Szia Zsuzsi!
Bezsebeltem a dicsereteket Petra neveben, koszi. Aprilis 9-e nagyon jo datum.
Orulok, hogy tetszett a szulestortenetem. Jo lesz majd jopar ev mulva ujra elolvasnom.
Ime a valaszok:
A Kalocsai maganrendelesen a terhesgondozas 3000 Ft/alkalom, amire eleinte 3 hetente, a 32. hettol 2 hetente, a 36.-tol pedig hetente kellett menni. (En a 37.-tol a korhazba jartam, mert a CTG miatt ugyis menni kellett oda, utana a Kalocsai meg is vizsgalt, es nem kert erte penzt.)
A szulesert 50000 Ft-ot adtunk, a szulesznonek pedig 10000-t.
Varrassal kapcsolatban nincs semmi utolagos panaszom, jo, az elso napokban fajt, de ez termeszetes. Szerdan szultem, es hetfon, amikor hazajottem, mar sokkal-sokkal kevesbe fajt, kb. 2 het mulva pedig mar csak erzekeny volt a terulet.
Szerintem, ha megengedhetitek magatoknak, akkor mindenkepp erdemes orvost valasztani, es ha az is belefer a koltsegvetesbe, akkor maganrendelesre jarni. Velem elofordult, hogy kisebb problema miatt nem vartam ki a csutortokot, amikor a maganrendeles van, hanem inkabb bementem a korhazba a Kalocsaihoz, es tobbszor is elofordult, hogy orakat kellett ra varnom, es nem o tehetett rola, hanem mutete(i) voltak. A maganrendelesen ez nem fordulhat elo, mindig minden kerdesemre valaszolt, soha nem ereztem ugy, hogy sietne, vagy hogy letelt a szamomra kiszabott ido. Ha van valasztott orvosod, akkor megszunik az ideodavagyokpasszolgatva-erzes is. Szerintem mindenkepp erdemes valasztani valakit, nem akarom tovabb ragozni a dolgot.
Ha van valasztott orvosod, akivel megbeszeled, hogy levezeti a szulest, akkor az adott doki bejon akarmikor, ejjel, hetvegen, stb. Van olyan orvos, aki megadja a szamat, es a kismama hivja fel, de a tobbseguket az ugyeletes orvos ertesiti.
Ha meg pontosabb kepet szeretnel kapni a milyen-mit-hogyan kerdesekrol, akkor erdemes lenne eljarnotok a szuleselokeszitore is. Eleg sok tema van, erdekesek. Nekem nagyon sokat segitett, tudtam, hogy mi fog tortenni, megmutattak a szuloszobat, es beszelgethettunk a szulesznokkel is. Ha ez nincs, lehet, hogy sokkal gorcsosebb vagyok, az meg biztosan kihat a szules menetere.
Ha van meg kerdesed, csak batran!
Udv:
Leszter