Új privát üzeneted érkezett!

MégegyKata, szia! Úgy tudom, hogy terhesség alatt 4X kötelezõ elmenni a védõnõhöz, így jogosult az ember lánya a mindenféle juttatásra. Az én védõnõm is amugy ilyen lelkiismeretes, mint a tiéd, nekem is azt mondta, hogy havonta menjek.

Beja
Beja

Sziasztok!

Beja!
Bocs, hogy belekotyogok,de en ugy tudom,hogy 4X kotelezo elmenni tanácsadásra, es ez nem feltetlenul csak a vedononel tortenhet, ha az orvoshoz mesz az is beleszamit,es a vegen is az orvos adja az igazolast, bar az is lehet,hogy en ertettem felre valamit.

Niki!
Elolvastam a Kutvolgyis topicot.Nem ugyanaz az orvosunk,(ha Te vagy az a Niki aki ott van) de akihez en jarok az is nagyon rendes, bar ezek szerint nem annyira ismert.Kép

Irigylem azokat akik nemreg lattak UH a picikejuket, en is ugy szeretnem mar latni de majd csak aug.20-a utan megyek.Kép
Tiduj
Tiduj

MégegyKata,

Nekem is havonta kell járnom védőnőhöz és a doki is megnéz havonta. Szerintem ez nem olyan sok, meg az ember lány a legalább megnyugszik egy-egy ilyen megnézés után, hogy nincs baj.
Pussz,
Évike
Évike20

Na sziasztok, most beszéltem a kórházzal. az értékeket nem mondta a doki, de azt mondta, teljesen tökéletes minden, mint a nagykönyvben. KépKép
Tudjátok, nekem olyan nagy élmény, hogy bár egyébként mindneféle nyavalyáim vannak, a vérképem sosem volt jó, mindenféle nogyógyászati dolgokkal is bajaim voltak, minden fertozést mindig összeszedtem stb. - mióta itt van velem a kiskutya, azóta minden teljesen, tökéletesen rendben van. Még a vérképem is teljesen rendben van, pedig néhány éve még papírt kaptam arról, hogy nem szabad vért adnom, mert inkább a paradicsomlére hasonlít. Szóval a kiskutya valósággal meggyógyítja a mamáját, úgy látszik.

A másik meg, hogy annyira rendes volt ez a teljesen idegen doki, hogy utánanézett, meg minden, még meg is kérdeztem tole egy-két dolgot, kedvesen, türelmesen válaszolgatott, pedig nem is ismer és csak véletlenül o vette fel tegnap a telefont, mikor a saját doktoromat kerestem. Ez is jó élmény volt.

Na puszi mindenkinek

mégegykata
mégegykata 18

Szia Tiduj!
Igen én vagyok. Kép
Niki K.
NK.

Szia Kata!
Örülök, hogy minden rendben van!
Nekem is jók a tapasztalataim az "idegen orvosokkal". Én is mástól tudtam meg az AFP-met, és akkoriban voltak a fogproblémáim is, így én is megérdeklodtem mit tegyek Kép Jó, hogy ilyen rendesek nem? Lehet, hogy pont Tiduj doktora volt Kép
Akkor 13-a után genetikai UH. Olyan érdekes, még a gyomrát is láttuk (megmutatta, meg az ajkait) csak a nemiségét takarta el számunkra. Bár a dr. látott valami sajátosat.
Sziasztok lányok, mára elköszönök, ebéd után védonénizek.
Vigyázzatok magatokra!
Puszi mindenkinek: Niki K.
NikiK.

Sziasztok!

Niki K.! Hát, én nem tudnám megmondani mit láttam... A Pocaklakó a hátán feküdt, felhúzva, a hasa elött keresztben voltak a lábai, szóval adott volt a tökéletes rálátás. Volt is ott (talán) valami kis maszat... A férjem (ö állt mellettem, tehát kicsit közelebb is volt a monitorhoz, meg egyébként is jobban lát, mint én) állítja, hogy ö tisztán látott minden részletet, de azért ezt csak azután jelentette ki, hogy az UH-t csináló hölgy megmondta, hogy fiú... Kép Szóval az alapján, amit én láttam, akár kislány is lehetne, de akik rajtam kívül látták, egybehangzóan állítják, hogy fiú! Kép

Judó! Remélem igazad lesz, mert eddig azt hittem mindegy, de amióta megmondták, hogy fiú, a férjem szinte röpköd a boldogságtól. Nagyon sajnálnám öt is és a Pocaklakót is, ha csalódnia kellene...

A védönönél én már régen nem voltam, amikor legutóbb nála jártam, elfelejtette (?) megmondani, hogy mikor menjek legközelebb, én meg nem nagyon ugrálok, hogy mehessek. Igazából semmi értelmeset soha nem csinált, testsúly és vérnyomás mérésen kívül legfeljebb tanácsokkal látott el, azzal meg tele van a padlás... Kép Minden értelmes dolgot a terhesgondozóban csinálnak, de szeptember közepéig most végre oda se kell mennem.

