Új privát üzeneted érkezett!

Kedves kismamák!

Eladó Baby Controll BC330, három lapos, szülői egységes egy évet használt légzésfigyelő, garanciális, tökéletes állapotban!

Ár: 20.000 ft (Új ára: 38.000 ft)

Info:

deszilvi78@yahoo.de

KépKép
hokuszpok

Sziasztok!

Hazajöttünk :)

Na, én is elhoztam tegnap a babarucikat :) hát... 62-es body viszonylag sok van, rugi csak néhány, 56-os 1-2 darab, és sok 68-as... hát, reméljük, hamar belenő :)
A repcsit jól tűrtük mind a ketten (bár nekem az ülés sok volt), Kispocok pörgött ezerrel :D azóta sem tudja abbahagyni.

Katica: engem a dokim 3 hetente lát, ez a 10 hét nagyon durva... tessék gyakrabban menni. Főleg, ha ennyi probléma van. Én a védőnéninktől nem vagyok elájulva, 2-szer láttam eddig, és szerintem még 1-szer megyek valamikor 1 hónap múlva... múltkor említette, hogy havonta kéne... havi 2 órám viszont nincs rá. Ő egyébként nálunk a világon semmit nem kér, nem javasol, eddig a vérvétel kapcsán csak az a 3 terheléses cukorvizsgálat benyögése volt, ami kicsit felkavart.... szóval én csak a dokiban bízok, ő küld vérvételre, meg mindenféle vizsgálatra.
A lányod nem semmi méret :) szép nagyra nőtt :)

Vává: üdv itt :) én a MÁV-ban szülök előreláthatóan.

Epidurális: nekem nem volt, de egyik gyereknél sem lett volna rá idő :) mostmár nem is gondolkodom rajta... a fájdalom emléke sem maradt meg bennem, sőt, Zaza szülésével kapcsolatban csak a fesztivál hangulatra emlékszem (elég kellemes hangulatban telt a szülés, 6-an álltak körbe végig, és csacsogtak az előző napi választásokról :), viccelődtek egymással)

Na további szép napot mindenkinek, majd még írok holnap :)

Csöre

Csöre
csöre74

Sziasztok
Kriszti:Arra is gondoltam,hogy nagyon túlhajszolom magam :cry: Mikor este hulla fáradtan leülök,akkor szokott inkább "többet" mocorogni :?

Kép
tünde733

Sziasztok!

Csöre: örülök, hogy jó volt az utazás :) kicsit féltettelek a repüléstől
Mikor tervezed abbahagyni a munkát?

Én nagyon szerencsés vagyok rucik tekintetében, mert Dáviddal egyidőben volt mindkét tesómnál is gyerkőc, úgyhogy most 3 gyereknyi ruhánk van :D szerintem jó ha minden darabot egyszer lesz időm ráadni a babára :lol:

Tünde: igazából mondani se merem, mert úgyis mindenki azzal jön, hogy tessék pihenni kicsivel többet, de saját tapasztalat, hogy a kicsik mellett nem nagyon van rá idő...úgyhogy nem is tudom, mit lehetne tanácsolni :(

Üdv, Kriszti

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Ja, képzeljétek! Van már nálunk is fűtés!!! Végre nem kell fagyoskodni :D
1. állítólag én szóltam először a 30 lakásból, hogy hideg van indítjuk-e a fűtést(ez szerdán volt)
2. aztán volt valami gond a rendszerrel, tegnap és ma szerelgették
És most végre meleg van nálunk is :D
bfkrisztina

Kedves Mágnes, Bfkrisztina, és Tünde 733!
nagyon köszönöm a válaszaitokat! különösen a hosszú kifejtést a babaruhákról!!! :-) kijegyzeteltem :)

az együttalvás nem veszélyes? ilyenkor előfordulhat, h ráfekszünk, vagy, ha csak a karunkat rárakjuk, az is nehéz lehet neki.. Persze mindenki vigyáz a babájára, de nekem ez elég félelmetesnek tűnik :)
vává

