Kedves Andrea!
Saját tapasztalatom nincs még kellö a Pharmatex-ről, leírás szerint a Pearl-indexe olyan, mint az óvszernek (annyi terhesség keletkezik 100 asszony év alatt, mint óvszer használata mellett).
Kedves Szonja!
Mint írtam, a sikertelenségnek sokféle oka lehet.
Volt-e PCT teszt? Néztek-e Chlamydiát? Milyen volt a spermavizgálat eredménye? Kapott-e Gynevac-ot a férjed is? Gondolom, átjárhatósági vizsgálat volt- milyen volt pontosan az eredménye? HSG volt vagy laparoscop? A hormonokat - gondolom - Siklosi prof beállította- milyenek ezek? Mérsz-e alaphömérsékletet? Milyen gyakran van a sex? (Nem igazán célszerü a minden napos sex a peteérés környékén, de az se vezet eredményre, ha éppen az az idő marad ki. A spermiumok éréséhez 3 nap kell, ezért akkor van a legnagyobb számú, legjobb minőségü spermium, ha a peteérés idején csak 3 naponta van sex.Figyelembe véve a spermiumok és petesejt életidejét is, ez az optimális ritmusa a szeretkezésnek.) Ez a magyarázat nemcsak Neked, hanem mindenkinek szól, aki olvassa. Ha az átjárhatósági vizsgálat nem laparoszkóppal történt, hanem röntgennel, akkor még mindig nincs kizárva az endometriozis lehetősége, ami meddőségben 40 %-ban előfordul. Ha ezekre a kérdésekre válszolsz: kiderül, hogy minden rendben van-e?
Kedves Pucur!
Ha alacsony volt a hormonszinted, az vetélést eredményez. Elöször be kell állítani, addig nem szabad próbálkozni, amíg a progeszteron szint a peteérés után nem emelkedik 21 ng/ml érték fölé (vagy 64 nmol/l). Ha jó a progeszteron, akkor is célszerü peteérés után 1 héttel elkezdeni Duphastont szedni (2-3x1/nap) és csak 36 hetes terhesen abbahagyni, Igy jók lesznek a hormonok a következö terhességben.
Kedves Száva!
Nem értem a kérdést:"10 nap elég-e a peteéréstöl as menstruációig"? Mire elég-e? A peteéréstöl a menstruációig meglehetösen stabilan 14-16 nap szokott lenni. Ha valóban csak 10 nap telik el a peteéréstől addig, amíg megjön a vérzés, az hormonzavart jelent. De lehet, hogy az alaphö görbe nem jól van értékelve. Ha faxon el tudnád küldeni a görbédet, akkor meg tudnám mondani pontosan, hogy jó-e? A fax szám
budapesti szám)
215-4361. Nem kell fax hangot várni, hanem tárcsázás után azonnal kell küldeni a faxot, mert másképp üzenetrögzitö kapcsolódik rá. A becenevedet írd rá.
Kedves Bubi!
Valóban vérböl is meg lehet állapitani a terhességet, meg hogy fejlödik-e a terhesség. A vérvétel eredményét nem befolyásolja az Utrogestan. De abbahagyni nem szabad, amíg nem biztos, hogy nincs terhesség.
Kedves Lotti!
Írd meg a hormon leleteidet, és hogy mikor történt a vérvétel (a ciklus hanyadik napján, és mikor jött meg utána a vérzés.
Kedves Éva!
Ugyanezt kérem Tőled is. Kaptál-e (és a férjed is) Gynevac-ot? Volt-e befejezés (méhkaparás) a terhesség elvesztése után? Ha ezeket megírod, azután tudok tanácsot és véleményt írni Neked.
Kedves Ancsi!
Írtam egy hosszú levelet, de nem sikerült cstolt file-ban elküldenem. Talán a lányomnak sikerülni fog, ha hazajön, de úgy gondolom, erre legjobb esetben vasárnap kerülhet sor. Ha sikerül elküldenem, és megengeded, azt a levelet is elküldöm ebben a topic-ban, mert nem egyedülálló a problémád.
Kedves Mindannyian!
Azt igértem, hogy ma este leírom a hömérözést.
Én ezt rendszeresen csináltatom a babaváró hölgyekkel. A jó görbéböl sok mindent ki lehet olvasni. Tehát:
1.reggel ébredés után, mozgás nélkül (se pisilés, se szex)
2. 5 percig
3. Végbélben, mint a kisbabáknak (ezt nem szokták Budapesten az utóbbi 10 évben így kérni, pedig az alaphömérséklet mérésnek az a lényege, hogy konstans legyen, ne függjön a környezettől- márpedig a szájban való hömérözés eredménye függ a külsö hömérséklettöl, függ attól, hogy éppen jó reggelt kívánsz-e, attól is, hová teszed a szádban)
4. Japán higanyos lázmérővel mérni a hömérsékletet, a mért értéket úgy ábrázolni a diagrammon, hogy a diagramm 1.napja a menses 1. napja legyen, és a következö menses 1.napján uj diagrammot kezdeni.
Ha így van mérve és ábrázolva, akkor lehet értékelni. De az értékelésben is szokott hiba lenni: sokan azt gondolják, hogy akkor van a peteérés, amikor a hömérséklet eléri a 37 fokot. (Láttam olyan alaphö görbékt, amelyeken bejelölték az inszeminációkat is: mindig a peteérés után 4-5 nppal csinálta az illetö orvos: még ö se tudta, hogy akkor már régen késö- természetesen minden inszemináció sikertelen volt). Valójában akkor van a peteérés, amikor a legmélyebb pont, és ezután folyamatosan emelkedik a 37 fok körüli vagy fölötti értékre. Ha nem éri el a 37 fokot, biztos a sárgatest hormon elégtelenség.
Az e-mail-emet majdnem minden nap megnézem, és válaszolok rá, aki gyorsabb választ akar kapni, az irja meg az e-mail címét, hogy oda írjak.
Mindenkit szeretettel üdvözöl
Erazmusz