Új privát üzeneted érkezett!

Kati: Metallica nálunk is játszik :) Apa már válogatja a szimfónikus albumról, hogy mit lehet kicsikristóffal meghallgattatni.

Kép

Kép
gabilany79

Jó reggelt!
Húú megint mennyi mindent írtatok!

Sinaszi: jók ezek az írások!!! :lol:

Bkati: szerintem az én bébim földrengést érez. Sajna még néha rám jön egy-egy köhögési roham. Szegény gyerek, mindig elnézést kérek tőle!!!

Azért az a nem szoptatós csajszi nem semmi. Igaz én is ismerek ilyent aki 2-3 hét után feladta. Szerintem csak a kényelem miatt. Én tuti a végsőkig elmegyek, hogy tudjak szoptatni!!!!!

Segítség kérése: a keresztlányom lassan egy éves lesz. Szertintetek mit lehet neki venni szülinapjára ami hasznos is????!!!!! Minek örül egy 1éves????
Vendég

Bocika! Ami a kisfiamnál nagyon bejött, az akupakos játék. Tök egyszerű, műanyag színes kis poharak, amit egymásba lehet tenni, figurák vannak rajta, és egymás tetejére is pakolható. Azzal órákig eljátszott, és nem csak ő, hanem minden gyerkőc, akinek azt vittünk. Most két és fél éves korára bekerült a fürdőjátékok közé, és még mindig imádja. Olcsó. Mindjárt csinálok róla fotót... várj

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

Még egy dolog: teletubbies dvd, meg kisvakond dvd. (ezeket is egész kicsi kora óta szereti, és mi odafigyeltünk, hogy olyan brutális meséket ne nézzen) A kisvakon és a hóember dvd-t azonban nem ajánlom, mert azon van a kisvakond és a születés (itt anyuszi szül- de rendesen fájásokkal, meg ott középen kijön a kisnyuszi). Szegény kicsim mikor látta, 3 hétig sírt a kakilástól, mert félt, hogy neki is kisnyuszi jön. :oops: Nem mert kakilni. De egyébként a kisvakond nagyon szuper. És ha közel laktok Szlovákiához, lehet kapni kisvakondos étkészletet. (az 450 Sk).

A játék olyan 700-800 HUF között van, de otthon láttam már 1500-ért 14 darabosat, azok icipicit kisebb mérető csöbrök.
Kép
Kép

bkatalin

az aventes üveg csak méretszemléltetés (a közepes méretű üvegről van szó)

bkatalin

Viszont ha már itt tartunk, van valami ötletetek, hogy a kistesó nevében mit lehetne a kisfiamnak ajándékozni? Közel három éves, imádja az autót, meg a szerelős kütyüt, szeret rajzolni, festeni, legozni, de mindenből van már neki temérdek mennyiség... négy nagyszülő mellett mi még nem is vettünk neki a három év alatt még egy könyvet sem, mégis játékboltot nyithatnék....

bkatalin

Bocika! Bocs, látom nem laktok közel szlovákiához... Tolna megye elég messze van... csak most láttam, hogy ott laksz... :oops:

bkatalin

Kati: köszi a tippeket. Már a szülőket megkérdeztem, de nekik sincs lövésük. Lehet hogy pár DVD lesz!!! Amúgy meg én is imádom a Kisvakondot!!!! :lol:
Vendég

sinaszi. nagyon JOOOOOOOOO!!!! :lol: :lol:

boci. ha jol emlkeszem csakegy nagyon javasolta a lego duplot vagy mit. a faepito keszlet is jo.

en mar megint panaszkodni jottem. :evil: :evil: :x :evil:
keso este kiderult, hogy dugulasunk van. a zuhanyzo tele lett rohadt wc papirra stb. nem akarom ecsetelni! szoval most vodrozunk, ami isteni ekkora pocakkal, plane hogy orankent megy az ember! es zuhanyozni sem tudok. megut a guta! :evil: :evil:

cili. a leves finom lett! koszi. a rakottkelt meg nem kostoltam megmeg, mert tul sok lett a hal, igy en is azt ettem, hogy ne keljen kidobni. kivancsi leszek, hogy a kollegamnak izlik-e. :lol:

masnak is van, hogy befeszit a gyerek a koldok tajekon? nem faj, csak feszit, meg kicsucsosodik egy picit. gondolom a hata vagy a popoja. :lol:

mentem dolgozni. ehen halok, de mar osszevagdaltam a gyumiket, amiket majd bent megeszek (szilva, barack, dinnye, eper, alma).