Jó reggelt mindenkinek! :)

Csöre:Tényleg,meddig fogsz még dolgozni??? :wink:

Kriszti:Már mi is fűtünk kb 1 hete.Kell is ez a kis meleg,pláne fürdés után a gyerkőcöknek. :wink: Jázmin amúgy is olyan kis fagyos szent :D

Vává:Én nem feküdtem rá egyszer sem a bébikre anno :wink: Emlékszem,mikor az első gyermekünket ,Istvánt először közénk tettük... :) apa találta ki.Azt mondta,hogy szegénynek,olyan hideg a keze,biztos fázik :lol: Közénk tettük,és tényleg melegebb lett a keze :lol: :lol:
tünde733

Sziasztok!
Kriszti: aranyos vagy, hogy féltettél :) az az igazság, hogy kicsit nekem is ott volt a zabszem :oops: de az orvosaim azt mondták, hogy szabad, nem lehet gond, és én maximálisan megbízom bennük.

Munka: december elejéig tervezem, de ha előbb úgy érzem, hogy sok, akkor abbahagyom. Otthonról dolgozom, nem kell bejárni, így azért elég kényelmes :) fáradni nem attól fáradok, hogy egész nap a gép előtt ülök (bár a hátsóm néha rosszul tűri), hanem a "minden mástól" :)

Fűtés: hát, múlt kedden mi is bekapcsoltuk... aztán két napig nem volt gáz :evil: venni fogok egy vegyes tüzelésű kazánt (majd egyszer...)

Vává: én sem feküdtem rá a babákra :D ettől ne félj, annál éberebben fogsz aludni :wink: de majd kitapasztaljátok, mi a legjobb mindannyiótoknak :wink:

Csöre
csöre74

Sziasztok!
Fűtés:
első fűtésünk a költözés óta.. :) Egészen jól alakul, elég du. felvennem a termosztátot, negyed óra alatt olyan jól befűt, hogy nem is kell aznap már fűtenem..:)

Eda:
nekem sem volt, ha valaki garantálná, hogy most is hasonló képpen szülök, mint Annával, eszembe sem jutna, de azért a szülésznőmmel beszélni fogok erről :)

Együtt alvás:
Én külön alvós párti vagyok, nekünk ez vált be nagyon :) Egyszer kétszer aludt köztünk Anna, mikor nagyon beteg volt, én is féltem, hogy ráfekszem, de ilyenkor a receptoraid olyan érzékenyek, hogy véletlenül sem fekszel rá, az már más kérdés, hogy milyen éjszakám volt.. :)

Úúúgy sütnék valamit, de elfogyott az élesztőm... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Na ma megvolt Bálintnak az első foglalkozása a logopédusnál: nagy kő esett le a szívemről, jól érezte magát, mosolygósan jött ki :D
Miért izgulok előre mindenen?

Ma egész szép idő van odakint, még a hangulatom is jobb tőle :D :D :D :D

Üdv, Kriszti

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Szia Mágnes: egyszerre írtunk :) Valami könnyű kis piskótát, sütőporral???
bfkrisztina

Kriszti:
neem... kimondottan kakaós csigát akarok sütni...
Eljutottam odáig, hogy megmostam a hajam azért, hogy el tudjak menni a boltba Annával anélkül, hogy hajléktalannak néznének... Aztán jöttem rá, hogy nincs nálam készpénz, a kisboltban pedig nem tudok kártyával fizetni... :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: most tiszta lelkiismeret - furci vagyok :oops:

Kriszti: örülök, hogy jól ment a logi :) Zaza is szerette... a maga módján :)

Csöre
csöre74

csöre:
jajj nee :) holnap azért is sütni fogok , addig meg csak elleszek valahogy :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Na mit sütöttél Mági? :D
tünde733

Sziasztok!

