Új privát üzeneted érkezett!

Puszedli: lemaradtam: mi előtt? :oops:

tillidian

Till: vicc volt, a link bemásolására írtam! :wink:

Kép

Kép

Csak az veszít, aki feladja.
*puszedli*

Azt a humorérzék nélküli fajtámat! :roll: :lol:
Akkor jóóóóó :)

(Jelentem: becsokiztam :oops: svájci, cukormentes csoki, egy vagyonba került :evil: :lol: )

tillidian

Sziasztok Lányok!

Régi babanetes (és Kaális) vagyok, sajnos még mindig baba nélkül…

Látom, hogy több mindenkinél napi szinten mennek az IR-es gondok, és eléggé benne vagytok a témában, úgyhogy lenne pár kérdésem.

Kb. egy hete kezdtem el szedni az Adimetet (3*500; cukor rendben, 120’-es inzulin 61), és azóta egyfolytában hányingerem van. Álmos is vagyok tőle, de ezzel együtt tudnék élni, azonban a folyamatos hányinger elveszi az életkedvemet. Traumaként élek meg minden gyógyszerbevételt, mert rettegek, hogy mit hoz ki belőlem. Evés közben veszem be, tejet sem iszom mellé (olvastam, hogy ez gond lehet), alacsony CH diétát tartok, néha még mozgok is :wink: .
Korábban olvastam, hogy a túlsúlyos IR-eseknél a met szedése fogyást is eredményez (ennek titkon el is kezdtem örülni)…, na de most már tudom, hogy mindez nem a bogyótól van, hanem mert diétázik mellé az ember, plusz olyan rosszul van tőle, hogy enni sem bír…

Elmúlik ez valamikor? Én úgy utálom ezt a gyógyszert...

Éden
Éden

Till,
köszönöm a segítségedet.
Így könnyebb lesz a döntés remélem.
kalkata

Jól esik minden kedves szó és segítség.
Mint MINDENKINEK!
kalkata

Till,
remélem az "5-ösök tanácsa"-ból valami jó fog kialakulni.
Mondjuk menesztenék a banyát!
kalkata

Sannah,

Melőbbi jobbulást kívánunk.
kalkata

Bocsánat, hogy így félig ismeretlenül (régiek talán emlékeznek rám), de Éden kérdéseire reagálnom kell.

Éden!

Kitartás!
Ha jól értem már most 3x500-at szedsz? Ha igen, akkor nem csodálom a hányingert, csak fokozatosan szabad elkezdeni ezt a gyógyszert! Elsô lépésként esténként vegyél be egyet és csak akkor kezd el reggel is szedni, ha már az egy szemtôl nincsenek ilyen súlyos mellékhatások. A délit pedig akkor, ha már a két szemet is jól tolerálod. Három hónap alatt sikerült elérnem a napi 3x szedést. Nekem mondta a doki a fokozatosságot, de nem sikerült olyan ütemben emelnem, ahogy javasolta. Sokat kínlódtam, mire sikerült, de megérte. Mindenki máshogy reagál rá, ne izgulj, hallgass a szervezetedre és csak annyit vegyél be amit még bírsz. Meglátod menni fog a napi három szem! Csak türelmesen emelj!

Lona
lona1

Sziasztok!

Éden: Lona már leírta az okosságokat, a fokozatosság rendkívül fontos met ügyben. Én is 3x500at szedek, de én is 1x500al kezdtem! (sőt, azt is feleztem: 2x250) Ha így csinálod, nem lesz ilyen kemény a hányinger. Nekem így pár nap volt kritikus, azóta jól vok. Kopp-kopp. Én 4 kg-ot fogytam.

Till: :lol:

Kép

Kép

*puszedli*

Sziasztok,

Sannah, jobbulást neked!

Kalkata :) Én is Breyer dokinéninél kezdtem, szerintem érti a dolgát. Nem olcsó, mint magánrendelés, de pl. én még nem tapasztaltam csúszást, amikor időpontra mentem, max.5 percet kellett várni, Ha meg előbb odaértem, behívtak. És eléggé családias a légkör.