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok :)

Ismét megmutatnék valamit, ha szabad! :oops:

3-6 hónapos (68-as) kis NEXT kabát, gyönyörű darab, minden kislány álma! Jó meleg! A kapucnija szőrös!
Kihagyhatatlan :)
Sajnos nekünk nem lesz jó a méret, mire jön a hidegebb, így megválnék tőle :(

Kép Kép
Kép Kép

Ha valakinek van valami kérdése, priviben szívesen válaszolok! Személyes átvétel is megoldható Budapesten :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Mush, pár oldallal ezelőtt én is pont egy ilyen hírrel érkeztem, csak nekünk a konyhai mosogatónk lett tele és éjjel 11kor kellett vödrözni.. ;) Azóa már szerencsére megjavították.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida. nekunk vodorbe kell pisilni, mert a wc-t se lehet hasznalni.arra irtam, hogy ekkora hassal nem egyszeru feladat. hala az egnek merni nem kellett semmit.
asszem akkor felreolvastam, amit te irtal, mert en ugy ertettem, hogy beaztatok felulrol.
nalunk is dolgoznak rajta, de fel kell torni a betont, meg a csoveket vagni. nem egyszeru munka.

KépKép
KépKép
mush589

Hó csajok! A dugulás nem jó! :roll:

Csaki asszem nem lego duplot hanem lego primot irt! Az az első fokozat!

Mushi! Te szereted az ecetes chipset? Én imádom, de azt csak uk-ban lehet kapni. Itthon nem is hallottak olyat, és ha mondod elszörnyülködnek.

bkatalin

sinaszi. neked most volt szulinapod???

aida. ird meg legyszi a cimed! rajottem, hogy anelkul eleg nehez elkuldeni a cuccost!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mush589 2008.10.03 09:37-kor.

KépKép
KépKép
mush589

en nem szeretem. sot menekulok tole. azt is tehetek majd a csere csomagba, ha gondolod!. :wink:

KépKép
KépKép
mush589

Sinaszi! Bocsesz! nem néztem a vonalzódat!
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!
Kép[/quote]

bkatalin

Sziasztok!

Csatlakozom a nemalvókhoz...Az éjjel én sem tudtam aludni, reggel fele meg mikor olyan jól esett volna a fiuk felébredtek :? Most én is olyan vagyok mint egy alvajáró.De már megjártam a családorvos, most meg megyek bevásárolni a fiukkal...Érdekes lesz :lol:

Mush:
jujj, szegény fejetek!Viyázz nagyon magadra, ne strapáld magad!Remélem hamar megjavitják!

Kép
Kép
Kép
f.marti

Én sem aludtam jól az éjjel, a derekam is megint fájdogált a feneessenbele.. :roll:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok,

bocsánat, hogy bepofátlankodok, de van egy teljesen új eladó overálom, ami kisfiúnak, kislánynak is jó. 62 méret. Gyönyörű bézs szinű, keresztelőre is alkalmas. Praktikus, mert külön kis kabátként is használható, zsákkal együtt pedig a hordozóba beköthető.
Ha felkeltette az érdeklődésedet irj bátran PÜ, megbeszéljük a részleteket. Köszi
Kép Kép

Heni
KépKép
heni81

Halihó!
Én már megjártam a vérvételt, Apánál vagyok..

Éjjel én is csak forgolódtam, folyton elzsibbad a fél oldalam.. Mi lesz még decemberig????