Ma olyan mérges voltam :x délben ahogy jöttünk haza a gyerekekkel az oviból, a buszmegállóban megállt mellettünk két kis (előre is bocsi) ribanc, fújták ránk a füstöt, és amikor szóvá tettem, még nevettek rajta!!! Az egész megállóban sehol másutt nem állt kisgyerek, csak mi, és odajön mellénk. :x :x :x :x
A szomszédasszony dettó, állandóan a mi (gyerekszobai) ablakunk alatt füstöl, és számomra nagyon visszataszító a dohányfüst...

Mi olyan nehezen döntünk a baba nevéről: (mindenkinek panaszkodok) szinte napról-napra változik a véleményem, meg annyi minden jött már szóba. Felsorolom nektek is, jó? Szóval: Hunor, Csongor, Benedek, Keve(csak második névnek), Dominik, Áron, Jázon
(Teteszik a Bence is nekem is, de az már van a családban, meg a Balázs is, de azt meg a tesóm tartogatja, ha születne mégegy kisfia :) és nem szeretném lopni)
Írjátok ti is meg, mit gondoltok ezekről a nevekről, jó?

Üdv, Kriszti

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Kriszti: most komolyan? nem nekünk kell naponta nevén szólítani :D :wink: szerintem a vezetéknevéhez a mély hangrendű nevek jobban illenek, pl. a Csongor... az szép dallamos, de ez az én magánvéleményem :wink:
cigi: engem apám kerget ki a világból a cigivel :evil: a gyerekek cuccai tiszta bagószagúak, ha náluk vannak egy napot
Tünde: mi van veletek? bekukkantassz, aztán csak kérdezel? :)

Csöre
csöre74

Csöre: komolyan gondoltam, hogy megkérdezek másokat is. Például meglepő számomra, hogy a Benedek név milyen "népszerű" rajtam kívül is.
Attól, hogy megkérdezek másokat is, a döntés még a miénk lesz :wink:
Vagy például a gyerekek egyik csoporttársát úgy hívják, hogy Jázon. Tavasszal hallottam először ezt a nevet, pedig végig ott "lapult" a neveskönyvben: jelentése gyógyulást hozó. És nagyon tetszik, de azt se szeretném, hogy kikergessem a világból a gyerekem egy ilyen névvel, tehát a későbbiekben is fontos lehet a számára, hogy a külvilág a nevére hogyan reagál..

Bálintnak nagyon hamar megtaláltuk a nevét, Dávidnak elég későn fixáltuk a Máté nevet, és pár nappal a szülés előtt kezdte el mondogatni Bálint (3,5 éves fejével), hogy azt a nevet kell adni neki, hogy Dávid, különben nem tud megszületni... Volt ezután más választásom mellette?
(Ő most például Áron-párti)

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Kriszti: ok :wink: nekem a Jázon szokatlan, a Keve és a Hunor szintén. A többi közül a Benedeket azért nem javaslom, mert szerintem a nevetekhez annyira nem hangzik jól... A többi közül bármelyik aranyos fiúnév :)

Csöre
csöre74

Kriszti: a Csongor és az Áron nekem tetszik (bár én nem tudom hozzá a vezetéknevet :oops: )

cigi: az én apám baromira meglepett, mert amúgy igazi gyárkémény, és a lakásban is füstöl, és pont nem érdekli, hogy kit zavar, de ha mi ott vagyunk, akkor kimegy az udvarra rágyújtani...

Túl vagyok a terheléses cukron és a második vérvételen, szerencsére minden oké, a cukrom gyakorlatilag ugyanannyi volt éhgyomorra, mint két óra múlva (4,2 és 4,1).

