Új privát üzeneted érkezett!

Hogyhogy megengedték?! Rám sem néztek egy órán át, a portás bácsi kukkolt, mikor fölnlzett a focimeccsről, meg a takarítónő tologatta előttem a kis járgányát, miközben szánakozó pillantásokat vetett felém, és boldog-büszke látogatók jöttek-mentek - miközben én a váróteremben megszültem a halott fiamat.

Mikor végre lejött a dokinő, mondta, menjek már be, engedjem már el. Én meg nemes egszerűséggel: "Nem."
Nem is tudom, mit hitt, hogy majd a lábam között fityegő magzattal fogok sétálgatni? Enniyre hülye hogy lehet valaki? És nem engedtem el. Azt sem hagytam, hogy sürgessen, amikor az Andrist kihalásztam a szeméremajkaim közül... Nagyon kellett rá vigyázni, féltem, nehogy összeroppantsam... olyan lágy volt, mint egy kismadár..................

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

szia Tünci,

vagyok, olvaslak folyamatosan, követem életeteket, de úgy érzem, hogy én sokat nem tudok adni/segíteni Nektek, azért nem jöttem többet, azaz jöttem, de nem láttatok :).. a kuliszák mögül drukkolok nektek minden nap, külön-külön mindannyiatoknak
örömmel olvasom, ahogy már a jövő fele tekintek, ahogy egymásnak vagytok, szerintem nagyon jól teszitek, hogy személyesen is találkoztok. sokat gondolok rátok és várom azt az időt, amikor már a pelenkázásról írogattok, merthogy az is eljön az biztos.

én jól vagyok, fiam éppen szeparációs korszakát éli, ami abban nyilvánul meg, hogy hozzám tapadva jár-kel a lakásban, le sem válik rólam :). az egész napunk így telik..
legyen egy szép hétvégétek..

Kép
leda2002

Uramisten Kisanyácska!
egyszerűen hihetetlen!Hogy történhet ilyesmi???

tudod mi az ami a kórházban elsőre mindenképp elkerülhetetlen?
Hogy mi, szülőanyák mindenhez engedély kérünk!
Legyen szives kikötni az infúzót,kimehetek pisilni?lezuhanyozhatok?és ha nyomni kell n,nyomhatok?
az biztos, hogyha az élet megengedi, hogy átéljem a szülést, akkor sokkal magabiztosabb leszek..nem hagym, hogy csak úgy történjenek velem a dolgok és is részt szeretnék venni benne...

KépKépKép
tünci28

Leda!
Biztos nagyon édes a babód!
A reklám jutott eszembe:NEHEZEM indul a napodreklám, ahol a kiscsaj kapaszkodik apa lábán... :)

KépKépKép
tünci28

Igazad van. Így legyen!

Az biztos, hogy sok múlik az elhatározáson. Én soha nem gondoltam volna, hogy így ki merek állni magamért és a gyerekemért a kórházban, mint ahogy most tettem. A barátnőm, aki ott volt, utólag azt mondta, olyan voltam, mint egy amazon. Persze még ez is messze elmaradt a normálistól... Azt kívánom, bárcsak soha többet ne kellene kiállnom senkiért egy kórházban, sőt senkinek se kelljen!...

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Szépen feladjuk a leckét a többieknek,lesz mit visszaolvasniuk!
Milyen furcsa lesz,hogy napközben nem tudok majd a munkahelyemről email-ezni...hiányoztok majd! :(
tünci28

Lassan megyek aludni,már napok óta fennt vagyok egész éjjel,mostanra már elfáradtam.
Jó éjt Kisanyácska,örülök, ohgy ma kicsit többet voltál,már hiányoztál!!!

KépKépKép
tünci28

Persze Tünci, jó oldala is volt, hogy le se szart minket orvos. Ki tudja, akkor lehettek-e volna mellettem ketten, és megkaphattam-e volna mindazt, amit megkaptam. Ugyanaz (is) zajlott, mint egy normális szülésnél: innni akarok, takarj be-takarj ki, tartsál-engedj el, leülök-fölkelek, ölelj meg-fordulj el stb. És jó volt, hogy mindez lehetséges volt.

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Köszi :D Nagyon ari vagy. Én még elbabrálok kicsit az avatárommal meg a vonalzókkal.

Neked is jó éjt.

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Neked is, Leda!

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Nektek jó éjt, nekem most kezdődőtt a nap.. most ebédeltünk... de azért köszi:)

Kép
leda2002

Leda, hogyhogy?? Csak nem éjszakai műszak?

Tünci, ha lilypie-os vonalzót csinálsz, abból fölfér három is, mert a legrövidebb a linkje az összes közül, amit próbáltam. A többiből csak kettő fért bele a (szerintem túl szűk) tartományba.

