Új privát üzeneted érkezett!

Didrinek Boldog Első Szülinapot!

Kép
Vendég

Hűha!
Mennyi szülinap! :D

Sok-sok boldog szülinapot kívánunk Pimpó és Didri!

Kép
Kép
giga1

Didrinek és Pimpókának boldog Szülinapot!!!

Kép
Kép
nircee

Boldog első szülinapot Didri!!!! :lol:

Boldog szülinapot Pimpoka!!

Boldog szülinapot Andi!!( így utólag is)

Klári, azért nem szóltam, hogy nem lesz búcsú, mert mondtad, hogy úgy is felhívsz előtte. :wink: Meg az idő is pocsék volt... Nekünk van digitális mérlegünk, még Sárikánál örököltük, ha gondolod, kölcsön tudom adni, hogy lemérjétek a kisasszonyt. Eddig én egyszer mértem, mennyit eszik. Azt is csak kíváncsiságból. Múlt héten volt, 110-120 ml között, mozgott a Drágám, azért nem volt pontos. Egyébként hetente szoktam mérni a súlyát fürdés előtt. Gyarapszik a lelkem rendesen. Mióta hazajöttünk a kórházból, (3 hete), 900g-ot hízott.

Henus, Verna, köszi a pancsis válaszokat. Megnyugodtam, akkor majd az idő megoldja a kérdést :lol: Lehet, hogy nálunk is úgy lesz, hogy apát felváltja a hugica. Vagy csatlakozik?? :wink:

Piroska, gratulálok az egyedül elalváshoz!!!Elárulnád nekem ezt a trükköt? A két éves lánykám még mindig cicin alszik el. Vagy nagy ritkán apával, egy órás mese után.

Henus, jobban viselte sárika a távollétemet, mint gondoltam előre. Nem bízták a véletlenre a helyzetet, mert itt volt Dédi is végig, így egész nap le volt Sára foglalva, apa, meg Dédi rengeteget játszottak vele. Este apa mesélt neki, akkor keresett, de tudta, hogy hol vagyok, meg hogy majd hazajövünk a kistesóval. Az elején egy nap kétszer jött ő is látogatni, édes volt, örült nekem, mosolyogva köszönt el, integetett, a második napon már sírt, hogy anya is jöjjön haza. Akkor a következő nap ő nem jött be, másnap meg már mentünk haza. Mikor legelőször hallotta sírni a babát, akkor ő is keservesen elkezdett sírni, hogy "Hír a pici baba". Most már hozzászokott :wink: mondja, hogy pici baba cicizni anya cicijéből. Baba is. (azaz ő) :D Bár már néha az "én" személyes névmást is használja, de olyan cuki, magát babának, a hugit pici babának hívja. Szóval kibírta cici nélkül négy napig, és utána folytatódott a dolog. De már nem bánnám, ha ő abbahagyná...bár erre nincs egyenlőre remény.

Mutatok két képet a lánykáimról:
Kép Kép Ki kicsoda??:lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Az első képen Sára van, nem?
Vendég

Katica,
hű, én meg nem mondanám, melyik lány melyik! :shock: :D
Már akartam kérdezni, hogy neked azzal, hogy Sárika végig cicizett, volt előtejed? Vagy maradt rögtön az érett tej?

Lányok, Simi már 5530g! Ma volt a védőnő, és ő is mondta, hogy óriási baba, azt hitte hirtelen, hogy már a 3 hós oltásra megyünk majd, pedig csak a 2 hósra. :roll:

Kép
Kép
nircee

Tényleg, Malival mi van? Vagy lemaradtam valamiről? :oops:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Szülinaposokat Isten éltesse!

[b]Didrinek külön Boldog szülinapot! [/b]NEki még az első... :wink: fontos mérföldkő... :wink: :lol:

Katica szerintem Sára az alsó kép... :oops: :roll: VAgy nem??? :roll:
Egyébként Szonja sokáig azt használta magára, hogy "te". De most már én-ezik. :)

MOst Micimackót néz... :? ( nekünk már az agyunkra megy, de szó szerint :x ) LEült a fotelbe és kiabált: Go, go go, Micimackóóó, go go go, Micimackóóó!!! :D Egyébként korlátozva van a nézés, délelőtt egy meg délután egy, mert bele lehet hülyülni. Ráadásul Szonja aki imád kint lenni emiatt nem is akart kimenni, csak azt nézte... :evil: Így két nap múlva szankciókat szbatunk ki... :) elsőre megértette a ded, mert mostmár ha felkel, akár reggel, akár délután megy és mondja hogy "egy Micsimacskó jó? " :)

thenus

Henus eltalálta, Pilla nem. :D Anna az első kép, Sára a második(én egymás mellett látom őket.)