Jaj, és kész az első kép kicsikristóf szobájába :)

Kép

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Na "most" érek rá" egy kicsit :wink:

Cigi:18 éves korom óta cigiztem.Minden terhesség,és szoptatás alatt letettem a cigit.mikor már nem szopiztak a gyerkőcök mindig visszaszoktam :oops: Télen -nyáron kint cigiztem az udvaron :!: utáltam ha valaki kocsiban cigizett,mert attól tök büdös lettem.Most január óta nem cigizek :!: Elég csúnyán köhögtem tőle,és sajnos apukám tüdőrákban halt meg,és féltem :? :cry: Úgy gondolom,hogy nem fogok visszaszokni :!: Egyébként teljesen egyetértek veled Kriszti..Ha valaki az orrom alá füstől,én is rászólok :!: :!: :!:

Név:Nálunk az István egyértelmű volt..apa után :) A Jázmin meg úgy lett,hogy minden nap a házunk előtt sétáltattak egy gyönyörű kislányt.Fekete nagy haja volt,fekete szemei :D Megkérdeztem,hogy hívják.Jázmin.Akkor döntöttem el,ha lányunk lesz,az csak is Jázmin lehet :) Az Ádám,meg nem is tudom ,hogy lett :D :oops: Teljesen igazad van Kriszti,hogy azt is nézed,hogy ha felnő a gyermeked mit fog hozzá szólni a nevéhez.Unokahugom férjét úgy hívják,hogy Bazil :? Most babát szeretnének,de azt mondta,hogy semmiképpen nem fogja ezt a nevet adni neki. :lol: Én akármilyen nevet mondok,a gyerkőcök mindig leszavaznak,és csak a Bencét szeretnék :) Pedig nekem most az is tetszik,hogy Márton.
tünde733

Gabi:Ez nagyon klassz!!!!!!Hogy csináltad??Irígy vagyok.. :oops: :wink:
tünde733

Tünde: örülök, hogy tetszik :) csináltam fotós-dokumentációs részletes leírást róla. Ha adsz egy mélcímet, nagyon szívesen átküldöm :D

Kép

Kép
gabilany79

Gabi:Küldtem,priviben! :)
tünde733

Gabilány: nagyon helyes a kis kép :) nekünk is van ebből a sorozatból (maci) csak másmilyen (pihenő macik) de nem én csináltam, kapták a gyerekek :) a keret engem is érdekelne: mitől olyan márványos?
A terheléses cukor eredmény szuper, gratula hozzá :)
Tünde: örülök, hogy sikerült leszokni :wink: sógornőmnek az hatott, hogy kiszámolta, mennyibe kerül havonta, és elájult tőle :) ő is már 18 éves kora óta dohányzott, most nem, már jó pár hónapja.
A Bence igen népszerű :D de aranyos név, és felnőttnek is jó
Nálunk a gyerekek nem ötletelnek, vagyis nem sokat... egyelőre ott tartunk, hogy Sarolta, mert Zaza is az lett volna, ha lány, vagy Borbála. Utóbbival az a gond, hogy dec. 4 a névnapja... az azért kegyetlenség lenne... decemberre sűríteni mindent.
Zalán neve úgy keletkezett, hogy amikor a 28-ik héten kiderült, hogy mégis fiú, elkezdtünk görcsölni, mi is legyen a neve... a Zalán tetszett meg, és nagyon illik hozzá :) de hogy miért ezt választottuk? valamiért szinte csak Z betűsben gondolkodtunk.
Emese meg egyértelmű volt, régen eldöntöttem, hogy Mese lesz a lányom neve, ha lányom születik :) hogy nem hívjuk Mesének, hanem Mesinek, meg Szöcskének, az egy dolog :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Gabilány: szuperjó lett a macis kép!!!Engem is érdekelne, úgyhogy küldök én is privit, jó? :D

Tünde: én is örülök hogy leszoktál a cigiről :D Ügyes vagy.
Mikor Bálintot vártam, még édesanyám is dohányzott, de még csak egy pozitív terhességi teszt volt a kezemben, mikor rám tekintettel máris kijárt az udvarra :) és azóta le is tette a cigit, mert mostmár 6, sőt nemsokára 7 unokája lesz, és nem akar nekik rossz példát mutatni :) Úgyhogy neki ez adott erőt, hogy végleg letegye, pedig szintén tinédzser korától ott volt a kezében (a várandósságokat leszámítva)

