Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Dolli, én múltkor tejszínes-mirelit spenótból csináltam, Azt csak kiolvasztottam olajon, tettem még bele tejszínt és egy kis fokhagymát(azt hiszem) és ennyi volt, ráborítottam a tésztára....és elfogyott :wink:

Palacsintáról jut eszembe, ma rudjátok mit reggeliztünk? Palacsintát :lol: de nem akárhogyan. Nutellával kentem meg, jó szorosan összetekertem és felkarikáztam. Kicsi csigapalacsinták lettek! :lol: Csak úgy falták befelé a csigákat! Magamnak meg palacsintatésztába mártott banánkarikákat sütöttem ki, és erre kentem a nutellát....nyami. Már csak egy kis narancs-juice kellett volne, de ilyen időben én ki nem mentem a kisboltba... Sajna a skacoknak ez nem jött be.
Ebédre meg csiripöri volt nokedlival.

Zsand, szegény lánykád! :cry: Reméljük hamar túljut ezen!

Berni, nekünk két kutyánk van, és mikor Bálintot hazahoztuk, óvatosan megszagoltattuk a kutyákkal, körbeszagizták és ennyi volt. Utána mikor vittem ki a szennyes ruháit(garázsban volt a mosógép) azt is hagytam hagy szagolgassa, és hozzászokott az "új" szagoz, az új jövevényhez. :)

Ditke, nagyon cuki a kisfiad! De ez már régebbi kép, nem? Micsoda kis sumák kutyátok van! :lol: és milyen szép kuttty!
sylph

[quote="lavy"]S írta:lavyziasztok.
mi tavaly nov. kőltősztűnk Érden de már is nagyon nagyon csalodot vagyok!!!
Van ket kislányoim ikrek és most tőltőtek a 3 évet, be iratkoztam őket az oviba és visza utasitota őket hely hiány miat.Nagyon szomosu vagyok mert nem tudom visza meni dolgozni és ha dec. nem sikerűl helyeszkedni őket valamelyk oviba elveszitem a munka helyem. :cry: Nem tudom ha tud valaki segiteni aban hogy tud valamelyk oviba hogy van hely akor nagyon kőszőnőm előre is!!!
Lavy

Szia Lavy!
Hát ha még nem írattad be őket oviba,az gáz.Akkor kicsi az esély,hogy felvegyék a csajokat.Itt rengeteg gyerek van,és kevés hely.
Viszont egy infó.Ha körzetes oviba iratnád őket,és van munkáltatói igazolásod,akkor talán ha vissza utasítja őket az ovi,el lehet menni az önkormányzathoz,lehet fel lebezni.Elvileg,ha körzetes oviba íratod a csajokat,fel kéne,hogy vegyék őket.Csak ezt sokan nem tudják,no meg tele vannak az ovik,nem körzetes gyerekekkel,így az oda tartozóknak nem marad hely,no meg nincs is annyi ovi itt,mint amennyi kéne.
Amúgy merre laktok itt Érden?
Kérdezhetek valamit?Te ugye nem magyar vagy? :wink:

mimi12

Ditke!Tényleg szép a kutyátok.Így,hogy van füle,egészen más a pofija,így nem is olyan ijesztő a kinézete.Én nem is értem??Hát olyan édesek ha van fülük.Minek lenyesni őket??És nagyon szépen rendbe van tartva a szőre :wink:

Bernus.Nekem mindig volt kutyám,kisgyerek korom óta.Aztán volt terhesen is kutyánk,a lányom mellett is,és most a Szabi mellett is.A kutyának meg kell!!mutatni a babát,engedni kell,hogy megszaglássza.Nem lesz s babának attól semmi baja :wink:
Addig is,ha van gyerekes ismerős,lehetne a kutyust szoktatni a kicsikhez,hogy ne legyen majd idegen neki.
De azért majd udvatron babakocsiban csak felügyelet mellett az első hónapokban,ha a kutya is ott van.Akár csak kényelemből is,de befeküdhet a babakocsiba,mert az olyan jó meleg és puha.

mimi12

Sziasztok!

Lavy: az én gyerekem magánoviba jár pont ezért mert nem vették fel államiba.........kérdés hogy mennyit tudtok rászánni.....
Más ötletem sajnos nincsen.

HOgy vagytok?
Peni

KépKép
peni

Sylph

Igen ez egy évvel ezelőtti kép Tomiról és Totyiról. :wink:
Nagyon jól hangzik ez a palacsinta !!!! :lol:

Mimi

Igen így füllel olyan mint egy plüss játék állatka !!! :wink:
Mi is ugyanígy szoktattuk Tomihoz, de később ösztönből vigyáz rá.

Kép
kditke

Sziasztok!

mit szóltok a hideghez ti begyújtottatok? Nálunk apa tegnap este bekapcsolta a cirkót.

Apát is elkapta a vírus, még a bőre is fáj. Szegény sosem szokott feküdni, de most bizony nyomja az ágyat.

Nálunk is nagyon védik a kutyák a gyerkőcöt.

Szép napot mindenkinek!!!
Vendég

Sziasztok!

Zsand, én ma sapit vettem fel míg kint voltunk az udvaron.... :wink:
A kérónk egész jól tartja a meleget, de reggelre már bekapcsolt magától(programozott termoszunk van)
Jobbulást a párodnak! Mi takonykórban szenvedünk, nem vészes, de azért szityuzni kell Lilinek, Bubó meg megtanulta kifújni! Úgy örülök ennek! :) .
Isszuk a csipkebogyó teát, citromozunk, gyümizünk, szóval kúrálom őket/magamat.

Legyetek jók!
sylph

Sziasztok!
Én ma megpróbáltam bekapcsolni a kazánunkat.A fene belé,elalszik az őr láng.Addig míg fűt,addig nincs gond,de ahogy leáll azzal a lendülettel el is alszik az egész.Ááá,meg próbáltam kifújni a szmötyit olyan spraivel,de nem használt neki.Most várjuk a szakit,és addig jól fel öltözünk.
Sylph,sajni a miénk nem kapcsol be magától.Vagyis ha nem zártam volna el a gázt tavasszal,akkor tuti bekapcsolt volna.De én teljesen elzártam az egészet,és áramtalanítottam.Minek menjen feleslegesen hónapokig?Nekünk régi a kazánunk,és őr lángos.
Zsand!Jobbulást a párodnak is!Te meg szedjél c-vitamint,nehogy itt lebetegedj nekünk :wink:

mimi12

Sziasztok!

Zsand!
Gyermekgondozási díjra jogosult: a biztosított, gyermeket szülő anya, ha a szülést megelőzően két éven belül 180 napon át biztosított volt. Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy biztosítási jogviszonynak kell meglenni, ami pedig nem csak a ledolgozott napokat érinti, hanem a hétvégék is beleszámítanak…
http://www.oep.hu/portal/page?_dad=portal&_pageid=34,55452&_schema=PORTAL

Cipő: hát abból én is az újakat fogom venni. Mondjuk van, amit örököltünk, de nagyon megkímélt állapotban. Viszont ebben a kitaposós dologban van valami, mert a vendégpapucsot férjem totál másképp tapossa ki, mint én. Ha netalán az övét veszem fel, marhára kényelmetlen tud lenni! :)
Dorinának továbbra is megy a drukkolás, hogy mihamarabb túl legyen ezen a nehéz időszakon… Meg persze Nektek is!

Szopi: Én is császáros voltam, már a kórházban is fejtem a nagy semmit sokszor, de gondolom az inger megvolt, és be is indult szépen, meg Gézu is sűrűn került mellre. Azt gondolom, hogy sokminden összetevője van annak, ha valaki nem tud szoptatni, nem önmagában a genetika, önmagában a császár vagy akármi okozza, hanem sok-sok apró dolog. Jah, még most is szopizunk! Mimi, szerintem mi is küzdeni fogunk a leszokással!

