Új privát üzeneted érkezett!

Lamme: köszi bíztatást, elkel! :D Amúgy semmi közöm az "íráshoz", csak néha (nagyon néha) rámjön, és ha kellően "felindulok", akkor írok. :)[/b]

KépKép
KépKép
pannaanya

Pannaanya - Hát ez nem semmi éjszaka volt! Jól fejest a mély vízbe! Remélem aztán csak jobb lesz! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Pannaanya:
köszik, hogy megosztottad velünk, nem lehetett könnyű, de majd jót nevetettek a kiscsajokkal pár év múlva, amikor együtt olvassátok! :lol:

Betty: hajrá, szurkolok!! Szabi lesz a neve, már biztos? :)

Velünk minden ok, ma jó sokat mászkáltunk Alizzal. Vagyis mi csak bevásároltunk vele, de délután még keresztanyuja másfél órát kőrözött vele babakocsiban, úgyhogy megvan a mai friss levegő és élményadagja :)
Szerdán lekerül a gipsz és megyünk megint százfele, alig várom!!
Közben én elkezdtem dolgozni, jól esik néha mást is csinálni, mint gyereket etetni és sírásból nyugtatni :oops:
Hoztam fotókat: Kép Kép
vumenke

Vumenke - Azt hiszem igen, biztos! :lol: Köszi a drukkot! Alíz milyen nagy már! Cuki, ahogy ki van ütve! :lol:

Lányok - Ma megcsípett vmi cecelégy! Egész nap tudtam volna aludni. Ez a meleg fronton kívül utalhat még vmire? Ja és alig bírom behajlítani az ujjaimat, mintha be lennének dagadva. A 35 fokos hőségben nem vizesedtem, akkor ez most mi?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Így nézek ki manapság (ne fejemet nézzétek, mert az szörnyű): Kép 37. hét végén

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Azta Betty, mekkora pocak!!! :o :lol: mekkora súlyúnak saccolják? Mondjuk nekem sosem mondtak súlybecslést, meg is lepődött a dokikánk szüléskor, hogy mekkora a kiscsaj! De van egy jó kis kalkulátor itt: http://www.gravidanzaonline.it/medico_r ... nline.html
a BPD-t és AC-t kell beírni és kiszámítja a becsült súlyt.
Szerintem már igencsak a vége fele jársz, legalábbis nekem már akkor volt minden bajom és baromira untam... gondolom, Te is szeretnél már szülni és babázni! :lol:
vumenke

Vumneke - Igen, szerertnék már túl lenni rajta, a türelmem is véges, apa is kérdezgeti Szabit minden nap, hogy mikor akar már kibújni. Tegnap vévisorolta neki a dátumokat, de nem reagált semmire. :roll: A súlyára azt mondta az uh-s doki néni, hogy biztos 3 kg fölött van. A kalkulátort mindjárt megnézem, de nekem nem mértek Ac-t (vagy csak nem tudom mi az) a papíron BPD, THQ és FL van csak.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Az AC a haskörfogat, legközelebb kérd meg az uh-s nőt, hogy mérje meg Neked :)
vumenke

oksa, ha még lesz egyáltalán uh.... :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Pannaanya - le a kalappal az idegszálaid előtt! :shock: Nálunk Panni az első poronty, így az elején még a villanykapcsolást is tenulni kellett, mikor a kezemben volt, nem hogy a cica után ezt-azt feltakarítani egy kézzel, babóval a karban! Gratula! Kitartás! Utólag tényleg minden szép emlék lesz! :wink:

lamme - köszi a részletes tájékoztatást az oltásokkal kapcsolatban! Te vagy az én mindent-tudóm! :wink: :D Köszi! Sok sikert a munka kereséshez! Ahhoz is nagy energia kell!

vumenke - tök jó, hogy ilyen gyorsan forr a friss csont! Mindjárt szerda! :wink: Megértelek és gratulálok, hogy már dologzol! Már én is agyalok rajta, hogy bele kéne vágni a fejszém, de egyelőre lehetetlennek tűnik. Amíg nem tudom önállóan vezetni a háztartást és mellette 1-2 órát lopni netezéshez, addig nem megy... Anyukám jön hetente vasalni, arra valahogy sosem jut erőm, energiám. :oops: De lehet, hogy úúútálok vasalni! :twisted: El nem tudom képzelni, hogy Panni 3 éves koráig itthon "lógassam a lábam"! Isteni babázni, de egyhangú és magányos szakma, a rengeteg ajándék percek mellett. :oops: :wink: :)

Bettyna - jöhetnek még mindig meglepő újdonságok, csak "tűrni kell". Aludj nagyokat ha bírsz napközben is, nyugodtan. Addig tedd, amíg megengedheted magadnak! Gyönyörű, hatalmas a pocid! :lol: Ja! És az új kanapé is jól néz ki! :wink:

Mi a hétvégén ismét "Laci"mamáéknál jártunk! Mindenhol, mindenkivel kedvesen gőgicsél, magyaráz, mosolyog és alszik. Imádni való és gyönyörű! Csütörtökön oltás után meglógunk, most Laciapu nélkül és magyünk anyukámékhoz! Vasárnap jön utánunk apuka és keddig együtt lehetünk! Ez a hatalmas szabadság jó a gyes alatt! De tuti, hogy nem bírok ki csavarogva sem 3 évet!