Henus, édes lehet Szonja, ahogy követeli a Micimackót :lol:

Pilla, hogy csinálod, hogy ennyire számon tartod mindenki szülinapját? iwiw? Nem is köszöntem még meg, milyen szép képet szerkesztettél Sárikának a szülinapjára. Teljesen meghatódtam, mikor hazajöttem a kórházból, és megláttam. :D

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Akkor ezt elrontottam. Az zavart meg, hogy Sárának volt olyan vöröses haja pici korában. :shock:

A szülinapokat az iwiw-ről tudom...
Nincs mit! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük szépen a köszöntéseket! :)

Pimpókának Boldog szülinapot! :)

Alvás:
hát az az igazság, hogy az egyik osztálytársam adott egy tippet elalvásra, amit a Dr. Eduard Estivill - Sylvia de Béjar: Aludj jól, gyermekem! c. könyvből olvasott. A módszer először kegyetlennek tűnt, de aztán megértettem a lényeget. Amikor betettem a kiságyba, akkor elkezdett nagyon sírni. Én lefektettem az ágyba, betakartam, és mondtam neki, hogy Didri, mindenki alszik, neked is aludni kell, jó éjszakát. Utána bent maradtam a szobába, nem messze rőle, de ő nem látott, mert sötét volt. Egy perc múlva odamentem hozzá és elmondtam megint ugyanazt, visszafektettem, mert felállt, úgy sírt. Majd megint leültem a mi ágyunkra, ami tőle nem messze van. Majd két perc múlva ugyanezt elismételtük, aztán három perc múlva, utána már nem kellett, mert elaludt. Már a harmadik alkalomnál nem állt fel, csak felült, a negyediknél már nem is ült fel, hanem egy kicsit nyöszörgött, majd elaludt. Állítólag az a módszer lényege, hogy tudja, hogy te odamész hozzá, ha baja van, ne féljen elaludni, mert te ott vagy mindig, amikor szüksége van rád. Az az igazság, hogy másnap már két perc alatt elaludt. Az első éjjel kétszer ébredt fel, de olyan rövid időre, hogy mire odaértem (2 lépésre van az ágyunk), visszaaludt. Máskor egy éjszaka ötször-hatszor is felébred. Szóval azt gondolom, hogy neki jót tesz ez. Azért reggel nem bírom ki, hogy ne szopizzunk egy kicsit ágyban összebújva :). De állítólag az még belefér. :)
Megmondom őszintén nagyon féltem az egésztől, de attól jobban félek, hogy a gyerek lelke sérül, márpedig ha azt szokja meg, hogy velem alszik, akkor lelkileg nem biztos, hogy egészséges lesz. Nem tudom, de szerintem a gyereknek is kell adni egy kis szabadságot, kell neki, hogy legyen saját világa, saját ágya, saját szokásai, meg minden.

Hát igen, fontos mérföldkő az első szülinap. :) Volt ma is egy kis Alma együttes. :)
Teszek fel képeket:
Kép Kép Kép Na, így állunk, amikor sikerül. :)
Tegnap el akart indulni az ágyhoz, de nem jól mérte fel a helyzetet, mert rázuhant a pelusra. De nem baj, próbálkozunk azért. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Kép
Ja, és megpróbált a macska után menni, csak az kisebb volt nála és befért a szekrény alá. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Egyébként az az igazság, hogy azért mindig félek egy kicsit elalváskor. Most is :oops: :oops:

Na, szép álmokat mindeninek! :)

Megyek, mert a leány is írogat a nevemben. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, kérlek, hogy ne sértődj meg, és ne haragudj, de nem birom magamban tartani: Attól, hogy együtt alszotok, és összebújtok sosem fog sérülni a lelke!!!!!!!!!! Attól esetleg, hogy sírva kell elaludnia, de attól, hogy anyával alszik soha!!!!!!!! És igen kell nekik a szabadság...pont annyi amennyit megkívánnak, és érzékeltetnek, nem amennyit mi rájuk "erőltetünk". Értettem, hogy nálatok ez az elalvás könnyen ment, és azt gondolom, hogy estéket átordítani te sem hagytad volna. Szóval bocsi, de ezt ki kellett javítanom.... :oops:

thenus

Katica, vagy aki Ignáthnénál szült, nem tudná nekem elküldeni priviben a telószámát?
Köszi :)

thenus

Giga, köszi a gyors választ! :wink: MEgkaptam a privit!