Lánynévből amúgy mi is lecövekeltünk már az első hetekben a Jázminnál :) annak ellenére, hogy fiúért szurkoltunk... és azt hiszem akkor még nem is volt világos számomra, hogy Tünde lányát is így hívják :wink:

A férjem nem szeretné adni az Áront, mindig viccelődik ezzel a névvel :shock: , és már amúgyis unja, hogy olyan sokat vacilálok... Tőle lehet Jázon is, de neki nem tetszik pont amiatt, mert annyira hasonlít a Jázminhoz - lehet, hogy nekem emiatt tetszett meg? Nem tudom... Olyan nevet szeretnék, hogy egyértelmű legyen számomra rágondolni, mint annak idején Bálinttal (nála amúgy a kiválasztott lánynév az Eszter volt), Dávidnál pedig a Krisztina jött szóba.
Úgyhogy bocsi, hogy állandóan a nevekről írok :oops: de most állandóan ekörül forog az agyam..

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Kriszti: pihentesd egy kicsit a név-témát, és majd beüt az a szikra, hidd el :wink: most én is ilyen állásponton vagyok :)

Csöre
csöre74

Kedvenc lány nevem még a Luca,Sára.Fiú még a ZsomborMondjuk a nagyfiam mindig azt mondja rá,hogy olyan mint a zsombék :lol: :lol: Tetszik még a Bendegúz is,Ákos,Botond.. :) Na Kriszti,most már tényleg nem panaszkodhatsz! :D Annyi nevet felsoroltunk :lol:

Lányok!Ki kávézik közületek?Nem tudom,hogy van-e összefüggés,de ha nem iszok kávét(3in1),akkor nem olyan aktív Bence :? Na meg a Pepsi... :?

Kép
tünde733

Csöre: attól márványos, hogy a két réteg festék közé van kenve egy réteg egyfázisú repesztőlakk, ami gyakorlatilag összehúzza a felső festékréteget, és az így keletkezett repedésekben kitűnik alóla az alsó. :)

Tünde: a Luca név nálam is nagy favorit, sajna apának nem jön be :(
Én iszok napi 1 kávét (szintén 3in1), de egy könyvben pölö azt olvastam, hogy csináltak kísérleteket koffeines és koffeinmentes kávéval is, és kiderült, hogy a babákat nem is igazán a koffein zavarja, hanem a kávé ízét nem szeretik (gyakorlatilag megnézték uh-on és ugyanolyan reakciókat váltott ki a koffeinmentes kávé, mint a koffeines). A Pepsinél meg lehet akár a szénsav plusz a cukor. Persze ez nem azt jelenti, hogy a koffein jót tesz a babának, de a 3in1 szerintem simán belefér...

Kép

Kép
gabilany79

Én kávézok, napi egy fekete (kotyogós), de attól este már nem kéne, hogy pörögjön :) az biztos, hogy hat rá, de ennyit nyugodtan ihatsz.
Ákos nálunk is befutó :)

Csöre
csöre74

Köszi Gabi :) micsoda trükkök :)
én a szénsavasat nem tudom meginni :?

Csöre
csöre74

Hali

Hétfőn voltam dokinál. Vérkép csak a 36.héten lesz, azt továbbra sem akarja megnézetni :evil:

Uh-on megnézte babót, jó nagy baba. De a nemét sajna továbbra sem tudom. 3 hét múlva kell mennem a kórházba uh-ra, de lehet, hogy a jövő héten egy 4d-t is beiktatok, mert már úgy szeretném tudni.

Szednem kell egy nagy adag magnéziumot és nagyon le lettem tolva, hogy jó lenne, ha eldönteném, hogy ki a legfontosabb most az életemben, és többet pihennék. Hát nem egyszerű.

Gabi, szép a macis kép!