Ajándék 1 évesnek:
imádják a zenélő cuccokat (szülő kevésbé). Anna szülinapjára tanuló kutyust kapott, meg a formabedobók tutik még. Jaés lehet kapni olyan építőkockát, ami gumiból van, nem mérgező, és könnyen egymásba illeszthető. Tescoban vettük, 12 darabos volt 2500 körül. (Clementoni)
Szintén tescoban is kapható: panmcsolós játék, virágoskertet, autókat, állatkertet lehet kirakni a kádra, csempére belőle, mert odatapad, mikor vizes. Könnyen leszedhető és nem hagy nyomot sem. Anna imádja :) (Alex nmárkájú)
De egyébként itt mazsolázhatsz, mi mindent innen veszünk: www.jatekfutar.hu

mit hallottam tegnap:
Azt mondta egy ismerős, hogy nem a magasságtól ,nem is a csípőszélességtől függ, hogy mekkora gyereket tudsz megszülni, hanem a lábmérettől :shock: Állítólag a 37-től felfelé már ok, de egy 36-os lábméretű nő cinkesen szül nagy babát... Namármost mit szólnak az éln 35-ösömhöz?? Lehet, hogy teherbe sem eshetnék?? Na és elképzelem, egy 45-ös lábú nőnek meg eleve összevarrják a méhszáját, mert belőle kipottyan a gyerek... :?

Tegnap rájöttem, hogy annyira evidensnek gondolom, hogy Apa bent lesz szólésnél, közben meg sem kérdeztem tőle.. Gondoltam akkor most megteszem. Megkérdeztem, hogy Apás szülést szeretne-e. Erre ő rámnézett értetlenül, és felháborodva, és megkérdezte, hogy és én Anyás szülést akarok-e,... :)
Meg is egyeztünk, hogy most csak sima Apás szülés lesz, én majd kint megvárom őket :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági! Vicces ez a lábméret! Lehet hogy lassan azt is megnézik milyen a füled, hétha ott akar kijönni.... :lol: :lol:

Ez a "csak apás szülés" ez nekem is bejönne! Ha rájössz, hoyg kell csinálni, oszd meg velünk légyszi! Bár lehet, hogy ezzel a tudással elég sokat lehetne keresni! :P

bkatalin

Csajok, asszem ez ilyen nem alvós időszak... lehet, hogy az őszi időjárás teszi.... :roll:

bkatalin

Mági: hát, akkor nem csak a magasságunk hasonló, de a lábméretünk is egyezik (és olyan jó és könnyű rá cipőt találni :twisted: ) :lol:

Apának én is mondtam már, hogy nagyon szívesen elszorongatnám a kezét órákig meg amit csak akar, ha így lenne "apás" a szülés :twisted:

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok Csajok!
Nekem is elég rossz éjszakám volt. Hajnali fél 4-kor felébredtem, fájdogált az epém, aztán egy darabig nem tudtam visszaaludni. Reggel meg korán kellett kelni, Apát vittem be munkahelyére, ma mentek vitorlázni, holnap jön haza. Most jutott eszembe, hogy mióta beköltöztünk a házba most fogok egyedül aludni itt. :-D

Én ma vettem az Auchan-ban rövidujjú átlapolós body-t, darabját 200 Ft-ért.

Kati!
Nem is nagyon értettem, hogy külföldi országokban hogy etetik a babákat akkor, amikor az anyuka pár hét után visszamegy dolgozni. De akkor megvan a megoldás: tápszer! Hát elég gáz!

Sina!
Ez a leírás állati jó volt! Szétröhögtem magam!!! Boldog születésnapot!

Metallica: Apa azt javasolta, hogy szüljek arra. :-D

Mush!
Befeszítés nálam elég sűrűn van. Egyszerre érzem lent a kijáratnál meg a gyomromnál. Állati!

Na megyek, összedobok vmi gyors ebédet, ami gyógyír lesz a hányingeremre, aztán megyek Aquanatalra.

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Ez a lábméret nagyon tetszik nekem is!
Mondjuk én 168 cm magas vagyok de "csak" 35 -ös a lábam.
A gyerekem ez alapján tuti kicsi lesz. :D

Nálunk az apa már a kezdetektől kijelentette, hogy benn kiván lenni. Szoktam is neki mondani, hogy akár végig is csinálhatná helyettem.
Egyébként is vmiért iszonyatosan félek a szüléstől. :oops: :oops: :oops:
Vendég

Mági: köszi neked is a tippeket. Majd akkor csemegézek belőlük.