Ibernuska! Kolleganőmnek utolsó napokban fordult be a babó! Mondjuk az nem lehetett egyszerű eset, azt hitte, azonnal meg is szül… Szóval beszélgess csak Zsófival, hátha hat a szép szó! :)
Hova jársz vízitornára?

Lavy! Én is a munkahely közeli ovikat próbálnám meg, ha nem Érden dolgozol. Máshol állítólag jobb a helyzet.

Kditke! Nem semmi kutyus! Pszichés alapon produkál tüneteket! :) Szép kutyi! Kisfiad is nagyon édes!

Sylph! Köszi, ki fogom próbálni! :) Palcsintacsiga nyami! :)
De jó, hogy írod a csipkebogyózást! Nekem is el kéne kezdeni. Tavaly télen végig ittam, és egyszer volt csak egy kb 2 napos torokfájás…

Lányok én két napja megveszem az éhségtől! :( Örültem, hogy végre viszonylag normál súlyban vagyok, és most állandó ehetnékem van!

Nálunk egész jó idő van! Jól tartja a ház! Éjjel bekapcsoltuk ugyan a fűtést, de csak annyira, hogy a radiátorok felmelegedjenek, meg a fürdéshez.

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Hétvégéből hosszút csináltunk és csavarogtunk a Bakonyban! :)

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
tekiroll

Dolli,itt mi is voltunk,mikor a Szabival terhes voltam.
Sőt egyszer elmentünk lóval Ácsteszérre.Tervben volt,hogy el lovaglunk a várhoz,csak a férfiak elfáradtak kicsit estére :lol:
Viszont,Ácsteszér mellett van egy kis falvacska,ahol van kápolna.Nagyon szép,és véletlenűl találtuk meg azt is.Nagyon szép környék a Bakony,és lóháton sokkal sokkal szebb :lol:

mimi12

Tekiroll

Nagyon jók a fényképek, nagyon helyesek a fiúk a pancsolós képen !!! :wink:

Nagyon szép szeme van a kisfiadnak !!!! :lol:
(nálunk a férjem kék szemét sajna Tomi nem örökölte) :oops:

Fürdéshez mi a sziesztát szoktuk bekapcsolni ha még fűtésszezon előtt beáll a hideg és a ház többi részén még nem kell a fűtés .

Mimi

Remélem van már fűtésetek, nálunk sem kellett befűteni mivel a ház jól le van szigetelve itt bennt még mindig 23-24 fok van.

Egyébként nálunk is programozható termosztát van, ha leesne a hőmérséklet 22 fok alá akkor beindul a kazán.(de ahhoz téli üzemmódba kell kapcsolni, mivel most nyárin van) :wink:

Sylph

Szerintem is nagyon jó a csipkebogyó tea, én a kezdetektől csak csipkebogyó teát adok Tominak, erre és a PI vízre szoktattuk rá.(hál istennek kopogjam le nem is volt még egyáltalán beteg) :wink:

Kép
kditke

Ditke!Jut eszembe.Te Edit vagy??Mert ha igen,akkor utólag is boldog névnapot!

Fűtés.Hát az még nincs,viszont 18fok az van :(
Nekünk sajnos nagyon rossz a szigetelés és a nyílás zárók is rosszak.De majd szépen sorban minden meg lesz csinálva.Csak pénz legyen rá :lol:
Amúgy bár nekünk sima tekerős termosztátunk van,de azt is lehet úgy állítani,hogy pl 18fok alatt bekapcsoljon.No de,ha elzárom a kazánban a gázt,akkor nem kapcsol be :lol:
Nekünk külön gáz kazánunk van,és a meleg víz gáz bojleres,így nyárra a kazánt le lehet zárni,és csak a bojler megy.
Mikor ide költöztünk,az előző lakó járatta egész nyáron a kazánt.Én ennek nem vagyok híve ha külön rendszer.Azért illik évente átnézetni,hogy okés e.Na így tuti át kell nézetnünk,és nem felejtjük el 8)

Csajok!Beszéltem egy ismerősömmel,aki nagyon homeopátiás.Azt mondta,hogy gyógynövény üzletben,lehet venni immun erősítő teákat,amiket a kicsik is ihatnak.Lehet ilyen takony időben,érdemes utána nézni ezeknek.
AMúgy mi csak vizezünk.
Ditke,a Pi vizzel vigyázzál.No nemazért mert bármi baja volna.Csak pl pár éve a Budaörsit bemérték szakik,és kiderűlt,hót szmötyis,és semmi köze nincs a PI vízhez.Ugyan is,x évente karban kell tartani a szűrőt,és azt ők nem tették meg,viszont jó pénzért eladták a sima csap vizet :roll:

mimi12

Sziasztok!

Mimi! Hát férjemet nem tudnám rávenni lovaglásra szerintem! :) Mondjuk én is kétszer ültem lovon életemben, de nekem nagyon bejönne! :) A férfiak pedig puhányak! :lol:
Jó, hogy írtad, miket láttatok még, mert mindenképp szeretnék visszatérni, most csak ízelítőt kaptunk.
De durva ez a PI vizes sztori!
18 fok! Brrrr! Én 22-ben fagyos vagyok, de lehet, hogy csak fáradtság miatt, megint húzós éjjel volt...

Kditke! Köszi! Nálunk mindenki kékszemű, úgyhogy nem is lehetett volna más! :) Volt pasim mondta két hete, hogy szebb a szeme, mint az anyukájának! Szép bók volt! :)
Csipkebogyót milyen arányban készíted, ha Tomika issza? Most csináltam magamnak, de az szerintem erős lenne neki!

Én most még ezen az Oscillobigyóbogyón gondolkodom megelőzésképpen bébinek is, meg magunknak is!

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Dolli!
Gézunka tök felesleges bármi bogyót adni.Még szopikázik,és annál nincs jobb immunerősítő.Ha valami olyan nyavaja van,akkor azt meg akkor is el fogja kapni,ha tele nyomod immunerősítőkkel vitaminokkal,bármivel.A leg jobb az lenne,ha a télen még szopizna,ha csak napi 1x is,de az is sokkal többet ér,mint bármi csodaszer :wink:
Én a Szabinak pl nem adok semmit.Viszont ha elkap valami betegséget,akkor jó ez az osccilo bogyó.És csak,hogy tudj róla,a gyereknek nem kell ám az egészet oda adni.Én a Szabinak betegség alatt is,1 fiolát elosztok 2-3 napra,és az bőven elég nekik.Sajnos ez incs bele írva a használatijába,és a sima körzetis dokiknak dunsztjuk nincs róla.
Mindjárt keresek egy térképet,és meg próbálok rájönni,hogy milyen falvacskában volt az a kápolna,De nagyon szép volt.

mimi12

Sziasztok!

Mimi!
Van gáz szerelőtök, mert ha kell szívesen átküldöm a miénk számát!

Én nem adtam a Dorinának immunerősítőt, hisz ha nem jár közösségbe szerintem nem szükséges, de mint tudjuk ahány ház annyi szokás!!!
Amikor beteg volt akor adtam neki jó citromos teát de csak mikor kihűlt a tea akkor raktam bele a citromot!

Nálunk lovas az egész család a gyerkőc tegnap is volt a lovaknál és lovagolt.

Na, jón valaki Battára, mert találkozhatnánk ott?!

Jók legyetek szép napot!!!
Vendég

Zsand!Köszi igen van szerelő.De csak holnap tud jönni,így őrködöm az őrláng felett :lol:
Vagyis ha elalszik(és mindig elalszik)akkor ha kihűl a radiátor,most megyek és be gyújtom újra a kazánt.Igy kicsit kezd melegedni a lakás,csak 20percenként le kell caplatnom a pinyóba.De holnapig csak kibírjuk így.Azért annyira nem vészes,jól fel öltöztünk,és ennyi.

