Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kati:
hu, elég szomorú, hogy igy gondolkoznak ott... :cry: Szegény babák kárára megy az egész :cry:

Susy:
édi kis dolgokat vettél!
El felejtettem mondani, hogy sokat gondoltam rád, amig nem voltál, hogy mi lehet veled?Csak lyukas az agyam és elfelejtettem mindig megkérdezni De örvendek, hogy minden ok. Vigyázz magatokra nagyon! :lol:

Aida:
a mi kiságyunk is ilyen pont.Drewex, csak kerekei nincsenek. Képzelhetitek mit le rendeznének a fiuk ha kerekei lennének! :lol: :lol:
Igy is alig tudom kihajkurászni belőle, meg alóla őket. Kénytelen leszek ujra szétszedni és majd párom összerakja, amig én korházban leszek. Tegnap én szereltem össze :lol:

Én is ma lusti vagyok, semmire sincs kedvem.
Találtam egy jó kis oldalt, ahol lehet online babazenét hallgatni.Ha érdekel itt a link: :lol:

http://www.vilko.hu/musicgallery/?id=60

Kép
Kép
Kép
f.marti

Kati!
ìgy van, még nagyobb az öröm, és remélem már minden rendben lesz.
Nálunk 1 évig kapja az anya a fizu 70%-át. :lol:

Márti!
Aranyos vagy, hogy gondoltál rám! 8) 8) Igyekszek sokat pihizni, habár azt mondták a kórházban nem szükséges sokat feküdnöm. De érzem is hogy jólesik!

Látom már másnál is van keményedés. Azt hittem csak én vagyok ilyen... :oops: :oops:
Bár Vera neked már nem korai, te 3 héttel elörébb vagy,mint én! :?
susy75

Vera, nem lehet hogy valami húgyuti gyulladásod van.. . Attól is lehetnek ilyenek. Mintha Suzy is valami ilyesfélét írt volna. Egyébként szerintem 38 hét az teljesen jó. amúgy is azt mondják a lányok hamarabb kibújnak. Azért pihenj sokat! Már amennyit öt pasi mellett lehet.... :wink:

Aida! Aze gyetlen dolog amit tehetsz, az az, hogy a párod anyukájának szépen, kedvesen a párod előtt megmondod, hogy ha bármit szeretne mondani, akkor azt neked mondja, kül9nben az információ elveszik valahol... A párod onnan szerintem nyugodtan mondhatja mamájának, hogy ha gondja van beszélje meg veled, de azt semmiképpen ne csináld, hogy te is őt cseszegeted, meg a mama is! Ne kényszerítsétek választás elé. Az természetes, hogy az anyukáját szereti, téged imád, de ezek mellett férfi aggyal úgy gondolja, hogy a nők nem jönnek ki egymással. Ezzel én is megszívtam! Majdnem ráment a kapcsolatunk a férjemmel, aztán megtanultam kezelni a helyzetet! Három lépés távolság, de kedvesen! Én mindig arról álmodoztam, hogy olyan nagy családi család leszünk, nagymamik, nagypapik, tesók, uncsitesók... de nem jött össze. Mindenki imádja a gyerekemet, kb ez az egy közös pont.... de azon kívül.... na hagyjuk. Úgyhogy van nagymami, nagypapi, tesók meg minden, de mindenki külön külön. És ettől függetlenül nagyon sok segítséget kapunk férjem mamájáéktól, csak mindig csatolnak hozzá egy kis bosszantást is! :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

Sziasztok!

Hát ahogy visszaolvasgatlak benneteket, én sem lógok ki a sorból... itt-ott fáj, rossz kedv, levertség... minden ami kell van. Ha a lustaság fájna ordítanék a fájdalomtól......

Hétfőn voltunk uh-n, kedden dokinál, minden ok. Tegnap beszéltem a szülésznővel, akit fogadok magam mellé, nagyon aranyos hangja van, remélem kedves is, a hónap végén találkozunk.
Ma voltam baba-mama tanácsadáson, ahol a védőnő megmutatta, hogy mit is kell majd csinálni egy pár napos babócával, fürdetés, etetés, öltöztetés, tisztálkodás... nagyon jó volt, legalább nem úgy fogok majd odaállni, mint egy totál hülye...

