Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Lányok, pihenek ezerrel :)
Gabi: azért ez érdekes téma, így külső szemmel, aztán hogy minden nap milyen lenne, azt nem tudom :) érdekes, hogy az egész családom mérnök, csak én vagyon kakukktojás (meg Apus, akinél hasonló a szitu), úgyhogy totál bele tudom élni magam ebbe az érdeklődési körbe is :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Ne haragudjatok a zavarásért, én a Kistarcsa – Flór Ferenc Kórház topikba írogatok, van egy 18 hónapos kisfiam, Márk, és szeretném a segítségeteket kérni!
A szakdolgozatomat a kismamák magzatukhoz való kötődésének vizsgálatából írom, és ehhez szeretnék élményeket, tapasztalatok gyűjteni, ki hogyan éli meg várandósságát, milyen gondolatai vannak a bébijéről, hogyan kommunikál vele.

Összeállítottam egy kérdéscsomagot, és aki úgy gondolja, szívesen megosztaná velem várandósságának élményeit, kérem, töltse ki a kérdőívet. Nem muszáj minden kérdésre válaszolni, sőt el is lehet térni a konkrét kérdéstől, mert ez még csak egy előzetes felmérés lenne, hogy „élesben” milyen kérdéseket érdemes feltenni.

A kérdéscsomag innen letölthető: https://www.yousendit.com/download/bVlD ... S3FGa1E9PQ
(A linkre kattintva bejön egy oldal, ahol a Kedves Kismama.doc mellett a nagy narancssárga gombbal (DOWNLOAD NEW SECURELY) tudod letölteni a kérdéseket tartalmazó fájt.)

A válaszokat a szantre@index.hu email címre várom.

Aki kitölti a kérdőívet, és érdekli a téma, szívesen elküldöm a kutatásom eredményeit, amint elkészülök a szakdolgozattal. :lol:

Segítségeteket hálásan köszönöm!
Üdv: Szántai Réka

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Csöre: neked is gyógyulást kívánok!

Ma olyan édesek voltak a fiúk! Olyat játszottak, hogy Bálint elvitte oviba Dávidot - ő ott (az ágy volt az ovi) építkezett... Bálint elment munkába, majd ment Dávidért...
(Egyszer odamentem én is az ágyhoz, és Dávid közölte velem, hogy anya te nem szoktál bent lenni az oviban :lol: )

Hirtelen sokkal komolyabbnak tűnik Dávid is, pedig még csak két hete jár oviba.

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Köszi Kriszti, igyekszem... ma már sokkal jobb :)
Édes lehetett Dávid és Bálint :) Sokat számít a kicsinek az óvodai közösség, nekem is az a tapasztalatom :) rájön, hogy nem is annyira baba :wink:

Csöre
csöre74

Hahóóóó!Hol vagytok lányok? :D

Kriszti:Aranyosak lehettek a fiúk :)
Mi egy hete már Vacsoracsatásat játszunk :lol: Csak az a baj,hogy mindig Én vagyok a soros :lol: :lol: Minden estére kitalálok egy olyan kaját,amit még nem főztem nekik 8) Hááát,kaptam már 1 pontot is a múlthéten :lol: :lol:
tünde733

Hehe, Tünde, én kérdezem, hogy hol vagytok :wink:
Azért Jázmin és István már elég nagyok, hogy egyszer-egyszer bepróbálkozzanak, nem? :wink: beszéld rá őket, milyen jó buli, ha ők a sorosak :) Nálunk minden este Apus a soros :lol: de a műsort egyébként nem ismerem, mert nem szoktuk nézni... én személy szerint, ha nincs itthon senki, be sem kapcsolom a tv-t. A gyerekek Minimax, Spektrum, NatGeo, Discovery (mind a négy tátott szájjal...), Apus meg, miután lefeküdtünk (a gyerekek és én) nem tudom, mit nézeget... gondolom, ami épp érdekes :) Dr. House, tegnap Pókember volt :lol: :lol: :lol:

Én egyébként vagyok, voltam, betegeskedek, meg élvezem a lányom kapálózását a pocakomban :) nagyon aktív továbbra is, lent tapos, mert faros egyelőre :) majd megfordul :)

Csöre
csöre74

Halihó

Előszöris minden beteg kismaminak gyógyulást kívánok! Igyatok sokat /ne kólát :lol: / és sok-sok pihenés.

