Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hát tényleg nem nagyon írtok...

Kaptam egy fantasztikus tűzhelyet, végre tudok sütni majd :):):)
Úgy jártam, hogy nem fér be a szekrénybe, így szét kell berhelni a szépséges konyhaszekrényemet. :shock:

Csajok szoktatok csülökpörköltet csinálni?
Ha igen kérek egy kis navigációt, mert azt még nem csináltam... :roll:

Apa holnap este hazajön, és mostmár nem megy vissza majd csak akkor, ha hazajöttünk a kórházból, és velünk is itthon maradt egy hétig... :wink:
Van még némi tennivaló a Gáborka "szobáján", és azt szeretné megcsinálni, ha teljesen kész lesz, és végre lesz nálam fényképező majd megmutatom a végeredményt.

Sikerült elintéznem a THGY-s papírokat, már csak be kell vinnem pénteken az OEP-hez.
A CSP és Anyaságihoz is össze van készítve amit előre lehetett, úgyhogy remélem azzal sem lesz gond.
Lassan minden el lesz intézve, úgy örülök neki! :P

Kislányokhoz is sikerült szép függönyt venni, hófehérkés.
Egy dekor csík lesz még két oldalt mellette. Úgyhogy még mielőtt bemegyek, nekiállok függönyt varrni.
Láttam a Rossmann-os újságban olyan foszforeszkálós díszeket.
36 db-os és 790 Ft. Olyat is szeretnék :roll: A lányoknak hercegnőset, Gáborkának meg csillagos, holdasat :roll:
Sőt az ikeás újságban is találtam valami jót...
A lányokhoz szeretnénk venni egy kisebb szekrényt, gardróbszekrény szerűséget, és most az is van akciósan 24.000 Ft-ért. Ha sikerül megfűzöm apát, hogy azt is szeretném.... :):):)

Hogy vagytok kismamik?

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Szilvi,
Szerintem te vagy a legügyibb!!!
3 gyerek (szépen rendezve őket), takarítás, főzés és még ide is írsz!
Ehhez csak gratulálni lehet.

Van, hogy napokig le se tudok ülni a gép elé...
Igaz a tegnapi szép időben kertészkedtem is.
Ma hozták a tüzifát télire a cs.kályhánkba. Férjem egész nap azt pakolta. De szépen be lett tárolva. Befűtöttem. Igaz már két hete minden nap azt teszem, szeretem csinálni, olyan szertartásos, mint a teázás vagy kávézás. Az illat, a látvány, a hang ahogy pattog a fa. Már Réka is tudja (ismét), hogy ilyenkor forró és nem fogdossuk a kályhát, legfőképp az üvegajtaját nem!

Gabóca
Még nem csináltam cs.pörit, pedig szeretem!
De jó, hogy itthon lesz a férjed!

Gabi,
Nem baj, hogy nem eszik darabosat Dani, azért ne erőltesd. Majd fog. Réka is később kezdte el, aztán belejött. A mai napig amikor pépes dologban talál darabosat, azt kiköpi. (pl. gyümölcsjoghurtból (ami neki szójás), a gyümi darabot, főziből a husi darabot, viszont imádja a diót, mogyorót rágcsálni, a kenyeret héjastól eszi)

Ági,
Megkérdeztem a kaja támogatást. Tartósan beteg gyerekre 50% jár. Aki ingyenes az gy.védelmi támogatásban részesül, ehhez jöv.ig. is kell és fél évente bírálják felül.

Lola,
Mi volt logopédián?
Roli az oviban nem engedte magát megnézni a logopédus néninek. Hetente jön ki. Azokkal foglalkozik akinek kell.
Elmagyaráztam itthon neki mit néz meg. Csak válaszolni kell stb... Mondta majd legközelebb engedi magát.

Múlt héten voltunk fogászaton. Tatára járunk egy kedves doktornénihez, aki a körzeti rendelőben dolgozik. Rolinak volt egy pici lyuka újból, sajnos. Szépen engedte betömi. Tök megdícsérték! Nekem is tömött egyet és még mennem kell más fogammal is. Férjemnek is. Pedig a tavaszi kontrollon még nem volt semmi gondunk... illetve már akkor felvetette, hogy lát pici pöttyöket, de azokat még nem kellett akkor tömni...

Múlt héten meghalt a nagypapám. Már idős volt...84 éves.Holnap lesz a temetése :cry: Túllennék már rajta. Szégény mamám, 60 évig volt a férje... nincs még 1 éve, hogy apu meghalt... de oda tud költözni apu hugához... nem lesz egyedül, neki ugysincs családja.

Hétvégére aztán elutazunk családostól ismerősökkel Tiszaszentimre mellé egy Pusztára egy tök szép házba, hőforrás is van, az van bevezetve a medencébe. Februárban voltunk már itt. Magunk főzünk, bográcsolunk. Várom!!!

Jó éjt Nektek!!!

Kép
[KépKép
cirmike77

Cirmike!

Őszinte részvétem! Nem jó dolgok ezek!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok

Bocs,most nem tudok reagálni,majd később,kisfiam nagyon nyűgös.

Csak gyors szeretném megkérdezni, nem tudjátok apás szülészhez kell valamit venni? Mondjuk ruhát,amibe apa beöltözik?
Fél füllel ilyet halottam,de nem biztos :roll:
És venni hol lehet ilyet?
Köszi az infót :D

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Sziasztok!

Ancsa: szerintem venni nem kell, mert hát ugye steril ruha kell, biztos, hogy adnak. Nálunk apának adtak, igaz, nem sima szülés volt, de bejött a szülőszobába, amíg nem vittek el a műtőbe és a Dórikámat is a kezébe adták. Adtak neki "cipőt" és köpenyt. Ennyi...
Jól vagy amúgy? Mi baja a kisfiadnak?