Márti
Márti

Sziasztok !

Beja , remélem elolvasod, amit most írok.
Holnap , akkor kettőtől kezdődik a torna, de kell a dokitól egy orvosi igazolás , hogy járhatunk. Én már beszéltem a Herczeg dokival , 13.30-kor kell vele találkozni az ambulancián és ő ad egy igazolást. Kell hozzá a kiskönyv is!!
Úgy emléxem te is a Herczeg dokihoz jársz, akkor legalább ezt is letudjuk.
A számodat bocs , de úgy elhagytam, egyébként hívnálak!!!

Sziasztok: Király Kati
Király Kati

Évike, Beja, többiek - a doktorhoz járást én sem bánom, én akár sokkal töbsbzör is mennék hozzá, engem is mindig megnyugtat, meg egyébként is olyan jó valakivel megbeszélni ezt az egészet, és ez a mi doktorunk, mint már nagyon sokszor írtuk, remek ember, akivel meg is lehet beszélni mindent, kedves, figyelmes stb.

De a védono??? Az csak ráállít a mérlegre, meg nyomatja a rizsát, hogy egyek sok gyümölcsöt meg ilyenek. És mindehhez képest haza kell mennem miatt a falumba, szabadnapot kell kivenni stb. Szóval szerintem annak nem sok értelme van. Mindegy, holnap elmegyek, de az augusztusit lehet, hogy elbliccelem... :-))
mégegykata 18

Hogy vagytok ti a kismama-nadrágokkal? Nekem van ketto, a rendes gatyóim már nem használhatóak, már a cippet sem tudom felhúzni, szóval reménytelen, el is pakoltam oket. Na de a kismam gatyók meg túl nagyok még, állanóan csúszkálnak. Foleg az, amelyik nem megkötos. A megkötos viszont inkább olyan melegítonaci féleség, abban mégsem járhatok dolgozni! (egy minisztériumba...) Most viszon hogy ilyen huvösebb az ido, nem nagyon van kedvem szoknyát húzni, mert a harisnyába beleizzadok, anélkül meg félek a felfázástól. Most vegyek még egy gatyót? Azért annyira nem megy jól! na mindegy, igyekszem növeszteni a pocakot, aztán majd nem csúsznak le a nacik. Igaz?
mégegykata 18

Mégegykata!

Jot mosolyogtam azon amit irtal!En is pont ebben a cipoben jarok.Multkor elhataroztam, hogy kicsit "kicsipem" magam es felveszek egy szoknyat, de jo nagyot koppantam, mert nem tudtam behuzni a cipzarat.
Te is a Kutvolgyibe jarsz?Csak nem a GM-ban dolgozol?
Bocs, ezt csak ugy kerdeztem.Kép
Tiduj
Tiduj

Sziasztok!

Védönö: Én eddig csak egyszer voltam nála, és azt mondta, ha meglesz az AFP akkor hívjam fel telefonon, hogy bediktáljam. Eddig szabin volt, ma hívtam fel. Mondta, hogy ok, jo az eredmény, leszek szives augusztus 31-én befáradni hozzá. Ha ilyen tempoban kiváncsi rám, megszülöm a babát, mire ujra látni fog. Eléggé elhanyagolja a kismamáit, roppant nyegle egy fruska. Saját gyereke nincs, nyomatja a tankönyvi szöveget, amit megtanult annak idején. Ugyhogy elkönyveltem, Rám a védönéni nem kiváncsi, Kép csak a doktor. Kép

Tegnap voltam fogorvosnál, szerintem ejtsétek meg Ti is, ha még nem voltatok. Azt mondta, hogy sok kismama megirigyelhetné a fogaimat,mert annyira jok. Pedig nagyon aggodtam miatta, féltem, hogy talál valamit. De csak a fogkövet szedte le, amugy minden rendben van. Egyébként magamtol mentem, nekem eddig senki nem mondta, hogy oda is el kell menni. Csak akkor kezdett gyanus lenni, a dolog, mikor elkérték a kiskönyvemet, és bepecsételték,hogy ott voltam, és minden rendben. Örülök, hogy ennyivel megusztam, remélem, Nálatok sem lesz semmi baj. KépKépKépKép

Pusz,

Niki (20)Kép
Niki

Szia Tiduj!

Te kihez jársz? Mármint orvoshoz.

Rita
Rita

Rita!

Én Dr Tóth Ferenchez járok!Szerintem nagyon kedves, szegényt szinte minden héten hívtam eddig mobilon, ha volt valami bajom, remélem mostmar nem lesz. En nem nagyon valogattam orvost, Ot egy masik doki ajanlotta, akinel eloszor voltam rendelesen.
T.
Tiduj

Mégegykata,

nekem van egy fehér és egy fekete gumis derekú nadrágom. Azok még tökéletesen feljönnek és rendesen lehet őket hordani munkába is. Szoknyákból is gumis derekúakat vettem. Nem olyan ténsasszonyosak, hanem normális szűkebb fazon csak gumis derék és rugalmas anyag. Ha tudsz varrni a lapszoknya is nagyon bejön. Sokáig hordható, mert ugye a csak felcsvarni kell. Szerintem elég csini is.
Pussz,
Évike
Évike20

Sziasztok!