Utóbbi nekem sem ártana, ma már a védőnő is megfenyegetett, hogy be fognak fektetni. :shock:

Sajna nem túl szerencsések a napjaink. Vállalkozónk még nincsen, pedig 2 héten belül kezdeni kellene a tetőt. Kezdem úgy gondolni, hogy ez idén már tényleg nem fog összejönni.
Aki elvállalná az építkezést, az horror drága, akik pedig jó áron dolgoznak, azok telítve vannak év végéig.

El szeretnék menni a héten 4d-re. Ti terveztek ilyet a közeljövőben?

Több gyerekes anyucik, Ti hogy vagytok kibékülve az óvodával? Én kezdek elkeseredni, annyira kevés az értelmes foglalkozás a kiscsoportosoknak. Mint egy gyerekfelügyelet, úgy működik az egész. Délután, mire elhozom teljesen ki van éhezve a gyerek egy kis törődésre, jó játékokra. Nem értem, miért nem próbálnak meg az értelmesebb kicsikkel, valami színvonalasat csinálni. Vagy ez csak itt van így?

Jó pocakosodást!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Elkezdtünk zenét hallgatni kicsikristóffal, hát, hihetetlen, amit közben művel :lol:
Esténként kb. 15-20 percet, az mp3 lejátszóm füldugóit tapasztom a hasamra. Ilyenkor annyira szeretném tudni, hogy azért ilyen aktív, mert utálja vagy mert nagyon tetszik neki (a felmérések szerint az utóbbi :)). A neten találtam egy csomó zenét, ha valakit érdekel, és szokott töltögetni, szívesen elküldöm a linket.

Katica: én 24+2 hetesen voltam 4D-n, akkor azt mondta a doki, hogy még kb. 1,5 hónap múlva érdemes egyet csinálni.

Én is voltam a börzén, vettem szopi párnát, hátha azzal jobban alszom, de egyelőre még szoknom kell, tegnap éjjel nem volt annyira rózsás a dolog. Viszont arra is rájöttem, hogy hiába szedegettem össze a netről, hogy mi minden kell majd a picúrnak, "élesben" annyira steril vagyok belőle, hogy hihetetlen... Kicsit elbizonytalanodtam, és el is keseredtem, de majd kialakul (legalábbis remélem)

Tünde: az ilyen vacsoracsatában az a jó, hogy nincs ellenfél :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!
NA hogy megindultunk :)
Katica: én egyáltalán nem terveztem 4D-t, aztán úgy alakult, hogy a 18-ik heti genetikai egy része 4D-ben készült. Nagy élmény :) Állítólag mostanában a legjobb elkészíteni, de ha pl. a lepény melső fali, akkor előbb, mint ha hátsó.
Óvoda: kiscsoportban nálunk sem volt fix foglalkozás a kicsiknek, csak középsőtől. De az ügyesebb és érdeklődőbb gyerekeket bevonták a kézműves dolgokba, sokat rajzoltak, és igenis foglalkoztak velük... tehát valszeg helyfüggő (itt nálunk a faluban a többi óvodára uazt mondják, amire panaszkodsz).
Gabi: mi is most kezdünk zenézni Kispocokkal, igaz, nem lejátszóval :) egész nap dolgozom, gép előtt, és a musicovery-t hallgatom vele :) Ti milyen zenét hallgattok? Mi most jazz-t, nagyon élvezi Kispocok.
A cuccok miatt ne aggódj, kialakul :wink: de ha kérdésed van, küldd el nyugodtan a linket (én jól betájékozódom a babás lapokon előre vásárlás előtt), megtárgyaljuk :) vagy azt, hogy mit érdemes megnézni a dolgokon :)
Én soha nem használtam szopipárnát, de sokaknak bejött...

Csöre
csöre74

Na úgy látom mindenki feléledt! :lol:

Csöre:Jázmin szokott vacsit készíteni,több kevesebb sikerrel :wink: Pisti specialitása a tejbegríz :) De tudod csak jobb az amit anya készít :lol:
Nálunk Ádám a kis tv búvár. :) Az Ő kedvenc csatornája az Animal Planet :) Ja!és Pókember mániás 8)

Katica:Vigyázz magadra!Még korai lenne befeküdnöd a kórházba! :?
Óvoda:Nálunk vegyes csoport van.Amikor a nagycsoportosoknak van foglalkozás,akkor a kicsik játszanak. :? A középsősök már ott ülhetnek az asztalnál,és ők is tanulhatnak a nagyokkal.