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

sajnos nem látom jól,mit tettél fel..elmentettem, próbáltam nagyítani,de akkor durván torzít.. :(

gondoltam, hogy valahogy mégis lehet,mert másnál is láttam.de most nem is kell három..azt csináltam, hogy készítettem többet is,aztán majd csrélgetem a kódot..ez marad az biztos..csak nem találtam rá olyan jelet,ami igazán tetszene..de végülis az nem fontos...

nem tudok aludni...

Ledánál 12 órás időeltolódás???akkor nem a szomszédban lakik.. :)

KépKépKép
tünci28

Ma se nagyon aludtam..

Jó reggelt hétalvók!! :D

KépKépKép
tünci28

Sziasztok!

Tünci, remélem, alszol még! Én is aludnék, csak a két :twisted: kivert az ágyból, miközben éjjel is párszor fölkeltettek.

Leda, erre nem is gondoltam, hogy jó messze lakhatsz. Késő volt... agyilag nem voltam a topon. Szóval hol?

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Tünci! Itt az avatárom. Talán egy fokkal jobban látszik, nagyobban nekem sincs meg, és sajnos az alkotót sem tudom.

Kép

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

JÓ reggelt!

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁlmos vagyok!!

KépKépKép
tünci28

Szia!

Én is. Hogy haladnak a mesteremberek a házikóval? Hétvégén is dolgoznak?

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

üdv a messziből, mindját megyek aludni, éjfél van errefele..

Kép
leda2002

Ne csigázz, hol az a messzi??? Csak nem a nagy Ámerika már megint?
kisanyácska

De, biztos! Azért van Barakod, mint Barak Obama, igaz?? Mesteri a logikám, tudom. :lol:

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Sziasztok!

Megvagyok újra. Annyi mindent irtatok. Hogy győzzem visszaolvasni. Most még nem tudom miről beszéltetek, de mindent elolvasok.

Kép

Kép
melcsike70

Szia Kisanyácska!
Szerintem a kép alkotója Gustav Klimt aki az 1900-as évek fordulóján élt Bécsben és szecessziós stílusban alkotott. Ez a sok elomló női haj a virágokkal nagyon jellegzetes stílusjegye.
madamrekamé

Hu de jó soká feküdtetek le.

Tünci mág ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁlmos vagy még? Azért választottam ezt az avatart, mert most már azt hiszem az egyik szemem mindig sirni fog. És ez valahogy megtetszett nekem. Szerintem ez tükrözi a érzéseimet.

Kisanyácska

Ahogy Andrisod született szóhoz sem tudok jutni. Az otthon szülés érdekes, hogy jutott eszedbe? Ez azért még nem olyan hétköznapi dolog nem? Hogy élted meg az élményt? Lehet már irtad csak elkerülte a figyelmem.

Kép

Kép
melcsike70

Madamrekamé, nekem is Klimt volt az első tippem, tényleg nagyon olyan, de hát biztosan nem tudom, csak találtam valahol. Persze utána lehetne nézni valami Klimt-oldalon. Azt tudtad, hogy az eredeti szakmája ékszerész volt? Meg is látszik a képein... Imádom.

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Melcsike, szia!

Az otthonszülés csodáját nem igazán lehet szavakba önteni, pláne így a számítógép képernyőjére. Majd egyszer, ha találkozunk, és jól kisírtuk magunkat, utána elmesélem...
Nekem a kisfiam születése után pár hónappal vált világossá, hogy én ezt így többször nem szeretném, ha nem muszáj. Persze, ha bármi ellenjavallata van a természetes szülésnek, mentem volna a kórházba.

Igen, igen... neked a lift, nekem a váró... Éljen a magyar egészségügy.

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

KIsanyácska tudod mire gondoltam most az előbb, nekem akkor meg sem fordult a fejemben, hogy odanyúljak, megfogjam, vagy hogy megnézzem. Nem is értem miért, talán annyira kikapcsoltam az agyamat. Nem is értem miért nem gondoltam ilyesmire akkor.

Kép

Kép
melcsike70

Sütőtök!

Sajnálom én is ami veled történt, hát csatlakozom Tüncihez és Bobokához tudnák mit mesélni ügyek intézéséről, amiket át kell élni a bürokrácia fájdalmas és hosszadalmas eljárásai miatt. Már lassan két hónap eltelt nekem is de még mindig nem zárult le minden. És még kit tudja hányszor kell elmondanom hogy kinek az anyukája vagyok és a kislányom ................. :cry: Kegyetlenség velünk szemben. Nekem most még a hagyatéki húzódik, mert utána kell nézni a önkormányzatnak, hogy nem e volt ingatlan a Bogikám nevén, most ennek már kb. 1,5 hete még nem tudtak utána nézni :x ja és még nincs meg a babakötvény kiutalásának a kérvényezése, még a családipótlékról már kétszer kellett róla kitöltenem papirt, mert az elsőből nem derült ki - hogyha én nem kérem tovább akkor hova utalják ezentúl- a hülyék. :twisted: Szóval katasztrófa az egész.