A Szabinak én sem szoktam semmit adni,sem vitaminokat sem immun erősítőt semmit.Én úgy gondolom,hogy igen is erősödnie kell az immun rendszerének,és az enyhe betegségek erősítik is az immun rendszert.Persze,ha nagyon beteg az más.
Én inkább a sok gyümölcs zöldség híve vagyok,és a sok levegőn tartózkodásé :wink:

Hozzá értő ismerős,azt mondta.Nagyon fontos a beteges gyereknek a napi rend.Pl az is,hogy mikor reggelizik ebédel,mikor ébred megy délben aludni,a séták játék ideje,no és nuku tv :D
Biztos van benne igazság.
Nekem szerencsém van,mert pl a Szabi,mindent megeszik,a nyers cukkinit is,a zöld babot is eszi nyersen,és rengeteg gyümit eszik.De tény,van olyan gyerek akinek ezek,kifordulnak a szájából.

mimi12

Mimi

Igen Edit vagyok köszi szépen !!!! :wink:
Igen horror ár minden a családi házban, mi is sokat töprengtünk, hogy legyen-e szigetelés, mi több ketten a férjemmel ragasztottuk fel, dübeleltük a falba, a mester csak ledryvitolta és leszinezte. Igy azért valamivel olcsóbb volt. A kazán nálunk egybe van a vízmelegítővel, mi több víztárolós, ezért kell a téli nyári állás. :wink:

A Pi víz remélem jó mi Tökről szoktuk hozatni !!!! :oops: (most rámijesztettél)

Főzelék, gyümölcs nálunk is nagyon megy hál istennek a jó levegő és a sok mozgás is !!!! :lol:
A TV már nem ilyen egyszerű, nem tudjuk az esti TV-t kiiktatni és mikor este nézzük a filmet abba néha bele kacsint.Nem tudok vele sajna mit csinálni !!! :twisted: Ti hogy csináljátok ???

Tegnap az egyik ismerős felrakott egy GEKKÓS kérdőívet és kiváncsiságból elkészítettem 70 % jött ki, ma egész nap azon töprengek, hogy ez egy erős közepes vagy annál egy kicsit jobb ??? Szerintetek ??(volt benne mozgás, finom mozgás, beszéd, beszédértés)

Zsand

Én mentem volna de pont dolgozom délelőtt !!! :twisted: :evil:
De majd írj, hogy milyen volt légyszi !!!

Dolli

Csipkebogyó teát 1 liter szobahőmérsékletű vízbe egy filter teszek neki, ezt előző este áztaton le másnap fogyasztja.(Általában Herbáriásat mivel a többiben van coffein) :wink:

Azt elhiszem, hogy tetszett a kisfiad gyönyörű szeme !!! :wink: :lol:

Kép
kditke

Kditke!
Nagyon köszönöm a felajánlásokat, de passzolom mind a kettőt. A légzésfigyelőt bébiőrrel együtt szeretnénk megvenni, az lenne a tuti. Mellszívóból meg egy kézi Medelát már megvettem, azt lehet géppel bővíteni szükség esetén. Azért még egyszer nagyon köszi, hogy gondoltál rám!

Csajok!
Köszi a kutya-baba felállással a megnyugtató infókat! :-D Én is kiskutya mellett nőttem fel, szóval nem ismeretlen a téma, de a mi kutyánk annyira, de annyira kajlna, hogy az nem emberi! Ugrál, rohangál... Csak fel ne lökjön egyszer babástól!

Tekiroll!
Gézu nagyon édi kissrác!

Mimi!
Ez a pí vizes sztori elég húzós! Én ezért vagyok szkeptikus az összes homeós-bio cuccal kapcsolatban.

Hideg: Nálunk most kb. 20 fok van. Jobban bírom, mint terhesség előtt, nem hiába a hormonok dolgoznak! :-D A mi házunkra is ráférne egy nyílászáró csere, meg némi Dryvit, de idén épp elég volt megvenni, meg a babaprojekre készülni, nemhogy még a komolyabb felújításnak is nekiállni...

Kép
Kép
lbernuska

Edit,Ti szigeteltétek a házat??
Naaa,jöhettek hozzánk is :lol:
Nekünk is le kéne hungarocelezni.De előbb kéne egy előszoba,mert az nincs.Mi 2éve költöztünk,és rengeteg mindent meg kellett itt csinálni.Hát elfogyott a tartalékunk.DE!! Van fedél a fejünk felett,és nincs hitelünk(egyenlőre nincs).
Szóval most gyüjtögetünk,és majd a köv 20 éves tervben a többit :lol:

TV nézés.Jajjj a Szabi is néz tv-t,és szerintem minden gyerek.Nem azzal van a baj,hogy 1-1 mesét megnéznek,hanem azzal ha órákat ülnek elötte.Mert lássuk be,rengeteg gyerek a tv elött nő fel,és az nem jó.

Bernus.Azért talán ma már nem merik megcsinálni ezt a pi vizzel.Ez pár éve volt Budaörsön,és volt ám vizhangja minden felé.Tuti jobban figyelnek azóta.
AMúgy mi olcsó vizet iszunk,én meg csap vizet :lol:
Viszont a homeos cuccokban szeretnék bízni.Inkább ezek,mint a gyógyszer :wink:
A bioban viszont abszolúte de nem hiszek.Vagyis szeretnék én hinni,csak még nem találkoztam,bio esővel :lol:
Állítólag kbb a földnek legalább 50év,hogy a vegyszer kitisztúljon belőle.És ha tiszta is a föld,az eső tuti mocskos,és vegyszeres,..stb
SZóval ennyit a bioról :lol:

mimi12

Sziasztok!

Ibernuska!

Szerintem a medela nagyon jó. Én azzal később találkoztam nekem az az egyszerű cső alakú volt, nekem nagyon bevált.
Sőt! Mikor mi hazajöttünk a kórházból berepedt a mellbimbóm a szomszéd adott medela krémet(mert van kréme is) és nagyon bevált.

Dorina sokáig nem nézett tv-t most kezdett meséket nézni, de van kedvence a Lovasklub mást nem is nagyon néz, sokszor mikor neveket mondanak a mesékből csak néz, hogy miről is van szó, szóval ő nem ismeri Némót, Aladdin meg a társaikat!! Nálunk ha megy a tv, ami rendszerint csak este fordul elő ha szólok neki, hogy ez felnőtteknek való tudomásul veszi és nem nézi!!!

Amikor kicsi volt én a hipp kaját vettem neki, ha üvegeset kapott ami azért nem volt jellemző!!! Állítólag az bio alapanyagból készül, de nekem is fenntartásaim voltak vele!!!

Úgy néz ki némi javulás van ovi téren (KOPP KOPP KOPP)ami azt jelenti, hogy bent nem sír, de reggel öltözésnél és otthagyásnál azért még van hangja!!!
megyek ágybadugom az aprótalpúmat!!!
Vendég

Na meg próbálok dobni egy képet.A Szabi és az uncsi tesója,tegnap játszottak.kb 1-2percig álltunk háttal nekik,és íme az eredmény.
Hát mondja azt bárki,hogy 3éves kor alatt,nem tudnak együt játszani :lol:
Kép

mimi12

Sziasztok!

Dolli, állandó ehetnék???? Csak nem???? Jön a tesóka vagy télire raktározol? :wink:
Szuperjók a képek! Milyen aranyos Gézu ahogy úszkál! :lol:

Ditke, utólag is boldog névnapot! Tv-zés sajna nálunk is van. Napközben van, hogy jön a Lili és bekapcsolja a dvd-t, Thomast nézni :wink: :? hamar megtanulta kezelni, de rafinált voltam és kihúztam a konektorból... :wink: Este Bálint is a tv-n alszik el. Nagyon gondolkozom, hogy kéne venni egy diavetitőt és az lenne az estimese, vagy olvasnék.....