Érdekes dolgot mondott, hogy nem kell vinni ruhát sem pelenkát sem, mert elméletileg mindent adnak a kórházban. Csak azt kell vinni, amiben majd haza akarjuk hozni. Én meg már kiválogattam egy rakat cuccot, időjárástól függően, hogy miben legyen majd bent, meg miben jön majd haza. Most nem tudom eldönteni mi legyen. :roll:

Kép

Kép
dcili81

Cili! Otthon általában szoktak adni rucit, nem is szokták engedni, hogy vigyél a fertőzésveszély miatt! De ne aggódj, mert biztos mennek hozzád látogatóba, és ha más nem, akkor majd beviszik, ha kell...

az meg jó, ha a szülésznénivel jóban vagy....sokat segíthet

bkatalin

Kati!
Igen én írtam. Nekem mondák a kórházban, ha valami baci vagy gyulladás van a szervezetben attól is keményedhet a méh. Nekem sajna volt... :cry: :cry:
susy75

csakitól loptam az ötletet, és főztem egy jó teát... isteni...üres tea még sosem esett ilyen jól...
Kép

bkatalin

De Suzy! Most már minden ok! Csak vidáman! 11 hét múlva kibújik a kisbabád és csak nevetni fogtok az egészen!!!!!! :P

Tényleg lányok! Belegondoltatok már abba, hogy karácsonykor mindenki babát fog dajkálni? :P És kialvatlan, karikás szemekkel nézi majd boldogan, hogy lám...itt van...

bkatalin

Kati én most jelen pillanatban nagyon szeretnék már túlleni rajta... de alig várom, hogy kialvatlanul egy síró csomagot csititgassak miközben egy kézzel a karácsonyfát díszítem... :lol:

Kép

Kép
dcili81

Jelentem én karácsony után tervezem a szülést . December 30-at tájoltam be magamnak, Bencével közöltem is, hogy addig bent marad!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági, akkor te majd együtt bulizol éjjel a babócával, meg a leányzóddal

bkatalin

Röff!

Na hát én meg reggel 8-kor aludtam el, megkötöttem egy kisruhát éjjel (majdnem kész), hallgattam apa horkolását, és 3-kor kidobott az ágy! :wink:

Megyek jógázni...

Kép
zölddisznó

Kati!
Igen, minden rendben!
Már én is várom nagyon a decembert, mégha zombi is leszek utánna, csak már biztonságban velem lenne!! :P :P

Vera!
Nekem egy ari szülésznö elmagyarázta a kórházban, hogy vannak szituk mikor tök normális a méh megkeményedése. Szóval nem mindig gáz.
Ilyen pl ha fekvésböl felkelünk hirtelen, vagy ha az ágyban a másik oldalunkra fordulunk, ha pipilni kell és tele a hólyag, az is nyomhatja a méhet, amitöl megkeménydhet.

Amúgy megint olyan vagyok ,mint a terhesség elején. Kb két hete éjszaka 1-2-szer fel kell kellnem pisilni!!! :roll: :roll:
susy75

Most gyorsan alszom sokat, mielőtt csemetém és apa hazaérnek...

bkatalin

Frankfurti leves recept kerestetik. nincs benne a horvath ilonkaban.:(((

KépKép
KépKép
mush589

Frankfurti leves
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 nagyobb burgonya
1 dl olaj
kevés liszt
20 dkg virsli
1 csokor petrezselyem
1,5 dl tejföl
majoranna, só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és a burgonyát, amelyet meghámoztunk és kis kockákra vágtunk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával és finomra vágott petrezselyemmel (egy-két levelet tegyünk félre a tálaláshoz). Felengedjük vízzel. Mikor a burgonya már félig megfőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is. Ha már az is majdnem kész, az olaj másik feléből kevés liszttel rántást készítünk, tejföllel simára keverjük, s ezzel sűrítjük be a forrásban lévő levest. Még egyszer összeforraljuk. A végén tesszük bele az előzőleg pár csepp olajon megpirított virslikarikákat. Petrezselyemmel díszítjük

Kép

Kép
dcili81

koszi cili. te vagy a megmentom. nincs itthon petrezselyem :evil: de minden mas igen. jo lesz az anelkul is. :lol:

zoldi kerunk kepet az alkotasodrol!!!