thenus

Henus
értem én, hogy mire gondolsz, de szerintem ha nem lesz képes önállónak lenni, akkor sérülni fog. Azért szeretném önállóságra tanítani, hogy helytálljon az életben. Mert ha most tanítom önállóságra, míg élek, akkor könnyebb, mintha az élet tanítaná, amikor nem vagyok ott, hogy megvigasztaljam. Semmi gond, hogy írtad, értem, mire gondolsz.
Valóban nem hagytam volna sírni egész éjjel, még ez a tíz perc is erőpróba volt, már a kilencedik percnél mondtam, hogy nem bírom tovább, de Hála Istennek, nem volt gond. :) Egy biztos, hogy egyedül jobban alszik, már a második éjszakát alussza át úgy, hogy csak kétszer ébred fel és hamar elalszik, míg előtte egy éjszaka felébredt hatszor legalább és csak a cicire nyugodott meg. Nem szabad hagynom, hogy visszaéljen a jóindulatommal, mert szerintem az életben is ezt fogja tenni. Márpedig az amolyan "piócák" nem az emberek kedvencei. Én azért szeretném, ha nemcsak én szeretném a kicsikémet, hanem mások is. Nem tudom, érted-e, mire gondolok. :) Ne érts félre, nem az a lényeg, hogy mások szeressék, mert a lényeg a mi kapcsolatunk, csak igyekszem úgy megoldani, hogy amellett, hogy a mi kapcsolatunk nem sérül, amellett az életre is neveljem, hiszen ki tudja, meddig lehetek mellette...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szép reggelt mindenkinek!

Boldog szülinapot a szülinaposoknak! Én sajnos nemigen tudom még a dátumokat, mert elég új vagyok errefelé :oops:

Katica, csak viccből írtam a búcsút! :D :D :D Köszi a felajánlást a mérleggel, de pont ma megyünk tanácsadásra (merthogy már elmúltunk egy hónaposak!!!!) , most majd kiderül, hogy mekkorát nőttünk. Zsuzskának egyébként már olyan kis hurkás combijai lettek, hogy csuda!!! Tényleg!!! Tanácsadásra hova kell menni? Az orvosi rendelőhöz vagy a védőnőkhöz? Tudom, hogy egy épületben vannak, de a váró külön van....ezért nem tudom. Édesek a lányok, én meg nem tudtam volna mondani, melyik melyik :D :D :D
Altatás: én nagyon rossz alvó vagyok, úgyhogy nálam kizárt volt, hogy babával aludjak el és hogy erre rá is szokjunk. :x Én is valami hasonló módszerrel szoktattam Gabit - olyan ott is vagyok meg nem is módon. Ebben az a jó, hogy azért nem hagyod bömbölni a picit, mégis gyakorolja a saját ágyban, egyedül elalvást, még ha némi segítséggel is. Zsuzskánál is működni látszik a dolog, persze még nem tökéletesen. Viszont már tudja, mikor van éjjel és mikor nappal!!! TEgnap is: letettem fél 11-kor és ötig aludt!!!Aztán cicizett és visszaaludt hétig. Remélem, ez már csak jöbb lesz :D

Bocs, ha esetleg összevissza fogalmazok, közben Gabesz molesztál :cry:

Thenus, én is Micimackóval álmodom már, annyira unom!!! :D :D :D

Kép
Kép
sun74

Piroska, gratulálok az alváshoz! Az igaz, hogy ha ugyanolyan körülmények között ébred fel éjjel, mint amilyenben elaludt, akkor könnyebben alszik vissza a manó. Tehát ha szopizva alszik el, akkor éjjel is úgy akar visszaaludni. Ha szépen, magában, akkor nem zavarja, hogy egyedül van, amikor megébred és könnyen visszaalszik.
Én is próbálom úgy letenni Zsuzskát, hogy szopizik, aztán még nem alszik be teljesen. Szerencsére nem nagyon van sírás, mert azt én sem bírnám...
Van egy könyvem az altatásról, az öt módszert ír le, a legdurvábbtól a legfinomabbig. A durva tényleg az, leteszed a gyereket, aztán otthagyod és rá se nézel. Megdöbbenve olvastam: ha esetleg annyira sír a gyerek, hogy hány, menj be, takard le az összehányt ágyat egy törölközővel és távozz! :o NAszóval ez már gáz.

Kép
Kép
sun74

Sun74

Júúúújjjjj!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ez a könyv leírja, hogy kell pszichopatákat nevelni. Így mentesíti magát a felelősség alól, az, aki vadállatot nevel erre a bolygóra...
Na, most képzeld el azt a gyereket! :shock:

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

No azt az anyát is megnézném, aki a saját kényelme érdekében (merthogy nem a gyerekért teszi, az biztos) ilyet megtesz...... A könyv szerint előnye a módszernek, hogy egy pár nap alatt eredményt hoz.....na igen, egy életre szerintem.