Ahol még sok mindent tudsz szűretni: www.biovital.hu, itt többen nézettük meg az APC rezisztenciát pl.

Éden, kitartás. Ahogy Lona írja, a met-et is fokozatosan kellett emelni, pont a mellékhatások miatt. Kérdezz rá a dokidra, mit tegyél.

Egy kedves szó olyan, akár a tavaszi napsütés.
allegrobarbaro

Lona, Puszedli, Alle,

köszi a tanácsokat, visszafogom magam, és megpróbálom nem egy hónap alatt megenni az egész doboz gyógyszert :roll:

Puszedli,
a diétától fogytál, vagy a bogyó gyorsít fel valamit a szervezetben? Rámférne egy kis fogyás :oops: ....

Éden
Éden

Sziasztok Lányok!
Megjöttünk pénteken szabiról, de még nem jutottam idáig. Nagyon szép hetünk volt, Görögországban voltunk. Felért egy egész nyári szünettel.
Ahogy visszajöttünk én is elkezdtem szedni a metet, este szedem egyenlőre. Különösebb panaz nincs, úh. ezt kívánom mindenkinek! Mondjuk meg kell mondjam, nagyon megrémültem attól amiket írtatok, alig mertem bevenni az első szemet. Utána kicsit rosszul is voltam, de szerintem pszichésen. :) Le kéne erről szoknom valahogy. El is határoztam, hogy bár nagyon együtt érzek mindenkivel aki kűzd a mettel, de majd csak futólag olvasom el a negatív beszámolókat, mert még képes vagyok produkálni magamnak is. Bezzeg a kisbabáét nem tudom beszugerálni! na majd ha "meggyógyultam". :D
Puszi Mindenkinek és kitartás!
Kat

"Minden mosoly visszatér"

Kép
katerina

Bella, ez a te napod! Hajrá petikék!++++++++++++++++++++++

Bols, üdv az őszi csapatban! :wink: Jön a babaeső, készülj!

Till, ez már jó hír. Remélem juttok valamire a dirivel.

skrisz72

Éden: hát ezt nem tudom megmondani neked. Szerintem mindháromtól együtt: diéta, mozgás, met.

Bella:+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ahogy számoltam, nekem nov. 2.-a körül lesz a lombik. (már ha jól számoltam)

Kép

Kép

*puszedli*

Skrisz :P
A többi 3 Kaális topikba szoktam képet tenni :oops: 8)

Éden :P
Szia! A vércserés dologba belevágtatok? Vagy most az IR miatt nem?

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok!

Mától megy a Gonal is! 8) Hétfőn UH!

Sannah,
szegénykém :? ez nagyon rossz lehet... Jobbulást!
És köszi! :)

Bols,
drukkolok! :wink:

Tobi,
:wink:

Éden,
szoktam rád gondolni! Csatlakozom Fanni kérdéséhez!
A csúnya mellékhatások remélem hamar elmúlnak, ha követed a lányok tanácsait!

Lona,
nálad most épp mi a helyzet?
angel37

Fanni, Angel,

köszi, hogy még számon tartotok...

Az immunomat helyre rakták (nem vért kaptam, hanem immunoglobulint intravénásan), az most teljesen OK, de közben befigyelt ez a fránya IR.... Tavasszal csináltattam az első ilyen vizsgálatot, arra Krizsa azt mondta határeset, de nem kell met, most meg önszorgalomból újracsináltattam a Mens-ben, na erre már a doki fel is írta a bogyót.
Úgyhogy most ezzel küzdök, nehogy már valami simán menjen, így 6 év után!!! :(

Fanni,
tündéri fiaid vannak, néha megleslek Benneteket odaát :wink:

Angel,

drukkolok, hogy az ötödikből babád legyen!!!

Éden
Éden

Szia Angel!