Zene:Amióta terhes vagyok,egyszerűen,nem bírok semmien zenét hallgatni :shock: Az előző gyerkőcöknél,mindig szólt a zene...Valószinűleg azért ,mert nálunk mindig nyüzsi van,és ha egyedűl vok itthon,akkor szeretem a csendet :?
tünde733

Csöre: lehet, hogy szavadon foglak, ami a ruhákat és az egyéb dolgokat illeti :) Mi komolyzenét hallgatunk kicsikristóffal (vagyis leginkább ő, én csak néha fülelek bele). Találtam olyan válogatást, aminek kimondottan az a címe, hogy "Music for Mom and Baby", abból szoktunk "szemezgetni"...

Kép

Kép
gabilany79

Gabi: fogj nyugodtan szavamon :wink:
Zene: tegnap én is adtam Kispocoknak egy kis komolyzenét, no nem válogatást, csak ami jött a musicovery-n... pozitív nyugodt-ra állítottam be, de az Kispockot nem érdekelte :) mármint hogy nyugodtnak kéne lennie :) nagyon tetszik neki a jazz is, meg a komolyzene is, legalábbis nagyon aktív.
Tünde: sokáig én sem tudok zenét hallgatni, és jól esik a csend, de néha a zene is ellazít :) Ma nem kapcsolom be, mert lehet, hogy tegnap attól voltam olyan kába, hogy ellazított :D
Tünde: persze, tudom, hogy anya kosztja a tuti :wink: bár nálunk a konyha Apus területe :) úgyhogy én nem szoktam vacsit (sem) csinálni. Mesi szívesen készít sütiket a kiskönyvéből (vettem neki egy fényképpel illusztrált szakácskönyvet, tök jó, minden pici lépés benne van, direkt gyereknek szól, igaz, angol nyelvű... :roll: úgyhogy van mit kérdezni)
Óvoda: nálunk is vegyes csoport van :) összesen 2 csoport van az óvodában, ez a legkisebb ovi a faluban :) (persze egy-egy csoport 30 fős :? )
Mi is bevezettünk egy "rutint" Zazával :) nem én olvasom fel az aznapi menüt, hanem Zaza :) na jó, csak a reggelit, az is eltart egy ideig :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Csöre: akkor lehet, hogy mégiscsak iskolában lenne a helye Zazának? (már úgy értem ő olvassa fel a reggelit :o )

Nálunk az oviban vegyes csoport van szintén: meseolvasáshoz körbeülnek, meg énekléshez is, úgy tudom a kicsik is
És amikor festettek a nagyok, ott volt Dávid is, neki is ki van rakva a kis munkája a falra :) múltkor mézeskalács szívecskét festettek, most pedig kis ködmönkéket - csizmácskákat... (hagyományőrző oviba járnak a fiúk)
És képzeljétek! Ma reggel tudtam meg, hogy a fiúk egyik óvónénijét áthelyezték :( (nem felelt meg az új vezető óvónőnek :evil: )
Hogy lehet ilyet csinálni???!!! A gyerekek persze mit sem számítanak egy ilyen nőszemélynek! Hogy az ő érdeküket az szolgálná, hogy velük legyen, akit megszerettek és akihez ragaszkodnak!!!
...és ezek után bele se merek gondolni, hogy ki lesz velük ezután? milyen óvónő?
Olyan dühös vagyok!

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Kriszti: sajnálom az óvónéni áthelyezését, sajnos ezt nem lehet kivédeni, mindenhol lehetnek személyi ellentétek :( remélem, az új óvónénit is szeretni fogják a gyerekek :)
Zaza olvas, igen, bár még nem teljesen folyékonyan, és érti is, amit olvas... nagyon érdeklődő. Lehet, hogy isiben lenne a helye, de mostmár mindegy... max jövőre másodikkal kezd :wink: na jó, ilyet nem csinálok vele :)
Amikor Zazikám kiscsoportos, középsős volt, az egész ovi az ő rajzaival volt kitapétázva :) (hát, szebben rajzol, mint néhányan a rajz tanszakon a művészeti iskolában, ahová végülis minden héten elhordom) most úgy látom, kevesebbet ül le rajzolni, és többet játszik a barátjával, de nem bánom, azt hiszem, ez inkább az a terület, ahol fejlődnie kellene :wink:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Olyan mérges vagyok! :twisted: Kb 3 hónapja csináltattuk meg a mosógépet,30 ezerért!26 volt a programozó bele,+4 ezer a munkadíj.Most meg,megint elromlott! :twisted: 2 hete már szóltam a szerelőnek,hogy jöjjön el,mert olyan hangja van a mosógépnek mikor centrizik ,mint a vadászrepülőnek.Mosvégképp megállt a dob.Olyan mintha berszorúlt volna.itt a rengeteg szennyes,plussz még a bébi rucikat is kiakartam mosni... :twisted: :twisted:

A másik dolog..Pár napja én is észrevettem ,azóta meg már többen is mondták,hogy olyan furcsa a hasam :shock: Olyan mintha lejjebb csúszott volna :shock: Csütörtökön megyek dokihoz,remélem mindent rendben talál :?
tünde733

Tünde: nem lehet, hogy csak a babó helyezkedik? Azért leszállni neki egy kicsit még korai...
Mosógép :evil: annyira drágák ezek a szerelések, hihetetlen :evil: lassan megéri újat venni... csak ha már az ember kifizeti a 30-at szerelésre :evil:

Csöre
csöre74

Csöre:pont erre gondoltam én is,hogy még korai lenne neki a leszállás :? Hugim szerint azért fáj a hasam alja is,mert lent ül a baba.Remélem csütörtökön már okosabb leszek :?

Apa most hívta megint a szerelőt :twisted: Azt mondta,hogy vigyük el neki,mert csak a műhelyében tudja megnézni :twisted: Jelzem eddig mindig házhoz jött :twisted:
tünde733

Tünde: nekem is lent ül, a bal ficakban, de csak akkor fáj, ha nagyon sokat sétálok vagy ácsorgok :roll: viszont tény, hogy akkor viszont fájdogál...
Jó kis szerelő :evil: nekem is tele velük az életem :evil: múltkor képes voltam egy olyat hívni, aki 30 km-re lakik (a másik 16-ra), mert annyira felhúztam magam a közelin :evil: persze a távoli repült, szerelt, magyarázott, javított, dehát drágább a kiszállás

Csöre
csöre74

Csöre:Délután analizálta a pocakomat a hugim :oops: :lol: Megállapította,hogy nincs is lent,ne izguljak már :oops: Ja,és leszidott,hogy úgy viselkedek,mint aki az első babáját várja :?
Közben befutott a másik hugim is,és mondta,hogy a közeli városban egy mosógépszerelőnél ugyanaz a tipus(Whirlpool) mint a miénk,mosó-szárítógép egyben,30 ezerért eladó :twisted: Ha előbb tudom,akkor nem csináltattam volna meg az enyémet :twisted:
tünde733

Tünde: :lol: :lol: én is parásabb vagyok Kispocokkal, mint az első kettővel :wink: örülök, hogy rendben a pocakod :)
Mosógép: no comment... :evil:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Tünde: remélem mára megoldódik a mosógép-gond :roll: egy ekkora családnál azért az napi szükséglet :roll:

A túl sok séta, vagy álldogálás nálam is megteszi a hatását, nagyon tud fájni utána a derekam :? Anya szerint mostmár könnyebben tágul az egész medence - részem, és azért lehet, hogy most jobban érzem ezeket a "tipikus" fájdalmakat, mint a korábbi várandósságoknál.. de komolyan, nem emlékszem, hogy ennyit panaszkodtam volna, vagy ilyen nyafka lettem volna, mint most :?

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!
Most jöttünk haza Istvánnal.Pályaválasztási kiállításon voltunk :) Bence egész idő alatt rugdosott :lol: :wink:

Mosógépem még nincs :twisted: Reggel tudta fogadni a szerelő bácsi :twisted: Jelzem a fürdőszobába már nem férek be a szennyestől :cry: Mondtam Apának,hogy nincs más,hozza le a jó öreg Hajdút a padlásról :cry: Legalább a legszükségesebbeket kimosom. :roll:
tünde733

Tünde :shock: mennyi idős István, hogy már pályát választ? Azt hittem, 10 körül...
Ma Kispocok nagyon visszafogott, alig rugdos :( mondjuk most motoszkál, de nem rúgja ki a ház oldalát :( remélem, semmi baja, nem kapta el a megfázásomat...
Mosógép: képzelem, 3 gyerekkel... én is 2 naponta mosok 2 adagot

Kriszti: nekem nem a súly meg a tágulás miatt fáj a derekam, de nem is merek belegondolni az okába.... lassan neked is többet kellene pihenned

Csöre
csöre74

Jó reggelt!

Csöre:István fiam 13 éves :D Most nyolcadikos.Jázmin 8 éves,Ádám pedig 5 :D

Nekem is voltak olyan napok,amikor éppen csak,hogy éreztem a bébit :? A dokinéni azt mondta,hogy ne izguljak,Ők is elfáradnak,alszanak.Úgyhogy ne izgulj Csöre! :)
Ezt pont Én mondom.. :oops: :wink:

Kép
tünde733

Sziasztok!

Új vagyok még, tetszik ez a fórum, jó a légkör:)

Zenét keresek kettőnknek, eddig "csak" Vivaldit és meditatív zenéket hallgattunk, de szívesen hallgatnánk mást is.