Kép
Kép
pepitanna

Pepitanna - Köszi az elismerést a kanapé nevében is! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna: Szerintem nagyon csini kismama vagy, még mindig :wink: Szép formás és nagy a pocakod :D Az ÁEK-es topikba olvastam bele valamelyik nap, és szó volt a súlybecslésről. Mécsné "drágámnak" :? egyetlenegy normális megnyilvánulása ezzel kapcsolatban volt, mikor rákérdeztem, hogy nincs-e erre szükség. És azt mondta, hogy nincsen, mert a súlybecslés teljesen felesleges. A mért adatok alapján látni, hogy a baba belefér-e a normális tartományba. Ha túl kicsi, vagy túl nagy baba, akkor ez arányaiban látszik, és ennyi bőven elég. Mármint konkrét adat nem szükséges ennek eldöntéséhez, és a szükséges teendők megtételéhez. Még anno utána is olvastam, és nagyon nagy a szórás. Akár fél kiló eltérés is lehet a becsült és a tényleges súly között, ami egy újszülött esetében baromi nagy különbség.
lamme

Lamme - Igen, ilyesmit én is olvastam. De valószínűleg nagyobb, mint az átlag, egyrészt a doki is mondta, másrészt abból gonodlom, hogy minden uh-n legalább 3-szor megkérdezik, hogy tutira rendben volt-e a cukrom. Én meg mindig elmonodm, hogy igen. 8)

Nektek is panaszkodok egy kicsit:
Ma egész nap alig találom a helyem, fáj a derekam, pedig semmit sem csináltam, meg a hasam alja is, de lehet, hogy az a szemérem csontom felől jön. Asszem megyek, sétálok egyet a Ligetben, hátha a friss levegő meg a gravitáció jót tesz!
Ma anyukám kiakasztott! Szombaton lesz a nagyim 80. szülinapi bulija. Unokatesómék felajánlották, hogy elvisznek bennünket, mivel én már nem vezetek, a páromnak meg nincs jogsija (tudom ez fura, de van vmi, amiről nem akar beszélni 5 év után sem, de visszatartja a vezetéstől...nekem meg van olyan múltam, ami miatt nem erőltetem, de ez egy másik történet). Szóval, jönnek unokatesóm feleségének szülei is, így 2 kocsival megyünk, mind a 2 céges. Viszont a szülők miatt ők már jönnek is vissza szombaton. Mondom anyukámnak, hogy szerintem mi is eljövünk velük, mire totál felháborodva, hogy na ne má, hogy nem bírunk vasárnapig otthon maradni, majd eljövünk vonattal vagy valamelyikük felhoz (nem céges kocsival). Én meg csak annyit tudtam mondani, mivel jól felrántottam magam rajta, hogy ezt hadd döntesem el én! Basszus még a saját ágyunkban is kész turtúra minden éjszaka. Tomival 1 hete legalább külön alszunk, mert az én vergődésem miatt ő sem tudna pihenni, dolgoznia meg kell, mert elég húzós tender időszakuk van. Úgy kiakadtam! Most tényleg ennyire önző lenne vagy végig se gondolta mit beszél? Ennyit a magas vérnyomásról!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Betti - Eszembe jutott, hogy részben(!) segíthetnék rajtad. Van egy vérnyomás mérőm, még a terhesség alatt beszereztetm, mert engem mér az eleje óta ijesztgettek vele! Holnap még itthon vagyunk, 10-re megyünk gyerekorvos és mivel tudom, hogy nem lakunk messze egymástól, nagyon szivesen feléd kanyarodunk vele. :wink:
Anyukádat hívd vissza és kérd meg, hogy gondolja végig, hogy mivel jár neked az utazás, az alvás...

