Új privát üzeneted érkezett!

zoldi. :lol: :lol: :lol:

en MAM mellszivot vettem az ebayen.kb 4200ft volt. vadi uj. ugy vagyok vele, hogy megnyugtat, hogy van es ha majd kell nagyuzemben, akkor veszunk egy elektromosat.
Kép
van hozza egy extra cumis uveg is.

KépKép
KépKép
mush589

amúgy ez nem asztma gyógyszer. Kimondottan terheseknek van úgynevezett fájáscsökkentö, és lazítja a méhizomzatot.
susy75

Szeles! Tök jól nyomod! Szerintem se aggódj a nemhízás miatt. (Malac irigy)
Minden jót a szájadnak! :wink:

Kép
zölddisznó

itt 16-20 fokot javasolnak a babaszobaban. eleg az? en fazom, ha csak 20 fok van a hazban.

KépKép
KépKép
mush589

Mush, nem csak ott, itt is 18-22 fok közötti értéket mondanak ideálisnak. Én is fázom 20 fokban és mivel a baba velünk lesz egy szobában kb.22-23 fokot fogunk tartani a szobában.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Ezt nem tudom, honnan vettétek?
A sógi aneszt. intenzíves fődoki, az ő kórházukban a post.op. őrzőben 28 fok van beállítva - dög meleg, de az életfunkciók ilyen hőmérsékleten a legjobbak.
Tesóm 24-25 fokot javasol a babaszobában.

Kép
zölddisznó

22... Megjegyzem a felnőtteknek se jó ha melegben alszanak...
Vendég

Nekem védőnő mondta, meg gyerekorvostól hallottam. De úgy néz ki ahány ház annyi szokás. :D Mondjuk egy 26 fokos szobában már lehet én is beszereznék egy légzésfigyelőt, mert túlhevülés állhat fent. Ezt viszont több helyen is olvastam, hogy ezzel vigyázni kell. Én maradok a 22-23 foknál. Persze ki hogy.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

kaptunk egy elektromos homerot, es annak a hasznalati utasitasaban volt, hogy 16-20 jo, 20-24 meleg, a folott meg mar nagyon meleg. valtogatja a szineit a homerseklettol fuggoen.
Kép

KépKép
KépKép
mush589

Zöldi: nekem is a védőnő 20 fokot mondott, fürdetéshez 23-24 fokot. Nálunk amúgy is 19,5-re van beállítva, és én fagyos létemre nem fázok. Aludni felnőttnek is 18 fokot ajánlanak, én sem tudok melegebben jót aludni.
Vendég

Sziasztok mindenkinek!

jó régen írtam már de nagyjából próbálok lépést tartani, :D
Annyi dolgom volt mostanában h azt sem tudom hol áll a fejem.

örülök hogy mindenki jól van :D
igy jól megkésve is de Boldog Szülinapot a szülinaposoknak!

Ma voltam védőnőnél, megdicsért h szép egyenletesen hizom.. :oops:
de aztán az Uh- elvették a kedvemet.
Még mindig sok a magzatvizem, és a méretek sem ott tartanak ahol lenniük kellene,,, :?
Kicsit nagy a drágám, álitólag 1905 g körül van.
BPD:83mm
FL:56mm
AC: 271mm
AFI:200 erről tudom h a magzatviz de annak hol tudok utánanézni mi a normális-átlagos mennyiség?

mindent rendben találtak nála ettől függetlenül, de kiirtak hétfőre egy dokis vizsgálatra is.

Bellanitta! ugy emlékszem neked hasonló súlyú a baba.. neked nem több a magzatvized??

Aida! te voltál már azóta vizsgálaton hogy hogy alakultak nálatok az eredmények? mert a buksija nekünk is hetekkel vezet :? :roll:

Kép
eszterke24

Akkor megmondom a sógornak, hogy rosszul tudja...