Tudnátok segíteni benne :?:

Köszönöm,
Monamami
monamami

Tyű, Tünde :shock: azt hittem, kisebb... Jázminnal képben voltam, mert ő annyi idős, mint Mesi :) akkor tényleg aktuális a pályaválasztás... bár őszintén: én 18 évesen is béna döntést hoztam :roll:
Köszi a nyugtatást, tegnap már jobban pörgött, de nem annyira, mint eddig... majdcsak összeszedi magát... azt mondta tegnap a doktornénim, hogy nem kaphatta el a náthát. (voltam terheléses cukorvizsgálaton :? )

Szia Monamami, üdv itt... hát én nem vagyok az a nagyon tudatos zenehallgató, azt csinálom, hogy a www.musicovery.com-on beállítom a pozitív nyugodt hangulatot, kiválasztom a jazz-t vagy a komolyzenét, és azt hallgatjuk. De őszintén, Kispocok jobban élvezi a jazzt, mint a komolyzenét... tényleg, lehet, azért nem mocorog annyit, mert zenemegvonása van?

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Csöre: igyekszem pihenni :) elvileg ezt a célt is szolgálja, hogy Dávid is oviba jár... Amúgy szerintem más kismamákkal ellentétben rengeteg segítségem van, szerencsére: például a mai napig édesanyám főz nekünk is, a férjem pedig a háztartás egyéb részein segít: mosogatás, porszívózás... úgyhogy nem is tudom sokszor, hogy miben fáradok úgy el estére :lol:
Milyen lett a terheléses cukor eredményed?

Tünde: :o akkor tényleg jó nagy már István fiad... és vannak már komolyabb elképzelései a jövőről?

Monamami: üdvözöllek :D mikorra várod a kisbabád? Mesélsz kicsit magadról?

Képzeljétek: tegnap este cirkuszban voltunk a fiúkkal :D ajándékba kaptuk a jegyeket, úgyhogy elég hirtelen jött a lehetőség :) a kicsik meg végig élvezték az előadást, pedig nem volt ám rövidke! Bálint arcocskáját nem láttam, mert mögötte ültem, de le sem vette a szemét a porondról, Dávid meg sokat vigyorgott, meg tapsolt ügyesen, csak a bohócok nem jöttek be neki :) Úgyhogy nagyon jól összejött első cirkuszos élményük :D

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!

Hűű nem is tudom mivel kezdjem :D
Tegnap voltam tanácsadáson.A dokinénim azt mondta,hogy szerinte nincs lent a pocakom,nagyon csinos kis hasam van :D Vérnyomim,vizelet ,szívhang rendben. :D Kérdezte,hogy ugye pihen sokat Tünde?Én meg válaszoltam neki,hogy hááát persze.egésznap kelek fekszek doktornő :lol: :lol: Tudja 3 gyerektől olyan egyszerűű :lol: :lol: Jót nevetett rajta :wink:
Végre van mosógépem!Most hozta haza Apa :!: :!: A szerelő nem kicsinyeskedett,7 ezret kért. :twisted:

Krisztina:István autószerelő szeretne lenni :? Az a terve ha elvégzi a sulit,szeretne nyitni egy autó tuning boltot 8) Nagyon érdekli még a számítástechnika,elektronika.Hááát ,majd meglátjuk mi lesz belőle :wink:
tünde733

Tünde: az autószerelés soha sem volt rossz szakma :wink:
Örülök, hogy minden rendben volt a dokinál :) látod? nem kell annyit aggódni :wink:
Mosógép: nem kéne Istvánnak inkább azt tanulni? jól fizető szakma :evil:

Kriszti: még nem tudom az eredményem, bár mára már megvan, de nem hívtam az orvosom, majd hétfőn.
Cirkusz: én nem vittem el őket :oops: anyukámnak kellett, szegényemnek... de én elmagyaráztam, hogy a fűtetlen hideg sátorban nem fogok ücsörögni... (nagyon nem szeretem a cirkuszt)
a gyerekek élvezték :)
Na, én ennél azért többet pörgök :wink: akkor nem gondolom, hogy a sok munka miatt fáradsz el... minden rendben a vérképeddel? Most zavart el engem is a háziorvosom teljes vérkép ellenőrzésre :? azt mondta, sápadt vagyok...