Kép
Kép
pepitanna

Bocsi a hibákért, közben Pannival beszélgetünk... :lol:

Kép
Kép
pepitanna

Bettyna: Igen, igen, az tiszta, hogy nagyobb a babád az átlagnál, én nem fogalmaztam pontosan :oops: Szóval súlybecslés nélkül, az abszolút adatokból (fejkörfogat, mellkaskörfogat, combcsont hossza, stb.) már egyértelműen kitűnik, hogy irreális-e az eltérés az átlagtól vagy sem (emiatt szükséges-e valamilyen kezelés, beavatkozás, stb.), fennáll-e esetleg téraránytalanság, ami nehezíti vagy kizárja a természetes szülést, stb. Vagyis a súlybecslés teljesen felesleges, mert nagy a szórás, és nincs is rá különösebben szükség. Szerencsére nálad nem irreális az eltérés :wink: :)
lamme

Bettyna: Elfelejtettem írni az előbb, hogy érthető, hogy kicsit ingerültebb vagy, és értehető maga a probléma is. Szerintem is tisztázd le anyukáddal, hogy betöltötted már a 37. hetet, gyakorlatilag mindenórás kismama vagy, nem ugrálhatsz már csak úgy messzire. A vonatozásról nem is beszélve. Bár, ha a Nyugatiba megy a vonat, akkor még nincs is olyan nagy gáz, közel a kórház :D:D:D Persze ez csak egy rossz poén volt :D:D :oops:

Pepitanna: Nagyon édes ez a kép a vonalzónál Panniról :wink:
lamme

Pepitanna - ÓÓÓÓÓ, de rendes vagy!!!! Nagyon hálás lennék érte! Asszem sokkal nyugodtabb lennék. De lehet nem jössz holnap reggelig, írok inkább sms-t!!!!

Lamme - Bízom a dokinkban, hogy ha aránytalanul nagy lenne, akkor már csak mondta volna, nem?! :wink:
Sajna a vonatok tőlünk a Keletibe vagy a Délibe jönnek. :lol:

Anyuval azóta még nem beszéltem, de tudom, hogy nem akar ő rosszat, csak néha meggondolatlan. Meg persze én sem sajnáltatom magam soha, nem panaszkodom neki, hogy itt is fáj már meg ott is, mindig azt mondom hogy jól vagyok, hogy ne aggódjon. Mert a múltkor meg azon rágódott, hogy miért akarok gyalog menni szülni. Hát, csak azért, mert tőlünk kocsival bonyolultabb és tovább tart, mert vagy két háztömbnyit kellene kerülni az egyirányú utcák miatt. Na, mire ezt is elmagyaráztam neki...

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!
Ma tök jó napom van! Voltunk uh-n, Kispocak szépen befordult!!!
Nyújtogatta a nyelvét, nagyokat nyelt, ásított, tündéri volt, majdnem elsírtam magam!
Találkoztam dokibácsival, megvizsgált és minden rendben van!
Utána megvettük a babakocsit, orrszívót stb. Délután gyakorlatozni fogok a babakocsival, annyi mindent lehet állítani, cserélni, hogy belekell jönnöm.

Kép

Kép
oroszági

Kijátszottam magam, szuper a fiam járgánya :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok! Sz. Betty nevében írok.
Ma 15:10-kor 3850 g-al és 54 cm-el megszületett Szabolcs. Mindketten jól vannak.

dytke

Dytke, köszi az infót! :)
Mamának és babának is gratuláció!!!!
Szép nagy baba, mit mondjak, jól látom, hogy 37+6 hétre született? ;) Szép teljesítmény, mégegyszer gratula!!!!

KépKép
KépKép
pannaanya

Betty
Hatalmas gratula és természetesen minden szépet és jót kívánok nektek!
Kicsit meglepődtem,olyan váratlanul ért a hír..... :shock: :D
De természetesen örülök,hogy már nem "szenvedsz" a derékfájásoktól és az éjszakai nem alvástól! :)

damara

Sziasztok!

Bettyna: Gratulálok!!! Sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek!!!! Szuper méretei vannak Szabolcsnak!!! (Vivikém is 37+6 - ra született :lol: )

Dytke: Köszi az infót Bettyékről :lol:

Oroszági: De jó, hogy minden rendben van Gyurikával :wink: Aranyos lehetett, ahogy "produkálta" magát :D Nekem nagyon tetszik a járgánya :wink: Szép a színe (igencsak kékmániás vagyok :D ), meg amúgy is jól néz kis :wink:

Pannaanya: Hogy telnek azóta az első este óta az esték? Remélem már zökkenőmentesebb :wink:

Cosmo: Olvasol minket néha?

Nálunk mindkét lány megfázott :( Szerintem én voltam a hibás, mert tegnapelőtt levittem őket sétálni, meg a játszóra, és nem vettem figyelembe, hogy csalóka már a meleg és a napsütés :( Kigomboltam mindkettő felsőjét, és még a sapit is levettem róluk, mondjuk csak addig, amíg a napon hintáztak, de úgy látszik ez is elég volt :( Niki nagyon nehezen aludt el, most is abba kellett hagynom az írást, mert sírt :( Úgy sajnálom szegénykéimet :(
lamme

Hát én most ledöbbentem!
Betty hatalmas gratula!!! Nagyon váratlanul ért a hír, úgyhogy hétvégén összerakom a kis csomagomat, nehogy meglepődjek 7 hét múlva :)
De örülök!!!
Ezek szerint pont 2 héttel elszámolták Szabi érkezését?
De szeretnék én is előbb szülni!!!! Akkor a nagyi szülinapjáról nem kell vonatoznia :) Ember tervez...