Kép
zölddisznó

na ja... egyébként 20-22 fokot mondanak a légzésfigyelős tanfolyamokon is mert felette már gáz lehet... (megjegyzem nyáron azért gondolom más a helyzet az újszülötteknél... olyankor nem tudom mit csinál az ember a nagy melegben... mert a légkondi az ugye teljesen ki van zárva)
Vendég

Eszter, igen látom az értékeid pont ugyanolyanok mint nálunk. Hát mi 1.5 voltunk utoljára, akkor még ugyanúgy volt, hogy 2 héttel volt nagyobb a feje a koránál. Ezt az arányt már egész régóta tartja, valószínű most is így lehet vhogy.. Legközelebb csak a 29. hetem betöltése után megyek, úgyhogy addig nem tudom hogy alakul a buksink. Konkrétan még egy orvos sem mondta, hogy aggódnom kéne emiatt az eltérés miatt, persze figyelik, nehogy folyamatosan csak a feje nőjjön. Szerintem neked sincs miért aggódnom. Sok magzatvizet nekem is láttak már, aztán a köv. Uh-n megint normál volt.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Eszter, arányokat figyelembe véve pont ugyanolyan kisbabánk lesz. :D Megnéztem a terheségi kor számolóban és pont ugyanúgy vannak az értékei a fiadnak mint az enyémnek. Tök jó, kis egyformák lesznek testalkatilag! :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

én is minden létező helyen megnéztem a kalkulátorokat..
de valahol megnyugtat , hogy eddig minden rendben volt jók az eredmények is..azt is mondták h az ilyen esetek nagy többségében ki sem derül az ok..

eddig azon aggódtunk Apával h kicsi lesz a baba most meg kiderül h már most túlszárnyalt mindkettőnket!

csuda okos és formás babaáink lesznek ám!!! :D :D :wink:

Kép
eszterke24

asszem en is a 20-22-t fogom becelozni.

KépKép
KépKép
mush589

Hőmérséklet: Szülésfelkészítőn nekünk a babaszobára 22 fokot, fürdetéshez 25 fokot ajánlottak. Én tavaly télen apósom házában majd megfagytam, családi ház és a 19-20 fok volt az átlagos. Most ugyanezek a hőmérsékleti viszonyok nálunk is, de manapság gyakran lever a víz. Másnak is vannak hőhullámai? Tisztára mintha klimaxos lennék. :-D Már beszereztünk plusz melegítőket a fürdetéshez, mert 22 foknál többet családi házban elég költséges csiholni.

Kép
Kép
lbernuska

Mush! tök szuper a hőmérő!
nekem a bébiőr hőmérős de nem tudom mennyire megbizható..

Állitólag azt is figyelembe kell venni az első otthoni napokban h a kórházakban piszokul fűtenek és a babák azt a meleget "szokják " meg, és fázhatnak az ideálisnak gondolt szobában,, vagy ez hülyeség?

Kép
eszterke24

Már nekünk is van "pótfűtés" beszerezve,,,én nagyon fagyos voltam mindig is,, most bezzeg,, Apa fázik nekem melegem van...
ki érti ezt... :roll:

a hőhullám ilyenkor elég gyakran előfordul..

Kép
eszterke24

koszi. nekem is tetszik. ez a nappaliban lesz, mert a bebior is meri a homersekletet, amit kineztunk. az lesz majd a haloban, kesobb meg a baba szobaban.
mi nem vettunk meg potfutest. itt a furdoszobakban nincs is konektor(ez tok komoly! nem engedelyezik), es valoszinu, hogy ott furdetunk, de ez meg nem bizti.

koszi szepen a tovabbi jokivansagokat! :lol:

bebic. ti hogy vagytok? mikor mesz dokihoz legkozelebb?

eszterke. ne aggodj. nalatok is minden rendben lesz!

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak ritkán jövök, de rengeteg a dolgom, a fiuk egyre jobban leszivják az energiámat. Most jelenleg betegek vagyunk. Benyaltunk valami virust, fáj a torkunk meg köhögünk,de elég enyhe lefolyású...EDDIG :lol:
A napokban lent voltam anyumnál, ágyneműgarnitúrán szorgoskodtunk.
Felrakom ide is a képet, hogy sikerült...
Mit szóltok???? Az egész kb.2000 forintba került :lol: :lol:
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
f.marti

Az én elgondolásom volt csak a kivitelezésnél besegitett anyum. :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

SZÜLINAPOSOKNAK MEGKÉSVE UGYAN? DE ANNÁL NAGYOBB SZERETETTEL KIVÁNOK SOK BOLDOGSÁGOT ÉS HOSSZÚ ÉLETET!!!!!

Kép
Kép
Kép
f.marti

Nekem nagyon tetszik!