Tegnap voltam leszíváson (elsô lombik) és lett 14 petesejt, de mára csak 2 termékenyült meg :(
Csütörtökön lesz a transzfel, holnap még telefonálnom kell. Remélem az a kettô szépen osztódik addig.
Drukkolok!

Lona
lona1

Lona, nagyon drukkolok!
Vendég

Éden,
persze, hogy számon tartunk!
Június környékén akartam is érdeklődni :oops:
Nem tudom miért tartogat ennyi buktatót a sors... :? Legyen az IR az utolsó lépés a siker előtt! :wink:

Lona,
szóval már lombikoztok!
Szorítok, külön a 2 két kicsinek! Holnapra is megtermékenyülhet még! ICSI volt?
angel37

Hunci! :wink:
Köszönöm!

Angel!
A fele ICSI-s volt, a másik fele nem. Mindegyik csoportból egy-egy lett eddig. Persze most azon filózok (bár tudom nem kellene), hogy mi lehet a bajság?

Folyamatosan olvaslak benneteket, csak eddig nem ment az írás.

Lona
lona1

Lona,
nagy drukk a kicsikéknek! Osztódjanak!
kalkata

Énis csak most jutottam el oda, hogy minden nap írjak is, és ne csak olvassak.
Idő kellett hozzá nekem valamiért. :oops:
kalkata

Kalkata!
Köszi! Legszivesebben ott ülnék a Kaáliban és mondogatnám nekik, hogy: osztódjatok, osztódjatok! :)

Angel!
Hát, igen "már" lombikozunk. Ennyi idô után már épp ideje volt, csak eddig nem álltam készen. Úgy látszik kellett öt sikertelen inszem és lassan öt év várakozás.
lona1

Lona,
jaj, nem úgy értettem a "már"-t, mintha még kevés idő ill. próbálkozás telt volna el :oops: , hanem épp az rémlett, hogy nehezen szánod rá magad... de ezek szerint eljött.
Drukkok a 2-nek, hogy szépen fejlődjenek, és legyen holnapra még páros!
És nem csak vigasznak szánom, hanem valóban nem példa nélküli, hogy 1 embrikéből is lehet baba!
angel37

Nem értettelek félre Angel! Én is épp úgy értettem mint te.
Szóval ez a :"már" önirónia akart lenni részemrôl :D
Holnap jelentkezek, hogy mennyien vannak. A drukkok és a vígasztalás most bôven elférnek :)
lona1

Lona! Drukk az embrikéknek, holnapra többen is lehetnek!!!

Angel! 3 nap eltéréssel szurjuk a gonalt ezek szerint! :D

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

lona1: mennek a drukkok! (lehet kerni fele icsit fele hagyomanyosat? ezt Ti kertetek, vagy a doki javasolta? )

Angel: hajra hajra!

Katerina: orulok, h jol birod a metet, csak igy tovabb. Merre voltatok Gorogorszagban? uuuugy mennek en is megint nyaralni...napsutes, tenger....
amina09

Én meg olyan pipa vagyok erre az egesz eü rendszerre... no meg a hazidokimra. :oops:
Bemegyek, kerni akartam beutalot a ver es vizelet vizsgalatra, + EKG, erre mondja a doki, hogy miert nem a Kaalis orvosom ad beutalot? Total kiosztott, hogy megis en hogy gondolom, meg itt az OEP is...Olyan hangosan mondta, hogy akik kint voltak a varoban mind hallottak. Latszott, hogy nem erdekli, hogy lombikhoz kell... :cry:
azt hittem a helyszinen a foldbe sullyedek.
Igazabol nem ertetem az egeszet, nem a haziorvostol lehet kerni ezt?
No meg mondta, hogy tappenzre a punkcio/transfer idore o bizony nem ir ki...(mondjuk ezt megertem)

Ugye lanyok jol tudom, hogy a lombik elott a kotelezo vizsgalatok a teljes verkep, vizelet, EKG, 4 alaphormon, hiv+hepatitsz, + nogyogyaszti doglok (HPV, chlamidia)

