Új privát üzeneted érkezett!

megjöttem az orvostol.tudtam én hogy megugrott a sulyom:Smár 8 kg van rajtam:Sde sebaj:D
kaptam beutalot ultrahangra és pénteken kell mennem.alig várom.annyian voltak hogy már kezdtem unni az egészet.oda mentem negyed 8-ra hogy első legyek és igy is csak fél 9-kor hivtak be..
utána bementem az önkormányzathoz megérdeklődni az apasági nyilatkozatot mert ugye elváltam..de elég vinnem a határozatot.

ma nagyon jo idő van..végre..se tul meleg se tul hideg..imádom.

Kép

Kép
nikianya21

Halihó!
Tegnap hazaértünk lagzizásból, nagy rakás **** volt a lagzi,de legalább találkoztam Anyuval, öcsémmel :)
Ma nagyot sétáltunk Annámmal, szedtünk gesztenyét, diót, meg is törtük, most evett először ilyet :)

Tali:
Hogy ti mindig akkorra tudjátok tenni, amikor nem vagyunk itthon :cry: Úúúgy szeretnék már én is menni egyre!!! De most is elutazunk...

cumisüveg:
Én az Aventtal megjártam, sorban megrepedeztek az Aventes üvegek... Most Tomee Typee-t vettem, de gőzöm sincs róla, hogy jó-e..

kókuszmatrac:
sztem is felesleges, a sima ugyanúgy megteszi. Ráadásul a Heimben nem is javasolják ,hogy mondjuk légzésfigyelőre kókuszmatracot tegyünk..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági! Rosszkor mentek utazni! :lol:
Akkor kérek címet, és elküldöm a szajrét!
(ha negyed órán belül megírod, épp potára megyek és fel is adom!)

Tesóm cumisüveg helyett poharat + kiskanalat ajánl etetésre, akár anyatej, akár más folyadék pótlására.

Kép
zölddisznó

en MAM cumis uveget kaptam a baratnomtol, meg olyan mellszivot is vettem.
o szereti az ovet.

KépKép
KépKép
mush589

zöldi:
ahogy látom, eltelt negyed óra.. :) elküldöm priviben..

kanál, pohár:
Na hát tudnék erről mesélni.. Anna nem szopott az első 2 hétben, cumisüveg zavar...
Nekiálltam visszaszoktatni cicre.. A kanalas poharasmegoldást választottam.. Pohár: fele mellécsorgott, közben nyelte a levegőt, amitől folyamatosan csuklott...
Kanál: ezzel meg ordított, nem győzte kivárni, hogy a következő kortyot megkapja.. :)
Végül is elértem a célomat, mert rájött, hogy mennyivel könnyebb szopni, így rászokott a cicire, de kínszenvedés volt..

Mam:
Annának is volt olyan, imádom, mert nagyon jól el lehet takarítani, teljesen szétcsavarozható...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Zsiráf és Mush: Boldog szülinapot! :))))

Mági: én is a Heimben voltam és ott teljesen OK volt a kókuszmatrac is a légzésfigyelőhöz (plusz mi eleve azzal használtuk ráadásul a vastag kókuszmatraccal plusz Lilla is tök könnyű baba volt mégsem voltak téves riasztások...). Egyébként azt mondják, hogy ha sok a téves riasztás a matrac miatt akkor a matrac tetejére kell tenni a légzésfigyelőt és azt letakarni pléddel és arra is mehet a baba... (téli babánál pláne... úgyis meleg hálózsákban vagy pólyában lakik úgyhogy nem is zavarja)

Nekünk Avent cumisüvegeink vannak, teljesen elégedettek vagyunk... azokba szoktam ugyanis lefőzni a kávét és kimérni a reggeli tejadagom a capuccinohoz :)))))) (ez van... nem éppen rendeltetésszerű használat de nem kopik le róluk a mérce, bírják a mosogatógépet úgyhogy nagyon szeretem őket:))) Mondjuk mi Lillánál az elején használtuk néha ha úton voltam és lefejt tejjel etettem - de ez szerintem már bőven 2 hónapos kora után volt. (most meg az Avent tanulóüveget használja, igaz csak vízzel és csőrös kupakkal... de enélkül aludni se tud...)
Vendég