Kép
Kép
sun74

Nagyon szépen köszönöm, hogy írtatok a pocakfájós témáról, sokat segítettetek! Arért remélem mindenkinél úgy eltünik, ahogy jött, és hipp-hopp elfelejtődik ez a fránya probléma!
Mindannyiótoknak szép napot, és vidám napsütéses hetet kívánok!
R
péceli reni

Reni,
lehet, hogy azért csökken az agyteljesítményünk szülés után, hogy az emlékezésre ne jusson, mire rendeződnek a gondolataink. :)
Nem lehet véletlen, hogy csak a szépre emlékezünk. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Altatás: nekünk úgy látszik, mázlink volt, mert egyszer csak "kész volt rá" Lolo. Egyik nap csak beraktuk a kiságyba, és minden sírás, hisztizés, nyöszörgés nélkül szépen csöndben elaltatta magát. Persze hallgatjuk a bébiőrön keresztül, és ha gond van, akkor megyünk hozzá - éjszaka is, ha kell.
Szóval szerintem meg kell várni, amíg egyszer csak készen áll a gyerek, mert eljön az a pillanat. Csak észre kell venni! :)
Olyan nálunk is volt, hogy éjszaka át akart jönni a mi ágyunkba, de én is rossz alvó vagyok, nem bírtam volna... Akkor egy-két éjszaka addig álltam a kiságya mellett, amíg vissza nem aludt, simogattam, nyugtattam - a derekam leszakadt, de tudtam, hogy megéri, mert ha nem teszem meg, következő éjszaka is bepróbálkozik.
De most már nagyon jól megy az elalvás, ha még nem álmos, akkor se hisztizik, hanem szép csöndben elszórakoztatja magát, van, hogy fél órával, egy órával a lefektetés után bemegyünk, és még ébren van, de olyan csöndben, hogy a bébiőrben nem is halljuk. :)
Én azt tapasztaltam, hogy az esti rituáléknak nagy szerepe van (hálótársak, esti puszik és egyebek). :)
Vendég

Verna
tudod, én azt gondolom, hogy a Didri is megérett erre, mert az a 10 perces sírás nem a világ, viszont így nyugodtan alszik. Amikor együtt aludtunk, akkor nagyon sokszor felébredt és csak a cicire volt hajlandó elaludni. Szerintem az nem normális, amit már a végén csinált: kivettem a szájából a cicit, felébredt és nem volt hajlandó visszaaludni, míg nem kapta vissza a cicit. Azért ezt nem lehet normális dolognak nevezni. Meg ha én forgolódom, akkor ő felébred, szóval nem megy, na...
Esti rituálé nálunk is megvan: hamika, fürcsi, majd egy kicsit mászkál az ágyban, az ölembe teszi a fejét és közben mormol, vagy nem is tudom, hogy mondjam, olyan aranyos olyankor, majd cici, be az ágyba és alvás. Én tudom, hogy én mindig féltem a sötétben és szerintem azért, mert egyszer csak betettek a szobába, miután addig anyuékkal aludtam. Gondolom akkor, amikor megelégelték. Én azt szeretném, hogy Didri szép fokozatosan tanulja meg ezeket a dolgokat, miközben biztonságban érzi magát és nem hiszem, hogy egy egy éves gyerek ehhez már nem elég érett, mert ha nem lenne az, akkor 10 perc alatt nem aludt volna el.
Na, már megint regényeket írtam, eldugulok. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Fúúú...akkor nálunk minden abnormális... :lol: :lol:

thenus

???

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, szerintem jó, hogy Didri elalszik egyedül. Gratulálok hozzá.
Laura a mai napig nem alszik el egyedül, se éjjel, se nappal.
Abban egyetértek Veled, hogy egy idő után nem túl egészséges együtt aludni a gyermekünkkel. Viszont szerintem csak nekünk, és a házaséletünknek nem egészséges. Laura nappal csak velem tud elaludni, úgy, hogy a mi ágyunkban mellé fekszem, addig, amíg el nem szunnyad. Az esti elalvást a kanapén, a TV-t bámulva hajtja végre. Miután elaludt betesszük az ágyába.
Engem ez soha nem zavart, viszont az zavart volna, ha közöttünk fekszik, amikor apával összebújunk.
Vendég