Védönöhöz nekem minden hónapban kell járnom. És ha az orvosotoknál nem csinálnak vizelet, vérnyomás és súlymérést, akkor igenis, vegyétek komolyan. A vizeletböl rengeteg mindent ki lehet mutatni. Egy esetleges cukrot, gennyet, és ami nagyon-nagyon fontos, fehérjét. És tudjátok, a fehérje, a magas vérnyomás, a túlzott vizesedés a toxémia jele lehet, ami legrosszabb esetben halálos is lehet. Úgyhogy ne hanyagoljátok el. Én 5 perc alatt végzek a védönönél, ki lehet birni. A szövegelésével meg nem kell foglalkozni, az orvos úgyis megnézi az eredményt, és szól, ha valami nem jó.
Fontoljátok meg!

Sziasztok
BGabi

<pre>
Cseri 1.c. 37 hét Pécs 34 év aug. 10. 3.b.
Lkriszta 36 hét Budapest 30 év aug. 18.
Tvica 34 hét 3 n Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 33 hét 5 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 31 hét 6 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 31 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 28 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 28 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 28 hét 1 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 27 hét 1 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 26 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 26 hét 0 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 24 hét 3 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 23 hét 5 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 23 hét 4 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 22 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 22 hét 1 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 21 hét 6 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 21 hét 5 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 21 hét 4 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 21 hét 4 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 20 hét 4 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 20 hét 2 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 20 hét 1 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 19 hét 4 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 19 hét 3 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 19 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 18 hét 1 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 18 hét 5 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 18 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 18 hét 5 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 18 hét 1 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata2 3.c. 18 hét 0 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 17 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 17 hét 0 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Mamacica 1.c. 15 hét 2 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 14 hét 5 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 15 hét 1 n Budapest 35 év jan. 20. 1.b.
Moncsi 1.c. 13 hét 6 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Klári 1.c. 12 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
TKriszta 1.c. 12 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Zsuzs 1.c. 12 hét Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 12 hét 1 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Kinga 1.c. 8 hét 5 n Maglód 33 év 4.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
</pre>
BGabi (bgabi)

Évike, én is rájöttem a lapszoknyára,a higaimét is elkunyeráltam (cserébe adtam nekik olyat, amit meg nem tudok már hordani). Nem tudom, nekem a gumis derekúak nyomják a hasamat - neked nem?

Tiduj, igen, mi Niki K-val ugyanahhoz a dokihoz járunk a Kútvölgyibe. Nem a GM-ben dolgozom, amúgy. Asszem minden minisztérium a Kútvölgyibe ad kártyát, nekemlegalábbis itt adták.

Gabi, annyira rendes vagy, hogy így vezeted a táblázatot! észrevettétek, hogy az elso helyen levok lassan már szülnek?? Cserinek, LKrisztának már nem sok van hátra, vajon mi lehet velük?
mégegykata 18

MéegyKata,

Nekem nem szorítják a hasam mert olyan vastag gumisak. Nem tudom mi az ilyen típusú guminak a pontos neve..

Lányok a 19-21 hét körül,
Ti meddig tervezitek, hogy dolgoztok? Én úgy tervezem hogy okt közepéig, utána kiveszem a két hét szabim és nov egyt&#337;l nov közepéig táppénz, utána meg anyasági. Hál Istennek már megvan az utódom, de csak szeptemberben lesz hivatalosan bejelentve, addig titokban kell tartani...Ti?
Évike
Évike20

Szia Évike!

Én ugyan még csak a 18. hetet taposom, de kb. úgy tervezem a munkabeszüntetést, ahogy te. Elég sokat kell tömegközlekednem a munkahelyemig, úgyhogy ha beáll a rossz idö, a csúszós utak és az infulenzajárvány, akkor én már inkább otthon maradok. Úgyis nagyon fázós vagyok, világ életemben arról álmodoztam, hogy szeptember végét&#337;l májusig ki se mozdulok a fütött lakásból... Kép

Márti
Márti

Mi - remélem - októberben kiköltözünk az új házunkba, és akkor én onnantól nem akarok már dolgozni, elmegyek táppénzre szülésig és onnantól kiveszem a szülési szabadságot. Aztán meg elmegyek gyedre, nem akarok dolgozni most egy darabig, inkább megpróbálok levelezon elvégezni még egy sulit, leginkább kertészetet. Majd meglátjuk. Na meg ugye szeretnénk mielobb egy kistestvért is a kiskutyának... KépKép
mégegykata 18

BGabi!
Köszi a gyorsaságodat!Mármint a táblázatba kerüléssel kapcsolatban, meg amúgy is!!
Ez a táblázat kész tanulmánytéma lehetne néhány szociológusnakKép)(kismamák életkora, mikor "jött" össze, hányadik baba....)
Vigyázzatok magatokra, Kismamák!
Üdv mindenkinek:Tmóni
tmóni (tmón

Sziasztok!