Csöre
csöre74

Tünde: örülök,hogy minden rendben volt a tanácsadáson :)
Én is úgy gondolnám, hogy az autószerelő szakma jó lehet: arra szükség van mindig: és mégegy nagy előnye van, lenne egy jó autószerelőd, akiben tutira megbízhatsz :wink:
A tuning bolt is jól hangzik :wink:

Csöre: gondolom lassacskán nézik majd a vasat is, sőt hétfőn ha megyek tanácsadásra, lehet, hogy már küldenek is.... :? nem is emlékszem hogy pontosan hányadik héttől, de eddig mindig kellett vasat is szednem...hm lehet, hogy igazad van, és ez okozza a problémát...

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Kriszti: nekem a terheléses cukorral vettek le teljes vérképre is vért... remélem, mostanában nem böknek újra (házidokim kérte, én meg szóltam)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Nekem hétfőn kell mennem vérvételre.a vércsoportom miatt.Csöre?Neked is Rh negatív ugye?

Cirkusz:Mi a legnagyobb kánikulában voltunk cirkuszban :shock: Apa ugyebár azt mondta,hogy tuti,hogy sok anyuka lesz,Ő bizony nem ül be közéjük :lol: Maradt Anya :wink:
A gyerkőcök élvezték,én már nem annyira :lol:
tünde733

Sziasztok!

Merre vagytok lányok?

Csak mert épp a múltkor dicsekedtem, hogy mennyi segítségem van: ma reggeltől csináltam itthon a takarítást :lol: ...lefektettem a gyerekeket, és most van időm egy picit leülni :)

Már előre idegesít a holnap reggel: szaladgálhatok majd jobbról balra, tudjátok - hétfő reggel a logopédusos program, és még utána érjek be tanácsadásra, aztán délben vissza az oviba a kicsikért....
Remélem mindenhol időben ottleszek :) Utálok ugyanis késni - jobban mondva nem is szoktam :)

Remélem jól telik a hétvégétek :D
Üdv, Kriszti

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Szia Kriszti!

Takarítás:Úgy döntöttem,hogy decemberig már nem csinálok nagytakarítást.Semmi értelme :? Minden héten kezdhetem előlröl :?

Én is úgy gondoltam,hogy ha elkezdődik a suli,ovi,több időm lesz pihenni.Egy frászt :!: :cry: Többet rohangálok mint eddig :cry:
Próbálj meg egy kicsit pihenni Kriszti!
Hozzám is órát lehetne igazítani,olyan pontos vagyok :D

A hétvégénk jól telt.Mostam ezerrel,és még mindig van egy csomó :lol: De azért tegnap voltunk a keresztfiam szülinapi buliján is :D

Ma Én vagyok úgy mint valamelyik nap Csöre :? Alig mocorog Bence :? Mondjuk azt olvastam itt a Babaneten,ha délig kb 10x mozog,bökdös,akkor nincs gáz.
tünde733

Sziasztok!

Hű de rég írtam :oops: Sajnos nem nagyon haladunk ezzel a felújítással, romokban minden :twisted: :lol: Apa szerint elkészülünk, szerintem nem :lol: de már nem izgat...
Ma döbbentem rá hogy 30. hetet kezdem, a Ricsi 8 hét és 5 nap múlva megszületett, a kórházi cuccom meg sincs csak egy kazal betét, a pici rucik még a padláson csak az ágyneműk meg a textilpelusok vannak kimosva :oops:

MOcorgás miatt ne aggódjatok, mostanság kezdik kinőni a kuckót :D Nekem már egyáltalán nincsenek nagy bulik odabent csak lent rugdos a lábával, néha a köldökömön akarja kidugni a tappancsait Peti és a kezével bokszolgat. Időjárásváltozásra is nagy csenddel reagál, kivéve ha jön a meleg :P
Ami tutira megmozgatja nekem a babát, ha kicsit összenyomorgatom a kuckóját, ráfekszek a hasamra vagy előre görnyedek, na azt nem szereti és bökdös ezerrel :lol: 8)

És megvan a nevünk, Petibabánk lesz :D

Nagyon örülök, hogy veletek minden rendben, és annak is hogy viszitek a topikot! :D Remélem nem haragszotok érte hogy csak hébe hóba sikerül írnom :oops:

Pár napja elkezdtem vizesedni, de sószegény diétát tartok azóta és figyelek a folyadékbevitelre, mert túl keveset ittam :oops: Tegnap már víznek nyoma sem volt :D Nagyon parázok ettől az ismételt toxémiátol, dokim jól beparáztatott :twisted: :oops: Most a legnagyobb parám hogy korababám lesz, de a dec.6-ot lőttem be szülésnek és mondogatom is Petinek :wink: :D

Na felkeltek a fiúk, megyek mert apa nem bír a legénnyel :lol:

Jók legyetek, pusza

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Jó reggelt!