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!

Nagyon nagy gratula Bettinek és Szabolcsnak !!!
Baján vagyunk a kislányommal és sajna nincs anyukámnál net, így tegnap nem tudtam beszámolni a Szabi hírrel!
Ma addig addig szervezkedtem, míg géphez jutottam, de már mindent látok!
Tegnapelőtt este voltam Bettinél és semmi nem látszott rajta... Még kérdeztem is tőle, hogy érzi e, hogy esetleg holnap jönn vagy két hét múlva - tényleg nem érzett semmit...

Kép
Kép
pepitanna

Sziasztok! Betty! Gratulálok sok egészséget nektek!!!! ági! Jol néz ki a babakocsi!!! :D Lamme! Jobbulást a lányoknak mi már kifelé megyünk a náthábol.... Hajo kiránduláson voltunk két hete jol meg is fáztunk!
okina78

Ezt az Államis topicban találtam, ha már minket kihagytak:
Néhány képet (anya, fia) találtok itt :

http://peerosh.gallery.extra.hu/gallery ... ea0d47ed93

Röviden, de a Betty kérte, hogy ne izguljatok:

8:00 Magzatvíz el
8:15 Kórházba be
9:30: Ágyra fel
11:00 Oxi be
12:00 fájások be
14:00 nagyon fájások be
15:11 Gyerek ki

Üdv

Apa

Kép

Kép
oroszági

Betty: ez ám a meglepi! Gratulálok a kisfiad érkezéséhez! Végül gyalog mentetek szülni? ;)

Ági: király a járgány!!

Lamme: szegény lánykáid, remélem hamar kimásznak a megfázásból!!

Hoztam egy scrapbooking-kísérletet (legújabb hóbortom) ;)

Kép
vumenke

Sziasztok!

Újra itt vagyok!!!! Köszönöm szépen mindenkinek a gratulációkat és a jókívánságokat!

Szabi valóban váratlanul érkezett, de egy cseppet sem bánom. Szófogadó gyerek - nem egyszer hangzott el a számból, hogy inkább 2 héttel előbb jöjjön, mint 1 nappal később.

Amint látjátok apa nem az a szószártyár típus, de lényeget leírta. Bocsi, hogy benneteket kiahgyott, de elég sok minden zúdult a nyakába, míg mi a kórházban voltunk, ezt már nem bírta fejben tartani, hgoy hova kell megírni az örörmhírt! :wink: Ígérem, ahogy az időm és az erőm engedi megírom a bővebb, élményekkel, érzésekkel dúsított női változatot is.

Elöljáróban anniyt, hogy hatalmas az osztály túlterheltsége, így előfordul, hogy ingerültebb a személyzet, de összességében pozitív tapasztalatokkal jöttünk el tegnap. Szabi nagyon kis édes, sokat alszik és lassan a szopiba is belejövünk. Totálisan bele vagyok szeretve!

Ági - Rakd csak össze azt a csomagot! :wink: Az enyém is 2 hete állt félig összerakava, gondoltam ráérünk. Aztán jött a meglepi, apa meg hozta utánam ami kimaradt. Még jó, hogy a szomszédban lakunk! :lol:
A járgány szupi!

Vumenke - Igen, gyalog mentünk, mert nem ölött belőlem a víz, csak szivárgott és egyáltalán nem fájt semmim. :shock:

Pepitanna - A vérnyomásmérőt legalább egyszer használtam, még akkor este! :wink: Bocsi, hogy nem válaszoltam az sms-re, de többször betelt a telefonom memóriája, így alég volt fejben tartani, kinek kell még írnom. :oops: Milyen volt a hétvége Baján?

Szép napot mindenkinek!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Már félig van a bőröndöm, csak a patikai cuccok hiányoznak. Tegnap sterilizáltam amit kellett, a hazarucik is megvannak a bébinek!
Én sem bánnám ha 2 héttel előbb jönne! A férjem is nagyon be van sózva már, a gyerekszobában tologatja a babakocsit :lol:

Tényleg én leszek a következő? :shock:

Kép

Kép
oroszági

Oroszági
Téééényleg te vagy a következő?????
Naon úgy néz ki........ :lol: :lol: :lol:
Mennyi időd is van még hátra?

Többiek, mizujs?
Cosmo remélem velünk vagy azért gondolatban!!!
Néha jöhetnél ide is....

damara

Sziasztok!