Cirmike: őszinte részvétem, hiába idős egy rokon, akkor is szörnyű. Engem is biztos, hogy nagyon megvisel, ha elmennek a mamáim...
Köszi a bókot. Én inkább abban mérném le az ügyességem, hogy tök jól haladunk Emesével a tanulással, igaz, hogy naponta kb. 1-2 óra elmegy vele, mellette - közben gyereket etetek, altatok. Többször volt, hogy délelőtt altattam Dórit, mellette feküdtem, a földön hordozóban Bence nyüglődött, hátratettem a lábam és a lábujjammal mozgattam a hordozót és elaludt :) Inkább ezek miatt vagyok ügyes. A géphez én is kb. naponta 15-20 percet tudok ülni, több részletben. Akkor babanet, babaszoba, teszvesz... természetesen akkor is a gyerekekről szól minden, nekik keresgélek dolgokat :)

Na megyek is, nemsoká indulunk Emeséért, kezdem a kicsiket összekészíteni.

Szilvia
Sziasztok
emesedora

Sziasztok!

Ancsa!
Apás szüléshez kell venni ruhát a hunyadi patikában van a kórház mellett 500 ft az orvos mondta. (köpeny, sapka,cipővédő,maszk).én már megvettem.
A cápik aranyosak de azért én kívülről szívesebben nézegetem.

Cirmike őszinte részvétem!

Tgabi!
Milyen papírok kellenek?Kiskönyv másolata akkor az a nyomtatvány a thgy-hez a többihez mi kell? Téged mikor vizsgáltak meg zárva vagy?

Nagyon undokok a kórházban voltam ma is nst-n most szépen mocorgott. A multkor meg lusta volt meg a hétvégén is alig mozgott ugyhogy a hétfői nst után megnézték uh-n is minden rendben volt . Csak számolnom kell a mozgást. Erre ma szinte szóba se áltak az emberel darab-darab.Végig se akart hallgatni. Mindegy csak legyünk már túl rajta. Már éjjel alig alszom fáj mindenem . Na nem panaszkodom tovább.

Este felteszem a zsákot.
sziasztok

Kép
xytimi

Sziasztok!

Ancsa

Én meg úgy hallottam, hogy kell, mert már azzal is spórolnak.
A kórház melletti Hunyadi gyógyszertárban kaptam "apa-csomagot", mert nálunk a Gálon nem tudtak adni. Össz-vissz 420 Ft volt.

Kijöttem az NST-ről mire elmásztam a buszmegállóig már úgy fájt a hasam, hogy majd besz....tam. Azon gondolkodtam visszafordulok.
Lassan hazakecmeregtem, de borzasztó volt :oops:
Alukáltam egy kicsit és most nem fáj már úgy, inkább csak feszülget.
Holnap vérvétel, hétfőn anesztes, szerdán meg irány a felvételi... :roll:
A Jánoska doktornő volt bent. Kérdeztem mire számítsak, hogy akkor mikor lesz a baba. Tiszta bunkó volt, hogy majd ha bent leszek megvizsgálnak, mert ő most lát először, és majd akkor kiderül, hogy mi lesz.
Nekem még mindíg nem néztek hagvastagságot, de mostmár nem is fognak, míg be nem megyek, mert nem adtak rá külön beutalót.
Kicsit vegyesek az érzelmeim, néha szeretném már ha megszületne, de most, hogy így fájt a hasam, rimánkodtam, hogy jaj még neeee.

Cirmike fogadd őszinte részvétem.
Én is végigéltem már egy párszor, de anyukám volt a legnehezebb... A mai napig elkap a sírás néha... :oops: :cry:
Idővel azért könnyebb lesz egy kicsit.

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok,

Ancsa,
nekünk kellett venni egy szettet apás szüléshez. Két hónapja szültem tbányán......
800 ft körül van, a kórház melletti gyógyszertárban kapni. Van benne köpeny, maszk meg cipő.
A szülésznő mondta hogy vegyünk, mert a kórháznak nincs rá pénze és csak néha van. Na és ha nincs...akkor nem lesz apás sszülés.... ÜGYES LEGYÉL :D
y
Megkaptuk az oltást....egy órát vártunk a dokira a beteg gyerekek között...hiába az időpont. :evil: szétvetett az ideg. Addigra Áron nyűgi lett, és hát én is elbőgtem magam, úgy sajnáltam... :roll:
Két napja folyik az orrunk, hapcizunk...és éjjel nem alszunk...annyira fáradt vagyok hogy semmi türelmem és állandóan a sírás kerülget. Remélem elmúlik....Ráadásul Apa is állandóan dolgozik, hétvégén is.... :roll:
nem gondoltam hogy ilyen nehéz.....

Áron itt alszik a mellkasomon...úgyhogy semmit nem tudok csinálni. ha leteszem felkel..... :shock: :shock:
addig nézelődöm a neten... még jó hogy laptop van...
sziasztok
szilvia1981

Köszönöm lányok az infót! :D

Gabi
Te is a Gálon laksz? :shock: Én is :lol:
Akkor nincs értelme itt megnéznem a gyógyszertárban,ha nem tudnak adni :(

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Timi

Úgy látszik a dokinőnek ma szar napja volt, vagy csak nem vagyunk "pénzesek".... :? :evil:

Engem kb 2-3 hete vizsgált a Pazár, akkor 3100 volt a méhszáj, az tök jó. Azóta nem tudom...
A többit meg leírtam föntebb, csak akkor néztem, hogy te is írtál.

Kitartás...

Kép
Kép
Kép
tgabi80

A nyomtatvány szerint kell az igényléshez...

- Állományos papír (amit a háziorvos ad)
- Kórházi igazolás a szülésről ( gondolom zárójelentés)
- Gyermek szül. anyakönyvi kiv.
- Terhesgondozási könyv
- Jövedelemigazolás egészségbiztosítási ellátás megállapításához, elnevezésű nyomtatvány

Timi neked gondolom azért valamivel másabb a szitu (de nem tudom mennyiben), mivel te nem alk. vagy!
Menj be az OEP-hez a biztonság kedvéért és kérdezz rá, vagy csak hívd fel őket.

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!

Erre az apás szüléses ruhához már hozzá sem szólok semmit. NO COMMENT (durva, hol élünk már...).

Szilvia
emesedora

Szaisztok!

Tgabi!
Csak gyors Tőled annyit,hogy Te miért leszel császáros?Na azért kérdem,mert a ha a két lánnyal is az voltál,úg yokés,de eléggé sok idő telt már el azóta.Dokid nem engedi a term.szülést?

Ancsa!
Én is a Gálon lakom,pontosabban a szélén,az Unió lakóparkban,lehet már láttuk is egymást séta közben :wink: .

Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok!
TGabi!

Ezek a papírok nekem is megvan a háziorvostól ma kérem el.

Nem tudom feltenni a képet hogy kell kicsinyíteni?

Ancsa
Itt Gálon nincs apa csomag legalábbis a gál gyógyszertárban ami a plusznál van a másikban a régiben nem kérdeztem. A hunyadiban van.

Kismamiknak kitartást, frontokat hogy bírjátok?
Anyuciknak jó babázást!

Kép
xytimi

Szia Ági!

Én is Gálon lakom akkor ha Ancsa is akkor 4-en gáliak vagyunk.

Sziasztok

Kép
xytimi

tgabi Most olvastam vissza.
Lehet hogy az idegeskedéstől lettél rosszul hallottam milyen bunkó volt veled mert nst-n akkor voltam bent fent felejtetek legalább40-50
percet már mindenem görcsölt végig hallgattam még rajtad kívül 3 embert senkit nem vizsgált még azt a kismamát sem aki julius óta nem volt gondolom vessen magára de azon nagyon kikatant hogy nem járt gondozásra még amikor kiment akkor is hisztizett na nagy nehezen leszedtek az nst-ről és mint írtam bunkózott. az ilyen az nem orvos. a hugom nála szülletet azt mondta anyu akkor ő volt ügyeletes 5 perc alatt utolsó pillanatban értek be ugyhogy anyu nem emlékszik hogy undok lett volna de azóta 20 év telt el.
Vérvételre hétfőn megyek.

Holnap jönnek rokonok ugyhogy mindjárt megyek a tescoba főzők csinálok hideg túros sütit (csak össze kell rakni) remélem pindur kibírja a hasamba amig hazamenek. már csak két hét!!!!
Sziasztok

Kép
xytimi

4-en vagyunk a Gálon :shock: :D
De jó :D

Én a régi vásárcsarnokkal vagyok pont szembe :D
A 221-ben, pont a tömb mögött van a Spar :D

Timi
Kitartás!
irigyellek,hogy neked már csak 2 hét van hátra a kiírt időpontig :D
Na és gabit is irigylem, ő is a célegyenesben van :D

Jó lenne már egy kicsit fellélegezni és megnyugodni,mert minden nap gyomoridegem van,hogy csak huzzuk ki valahogy a 37+1 napra legalább :cry:
És akkor még tologatja a doki is a szülés várható időpontját is néha,pedig én pontosan tudom mikor volt a fogamzás :lol:
Aszerint van beállítva a vonalzóm is :D
Na mindegy.

Igen,nagyon szeretnék majd uszikálni ezekkel a cápákkal :lol:
Aztán pedig majd ugrani szeretnék még nagyon, ugy kipróbálnám az ejtőernyőzést is :lol:
Csak apát rázza tőle a hideg,nem nagyon akar beleegyezni :?
Na de majd ha eljött az ideje, akkor bedobom a női taktikát, és akkor ugyis mindent lehet :lol:

Akartam mondani,hétvégén kettős fronnt lessz :shock:
Lehet 1-2 babucit kifog csalogatni :D
Csak ne az enyémet még,nekünk még nem szabad :(

ne is mondjátok,nekem is volt szerencsém tapasztalni milyen bunkók a dokik a terhestanácsadóban :shock: :?
felháborító,hogyha nem kapnak lóvét, mennyire másként viselkednek :?
Nekem például nem voltak hajlandóak levenni ott a cytológiát se :shock: mondván,nehogy bevérezzek :wink:
persze ha ott valami gond van,vagy lett volna, az senkinek nem jutott eszébe,hogy attól is görcsölhettem én már a terhességem 6. hetétől :shock: :cry:
mert sajnos én azóta görcsölök, mondjuk most már keményedek helyette / de hát az is görcs tulajdonképpen/ meg most már inkább josló fájásaim vannak.

szilvia1981
sajnálom :(
ne add fel,ügyesek vagytok :D
meglátod hamarosan otthon kialakul a napirendetek és akkor könnyebb lessz minden. :D

mennem kell,kisfiam még nyűgös :(

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Ági

Nekem sajna mind a 2 csajszi császáros volt! Ezért nem engedik a szülést. Meg azért sem, mert engem annak idején még hosszában vágtak nem bikinivonalon, és így gázosabb. A bikinivonalas vágás után még lehet szülni, de így nem... :?

Timi

Ez van drágám, nekünk ez jutott csütörtökre, sok ilyen napot már nem kell kibírnod neked sem.
Én Hétfőn a leletekért megyek, és az aneszteshez... utána vissza a terhesgondozóba, és Szerda reggel jelenés... :roll:

Ancsa

Eddig nagyon ügyi voltál!!! Így tovább !! már neked sem kell olyan sokáig kitartani :) :wink:

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Tgabi!
Csülökpörkölt: én sem tudom, hogy kell, de sz.tem a csülköt feldarabolni se tudnám (te mivel fogod?), pedig megenném, 1-szer ettem pár éve nyaraláskor, tök fini volt, pedig régebben nem szerettem.
Ha sikerül recit találnod és megcsinálod, oszdd meg velünk is. Én a mindmegettén, meg a fakanál.hu-n szoktam reciket nézegetni.

Cirmike!
Részvétem a papád miatt,kitartás a Mamádnak! Enyém Papa is elég szarul van, sokszor eszembe jut, hogy mi lesz ha.... eddig az volt a célom, hogy legalább Noét várja meg, míg kibújik... sajna Parkinson kóros is már! :(
Egyik nap láttam Rékát, biciklizett az oviudvaron! :lol:

Timi!
Izgi, hogy még mindig egyben vagy!

Szilvia1981!
Annyira sajnálom,amin végigmész! Hogy-hogy beteg gyerekek közé kellett mennetek, nálatok nincs orvosi csecsemőtanácsadás, nálunk az oltásra akkor kell menni, nem a betegekkel egyidőben (1 héten 1-szer 1 óra)
Elhiszem hogy ideges voltál... legközelebb mondd meg az asszisztensnek, hogy kimész a levegőre a babával, szóljanak ki! Fúúú én is ki lettem volna a helyedben!2 hónapos babával a bacik között!