Niki K.: én elvileg láttam is a fütyijét, de amennyit én értek a dologhoz, ha azt mondja arra, hogy kislány, azt is elhiszem!!

cory
cory33

Sziasztok!

Megvan a vérvétel eredményeim nagy részeKép Minden eredményem jó lett, és védett vagyok toxoplazma fertözés ellen is, úgyhogy ma végre nyugodt szívvel megdögönyözöm a kutyámat isKép Végre tudom a vércsoportom is AB neg., a doki szerint ez a legritkább. Sajnos az ANTSZ-tõl még nem kaptak választ a májgyulladásos vizsgálat eredményérõl. Én is voltam már fogászaton, és tegnap a doki meg is dicsért, hogy végre egy rendes kismamaKép Mondtam, hogy repülögéppel megyünk nyaralni, és adott igazolást, hogy ha kötözködnének. Jövöhét kedden megyek UH-ra, már úgy izgulok, alig várom!

Én is október közepéig tervezem, hogy dolgozom, de azért közben kiveszem a szabadságaimat is. Persze ez attól függ, hogy hogy bírom a bejárást.

Mindenkinek szép napot!
Orsi
Orsi

Sziasztok lányok!

Én úgy tervezem, hogy október végéig meló, aztán a megmaradt két hét szabimat veszem ki nov. közepéig, aztán onnantól anyasági... Most lehet hogy azt kérdezitek, hogy miért akarok én október végéig dolgozni? Ez csak terv, de azért tervezem így, mert ha kell, párom be tud hordani kocsival, és értem is jön meló végén, nagyjából egyfelé dolgozunk... A munkám meg nem megerõltetõ, nem kapkodós, van nyugis helyem, van lift a házban, szóval elvileg minden adott arra, hogy elflangáljak, ha úgy hozza a sors... De mindez természetesen a jövõ zenéje, késõbb majd biztosan kiderül, hogy tényleg menne-e ez így...

cupp,
Beja(21dik)
Beja

Sziasztok lányok!
Én is okt. végéig szeretnék dolgozni. Így elvileg csak a 4 hét terhességit venném ki szülés elott. A szabadságommal nem spórolok, most is elmegyek 2 hétre. Persze ha tanácsolják elmegyek táppénzre. Jó ez a gyed, mert így megengedhetjük magunknak, hogy legalább 2 évig otthon legyek a kicsivel. Kép

Képzeljétek, tegnap a védononél meghallgattuk a baba szívhangját is. Mint egy kis paci patái Kép Az volt a legjobb, hogy a védono erre behívta a papát is, mert ott ült kint. Ráért a párom, így elkisért, ott vanm a gyermekrendelo is, legalább barátkoztunk a gondolattal, hogy oda kell majd járni a manóval.
Ma reggel megcsinálták a terheléses vércukrot is. A védono adott beutalót, én meg nem ellenkeztem, mert az orvosom aug. közepéig szabin van. Így legalább ezen is túlvagyunk.
Kellemes napot mindenkinek!
Puszi: Niki K. 22.
Niki K. 22

Lányok!
Nektek az AFP-t megküldte a kórház a védononek? Mert nekem igen. Ilyenrol még nem hallottam, lehet, hogy ez teljesen természetes. De kicsit meglepett, amikor elovette a védono is az AFP eredményemet.
Niki K.
NK.

Tiduj!
A barátnom is Tóth doktorhoz jár, igaz még nem kismama, de nagyon kedveli.
Én sem GM, hanem KSH. Ezek szerint a "nagy" hivatalokat mind ott látják el. ??

Bocs, hogy 3 részletben írtam.
Puszi: Niki K.
NK.

Sziasztok!

Niki K. en is a KSH-ban dolgozom!Kép
Milyen kicsi a vilag!En is azert mentem a Kutvolgyibe mert kozel van hozzank.
En holnap megyek levetetni az AFP-t.

Tiduj
Tiduj

Sziasztok lányok!!
Ugye, mindenki jól van??
Amikor az elsö babát vártuk az utolsó napig dolgoztam. Nem mintha rólam mintázták volna stréberség szobrát, de bajom sem volt semmi, és ha otthon voltam, csak hülye gondolataim voltak: mi lesz, ha velem történik valami, ha a babával, ha a férjemmel, meg ilyenek. Úgyhogy június 2-án még dolgoztam, 3-án meg megszületett a lányunk. Követtem édesanyám példáját, anno ö is így csinálta Kép
A GYED-töl meg annyira ne legyetek elájulva, bár idén szép összeg, de agy is kevesebb lesz, mint amikor dolgoztatok. Én pl. a harmadát kapom a fizetésemnek GYED-ként. Ráadásul, ha februárban megszületik a második, választanom kell, hogy az elsö után még járó GYED-et kérem, vgy a második után járó TGYÁS-t. Van a két összeg között kb. 6000,- Ft különbség, tehát gyakorlatilag ugyanannyi pénzböl eggyel többen leszünk Kép Kép
És a GYED-et nem emelik az inflációval, úgy mint pl. a nyugdijat!!!
Elnézést, nem akartam ennyire anyagiasnak tünni, de ez vanKép
Szeptemberben létrehoznak egy kormánybizottságot, hogy megállitsák a születések számának csökkenését, és hogy legalább évente 100.000 újszülött szülessen. Azt hiszem, mindenkinek lenne ötlete, hogy mi(ke)t lehetne tenni ezügyben, nem Kép
Vigyázzatok magatokra!
Üdv: Tmóni
Ui: Még egyszer, bocsi, de jó volt egy kicsit panaszkodni nektek!!
tmóni (tmón