Szia Momi! :D Tényleg jól eltüntél! :? Ne aggódj!Még nekem sincs összepakolva semmim :D A hálószobánk tele van zsákokkal,kiságy sincs összerakva :D Majd szép lassan.. 8)

Nagyon szép nevet találtatok a bébinek! :)
A vizesedéssel Én is úgy vagyok,hogy hanyagolom a sót,egy kicsit diétázok,és minden rendben.Ne izgulj a toxémia miatt!Nem lesz semmi gond!

Húú megyek mert elkésünk az oviból! :wink: Vigyázz magatokra!

Kép
tünde733

Sziasztok!
Jól eltűntem hétvégére, de elég nyüzsi volt :) Voltunk szülinapiu bulin, vásárolgatni, takarítottunk (jövő héten Mesinek is szülinapi parti, addig legyen rend)... szóval még a gépet sem láttam, nem hogy bekapcsoljam :)
Tünde: ellenanyagot a vércsoport miatt eddig 3-szor néztek (vagy 4-szer?), legutóbb most, a terheléses cukorvizsgálattal... kihasználnak minden alkalmat, amikor megböknek :)
Mocorgás: hát, szerintem Kispockot az időváltozás szokta kiütni... de akkor garantáltan kaparászik, amit Momi mond: ha lehajolok, hasra fekszem, felhúzom a bal lábam :D ott csücsül még mindig a bal hajlatban :D lassan kihúzhatná a kis popsiját onnan :roll:
Szóval Tünde, ugye nem aggódsz :wink: ők is kifáradnak néha, meg ez a vacak változékony idő is kihat rájuk...

Kriszti: nem idegeskedünk :) nekem a szerdák őrületesek... de azért ki lehet bírni :wink:
én már kezdem szégyellni magam :oops: Mesi kizavart a szobájukból a hétvégén, hogy ő törölget, húzzak kifelé, mert asztmás vagyok, nehogy befulladjak... a kis gondos :D

Momi: nekünk sincs még előkészítve semmi, nyugi :) még a szobát is át kéne rendezni, ami bútorszereléssel jár... remélem, hogy addigra meglesz, mire Kispocok megszületik :) na jó, nekem még több hét van hátra :wink:

Szép napot mindenkinek :)

Csöre

Csöre
csöre74

Sziasztok

Előszöris voltunk szombaton 4d-n, tündéri a kislányunk :lol:
A neve Nikolett lesz.

Szerencsére mindent jónak talált az uh-s doki, csak másfél héttel nagyobb a lelkem a kelleténél.

Gyerekruhákat még én sem kerestem meg, a saját csomagomra pedig végképp nem fordítottam még nagy figyelmet.

Mozgásban nekem Niki még Vikit is felülmúlja, pedig Ő sem volt piskóta. Arra viszont nem emlékszem, hogy ez legutóbb is így fájt volna. Most már tud olyan mutatványokat csinálni, hogy belém szorul a levegő. Este 8-tól hajnali 1-ig folyamatosan pörgött, még a párom is meglepődött, hogy mennyire. Én egy kicsi nyugalomra vágyom :wink:

A héten kiderül, hogy még belevágunk-e idén a tetőtérbe, vagy sem. Eddig nem volt szerencsénk a kivitelezőkkel. :evil:

Mi is túlestünk a múlt héten egy újabb víruson, szerencsére Viki ma már óvodába ment, így talán tudok egy kicsit pihizni.

Visszahíztam mostanra a kilóimat, amit az elején leadtam, most már jó lesz egy kicsit odafigyelnem :shock:

Jó pocakosodást!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok!

Kati,
gratulálok Nikihez! :D

Kép
Kép
Kép
ilba

Katica: örülök, hogy jól vagytok, és gratula a névválasztáshoz :)
Hát, lehet, hogy nem hiányzik neked most ez a tetőtér körüli hacacáré... nekünk már nincs sokminden hátra (burkolat, ajtó, szaniter), de így is elég....

Vacak lett a cukrom lányok :cry: mehetek ismételni :cry:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Csöre: sajnálom, hogy rossz lett a cukros teszted :( mikor mész megint?

Katica: tényleg szép nevet találtatok :wink:

A tegnapi napom végülis nem volt olyan vészes... már fél10-re odaértem a tanácsadásra, kb fél-háromnegyed órát kellett várni a bejutásra, és szerencsére most nem küldtek sehova, majd 4 hét múlva megyek megint...
Jövő hét elején egyeztethetek az orvossal, mikor menjek UH-ra (már nagyon várom :))
Kicsit dilis vagyok: hiszen a múltkori cukorterheléses vizsgálaton nekem is nézték a vérképemet :oops: rendben van egyelőre a vasam is, meg a cukorvizsgálat eredménye is: 3,9 -ről lett 4,8 azt hiszem.