Kép

Kép
melcsike70

Én annyira akartam látni, tudni, hogy tényleg kisfiú volt-e, ahogy gondoltuk. Szerettem volna látni az arcát, mindenét. Olyan kis pisze orra volt, mint a nagyfiamnak meg nekem... Teljesen egészséges volt, tökéletes... Csak olyan gyenge és törékeny... De nem nézhettem elég ideig. És az arcára már nem emlékszem. Annyira fáj, hogy néha úgy érzem, belehalok.

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Sütőtök,

nagyon sajnálom én is, amin keresztül kellett menned. Én is tudom, nem sokat enyhít a kicsikéid elvesztésén az, hogy ott van a nagy. Ahogyan a következő gyerek sem lehet kárpótlás az elvesztettért, úgy a már meglévő gyerek sem az.

Mekkora most a lányod? És hogy élitek a mindennapjaitokat?

Kisanyácska

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Melcsi, meg én egyébként is álltam, amikor Andris megszületett. Te meg hordágyon voltál, nem? És állva nem is nagyon lehetne menni, a kisbabáddal a lábaid között... Brrr... De mondom, nekem gondolkodás nélkül jött, hogy megfogtam, megnéztem, kivettem. Mondta később a dúlám, aki a kislányom születésekor is ott volt velem, hogy egészen különleges volt, ahogy ott voltam a szülésben, a kisfiammal. Mintha egy burok vett volna körül, nem engedtem beljebb senkit oda, mint ami jólesett volna. Például, amikor fölemelni készültem Andrist, odahajolt a dúlám meg a barátnőm kétoldalról, hogy ők is lássák. Én meg teljes nyugalommal utasítottam őket: "Most ne nézzetek ide." Az csak a kettőnk pillanata volt. :cry:

Meg fönt is írtam, hogy ugyanígy mondtam a tekintetes doktorasszonynak: "Nem".

Amúgy milyen babona fűződik a laptetőhöz, hogy mindig örvendeztek, amikor valaki elcsípi?

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Én soha soha nem tudom elégszer megköszöni az én kicsi Bogikámnak hogy ennyire akarta Ő is hogy megismerjem. Én minden porcikájára emlékszem, a kis arcára és talán azért is olyan nehéz nekem feldolgozni azt hogy elment az én kicsikém. Képzeld el nekem a mai napig még állandóan a kis arca van a szemem előtt. Ha becsukom a szemem csak azt látom, ha elgondolkodom csak azt látom. Nagyon nehéz igy lenni és erőnek lenni.

Kép

Kép
melcsike70

Ja a laptető én nem is tudom miért örülünk annyira neki :lol: . Talán valami kis plussz vitamin a lelkünknek. Vagy nem tudom Boboka miért örülünk neki :?:

Kép

Kép
melcsike70

Megyek ebédelni ma húsleves , tepsiben sütött csirkecomb baconszalonnálval zöldséges rizs és fejes saláta a menü nálunk.

Jó étvágyat minenkinek!

Kép

Kép
melcsike70

Fincsi lehet, de én vega vagyok. Azért arra a salira betársulnék, biztos nagyon ügyes vagy! Jó étvágyat nektek.

Én meg mindent megadnék, hogy emlékezzek rá jobban. Ha nincs emlék, olyan, mintha ő sem lett volna...

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Ja és ez még rímel arra, amit mondasz, Melcsi: Valaki, akit nagyon szeretek, ezt mondta nekem (ő is két babát vesztett el, és van még négy gyereke):

Nem halt meg, csak meglátogatott.

Akkor, mikor beszéltünk, 3 nappal az események után, nem tudtam mit kezdeni ezzel a mondattal. De mostanában, néha-néha, egy kicsit felderíti az arcomat...

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Hahó, valaki?????????????
kisanyácska

Sziasztok!

Bánatomban, hogy nincs itt senki, fölraktam egy képet. Két héttel Andris halála előtt készült, ez az utolsó, oldalról készült fotó. A kisfiam készítette. Látszik, hogy kicsit görbén állok, ezért nagyobbnak tűnik a pocim, mint igazában volt ekkor. Raktok föl ti is? Légyszi-légyszi rakjatok!

Kép

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Sziasztok!