Pilla
nem csak az elalvásról van szó, hanem az alvásról. Nélkülem nem aludt egyáltalán. Szerintem az nem jó. Mert mi lesz, ha oviba megy, vagy ha beteg leszek? Oviba nem mehetek vele aludni, nem? Ha beteg vagyok, akkor sem lehetek ott mellette. Na, a házaséletről nem is beszélek. És ha megszokja, hogy soha nincs egyedül, akkor mit kezd majd az egyedülléttel később? Nem tudom, bennem ezek a kérdések merültek fel és azért döntöttem el, hogy elkezdjük ezt a problémát megoldani. Egyébként meg nekem rosszabb, hogy nincs ott, mint neki, mert azóta ő jobban alszik, én meg nem. Én imádtam, hogy velem alszik, nagyon szerettem, amikor együtt aludtunk. De úgy látszik, neki ez nem tesz jó. Nem nekem, hanem neki!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Meg tudod, nálunk nem úgy volt, hogy elaludt és betettük az ágyába. Ha betettük, akkor sírt, ezért nem is próbálkoztunk vele. Engem sem zavart, hogy egy éjszaka hatszor-tízszer szoptattam, meg felébredt, nem azért álltunk át, hanem azért, mert tartok tőle, hogy ez neki nem jó. Ha jó lenne, akkor mellettem aludta volna végig az éjszakát, de nem így volt. Mellettem rengetegszer felébredt.

Látjátok, már megint sikerült elindítanom egy jó kis témát. :) Na, nem baj, úgy látszik, én már csak ilyen vagyok. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

ISTEN ÉLTESSEN MINDEN SZÜLINAPOSUNKAT!!!!!!!!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Alvás:
Ugyan úgy zajlik mint Pilláéknál,csak a cici kel még! :oops: :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Pilla
és még cifrább: Didrit az Alma együtte Ma van a szülinapom . számon kívül semmi nem érdekli, nem néz tv-t egyáltalán nem köti le.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

együttes, bocsi, Didri nem hagy írni.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

ja, a c betű is lemaradt.
Na, mindegy, megyek, mert nem hagy írni, lökdösi a billentyűzettartót.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Klári, a védőnőkhöz kell menni. Ha még nem késő...

Piroska, nem baj, hogy elindítottál egy témát, ezért vagyunk itt, hogy beszélgessünk :wink: Sára több, mint másfél évig aludt velünk. És szintén úgy, hogy sokszor felkelt cicizni. Azért kelnek fel, mert tudják, hogy ott vagyunk, meg hogy ott van a cici, és igénylik a közelséget. Tudja, hogy úgy is kap cicit, ha kér, és ez neki jó, hát ki is használja. Szerintem az őket nem zavarja, hogy velünk alszanak, meg ciciznek éjszaka, csak minket a sok ébredés. Legalábbis engem a várandósságom közepétől zavart, nem tudtam kipihenni magam. De ezt már írtam, nem untatom a lányokat vele. Nálunk úgy van az alvás, hogy elalszik a nagyágyban mellettem cicin, és tudja, ha elaludt, áttesszük a saját ágyába. Ha éjszaka ébred, hív, és odamegyek mellé, pár perc alatt visszaalszik. De általában végigalussza az éjszakát ébredés nélkül. (na, de azért van olyan éjszakánk is, hogy egymást váltják a lányok. Egyik elalszik, ébred a másik, és így tovább :? )
Attól meg ne félj, hogy nem alszik el nélküled. Nálunk is ez volt, és látod, amíg a kórházban voltam, megértette, hogy most nem vagyok otthon, nincs cici, apával szépen elaludt. Az ovi is más téma, akkor már három éves lesz, nem egy. De örülök, hogy így ment ez nálatok, ha mindkettőtöknek jó, akkor jó :lol:

Verna, ezek szerint Sára még nem készült fel az önálló elalvásra...ez is gyerekfüggő, mint annyi minden más.

Nircee, elfelejtettem válaszolni neked a múltkor. Várandósságom alatt nagyon kevés tejem volt, jóformán pár korty. Akkor Sára cuminak használta a cicit. Mikor megszületett Anna, akkor ugyanúgy lett előtejem, majd belövellt a 2-3. napon. Annyi "előnyöm" volt a mostani szoptatásnál, hogy nem volt érzékeny a bimbóm, mint Sára születésekor.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Piroska!
Zsaninak is az a kedvence,meg Halász Judittól a Boldog szülinapot!Őket még nem kötik le annyira a mesék és nem érdeklődnek egyszerre több valami után,mert először megismerkednek 1 valamivel,de avval nagyon jól és majd később kezdenek el érdeklődni több dolog után egyszerre,de az majd odébb lesz!Hagyd csak a maga módján megismerkedni mindennel a csajszit,meglátod előbb vagy utóbb,de ki alakul benne a szeretem nem szeretem!így fejlődnek rendesen a gyerekek,mindent meg kel ismerniük "alaposan"!Hagyd a dolgokat maguktól alakulni,hallgass az ösztöneidre,hiszen az mindég csak jót jelez! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Én nem is bírnám hosszútávon, hogy Laura velünk aludjon. Konkrétan lerúgja a vesémet, keresztbe fekszik, nyakamba mászik, stb. Néha, ha köztünk köt ki, úgy ébredek, mint akit kimostak egy mosógépben.
Vendég