Most megyek, kenguruban tervezem a sétát a lurkókkal!

lola77

Olvasván ezt az apacsomag témát, nem jutok szóhoz. Tavaly még nem kellett. Igaz kevés volt belőle. Mármint köpenyből. Papucsot mondták hogy vigyünk. Az volt is saját.
De mikor a párom kiment a szüleihez lerakta a köpenyt, mire visszajött már nem volt egy sem. És így be sem engedték hozzám.
Talán ennyiből jó hogy sajátot viszünk, így visszajöhet hozzám.
Akkor nagyon rossz volt, hogy egyedül lettem hagyva. Ráadásul a folyosón.

Tényleg csajok!
Ti maradhattatok a szülőszobában 2 órát, vagy Titeket is kiraktak a folyosóra?
Remélem most nyugisabb napon szülök majd, mert akkor nagy volt a tumultus és kellett minden hely. Ezért is kerültem a folyosóra. És hamar áttoltak az osztályra is, mert az a hordágy is kellett, amin feküdtem.

Még egy kérdés!
Rooming-ba mit biztosít a kórház és mit kell vinni???
Illetve, aki télen szült, milyen idő van odabent??? Van rendesen fűtés?? Vagy ezen is spórolnak?
Bár visszaemlékszem! Tavaly október végén mikor Danival kellett 1,5 napot bentöltenem, akkor egyenesen meleg volt. Még ablakot is kellett nyitnom!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Gabrielldaniel!
Inkább vegyél apacsomagot, tényleg. Én ugye bennt voltam 2 hetet és én azt tapasztaltam, hogy aki már előre bennt fekszik, meg akinek már igencsak közeleg a szülés, annak szólnak azért jó esetben, hogy vegyen. De akinél hirtelen lesz a bekerülés és nincs idő, pl. nincs vajúdás órákig, hanem hirtelen lesz műtét (mint Nálam, meg Emeseanyunál), annak azért mégiscsak akad 1-2, hisz császár nincs egyszerre több ugye!Nekem a szobatársaim mondták, de mire akartam megvetetni férjemmel, addigra ugye baj lett és hirtelen toltak a műtőbe, a kutya nem kérdezte meg, hogy van-e, hisz épp hogy odaért a férjem! :?

Fűtés van 1000-el a kórházban, izzadni fogtok :shock:

Amúgy nem tudom tavaly hogy volt, de most ott az egyik helyiségből (vajúdó volt 5 éve az is) 1-et elfoglaltunk mi, akiknek egész éjjel felügyelet kellett, vagy folyt az infúzió. A mellettünk lévő már szülőszoba volt.
Az van meg ahol az adatokat veszik fel (meg egy ágy nst géppel), utána még van 1 helyiség, amiből nyílik a wc (itt adják a beöntést, borotválás) és az utánalévő már nemigazán vajúdó (itt feküdtem 1 éjjel), utána meg még asszem 2 szülőszoba van, a köv. már a műtő előtere! Szóval elképzelhető hogy hamar kitolnak a szülőszobából a folyosóra, mert utána rögtön jönnek a takarítók-fertőtlenítés, hogy mihamarabb "steril" legyen a következőnek. Max fél órát hagyták ott a családot (én ugye egy éjjel 3 szülést végighallottam...)

Rooming: pelust adnak, de azért vigyél, popókrémet, popsitörlőt is, Tena betét, meg ha saját ruhát szeretnél a Babának. AMúgy a bababörőndben, ajándékcsomiban van egy pici Sudocrem én azt használtam,elég volt bőven.
Nem is jut eszembe más hirtelen pedig nemrég voltam bennt (na nem a r.i-ben ugye). Még a többiek biztos mondanak mást is...

lola77

Köszönöm Lola!
A fűtésre én is így emlékszem, hogy volt 1000-el!
Ezt csak azért kérdeztem, mert ha sikerülne rooming-ba jutnom, akkor milyen rucikat vigyek a babának. De úgy tudom, hogy tán abból is adnak 1 garn-át egy napra, meg valamennyi pelust, de semmit nem akarok kicentizni, hisz vannak "balesetek". Így jó a plussz mindenből. Tena betétről nem is feltételeztem, hogy adnának. Az már van dögivel. Nekem is maradt tavalyról, meg a sognőm is átadta az megmaradt övéit. Ő is idén szült. Szóval akkor megint számíthatok a 2 órás folyosói időtöltésre, csak engem az bosszant, hogy mikor abban a szobában voltam ahol az adatokat veszik fel, A/4-es papíron nagyobb betűkkel van írva, hogy család 2 órát együtt tölthet. Végül is bánom én hogy hol, de az apukák ki vannak zárva a családból arra a bentöltött (jobb esetben) 4-5 napra.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Este azt álmodtam, hogy megszületett a picurunk! És amint csodálkozom, hogy arc is társult a babához. Danival mindig úgy álmodtam meg a szülést, hogy az arcát sosem láttam és vele jóval később álmodtam ilyeneket. Remélem ez nem valami előjel!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Én 29 hetesen már álmodtam a Babával, de arc Nekem se társult hozzá-érdekes!
De tök jó, hogy aláíratják Veled, aztán mégse lehetsz együtt Apával 2 órát...
Császárnál még kegyetlenebb, miután bekerültünk az őrzőszobába, max 10 percre jöhet be v.ki, ha akkor nincs ott minden (Tena, ásványvíz, stb.) akkor már többet soha, utána már csak a felkelés után friss sebbel a kínok kínját átélve botorkálhatunk ki az ajtóhoz a folyosó végére...

Cseriviola, meg akiket érdekel, ezt találtam a pöszeséghez:
Játékötletek

Beszédmotorika fejlesztése

Ajak- és arcizomgyakorlatok:

- Arc felfújása léggömbbé, majd a levegő ide-oda "pingpongozása".

- Irigy maci játék: Elvarázsolunk egy szalvétát lépesmézzé, a gyermek az ajkai közé szorítja, mi el akarjuk venni, de ő nem adja.

- Hal beszéd: Kicsi hal beszédének utánzása picire kerekített száj nyitása-zárása, majd anyukája ahogy válaszol, nagyra nyitva nyitás-zárás.