Sziasztok,

Orsi, én is AB neg. vagyok, de nekem azt mondták, hogy ez egy szép átlagos, mindennapi vér. Szép dolog az orvostudomány...

Tegnap új kihivás: elölgombos hálóinge(ke)t venni. Hát katasztrófa, ami a boltokban van. Még az egyik boltoslány is elismerte, hogy a nagyanyja nem venné fel öket. Bokáig érö, csipkés, rózsaszin, hosszúujjú csodák voltak mindenhol (még a jobb helyeken is) vagy 100 % müanyag virágosak. Ma megyek még 1 kört.

Szerintem jó, ha szoktatjátok magatokat az otthonléthez, mert az egy egész más életforma, ahogy azt Móni is irta, eleinte sokat agyal az ember. De szerintem jobb, ha nem egy (föleg elsö) babával súlyosbitva depressziós az ember pár hétig. Legalábbis nekem addig tartott, amig átszoktam a háziasszonyságra. Már van szép kényelmes napirendem, amibe szerintem a kicsit is könnyebb lesz igy beilleszteni, mint csak úgy hirtelen, egyik napról a másikra.
Pocok

Sziasztok!

Niki K.
Az AFP-vel kapcsolatban, itt az a szokás, hogy az eredményt a védönö kapja meg, hozzá kell menni érte, ö adja oda a kismamának, és a kismama viszi az orvosának.

Egyébként felénk semmi újság. A Picurkám rengeteget mocorog, és ez nagyon jó KépKépKép

Mindenkinek puszi
BGabi

<pre>
Cseri 1.c. 37 hét Pécs 34 év aug. 10. 3.b.
Lkriszta 36 hét Budapest 30 év aug. 18.
Tvica 34 hét 4 n Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 33 hét 6 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 32 hét 0 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 31 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 28 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 28 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 28 hét 2 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 27 hét 2 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 26 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 26 hét 1 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 24 hét 4 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 23 hét 6 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 23 hét 5 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 22 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 22 hét 2 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 22 hét 0 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 21 hét 6 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 21 hét 5 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 21 hét 5 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 20 hét 5 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 20 hét 3 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 20 hét 2 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 19 hét 5 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 19 hét 4 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 19 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 18 hét 2 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 18 hét 6 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 18 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 18 hét 6 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 18 hét 2 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata2 3.c. 18 hét 1 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 17 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 17 hét 1 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Mamacica 1.c. 15 hét 3 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 14 hét 6 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 15 hét 2 n Budapest 35 év jan. 20. 1.b.
Moncsi 1.c. 14 hét 0 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Klári 1.c. 12 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
TKriszta 1.c. 12 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Zsuzs 1.c. 12 hét Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 12 hét 2 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Kinga 1.c. 8 hét 6 n Maglód 33 év 4.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
</pre>
BGabi (bgabi)

Sziasztok!
Sajna egy napig nem tudtam netezni!Kép
Jó sokan vagyunk. Kép
BGabi!
Köszi a táblázatbak bekerülés gyorsaságáért.
Engem egy kicsit megvisel ez az "áprilisi" bolondos idõjárás.
Én úgy terveztem, hogy decembertõl nem dolgozom, így kb. 6 hétig leszek a megszületésig otthon.
Tmóni!
Szerintem azért jó, hogy van két esetleg három év, hogy otthon lehessünk a babócákkal. És ez a GYED pláne a GYES nem túl nagy összeg, de biztos van olyan is köztünk, akinek a GYED-el megegyezõ most a havi fizetése. Kép
Nekem sem sokkal több. Kép
A GYES összegérõl ne is beszélgessünk! Persze melette lehet 4 órában dolgozni, de tudtok nekem mutatni ilyen munkáltatót?

Jó Pocaklakó nevelést. Kép
Sziasztok. Chris-Klári
Chris

Sziasztok,
A GYES és GYED ttémakört azt hiszem jól kitárgyaltuk..Sajna nekem is elég nagyvisszaesés lesz.. Vagy nem sajna? Egyébént mindegy, nem ez a lényeg, s&#337;t ez egyáltalán nem lényeges most..

