hajj, de jó is annak, aki kap cuccot az ismerősöktől, rokonoktól!
nálunk a baráti körben Dani lesz az első baba, így mi nem kapunk semmit, de legalább lesz majd hova lepasszolni a cuccost
mi jól vagyunk, azt leszámítva, hogy tegnap lebénultam
baba elfekhetett valami ideget, mert nem tudtam ráállni a bal lábamra. de mostmár egész jó, csak akkor fáj, ha nevetek
viccet félretéve: hosszú útra nem indulnék, de ma már legalább a wc-re rá tudtam ülni különösebb fájdalom nélkül
de a szerdai szülésfelkészítőt ki nem hagynám! remélem lesz már valami jó élményem is az uzsokiban... már amennyire ez lehetséges egy kórházban
csütörtökön reggel meg mehetek a terheléses cukros vérvételre, kíváncsi vagyok milyen lesz az eredményem. fontos vizsgálat ez, mert ugyebár "problémás" anyukák és babák nem lehetnek az uzsokiban. bár ha annyira rossz lenne a helyzet, hogy inzulinoznom kéne, akkor biztos nem lennék ilyen üde és friss, úgyhogy biztosan minden rendben lesz
fő az optimizmus!
jaj, de sokat beszélek...
babakocsi: meglepődnétek, milyen sztorikat hallok ám ezügyben! mondjuk eleve egy 250-300 ezres "dizájn" babakocsi eleve nem lehet más, csakis a szülők feltűnési viszketegségének bizonyítéka... nyugodtan kövezzetek meg, ha nem értetek egyet
először is fontos azt kisakkozni, hogy mire is kell a kocsi, milyen terepen fogod majd használni. nálunk zuglóban sztem nincsenek olyan rossz útviszonyok, de azért így sem elhanyagolható, hogy jó nagyok legyenek a kerekek, meg hogy jó legyen a rugózása a kocsinak. illetve hogy bolygósíthatók legyenek. megmondom őszintén, én a kerekek számával még nem foglalkoztam, illetve nem hallottam se jót, se rosszat egyikről sem.
a kar magassága legyen állítható, hogy apának se kelljen lehajolnia érte (én férjem 2 méter, úgyhogy ez nálunk fontos szempont:D), meg neked is kényelmes legyen. illetve legyen átfordítható, hogy mindkét irányból tudd tolni a kocsit.
jaa, és persze a legfontosabb, hogy hány funkciósat akarsz. kell-e külön mélykocsi és sportkocsi, vagy megfelel-e a kombi. nekünk valszeg kombi lesz, de az még olyan messze van
a mélykocsinál pl az is fontos, hogy a háttámlája dönthető legyen vízszintesig. illetve hogy hány pontos a biztonsági öv.
nálunk nem olyan fontos, hogy esernyőre csukható legyen, de persze az sem mindegy.
mivel mi nem fogunk nagyon kocsikázni, az autós ülésekről nem sokat tudok, de vannak olyan hordozók, amiket rá lehet csatolni a kocsi vázára, de sztem lehet külön, csak hordozót is venni. ennek utána kellene nézni, egyet tudok, hogy ezeknek már elég komoly eu-s szabványuk van, amit érdemes vásárlás előtt ellenőrizni. szerintem egyébként mindenképpen praktikus, ha rá lehet pattintani a vázra, persze csak akkor, ha ez nem megy a minőség rovására.
na most lehet, hogy hülyeséget mondok, de sztem a mózes a mélykocsikhoz "jár", a lábzsák pedig akkor jó, ha már tud ülni a baba, és inkább a sportkocsikhoz kell. ezt tényleg nem tudom, de ha bemész egy bármilyen bolta, biztos meg tudják mondani!
na mostmár lelövöm magam...