A mellkas RTG, TORCH is kotelezo? sok helyen irtak, de a Kaalis dokim nem mondta.
:?
amina09

Éden :P
Akkor hajrá met és ne kelljen a lombik :wink:
Köszönjük a dícséretet. Hasonlóan szép porontyokat kívánok Neked is!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Juhééééj, mennyit írtatok!!! :P

Belláról mit kell tudni??? Vagy lemaradtam valamiről??? :oops:

Amina,
körzetit a helyedben azonnal lecserélném, egy "mozdulat" az egész! :evil: Igen, az ő feladata beutalni!!! (mellkas RTG-n, Torch-on (ammeg mi???) még sosem voltam lombik előtt...)

Lona,
üdv itt!!! Megadrukk a Picinyeiteknek!!!!!++++++++++++++++++

Éden,
kitartás, met-mellékhatások elmúlnak!!! :P

Lányok, már nem is tudom követni: Ki mindenki "indul" most ősszel???? :lol: - csak hogy hányfelé küldjem a drukkokat! :lol:

tillidian

Sziasztok!

Fanni: üdv, babikák????

Angel: extra drukkok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bols:+++++++++++++++++++++++++++++++++

Amina: bunkó doki, nekem nagyon rendi háziorvosom van, adott beutalókat és táppénzre is vett mindig, nem értem miért ilyen!!!!! Amiket írtál igen kérik, de rtg-t nem.

Lona: drukk a babiknak, nyugi, minden okés lesz és holnap fantasztikus híreket kapsz.

Éden: ne bosszankodj, lehet, hogy ez volt az ok!!!!!! Sikerülni fog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hunci: bevallom nem diétáztam rendesen, néha kicsapongtam és a bogyót sem ettem rendesen erre most az alapcukrom 6,19 lett, kb 1 l víz után, a doki szerint ha nem ittam volna magasabb lett volna az érték. A cukorértékem magasabb, mint amikor felírták a metet, inzulin eredményem nincsen még az van a papírra írva, hogy folyamatban az értékelés. A háziorvos kért valami olyan vizsgálatot is ami szintén folyamatban van, de állítólag három hónapra visszavetítve ad cukor értéket??????
:shock: Ilyen van????????????????????????????????? A vállgyulladásomra azt írta a gyógytornász beutalóra, hogy nem inzulinfüggő cukorbetegség szövődménye????? Hallottál már ilyenről??????????????????????
Vendég

Sannah :P
Köszi, jól vannak. Én vagyok ramatyul, megfáztam. Pontosabban Apa fázott meg, én meg elkaptam :( Remélem, a Manók immunrendszere topon van.

Teszek egy képet a két kismanómról. Akit megbántok vele, attól elnézést kérek :roll:
Én alig telefonálok az utóbbi időben, így nem tőle lesték el a mozdulatot :lol:

Kép

Balról: Márk és Milán

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Mindannyiótoknak köszönöm a bíztatást és a drukkokat!!!
Sokat segít, tényleg!

Amina!
A doktornô javasolta, mert volt már öt inszem sikertelenül és még sosem voltam terhes. Szóval sanszos volt, hogy maguktól nem menne a dolog. Most 1:1- re áll a két csapat...
Házidokid pedig nem túl emberséges! Miért ne írna ki punkcióra meg transzferre? Tudom, hogy ezen a címen nem lehet, de odaírhatna valami mást is, megfázás, gyomorrontás vagy mitudom én.

Sannah!
Bizony tudnak ilyet is nézni vérbôl!Ez a HbA1 és HbA1c. "A vörösvérsejtek hemoglobinja véglegesen tud kötődni a vércukorhoz, a glükózhoz. Normál vércukorértékeknél (90 mg/dl) a hemoglobinmolekulák mintegy 5%-a kötődik cukorhoz. Mivel a vörösvértestek 90 napig élnek, és utána a szervezet lebontja őket, a "cukrozott", glükolizált hemoglobinok arányából az elmúlt 90 nap vércukorértékeire lehet következtetni." A házipatikából másoltam ide.
lona1

Fanni!
Nagyon szépek!!! Gratulálok!