Én úgy tervezem, hogy a pici két éves korára meg kéne szülnöm a másodikat. A kett&#337; közt nemigen szeretnék visszajönni dolgozni.
Tmóni, úgy látom Neked már van tapasztalatod ebbenKép A második baba után járó anyaságit mi után számolják, ha nem mész vissza dolgozni? Én gondoltam, hogy majd papíron visszamegyek két hónapra, ami az addig összegy&#369;lt szabim lesz, így "rendes " fizu jár és az anyaságit utána taláne z alapján számolják. MindegyKép Még úgyis nagyon messze van, meg ha tényleg igaz, talán még változnak addig a törvények.
Szép napot mndenkinek...Kép

Most megyek ki a telekre, jön a kivitelez&#337;. Nagyon izgulok, hogy szept elején tudja kezdeni a munkát, s akkor nov végére költözhetünk. Szinte hihetetlen, hogy ilyen gyorsan de ezeket a könny&#369;szerk. házikókat gyorsan felhúzzák..Kép
Él valaki ilyenben? Vagy tervezi?
Évike
Évike20

Kedves Pocok!
Nekem még ugyan korai, de hálóing- nézõ körúton én is voltam. TApasztalataim hasonlók!Kép
Lehet, hogy nem követendõ, de én egyere inkább arra hajlok, hogy hosszú plólóruhákat fogok venni, abból van elõl gombos, és nem túl csicsás!
A nadrágokba én is nehezen férek el. Most is, hogy ülök, a felsõ gombom kigomboltam, és a pulcsummal mindezt eltakartam.
Láttam a Blahán egy Váci utcai kismama bolt kirakatát(Chicago étterem mellett a buszmegálló felé haladva.) nekem tetszetõsek, és az áruk sem horrorisztikus. A héten megnézem.
Sok pusszzz mindenkinek.
Chris-Klári
Chris

Chris!

A Corvin mogott is van egy kismama bolt, ott lakom mellette a Somogyi B. utcaban van, de meg egyszer sem neztem be, hogy milyen a valasztek, a kirakatban lattam jo dolgokat.

Tiduj
Tiduj

Sziasztok!
Tiduj, ez tök jó! Melyik részen vagy? Lehet, hogy már láttuk is egymást, nem túl sok 20-30 éves rohangál a folyosókon. Kép Foleg nem pocival. Gondolom te is hamarosan kigömbölyödsz. Ha meglátsz egy alakuló pocakot szólj rám, én is figyelek, bár most 2 hétre elmegyek szabira, aug. közepén leszek újra.

Olyan furcsa, hogy ahány "ház" annyi szokás. Mármint a vizsgálatok ugyanazok gyakorlatilag, csak másként muködnek a folyamatok... Úgy látszik itt mind az orvos, mind a védono megkapja a leletet. Így most nekem 2 is van Kép Odaadták mindketten.
Holnap még leszek, "benézek". Ki sem bírnám. Meg így tudom követni az eseményeket... Kép

Én a gyedet ahogy "számolgattam" azért nem tunt rosszank, mert így is 40 % az adóm, abból meg összesen 16 %-ot vonnak le. Tehát kevesebb, mint a fizetésem, de nem sokkal. Igaz én azon a "lélektani" határon vagyok, hogy pont a maximumát kaphatnám. Vagy ez azért okosabban ki van találva? Márhogy mindenki jól jár csak az nem aki kapja? Nem vagyok pénzügyi szakember Kép csak naív anyujelölt Kép
Sziasztok!
Niki K.
NK.

Szia Pocok!

Feltétlenül írd majd meg, hogy mik a tapasztalataid a hálóingek terén! Lassan azt is be kellene szerezni tényleg. A növérem elöl gombos XXL-es maxipólókkal húzta ki a szpotatás alatt, de én azért szeretnék néhány hálóinget is, lehetöleg olyat, ami mell alatt húzott, hogy be lehessen tenni egy tej-csöpögést felfogó pelenkát, vagy ilyesmit. Az Interneten a [url=http://www.uti.hu/~robinson/bolt/magsite/bframe-0.htm" TARGET="_top]http://www.uti.hu/~robinson/bolt/magsite/bframe-0.htm[/url] címen találtam szoptatós ruházatot (nappalit is), de kicsit tartok az ilyen rendeléstöl. Ki tudja, milyen minöségüek...

Márti
Márti

Niki!

Jo nyaralast!
En az informatikan dolgozom a B epuletben, de meg szoktam fordulni mashol is!En kozel nem vagyok ahhoz, hogy elerjem a maximalis GYED-et es ettol a fizetesemelestol sem varhatok sokat, de majd meglatjuk!
A berugyiseket sem ertem.Tolem kertek orvosi igazolast a csaladi adokedvezmenyhez, pedig elvileg nem kerhetnek semmit, az en feleloseggem, hogy akkor kerjem mikor mar jar!
T.
Tiduj

Sziasztok!

Chris-Klári! Meg tudnád írni pontosabban annak a kismamaboltnak a címét? A Blahán (Chicago étterem mellett a buszmegálló felé haladva) a kirakatát láttad, és az üzlet a Váci útcában van, jól értelek?

Tiduj! A Corvin mögöttet úgy kell érteni, hogy a Corvin mozi mögött?