Igen ezt én is olvastam hogy etető pohár a legjobb az anyatej pótlásra, főleg ha a kedves mama még akar szoptatni. Én most olyat kerestem, mert nálunk vszínű lesz olyan, hogy nem fogok tudni szoptatni a párom eteti majd de azt nem akarjuk hogy utána ne fogadja el a cicit a baba. Kerestem, de kimondottan pici baba itatópoharat még találtam sajnos. :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

csakegy:
sógornőm ott volt gyakorlaton, és állítólag egyik doki nagyon ellenezte a kókuszmatracot.. Ezt mondta ő is, hogy tetejére rá.. Na de nem tudom elképzelni, hogy egy 2 lapos izét rátegyek, hiába teszek plédet rá, csak nyomja a hátát. Nem?

Avent tanulóüveg: Anna nem csípi, A Babylove-os csőröset viszont igen, viszont nagy örömömre a hétvégén már nagyon ügyesen ivott pohárból :) Lehet, hogy itthon már elhagyhatom a csőröset..
cumisüveg:
Én a párologtatót töltöttem fel vele, és a kádban méricskélünk. :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

a medelanak van valami csoros bigyoja, amit meg szoktak ajanlani. majd megkeresem, es belinkelem.

KépKép
KépKép
mush589

http://www.mothercare.com/gp/product/B0 ... 1&mcb=core

othhon is lehet kapni, ha jol tudom.

KépKép
KépKép
mush589

én majd úgy csinálom terveim szerint Izával is mint Bazsimmal hogy mikor van a növekedéshirtelensége akkor gyakrabban kell mellre rakni de a mellnek kell pár nap hogy áttérjen a megnövekedett tejadaghoz akkor a medelától a szoptaníttal fogom plusz pótolni. Nagyon okos találmány ám az is

harivera
Budapest XXI. kerület

Vera:
azt én is használtam.. :) Annámon akkor már az sem segített, de legalább megtettem mindent. Tényleg szuper :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hát nálam a növekedési ugrásoknál szobafogság volt napokig mert Lilla végig a mellemen lógott... kemény volt de megérte :)

Aida: Babaitatáshoz a sima ezeréves kávéspoharat szokták ajánlani (tudod, amiben a presszókban is árulják a KV-t... jó vasta falú, kifelé táguló tetejű...). Szerintem legrosszabb esetben a nagymamáknál de pikk-pakk be lehet szerezni...

Mági: Lilla már tök jól iszik pohárból de sajna IMÁDJA szétlocsolni a vizet így csak akkor kap pohárból ha pl. a konyhában van vagy a szüleimnél az udvaron... (azért féltem a parkettát... így is katasztrófa amit vele művel). Mondjuk almalét még soha nem locsolt szét :)))) (nálunk az a szabály, hogy alapból csak vizet kap, gyümölcslét csak gyümölcs formájában... de néha azért kap 100%-os direkt préselésű almalét de azt kizárólag pohárból a fogai miatt plusz gyümölcslé után innia kell vizet is... megintcsak a fogai miatt)... Én mondjuk poharat elég későn adtam szerintem a kezébe... vagyis nem is adtam hanem lenyúlta és csak lestünk, hogy jéééé, ez a gyerek tud pohárból is inni... (mondjuk a villával is ez volt, lenyúlta a villám és szépen használni kezdte... azóta úgy vagyok vele, hogy ezek szerint tök mindegy mikor és mire tanítom, majd csinálja magától is ha megérett rá és akarja... addig elég ha figyeli, hogy mi hogy csináljuk)

Ja... (hátha van valaki aki már olvasott erről valamit vagy saját bőrén tapasztalta): szerintetek 1,5 évesen mit fog fel egy gyerek abból, hogy jön a kistesó???? Mutogat a hasamra, hogy baba, baba, meg puszit is ad rá... de nem tudom, hogy most tényleg felfogta vagy csak azért csinálja mert jó játék és ilyenkor megdícsérjük?
Vendég

vera.magi.
az a szoptanit, az az aminek a kepet a linkjet feltettem? nem tudtam, hogy igy hivjak otthon. :oops:

KépKép
KépKép
mush589

csakegy: Nem tudom egy 1.5 éves gyerek mit fog fel ebből, de az én 3.5 éves unokahugim is furán képzeli el a dolgokat. :D Mindig mondja, hogy ott van bent Noelka a pociban meg hogy hoztak Noelkának szépruhákat. Aztán múltkor amikor nálunk voltak rámutatott egy fényképre ami a párom unokahúgát ábrázolja kb. 1.5 évesen és megkérdezte, dejó az ott Noelka? :D Próbáltam neki megmagyarázni, hogy nem Noel baba az még egyelőre itt van bent a pociban és így nem tudom őt lefényképezni, meg az a gyerek már egész nagy, Noel még pici baba lesz mikor kibújik. Aha-zott rá nem tudom megértette-e úgy ahogy kell. :) Deédes volt!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Ezt olvastátok a porontyon?:)

http://velvet.hu/poronty/2008/09/29/ha_ ... dhetnem_1/

Jópofa :)
Vendég

vera.magi.
az a szoptanit, az az aminek a kepet a linkjet feltettem? nem tudtam, hogy igy hivjak otthon. :oops:

KépKép
KépKép
mush589

mush: A kettő nem ugyanaz. Pont múltkor olvastam egy cikket erről a 4 lehetőségről és a szoptanít az egy külön dolog. Amit Te belinkeltél nálunk is ilyen néven fut, lásd:
http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =1&whid=25

Meg a 4 lehetőségből kettő volt még az itatópohár és a cumisüveg.

Ezek vették nagyító alá, melyik mikor és miért jó. Nagyon jó cikk volt! :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida: aranyos lehet :)))) Én igazából csak abban vagyok biztos, hogy Lilla ha nagyobb lesz már nem is fog emlékezni arra, hogy milyen volt az élete amikor egyke volt... és ennek nagyon örülök... (ld. talán nem okoz olyan nagy törést neki, hogy osztoznia kell rajtunk...). Max. majd jól meglepődik amikor hazavisszük a bőgő csomagot... (nem érdeklik a babák, megállapítja, hogy baba, rájuk néz aztán megy a nagyobbakhoz játszani...)
Vendég

csakegy,
az én unokahugim furcsán reagálta le a kistesók érkezését tavaly.. Látszólag minden ment a régiben, puszi a hugiknak meg minden, de közben egyre több fura hisztit csapott le.. Pl. nem volt hajlandó normálisan enni és ezt a mai napig néha csinálni. A gyerekorvos szerint a tudatalatti féltékenységből adódó személyiségváltozás kicsiknél.

Amúgy volt még neki egy fura és aranyos beszólása még kb. fél-1 éve. Épp az asztalnál volt és játszott akkor még a két kicsi tesó nagyon csepp volt, 2-3 hónapos és feküdtek a pihenőszékükben. Lisa egyszer csak megkérdezte az anyját: "Miért nem ül ide Laila (a 2 hónapos huga) játszani? Szólj neki, hogy csücsüljön ide mellém." :D Egy 2 hónapos baba nem fog odacsücsülni. :D Lisa ezen még meg is haragudott.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Na ja... igazából bennem is vannak kérdések ezzel kapcsolatban. Eddig úgy voltunk vele, hogy jól csináltunk mindent (figyelitek ezt az önbizalmat?:)))))) legalábbis MÉG nem jöttünk rá, hogy elrontottunk-e valamit... de a kistesó érkezése az iszonyú kritikus pontnak tűnik.

Eddig ezeket a hasznos tanácsokat kaptuk (ezekkel egyet is értek): Nagytesót nem elpaterolni az első időszakban (ld. semmi bölcsi, ovi, nagyszülő) csak, hogy könnyebb legyen. Mindenbe bevonni mintha játék lenne... ld. engedni, hogy pelenkázzon (max. újrapelenkáz az ember) stb. Szoptatásnál elfoglalni, valahogy bevonni az egészbe, hogy ne legyenek negatív élményei... Ennyi. Kemény menet lesz...