- Zizi csipegetés: Kistányérra zizit szórunk, mi leszünk a kismadarak, kerekített ajkakkal kell felcsipegetni a szemeket.

- Havazás játék: Apróra tépett papírt adunk a gyermeknek, ez a hó, egyenként helyezze az ajkai közé, és egy erős "p" ejtéssel röptesse el a "hópelyhet".

Fújó gyakorlatok:

(Tanítsuk meg a gyermeket a fújás és a szívás közti különbségre egy pohár víz és szívószál segítségével!)

- Lufi, papírzacskó, trombita, síp, szájharmonika, gyertyák, szappanbuborék, tollpihe fújások

- Labdafújás: Vattagolyóval vagy pingponglabdával kell fújni úgy, hogy szemben ülve egy asztalon kijelöljük a felezővonalat, és azon kell átfújni. Lehet az asztalról lefújni, később vigyázni, hogy ne essen le, és a legnehezebb, ha pálcikákból készített kapuba kell befújni. Lehet meccseket játszani, az győz, aki kevesebb gólt kap.

Szívógyakorlatok:

- szívószál segítségével híg és sűrű folyadékok kiszívása

- folyadék felszívása kistányérról

- füzetlapok beszippantása és lapozása

- pattogatott kukorica átrakása egyik tányérból a másikba

- papír és műanyag golyócskák összegyűjtése és átrakása egy játékteherautóra vagy kosárkába

- papírvirágok felszippantása és átadása egy másik gyermeknek

Ajakgyakorlatok:

- Pecsételős játék: Parafadugó ajkak közé szorításával pecsételgessen a gyermek, belemárthatja paradicsompürébe, lekvárba, csokiba stb.

- Golfjáték: Vegyenek egy szívószálat vagy ceruzát az ajkak közé, és mozgassanak vele előre egy műanyag vagy papírgolyócskát. Közben válasszanak célpontokat, vagy küzdjenek le akadályokat.

- Pecázás: Egy gombon fűzzenek át zsineget, a végére kössenek egy horgot, és különféle tárgyakra erősítsenek hurkot. A gombot az ajkak mögé, a zárt fogsor elé helyezzük, a "halakat" így pecázzák ki. A horgászzsinór egy ceruzára is rácsomózható, ilyenkor ezt szorítsák az ajkakkal.

- Orosz tekézés: A lengő golyóval (melyet a gombon átfűzött zsinegre erősítünk és az ajkakkal tartunk) borítsák fel a lehető legtöbb bábut, melyeket dugókból, fapálcikákból készíthetünk. Lehet nehezíteni, hogy csak bizonyos bábukat találjanak el anélkül, hogy a többiek felborulnának.

Nyelvgyakorlatok:

- Tejlefetyelés: Cicák vagyunk, a tenyerünk a képzeletbeli tányér, ahol van a tejecske, és a nyelv kinyújtásával és kanalazásával isszuk meg. Végezetül lenyaljuk a tejet a szánkról fent, lent, oldalt, körbe-körbe mozgásokkal.

- Fagyi nyalogatás: Fagyit vásárolunk, elképzeljük milyen, majd a szánk előtt tartva a tölcsérben nyalogatjuk lentről fölfelé. Ha "olvad", a tölcsér oldalát is lenyalogatjuk.

- Harangozás: Húzza meg a bal fülét, nyújtsa a nyelvét balra, majd jobbra is. Bent a szájban is, mintha pingpongozna. Nyomja meg az orrát, emelje fel a nyelvét, majd lefelé az álla felé.

- Beszállunk az autóba (ajakberregés), majd irány az állatkert!

Zsiráf: Felnyúl a fára (nyelvet az orr felé mozgatjuk), majd lehajol inni (az állunk felé mozog a nyelv)

Kutya: Csóválja a farkát (a nyelvet a jobb majd a bal szájzugba mozgatjuk minél gyorsabban)

Oroszlán: Megeszi a húst (felső fogsort az alsó ajakra helyezik, majd az alsó fogsort a felső ajakra). Ha finom volt az ebédje, körbenyalja a száját.

Teve: Kéri a cukrot a látogatóktól (a nyelvet az alsó fogsor mögé helyezzük - nevet a szánk- a nyelvet előre-hátra hintáztatjuk.

Kanalasgém: Mutassa meg milyen a csőre (nagyra tátott szájjal a nyelvből kanalat formázunk).

Zebra: Hajtsuk meg a zebrát (csettintsünk a nyelvünkkel). Az öreg zebra lassan megy (lassan csettintünk), a fiatal gyorsan vágtázik (gyorsan csettintünk).

Víziló: Most egy nagy, lusta, lomha állathoz megyünk, amelyik a vízben él. A víziló kinyitja nagyra a száját, ásítozik: óaá, óaá (tátogassák jó nagyra a szájat).

lola77

Hát igen!
Nálam is a férjem a nővérrel küldette be még a szükséges dolgokat és volt is olyan rendes, hogy be is hozta nekem.
Egyébként ez olyan rossz, hogy legalább az első fél napban valaki ott lehetne az emberrel, hogy segítsen neki.
Nekem csak egy gátmetszésem volt, igaz 36 órás vajúdással, amiből az utolsó 12 óra volt a legnehezebb. Szóval eléggé kimerültem és jól esett volna, lehet hogy hülyeség, de csak ha megetet valaki, mert az ülés is fájt, plusz az ájulás kerülgetett.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

lola77

Csülökpöri ügyben végül is felhívtam anyósomat, mert ő szokott csinálni. A hentesnél kicsontoztattam a husit, aztán itthon feldaraboltam kisebb kockákra. Amúgy semmi extra nem kell bele, dinsztelt hagyma(sok-sok), piros p., só, bors, majoranna, és a végén szokott belerakni egy kis erőspistát, de ez nem kötelező.
Vizet ne nagyon tegyél alá, csak nagyon minimálisat, mert a husi eneged elég levet.
A daraboláshoz, meg nekem szerencsém volt, mert amikor apa kint volt Japánban, hozott nekem egy nagyon szupi kést, így nem kellett a bőrével szenvedni... :wink:

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!
Csatlakoznék a tatabányai anyukák sorába.