Vává: üdv itt! Ruha ügyben csak annyit még, hogy Viki bár 50cm-rel született, de az 56-os rucik kicsik voltak rá. Szerintem 62-től érdemes vásárolgatni, ha tudsz 56-ost a biztonság kedvéért kérjél kölcsön párat, de nem bizti, hogy szükséged lesz rá.
Ruhát én még a neten a tesz-veszről is szoktam vásárolni. Nekem eddig bejött.

Babakocsit nekem is vennem kéne. Azt hiszem ki fogok nézni Budaörsre a Mattiba, eddig ott láttam a legtöbb babakocsit egy helyen. Mellette van a Kenguru Gold-nak is egy nagy outlet áruháza, ott is jól lehet vásárolni.

Nálunk megszülettek a nevek. Nikolett és Bálint.

További jó pocakosodást!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Csöre: szívesen :) a szénsavasat amúgy én sem tudom meginni (a kólát meg alapból nem vagy csak nagyon néha), néha ráizgulok egy alkoholmentes sörre, de a végével már annak is küzdök...

Katica: szép nevek :D mi innen vesszük a babkocsit (mindjárt megyünk érte, majd mutatok képeket :)), szerintem nagyon jó ára van: http://www.babaholmiolcson.hu/

Kép

Kép
gabilany79

Hú, Gabi, tényleg jók az árak :) majd írd meg, melyik modell... mondjuk én csak egy kis esernyőset akarok majd venni, ami lehetőség szerint két irányból tolható, de még nem találtam meg az igazit... nagy kocsink lesz (mózeses meg sport), de amellé szükség lesz egy olyanra is, ami a kocsiba is befér :) hordozó: még jó a Mesié :) (alig több, mint 8 éves, de teljesen hibátlan, és megfelel a standardoknak).
Katica: nagy pihi akkor, igaza van a dokinak, most a baba a legfontosabb, ő a legvédtelenebb, szüksége van rád. Megnézem magamnak azt a Matti honlapot is.

Csöre
csöre74

Ezt most találtam! :)
Mi micsoda az ultrahangos papíron.
LMP: utolsó menstruáció időpontja
GA (LMP): LMP szerint számolt hetek száma
EDD (LMP): LMP szerinti szülési időpont
EFW Hadlock: a bébi becsült súlya

Average US GA: az ultrahangos mérések szerint a hetek száma átlagolva
EDD (Average US GA): a mérések által meghatározott szülési időpont

CRL: ülőmagasság
BPD: fej átmérője keresztben
OFD: fej átmérője hosszában
HC: fej kerülete
APD: a gerinctől a hasfalig mért távolság
TAD: mellkas átmérője
AC: haskörfogat
FL: combcsont hossza
APAD: has hosszirányú átmérője
APTD: has keresztirányú átmérője

FL: combcsont
TIB: sípcsont
FIB: szárkapocscsont
HUM: felkarcsont
RAD: alkarcsont

YS: szikhólyag
tünde733

Szuper Tünde :) ennyi mindent nem is szoktak mérni :) (nekem még THQ-t szoktak, az a magzat mellkas harántátmérõje)

Csöre
csöre74

csöre: ezen az oldalon jobban látszik a választott babakocsi (a színe is kék-narancs)
http://neobaby.hu/index.php?&lap=xarukmut&xxazon=270
ez a babaholmiolcson boltjában most akciósan került 59 pénzbe:
http://www.babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=352

Gyakorlatilag minden benne van, és egy csomóféleképp lehet variálni (ld. első link képei) és ennél pölö nem a tolókart lehet átforgatni, hanem a rávalót lehet mindkét irányba tenni, tehát nem a kart forgatod, hanem a baba fekvését. Ez annyiból jobb, hogy így mindig az első 2 kerék marad a bolygósítható.
A kerekei ugyan nem olyan nagyok, de állítólag strapabírók, meg majd odafigyelek, hogy ne vágjam tönkre olyan hamar.