De legalább megint tudok járni :)))))

(olvastad a magnéziumos cuccot a k.tarcsai topikban? Olvass utána mindenképp...)
Vendég

csakegy:
Anna isszigorúan vizet iszik, este ,lefekvés előtt kap tejcsit, és reggelire Maci kávét, igazából nem sokat iszik belőle. Gyümölcslevet ritkán 100%-osat, csakis szívószállal :)
Nem tudom mennyit fognak fel a tesó kérdésből. Szerintem tudat alatt valami dolgozhat bennük.. Anna ahányszor meglátja a meztelen pocakom, kacagva rohan hozzám. Ilyenkor le kell guggolnom, és ő simogatja, puszilgatja :) Mondom neki, hogy ott lakik bent a tesó, dehát azt sem tudhatja ugyebár mi az, hogy tesó...:)
Nekem is vannak dilemmáim, féltem Annát, hogy mi lesz ,amikor Bence is kint lakó lesz... minden képpem marad velünk itthon, amíg mi is itthon vagyunk. Nagyszülőknek nem engedtem, hogy elvigyék, mert akarták. Én úgy tervezem, hogy öcsitől kap ajándékot ,mikor hazajövünk, méghozzá egy játékbabát. :)
Ő műr most sokat segít, így kezdtük nevelni, együtt teregetünk, port törlünk, söprögetünk. Remélem Bencénél is szívesen segít majd :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

mámor... nem ette meg az összes krémtúrót!!! Az ENYÉM a maradék!! :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Csak1: barátnőm kisfia múlt héten volt 2 éves, és MÁRA :) van kiírva a második kisfiúval (amúgy szintén Kistarcsán). Kíváncsi leszek a tapasztalataira... Annyit tudok, hogy ők az előkészületekbe is belevonták a kissrácot, megmutogatták neki az uh képeket, meséltek a kistesóról a pocakban... Aztán hogy ebből menyit fogott azt nem tudom, viszont együtt nyaraltunk, és nekem ugye akkor (is) kisebb pocakom volt, mint barátnőmnek, és odajött a kisfiú, megsimizte a hasam és mondta, hogy "itt is van baba". Nagyon aranyos volt :lol: Persze lehet, hogy ha tényleg ott lesz a tesó, máshogy fog viselkedni.

Na, rohanok kismamatornára, apa már a sarkam tapossa, el fogok késni :)

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Végre van net!!! Valamit szereltek, és most lett csak jó!

Voltunk uh-n, hát kivagyok. Nagyon bunkó doki volt, úgy nyomta belém azt a valamit amivel nézi, hogy azt hittem hátul kijön a baba, ő meg éppen ébren volt és rugdalt vissza... jó buli volt...
Még mindig egy élő magzatom van (fiú változatlanul), és minden rendben vele. Rákérdeztem a súlyára, de azt is olyan bunkó közölte a doki, hogy teljesen felesleges megmondani... és ennyi is volt. Ma beszéltem sogórnőmmel, aki egy héttel korábbra van kiírva, és neki simán megmondták, hogy 1,8 - 2 kiló között van a babája...

agyon rossz képet csinál a babáról, semmi nem is látszik rajta, tényleg csak a nagy paca. A párom is ki volt akadva, mert ő sem látott semmit... :cry: :cry: :cry: na mindegy...

Zsiráf boldog szülinapot neked is.
Aida remélem nem áztatok el.
Nagyon sokat írtatok, még nem értem a végére....

Relem mindenki jól van!!!!

Kép

Kép
dcili81

Ja és mit jelent az, hogy a méhlepény II. st?
Ez most jó vagy nem?

Kép

Kép
dcili81

Cili,gondolom azt hogy 2. fokban érett méhlepény.
Ez úgy jön sorban, hogy 0., 1., 2., 3. fokban érett méhlepény. A méhlepény állapotáról ad tájékoztatást. Elvileg a 3. fokban érett ml. már előregedettnek számít és nem tudja teljesíteni a feladatát.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Azt olvastam utána a neten, hogy érett, de remélem ez nem baj...
Megnézegettem az uh eredményeket, és a neten található számítások szerint nagyobb a baba, mint betöltött 30 hetes...

Csak bírja még pár hétig, addig én is kihúzom, aztán jöhet....