Apás szülés: nálunk is be akar jönni a férjem. Én azt szoktam neki mondtani, mikor kineveti valamelyik terhességből adódó bénaságomat, vagy a nagyon ritka hisztimet, hogy "Tessék, én szívesen átadom a gyereket és hord te tovább!!!" Persze ő ezen nagyot nevet! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Orsi!

Ne félj tőle! Én nem féltem,d e izgultam az elsőnél! A végén úgy jöttem ki, hogy biztos megyek még egy körre, pedig 17 órát tartott, mire a kis pockom kijött és még mindenféle hülyeség is közbejött. Mondjuk szerintem a közeg nagyon sokat számít. Amire emlékszem, hogy iszonyatosan melegem volt, apa meg akart maszírozni, és elzavartam, mert olyan forró volt a keze... :)

bkatalin

Nálunk Apa volt a hős! Szeretném ha ott lenne. Nem számítottam rá, hogy ennyire jól viseli, de jól viselte és tényleg nagyon támogató volt.

bkatalin

sinaszi.
Boldog Szulinapot!

szorsi. miert felsz a szulestol? en nem felek, inkabb egy picit aggodom, hogy minden redben legyen, de legfokepp izgatott vagyok. olyan jo lesz vegre talalkozni a kisemberrel, aki ilyen sokaig bennem lakik.

KépKép
KépKép
mush589

kati. leirnad a szulestorteneted?

KépKép
KépKép
mush589

Berni: nálam komolyan tervbe van véve a Metallicára (is) szülés. A szülőszobára lehet bevinni CD-t, bár szerintem én megoldom mp3-mal, mert nem biztos, hogy rock és metál zenével stresszelném a környezetemet. Viszont én arra lazulok el. Bár nemrég Csakegy javasolta, hogy azért legyen valami lightosabb zeném is, mert lehet, hogy pont akkor ezek idegesíteni fognak :)

Kép

Kép
gabilany79

Nekem is gyönyörű szülésem volt, nagyon féltem tőle, és olyan szépre sikerült, hogy a mai napig sűrűn átélem :) 2 és fél óra alatt született meg Anna :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Leírom szívesen, ide írjak a szülésről?

én is vittem zenét, de a szomszéd szoba olyan hangos volt, hogy nem halgattam benn zenét. Helyette a szülésznővel beszélgettem....

bkatalin

Igen az jobb kifejezés hogy aggódom.
Alapvetően kórház iszonyom van. (soha életemben nem feküdtem benn egy napot sem, tehát még negatív tapasztalatom sincs amire rá lehet fogni miért iszonyodom tőle)
És aggódom, hogyminden rendben legyen és nehogy gubanc legyen Manóval.
Ja! És iszonyatosan nehezen viselem a fájdalmat.

Mindamelett mér bennem is előjött hogy milyen lehet Manó és milyen lesz vele a találkozás. :roll:

tudom túl fogom élni és minden rendben lesz ezt sulykolom magamba, de mégis ott van bennem egy nagy adag félelem és aggódás. :oops: :oops: :oops:
Vendég

Én mostanában válogatom össze,hogy mire szeretnék szülni :) Annánál Didora szültem, nem arra akartam, de ott az első CD-re rábólintottaM.. Ha Járóka Sándort kérdeztek volna, és arra is hevesen bólogattam volna :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági! 2,5 óra! Az super!!!! Most is olyat kívánok! Mindenkinek!

bkatalin

hat en inkabb gyengebb zenet viszek. peldaul coldplay, esetleg valami babazenet.
matallica egy kicsit sok(k) nekem. :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Orsi! Asszem az aggódás természetes! Általában azért a szülészet jobb hely, mint a kórház többi része! És menet közben tudsz fájdalomcsillapítót is kérni, de hidd el, ha ott vagy közel sem olyan vészes, mint amilyen ijesztő néha tud lenni...