Szantre, igen, rájöttem, hogy a Pampers pelus Zsuzskánál nem válik be igazán. Most Huggiest vettünk - olcsóbb volt, mint a Bella Happy pelusa! - , az egyelőre jól szuperál :)
Katica, köszi, betaláltam a megfelelő helyre :) Zsuzskám az elmúlt hónapban 1100 grammot hízott és két cm-t nőtt :) Gondoltam én, hogy szépen gyarapodott, mert igencsak husikás lett mostanra.
Na, szaladok, mert méltatlankodik valaki a babaszobában.......

Kép
Kép
sun74

Sziasztok!
Jó kis témát hozott fel Piroska megint! :wink:
Piroska!
Egyébként én is hasonló módszerrel szoktattam rá Lilit az egyedül alvásra. Nála is bevált.

Ha már altatás, akkor meg is ragadnám az alkalmat és kérdeznék.
Lili egyedül alszik el régóta szerencsére. Néha van 1-2 perc nyafi, de egyáltalán nem vészes. Egészen egyszerűen nem akarja tudomásul venni, hogy este van és alvás. Bulcsút a nappaliban cicin, vagy tápszeren altatom el. Ezzel nincs is semmi gond. Viszont Bulcsú egy éjszaka alatt 3-4szer felkel. Szeretném erről leszoktatni, de fogalmam sincs, hogy hogyan. Én nem hagyhatom sírni, mert egy szobában van a nővérével. De azt sem szeretném, hogy minden nyekkenésre be kelljen mennem hozzá. Most úgy áll a helyzet, hogy ha felébred éjjel, akkor kihozom a szobájukból és megetetem a nappaliban a kanapén. Van amikor valóban eszik egy jó nagy adagot, de van amikor csak cumizik a cicivel. Valójában erről kéne leszoktatni, de hogyan tegyem? Éjfél körül szokott először felébredni, és olyankor ha cumit adok neki visszaalszik. Ezt kéne megpróbálnom a többi alkalomnál is?

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!
Nálunk sem vált be sosem a Pampers, csak a Huggies vagy a Libero. Most már 3-as méretet használunk, amivel sajna az a baj, hogy nem újszülöttekre van, így nem szívja be annyira egyik sem a kakit, ezért könnyebben kifolyik.... De ez nem a pelus hibája, hanem Simié, mert olyan nagy. :lol:

Éjszakai cicizés,
figyi, hogy a nyavalyába csináljátok, hogy csak úgy odafordultok??? Egyrészt én állandó készenlétben állok, mert Simi sokszor "fogást" vált a cicin, és beleharap, ezért folyton néznem kell, mit csinál. Aztán ott van a büfiztetés. Ti nem büfiztettek???? Mert én is átviszem hozzánk Simit az éjszakai etetéshez, és akkor fekve etetem, de utána állandóan fel kell ülnöm közben büfiztetni, merg a végén is még 20-30 percet rajtam fekszik. Aztán meg jön a kaki, tisztába kell tenni stb... Úgyhogy nálunk elég sok a macera.
Egyébként én egyáltalán nem vagyok az együtt alvás híve, Marci is egyedül alszik az első perctől, és nagyon jókat tud így aludni. Persze napközben sok az összebújás! Simi is az ágyában alszik éjjel, ebből nem engedek, de nappal sokszor van, hogy végig rajtam alszik 2 etetés között. Így megvan az intimitás, de én azt vallom, hogy az éjszaka teljesen más, mint a nappal, és mindannyiunknak szüksége van a pihentető alvásra. Meg ugyebár a családi ágyban nem is lehet alá tenni a légzésfigyelőt, amihez én ragaszkodom. De ez csak az én véleményem!
Egyébként én is próbálkoztam az együtt alvással Marcival is és Simivel is, de egyik fiúnál sem jött be, legalábbis én egyáltalán nem tudtam aludni, és ők is többet nyöszörögtek!

Kép
Kép
nircee

Klári, az igen, szépen gyarapodott a leánykád!! Szuper az éjszakai egy evés!!! Anna kétszer kel éjszaka. 10-11 körül eszik utoljára, 1-2 között, majd 4-5 körül, és reggel 7 kor kel.