Kép

Kép
dcili81

Cili: még 6 hét és nyerő vagy :))))) (már nem emlékeztem mi okozhatja a diabon kívül a lepény korai öregedését de mintha pont a kálcium lenne az egyik... ld. magzatvédő vitamin... de lehet, hoyg abszolut hülyeséget írok ezért érdemes utánaolvasni hátha le lehet lassítani ezt a folyamatot... )

Most egyébként gyakrabban kell majd UH-ra járnod? (ld, hogy a baba egyenletesen fejlődik-e?)
Vendég

[quote]s írta:ima ezeréves kávéspoharat szokták ajánlani

Most lehet kapni az IKEA-ban 6 db-os feles pohatat (180.- pénz egy készlet) az olyan békebeli, mint a presszós kávéspohár...de szerintem fél literesig van minden méret belőle.

Kép
zölddisznó

Csaki semmit nem mondott a doki, arra sem, hogy most kell-e valamit csinálnom. Holnap megyek védőnőhöz, meg nőgyógyászhoz, majd megkérdezem tőlük. Most már csak abban bízom, hogy nem ez a doki lesz az ügyeletes, amikor beindul a szülés.

Én is úgy érzem nem fogjuk kihúzni mikulásig, szerintem november közepén baba lesz. Ma nagyon nyomott, nem sikerült délután sem pihennem, folyamatosan ébren tartott. Kis rosszaság... :mrgreen: :mrgreen: de nembaj, inkább legyen virgonc, mint csendes :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
dcili81

Halihó mindenki.Olyan szép idő volt ma egész délután ovi után még kinnt voltunk az udvaron.

Olyan sokan irjátok hogy kimostátok már a kisruhákat,eldöntöttem a kicsiket 56-62ig én is holnap kimosom,kivasalom,ne az utolsó pillanatban kelljen,vagy már hazajőve a kórházból.Meg átnézem tényleg mi az ami még kell a kórházi táskába,aztán a hétvégén megyünk vásáni,azt is kipótolom.Azt sajna sosem lehet tudni mikor kell kórházba menni.

Csak ezt a babaruha rendezgetést még mindig babonából nem mertem,de lassan már tényleg nem árt összerendezni,mert azt hiszem jó lenne venni még néhány kisebb body-t is,az kevés van.

Na pá,jóéjt.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sziasztok,

Nagyon koszi megegyszer mindenkinek a szupinapi kivansagokat, nagyon jolesik :D

Vera es Trombi klassz a Tescos cucc.
Mindig fikazzak a Tescot, de vannak jo dolgok azert szerintem, meg kismamas felsot is ki lehet fogni..mondjuk en zsiraf vagyok (182 cm), es altalaban rovidek a felsok es a nadragok is, de normal magassagra 1000 ft korul vannak klassz cuccok.

Zoldi, nana, hogy together tea, egyeztessunk, akinek van kedve termeszetesen welcome :D

Lanyok nagyon durva, hogy 10 het koruli ido va hatra...
Lassan en is osszepakolom a cuccokat, ki tudja.....

Bebic, anno emlexem tettel fel listat, hogy mi a kezdo csomag a otthon a babazashoz, azt visszakeresem, legalabbis megprobalom, mert mar lehetett par honapja..

Berni, hat en autos temahoz gondoltam klassz lesz a babakocsi, egyszeruen csak vazra fel, autoba be. Asszem lattam belole negy kerekest is, de nagyon durva, hogy ez a vaz kb 40-50 ezer forint, plussz ra meg amit szeretne az ember (hordozo, mozes, kesobb sport)

Lanyok, szeretnek jogara jarni, valaki tud valahol elfogadhato aron?
Itt az Orsnel kineztem egyet, de1600 egy alkalom :roll:
Zoldi, Te jarsz meg?

Kép
zsiraf8

zsiráf: Én a Padmába akarok járni (az van az Örsnél) és ott sajna csak a bérletes árak megfizethetők... Mondjuk mostanáig úgysem jártam úgyhogy heti 1-2 alkalomnak bele kell férnie... (csak még a kivitelezéssel van gond... mert mit fogok én addig a gyerekkel csinálni???)