Bocs a sok buta kérdésért, de még alig több, mint egy éve élek Budapesten, és elég nehezen ismerem ki magam. Éppen ma délután készülök kismama-ruha ügyben szétnézni, kigyüjtöttem az eddigi hozzászólásokban ajánlott helyeket, hoztam magammal egy térképet, és hajrá! Ha érdekel valakit, közzé teszem a gyüjteményemet, hogy együtt lehessen látni az eddig ajánlott kismama boltokat.

Márti
Márti

Márti, ha megtennéd, én nagyon örülnék nekiKépKép Köszi elõre is,
cupp
Beja
Beja

Márti!

Bocs, a Corvin aruhaz mogott!
Ha szemben alsz vele akkor a bal oldalan kell kozvetlenul mellette elmenni, ahol van egy gyros-os meg egy langosos kajalda is.Es onnan mar meglathatod a tablajat, ha kicsit felfele nezel.
cime:Somogyi Béla u 3 vagy 5, gondolom, mert en a 7-esben lakom.Es tenlyeg minden nap minimum 2* elmegyek mellette.Kép
En eddig 2 kismama nadragot vettem, de nem kismama boltban vettem oket, hanem a koruton kertesznadragot kerestem, es ott egy butikban,de fogalmam sincs melyik volt az.
szerencsere a noverem tud varrni, es most kapok Tole egy nadragot meg egy ruhat!Kép
Tiduj holnap 17:

Kedves Márti!
A baj az, hogy el kell mennem megnézni a Blahára, hogy megnézzem a bolt címét. A kirakat helyét jól értetted!
Sikeres nézelõdést, vásárlást.
A közzétételért én is köszit mondanék!Kép

Kedves Tiduj!
Jó neked, hogy a nõvérkéd tud varrni. Kép
Pusszzz!
Chris-Klári
Chris

Márti,

Én kett&#337;ben voltam, az egyik a West Endes, szerintem drága és nem valami kedves a kiszolgálás. Viszont a Kálvin Téren a Városkapu üzletházban is van egy vannak aranyos cuccok és az árak is elfogadhatóak.
Ha lesz lista szerintem nagyon hasznos lenne, ha közzétennédKép
Puszi,
évike
Évike20

Sziasztok!

Hát, engem elég érzékenyen fog érinteni a GYED és a fizetésem közötti különbség. Kép Tudom, örülhetek, hogy jól keresek most, de valahogy mégsem vagyok feldobva. Szemrebbenés nélkül levonják a fizetésem felét adóra, TB-re, a jófene tudja mire, olyankor valahogy nem nagyon szoktam azt tapasztalni, hogy a levonásokban létezne a maximum. Aztán mikor vissza kellene adni belöle valamit, akkor jönnek azzal, hogy a fizetésem 70%-át megkapom GYED-ként, milyen jó is lesz nekem. Ja, de a maximuma 80.000 Ft., úgyhogy én az elvileg járó 70% felét fogom megkapni, a fizetésem 35%-át, és ez így már eléggé elkedvetlenítöen hangzik. Talán javít valamit a bruttó összegekkel számolt százalékon az, hogy a GYED-böl nem lesz annyi levonás, de azt én nem tudom kiszámolni, hogy nettóban a 80K-ból mennyit fogok megkapni.
Ráadásul éppen az elöbb voltam a személyügyes (munkaügyes?) kolléganönél, aki még egy-két anyagilag kellemetlen felvilágosítást adott. Én eddig nem tudtam, hogy ha 30 napnál tovább vagyok betegállományban, vagy megkezdem a TGYÁS-t, attól kezdve "jogi állományba kerülök", vagyis nem jár nekem semmi plussz juttatás. Mivel ezek éppen év végén és a következö év legelején esedékesek, ez a várhatóan dec. 25.-i szülés nem a legoptimálisabb anyagilag.
Jó, tudom, befoghatom a számat, nagyon sokan dolgoznak fele annyiért, mint amennyi GYED-et én kapni fogok, de nekem ez akkor is nagyon nagy jövedelem csökkenést fog jelenteni. Kép

Na mindegy, a lényeg az, hogy a pocaklakó épp, és egészséges, megélni meg úgyis megfogunk, legfeljebb a kertes ház marad álom még jó sokáig.

Márti
Márti

Szia Márti! És a többiek!
Ez engem is "bosszant". Nálunk is év vége felé vannak a juttatások... De nyugtatgatom magam, mert a baba a legfontosabb.
Én úgy tudom, hogy "csak" 8 % adót és 8 % nyugdíjat vonnak le, ami azt jelenti, hogy bruttó 80-ból 16*800 ft-ot vonnak le elvileg. (Az 12800 ft. Így marad kb. 67 ezer.) A kolléganom okosított így, de ki tudja miket találnak még ki... (Különben én attól tartok hogy számolják ki a napi jövedelmet. Félek, ott van valami "sumákolás"....)
Erre jön a családipótlék és a 3000 ft adókedvezmény. Ha hülyeséget írok valaki javítson, nem akarok senkit félrevezetni... Kép

Tiduj!
Én még le sem adtam az adócsökkento papírt, pedig elotted járunk növekedésben... Különben a Népesedésen vagyok.
Sziasztok!
Lehet, hogy csak 2,5 hét múlva de mindenképpen jelentkezem! Vigyázzatok magatokra és a manókra!
Niki K.