kati. delelott dolgoztam, de most mar otthon vagyok, es fozok. rakottkel lesz, frankfurti leves. ezeket Tony nem eszi meg, szoval ezek az enyemek. meg van egy vallalkozo szellemu kollegam, aki szeret uj dolgokat kiprobalni, es rajta tesztelem majd holnap. :wink: tonynak meg sult hal lesz, sult krumplival, meg borsoval. sajnos nalunk gyakran kell 2 felet fozni, mert apa valogatos.

itt a fiztesed 90%-t kapod 6 hetig, aztan max 9 honapig (a 6 hetet is beleszamolva ebbe), havi kb 35ezer ft-t, oszt annyi. de kivehetsz 12 honap szulesi szabit, de az utso 3 honapban egy kanyit sem kapsz. en ezt valaszottam. visszamehetek hamarabb, ha majd ugy gondolom, es 2 honap felmondast kell adnom, ha nem ohajtok visszamenni. meg nem tudom, hogy mit fogok csinalni. messze van.

KépKép
KépKép
mush589

hát nekem nem akkor keményedik vagy fáj. sajnos.

hát lányok holnap kitöröm a balhét a nagyfiam iskolájába!!!!!!!

kébzeljétek el csak úgy az egész osztály előtt 2x is leköcsögözte a fiamat a tanár!!!!!!!!!!!!

szerintetek van joga hozzá????!!!!

harivera
Budapest XXI. kerület

Mush nincs mit sok sikert, meg jó étvágyat hozzá!

Vera nagyon durva, ami a fiaddal történt.... a pocakra meg vigyázz, nehogy felizgasd magad, a babánk ne legyen baja. De azért mondd meg neki a véleményed!!!!!

Kép

Kép
dcili81

Sziasztok!

Tegnap este letudtam a nőgyógyászt. Azt mondta, ne aggódjak, hogy csak 2 kilót híztam, az ő felesége végig fogyott. A méhszáj zárva van, de a méhnyak már rövidült, C=2000. Azt mondta, ez így teljesen normális. Szerencsésnek érzem magam, mert nem fáj semmim, jókat alszom, jó a közérzetem. Hunor sokat csuklik, vígan lubickolgat.
Tegnap voltam turkálóban, 770 Ft-ért vettem Zalánnak egy inget, Hunornak meg egy rugit, egy pulcsit meg egy nadrágot.
Kép
Kép Ennek nem rövidebb az egyik szára, csak hülyén akasztottam fel.
Kép

Ma egész nap bent voltam a munkahelyemen, örültek, hogy besegítettem. Az igazság az, hogy jól esett a munka, de nagyon elfáradtam. Nem írigylem azokat, akik még dolgoznak, sőt, megemelem a kalapom!
Na megyek, megígértem Zalánnak, hogy számítógépezhet egy kicsit.
Üdvözlettel:
Laura

Kép
Kép
szeles4

huuuuuuuuu laura. mennyi volt a felso? ha jol latom humphrey van rajta az en kedvenc elefantom! :lol: :lol:

cili. alakul. majd megirom milyen lett.

vera. menj be es mondd meg a magadet. ilyet egy tanar nem mondhat. ha vmi baja van a gyerekkel, akkor beszlje meg a gyerekkel negyszemkozt, ha az se segit, akkor hivja be a szuloket! de azert ne idegesitsd fel magad! az nem tesz jot Izanak.

KépKép
KépKép
mush589

Mush rakott kel+frankfurti???Kel kellel,jesszus renniét készitsd! :lol:
Vera a tanár a gyereket leköcsögözi???????Nahát mik vannak.Ezt ne hagyd annyiba! :shock:

Én egy kis tojás levest csináltam meg császármorzsát.DE holnaptól apa hozza a kaját heti 3szor levest+másodikat,nem kell majd főznöm csak hétvégén.Mert már se kedvem se erőm nincs!!!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Nagyon kívánom az édességet! Jaj Sarmon miért említetted a császármorzsát?????? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: ezzel fogok álmodni, és nem tudok majd aludni... :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
dcili81

sziasztok lányok..

jo sokat irtatok.:D
mi is holnap reggel megyünk ultrahangra.Jön velem Hajnikám mert holnap nincs ovoda..remélem nem fog az orvos kötözködni mert van pár bunko aki nem szereti ha viszik a gyereket.

