Sziasztok!
Susy!
Persze hogy értem, csak nem tudtam ki az a Márti, és hogy ez az egész hogy került szóba? De mindegy, aztán láttam hogy mi van.
Berni!
Igen már túl vagyunk ezen, felváltva csináltuk, és még a párom is beszállt, csak az a baj hogy hamar elvesztette az érdeklődését. Mármint nem a párom, hanem Geszti.
Úgyhogy valószínűleg nálunk is marad az erőszak... Tegnap már úgy szívtam az orrát hogy lefogtam, persze üvöltött, de sok lejött. Ma meg elég nyűgös volt szegénykém, a bölcsis plüss állatkáját kereste és akarta mindenképpen (amit bevittünk itthonról alvósnak), és nem akarta megérteni, hogy nincs, mert a bölcsiben alszik. Persze tudta (mert már korábban téma volt) de most a fejébe vette hogy neki az kell, és kész. Úgyhogy ma elmaradt az orrszívás, de a hiszti egyetlen pozitív következményeként nagyon sok cucc kijött a nóziból.
Lányok, általánosságban lenne egy kérdésem, Lia elsősorban hozzád mint több gyerekes tapasztalt anya, de a többiekhez is. Geszti ma reggel kicsit kiakasztott, vagyis nem ő, hanem a helyzet. Mentünk ugye a bölcsibe, semmi baj nem volt, jókedvűen, nevetősen, jókat beszélgettünk útközben stb. egészen addig semmi probléma nem volt, amíg meg nem látta az egyik dadus nénit. Abban a pillanatban kétségbeesetten sírva fakadt, hátrált hogy nem akar bemenni, és kapaszkodott belém, hogy anyaaaaaa, és nézett rám segélykérően, és hajtogatta hogy "nem nem". Tanácstalanul néztem, és mondtam a dadusnak hogy most mitől ijedhetett meg, eddig semmi baja nem volt? Egy anya ezt megérzi, nekem az a véleményem hogy fél ettől a dadustól. Már korábban is volt rá példa hogy negatív értelemben emlegette ezt a dadus nénit, szerintem volt olyan hogy amikor hisztizett akkor megmosta az arcát, és erélyesebben bánik vele. Sajnos Geszti elég hisztis, mindig is az volt, és most hogy elérte a dackorszakot, néha iszonyú nehéz bánni vele, még nekem is. Szerintem ez a dadus néni nem bajlódik vele, lehet hogy rákiabál, nem tudom, de az tuti, hogy Geszti megijedt tőle. Aztán átvette tőlem és bementek, én meg "menekültem" hogy ne halljam a sírását. Délután mikor mentünk érte, már a másik dadus volt, és rákérdeztem, mi a véleménye, nem lehet hogy valami történt kettőjük között? Mire azt mondta, ez a dadus néni más mint ő, kicsit szigorú. Persze egyértelmű, hogy nem fogja bemószerolni a kollégáját, de a hangjából és a viselkedéséből kiéreztem, hogy bizony igazam van. Ti mit tennétek a helyemben??? Azt sem akarom hogy Geszti igya meg az egésznek a levét, amikor most kezd olyan szépen beszokni, semmi probléma nincs vele egyébként, dícsérik hogy milyen okos, ismeri a rendet hogy mi mi után következik, segít teríteni, rendet csinálni stb. csak hát néha kitör rajta az oroszlán természete, és akkor egy jó negyedórán át tombol. De azért nem kéne durván bánni vele, főleg mert olyan érzékeny! Mit csináljak szerintetek???