Röviden, májusban született meg a kisfiam. A Ságvárin lakunk. Pesten szültem.
És a kis pöttömkém igazi zabagép. 4270-nel született, mostanra már több, mint 8 kiló. 56 cm-ről közel 70-re nőtt ez idő alatt. Már megjártuk a kórházat is... azóta vesegondozásra járunk minden hónapban. :( Most úgy kb. ennyi.
Nem tudom, hogy mit írjak még. Remélem több barátság is szövődik majd, főleg, hogy ilyen közel lakunk egymáshoz.

További szép napot mindenkinek!

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Szia Mariann!

Üdv köztünk! Gratula a szép babához! Mi történt, hogy már kórházban is jártatok??
Hát én sajna nem lakom közel hozzátok! Kertvárosban élünk. Decemberre várjuk második gyermekünk, aki szintén fiú lesz.
Dani fiam 14 hós!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok

Gabi
Anno 8 éve engem is kiraktak a folyosóra :(
Kb ugy éreztem magam,mintha szemét lennék,mert az volt a folyosón mellettem :(

A szülőszobába mit lehet a kismamának bevinni?
Pl: ásványvíz,szölőcukor,homeós bogyók? ilyesmikre gondoltam :roll:

Én nem tudom,mert 8 éve amikor ott szültem a lányomat,akkor csak azért mentem be a szülőszobára,hogy megvizsgáljanak, aztán már ki se engedtek 1 percre sem,így semmit nem tudtam bevinni.

Megvettem az Apa-csomagot,vagyis apát elszalasztottam érte :lol:
Köszi az infót lányok :D

Egyépként most milyen a rooming?
Hogy oldottátok meg a babát,amíg a hozzátartozókkal beszéltetetek?
És a sima szoba,ahol egyedül van anyuka baba nélkül?
És milyen a fizetős 1 ágyas?
Gondolom oda is csak apukát engednék be, a gyerekeket nem? :roll:

Bocsi a sok kérdésért,de rég volt már az a 8 év és azóta sokminden változhatott is :roll:

Mariann
Üdv! :D
Hozzám közel vagy,mert én a Gálon lakom.
Gratulálok a szép nagy babádhoz!
Miért voltatok kórházban?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Tgabi!
Köszi az infót csülökpöri ügyben, de még jön egy kérdés: kétféle csülök van, ugye?Mindegy melyiket csontoztatom? :oops:
A te férjed is volt Japánban?Milyen apropóból?Enyém is, mivel E.gomban dolgozik a S.gyárban... fél évet, de sajna v. nem mikor hazajött rá 1 hétre ismerkedtünk meg.... :P

Mariann!
Üdv, tényleg szép nagy babád van!
Évi v.ok Újvárosban lakom a sárberki kereszteződésnél, 2 kisfiam van: Soma, lassan 6 éves és Noé ma 2 hónapos!
Tegyél fel képet is magadról/magatokról, szívesen vesszük!
Itt a fórumon Ági kislánya született vesegondokkal, ők is jártak sokáig vesegondozásra...

Timi!
Kicsinyíteni: pl. a képre jobb klikk-M.Office Picture Manager-Kép-Átméretezés-előre beállított méret-ott megadod neki pl. web kicsi-ok. v. v.hány %.
(Már ha van ilyen progi a képeden...)

Na megyek fürdetni Noét...

lola77

Sziasztok!

Most csak gyorsan, elaltattam az egyik picit (Dórit) és nekiállok vasalni.
Képzeljétek, Bencém pár napja már mosolyog. IMÁDOM!!

Üdv. Marian! Nekem három gyermekem van, Emese decemberben lesz 7 éves, elsős a Kodály suliban, 14 hónapos Dórika és 7 hetes Bence. Sárberekben lakunk.

Roomi kérdésekre: popsitörlő, popsikenőcs, fürdőlepedő, saját cumisüveg, saját cumi, takaró kellett. Én bőven vittem ruhát, de nem bántam, merthogy Bence bukott és tavaly Dóri is, jól jöttek. Különben én mindhárommal a császár után roomis voltam. Úgyhogy tapasztalat van bőven...
Szerintem vigyetek rugikat, legalább annyi darabot, mint ahány nap bent vagy (de hát tudjátok, ez el is húzodhat, ha valami gond van). H. ujjú bodykat, zoknikat, hazajövős ruhát, vastagabb sapit, vékonyabb sapit. Ilyesmit. Tena betét magatoknak, innivaló, evőeszközök, én vittem kevés mosogatószert és tök jól jött. Vittem eldobható pelenkázó lapot és az is jól jött.

Hozzátartozókkal úgy beszéltem, hogy a folyosó végére bejöhettek, de sokáig persze nem lehettek ott és sokan sem egyszerre. De ha normális szobatársak vannak, akkor figyelnek rá addig, amíg kimész. Mondjuk én nem bíztam senkire, de én figyeltem a szobatársaméra. Mondjuk hideg-beteg időszakban nem biztos, hogy annyira megengedik a hozzátartozók bejövetelét, meg van is olyan nővér, aki ellenzi.
Egyágyas fizetőst megnéztem, tök üres volt. Ugyanolyan, mint a roomi szoba, csak ott van függöny :)

A sima szoba hatágyas, semmilyen szobába nem mehet be látogató, csak az előtérbe. Csak a császár napján az örzőbe pár percre mehet be apuka, vagy max. anyukád. Ennyi. Ide három óránként hozzák ki a babákat, kb. fél órára. Először reggel fél hat felé, utána este fél kilenckor utoljára. Éjjel nincs kint. A roomisba igen.

Hát ennyi. Ha van kérdés, szóljatok nyugodtan. Megyek elaltatom Bencét is, utána vasalok!

Jó éjt Nektek!

UI: csülökpöri jól hangzik. Nyammmm

Szilvia
emesedora

Szilvia!
A nem roomis szoba, amit simának hívsz, az 5 ágyas.... Ajtótól jobbra 3 ágy, amelyiken a fürdő van ott csak 2 van! Legalábbis én amelyik kettőben most voltam, így volt, de hátrébb a többibe is be-benéztem, sz.tem ott is így voltak...