én is folyamatosan megyek a környező turikba mert annyira jo cumokat lehet kifogni.de rászoktam a next turira:Dvettem lánykámnak egy poncsot 600 ft-ért és olyan kis csini benne.

vera:remélem minden rendben lesz veletek.:D

Kép

Kép
nikianya21

sarmi. igen,mert maradt kelkaposzta es nem tudtam mit kezdjek vele. ezert jott a frnakfurti otlete. sebaj. holnap majd nagyon "szeles" leszek. :)

KépKép
KépKép
mush589

F.Márti!
Köszi a babzenét most is azt hallgatom aranyos dalok vannak rajta,olyan nyugtató.

Vera!
Nem semmi ami az iskolákban folyik.Én se hagynám ha a fiammal történne ilyen. :evil: Sajna a keményedést.Te már lassan a célegyenesbe vagy.

Zöldi!
Azt hittem csak én vagyok éjszakai bagoly,de látom te is, kötögetni na az nem semmi.

Napközben olyan jókat alszok, de éjszaka.Remélem babócám nem lesz ilyen :shock: :wink:
Hú na ma mondtam ki először h nem bánnám ha két hónappal idősebb lennék, a finisben.

Kép

Kép
bellanitta

anita. en mar egy honapert is sokat adnek. akkor mar csak 5 nap lenne a munkabol! :lol: :wink:

KépKép
KépKép
mush589

na joccakat, lattom itt mindenki elaludt!.

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!
Márti! Korábban a dédi r, de 80-an elmúlt így nem akarom zargatni. Valahová el kell vinnem. Zsebes tárolót szeretnék, meg matrachúzatot.

Vera! Vigyázz magadra, pihenj sokat és kitartás a 38 hétig.
Miért köcsögözte le a tanár? Mi történt?

Mágnes! Szerintem én is 28- 30 körül, de az is lehet, hogy januárban fogok szülni. Akkor nekünk még a sütés, főzés, fa díszítés nagy pocakkal lesz. A kicsi fiam december 12-én született és én karácsonykor annyira magam alatt voltam, hogy a gyerek ellátásán kívül semmit nem tudtam csinálni.

Zöldi! Kérünk képeket a kötött rucikról. Én is szeretek kötni, bár az utóbbi időben inkább varrogatok (gyöngygoblen). Képek készülnek a gyerekszobába.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Így nem tudom pótolni a lemaradást, ha ilyen sokat írtok minden nap! :lol:

Egyébként Zöldi! Nagyon ritkán olvasok mostanában Tőled, Rólad! Hiányolom!

Ahogy olvasom vissza a leírtakat, néha annyira röhögök, hogy félek, Mesit összeszorítja a rekeszizmom!
:shock: :lol:

Bkatalin! Szegeden vizsgáztam... illetve próbálkoztam! Te melyikbe jártál? Akkor nem is merültél el utána a jogászéletben, inkább kimentetek külföldiába?

Hát! Én is megemelem a kalapom a dolgozó nők előtt... Ma bent voltam a munkahelyemen.... Letámadtak a kollégák régi ügyeimmel, hogy mi újság bennük... Hát: őszintén megvallom, nem kötött le a téma! Pedig imádtam csinálni! De most olyan jó itthon...

Suzy! Örülök, hogy jobban vagytok! Kitartás! Mostmár egészen biztos, hogy minden rendben lesz!

Mindenkinek szépen növöget a poci... Közeledik a nagy nap! Mi már be vagyunk sózva! Szerintem ezzel nem vagyunk egyedül! :P

Mindenkinek jó éjszakát!

Pusz
sinaszi

Sina miért töröltél iwiwről?

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Mer nem jelöltél vissza!!!! :evil:
sinaszi

Azt hittem, hogy nem olvastad itt, hogy bejelöltelek és nem tudtál hová tenni....
Láttam, hogy többször beléptél... Mondom, szegény, azt sem tudja ki fia borja vagyok... Szóval így történt! :oops:
sinaszi

Jó éjt mese gyanánt:

LEVÉL A SZŐKE NŐ ANYJÁTÓL

Kedves Lányom!