Kép

Kép
gabilany79

Gabi :szuper járgány, és nagyon vagány a kék-narancs :)
most komolyan elgondolkodtattál a forgatással kapcsolatban, mert eddig arra figyeltem, hogy a kar legyen forgatható, és akkor nem kell a teljes cuccost esetleg gyerekestől emelgetni.... viszont igen, akkor a bolygója múlik el... hm, ezt emésztenem kell :? mert azért a bolygó nagyon hasznos tud lenni.
Viszont nagyon jó árban volt, majd megnézem, de biztos a csak sportrész is olcsó arányaiban...
Majd becserkészem valahol, hogy nekünk milyen kocsink lesz (a nagy, amiről írtam... de az tényleg brutál nagy), és majd tudósítok, mire jutunk a sporttal :) de azt annyira nem kapkodjuk el :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Kávé: én reggelente szintén megengedek magamnak egy kis tejeskávét, de abban tényleg csak pici kávé van :) még nem vettem észre, hogy attól aktívabb lenne a baba...

Kóla: a nagyobb gyerkőcökkel jobban megálltam, de most nagyon kívánom valamiért :? igyekszem nem túl sokat inni, eddig napi egy pohárral engedtem meg magamnak, pár napja pedig inkább arról is lemondtam (tudom, hogy a szénsav miatt nem tud jól beépülni a kalcium...)

Babakocsi: nagyon szupinak tűnik, és tényleg menő a színösszeállítás is :wink: remélem jól be is válik majd :)

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!

gabi:Megkaptam a mailt,de nem tudtam megnyitni. :evil: a fiam most csinálja a gépet,és azt mondja,hogy valamilyen programot le kell még tölteni hozzá :? :evil:

Kriszti:Én is baromira kívánom a kólát :? Pedig nagyon ritkán szoktunk venni,mert nem igazán szeretem ha a gyerkőcök azt isszák.De ha van itthon,akkor van úgy hogy reggel mikor felkelek,rögtön iszok egy pohárral. :oops:

Már tegnap este fájt a torkom,reggelre meg elkapott a takonykór. :cry: Remélem lázam nem lesz :?
tünde733

Szép jó reggelt!

Tegnap este elbohóckodtunk egy darabig a kocsi összerakásával, és még mindig nem teljesen tiszta a dolog, jól fel is mérgeltem magam (arra pölö még nem tudtunk rájönni, hogy a mózes hogy rögzíthető stabilan, meg hogy hogy lehet forgatni a "rávalót"). Amúgy amit már tudunk, hogy tud :D , az nagyon jó, csináltam képeket is, csak még nem töltöttem le a telefonról...

Csak egy kis elrettentés a kólával kapcsolatban :twisted: : 2,6 a pH-ja (ez elég savas, a semleges 7 körül van). Egyetemen volt ilyen óránk, hogy állatélettan, és annak a gyakorlati részén "kísérleteztünk" kólával. És az a legnagyobb gáz, hogy nem elég, hogy gátolja a kalcium beépülést, de még ki is tudja vonni, ha arról van szó. Olyat csináltunk, hogy egy csirkecsontot beáztattunk több órára egy pohár kólába (már nem emlékszem, mennyi idő volt pontosan), és amikor kivettük, az egész teljesen gumiszerű volt, nyoma sem volt a csontra jellemtő szilárdságnak.
Persze gondolom, ehhez ipari mennyiségben kellene inni, és ha néha megkívánja az ember, az nem gáz, csak nekem ilyenkor mindig ez jut eszembe...