Pi víz??? A milyen? Mi csak tisztítottat iszunk! Van egy berendezésünk és szupifinom tisztavizet ad! Mielőtt megvettük voltam egy bemutatón ahol egy kütyüvel megnéztük a csapvizet....hát látnotok kellett volna mi van a csapvízben......sőt palackos vizet is néztünk(babának is való vizet), olyanok voltak, mint egy pörköltszaftos mosogatólé...... :? akkor döntöttem el, hogy veszek ilyet. :wink: Ebböl isszuk a teát, ebből főzök és sokkal jobb ízű minden!

Én ha egy mód van rá semmilyen bogyót nem adok a gyerekeknek és én sem szeretem a gyógyszereket. Tea, citrom, frisslevegő...
Persze ha muszáj....

Mimi, de nagy szerencséd van, hogy eszik zöldségeket a gyerkőc! Nekem úgy kell beleimádkozni még a rendes kaját is Bálintba... alig akar enni, ha meg meglátja a zöldségeket..... Lili szerencsére jól eszik.
Bio eső...ez tetszik, még nem is gondoltam bele.... de igazad van! :lol:
Csúúúúcs a kép! Nem semmi! Utána jött a sikamika? Könnyen ment?

Zsand, de ügyes a lányod, hogy így szótfogad, ha nem neki való a műsor! Örülök, hogy szokja az ovit!
sylph

Sylph! Babaolajal le jött :lol:
Hála égnek,egész könnyen sikerült levakarnom róluk a vastag alkoholos filcet :lol:

Olyan viz tisztító kütyüt a húgoméknak is mutattak.A lányom egyik osztály társának az apja ügynököl vele.Én is láttam,hogy milyen szmötyi úszkál a vizen.Gusztustalan volt na.
És amúgy ő mesélte a Pi vízes sztorit.És azt mondta,abba is bele tették ezt az ionizálót vagy mit,és ugyan olyan szmötyis lett :?
De mondom,ez a Budaörsi volt.

Dia vetítés.Mi örököltünk dia vetítőt,és rengeteg mesét.Érdekes,pont 2-3 napja vettem elő.De meg kell,hogy nyugtassak mindenkit.A Szabi kb 3percig nézte,utána ott hagyott és én néztem tovább egyedűl.Szóval még nem nagyon érdekli.Viszont a lányomat már halgatja tanulás közben.Mondtam neki,olvasson hangosan a Szabinak,így hétfőn valami ember tant vagy mit halgatott.Áá nem emlékszem,de a biológiával volt össze függésben.
Szegényeknek már olyan tantárgyaik vannak,amiket én már nem tudok követni :?

Zöldségek.Én ki szoktam tenni az asztalra.Pl ha sütök főzők valamit,akkor a Szabit mindig meg kínálom a nyers zőldségekből,répa,krumpli,zeller,borsó,bab,tök félék,karfiol,ubi...stb.Már kicsi korától így csinálom,és még a nyers spenótót is képes meg enni. :lol:

mimi12

Sylph

Köszönöm a névnapi köszöntést !!!! :wink:

Meg lehet kérdezni mennyibe került a víztisztító és a vízcsapra vagy hova kell felszerelni macerás, mert kezdek én sem hini a PI viznek. :twisted:

Mimi

Igen mi ketten a férjemmel szigeteltük a házat, nem egy ördöngős dolog, főleg az egész táblák, de a beszabás sem, csak a hátuljjára egy kis flexibilis csemperagasztó, a sarkaihoz pedig dűbel csavarokat vertünk aminek a férjem fúróval előre elkészítette a helyet a falba !!! :wink:

Nálunk is hál isten sikerült elkerülni a hitelfelvételt így, hogy nagyon sok mindent mi csináltunk a házépítésnél (terasz betonozás, lépcsőbetonozás, belső emeleti tetőszigetelés, festés, kerítésépítés-kovácsoltvas és hasított kő tehát nem is egyszerű)!!!

A fényképet nézve elöször azt hittem valaki azt firkálta össze, utána jöttem rá, hogy a babók a firkásak !!!! :wink:

Ibernuska

Köszi, hogy válaszoltál !! :wink:
Milyen volt Batta, voltál végül is ???

Én ha még egyszer szülnék nagyon sok mindent nem vennék meg,illetve nem újonan pl a babakocsit ki sem tudtuk használni miután 11 hó-an elindult bele sem tudtuk nagyon tenni , talán arra volt jó hogy párszor aludt kinnt a teraszon ebnne, mindig tanul az ember mindenből csak sajna későn, bár sok mindenkinek más és más ami bevált és hasznos !!! :wink:

Kép
kditke

Sziasztok Csajok!
Hétvégén szüleimnél voltunk, anyukám annyi, de annyi mindent vartt Zsófinak! 3 garnitúra ágynemű huztatot, hálózsákot, kissapikat, szopipárnát...

Mimi!
Zsófinál én is inkább homeós bogyókat fogok használni, mint antibiotikumot, ez egyértelmű. Én utóbbin nőttem fel, de szerintem ezzel sokan vagyunk így. Inkább a hókusz-pókuszos dolgokban nem hiszek: mint pl. anyósomnak van egy olyan cucca, mint a lábmasszírózó, egy lavor víz, ebbe teszed a lábaid, áramot vezetsz a vízbe és az állítólag kioldja a szervezetedből a szennyező anyagot. Baromság... Fizikatanár létére elhisz ilyeneket, pedig ha utánaolvasna... És rohadt drága!!! Meg az ilyen-olyan lötyik, amiket több ezer méter mélyről hoznak fel és a kínaiak már ezer éve használják gyógyításra és persze MLM rendszerben árusítják... Szóval az ilyenektől áll fel a hátamon a szőr. :evil: A bio cucokkban meg az általad említett dolgok miatt sem hiszek.

Szabi és uncsitesó nagyon durva!!! :-D Szerintem én ezen már kínomban csak nevetni tudtam volna! Még jó, hogy lejött róluk!!! :-D

Zsand!
Örülök, hogy Dorina már kicsit jobban érzi magát az oviban! A Medelának nagyon sok cucca van, remélem be fog válni nekem is.

Kditke!
Szerintem keversz valakivel, én nem készültem Battára. :-D Az biztos, hogy majd nálunk is lesz egy csomó olyan dolog, amire utólag azt mondjuk, hogy tök felesleges volt. A babakocsit remélem nagyobb korában egy-egy hosszabb kirándulás alkalmával azért később is fogjuk tudni használni. Ha meg nem, akkor jó lesz majd a tesónak. :-D

Nagyon ügyik vagytok, hogy saját magatok szigetelitek a házat! Szerencsére mi is meg tudtuk venni hitel nélkül a házunkat, de a nyílászárók és a szigetelés itt is borzalmas!!! Dryvitozást mi is tervezünk, de nálunk bonyolult a helyzet: van szuterénünk, amit egyelőre csak raktárként használunk, de később lakótérként is tudnánk alkalmazni. A gond csak az, hogy vizesednek a falak, szóval nálunk a hőszigetelést a vízszigeteléssel kell majd összehozni. Talán jövőre neki bírunk állni. Persze az már sajna hitelre fog menni. :-(

Diavetítés: Nekem még megvan a vetítőm és a filmek is, amiken én nőttem fel. Pont múltkor mondtam Apának, hogy majd Zsófinak is vetítsünk, mert én is hogy imádtam. Erre közölte, hogy neki is volt, de ő únta. :-D Hát majd meglátjuk, hogy a leányzót hogy köti le a dolog.

Kép
Kép
lbernuska

Ibernuska

Bocsika azt hittem te mész Battára !! :oops:
Nagyon ügyes anyukád van ha ennyi mindent varrt nektek !!! :wink:

Kép
kditke

Egy érdekes "tanulmány"
A segélyekben nem vagyok otthon, tehát pontosan nem tudom mennyi a valóságalapja, mindenesetre tanulságos!!!

roma családnak van 6 gyereke. Beadták intézetbe őket. Majd jelentkezett a család rokonsága és egy pár nap múlva kihozták őket, mint nevelőszülők. Az állam megszabadul a gyerekektől és fizet. Nem is keveset.