Bevinni: eldobható bugyi nagyon jó DM-ben van 5-600 Ft körül 5 db, nagy méret (44), de kisebb fenékre is jó, már akinek kisebb van, Nekem nem... :)

lola77

Ja, gratula Bence mosolyához, az annyira jó.... Meghatódtál? Már én is tök várom.... annyira emlékszem Soma már 5 hetesen visszamosolygott! Most azért Noé majd megszólal a szemeivel, ha beszélek Hozzá, de csak akkor mosolyodik el, ha végighúzom finom a kezeimet az arcán....

Szilvia1981!
Neked Áron mosolyog már?
A rossz hangulatodhoz: nem szoktad olvasni a 2008. augusztusi babásokat? (Társalgó-Várandósság részben van), most ott tettek fel linket baba altatódalról, meg babazenéről, nézdd meg és próbáldd ki. Ha már úgyis sokat van kézben Áron, arra is ringathatod, meg hátha beválik a megnyugtatásra-altatásra!
Amúgy a franc a mai munkahelyekbe, hogy hétvégén is dolgoznak a Férjek!!!!! :x :evil: :(
Enyém is ma éjszakás, így a szombat estét egyedül töltöm, de a másik 2 szerelmem ott szuszog a gyerekszobában! :lol:

lola77

Sziasztok!

Köszi az infókat. Mármint a rooming-al kapcsolatban. Nagyon szeretnék mostmár oda kerülni. Tavaly sajna nem adatott meg pedig nagyon jól jött volna, mert a gyereknek nem megfelelő időpontokban voltak az etetések. Mikor hazajöttünk, akkor derült ki, hogy csupán fél óra eltérés volt az Ő igénye és a tényleges kintléte között.
Meg azért is szeretném, hogy r-ba kerülhessek a picivel, mert ott csak rá koncentrálhatok, kiismerhetem valamennyire.
Itthon pedig ennyi előnnyel "indulhatok". Dani is sok figyelmet és törődést fog igényelni abban az időszakban. Nem szeretném ha megviselné ez az egész.
Nekem is ha éjszakás a párom, akkor tuti, hogy vasárnap vagy köv hét szombaton megy. Most pl. 7 éjszakát ment, így nagyon kevesek voltak számára a hétvégék.
A sima szülészeti osztályos szobák 5 ágyasak, ahogy Lola is írta.
Mondjuk a helyzet úgy adja és alszik a picurom én lehet, hogy megkérem a szobatársaimat, hogy figyeljenek rá. Ha meg felkel, akkor szóljanak ki nekem, vagy ilyesmi. Szeretném látni a férjemet és a kisfiamat minden nap. Nagyon sokat jelentenek nekem. És gondolom megint egy kicsit depis leszek és kell a támogatásuk és nem csak telefonon keresztül.
De majd ahogy adódik úgy lesz.
Na jó éjszakát lányok!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

SZiasztok!

Lola

Én felső csölköt vettem, de az alsó is tök jó szerintem.. ha erre értetted :D
Nekem a Bridgeston-tól volt kint a párom, fél évig, mi akkor má együtt voltunk, de majdnem rá is ment a kapcsolatunk.
Azért az mégis csak a föld másik fele, és hát fél év az sok idő...
mindegy erről nem is szívesen beszélek... :? :cry:

Én is köszi a Rooming-os infókat, tényleg nem mostanában volt az a 7-8 év.

Gabrielldaniell

Én is oda szeretnék kerülni majd a műtét után minél hamarabb.
Szerintem megoldható, hogy 10-15 percre a szobatárs figyeljen a picúrra. Annak idején én is vigyáztam más babájára, és viszont is kaptam segítséget. Azt is hallottam, hogy ha minden kötél szakad, pár perc erejéig be is lehet őt vinni a többi baba közé, amíg a családdal beszélsz, de mondom ezt csak úgy fél füllel hallottam.

Mariann!

Üdv. köztünk!
Gratulálok a babádhoz!
Én is Gálon lakom, örülök, hogy lesz kivel csevegni, sétálgatni... :P

Mindenki jól van?

Én még bírom, bár néha érdekesen fáj a hasam.
Mostmár csak azért izgulok, hogy ne kellejn feleslegesen bent lenni, és a jövő héten szülessen meg Gáborkánk. :roll:

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!

Gabi:
a többi baba közé nem igazán lehet bevinni, a csecsemősök úgy vannak vele, hogy roomiba vagy, old meg. Nekem most volt olyan, hogy előírták, hogy menjek le a tejkonyhára, ami kb. 15-20 perc. Mondtam, hogy addig bevinném hozzájuk, ne a szobatársakat terheljem vele. Erre mondták, hogy akkor, ha a szobatársak nem vállalják be. Láttam, hogy nem igazán díjaznák (pedig én jóban voltam velük, ismerek egy csomót). Így hagytam a szobatársakra, aludt. Megadtam nekik a mobilszámom, hogy hívjanak, ha gáz van!

Gabrieldaniel: persze, nekem is fontosak voltak, fontosak, ezért jöttek be mindennap. Sőt, legtöbbször kétszer. Bent voltak a folyosó végén, úgy 10-15 percet, aztán ha Dórikám hangoskodott, hazaküldtem őket. Azért kibírtuk azt a két és fél napot (előtte császáros szoba, egy nap nem is láttam őket :(, másnap ki tudtam menni, még le is mentem velük sétálni kicsit).

Lola:
igen, hiába a harmadik gyerkőcöm Bencus, megkönnyeztem az ő mosolyát is. Először anyámnak mosolygott. Anyámat mindhárom annyira imádja... tök érdekes! De már mosolygott nekem, apának, Emesének is.. Pont most is! Imádnivaló!!! Emese is kb. így 6-7 hetesen kezdett mosolyogni, Dórika kicsit később, már két hónapos elmúlt 1-2 héttel.

Na puszi nektek, további szép idős hétvégét. Nagyon meleg van, voltam lent!
Főzök: borsóleves, rántott sajt, sült krumpli. Emese rendelte. Vasárnaponként az ő kérése van, mióta suliban menzázik, és szerinte néha az ehetetlen :)

Szilvia
emesedora

Sziasztok!! 19 éves vagyok én is Tatabányai.. Most várom az első babámat.
Egy kicsit félek.. Valaki szerint kora, valaki szerint teljesen természetes..
Viszont én nagyon örülök neki :) Szerintetek korai?

