Lányok!
Eddig keresgéltem, de nme találtam hasonló topicot, sõt azt sem, hogy hol kéne nyitni, ezért bátorkodtam itt.
Segítsünk egymásnak ötletekkel, ki mit fõz karácsonykor esetleg olyan menüket is, amit a kicsik (fõként egy év felett) is ehetnek.
Nálunk egyenlõre a következõ az elképzelés
- valami finom elõétel (sajttál, mellé ropogós keksz, kagyló)
Van a Tesco-van egy konzerv kagyló páclében 600 ft és 3 konzerv van egy csomagban, 1-2 bõven elég belõle.
- Krémleves valószínû valami gyümölcs (bár én nem de a fiúk szeretik)
- töltött pulykacomb. (csak az a baj, hogy tavaly mivel töltöttem, azt elfeledtem, de gomba, áztatott zsömle, egy kis máj, fõtt? tojás hagyma (a gomba alá)petrezselyem volt benne)
köretnek talán krumplipûrét/krokettet/burgonyafánkot gondoltam Aztán kéne még mellé valami borban párolt gyümölcs (a férjem szereti).
- na a desszert. Tiramisura gondoltam, vagy valami egyszerûre (pl almáspite, mert a törpe imádja)
- aztán bejgli persze, és csak diós a mákost a férjem nem szereti, de lehet hogy idén lesz, hátha jobban alszik a kölök tõle
- csinálok házilag baileyst, a névnapomra csináltam, elég ligt lett, (1,5 l baileys lett belõle, és 2,5 dl rum (most majd wiskey lesz) volt csak benne.
No, ez az ötletem elsõre. Hát nektek???
Ugye írtok?
Kata