Lassan írom levelem, mert tudom, hogy nem tudsz gyorsan olvasni.
Már nem ott lakunk, ahol eddig, mert apád olvasta, hogy a legtöbb baleset az otthontól 20 km-es körzetben történik, úgyhogy elköltöztünk A házszámot sajnos nem tudom megírni, mivel az előző lakók magukkal vitték, hogy ne kelljen a címüket megváltoztatni.
Az új házban minden nagyon szép és jó. Mosógép is van, bár nem működik valami jól. Beletettem a ruhát, meghúztam a láncot, és azóta nem láttam belőle semmit. Mindent összevetve nem rossz itt.
A múlt héten csak kétszer esett az eső, egyszer három, egyszer meg négy napig.
Elküldtem a kabátot, amit kértél, de apád szerint a gombok miatt túl nehéz lett volna a csomag, úgyhogy levágtam mindegyiket, és beletettem őket a kabát zsebébe.
Az a lüke bátyád valamelyik nap bezárta a kocsikulcsot, és több mint két órába telt, míg apádat és engem kiszabadítottak az autóból.
A nővérednek ma gyermeke született, de még nem tudjuk fiú-e, vagy lány, így azt sem tudom megírni, hogy nagynéni vagy nagybácsi lettél.
Képzeld! A szomszéd beleesett a pálinkáshordóba. Néhányan megpróbálták kihúzni, de ő hősiesen ellenállt, és megfulladt. Szegény embert 3 napig hamvasztották.
Máskülönben nincsen sok újság, minden a megszokott mederben folyik.
Csókol szerető anyád
sinaszi

És még egy kis vidámság (hosszú és fárasztó):

Amit addig nem tudsz, amíg nincs gyermeked...

Az első 6 hónap
- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- úgy tűnik, az egész nap egy végtelen szoptatás.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- minden baba zokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdető krémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass.
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.
- a melltartóidat sárkányeregetésre is használhatod.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- a hátközépig fosás mindig akkor jön el, amikor sorra kerülsz a dokinál és le kell vetkőztetned a vizsgálathoz.
- a babagondozással kapcsolatban nincs egyetlen téma sem, amiről ne adna teljesen eltérő tanácsokat a védőnő, az orvos és az anyád.

6-12 hónap között
- ha a gyerek elalszik végre, akkor a kurva postás csenget. De 2x!!
-a törlőkendő pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig kakis,és a vízszolgáltatás előreláthatólag!!! 14 óráig szünetel.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 6 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- a legjobb játék a pillepalack. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy reklámszatyorba sem férne be.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a WC-re is követ négykézláb.
- amíg a gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet visszatartva nézve őt rá kell döbbenned, hogy ő tovább bírja 1 levegővel, mint te.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- a baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát.
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan, mint futó vadra lőni..
- ha 1 szál hajad kilóg a copfból, akkor azt megtalálja és szép lassan kitépi.
- ha megvetted a méregdrága játszószőnyeget lelógó cuccokkal, az elektromos hintát, a bébikompot, a babataxit, a félsátor áll a nappaliban, a felfújt kismedence is teli játékkal a szoba közepén, a járóka felállítva, a babakocsi a folyosón, és éjjel minimum 1 labdán átesel a 7-ből. . . akkor rájössz, hogy kiszorítottak a kecódból.
- ha eddig fújoltál egy nyálzó kutya láttán, akkor még nem tudod, milyen, ha megpuszil a csorgó nyálú gyereked.
- bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt ki.
- többé nem kell mosni a papucsod talpát, van, aki tisztára nyalja.
- nem csak a saját lábujját tudja és fogja a szájába venni.
- a nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz számukra.
- lehet égnek álló seggel aludni!!!
- vendégségben is képes pólón és melltartón át bekapni a bimbódat.
- nem csak anya haját jó szálanként húzgálni, ott van apa mellkas szőre is.