Lillával anno oda jártam és nagyon jó volt... (csak akkor ugye utánfutó nélkül ami nagyban megkönnyítette a dolgom..)
Vendég

Éljen, voltak itt a vízvezeték szerelők (duguláselhárítók) és elvileg megoldották a problémánkat. :) Remélem akkor ma már nem az lesz este 10kor hogy meregetjük ki a vizet! :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Zsiraf, ne keresd :D , ennyire még van energiám gyorsan bemásolni, úgy emlékszem, ez volt az (ma egész nap takarítottam a hétvégi népvándorlás után, totál kinyiffantam, de holnap jövök és olvasok és írok is :) )

"Egy újszülött ruhatára
body
rugdalózó
napozó
póló
pulóver
kiskabát
sapka
zokni
harisnya
levegőztetőzsák

Érdemes egy-két darabot venni az 56-os méretű ruhákból is, nehogy a kórházból hazatérve derüljön ki, hogy minden ruha kétszer akkora, mint a baba. A többi lehet már 62-es méret is, hiszen ilyenkor még elképesztő sebességgel növekednek csemetéink. A legtöbb gyerek egy-két hónap alatt teljesen kinövi az 56-os méretet. Ha előre tudható, hogy a baba pici lesz, természetesen a kisebb méretekből vásároljunk többet, de azért ilyenkor sem árt bekészíteni egy-két 62-es darabot. A ruhák kiválasztásánál vegyétek figyelembe, hogy a legtöbb újszülött egyáltalán nem tűri békésen az öltöztetés procedúráját, sőt, kifejezetten tiltakozik ellene. Ezért nem érdemes bonyolultan záródó darabokat vásárolni, és kerüljük az olyan ruhácskákat is, amelyek gallérral, csipkével díszítettek, ezek ugyanis zavarhatják a babát.

Téli babáknak

4-6 db. body
másnéven kombidressz, vastag pamut vagy frottír anyagból, hosszú ujjú (a legjobb, ha a vállán vagy az elején gombolhatót vagy tágítható nyakút veszel, mert minden kisded utálja, ha valamin áthúzzák a fejét, de lehet a régebbi típusú rékli, kising is)
4-6 db. rugdalózó plüss vagy vastagabb pamut anyagból, de nem árt, ha van egy-két darab bélelt is, ebben akár altatni is lehet a kicsit, ha a hálózsákot nem szereti (praktikus, ha a lába között szétnyitható, így nem kell pelenkacserénél az egészet lehámozni az amúgy valószínűleg vadul tiltakozó csemetéről)
2-3 db. póló Ha ujjatlan rugdalózót veszel, feltétlenül vegyél pár darab pólót is, télre természetesen hosszú ujjút. Az se baj, ha kicsit magasított a nyaka, így nem kell félned, hogy megfázik a torka.
1-2 db. pulóver, vagy kardigán
1-2 db. kiskabát (más néven kocsikabát)
1-2 db. sapka egész kicsi korban a vastagabb téli sapka alá ajánlott egy vékonyabbat is feladni, praktikus, ha a gyerek álla alatt meg lehet kötni vagy tépőzárral lehet rögzíteni
4 pár zokni lehet kapni olyan, vastag, bolyhos zoknit is, amit kifejezetten a kiscipő kiváltására találtak ki
2 db harisnyanadrág vastag, pamut vagy frottír anyagból
1 pár kiscipő vastag, bélelt, de lehet kötött is
1 db. levegoztetőzsák, más néven overáll (legyen vastag, belül mindenképpen bőrbarát anyaggal bélelt, kívülről jó, ha vízhatlan, praktikus, ha elöl záródik, így ha fedett helyre mentek (pl. bolt, stb.), nem feltétlenül kell kihámozni belőle a gyereket teljesen, lehet kapni olyat, amihez van felcsatolható kiscipő is, és lehet olyat is venni, ami valóban zsák formájú, ám ezt viszonylag gyorsan kinövik a gyerekek)
Sálat venni egész pici babának még felesleges, hiszen a nyakuk annyira hurkás, hogy nem is nagyon van hová megkötni, de ha mégis megpróbálod, gyakran kifejezetten zavarja a kicsit. Inkább az alsóbb ruházattal próbáld meg helyettesíteni, akár magasított nyakú darabokkal, vagy olyan overállt válassz, amelyik magasan záródik."