Bettyna: De jó, hogy már be is jelentkeztél :wink: Várjuk ám a részletes beszámolót :wink: Meglestem a képeket rólatok, és nagyon szép kisbaba Szabi!! :lol:

Oroszági: Látom már te is betöltötted a 30. hetet :shock: :D :lol: De aranyos a párod, hogy már így készül Gyurika érkezésére :D Én Nikinél "rutinosabb" voltam, és két kupacot készítettem össze. Volt egy hátitáska, meg egy normál méretű utazótáska. Előbbiben voltak a szülőszobai cuccok, utóbbiban az általános kórházi dolgok. Meg egy cetlire felírtam azokat a hétköznapi használati dolgokat, amiket emiatt nem tudtam betenni, de ne felejtsem el.

Okina: Te mikorra is vagy kiírva?

Csajok már egész jól vannak, Nikinek még folydogál az orra, de már napok óta nem kellett szívni neki, láza szerencsére csak egy-két nap volt, akkor sem magas. Vivikémnek meg már a köhögése is elmúlt.

Mi már készülünk a szülinapjukra, meg a karácsonyra is :D Már megvan néhány ajándék is :D Meg Vivi első szülinapján csináltunk egy kis meglepit a vendégeknek, ezt most Nikinél is megtesszük. Kiválasztottunk négy aranyos képet Viviről/Nikiről, ezeket összemontázsoljuk, és középre ráírjuk, hogy X.Y. egy éves, dátum. :) És úgy válasszuk ki a négy képet, hogy életének első, második, harmadik, negyedik negyedévéből :)

Elvittük az új autót szervizbe zöldkártyát csináltatni, és ha már ott volt, akkor kértünk egy állapotfelmérést, és végre valami, amiben nem rossz dolog ért minket :D Hibátlan a kocsi, csak a használtan vett autóknál ajánlott olajcsere, vezérműszíj csere dolog van :) Alig hittük el :) A szerelőnek is tetszett a járgány :D
lamme

lamme kiscsomagom nekem is lesz, de oda nem kell annyi minden mint a nagyba. Okina sztem picivel van utánam. Akkor még 65 napig nyugi lesz, majd a megszületett babákat nézegetjük addig :D Bár úgy emlékszem Okinánál időzített császár lesz, így lehet hogy beelőz!

Kép

Kép
oroszági

Képzeljétek! Anyósom legnagyobb bánata, hogy nem híztam még el a terhesség alatt, szerinte sovány vagyok! Szigorúan a hátam mögött jegyezte meg.
Íme sovány fotóim :wink: :
Kép
Kép

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok! Néha vagyok ám én is.....Mi is most vagyunk tul egy náthán! Lamme tök jo hogy már nem betegek! Ági! Nem semmi pocak!!!! Nekem dokibácsink azt mondta dec5-és8 között választhatok..... Elméletileg dec 26ra vagyok kiirva! Hétfön megyek hozzá és akkor pontositunk mert szerintem más nem is lesz,nem kell uh meg most már ugye nem vizsgál(,ami valljuk be nem is nagyon hiányzik!) Szerintem valahogy egy idöben lesz Ágival!
okina78

Oroszági: De csini kismama vagy :wink: Szerintem ez a legszerencsésebb eset, hogy csak a pocak nő. Minek kéne FELTÉTLEN elhízni??!! Elég furán működik anyósod (ebben is) :?
lamme

Okina: Akkor nektek a Mikulás hozza a babát :lol: Nem tudom írtad-e már, de tudjátok, hogy fiú vagy lány lesz? Ha írtad, akkor bocsi, nem ugrik be :oops: Nevet választottatok már?
lamme

Lamme! Ugy tünik kisfiu! Szerintem Krisztián a párom szerint István! De a második neve biztos András lesz!
okina78

Okina igyekszem én is dec. 5 és 8. közé időzíteni és akkor legalább együtt lehetünk az osztályon! De jó lenne ismerőssel együtt tölteni azt a pár napot! :D

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!

Egy gyors bekukkakantás,mert mindjárt leragad a szemem.

Először is gratulálok Szabolcs érkezéséhez, ügyes voltál Betty. Kérjük majd a bővebb beszámolót.