1 év után
- még mindig túl jóképű a férjed, túl jó szaga van az új parfümjétől, és biztos mindenki csak őt akarja. Pár féltékenységi jelenet, és totál hülyét csinálsz magadból. És ez még nem a vég, csak 1 éve vagy otthon. Lesz ez még rosszabb is.
- már nem zavar a kupi a lakásban, képes vagy nyugodtan ülni a szarkupac tetején, lábad alatt egy halom mosott és beszedett ruha, amit a gyerek elért az ágyon, és leszórt a földre. Oldalt egy pár üres flakon, amit kiszadett a kukából és odavitt neked a nappaliba. A konyhát beborítják a műanyag edények és fakanalak, amiket a szekrénybe beülve kihajigált. Esély nincs visszatenni, minek arra az 5 percre.
- a gyereked már 12 hós, csodásan feléri az asztalt. Igaz, nem látja mit ér el, de érzi, hogy valami húzhatót talált. Így szabadulsz meg az anyóstól kapott törékeny, de "csodálatos" lakásdíszektől, vázáktól, tálaktól, kaspóktól.
- eljött a fosztásidő. Minden, ami olyan anyagból van, ami kitartó munkával kikezdhető, és a szöszöket húzkodva kitéphető, az elkezd szétjönni. Ilyen pl. a padlószőnyeg, tapéta, a kutya bundája. (Ez utóbbi elég sokat nyüszít közben).
-eljött a nagy zajok ideje is. A földhöz csapkodás hangja már lószar ahhoz képest, amit a fakanál kiad, ha a konvektoron húzkodja végig. Mindezt fülig érő szájjal.
- az etetőszék kitűnően tolható a kövön, még a 20. kör után is érdekes elfoglaltság. Már akinek.... - megtanulsz nyitott ajtóval szarni úgy, hogy közben valaki áll veled szemben és mereven néz téged.
- az ujjbecsípés 10. alkalom után sem riasztja vissza a fiókhúzogatástól.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.
- mindenhonnan csak le- és kipakolni izgalmas.
- a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- a Hull a pelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a Mikulás k. anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból...
- rájössz, hogy finom a pötidanon (Danoninó).
- a nagyszülők gyakran ismételt mondata: "Én adnék neked, de az anyád nem engedi..."
- ha hosszú levelet írsz, a modem zsinórja lesz a legérdekesebb húzható játék.
- nyaraláskor csak a hátad barnul le, ahogy derékszögben futkosol a parton a gyerek után.
- a gyereket nem érdekli, hogy 9600 forintot adtál ki egy 18-as cipőért.
- mire 1 éves lesz, jobb bicepszed van, mint aki évek óta gyúr rá.
- a legjobb haverjaid dobot, trombitát, szintetizátort és gitárt vesznek neki az első szülinapjára. Esetleg géppuskát. Persze nekik még nincs gyerekük.
- mindennek jó hangja van, ha elég magasról ejtik le.
-a leejtett játékot mindig visszaadja a földről egy hülye.
- a kutyának a legérdekesebb része a lihegő nyelv. Pláne akkor érdekes, ha elkezdi húzni és a kutya fura hangot ad ki.
- ahová a feje befér egy gyereknek, oda be fog jutni.
- minden általunk használt bevásárlókocsi lánca és tolókarja tiszta a vásárlás végére.

A későbbiek folyamán
- a tapadókorongos puskával legjobb a tv-re és apa homlokára lőni. Mindkét helyen ott marad.
- ha maszatos a gyerek szája, és nyúlnál felé a tömött buszmegállóban, az a kezeit a feje fölé rántva jajveszékel, hogy anya ne üss meg. . . mindezt úgy, hogy soha egy taslit sem kapott.
- csak akkor hagyd abba a telefonálást, ha a gyerek esését látva a vér is folyik.
- le lehet dobni a csillárt egy párnával...
- a legjobb móka a sütőbe bemászni.
- márpedig a pókember jelmezben kell bölcsibe menni 3 napon át. És fürödni is abban kell!!
- egyedül menni 2 gyerekkel a közértbe: mindkettő a bevásárlókocsi ülésében akar utazni.
- a parkolóban, amíg az egyiket kiveszed és átmész a másik oldalra, hogy kiszedjed a másikat is a gyerekülésből, a már szabad gyerek eltűnik az autók közt.
- mielőtt a kasszához mész, pakold ki a kotongumikat, a konzervnyitót, a műanyag vájlingot, az Action Man babát, a kisautókat egy félreeső helyen, meg mindazt, amit nem te tettél a kosárba.
- 2 gyerek a kosárban olyan, mint 2 polip. Amit a karjuk elér, azt megragadják.
- eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül.
- nem tudod megmondani, mikor volt utoljára leengedve a hajad.
-2 év után azon gondolkodsz, hol az emberi türelem határa.
sinaszi

sina bocsi én azt hittem visszajelöltelek... :oops:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Na, akkor még egyszer, utoljára! :twisted:
sinaszi

Sziasztok!