Szépálmokat! :wink:
bébic

Noli cicám hazajövős rucikája:

Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

szep jo estet.

aida. es hol olvastad a cikket???

csaki, amit te belinkeltel nagyon jo volt!koszi. :)

en ma bunoztem. ime az eredmenyek:
Kép pizsi a korhazba [img] kb 2000ft
Kép felso szoptatni kb900ft
Kép ruci 6-9months (kb 700 ft)
Kép kardi 3-6 months(kb400ft)
Kép kertesz naci 3-6ho (kb 2300ft)
Kép szandi 6-9ho (kb270ft)
Kép kontos korhazba

KépKép
KépKép
mush589

Kép szulinapi ajandek
ezt kaptam apatol a szulinapomra. csini.

halad az epitkezesunk:
Kép

KépKép
KépKép
mush589

ma milyen csendesek voltatok! azt hittem majd egy regenyt kell elolvasnom, de nem! :lol:

csaki, hogy vannak a fajdalmaid?

mekkora taskatok van a korhazi cucchoz? ha jobban belegondolok, azert eleg nagynak kell lennie, hogy minden beleferjen. nekem meg nincs osszepakolva semmi. a rucik sincsenek kimosva. en most nem tudok mosni (anyosom mos rank), mert szetszedtek a csoveket. hozza meg nem vihetem, mert o nem akarja tudni, hogy mi lesz a baba. szoval valoszinuleg majd atmegyek a baratnomekhez, amikor visszajottek Magyarorszagrol ket het mulva, hogy legalabb a korhazi ki legyen mosva. a tobbit meg majd akkor, ha mar nem dolgozom novemberben.

mar kerdeztem, de senki sem valaszolt. lehet mozesban legzesfigyelot hasznalni?

KépKép
KépKép
mush589

Mush: Wow :) Szuper dolgokat vettél :)))))

Én a kórházból kb. 3 táskával jöttem haza :) Felgyűlt :))))) (eredetileg 2 táska volt... egy a szülőszobába egy meg szülés utánra)

Jelentem, már tudok járni:) Max. a kistesó fekszik úgy, hogy nem kapok levegőt de ez természetes ilyenkor:)))))
Vendég

el is tudom kepzelni. :lol:
szerintem nekem is ketto lesz, pedig ugye itt bent se tartanak sokaig. de a vedono azt mondta, hogy majd vigyek extra parnat. koszi. az majdnem egy taska helybol. :lol:
orulok, hogy jobban vagy!

KépKép
KépKép
mush589

Én vittem a hatalmas szoptatóspárnám... hatalmas volt de életmentő... (nem lehetett máshogy az ágyon ülve gyereket szoptatni)
Vendég

Zsiráf! Ahová én járok, ott is 1600.- egy óra, bérlettel 1200, de már nem adnak ki bérletet, mert nincs elég ember és kezdő sima csoport indul helyette. én még pont lejárom.
Ez egy elég kimerítő cucclista: 1222725441.3373.doc

Kép
zölddisznó

Persze, hogy lehet mózesbe is légzésfigyelőt tenni. Bármi alá lehet, ami nem túl vastag.

Nekem a vastag frottír köntösöm elfoglalja a táskám felét. A szopipárnám 160 cm * 40 cm. Mondjam tovább? :lol:

Kép
zölddisznó

sziasztok jo regglet!:D

korházi táska:nekem egy hatalmas utazo táskám van ami már félig tele van pakolva..beleértve a pelust és törlőkendőt a babának mert nálunk az is kell.de van még mit bepakolni.hétvégén én is megveszem még azt ami kell és utána azzal sem kell foglalkoznom.kimosom majd a hazamenős rucinkat és apa orrára kötöm melyik az és hol lesz:D

babának:nagyjábol már a mosással ,vasalással kész vagyok ..még most jönnek a ruhák amiket kaptunk(angol polya stb..) azokat megcsinálom és akkor kész vagyok.