Kép
zölddisznó

Bébic én kimondottan újjatlan hálózsákot vadászok,de attól a micimackóstól amit valaki felrakott attól vastagabbat,béléseset.Ha pléddel takarod be is csak a hónaljáig takarod tehát akkor is a karjai kinnt vannak.alá hosszú újjú body+vékony rugi aludni.

Berni a rémálmom tuti össze függ a vacsimmal,mert apa rábeszélt hogy egyek vele sült szalonnát,főtt tojással+lilahagymával!

Mush!20-22 fok bőven elég a babának aludni!!!Mi fürdetni a babáinkat amig nem ül addig mindenképp kiskádban a szobában szoktuk.Aztán ha tud csücsülni akkor mehet a fűrdőszobába a nagykádba.

Márti juujj nagyon szép a babaágyneműd...Kát hogy nálunk senki nem tud varrni a családban,ha belegondolok hogy nekem a garnitúra 17 ezer ft volt!!! :roll:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Olyan szupi jó rajzot csinált a kisfiam,ez a mi családunk,kirándulunk a réten.Balról az ott Apa a nyakában ül Jázmin,lennt Ő áll,Mózes,az a nagy molomuk én vagyok,pocakomban Írisszel!
Kép

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Eszterke!
igen az én méreteim is hasonlók, végre valaki más is nagy babát vár.Neked nyom mindenedet?mi lesz még két hónapig?szerintem és tényleg gurulni fogok :(

Kép

Kép
bellanitta

Márti!
nagyon szupi lett az ágynemű lassan én is nekifogok, mert akkora a hasam h alig fogok a géphez férni.és ha belekezdünk az építkezésbe akkor időm se lesz.
Hálózsák:
Én is vettem vastagot és ujjatlant.

Kép

Kép
bellanitta

Anita, nekem is nagy a babám, két héttel idősebb az Uh-s értékei alapján. Ráadásul én meg kicsi vagyok. :D Szóval összehoztuk apával ügyesen. Minden egyes Uh-n végig hallgatom, hogy "hú, szép nagy baba, maga meg milyen kicsi.. vajon hogy fog kiférni?" :? :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Márti: nagyon jó lett az ágynemű :)

Amúgy előzetes híresztelések szerint az én babám sem lesz kicsi, viszont én kb. 152 centi vagyok...

Apa elment tejfakasztó buliba, úgyhogy facér vagyok, kettesben bulizunk a fiammal, elég "bensőséges" hangulatban :lol: :lol:

Kép

Kép
gabilany79

sziasztok!

ma voltunk 4D-n.Sajnos nem nagyon produkálta magát a kicsi fiunk,végig aludt és a kis kezével takarta az arcát.Majdnem hiába mentünk de azért sikerült elkapni egy két pillanatot.
Kedvencem,egy mosoly :D

Kép

KépKép
lyndee

Lyndee, nagyon szép a mosolya a babának! :)

Gabi, jövőhéten jössz a Kismama klubba a kórházba?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

f.marti! Nagyon ügyesek vagytok! Nagyon szép lett az ágynemű! Nekem is van egy halomgyönyörű anyagom, csak épp varrni nem tudok! :(

Sarmon! Nagyon jó a kép. Ovis feladat volt, vagy csakmagától rajzolta le a családot?

lyndee! Nagyon édes a kicsi fiad!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1222885329.7271.jpg[/img]

[/img] Kép

Kép
Kép
Kép
mágnes

Aida: igen, megyek. Te is jössz?

Kép

Kép
gabilany79

Mágnes! Nagyon jó a második kép, aranyos a lányod. Szép a pocakod. Te hány kilót híztál? Nagyon csini vagy!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Köszi lányok a dicséreteket! A fiukat is bevontuk a segitsbe :wink: Mindenáron akartak varrni a géppel, hát odaraktam őket is. A masnit ők varrták meg. Egyik oldalát Robi, másikat Huni :lol: De milyen boldogok voltak! :lol: :lol:

Sarmi:
nagyon édi kisfiad rajza. :lol:

Enikő:
nincs senki ismerős, aki megvarrná? Nagyon egyszerű.

Lyndee:
de édi kis mosolygós babád van :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Ma dúrtam 3 gatyát és egy blúzt 4000ft-ért
olyan nagyon örülök neki kicsit át kell alakittatni és utánna dobok róla fotókat

Kép

Kép
bellanitta

Megyek mert ugy érzem leragad a szemem.