Tényleg kérdezni akartam:
Punkció elötti napon el kezdett fájni a torkom, de semmi vészes nem volt. Mostanra már nem fáj, viszont eldugult az orrom stb. Nem gond szerintetek, hogy így szedem a Metypred-et?

Szép estét: Lona
lona1

Sannah, :cry: ez nem jó...egyáltalán... :cry:
1. ahogy Lona írta, HbA1c ez nagyon jó vizsgálat, nekem terhesen mindig nézték, sokkal jobb a cukrosoknál mint a sima vc mérés, mert 3 hónapra eltárolja, miket ettél, egy kis kicsapongás a vc értéknél látszik, a HbA1c elfelejti, kvázi átlagot ad...
2.sajnos, van ilyen, hogy a magas cukorral öf-ően ín-izom és ilyen betegségek, de ez hosszú idő után és szövödményként léphet fel...nem hiszem, hogy erről lenne szó, csak valamit írnia kellett a beutalóra.Ezen ne aggódj...az előbbin inkább.Edd szépen a metet, diétázz szépen, még januárig helyre lehet hozni!Ha nem, felkereslek és elverlek :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.23 21:08-kor.
Vendég

Éden

én is számon tartalak :D
olvastam a múltkor is amit az immunbetegségről írtál és nagyon szurkolok neked.
Spontánra van esélyed, a gyógyszerek után?

Kép
zsuzsi73

Lona: köszi, rendi vagy. Mindig van valami újdonság.... A gyógyszerekhez nem értek, így erről nem tudok nyilatkozni. :D

Fanni: :D nagyon szépek!!! Gratulálok hozzájuk, én nem kukucskálok más topicba talán babonából nem tudom, de néha tehetnél ide is képet, mert Neked sem könnyen adatott meg e két gyönyörűség, szerintem senki sem sértődik meg. :D :D :D Sok-sok puszi nekik és boldogság!!!!!!!!!!!!!! Angel, látod a példát????

Hunci: akkor lebukok, a dokinak nem mondhatom, hogy jaj, csak egy hete nem ettem bogyót és nem diétáztam, mert mindent látni fog. Nem is tudtam, hogy cukorbetegségnek lehetnek ilyen okai. Biztos csak a beutalóra írta nálam, mert valami ok is kellett a táppénzre. Bár tudod, hogy ez nálunk hogyan megy teljesen mindegy, hogy beteg vagyok-e vagy sem. Óriási megagiga puszi a kispasinak. :D Hajrá kisteso. Igérem szedem rendesen és nem kell, hogy kikapjak. :roll: :wink:
Vendég

Sziasztok,

Lona
+++++++++++

Éden,
Hajrá spontán, remélem minél hamarabb elmúlnak a mellékhatások!

Tobi,
+++++++ holnapi kezdéshez

Angel
+++++++ gonalhoz

Krisz
+++++++++
Vendég

Fanni,
gyönyörűek a kisfiúk :)
Lehet rólatok példát venni :wink:
kalkata

Amina,
az én háziorvosom is egy bunkó, nála is könyörögni kell mindenért, ami utána természetesen nem maradhat "4 szemközt".
Megértem az érzésedet, osztozom fájdalmadon.
kalkata

Sziasztok!

Fanni,
nagyon édesek a kis M-eseid! :P :P

Amina,
házidokid nem igazán van képben... :roll: Kaális doki nem utalhat be ekg-ra vagy belgyógyos vérvételre, mert magándoki!
Az én dokim úgy szokta, hogy ad egy papírt, "T.kolléga" kezdettel, és azon rajta van, mit kér, és ezt vihetem a házidokihoz, de ez nem beutaló, ezzel szakrendelőbe nem lehet menni, csak egy "levél".
Tüdőszűrés és torch nem kell a lombikhoz, vizelet sem. A többi kell, amiket felsoroltál! :wink: A belgy. vérvétel, ekg is csak az altatáshoz.