na most megyek mert kislányom kéri a reggeli kakaot.:D

Kép

Kép
nikianya21

Mush a szandin egy kicsit nevettem,de legalább elkopni nem fog.6-9 hóig még tökre nem megy a gyerek... :lol:
nekem egy jó nagy fekete sporttáska a kórházi táskám.Én se válaszoltam,mert nem tudom a választ hogy lehet e Mózeskosárban légzésfigyelőt használni,nekem se Kosaram(mert Mózesom az van)se légzésfigyelőm nincs és nem is lesz.
Gondolom ezeket a csajos rucikat akkor a párod megint nem láthatja? :lol:

Ma már kezdem én is a mosást,már pörög egy adag a gépben.Csak kár hogy idebennt kell szárogatni,mert kintt hiába süt a nap,valami ökör tuti elkezdi begyújtani a kerti gazt aztán füstöl itt nekem. :evil:

De most öltözünk indulunk az oviba.páááá :wink:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Szép jó reggelt mindenkinek!

Miután a tegnapi ultrahangon kiderült, hogy tényleg kisfiút várunk, este összeült a családi kuapktanács, hogy Zalán II helyett igazi nevet kapjon a baba. Be kell vallanom, győztek a fiúk, de a 4 szóba jöhető névből szabályos szavazással választottunk. Én a Lázárra adtam a legtöbb pontot, de a fiúk szavazatai miatt a kisfiunk neve Dobos Hunor lett. Természetesen nekem is tetszik, hisz a listára eleve csak az kerülhetett, amit mind a 3-an elfogadhatónak találtunk. Ez a demokrácia!

A hugomék ma végre hazamehetnek. A kislány már gyarapodik, de sajnos nem elég neki az anyatej, már pótolni kell.

Cumisüveg: Zalánnal Avent üvegeket használtunk, igaz eleinte csak vizet és teát kapott belőle, mert annyi tejem volt, ő meg ügyesen szopizott.

Mush: nagyon szuper rucikat vettél, igazán csinos lesz a kislány!

Légzésfigyelő: mi nem használtunk Zalánnal ilyet és most sem tervezzük.

Holnap jó napom lesz: 10.00 - belgyógyász; 13.00 - védőnő; 16.30 - nőgyógyász. Közte persze olyan rövid az idő, hogy értelmes dologra nem nagyon lesz elég. Lehet, hogy bemegyek a városba és vásárolgatok egy kicsit.

Most megyek, mára itthoni napot terveztem: mosás, vasalás, egy kis takarítás. A héten kisfestjük a gyerekszobát, jövő héten felkerül a laminált padló, aztán lehet berendezni. A hétvégén hazahozzuk anyukáméktól a babakocsit, a kiságyat stb., szóval most már beindulunk.

Szép napot mindenkinek!

Laura

Kép
Kép
szeles4

Zsiráf!
Autóhoz nagyon jó az a babakocsi szerintem. A miénk 13 kg, azt én sem pakolnám fel egy buszra sem. Én is úgy kalkulálok, hogy vagy gyalog vagy kocsival fogunk közlekedni.

Ha mentek teázni, nekem is szóljatok! Bár a teát egyáltalán nem szeretem, de a jó társaságot igen! :-D

Mush!
Légzésfigyelőt lehet mózesban használni. Azt hiszem vannak olyanok (pl. a Baby Controll-ban tuti), hogy adnak plusz egy lapot, amit ide-oda pakolhatsz.

Szép dolgokat vettél! Én azt a szép pizsit sajnálnám kórházba hordani.

Kérdés: Akik már túl vannak a babaruha mosáson, mivel tették ezt? Konkrét mosószer márkákat szeretnék tudni. Öblítő ugye nuku, és a mosószer is inkább folyékony, mint por alakú legyen? Gondoltam kimosom őket folyékony Ariellel, azzal szabad, vagy az túl illatos???

Kép
Kép
lbernuska

Mush,
az a cikk egy nyomtatott itthoni sajtóban volt, talán Kismama magazinban. Esetleg majd megkeresem és beszkennelem, ha érdekel.

Mózes-légzésfigyelő kérdésedre meg már látom kaptál választ. :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?