bkatalin

Nálam a U2 a befutó, meg Sting :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Anna érkezése:

Mivel kislányunk nem igazán akart kikukkantani a nagyvilágba, ezért dec. 27-én befektettek a kórházba. A szülésnek semmi jele nem volt, berendezkedtem hosszútávra.
Másnap reggel az orvosom megvizsgált, egy ujjnyi méhszáj. Azt mondta, 2 ujjnyival már esetleg kezdhetünk valamit, visszajön egy óra múlva, hátha a vizsgálattól történik valami, addig egyek igyak. Ágnes jól bereggelizett, megjutalmazta magát paradicsomlével, és csokival is
Egy óra múlva vizsgálat: szűk két ujjnyi méhszáj, lemegyünk a vajúdóba, megnézzük van – e fájás.
Telefon a szülésznőmnek, aki szabin volt, azt mondta robog be.
9 óra 30: A vajúdóban egyedül elvoltam, Apának azt mondtam, ne jöjjön, nem lesz itt semmi egyhamar, menjem csak kereket cseréltetni. Közben jöttek be szülőszobát látogatni, és az egyik szülésznő közölte, hogy „ide azok kerülnek, akiknek elhúzódhat a dolog” Na köszi…. Gondoltam.
10 óra 30 körül a derekam kicsit sajgott, de egyébként semmi különöset nem éreztem.
11 óra 30 és 12 között megjelent az orvosom egy szép nagy tűvel, hogy akkor ő most burkot fog repeszteni. Mondtam neki, hogy a nyákdugóm sem távozott még, de ő közölte, hogy az régen nincs már meg… Észre sem vettem ,hogy eltűnt, pedig annyira lestem minden nap!
A repesztéstől kicsit féltem, de egyáltalán nem volt vészes, így dél körül elfolyt a magzatvíz!
A szülésznőm mellém rakta a gimnasztikai labdát, de én nem mertem felkelni egyedül, féltem, hogy egy –egy fájásnál nem bírok ülni rajta segítség nélkül. Akkor már voltak fájásaim, rögtön 3 percessel kezdődtek.
A labdát próbáltam magam elé rakni, de az sem volt jó, így jobb híjján, mint valami jó havert a hónom alá csaptam, és ücsörögtünk az ágyon kettecskén.
Közben néztem a monitoron a százalékot, ami a fájásokat mutatja. Megállapítottam, hogy 60% körüli, tehát még egyszer ennyire már nem fog fájni..:) (tévedtem)
Apát változatlanul visszatartottam, ráér még estig, gondoltam én.
12 óra 45 körül a szülésznőmmel átbattyogtunk egy szülőszobába, de már járás közben éreztem, hogy egyre rosszabb.
Apa ekkor toppant be, én markolásztam az ágyat, ahová mindenáron fel akartak fektetni.
A szülésznőm bekötötte a branült, és közölte, hogy mindjárt hozza az infúziót meg egy állványt, és akkor sétálgathatunk. Ekkor már markolásztam Apát, szegény alig bírt tartani. J
Egyre mondogattam, hogy nyomnom kell. A szülésznő azt mondta megnézi, mert ha kakilni kell, az már haladás.
13 óra körül közölte, hogy eltűnt a méhszáj és nyomhatok. Gyors telefon a dokinak, hogy kitolási fázisban vagyunk. Nekem csak az járt az agyamban, hogy: mi??? Dehát első gyerek nem jön ilyen gyorsan, estére vártam!!
Az, hogy nyomhattam ,maga volt a megváltás.Apa nagyon ügyes volt, tartotta a fejem, és mondogatta, hogy csukjam be a szemem. Ezt az ember alap állapotban tudja is, de akkor, abban a helyztben minden kiment a fejemből Egy fájással négyet-ötöt tudtam nyomni, nem emlékszem pontosan, de talán a negyedik fájásra a fejecskéje kint is volt. Ettől kezdve csak arra emlékszem, hogy nyomok, közben mosolygok, és földöntúli öröm árad szét bennem.
13 óra 23 perckor kicsusszant a kislányunk, és én egyszerre sírtam és nevettem, ilyen érzésben még életemben nem volt részem! A köldökzsinórt Apa vágta el, aztán méregették, engem pedig varrogattak… Sajnos nagyon csúnyán repedtem, tekintve, hogy a leányzó így kirobbant, ezért a varrogatás majdhogynem hímzőszakkörbe ment át, de nem érdekelt, csak Annában gyönyörködtem. Mindenki a hajacskáját dícsérte, és hogy milyen szép baba. Nekem mondhatták volna az ellenkezőjét is, azóta szerelmesek vagyunk a lányunkba.
Én folyton attól féltem, hogy kiabálva fogok szülni, de Apa és a doki szerint egyáltalán nem kiabáltam. Büszke is vagyok magamra. J