Bols,
ó, szinte egyszerre leszünk pocakosok (is)! :lol:

Lona,
drukk az embrikéidnek!

Sannah,
látom! :lol: És köszi!
Diétát és gyogyót pedig tessék tartani!!!

Bella,
++++++++++++++
angel37

Lona,
küldtük a sok-sok + energiát! Helyzet?
kalkata

Sannah,
sok erőt és kitartást a tabikhoz!!! Muszáj :(
kalkata

Nem tudom ti hogy vagytok ezzel, de ez az időjárás hervasztó. :?
Jöhetne már végre 1 kis napsütés, sok-sok energiával.
kalkata

Lányok,
nekem a házidokim saját maga megcsinálja az EKG-t és azt elfogadják a Kaáliban.

Egyébként az Istenhegyin csinálnak EKG-t, de ugyebár 5eFt, de ha minden kötél szakad ott is meg lehet csináltatni, sőt én most az altatásos vérvételt is ott csináltattam. Ugyanannyiba kerül, mint a Kaáliba és a Kaáliból is ide küldik át, de a Kaáliba csak kedden és pénteken csinálják ezt a vérvételt, az Istenhegyi magánklinikán pedig minden nap.
Vendég

Bella, és mi van veled, azt miért nem írod???

Fanni, én már szerelmes is vagyok a fiaidba! :lol:

babaimádó
Kép
babaimado

Bella,
millió drukk a randizóknak!!!!! +++++++++++++++++++++++

Angel, Bols
tüszőnövesztő+++++++++++++++++++++++++++++++++
nagyon drukkolok!!!!!!!

Sannah,
jobbulást!!!!

Lona,
embrikék osztódásához!!!!++++++++++++++++++++++

Fanni,
tündéri a két kicsi M&M :P
jobbulást Nektek!!!!!

Éden,
spontánhoz hajrá!!!!!!

Mindenkinek drukk mindenhez!!!!

KépKép
tobi

Fanni!
Olyan jól is viselkednek, amilyen szépek? Mert akkor kikaptad a főnyereményt! :wink:

Amina!
Hát ilyen egy hólyag dokit! :evil: Szerintem is keress egy másikat. Én házidokim még a transzferek utáni két hétre is kiír, bár nehéz rá okot találni., de mégis.
Zakinthoson voltunk, mindkettőnknek nagyon tetszett. Az emberek, a tájak, az ételek.... Jövőre ha tudunk elmegyünk még Görögországba. :) Nincs messze és ki lehet fogni olcsó utakat.

Sannah! Teljesen megértem, hogy nem tudtad tartani magad. Én még csak egy hete szedem a metet, csak én épp mostanság lefogytam 4-5 kilót és többet már nem is nagyon kéne, mert sovány leszek. Assse jó! :? Nm tudom mennyire tartsam ezt a diéta dolgot. Különben nekem nem mondta a doki ( vagy nem emlékszem :oops: ) hogy kéne diétázni.

Lona! Hajrá kis embriócskák!

Egyébkét ezt a biológiát annyira nem tudom felfogni. Első punkciómnál 10 ből 7 petesejt megtermékenyült, 5. napon lett négy blasztocita, amiből kettőt lefagyasztottak, kettőt kaptam. A második punkciónál 14ből tíz petesejt megtermékenyült, nagy volt az öröm. Aztán 5. nap megkaptam kettőt, a beülti napján a többi nyolc is szépen osztódott, aztán másnap amikor telefonáltam sikerült e fagyasztani, kiderült, hogy minde a 8 kis embriócska elhalt. :( Miért lehet ez? Egyik nap mindegyik tuti, másik nap mindegyik elmegy. :( Na, végül is a szomorú meg nem értésemen kívül igazából arra akartam kilukadni, hogy tényleg nem a mennyiság számít. !!! Szóval hajrá Lona!!!!

"Minden mosoly visszatér"

Kép
katerina

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?