Gyerekenként 80.000 (!!!), azaz összesen 480.000 forintot havonta.

Az apa és az anya nem válnak el, de külön lakcímre jelentkeznek be, így mindkettőjük megkapja a szociális segélyt az önkormányzattól, 39.100 forintot. Így további 78.200 forinthoz jutnak.

Lakásfenntartási támogatásként további 9.800 Forintot kap a család.

Erre jön még a családi pótlék, 12.600 gyerekenként, további 75.600 Forint.

Természetesen ingyen tankönyvek és ingyenes iskolai étkeztetés is jár.

Ezen kívül minden hónapban átmeneti segélyért is sorban állnak, ami havi 30.000 Forint az önkormányzattól. (Ha nem kapnak, ott hagyják a gyerekeket a jegyzőnél, ezzel "zsarolva" a hatóságot.)

Így a család havonta cirka 673.600 Forint bevételhez jut!!!

Telik máris plazma TV-re, meg lízinges Suzukira is a papának.

Ha dolgozni menne és keresne 100.000 Forintot havonta, akkor a bevétel lecsökkenne 175.600 Forintra.

És még ezek merészelnek elnyomásról beszélni, miközben rajtunk élősködnek. Sőt szeptember 20.-án még tüntetnek is az "ELNYOMÁS" ellen.

szeptember 23., 12:58
Vendég

Sziasztok!

Én voltam a battai börzén, annyira bíztam benne, de kár volt, nem volt egy nagy durranás.
Nem sok téli ruhája van a lányomnak és reménykedtem, hogy ott majd sikerül beszereznem, hát nem sikerült!

Ovi: sokat javult a helyzet, ma már sírás mentes napunk volt!
Azért azt hozzáteszem, hogy nem kellett ott aludnia, az ott alvással még vannak gondok! Az nem megy sírás nélkül.

Hétfőn pulmonológián voltunk, csináltak egy allergia vizsgálatot, nem allergiás semmire, nem tudják miért köhög!
Asztmára utaló jel nincs, de kapott egy asztmásoknak való nagyon gyenge gyógyszert, még nem váltottam ki, mert nem értem, hogy minek adjam neki, ha nem asztmás! Ti mit csinálnátok?

Én pont most vívok egy kis harcot Apával, mert szigetelni akarja a házat, de még ablakokat is kéne cserélni! Én véleményem: előbb ablak!! Apa véleménye:szigetelésre van pénzünk csináljuk és tavasszal ha úgy állunk ablakcsere! Biztos az lesz amit ő akar mert olyan mint az öszvér!!!

Kellemes délutánt Nektek!
Vendég

Sziasztok Csajok!

Zsand!
Építészmérnök vagyok. :-D Először az ablakokat kell kicserélni, aztán jöhet a Dryvit. Ha fordítva csináljátok, sérülhet a már elkészült hőszigetelés. De persze a pénz az nagy úr! :-D

Légyszi segítsetek!
Lassan kell már gyerekorvost választanunk, a körzetünk szerint Veres ... dr. nénihez tartozunk, a Bajcsy-n van a rendelője. Ismeri valamelyikőtök? Vagy esetleg tudtok a közelben másik megbízható orvost ajánlani? Igazság szerint jó lenne, ha a saját körzetünk dokija jó lenne és nem kellene messzebb menni.

Másik kérdés: Van Érden valahol kínai bolt, vagy valami más olcsó hely, ahol hálóingeket lehet kapni? Kórházba kellene majd pár darab.

Kép
Kép
lbernuska

Ibernuska!

Igen tudja apánk is, hogy sérülhet a Dryvit, de most nuku lóvé ablakra, a költségvetésbe most beleférne a dryvit! Színezés majd ablakcsere után lenne. Így is gáz szerinted? Te milyen vastag szigetelést javasolsz??

Én csak jót hallottam a Veres doktornéniről sőt a mi néniket 1x helyettesítette és nagyon szimpatikus, kedves, alapos. A mi dokinénik is ott rendel a Gyöngyössi doktornéni. Azt tudd, ha nem a körzetes dokinénit választod azt jelezned kell, mert oda küldik a kartont a kórházból.

Kínai:
A Ritmus áruház felett van egy nagy kína. Illetve a Stop shopnál is van egy az is elég nagy!
még egy: ha parkvárosból jössz lefelé és nem mész be az aluljáróba hanem elkanyarodsz balra ott is van egy.
Én az enyémeket Auchanba vettem, 100% pamut és elől gombos, nagyon praktikus!!
ROHANNOM KELL
Sok sikert
Vendég

Sziasztok!

Mimi! Hát nem segített a sok szopi, csak megtalált a nátha. Egyébként én is tervezem, hogy szopi ezerrel, egészen addig, amíg zöld utat nem kap a tesóprojekt. Szerencsére úgy tűnik, ő is így gondolja, mert reggel, este és éjjel, sőt most hogy beteg, még napközben is szívesen tejecskézik! :)
Ez tényleg jó, ez az oscillo, mert valóban nem írják, hogy gyereknél osszam el az adagot…
Én mondjuk most szedem, megelőzésképp.
Szabi! Milyen korán tanulja az embertant! :)

Zsand! Gézu nem nagyon issza a teát. Meglátja, és elfordul. Remélem, sikerül rászoktatnom, mert azért jobb egy kis gyógytea megelőzésnek, kezelésnek, mint a gyógyszerek.
Nem semmi ez a hozzáállása Dorinának a tévéhez! Ügyik vagytok! :)
Ovihoz megy a drukk!
És én keresnék egy másik orvost is. Ha ő is ugyanazt javasolja, akkor adnám a gyógyszert.

Kditke! Gekkos kérdőív… ha látnám, talán tudnék véleményt formálni.

Ibernuska! Én sem minden fenntartás nélkül hiszek a homeos cuccokban, igazából most kezdtem használni őket. És az eddigi tapasztalat, hogy van benne valami! :)
Múltkor a fejem fájt. Bevettem egy fájdalomcsillapítót, de másfél óra múlva még semmi hatása. Utána bevettem Belladonnát, és fél óra múlva semmi bajom nem volt. Délután ugynez megismétlődött, de akkor már kapásból a homeos cucchoz nyúltam, és szintén hatott.
Most pedig szedem az oscillot, és férjem is kidőlt a sorból Gézu után, nekem eddig (lekopogom) semmi bajom! :)
No ez most úgy hangzott, mint egy reklám! :)
Milyen ügyes anyud van! Nem lesz itt gond a babacuccokkal! :)

Sylph! Sajna nem tesó. Báááár! :) Na jó, nem álmodozom! Most még nem szabadna jönnie, majd talán januártól .. Legjobb esetben.
Érdekes, hogy egyébként nem hízom, hiába eszem sokat. Félek, hogy nem stabil a pajzsmirigyem, akkor pedig csúszhat a tesóka.
Milyen típusú vízszűrőtök van? Mi a fürdőben használunk, de csak a zuhanyra csatlakoztatható, és ha csibe fürdik, akkor fél óra, míg kifolyik a vize, vagy ha esetleg mi szeretnénk megmártózni, mert annyira lecsökken a nyomás, hogy hol hideg vizet ad, hol tűzforrót, nem tudom beszabályozni rendesen, ott kell állni mellette.

Jajj! Bio cucc! Apósom magyarázott, mikor kezdtük a hozzátáplálást, hogy banánt azt ne adjak neki, mert milyen káros. Persze télen volt alma, meg banán, meg narancs. Narancsot ugye még nem ehettünk, akkor szegény gyerkőcöt almával tömhettem volna.