Kép
moncsi89

Üdv Moncsi!

Szerintem erre nincs korhatár, hogy mikor váljunk anyává, szülőkké. Mindenki maga érzi, hogy mikor érett meg erre. Ha te úgy érzed, hogy megértél erre, akkor teljesen időben vagy.
Én akkor tudtam meg igazán, hogy megértem-e az anyaságra mikor megszületett a fiam. Ekkor derült ki, hogy egy kicsit korai volt, de rövid időn anyává értem.
Merre fele laksz? Látom nemsokára jön a genetikai vérvétel is! Mióta vagytok együtt a pároddal?
Írj magadról/magatokról!
Nekem van egy 14 hónapos kisfiam és decemberre várjuk a második babát. Ő is fiú lesz.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

nem tűntem el én sem,csak nem nagyon értem rá irni,de nagyjából képben vagyok kivel mi van.Anyuéknál lakásfelújitás volt ott segédkeztünk,meg a gyerekek is betegek voltak keveset tudtam gép elé ülni.
Most meg jövő héten mi állunk neki a festésnek,mázolásnak.először a gyerekek szobája utána pedig jövő hónap környékén a miénk,attól függ öcsém hogy ér rá.

Lányok ki tudja nekem megmondani a 16 hetes vérvételre kell vinni vizeletet? :oops: Reggel mennem kell,de elfelejtettem megkérdezni.
már szépen látszik a pocim,pedig még csak plusz 1,5-2 kilónál tartok és már alig várom a kövi ultrahangot.

Szilvi

ahogy visszaolvastam hát hihetetlen mennyi energiád van a picik mellett hogy még Emesével is tudsz tanulni,nekem Hanna napközis ott megcsinálnak mindent,délután ha hazajön már csak olvasnunk kell,meg kétnaponta egy oldalt másolnia a füzetben,mert az írásával nem nagyon vagyok elégedett.

Kismamik ti mennyi idősen éreztétek most a 3.babót hogy elkezdett mozogni,mert én Atit tök korán,már 13-14 hetesen most meg egyszer mintha éreztem volna valamit 2 hete,de azóta semmi.Nem tudom mitől,de tök parázós kismama lettem igy 3.babára.Első kettőnél semmi hülyeségen nem gondolkoztam most meg minden hülye dolog az eszembe jut.

Az első mosoly,na igen az egy fenomenális érzés.Barátnőmnél voltunk babanézőben szerdán neki aug.13-án született a kislánya és ahogy fogtam rámmosolygott,de olyan tátott szájjal,hát nagyon édi volt.Már alig várom már hogy ujra babaázhassak,pedig még olyan messze van.

Ági irta a multkor az unokatesóját na ihógen tényleg érdemes hozzá elmenni tavaly is nagyon jó csajos overálokat készitett és arról nem beszélve hogy a bolti ár feléért és nem olyan bóvli mint a kinais,mondjuk sokszor ott is ki lehet fogni.

A Caraván turiban mindig nagyon jó cuccok vannak,gyönyörű rugik kispulcsik (nekem már teli van a szekrényem,csak akkor fogok rácseszni ha kisfiam lesz) :roll:

Móni láttam a márciusi topikba is szoktál irni,szerintem se vagy fiatal meg ez hozzáállás és ész kérdése nem a korodé szerintem.
tök jó hogy majdnem egyidős terhesek vagyunk,legalább lesz miről beszélni ki hova megy mikor.Lehet éppen egyszer össze is futunk a vérvételen vagy valahol.Neked ki az orvosod?

na most többet nem irok,megyek keritést festeni

sziasztok
Rita

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Ja és Gabi gratula a második kisfiadhoz!

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Köszi Rita!
Megnéztem a vérvételes papíromat és a 16. héten nem kellett vizeletet vinni!
Én a második babával vagyok parázós! Minden szúrás, nyilalás frászba hoz.
Én Daninál és most a másodiknál is a 16. hét körül kezdtem határozottan babamozgást érezni!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Köszi!
akkor feleslegesen nem viszek.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Kép Bundazsák Kép Kép

Sziasztok
Sikerül feltenni a bundazsákot remélem még van a boltba.

Kép
xytimi

Kép
Egy pocakos fotó

Sziasztok

Üdv Mariann és Móni

Én még magamról nem sokat írtam 24 éves vagyok és az első babámat várom, már nagyon szeretném megölelni. Gálon lakom a Gála videotékánál.

Túlvagyunk a rokonlátogatáson sokat főztem. Hoztak ikrekről ruhát kislányokról rengeteg rózsaszint azt mondták kislányom lesz ..."de ha".....
:lol:
Kimostam majd vasalhatok

A nevén még filózóm :roll: Zsófi és Fruzsina között mert Szabó a vezetéknév és a Zsófi az talán gyakoribb. Párom azt mondja hogy mind a kettő szép a Fruzsit Ő találta ki a Zsófit én.

Lola köszi a kicsinyitést de végül is máskép csinálta a párom.

Jó Éjszakát!

Kép
xytimi

Timi és ha mindkettőt adnátok neki Szabó Fruzsina Zsófia?végülis a vezetéknév nem hosszú...

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

ja szerintem édi a bundazsák,jó fiúnak is kislánynak is.mi kaptunk egyet még a lányomnál 8 évvel ezelőtt,sose volt még használva mert nagyon pici,augusztusban született télre már nem volt jó,a fiam áprilisi nála szintén.na majd most a harmadiknál talán bejön. :D

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Rita!
párom egy nevet szeretne mert neki kettő van. Most néztem a myvip-en melyikböl menyi van az arány kb ugyanannyi.
Neked mi lesz a neve?

Kép
xytimi

Nekem mindkét gyereknek két neve van igy neki is kettő lesz,most viszont a gyerekek választottak a nekem tetsző nevekből.Ha kisfiú akkor Benett Olivér.ha lányka akkor Mira Emília.
egyébként szerintem kisfiú,legalábbis nekem teljesen ilyen érzésem van,ami a másik kettőnél is megvolt.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Sziasztok!

A képek a művemről....:):):)

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Hát Gabi !
le a kalappal.nagyon szuper lett.Már csak Gáborka hiányzik hogy teljes legyen az összhang.......... :lol:

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?