hali
pommost olvastam v.melyik lapban, hogy dió, mogyoró, stb. magvak 3 éves kortól, mert v.mi összefüggés van az asztma meg e között
A méz mehet 12 hótól
Én meg a lekvárt nemtom
Na, megvolt a GEKKO! Bandika, jössz 5 E Ft-tal!
Tényleg gagyi! Bencsi persze nagyon jól érezte magát, és a nőci is nagyon tetszett neki, aki foglalkozott velünk, pedig a tornán az edző csajnak meg még mindig nem hagyja, hogy hozzányúljon! Most meg olyan tündibündi volt, hogy elájultam!
Na jó, tom, nem erre vagytok kíváncsiak!
Szóval 4 készséget vizsgálnak:
1. nagymozgások - mikor fordult meg, mikor állt föl, mikor kezdett el járni
2. finommozgások: segít-e öltözködni, láttam-e már hátrafelé menni v. forogni
(de lehet, h már keverem a kérdéscsoportokat, bocs)
3. beszéd- és halláskészség - hány szót mond, gagyog-e, keveri-e a szavakat
4. szociális készség - más gyerekekkel milyen, iszik-e már pohárból
Amiért nem tartom jónak a felmérést, az az, hogy leginkább a szülő elmondására hagyatkoznak, nem a gyereket vizsgálják, pedig mutassatok egy szülőt, aki nem elfogult! A másik, amin kiakadtam, hogy a pohárhasználatot a szoc.készséghez sorolták, és így az csak 85 % lett, pedig Bencsi nagyon barátságos és kezdeményező mindenkivel, poharat viszont tud a szájához emelni és letenni, csak éppen magára önti a vizet, ezért nem adok még a kezébe poharat.
A nagymozgások pedig 95 %-os lett, pedig még mondtam is, hogy elég sokat esik. Aztán néhány dolog nem is került terítékre, pl. hogy szerintem elég figyelmetlen, illetve ezzel annyi volt, hogy életkori sajátosság.
A másik kettő amúgy 100 % lett, bibííí.
Na, szóval a játszóház jónak néz ki, csak mondjuk kár, h havi 18 E, a felmérés meg hülyeség.
Még egy hír, dokinál is voltam, fülészeten. Felbuzdulva az írásaitokon betoltam a babakocsit, családi rendelést tartottam egy igen kimért dokinak, aki tette szegény fiamra a megjegyzéseket, mert szegény végigordította, hogy kiszívták a fülemet. Megvédte a mamit. A hülye doki meg ilyet szól, h nem hisztis kicsit ez a gyerek? Anyád! (miután persze egy órát vártunk, h sorra kerüljünk) Na ezek után asszem nem fogok kenetvételre gyerekekkel menni.
Bencsi már simán rááll a digit.mérlegre, azé' tudom követni, mennyi.
Norina 9,30 körül van.
ja és hajni,
engem is érdekel a tesó project. Nehogymá ne írjál róla! Tök bírtam, mikor feltetted a tesztet...