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Zsand

Jó, hogy javult az ovifront !!!! :wink:

Minden rasszizmus nélkül, lassan nekünk magyaroknak kéne lassan tünteni a Kossuth téren, hogy ne halljunk éhen !!!! :evil:
Ők egyre szaporodnak, mi meg kihalunk !!!! :twisted:
Felháborító ez a szociális támogatási rendszer is !!!! :x

Én bizti nem adnék neki gyógyszert ha ezt mondta a pulmonológus, nem lehet psychés alapon az ovi miatt a köhögés ???(nem akar menni és ezt váltja ki)

Ibernuska

Én pizsamát vittem be nem hálóinget én ezt jobb szeretem, nekem is bevállt !!! :wink:

Dolli

A férjemnek odahaza fóliaházai voltak, a bioról annyit, hogy a fele sem bio, még bevizsgálás után sem !!!Van egy csomó olyan permetezőszer ami pár nap után teljesen 100 %-an lebomlik és nem mutatható ki !!!! :wink:

Kép
kditke

Sziasztok!

Csajok!Ez a roma ellenes kőr levél,több mint 1éve kering a neten.Mellesleg nem igaz az egész.Azért nem egészen így müködik a dolog.
Csak gondoljatok bele.Ha bárki ki hoz intézetből bármilyen gyereket,pont annyit kap,mint más szülő.Semmivel nem kapnak többet.Családi pótlék,és gyes,ha indokolt.
Higyjétek el,semmivel sem kapnak több pénzt,mint bárki más.Max havi segély,de az nem sok.(ha jól tudom,de azért erre nem esküszöm)
És csak egy kérdés.tegye fel a kézét az,aki ha vállalkozó lenne,alkalmazna cigányt dolgozni.
Mert itt a példa a szomszédunkban.Tisztességes cigány család,jól szituáltak,rengeteget dolgoznak.Az összes szomszéd imádja őket,mert tényleg annyira rendesek segítő készek.De bizony az el ismerésért,nem kicsit meg kellett küzdeniük.Mert hiába tisztességesek,bőrszín alapján ítél az ország nagy része.
És szerintem ez nagyon is elszomorító el gondolkodtató.

Zsand!
Kérj a lányodnak arcüreg röntgent!!! Lehet ott lesz a köhögés oka.
Én anno a lányommal ezt sajnos végig csináltam.Tapasztalatlan voltam és hittem az orvosoknak.Kb 2hónap köhögés után,és 3féle antibió után,küldték arüreg rtg-re.
Volt is neki idült és szövődményes :(
Kb 5-6éves koráig volt emiatt asztmatikus köhögése.Őt egy maszek dokihoz vittem Gazdagrétre,aki hellyel közel ki kezelte,de a szövődménnyel együtt kellett élni,míg el nem múlt.
Jellemzője az arcüreg gyuszinak,hogy mikor le fekszik akkor kezd el jobban köhögni.Főleg állmában éjszaka,és akár görcsösen is köhöghet.

Bernuska!Jó hogy emlékeztetsz a szakmádra,nekem is volna kérdésem :lol:
Nekünk nincs szigetelve a házunk.Sajnos most nem is telik rá anyagilag,no meg idővel hozzá is kéne építeni egy elő szobát,és addig nincs is értelme.De lehet e olyat,hogy a hungarocelt belülről ragasztjuk fel a szobákba,és le tapétázzuk festjük??
Mert hogy ezt simán mi is meg tudnánk csinálni.Csempe ragasztóval fel a falra,oszt kész.Lehet ilyet csinálni,nem gáz a falnak,ha belülről van szigetelve?

Dolli,mi sem maradtunk ám ki,a takony kórbol.Kezdte a Szabi,ő már jól van,de most én is érzem,hogy taknyosodok.Na de azért túl élem :D

Bio meg nem bio,meg egészséges vagy sem??Kb 1éve volt a kismamában egy riport.Saját költségre be mérettek multiban vett zöldséget gyümölcsöt,és bio gyümiket is.
Pucolás után majdhogynem ugyan azokat tartalmazták :lol:
Vagyis semmivel sem jobb a drága bio,mint a multis gyümi.Állítólag a banán ha meg van pucolva,a gyümiben már nincs káros anyag.És míg pl egy almának a héjján ki mutatható a növény védő,meg pucolva a héjjától meg fosztva,magában az almában,már nincs vegyszer.Legalább is valami ilyen rémlik.

mimi12

Sziasztok Csajok!
Jön a litánia! :-D

Zsand!
Dryvit kontra ablakcsere: Attól is függ, hogy a mostani ablakaitok milyenek, mert a régieket még befalazták, a mostaniakat meg csak berakják a kihagyott lyukba és kinyomják pur-habbal. Szóval a régi keretek kivágása okozhat talán galibát. Szerintem kérdezzetek rá ablakos cégeknél, mielőtt még nekikezdtek a Dryvitozásnak, hogy vállalnak-e garanciát ablakcsere esetén az új hőszigetelés sérülésmentességére. Esetleg kérjetek ajánlatot, helyszíni felméréssel és akkor erre rá tudtok kérdezni.

Hogy milyen vastag szigetelést javasolok? Hát ez nagy mértékben függ a falazóanyag típusától. No és lehet jó, jobb és legjobb... Tehát bármilyen vastagot rakhatsz rá, javítasz vele a helyzeten, de nyilván a vastagabbal jobb hatásfokot lehet elérni. A hőszigetelő tábla ára csak kicsit befolyásolja teljes szigetelés árát, tehát érdemes az 1-2 centivel vastagabbat választani.

Itt egy link, ahol fal típusától függően ajánlanak szigetelés vastagságot:
http://www.dryviteger.hu/hoszigeteles_h ... ecell.html

Doktornéni: Ha egy mód van rá, maradnék a körzetinél, ő könnyebben elérhető, a védőnénivel is többet konzultálnak. Szóval ha jók a visszajelzések Veres dokinéniről, akkor maradunk nála! Köszi az infót!

Köszönöm a kínai tippeket!

Kditke!
Én is pizsi párti vagyok. Azt hittem, hogy vizitek alkalmával ránéznek a gátsebre, és akkor praktikusabb a hálóing, de a legutóbbi szülésfelkészítőn kiderült, hogy erről szó sincs. Szóval én is inkább pizsit veszek. :-D

Mimi!
Ebben a cigányellenes körlevélben egyetértek veled: elég nagy cigánygyűlölő lehetett, aki írta, de a valósághoz azért kevés a köze. :-D Én őszintén szólva nem szeretem őket, de azért tényleg van kivétel, akik normálisak, dolgoznak és nem csak a segélyért tartják a markukat. Nem lehet általánosítani! És nem is szabad!!! Fehér emberben is bőven van olyan, aki ezekre az állami juttatásokra alapozza az életét és dolgozni meg fáj neki.

Belső hőszigetelés: Van rá lehetőség, de sokkal komplikáltabb, mint a külső. Ezt csak és kizárólag hőtechnikai méretezés után szabad csinálni, tehát mindenképpen ellenőriztetni kell a terveket épületfizikussal. És hogy miért? Egy kis épületfizika: A falaknak van egy úgynevezett harmatpontja, ahol megindul a víztartalom kicsapódása, a kondenzáció. Hőhidas, azaz nem megfelelő hőszigetelésű falaknál megjelenhet a belső felületen a párakicsapódás, a penészesedés. Alap esetben van egy száraz falad. Erre belülről felrakod a hőszigetelést, így a fal belső oldalát már nem éri a helység melege, az tovább fog hűlni. Ha nem jó a belső párazárás (ezt házilag szinte lehetetlen kivitelezni), akkor megjelenhet a hőszigetelésen a penész. Arról nem beszélve, hogy a falszerkezet lehűtése miatt akár a fagypont is bekerülhet a falba, magyarul a fal megfagyhat, ami meg tönkreteheti a falazatot. Éppen ezért ilyen esetben vékony, 1-2 cm vastag hőszigetelést érdemes használni. Ez a hőérzetet már javítja, de energiamegtakarítás szempontjából nem sokat ér.