Sziasztok Lányok!
A Baross utcában is van egy kismama bolt, a pontos címét nem tudom, de ha leszálltok a 4-6-os villamosról a Baross u.-i megállónál a sarkon is ki van táblázva (kb. 2 percet kell gyalogolni a saroktól). A környék kissé lehangoló, de az üzletben egész jó a választék és korrektek az árak is. Én két hete vettem egy kismama nadrágot, olyat aminek a dereka 40 cm-t tágítható.

Üdv. Mindenkinek
Sziszkó
Névtelen

Sziasztok!

Akkor ime az eddig elhangzott kismamaboltok listája:

1. A Délpesti és a Soroksári úti MegaToy-s, ami lehet, hogy ugyanaz...
2. A Ferencziek terétöl a Fövámtér felé indulva kb. félúton, a jobb oldalon. (Állítólag nem olyan drága, mint amilyen környéken van)
3. A Baross utcában (nem volt pontosabb cím)
4. A Jászai Mari térnél elég bennt, a Podmaniczky (?) utca környékén.
5. A Pocak kuckó Újpesten a Kemény Gusztáv és az Árpád u. sarkán. (állítólag nagyon jó)
6. A Duna Plázában a Mother Care (állítólag nagyon jó, de kicsit drága)
7. A Corvin áruház mögött a Somogyi B. utcában
8. A Kálvin téren a Városkapu üzletházban.
9. A Flórián mögött az u.n. cikkcakkos házban.
10. A Mamutban a Formes (?) francia divat, érdekes, modern cuccaik vannak, de az áraik iszonyúak.
11. A West End-ben a Pocak Kismamabolt nem a legtutibb. A választék szükös, az árak magasak, a kiszolgálás pokróc (néha?).
12. A Nyugatinál a McDonald's-szal szemben levö megszünt! Ajánlotta itt valaki, ne keressétek, nem túl régen a West End-be költöztek, egyébként is egy cég voltak a 11.-kel.

Egyelöre ennyi a gyüjteményem (a legfrissebb ajánlásokkal kiegészítve Kép), ha tud valaki még jó helyeket, bövítsük együtt a listát!

Márti
Márti

Márti,

Abszolút egyetértek Veled és hasonló cip&#337;ben járok teljesen a GYED-del kapcsolatban, s&#337;t. Persze nem panaszkodok jól keresek most, de tényleg iszonyú összeget vonnak le havonta és nemigen látom, hogy valami visszajönne bel&#337;le. Fizessük mindannyian a dokit, nyomjuk a zsebeket pénzzel , mindenkiét, hogy alap normális ellátásban részesüljünk. Na jó, nem panaszkodok, de engem is nagyon felbosszant a téma.
Ne haragudjatok a kirohanásomért, tudom aki nem sokat keres annak is épp úgy meg kell fizetnie mindent, hogy tör&#337;djenek vele, de ez nagyon elszomorító...
Évike
Évike 20

Sziasztok!

Niki K.! Akkor ha jól számolok 67K + 3K az adókedvezmény, az 70K, + a családi pótlék (egy gyermek esetében) 3.800 Ft, tehát 73.800 Ft.-ra számíthatok? Akkor tényleg egészen más %-ot mutat a nettó, mint a bruttó jövedelem változás.

Évike! Igen, az a legszomorúbb, amit a sok levonás után az ember lánya az "ingyenes" egészségügyben tapasztal. Kép

Márti
Márti

Sziasztok!

Évike mi is könny&#369;szerkezetes házban lakunk és nagyon szeretjük. Tavaly májusban kezdték, de csak decemberre lett készen. Nekünk is 3 hónapot mondtak, de szerzödni már csak 4-re mert a kivitelezö és ehhez képest 6 hó alatt kész is lett. Ja és az eredeti ár + 20% lett a vége, mert kivitelezö bácsi szerint olyan extra igényeink voltak. Ez egyébként nem igaz...

Márti! Duna Plazaban meár megszünt a Mothercare. persze pont akkor amikor én terhes lettem. Bosszankodtam is rajta. a legközelebbi Prágában van. Ja és még kiugorhatsz a bécsi shopping city süd-be is. Az ottani h und m ben van bébi és kismama része is itthon is versenyképes árakkal. Én komolyan meglepödtem. Pl. a Formes árak fele, harmada.

Hát a GYES nekem is kevesebb lesz, mint amit eddig kaptam sajna. Én egyébként szeptemberig gondoltam dolgozni és októberben megkezdem a szülési szabit. Okt 23-ára vagyok kiírva. Most úgy gondolom 1 évig maradok otthon, de ezt majd meglátom.

Puszi,
Adri
Adri 27

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?