Próbáltam már jönni, de a net még mindig sz--odik... Havi 12 ezerért mit várjon az ember?? :roll: :twisted:

Laptető: Tünci írta anno Melcsinek, hogy lenyúlta a laptetőt egy párszor. Na innen a lelkesedés:)

Húú, nagyon sokat írtatok, amire szeretnék reagálni, de most ezt gyorsan küldöm, nem akarom, hogy elszálljon:(

Tünci, megnéztem a császáros videót, bár nem látszott minden jól a fényektől, majd még megnézem egyszer. Azt nagyon jó volt hallani, ahogy felsírt a babó, én nem is hallottam, ahogy Lackó felsírt, mert rögtön elvitték. Csak később mondták, hogy a körülményekhez képes minden ok. Szerintem úgy elvoltam tompítva, hogy alig fogtam fel a dolgokat...
Vendég

Próbálok majd én is feltenni. Azt nem tudjátok, hogy hogy lehet az arcot kiszerkeszteni a képből? Mert azt így nem szeretném a nagy nyilvánosságnak feltenni:)

Kisanyácska, nagyon szépen írtad le Andris születését. Meg az a mondat is nagyon teszik, igen, meglátogattak minket :)
Vendég

Húúú, Melcsi, nagyon jól hangzik a kajcsi:)

Én még ma nem ettem semmit, csak a méregtelenítő lötyit ittam meg...
Apa dolgozik még, pár órán belül össze kéne dobnom valami kaját... Ja, meg takarítok, lomtalanítok ezerrel, már nagyon ráfért a lakásra.
Meg elteszem a kismamás rucikat:(
Vendég

Szia, Boboka!

Végre itt vagy! A pofidat úgy szerkesztheted ki, hogy megnyitod a képet, oszt kijelölöd azt, ami benn lehet még a képben. Olyan kis célkereszt jelenik meg, ha képnézőben (pl irfanview) megnyomod az egeret. Azt kell (továbbra is lenyomott egérgombbal) húzni. Ha megvan, szépen elmented másként a kivágást. Utánnnna meg fölrakod! :D
Vagy úgy is lehet, hogy csak az arcodat vágod körbe, és a kijelölésen kívüli részt vágod ki, mented másként. Érted!? Akkor marad a teljes kép, csak az arcod hiányzik. Előző verzióban meg mondjuk nyaktól fölfelé semmi nem látszik.

Ezek az én barbár módszereim. Fejlevágás, meg minden... Hogy mondjuk homályosítani hogyan kell, azt ne tőlem kérdezd... :oops:

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Na csináltam én is egy új vonalzót:)

Nem lányos egy kicsit?
És megint nem számol jól. Hogy állítsam be, ha ma 3 hónapja, egy hete és 3 napja ment el a Picikém? (július 10)
Vendég

Mindjárt megpróbálom kivágni/levágni a fejem a képről :lol:
Vendég

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1223816472.6206.jpg[/img] Június 8-án készült. 28-29 hetes voltam [/img]
Vendég

Na úgy látom, hogy rendesen bepótoltam a lemaradásomat, az egész oldal velem lesz tele :oops:

Igaza volt apának, mikor tegnap kiakadtam, hogy hogy fogok így babanetezni, hogy rossz a net, erre azt mondta, hogy legalább haladok a takarítással...Mennyire igaza volt :roll: :lol:
Vendég

Szerintem nem lányos: babás. És az első vonalzómon nekem is ugyanez a mackó csücsült... Szerintem nagyon aranyos.

Naptárral a kezemben elmélyedtem a vonalzók észjárásában. Figyelj! Te úgy számolsz, hogy négy hetet veszel egy hónapnak, így jön ki mára a három hó (12 hét) + 1 hét + 3 nap. Stimmel is. ABER! A vonalzó naptári hónapokat számol, vagyis neki júli 10 és október tíz között telt el három hónap. És mivel ma van 12-e, a három hónaphoz adott még két napot.

Úgy is mondhatnánk, hogy te a napokat nézed (a csütörtököket számolod), a vonalzó meg a tizedikéket. Érted? Egyik mód sem rossz, csak más.
A terhességet is, ha Boboka-módra számoljuk, akkor 10 hónap. (A feministák azt mondják, annyi is, 10 holdhónap, azaz 40 hét). Csak naptári hónapban kilenc. Vili? :lol:

Vagyis nem kell átjavítanod.

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Minden világos így, hogy egy kicsit gondolkozok is mellé :lol: :roll: :wink: Azt sem árt néha 8)
Akkor nem szidom többet a vonalzóimat :oops:
Vendég

Hűha, ez aztán pocak! Milyen szép voltál.... Akkor még boldogan, reményteljesen, igaz?

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Hát már akkor majd leszakadt a derekam, de meg sem fordult a fejemben, hogy valami gáz lesz.

Akkor jöttem el pár napja táppénzre a melóból, hogy mostantól csak a pihi és a picúrra figyelés...
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?