Nircee, nálunk a csak odafordulok szituáció Sáránálmár nagyobb korában volt, nyolc hónapos kora után, mivel addig átaludta az éjszakát, nem kellett ciciztetni, onnantól kelt, akkor meg már nem volt büfi macera. Annánál ha nagyon fáradt vagyok, én is fekve etetem a mi ágyunkban, és utána felülök, büfiztetés, amiket írtál. De jobban szeretem ülve etetni az ágyban, mert akkor szopi közben is könnyen tudom büfiztetni, ha érzem, hogy sok levegőt nyel. Fekve szopinál több levegőt nyel, mert akkor én is elalszom arra a tíz percre, akkor kelek fel, mikor elengedte a cicit :oops:

Giga, hát nehéz kérdés, talán nem én vagyok a megfelelő "alany" a válaszra, mivel Sára ha felkel éjszaka (nem minden éjszaka) akkor még mindig "Anya, cici!" van...Talán a cumi jó megoldás lenne, ha az első ébredésnél beválik. Vagy ha szomjas, akkor víz cumisüvegbe??

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Giga
szerintem azt kellene csinálnod a többi alkalommal is. Didrinek én vettem egy fogantyút a cumisüvegre és nagyjából ebben a korban már egyedül ivott a cumisüvegből. Akkor neked nem nagyon kell felébredned, mert nemsokára már magától is elveszi az üveget.

Nircee
most szopi van csak, a büfi már magától megy, de régen én is úgy csináltam, hogy figyeltem, hogy ne aludjak el, aztán büfi és alvás. :)

Pilla
Didri is keresztbe fordul és a fejemre dobálja a lábait. De még ez sem zavart, mert éjjel olyan jó érzés volt amikor felébredtem és ránéztem, csodáltam, nehéz volt megállni, hogy ne simogassam meg, mert akkor felébred. Az az igazság, hogy mi olyan sokáig vártunk a Didrire, hogy én egyszerűen megőrülök azért, hogy ölelhessem. De tudom, hogy ezzel csak megfojtanám, nem tehetem ezt vele. Neki szüksége van a szabadságára, látszik abból is, hogy most már rendesen alszik. Nem mondom, hogy felhőtlen, mert biztos, hogy neki nehéz úgymond leszakadni rólam, de majd a jövőben könnyebb lesz az, hogy egy belevaló csajszi lesz. Már most is az, nem arról van szó, egész nap játszik, sikongat, táncikál, meg minden. De ahogy egyre akaratosabb lesz, egyre nehezebben fogunk ilyen problémákat megoldani. Úgyhogy gondoltam, hogy inkább most, mint a dackorszakban.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Na, kellett dicsérnem a gyerekemet, ma volt vagy másfél óra hiszti a délutáni elalvásnál! Nem is tudom, mi lesz éjszaka, mikor fél 6-ig aludt! :(
A másik véglet, amikor hullafáradt (mondjuk úszás után) és üvöltve mászik be a kiságyba, közben kiabál, hogy "tente baba", még azt is alig bírja kivárni, hogy pizsamát adjak rá. :)

Nircee: nálunk ugyanígy volt, nem működött az "odafordulás", pont az általad felsoroltak miatt (büfiztetés, tisztába tevés), meg én úgy nem is pihentem egyáltalán. Sokkal jobb volt, hogy Lolo a kiságyban, és ha kellett, felkeltem hozzá.

Pelusban egyébként mi szinte kezdetektől Tesco Value-t használunk, mindig megvesszük nagyobb mennyiségben, amikor épp akciós. :) Nekünk teljesen bevált.

Ja, dackorszak: nálunk épp most kezdődik! Elképesztő, mit össze tud hisztizni a kisasszony, ha valamit akar vagy nem akar.

Írtátok még a tévét: nálunk most Elmo-mánia van. Van, hogy két részt is megnéz belőle egy nap (délelőtt egyet, meg délután egyet). Ezen kívül még egy-két mese köti le, de csak rövid ideig. Elmo az más, azt tátott szájjal bámulja, és még kommentálni is szokta. :)
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm szépen a köszöntéseket, nagyon aranyosak vagytok!
Szülinapos társaimnak is viszont kívánok boldog szülinapot!

30 éves lettem, atyagatya. Hát mondtam, hogy nem olyan vészes ez, csak éppen a következő kerek szülinap már a 40...

Pilla, köszi a képet, olyan jó, hogy te mindíg gondolsz mindenkire és megleped valamivel az embert.

Nálunk negyedévente van egyszer együtt alvás, ha valami nyűgje van, akkor, beteg...stb. Most pl. ilyen éjszakánk volt, ugyanis a 21 hónapja alatt még nem volt ilyen, de éjszaka úgy összefosta magát, hogy a hálózsákból(paplanos) is kifolyt, mármint átázott. Így hozta az apja, és éjszaka volt átöltözés, villany kapcsolgatás, aminek ő nagyon megörült, mert mondta is, hogy "apa, őtőz, épíí" szóval, hogy apa öltözzén és menjenek építeni. Kissé duplo mániás.
Alvás terén szerencsések vagyunk, mert napközben egy mese után elalszik, persze van olyan, hogy nekem is ott kell lennem és simiznem kell. Este fürcsi, tápi és mese, aztán legtöbbször már elalszik mindeközben, ha nem, egy két simi és már horpaszt.