Kép

Kép
bellanitta

Mági, szép pocak és tényleg tündéri a kislámyod! :)

Gabi, igen megyünk, remélem most nem szül közbe görcsölés, mert múltkor azért nem tudtunk menni. :? Nagyon várom! :D Hova kell menni pontosan? Be kell jelentkezni lent?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Két kérdésem lenne hozzátok:29hetesen mennyi az ideális súly amit "lehet" hízni?
A másik kérdésem hogy egy fél órája mértem meg a lázam és 37,5 volt,és ilyenkor lázcsillapítónak jó a rubofen?Be lehet azt venni?És ha esetleg feljebb menne akkor terhesség idején lehet hűtőfürdőzni?Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat.
solya051020
Káld

Ja én eddig 6kg-nál tartok,ez szerintetek sok?Köszönöm
solya051020
Káld

Solya, a 6 kg sztem teljesen rendben van. Lázra pedig nekem a védőnő terhesség idején az algopyrint javasolta. Hütőfürdő biztosan nem árt, csak ne legyen túl hideg a víz. Inkább csak langyoskás.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida: nem kell bejelentkezni, felmentek a lépcsőn az 1. emeletre, ott balra, aztán jobbra a Flór Ferenc terembe. Remélem, hogy apa rá fog érni, és őt is el tudom csalni... Meg azt is, hogy nálad is minden oké lesz, és tudtok jönni.

Na, én is elrakom magam, reggel be kell érnem vérvételre...

Kép

Kép
gabilany79

Mágnes:
csini vagy! :lol: De ennivaló a kis Annád, ahogy fogja a pocid :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

isarenikő kisfiam itthon magától rajzolta le a családot.Ő nagyon sokat rajzol színez fest,amolyan művészlélek! :lol:

Mági jól látom h csikos lett a hasad?vagy ez még az előző terhességből maradt?Anna hogy örül a pocakodnak,nagyon aranyos!
Lyndee jó az a kép nagyon!

Solya én a múltkor mikor gyomorrontás miatt belázasodtam,nekem a doki egy fél algopirynt engedett,ha 39-ig felmegy a lázam.38-nál már bevettem.Hatott.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Enikő:
2 hete voltam védőnőnél, akkor 2 kilónál tartottam.

Solya:
Lázcsillapítónak algopiryn mehet, hűtőfürdő is, bár én tusoltam anno. Ha tartosan fent lenne 38 fölött, akkor irány a kórház!

sarmon:
Igen, az ott csík, az Anna után maradt.. Elhalványult egy időben, de most, hogy nyúlik a bőröm, újra látszik. Gondolom erre jön még pár új is.. :? Na desebaj, a léníeg, hogy egészséges gyerkőceim legyenek, legfeljebb egyrészes fürőruhát hordok ezentúl :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági nekem a combomon meg a melleimen is lettek csíkok még a legelső terhességemnél,amik mára szerencsére halványak,bár én látom...de mindegy ez sajna ezzel jár.A hasamon viszont nincs.nem is értem pedig az nő rohamosabban. :roll:

csajok segitsetek aki tud,nagy szívfájdalmam,hogy kislányom 3 évesen bekakil!!!A pisi tökéletesen megy ahova csak akarjuk legyen az bili,wc,udvar,mindegy.Ágyba sosem pisil be,teljesen egész éjjel pisitiszta.DE ha kakilnia kell,bizony bekakil,általában éjjel.Ha nappal jön rá,nem bir 2 lépést elmenni a biliig,bekakil.Egyik nap az oviban is bekakilt.A pisit elég sokáig visszabirja külömben tartani,akkor kakival miért lehet gond???Akinek van ötlete vagy tapasztalata segitsen,fiamnál sosem volt ilyen gond.Jázi egyszerűen nem is szól h kakilnia kell csak mikor már bennt van,ha pisilni kell vagy szól vagy magától megy és pisil.Ugye milyen érdekes?

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sarmon:
a kresztfiam 4 éves múlt és ő is bekakil.. Azt olvastam, hogy a kakit gyakran később teszik jó helyre, mint a pisit.. (pedig azt gondoltam fordítva van..)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?