Voltunk ma este dokinál.Hát megmutatta mi van a lábaközt,még mindig kislány, de az arcát sehogysem akarta megmutatni. Ott volt mindkét keze, meg lába felhúzva az arcához.A dokibácsi meg is jegyezte, hogy boxmeccsre készül.Egy keveset mutatott csak többszöri bökdösés után, amit le is kapott a doki. Hát nem tudom mennyi látszik belőle....Na és mondott egy szomorú hirt is, hogy nem biztos bent lesz a szülésnél, mert nemrég megvolt műtve a gerincével és nem birja már a strapát annyira mint régen....Ha szerencsém lesz és épp ügyeletes lesz amikor szülök, akkor igen.De mondta, hogy ha gondolom, beszél egy másik dokival...Megnézte a köldökzsinor áramlást, pulzálást, az agyban a véráramlást, szivet, még azt is, hogy mennyire van felkészülve a méhem a baba növekedésére, mennyire érzi jól magát a baba odabent.Szóval épp utolsó voltam és volt ideje, majdnem egy órán át vizsgált. Minden ok.babával is, már 2 kg körül van,és a várható szülés az értékek szerint nem december 6, hanem november 26.
Kép

Kép
Kép
Kép
f.marti

Sina: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Itt vannak az értékeink:
Kép

Kép
Kép
Kép
f.marti

Én asszem ma csak passzív személő vagyok. Hiába, aki végigalussza a nappalt, aztán meg eltűnik itthonról, aztán meg lusta is...
Na majd holnap!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Azt hiszem csatlakozom az éjszakai baglyok közzé!
Egyszerűen képtelen vagyok aludni!

Az elmúlt 3 napom egyébként is nagyon vacak volt!
Elkapott vmi kórság: torokfájás, orrdugulás, köhögés, iszonyatos gyengeség. Minden ami jó lenne ha mostanában elkerülne.
Mára tudtam vhogy összeszedni magam, most meg képtelen vagyok aludni.

Du. voltunk dokinál. Minden rendben. A Manóci is szépen fejlődik igaz picit kisebb a keleténél de azt mondta a dokim ez nem jelentős, legalább nem kell nagysúlyú babót szülnöm.

Értékek:
BPD: 78 mm
OFD:95 mm
AC: 242 mm
FL:58 mm
kb: 1500 gramm és 40 cm.
Vendég

Hahó baglyok! :lol:

Kép
zölddisznó

most alszanak a baglyok én meg kukorékolok lánykámmal mint egy kakas.:D
gőzerővel megy a JETIX:D:D...hát...imádom...:D

azta hogy nő mindenki..kiváncsi vagyok nekem mennyit nőtt 2 hét alatt.2 hete voltam 4 d-n és most kell mennem reggel kötelező uh-ra.

sinaszi:ez nagyon jo..most ig kora reggel elolvastam és jol esett.:Dfelkeltem.

Én is egyre jobban várom a decembert.esténként már nehezen viselem magam..elfáradok..nem is tudom hogy birnám ki ha meloznom kéne.asszem sehogy..
ugyhogy le a kalappal a dolgozo kismamáink előtt.

amikor voltam dokinál hétfőn nagyon kiakadtam egy csajra.nem birtam megállni..sajna a rossz természetemnek.
10 nappal van szülés után,jött az utso tp papirjáért..egy másik kismama és én megkérdeztük hogy hogy van a babo...szopizik..stb...
azt mondta nem tud szoptatni mert befelefordul a mellbimboja a bimbokiemeleő sem segit...és kérdeztük hogy akkor mit ad a babának.-azt mondta tápszert..mondom fejd akkor le ha nem megy a szoptatás és add oda neki..hisz még igy is jobb mint a tápszer..mert nagyon sok teje van..azt mondta ...nem vett mellszivot mert nagyon drága 38000 ft..:D mondom mi?????? hát nem tudom milyen mellszivot nézett, de kivoltam.szerintem nem akart szoptatni és ezért találta ki..de olyan volt a lány mint egy élő halott...és első baba..emlékszem amikor Hajnim volt csepp és agyhártyával korházba volt 1 percet sem aludtam ültem mellette de mégsem néztem ki igy..nagyon elhagyta magát...mondtam is neki hogy az első idő az nem könnyű.erre azt mondta hogy főleg hogy sosem alszik a babája.na ezen is csodálkozom..

na lelövöm magam...megyek takkerolni.:D

Kép

Kép
nikianya21

Jó reggelt!

Hogy bírtok ennyit aludni? Borzasztó gyomorfájásra keltem... Nem ég, mint ahogy szokott, hanem fáj, de éhes nem vagyok. Most nem tudom eldönteni, hogy egyek vagy igyak inkább.