Jaj, képezeljétek, tegnapelőtt ráharaptam egy sült gesztenyére és az egyik fogam eltört. No, rohantam a fogorvoshoz és ott rinyáltam, hogy nem harminc évesen keletkezzen már az első foghiány a fogsoromban, de szerencsére rakott bele egy csapott és még szépen fel tudta építeni. Így megmenekülem.
Aztán beszéltünk Lelle fogairól is, és mondtam, hogy nálunk reggel, és utána napközben mindíg van fogmosás, de bevallom, hogy este amikor megitta a tápot és elaludt én biza nem költögettem, hogy mossunk fogat. De lecseszett és mondta, hogy a napközben szuper, de a legfonosabb az lenne, hogy eset mossa meg. Így ha elalszik, akkor is mossam meg és nem kell, hogy kiköpje a fogkrémet. Úgyhogy most már mossuk alvás közben is, mármint ha bealszik vacsi közben.
Meg elkezdtünk szedni dentocar-t, fluor tabletta, születéstől ajánlott, pl. nem lesz olyan dimbes dombos a foga felszíne és erősebb, egészségesebb lesz. Mi nem iszunk csapvizet, a Szentkirályi ávízben meg nem fedeztem fel fluort.
Ti adtok-e valami ilyet a gyerkőcnek?

Nagyon megtévesztő volt az Anna Boróka és Sára kép, de jól tippeltem egyébként.

Simi meg akkor, mint Lelle 3 hónaposan. Atyaég, mi még javarészt most is 3-as pelenkát hordunk.

Na még azt is írni akartam már, hogy Lelle a nyár végére szinte teljesen szobatiszta lett, aztán amikor bejött a hideg, nem állt ellen a pelenkának. Addig rá sem volt szabad nézni.
Én meg nem erőltettem ezt és visszaadtam rá, majd tavasszal vagy nyár eléjén, ha akarja úgyis elhagyja. Kakálni változatlanul csak bilibe(kivéve tegnap éjszaka), de napközbenre kéri a pelenkát.
Nem tudom, hogy én ronotottam-e el azzal pl. hogy ha utaztunk, akkor ráerőszakoltam a pelenkát, de ő akkor is mindíg szólt, nyílván csomószor nem tudtunk megállni és kértem, hogy a pelenkába pisiljen. Lehet teljesen összezavartam, hogy még örültem is neki, ha a pelenkába pisilt. No mindegy, egyébként sem akartam, hogy ez még most legyen, kicsinek gondoltam hozzá, ő dönött úgy nyár végén, hogy nem kell, most meg, hogy mégis kell.
De ez olyan rossz, mert most már pl. játszira vesz fel harisnyát, míg abból kibogozom addig háromszor bepisil. Így újra pelenkás lett a leányzó.

Jajj, jajj, már jó késő van, gyors zuhany aztán alvás, mert már a Corából hazafelé nagyon pilledt.

Még mindíg nem kötötték a tv-t, net-et, egyébként annyira nem hiányzik, de azért jó, ha van.

Nircee én sosem tudtam úgy szoptatni, hogy csak odafordultam hozzá. Először is a cicijeimet be kellett mellszívóval formázni, hogy ráharapjon rendesen, a befelé forduló bimbók miatt. Majd jól előmasszírozni, hogy jöjjön rendesen. Aztán Lelle sosem akarta úgy fordítani a fejét, ahogy én azt szerettem volna. Így mindíg ültünk a szopipárnával vagy csak úgy és majd beszakadt a hátam a végére. Igaz akkor még nem volt fotelünk a kanapénk meg egy kis ikeás volt, nem a legkényelmesebb.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Nálunk is Elmo a nyerő! ;)
Vendég

Mi az az Elmo, már csomó helyen hallottam, de még nem néztem utána. Tudatlan vagyok?
Nálunk minimális tv van, amit szeretett nagyon, amíg volt tv-nk az a JimJam-en az Angelina Balerina volt. Napközben nem néz semmit, mert nincs JimJam. Most még inkább a duplozás a sztár. Persze nem örökké, mert úgyis fog tévézni, nem lehet és szerintem nem is kell kizárni az életéből.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Kép

Elmo a Sesame Street egyik lakója. Bábfigura.
Vendég

Aham, és akkor ez már nem is a szezám utca, hanem csak az elmo van benne?

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?