Mocorgás: tényleg minden nap változó :wink: , ne aggódj miatta Tünde!

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Kriszti: hétfőn megyek... az éhgyomori 4,1 az teljesen korrekt. A terheléses lett magas (9). Most diétázok, nehogy addig is ártson a babának. Aztán meglátjuk.
Na, ugye ki lehet bírni a húzós hétfőt :wink: örülök, hogy gördülékenyen mentek a dolgok :)
Azt hiszem, jövő héten én is megyek a dokimhoz... a cukorvizsgálaton kívül is, hiszen meg kell beszélni a hogyantovább-ot. Meg ilyenkor mindig van UH :wink: :lol:

Csöre
csöre74

Sziasztok,

bocsánat, hogy bepofátlankodok, de van egy teljesen új eladó overálom, ami kisfiúnak, kislánynak is jó. 62 méret. Gyönyörű bézs szinű, keresztelőre is alkalmas. Praktikus, mert külön kis kabátként is használható, zsákkal együtt pedig a hordozóba beköthető.
Ha felkeltette az érdeklődésedet irj bátran PÜ, megbeszéljük a részleteket. Köszi

Kép Kép

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés. Fenyőfa kiságy (70x140), átalakítható ifjúsági ággyá (http://www.naturvilag.hu/?m=sara) és kókuszmatrac (http://www.matrac.hu/matrac-168-termek.html) nagyon kedvező áron eladó. Érd: 06-30-269-1357

KépKép
KépKép
bunny75

Zkatica
csak téged jöttelek üdvözölni. tegnap beszéltünk telefonon! :wink: a kép alapján rájössz, hogy ki vagyok! :wink: :D örülök, hogy itt is olvasok rólatok!

többieknek boldog, gondtalan pocakosodást! és kitartást az utolsó hetekre!!!!!!!!!!! :D

Kép

Kép
syrynx

Képzeljétek, tegnap kaptam sógornőm barátnőjétől egy zsák babaruhát újszülöttől 74-es méretig mindenfélét (rugik, bodyk, pulcsik, kocsiba köthető téli overál), annyira örültem neki :D !

Csöre: kezdem kigyúrni magam babaruha fronton, de a tökéletestől még messze vagyok :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Gabi: hol a tökéletes? :lol: ezer féle vélemény van, hogy mi jó, és mi nem, és úgyis a baba fogja eldönteni, hogy miben érzi jól magát :wink: az szuper, ha kaptál egy csomó cuccot :) nekem is gyűlögetnek innen-onnan :) de azért venni is kell párat, mert többségük elég lehasznált :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!
Úgy olvasom mindenki rendben van :D Leszámítva a cukrodat Csöre :?
Hétfőn voltam ellenanyagszűrésen.Vagyis csak szűrtek volna,mert a dokinénim 1000%.ig biztos volt benne,hogy nem kell beutaló :evil: de kell :evil: és így nem fogadtak.Bemehettem volna hozzá a kórházba,de közben el kellett vinnem István fiamat a balesetire,mert eltörte az ujját,focizás közben :x :cry:

Kép
tünde733

Sziasztok.

nem tűntem el csak mozgalmas napok vannak mögöttem
Háát elegem van ebből a hétből. Mi jöhet még?? ugye hétfőn leszedték a 6 évesem lábáról a szemölcsöt. Ő most itthon van vele. Ma meg az ünnepeltem eltörte a csuklóját. kemény 3 és fél órát voltunk a sebészeten.
Kép

harivera
Budapest XXI. kerület

Vera: jobbulást a nagyfiúnak! Ejnye, sportolt? Micsoda hetünk van: Tünde fia is... Vera fia is :roll: Tünde: Istvánnak is jobbulást
Vera: akkor 1 nap különbség van András és Mesi szülinapja között :) és 4 év :lol:
Tünde: hát, kevés az olyan vérvétel, amire nem kell beutaló... sajnálom, hogy potyára mentél :(
A cukorral egyelőre együtt tudok élni, utánanéztem a diétáknak, beállítottam egy 200 grammosat addig, amíg nem mondanak valami konkrétumot... csak az a helyzet, hogy ennél sokkal többet eddig sem ettem :roll: - 40 gramm meg még belefér, 160 gramm alá úgysem viszik...

Csöre
csöre74

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?