Mi aránylag jól vagyunk, leszámitva azt, hogy Eszter nappal nem igazán van el egyedül. Valakinek mindig szorakosztatnia kell, aludni is csak fél órákat alszik a kiságyban. Persze ha elmegyünk sétálni akkor addig alszik mig megy a babakocsi, ha 2 órát akkor annyit. Mondjuk nem panaszkodok rá, mert az éjszakáink még mindig nagyon jók (le is kopogom), este 9-10 óra között alvás, és reggel 6-8 óra között kelünk. Csak hát nappal nem igazán tudok mit csinálni, anyuval felváltva szorakoztatjuk. A vasalást is már áttetem estére amikor elalszik.
Ráadásul szerintem nagyon birizgálja már a foga, mert nagyon nyáladzik és állandóan a mi kezünket rágná.
Tegnap vettünk Neki pihenő széket, mert mindenki mondta hogy abban milyen jól el vannak a gyerekek, hát Eszter kb. 10 percig, utána csak ha valaki ott ül mellette. Pedig gondolkoztunk a hintán, ami aksiról megy, hintáztatja a gyereket, zenél, lehet hogy az jobban bejött volna.
Viszont már rengeteget beszél az ő kis nyelvén, nagyon édes, annyit mosolygunk rajta. Iszonyatos csikis, és olyankor hangosan kacag már, meg lehet zabálni olyan édes. :D
Ne haragudjatok hogy most nem írok személyesen senkinek, mert már hulla vagyok, csak nagyon kiváncsi voltam kivel mi van. Kb.1 hete mindenkihez írtam, és mire készen lettem megszakadt az internet kapcsolat, csöppet nem voltam mérges. Már a barátunknak egy kicsit át kellene nézni a gépet, mert valami nem gömbölyü.
Mindenkit Puszilok.
toldikrisztina

toldikrisztina szia! Eszter egyre több figyelmet fog igényelni, pláne ha elkezd kúszni-mászni-pakolni a lakásban. De később akár együtt is vasalhattok :wink: ezt a korai fogmizériát nem akartam elhinni, de most Te is bizonyítottad, hogy milyen korán elkezdődik, szegény babák!

Ma kezdjük a 31. hetünket, csak úgy röpülnek a hetek!
Jövőhéten lesz nálunk szülésfelkészítés, a védőnénik szervezik, 31-én meg megyünk újraélesztési tanfolyamra.
Ma megyünk dédszülőket látogatni szülinap alkalmából, szerencsére szemben laknak a Megyeri-hídon kell csak átmenni, biztos tetszeni fog nekik is a nagy pocakom :)

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!

Visszaolvasni nem tudom mikor lesz időm, de igyekszem. A time management még nem az igazi!

De legalább a szülésem történetét végre megírtam. Egy kicsit hosszú lett, bocsi (apával pont elletnétesek vagyunk ezügyben )!

Szabolcs születése - 2008. október 2. csütörtök

Életem legcsodálatosabb kalandját az azt megelőző nappal kell kezdenem.

A szerdai nap is ugyanúgy kezdődött, mint bármelyik. A reggeli szertartások után egy kis internetezés, levelek, fórum stb. Majd felkerekedtem, hogy elmegyek a West Endbe, megveszem az utolsó apróságokat is, ami a kórházi csomagba kell (WC fertőtlenítő kendő, papírülőke stb.) Épp jött a troli, „felpattantam” és jót mulattam magamban, hogy egy gimis kórú fiú megint úgy adta át a helyét, hogy „le tetszik ülni?” J Jót csatangoltam, beszereztem mindent, amit akartam, majd felcuccolva elindultam haza. Mivel a troli épp nem jött, hazasétáltam. Épp csak szusszantam egyet itthon és már indultam is a szerdai kismami tornára. Ági a szokásos jól megdolgoztatós formáját hozta, már ami kismama szinten annak mondható. J Utána gyors vérnyomásmérés, mert már többször is magasabb volt a héten a kelleténél. Megint, de nem vészesen. Mondtam áginak, hogy bár nagyon szeretek hozzájuk járni, nem bánnám, ha a jövő héten már nem kéne jönnöm. J Még jó, hogy az egyik nagyon kedve fórumos barátnőm (Pepitanna) felajánlotta, hogy elhozza nekem este a vérnyomásmérőjét, így tudom majd ellenőrizni napközben is. Este 6 körül meg is érkezett, én „leszaladtam” (de tényleg, fittebbnek éreztem magam, mint előtte bármikor). Csacsogtunk egy kicsit és még mondtam is, hogy egyáltalán nem érzem, hogy a közeljövőben történne valami. Éjjel úgy aludtam, mint akit fejbe vertek. Meglepően jól!

Reggel 8-kor Tomi keltett (a nap 1. meglepetése): „Lassan fel kéne kelned, mert nem villanyozzák meg a hasadat!” Fél 9-re volt időpontom ctg-re. Szokásos reggeli rutin, tisztasági betéten hirtelen valami sárgás trutyi (a nap 2. meglepetése). Mondtam is Tominak, hogy lehet, hogy hamarosan lesz valami. Betét csere, de mire felvettem valami folyt belőlem…haloványka rózsaszínes folyadék (a nap 3. meglepetése). Mondtam Tominak, hogy ilyet pisilni nem tudok… Gyorsan bekaptam pár szem pogit, megittam a kakaómat és elindultunk. Bementünk az ambulanciára az utolsó vérvételem eredményéért, majd fel a szülőszobára. Szerencsére a doki bácsim (dr. Spánik Gábor) épp ügyeletes volt aznap, mikor felhívták perceken belül ott volt. Mondtam neki, hogy szerintem a magzatvíz folyik, de nézze meg. Ok. Amint felmásztam az ágyra, rám nézett és közölte, hogy óóóó, hát ez egyértelműen az! Megvizsgált, 2 ujjnyira tág volt a méhszáj, de nagyon hátul (a nap 4. meglepetése). Na, azt előrehúzta, én meg csillagokat láttam. Tomi indult haza a táskáért, engem meg rákapcsoltak a ctg-re. Közben felhívtam a szüleimet, hogy úton van az unokájuk. Természetesen sokkoltam őket, gondolom ettől kezdve az ő vérnyomásukat se kellett volna mérni. J