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Gabilány: mikor kinyitom a hűtőt legközelebb, és észreveszem a kólát, akkor a csirkecsontra fogok gondolni, hogy visszatartsam magam :lol:
(bár mondom, az utóbbi napokban amúgy is igyekeztem magam komolyan távoltartani tőle)

Tünde: mielőbbi gyógyulást kívánok. Ebben a hülye időben nem is csoda, hogy összeszedi az ember... Gyerekek? Ők jól vannak, vagy ők hozták haza?
Ha van a közeletekben homeopátiás gyógyszertár, akkor érdemes megkérdezni a patikust, hogy mit ajánl, mert azokat a szereket a kismamák is nyugodtan használhatják :)

Üdv, Kriszti

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Kriszti: de legalább már tudod, hogy csinálják a gumicsontot :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Sajnos már hőemelkedésem is van,és elég rendesen fáj a fejem is :cry: Szerencsére a gyerkőcök jól vannak!
Van egy homeopátiás könyvem,éppen most nézegettem,hogy mit lehet használni.
Sajnos egyetlen drogéria volt a faluban az is bezárt :evil: De közel van hozzánk Tiszafüred,és ott van több is.Holnap át is megyek valami cuccért.
tünde733

Szép jó reggelt mindenkinek!

Nálatok is ilyen csúnya morcos idő van? :?
Képzeljétek.Tegnap este azzal állt elő Apa,hogy neki nem igazán tetszik a Bence név :? Azt mondja,hogy jobban tetszik neki pl a Tamás :? A gyerkőcök rögtön leszavazták :)

Kép
tünde733

Gabilány.

a acolával kapcsolatban és a kisérlettel is.
Én iszok colát igaz zérót de nem ásztatom a csontjaimat benne hanem megiszom ami a gyomromba megemésztődik. Azért ez más ám. mond olyan dolgot ami nem káros. még a bio kaja is az mert az is ebből a mocskos levegőből meg esőből táplálkozik.

harivera
Budapest XXI. kerület

vera: igazad van, azt felejtettem el beleírni, hogy ez leginkább arra volt szélsőséges példa, hogy az ember fogaival mit tud csinálni a kóla, ha sokat iszunk belőle (nagyon sokat...) :) viszont az tény, hogy amellett, hogy szénsavas, foszforsav van benne, és a koncentrátumot hígítás előtt saválló fémedényben tárolják, amin rajta van a "korrozív" jel.

Kép

Másrészt a kalcium felszívódását és beépülését tényleg gátolja.
Persze ettől függetlenül én is iszok, ha megkívánom :D

És sajna nem tudok olyat mondani, ami nem káros, még a biotermékekből sem :(

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!
Én is beteg :( ráadásul tegnap bolond napom volt ...
de voltam dokinálí. baba rendben: 850 gramm :) és minden más is... csak van egy vesevezető gyuszim és hasizom-fájdalmam (túlterhelem :? )
kóla: Apus nem hagyja, igaz, nem is innám, de igazából semmilyen bubisat nem ajánl (a vízen kívül)... vegyiparban dolgozik a drága :) Verának is igaza van, mert tényleg mindenben van káros anyag, csak az is kérdés, hogy szándékosan iszol-e olyat, amiről tudod, hogy káros, vagy igyekszel redukálni... de ezzel mindig is úgy voltam, hogy egyéni döntés kérdése, ki hogy ítéli meg a dolgot...
Gabilány: mit tanultál?

Csöre
csöre74

Csöre:jobbulást!!! :!: Örülök neki,hogy inden rendben kis pocokkal :)

Juuuj!Kellett nektek emlegetni a kólát!Maj elpusztulok érte,és egy csepp sincs itthon :lol: Nem baj :!: Iszom a kis kamilla teámat,amit a bogarak le kakiltak :lol: Bio... :lol:

Kép
tünde733

Csöre: semmi extra, mérnök vagyok és a környezetvédelemben dolgozom (nem láncolom magam oda semmihez és szemetet sem szedek :lol: ), különböző felszín alatti szennyezések felmérésével és mentesítésével foglalkozunk, így muszáj konyítanom valamit a kémiához (is), ha nem is profi szinten. Az ilyen dolgok meg, mint ez a kólás, csak úgy kíváncsiságból is érdekelnek :roll:
Én is jobbulást kívánok neked, vigyázz magadra...

Kép

Kép
gabilany79

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?