Ildianyu!
Szerintem teljesen normális lehet már most is, hogy a déli szopit már nem igényli a babód. Semmiképpen ne eröltesd! Ha ő már az "igazi" ételeket kéri, gyümiket, főzelékeket, akkor add azt.
Arra figyelj, hogy a többi szopi is ilyen szép lassú leépítésű legyen. Szerintem jól csinálod!
Egyébként igen, karizomgyakorlatoktól is lehet mellgyulladása valakinek.
Mackoo!
Gabomano jó tippeket írt, tulajdonképpen én is csak megerősíteni tudom ezt.
Igazából csinálhatod így, hogy megpróbálod lecsempészni a ciciről egy gyors mozdulattal, amikor beindul a tejcsi és utána nagyon figyelve a jó technikára mellrerakni. Ez a levagdosás tényleg nem az igazi a szilikonosoknál.
Szóval így szép lassan célt érhetsz. Csak sok-sok türelem kell hozzá mindkettőtök részéről.
A másik, hogy egyszercsak elhagyod, nincs tovább. Ez egy kicsit drasztikusabb, de mivel a szopómozgásra szükségük van, ezért kénytelen lesz szopizni a melleden. Csak itt is a nagyon hibátlan mellrerakásra kell figyelni.
Azt is lehet, hogy amikor elhagyod a bimbóvédőt, akkor egy napig csak pohárból vagy kanálból adod a lefejt anyatejet. Akkor utána jobban fogja érdekelni a cici.
Azt hiszem, ha kellően türelmes vagy, akkor menni fog ez meglátod!!!
Próbáld ki a neked tetsző módszert.
Más cumit ne kapjon, még játszócumit se, jó!?
Szipola, ne aggódj a szemkontaktus miatt! Azt nem csak szopi közben lehet egyrészt, másrészt majd amikor másfél évesen ciczés közben követeli a mesét, akkor le sem veszi majd a szemét rólad. Amikor el kezdenek beszélni tanulni, akkor nagyon fontos nekik, hogy lássák a szádat, az arcodat. És ez cicizés közben is fontos nekik.
Andana! A 3-4. hónaptól lelassul a kicsik gyarapodása. Egészen 6 hónapos korukig csak heti 85-115grammot híznak. Figyeld tényleg a jókedvűségét, a pisis pelusok számát (a kakisból már nem kell mindennap, elég akár heti vagy 10napi 1 is)és akkor se ilyedj, meg ha az egyik héten nem hízza meg a 85 gr-ot sem. Akkor majd a következőn belehúz. Ne adj neki cumit, semmilyet és amikor csak szeretne szopizhasson. Így aztán tuti nem fog elfogyni, sőt, nagyon szépen fog gyarapodni, pont az ő ritmusának megfelelően. És ez a kulcsszó. Ezt felejtik el sokszor a gyerekorvosok, meg védőnők. Saját ritmus.
Anikó!
Semmiképpen ne várd meg, hogy sírjon! Az már nagyon késői jelzése annak, hogy éhes. Nagyon sok más előjele is lehet. És az a legjobb, ha minden kis jelre mellre teszed. Ilyenek, hogy forgatja a szemeit, a fejét, mintha keresné a cicit, nyaldossa a szája szélét, nyüszög, kezét a szájához emeli, homlokát ráncolja, nyelvét kinyújtja...stb.
Arra figyelj, hogy 2-3 órán belül mindig ugyanarra a cicire rakd vissza, hogy ne csak a laktózdús elsőtejet szopizza ki. Aztán jöhet a másik cici. Ne aggódj, nem lehet ám nagyon elszúrni. Figyelj a kicsidre az igényeire és maximálisan elégítsd ki. Az anyai ösztönök pontosabbak szoktak lenni, mint a védőnői tanácsok.
Menta