A víz továbbra is szivárgott, de semmi fájás. Átestem az előkészítésen, és 9-kor már a 4-es szülőszoba ágyában landoltam hálóingben. Jól elviháncoltunk Tomival, telefonálgattunk és próbáltuk felfogni, hogy innen már csak 3-an megyünk ki. Doki bácsi többször is benézett, minden ok fájások semmi. A szülésznő (Gazsi Ildikó) is lótott futott a hatalmas zűrzavarban, ami az osztályon aznap volt. Nagyon kedves, alacsony, kis duci nő, abszolút megnyugtató stílussal. Bennem még mindig semmi félelem, max. egy kis izgalom. Fél 11-kor jött az osztályvezető főorvos, levizitált, majd mondta, hogy ha még mindig semmi, akkor gyorsítsunk. Oxitocin beköt. Délig kb. semmit sem éreztem, csak, hogy feszít a branül a kezemben. Aztán lassan csak hatott az oxi, elkezdtem szorongatni az infúziós állványt. Aztán ráültem a labdára, akkor már fájt rendesen. A kis pocaklakóm még mindig a rekeszizmomnál tartotta a lábikóját, ami minden fájásnál olyan érzés volt, mint amikor beszorul a levegő. Így elég nehéz volt, a tanult módon lélegezni, nagyon kellett koncentrálnom. Itt el is veszítettem az időérzékemet. Valamikor visszakerültem az ágyra, a ctg meg a hasamra. Akkor már fájt annyira, hogy egy szót se szóltam, csak nyomtam el magam oldalra, próbálva kiegyenesíteni azt az oldalamat, ahol a bébiláb van. Tomi elmondása szerint ez kb. 2 óra körül volt. Ő szegény csak ott állt vagy ült mellettem és sűrűn együtt érzett. Amikor a dokim újra visszatért, Ildikó épp vizsgált és megállapította, hogy elég tág vagyok, de a méhszáj még nem tűnt el. Én mondtam, hogy úgy érzem, már tudnék nyomi. Székelési inger? – kérdezték. Mondtam, hogy igen. Gyors méhszáj elsimítás, térd felhúz, doki pocakot megtámaszt és nyomás!!!! Háát, az első kettő tutira nem oda ment, ahova kellett volna, de hát ugye az oldalam is fájt még mindig és Szabi fejecskéje is elkezdett feszíteni odalent. Az első tolófájás után gyorsan jött a második, talán egy mély levegőt, ha vettem. Próbáltam koncentrálni, azt csinálni, amit mondanak. Tomi hősiesen tartotta az oxigénes csövecskét az orrom alá, és csodálta, hogy mennyire szót tudok fogadni. Közben lassult egy kicsit Szabi szívhangja, nem várhattunk sokáig. Még jó, hogy a harmadik fájás is ugyanolyan gyorsan jött és a negyedikre kint volt – a nap legcsodálatosabb meglepetése!

Odatették a hasamra, épp csak egy pillantást tudtam rá vetni és meg simizni, hogy ott van, finom puha, meleg, és nyöszörög. Még mindig levegő után kapkodtam…a pontos idő 15.10.

A köldökzsinórvérről majdnem megfeledkeztünk, így volt egy kis kapkodás, de Tomi elvágta végül és megfelelő mennyiségű vért is sikerült szerezni.

Innentől jött a legkellemetlenebb része, a varrás, tisztogatás. Tomi lement Szabival, nekem pedig meg kellett szülnöm a lepényt. Ezalatt sikerült maradandó élmény szerezni Ildikónak is egy nagy adag vérfröccsel. Nem vált le elég hamar, így Tomi már az ajtóban állt karjában a kisfiunkkal, amikor én még vérben, nyákban stb. Odatették Szabit a karomba, de alig láttam a kis pofijából valamit, úgy be volt bugyolálva. Rettenetesen fázott, így 10 perc múlva el is vitték őt melegedni inkubátorba. A 2 órás kis szeánszunknak így lőttek. A doki bácsi gyorsan dolgozott, én mégis nagyon szenvedtem tőle. A 2 óra hamar elröppent.