Az ilyen hőszigetelést inkább olyan helyekre szokták ajánlani, ahol csak ideiglenesen van az ember, pl. egy nyaralóban. Itt télen csak néhány napot tölt el az ember, a fűtésből adódó páralecsapódás lehetősége csak átmeneti, ha a fűtést kikapcsoljuk a keletkező párát még fel tudja dolgozni a szerkezet.

Szóval a fentieket összevetve a külső szigetelés az ideális megoldás. De ha részletesebben érdekel a belső, akkor priviben küldök át leírást, hogy hogyan tudjátok megoldani.

Kép
Kép
lbernuska

Bernus!Igen érdekelne,és meg köszönném,ha küldenél priviben infót! :lol:

mimi12

Mimi!
Ment a privi!

Kép
Kép
lbernuska

Mimi

Jó igazad van, tényleg van 1-2 kivétel de nem sok,

Zsand

A "fehérbőrüek" sem makulátlanok, csak ez a sajnáljuk már szegényeket és kimennek tüntetni egy kicsit durva nem ????
:wink:

Ennyi erővel kimehetne a nyugdíjas, kismama, munkanélküli azaz nagyon sokan, hogy éhen akarnak halni !!!!

(emellett én is ismerek 1 családot ahol tisztességesek-halkan
megjegyzem csak ezt az egyet :wink: )Általánosítani persze, hogy nem lehet!!!! :wink:

Az én férjem nem cigány és mégis volt egy olyan időszak, mikor nem volt munkahelye de nem azért, mert nem akart dolgozni, hanem megszünt a munkahelye. Úgyhogy a munkanélküliség nem csak bőrszín függő !! Pedig én folymatosan fizettem a rengeteg pénzt a munkaközvetítő irodáknak !!! :twisted:

Ibernuska

Egy kérdés bocsika: nálunk le van szigetelve a ház kivülről, de a hálószobánk fala (sarok) gyakran penészes télen, csak télen a kőmüvesünk megnézte és azt mondta, hogy a lábazatnál lehet hőhid leszigeteltük azt is, de azóta is penészedik főleg télen a szekrény mögöt . Vadi új ház vadi új szigetelt ablakok, légáteresztő vakolat, fűtünk amikor kell, tehát a kifűtés is megvan akkor mitől penészededhet ?? Nem lehet, hogy túlságosan le van zárva a fal és nem tud szellőzni , de nem szabadna, mert minden légáteresztő a falon kívül ???? :shock:

Kép
kditke

Sziasztok!

Roma kérdés:
Én alapba nem vagyok rasszista, ezt kifejteni hosszú lenne úgyhogy bele sem kezdek.

Ibernuska!
Hogy vagy? Nagy már a pocak? Mi hiányzik még? Van baldachin tartód? Ha nincs nekem van egy (valahol) szívesen kölcsönadom.
Nekem is van olyan ismerősöm akik ablakot cseréltek és penészednek a falak.
Tényleg kell az ablakba valami szellőző ami gyárilag bele van építve?

Mimi!
Nálunk az tavaly volt, hogy a gyerek csak alvásnál köhögött! Elmentünk maszek fül orr gégészhez és ő mondta, hogy náthás a gyerek de nem kifele folyik az orra hanem visszafele, nem is volt étvágya. Utólag jöttem rá, hogy a sok nyákot nyelte és elnyomta az éhségérzetét!
Most mozgás után köhög! Eddig aggódtam, hogy ritkán úgy "röfög" vagy nem is tudom én tegnap véletlenül kiderült, hogy tudja direkt csinálni!!
Megyek még most állok neki főzni.
Mai menü: tarhonya leves borsós tokány!

Léptem sziasztok
Vendég

Jaj csajok!
Itt az egész ország utcára tud vonulni.
Bár nem néztem a miértjét,de nekem úgy rémlik a cigányok nem tüntettek,hanem békés felfonulás tartottak.És ha már itt tartunk.
Hááát ha a melegeknek lehet,akkor nekik is lehet szerintem. :lol:
De emlékezzünk kicsit.
Mert ugyi vannek valakik akik mindenhová oda mennek balhézni,ott vannak a békés tüntetéseken,és tök mindegy hogy a cigányok vagy a melegek vonulnak fel,nekik a lényeg a baj keverés.
Sajnálatos,hogy nem tudunk békességben együtt élni :(
Mert vannak cigányok,vannak fehérek,vannak ilyen pártiak,meg olyan pártiak.De mindannyian MAGYAROK vagyunk,és ez kéne,hogy az emberek szeme elött legyen.Addig,míg itt megy az egymás elleni hadakozás a dobálózás,addig max egyre mélyebbre süllyed az ország.Pártól bőr színtő,vallástól függetlenül össze kéne fogni.(talán)

Kaja.Nálunk brassói lesz.Az az igazság,ki merült az élés tár.Van a mély hűtőben pöri husi,meg van krumpli,meg ami ehhez kell.

mimi12

Mimi

Jogos, igazad van , de szerintem összefogás soha nem lesz ebben az országban !! :wink:

Bezzeg régen, gonsolok a gyerekkoromra nem volt ez divat, mármint a széthúzásnak, szegénységnek, sírásnak-rívásnak !!!
Ha valaki dolgozott volt látszatja és el tudták tartani a családokat !!!(nem vagyok sem ilyen, sem olyan pártbeállítottságú)

Zsand

Most olvastam, hogy tényleg létezik valami szellőztető az ablakra, azt hiszem felhívom őket és megrendelek egyet tőlük a hálóra, állítólag soha többé nem lesz ilyen probléma !!! :wink:

Kép
kditke

Sziasztok!
Kditke!
Azt utólag is lehet rendelni,mert szomszédnak is vannak ilyen gondjai akkor ajánlom nekik!

Ki mit csinál hétvégén? Én még nem tudom apánk dolgozik mindkét nap, úgyhogy majd kitalálok valami programot a gyerkőccel!

sziasztok Zsand
Vendég

Csak szólok hátha érdekel valamelyikötöket , hogy Bián a Közösségi házban ingyen játszóház nyílt 9-12-ig !!!!
Mi még nem voltunk, de aki volt azt modja, hogy nagyon jó játékok vannak és érdemes elmenni megnézni !!!!! :wink:

Hideg téli délelöttön jó progi !!!! :wink:

Zsand

Igen én is azt olvastam róla a neten, hogyutólag is beszabható az ablakba !!!! :wink:

Mai menü:Karfiol leves+hamburger !!!

Mimi

Én is szeretem ha nem kell főznöm, hanem az előre lefőzött kajcsit csak ki kell venni a fagysztóból !!!! :P

Csak sajna már a 3 fagyasztó a babó kajáival van tele, gyümi+főzeléknek való és husika a miénk lassan be se fér !!! :wink:
(barack, körte, spenót, sütőtök,cukkini, karfiol, brokkoli,répa, csirkehusi)

Holnapi menü:pizza (fagyasztós, mert apuka a múltkor túl sokat csinált és a maradék tésztát beraktuk a grigóba) :lol:

Kép
kditke

Jó reggelt Csajok!

Basszus, írtam egy csomót az előbb, erre elszállt! :evil: Most újra próbálkozom...

Mimi!
Parafát inkább hangszigetelésre használják. Hőszigetelő képessége is van, de korántsem olyan jó, mint a polisztirol tábláké. Amúgy a szellőzése kiváló, akár hol lehet alkalmazni, még fürdőszobába is. Keresek róla anyagot és küldöm priviben.