Kép
Kép
Kép
mágnes

kati. szerintem nyugodtan ird le ide a szulestorteneted. mas is leirta mar. :D

KépKép
KépKép
mush589

Mági ez olyan szép és megható szüléstörténet.. Ilyet kívánok Neked most is! Amúgy hogy hogy azt írtad hogy Anna csak úgy "kirobbant", hisz 4 fájásra és sok-sok nyomásra lett meg. Nekem ez nem tűnik gyorsnak. Vagy én nem értek hozzá? 23 perc alatt is kirobban az a baba? 1 óra kell a gátvédelemhez? Tényleg nem értek hozzá. :oops:

Olyan furcsa, hogy sok ilyen szép szüléstörténetet olvas itt az ember, de pl. nővérem 4 éve szülte a kislányát és azóta rémálomként emlékszik vissza. 1 óra volt vajúdással, kitolással mindennel, mert annyira teletömték gyógyszerekkel és azt mondta semmi öröme nem volt, csak iszonyatos fájdalmai és annyira szétszedték ezek a fájdalmak, hogy először nem tudott a babára sem koncentrálni. :( Neki tavaly volt egy programozott császára, ikrek miatt és azt mondja sokkal kevésbé negatív élmény ez, mint a természetes szülése. Azt hiszem a túlságosan meggyorsított és mesterkélt szülés sem lehet az igazi. Mert azt azért nem mondanám, hogy nővérem nem jól tűrné a fájdalmat, sajnos más okok miatt is volt már része benne. Ha ő azt mondja, hogy vmi földöntúli fájdalmai voltak akkor, én hiszek neki. De annak örülök, hogy itt ilyen csodás szüléstörténeteket olvas az ember. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Leírom az első babámmal történteket!
38. héten közölték velem, hogy nem ártana szülésznőt választani. Hát odamentem egyhez és leszólítottam. Ő mondta, hogy szabadságra készült, de azért elvállal, Azt mondta málnalevél teát már ne igyak, már nem segítene... Túl rövid az idő. Megadta az elérhetőségét és azt mondta, hogy egy hét múlva találkozunk ctg-n. Úgy is volt, Ott közölte, ha bármi van, hívjam fel. Még éjjel kettőkor is! Na ezt nem kellett volna mondani. Másnap, 39. hét 6. nap éjjel egykor elment a nyitott ablakom előtt egy mentőautó, ami ott kapcsolta be a szirénáját. Úgy megijedtem én is, Erik is, hogy jó nagyot rúgott, és egy óra múlva elment a magzatvizem. Persze nuku fájások, apa külföldön dolgozik. Az anyukám vitt be a kórházba. Éjjel mondták, hogy reggel 8-ra meglesz. Nem nagyon voltak fájásaim. A sportszeletet nem ehettem meg mert azt mondták a benne lévő rumaroma csökkenti a fájások intenzitását, így nem tágulok. Ugyanez a mentolos csokival. Már kopogtak a szemeim, de nem akartak enni adni, ha esetleg császár, akkor ne legyen gond. Reggel nyolcra semmit nem tágultam. Fájások hébe-hóba. akkor kaptam egy kis reggelit, mondván, hogy délig van idő. Apa is hazaért addig. Délben még mindig semmi. Oxitocin infóziót meg antibiotikumot kaptam. Na akkkor a fájások beindultak, azonnal percesek, erősek, de még mindig nem tágultam. Kettő órára sikerült kitalálni, hogy a buroksapka nem jött le, ezért nem tágulok. Dokibákiszedte! Na addigra totál le voltam fáradva. Álmos voltam, éhes, és fáradt, úgyhogy készültek a műtősök, hogy nem fogom bírni a végéig. Délután öt órakor már azt mondtam nem bírom tovább, de még mindig nem tágultam ki eléggé. Akkor elkezdtem alkudozni a dokival, aki mondta, hogy egyik oldalon fekve három fájás, másik oldalon három fájás és lehet nyomni! Na én lealkudta, hogy a három helyett elég lesz a kettő is. Nekem a labda, sétálgatás és kád nem jött be. Csak a klasszikus fekvés. Aztán 18:45-re megszületett. A gátmetszésre nem emlékszem, azt utána mondta a párom, hogy volt. Arra sem emlékszem, hogy 5 ás hét között mi történt, csak arra, hogy fél nyolckor át akartak tolni a szobába, de nem bírtam ülni így átsétáltam. Meg hogy a ksifiam olyan lila volt mint az ibolya, aztán cicre tették, akkor meg olyan vörös lett mint a rák. Másnapra meg besárgult.... hát így született meg a kis színváltós babám