Mivel a gyerekágyas osztályon teltház volt, a nőgyógyászaton kaptam ágyat. Szerencsémre az épp előttem szülő Ancsa is ott volt, akinek nagyon sokat köszönhetek. Rengeteget segített a kórházi napok alatt.6 óra körül megérkeztek anyuék, hozták az ellátmányt, de én még órákig szédültem, a zuhanyzás, külön kihívás volt. Este 10 körül lettem annyira erős, hogy el merjek indulni Ancsával egy emelettel feljebb, hogy láthassam végre az én kis Macikámat. Gyönyörködtem benne, míg kijjebb nem tessékeltek a csecsemősök. Másnap reggel 7-kor megint ott voltam, bár szinte semmit sem aludtam az éjjel. Ezerszer pörgött végig a nap a fejemben!

Sajnos csak délután 3 körül ürült hely a gyerekágyon, addig nem lehettünk együtt és a szopival se igen próbálkozhattunk. Ez engem meglehetősen érzékenyen érintett. Nagyon vártam a vasárnapot, hogy hazajöhessünk, de az a fránya sárgaság!!!! Azóta is azt nyögjük. Szabi rettentő aluszékony, szinte lehetetlen felébreszteni. Így az etetés is külön tortúra, jó sok fejtörést és lelkizést okoz.

A kórházi személyzet változó lelkesedést mutatott, de ez abszolút érthető. Amíg 50 baba volt az osztályon, meglehetősen feszültek voltak, de amint kezdtünk kevesebben lenni, úgy váltak ők is egyre segítőkészebbé.

Összességében pozitív élményekkel és egy csodálatos kis emberkével jöttünk el, akit órákon át tudok nézegetni miközben alszik, nekem meg folynak a könnyeim...

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Kép Szabi alszik

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Hát ez nagyon megható volt! Ezek szerint nem kértél fájdalomcsillapítót?! Asszem így egy kicsit bátrabb lettem, ha nem muszály én sem szeretnék kérni. Én biztos megőrülök ha nem lesz hely és nem adják ki a fiamat!!! Szabi igazi kispasi, nagyon tetszik!
na jó, megyek zsepiért mert nem bírom!

Kép

Kép
oroszági

Ági - Köszi, édes vagy! Hihetetlen erő van ám az ember lányában egy ilyen helyzetben! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Betti - Köszönjük a történetet! Laciapuval együtt olvastuk. :oops: :wink: Mégegyszer gratulálunk! Nagyon helyes kis pasi Szabi! Hogy alakul a tejkérdés? Tudsz szoptatni? Elég csak az? Kívánom, hogy minnél előbb rázódj bele az anyaságba! Pussz

Kép
Kép
pepitanna

Bettyna!
Tényleg csodálatos, intim és meghitt a történeted!
Izgalmas és megható.
Nagyon szép kisbabátok van, gratulálok hozzá!
Hősiesen viselkedtél,jól vetted az akadályokat, ehhez külön gratula!!! :D
Köszi, hogy megosztottad velünk a te csodádat!

damara

Bettyna: Még egyszer gratulálok!!! Nagyon jó volt olvasni Szabi születéséről!! Gyönyörű kisbaba, büszkék lehettek rá :wink:
lamme

Sziasztok csajok!

Aki már volt terheléses vércukorvizsgálaton legyen kedves ossza meg velem az élményeit!

Az a nagy harci helyzet, hogy a doktor bácsi nem adott erről részletes infot, csak annyit, hogy kérjek időpontot Uh-ra, majd a második szúrásnál keressem meg az ambulancián.
Szóval a kérdésdömping:
- a Mávban, vagy az Áek-ben veszik le a vért?
- Ha reggel 8-ra megyek, a doki akkor ír beutalót, a löttyöt hol váltom ki?
(mert azt mondta, ő adja a beutalót és "itt" is ki lehet váltani. De hol az az itt?????)
- Az uh-t ott csinálják, ahol az ambulancia van? (Magasföldszint?)
- Hányszor szúrnak?

Bocs,hogy ilyen körülményes vagyok, de kiakaszt az információhiány!!!!
3napja próbálom elérni az Uh-t, még jó,hogy felugrottam a Máv honlapjára és másik számOKon is próbálkoztam,mert a dr.úr által megadott szám elérhetetlennek bizonyult.
Végre valahára ma sikerrel jártam, mire közli velem a nő, hogy "Kicsit előbb is lehetett volna időpontot kérni, ez a hét már nem hiszi, hogy szabad...."
Kicsit felment a vérnyomásom és azt találtam neki mondani,hogy: "Igen, elég nehéz felvenni a telefont, igaz?"
Mire a csütörtök 10 órát javasolta időpontnak.
Na tessék. Normálisan nem lehetett volna?????????

Most jól kipanaszkodtam magam! :oops:

damara

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?