy gondolom, az igazság kedvéért le kell írnom az alábbi történetet.
Elsõ terhességem ötödik hónapjában 3 napot töltöttük a nagynénéméknél, aki lelkes terjesztõje és fogyasztója az aloe verás termékeknek. Minden reggel itatott velem is fél deci gélt. Harmadik napon, ebédkor iszonyatos alhasi görcseim támadtak, ilyen erõs görcsöket legközelebb csak a szülésnél éreztem. (A terhesség alatt egyébként egyáltalán nem voltak görcseim.)
Ahogy jöttek, úgy el is múltak a görcsök, én azt hittem, terhesség alatt ez természetes lehet. A kislányom egészségesen megszületett, és már fél éves is elmúlt, mikor a Mester Kiadó Családorvos c. kiadványában a következõ bekezdésre bukkantam:
"FIGYELEM! Terhesség alatt a vastagbélben ható hashajtó szerek, így az aloé szedése is ellenjavallott. A növényben található antracénszármazékok nemcsak a vastagbelet ingerlik mozgásra, hanem reflexesen a méhizomzatot is összehúzódásra késztetik. Ezért az aloé alkalmazása terhességben vetélést, koraszülést okozhat." Amikor ezt elolvastam, majdnem kiejtettem a könyvet a kezembõl. Mi lett volna, ha nem 3 napig, hanem pl. 1 hétig vendégeskedtünk volna náluk?
Szóval, én azóta (érthetõ módon) idegenkedem az FLP-tõl, és bár (engedve a rábeszélésnek) beléptem a forgalmazók közé, valahogy még nem vitt rá a lélek, hogy bárkinek is adjak el belõle. Terheseknek, szoptatós anyáknak vagy gyerekeknek én nem is ajánlanám.
Sziasztok: Laura