Sinaszi sírtam a röhögédtől, amikor olvastam a kis szösszenetet.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: az a legjobb, hogy most nevetek rajta, de szóról szóra igaz lesz, és ha pl pár hónap/év múlva visszaolvasom, csak bólogatni fogok...

Niki sajna vannak ilyen anyák, nem tudom az ilyennek minek gyerek...
Nekem a védőnő tegnap azt mondta, hogy a szoptatás akarat kérdése is... lehet, hogy ő félti a melleit... én ne azért növesztettem ekkorákat a terhesség alatt, hogy aztán dísz legyen.... :wink: :wink:

Kép

Kép
dcili81

Hajnal 4-től sikerült nekem is szenvednem azzal a köldöktáji késes támadással, amiről már itt többen regéltek. Kb. 3/4 óra alatt múlt el, de onnantól már minden volt, csak alvás nem. Mit mondjak, nem esett jól ma reggel dolgozni jönni :evil:

Sinaszi:
Kép

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok, jó reggelt! Éjjel háromkor azon gondolkoztam, hogy megnézem, ki vann fenn, de aztán elvetettem az ötletet. Pedig hatig nem bírtam visszaaludni, családom férfitagjai - apakirály és erikherceg - meg fél hétkor már ébresztettek!

Sinaszi, nagyon jó, amit küldtél, :lol: :lol: :lol: :P :P de nem bírtam végigolvasni, mert úgy nevettem, hogy még levegőt sem kaptam és elkezdett keményedni a hasam. Szegény pocaklakó nem tudta szerintem mi ez a földrengés. Ilyen jó ízűen már rég nevettem... és visszagondolva Erikre 80%-ban igaz is (ami hibádzik, hogy nincs kutyánk :))

Vera! Ne hagyd magatokat a suliban! Én két évente sulit váltottam anno, egyszer ilyen ofős szemályeskedés miatt, de soha nem bántam meg... szerencsére a szüleim is partnerek voltak ebben, annak ellenére, hogy azért nálunk a tanárnak majdnem mindig igaza volt... ne hagyd a fiadat, már csak azért sem, mert tök megalázó lehetett neki....

Zöldi! Mit kötöttél? Muti!

Márti! Szép nagy a babátok!

Mush! Ne aggódj! Az én férjem sem eszik meg ilyeneket! Ha elkezdeném sorolni, mi mindent nem szeret, nem lenne elég jó néhány oldal. Én meg imádom ezeket, ezért vagy nem eszek én sem, vagy kétfelé főzök... Nálunk már a husival is gond van. Én nem csípem túlzottan a disznot, marhat, p meg csak azt eszi meg. e hal, se csirke, se semmi. Úgyhogy kb van 10 féle étel, amit hajlandó megenni.... De ez a frankfurti leves ez jó ötlet, lehet, hogy bepalizom... :)

Lehet, hogy az a csajszi szülés utáni depiben szenvedett! Az lehet nagyon súlyos. És csak rosszabb, ha nem figyel fel rá senki a környezetében. Nekem a barátnőm volt így. Aztán három hónap núlvaidegösszeomlást kapott, pedig megvolt mindene... szerető férj, segítő szülők, minden. Az meg lehet, hogy tényleg nem alszik. A tesómék kisfia 6 hónapos koráig egy huzamban max 20 percet aludt. Két hét után mind a ketten élő halottak voltak. Akkor épp külföldön tanultam, amikor m egszületett, és 2 hetes volt, amikor először láttam. Becsöngettem hozzájuk, és köszönés nélkül a kezembe nyomták a kéthetes babát, és közölték, hogy bocs, te leszel a keresztanya, dajkáld, mi megyünk aludni... és eltűntek 24 órára :) Én meg pislogtam, voltam 16 éves, babát addig kb fényképről láttam... :? Úgyhogy vicces volt.

bkatalin

Laura! Jó kis cuccokat vettél!

Képzeljétek! A pocaklakó kisherceg Simon & Garfunkel rajongó.... arra szépen megnyugszik. A Beatle's is bejön (az Eriknél is bejött), de Dvorák-ot utálja... Erik fiam meg rockrajongó volt anno. Imádta a Metallicat (pedig higgyétek el, én azt mindig csak buliban hallgattam, amikor ő még vitamin sem volt a paprikában). :roll: :P

bkatalin

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?