bkatalin

Vasárnap betöltöm a 28. hetet, a következő cél a 35. hét betöltése. :D Kicsit előre szaladtam, de én bízom benne. :) Habár megint "jósló" fájásaim vannak, de azért nálam ez már nem újdonság, hisz ugyanilyan fájásom a 17. héten is volt és mégsem lett meg Nolikám a 20. héten. Noli cicámmal becéloztam egy dátumot, persze ez nem így megy, de azért sokat mondom Nolinak, hogy jó lenne. Legkorábban december 2-án jöhet, akkor UH szerint már nagy lesz Noli. :) Jó lenne ha dec. 2-án születne, én aug.2-ai vagyok. De tudom hogy ez úgysem fog összejönni. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida.
cim? kertem korabban...

KépKép
KépKép
mush589

Mági! Ez nagyon jó szülés volt!
Az igaz erre emlékszem, hogy nyomni jó dolog. Erik feje egy nyomásra kijött, a következőnél meg is született....

bkatalin

Aida:
A 3-4 tolófájás általában kevésnbek számít ,egy fájással kb. 2-3 -at tud az ember nyomni.
Nem mindenki éli meg a szüéést szép élményként. Szerintem fontos az is, hogy mindig tudd, mit miért csinálnak veled, és hogy tudd,az hogy fáj csak jó a babádnak, mert dolgozik, és egyre kijjebb van már :)

bkati:
neked viszont eléggé elhúzódott a szülés :) Bár első szülésnek még ez sem számít hosszúnak :) Mennyivel született Erik?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági és most akkor várható hogy megint egész gyors szülésed lesz? Azt nem is láttam hogy oxitocint Te kaptál? Az manapság már rutin dolog?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Szép delet!

Nem vagytok semmik! Este óta ennyit írni!

Örülök, hogy sikerült egy kis vidámságot vinni a reggeletekbe! Én másodszor olvasva is annyira röhögtem, hogy a könnyem is folyt... Gondoltam, megosztom Veletek!

Igen! Valóban szülinapom volt... Köszönöm a jókívánságokat. A buktatós vizsga után egy nappal volt... tényleg: kismama is vagyok, szülinapos is, mégis megbuktam! Hát!!!! :twisted:

Engem is érdekelnek a szüléstörténetek!

A lábméret kontra szülés lefolyás összefüggés nekem is tetszik... Én sem élek "nagylábon"...

Ti még tudjátok hordani a gyűrűiteket? Nekem olyan csalódás, hogy most már tényleg le kellett, hogy vegyem....

Most megyek, előre főzök hétvégére, aztán még jelentkezem!

Pusz
sinaszi

aida! figyeld meg! A végén még a 40. héten sem jön ki... úgy kell majd Nolit noszogatni...

bkatalin

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?