Kditke!
A penészre nekem is a hőhíd lett volna az első tippem. A másik tipp: ha új a ház, lehet még az is az oka, hogy falazás után nem hagyták kiszáradni a falat, hanem egyből rápakolták a hőszigetelést. A habarcs, vakolat tele van nedvességgel, kell neki egy csomó idő, mire normálisan kiszárad. Mostanában, amikor pár hónap alatt felhúznak egy házat, az ilyenekre nem nagyon szoktak figyelni. Harmadik tipp: a lábazat vízszigetelése van elszúrva, bár akkor nem csak penész, de rendes vizesedés is megjelenne a sarkon.

Zsand!
Pocakom már tetemes! Zsófi mostanában elég sokszor bulizik, gondolom egyre kisebb neki a hely. Az alvás viszont egyre nehezebben megy, nem tudom mi lesz még itt 2 hónap múlva. A baldachint köszönöm, de úgy gondoltam, hogy arra nem lesz szükségünk. A nagyobb tételek közül már csak a légzésfigyelő, bébiőr hiányzik. Még pár ruhácskára is pályázok, aztán talán összeáll a kép.

Szellőzős ablakok: A műanyag ablakok nagyon jól szigetelnek, ezért a ház természetes szellőzését is teljesen felborítják. (Ha egy régi építésű házat le Dryvitozol és még az ablakokat is kicseréled, simán lehet rá számítani, hogy megjelenik a penész.) Ilyen esetben a több szellőztetés az egyedüli megoldás. Ha normál helységre szellőzős ablakot rakatsz fel, az olyan, mintha nem csináltál volna semmit, csak kidobtál volna egy halom pénzt! Hasonló lesz a hatásfoka, mint egy rossz, régi ablaknak. Szellőzős műanyag ablakokat olyan helyre szoktak beépíteni, ahol gázüzemű készülékek (gáztűzhely, bojler, kazán…) van, mert ezek a belső légtér oxigénét használják el, és ezt valahonnét pótolni kell. No meg olyan helyekre is ezt szokták rakni, ahol lehet számítani a kéményből visszaáramló mérgező gázokra. Amúgy utóbbiakra az ablakosok nem nagyon szokták felhívni az emberek figyelmét. Anyumék társasházában majdnem így halt meg egy házaspár!

Kép
Kép
lbernuska

Ibernuska

Nem vizesedés nincs, "csak" a penész, amit ugye telente rendszeresen penészölővel szépen el lehet tüntetni. :cry:

3 évig épült a házunk, tehát nem az a gyorsan felhúztuk, levakoltuk, leszigeteltük tipusú. :wink:

Bánfa tipusú fa ablakaink vannak, mégcsak nem is műanyag, bár ennek is nagyon jó a hőszigetelése. :wink:

Alvás nekem nagyon nehéz volt, mikor terhes voltam, mivel én hason aludtam addig, így aztán egy kínszenvedés volt háton és oldalt aludni !!!! :oops: Pláne ugye a szoptatás végéig nem tudtam hason aludni , mivel ha hasra feküdtem azonal nyomtam a cicim és hömpölygött a tejcsi belőle. Sokszor már akkor is spriccelt ha szopi előtt meleg vízzel megmostam !!! :lol:

Kép
kditke

Sziasztok!

Ibernuska!

Köszi szépen a gyors "agytágítást"!

Én az utolsó hetekben nem tudtam aludni!
Hallottál a málnalevél teáról( nem tudom, hogy kérdeztem-e vagy csak terveztem)
Sőt, mire elhelyezkedtem és jól bevackoltam magam indulhattam a Wc-re pisilni, szóval nem a könnyű időszak előtt állsz, de azért ez is nagyon szép időszaka a babahordásnak!

Mennem kell mert csajszim hiányol!

Üdv mindenkinek!!
Vendég

Kditke!
Hát ha a szigetelés ok, és ráadásul a házat nem vállalkozó építette és tőle vettétek, hanem saját magatok húztátok fel, így a kivitelezéssel sem lehet gond, akkor kifogytam a tippekből... :-D Még annyit lehet tenni, hogy ha van rá mód, a szekrényeket átpakoljátok máshova, azt a sarkot meg hagyjátok egy jó ideig fedetlenül és szellőztessetek sokat.

Dolgoztam egy keveset annál a cégnél, aki a Bánfa ablakokat gyártja. :-D

Én szerencsére oldalt-félig hason alvós vagyok, teljesen ez a pót már nem megy, de az oldalt alvással nincs semmi gond.

Zsand!
A málnalevél teáról hallottam, úgy tudom, hogy csak a 36. v. 38. héttől lehet használni, ugye?

Hát gondolom, hogy így a vége felé egyre több "mellékhatása" lesz a terhességnek, de remélem jól fogom tűrni. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Ibernuska

Igen a nyári szellőztetés megy, csak a téli egy kicsit fázós !!! :lol:

Nekem ez az utolsó időszakom volt a legszebb a terhességben, már javában folyt a fészekrakó láz, minden kisruhát (amit már megvettem, babona miatt nem sokat) takarót, ágyneműt kimostam és gyönyörködtem bennük, tervezgettem milyen lesz ha majd már meglesz, szóval a legszebb élményeim ebben az időszakban voltak !!! :P :lol:

4D UH-at csináltattam amiben szintén gyönyörködtem és próbáltam elképzelni a kis paskót !!!!! :wink:
(bár a 28 heti 4D UH-on még nem volt Tomikán zsírszövet és nagyon bőregérke volt !!!! :wink:

Zsand

Pisiléssel dettó, mire el tudtam volna aludni megint menni kellett !!! :wink:

Kép
kditke

Sziasztok!

Nem tud véletlenül valaki táncoktatást Érden 3 éves kortól?

Kinek, hogy telt a hétvége? Mi szombaton voltunk a Tétényi szüreten utána pedig bementünk a mamához Pestre.
Vasárnap pedig voltunk egy nagyot biciklizni.

Terhesség:
?i végig a házat tataroztuk belülről, senkinek sem kívánom, mindenhol sitt, por kosz. Itt kellett laknunk szóval nem volt egy leányálom.
Vasárnap este fél 11 kor még a hálószobában a hajópadlót fényesítettem hétfőn reggel 8,40kor pedig burkot repesztettek!

Sziasztok!!

Ibernuska!
Igen, nekem is úgy rémlik, hogy a 36.héttől ajánlott fogyasztani.
Nézz utána a málnalevél teáról, mint mindenről erről is hallani jót is rosszat is!!
Igen a vége felé rúgnak akkorát, hogy majd kiszakad a "ház" oldala!
Vendég

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, apuéknál voltunk pár napot, mert a párom Angliában volt. Jártam bent Pesten, csaviztam egy nagyot, a munkahelyemen is voltam, úgy visszahúz a szívem, de valszínü nem megyek vissza.....
Vettem anyagokat, és kariajit is a gyerekeknek :wink:

Mimi, én is emiatt nem vettem még diavetítőt :wink: szerintem még nem kötné le, pedig olyan jó lenne.
Tudod, mennyi minden meg fog maradni Szabi fejében, ha hallgatja a leckéket!!!

Ditke, Dolli, a víztisztító most 180ezer körül van, De ha belép az ember kb. 30ezerrel olcsóbb. És sok más dolgot lehet itt venni, étrendkiekészítőktől kezdve vízlágyító golyón át, minden, ha érdekel valakit átküldöm a netcímet és lehet böngészni! :lol:
Visszatérve a víztisztítóra, a mosogatóhoz van felszerelve még egy csap, így a "rendes" csapvíz megmarad mosogatáshoz. A mosogató alatt van egy gépezet amiben a szűrők vannak.

Dolli, nem is hallottam ilyen víztisztítóról, ami nektek van.... és ez mit szűr? Mért kell szűrni a kádvizet?

Bernus, olvastam a hozzászólásaidat és mintha nem is egy női portált olvastam volna.... :lol: nagyon szupi vagy, hogy értessz ilyenekhez! Én meg csak lesek miket írsz! :wink:

Lépek, mert majd leragad a szemem...
Jó éjt mindenkinek!
sylph

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?