Sziasztok!
Mint látjátok én sem vesztem el, csak elkapott a szalvéta őrület.
Annyira megtetszett, hogy éjjel nappal azt csinálnám. Sajna csak Dodó alvásideje alatt tudom, mert mellette aztán semmit nem lehet kreatívkodni.
Neki mindent meg kell vizsgálni, megnézni, megfogni. Szóval a netezés kárára szalvétáztam.
Különben mi jól vagyunk. Dodó néha még engem, 3. babás anyukát is meglep, annyit dumál. Mindent ismétel és már egész érthetően.
Van viszont két szó amit napok óta nem értünk és nem is bírunk rájönni mit jelent.
Ha valamit nem értek meg tőle elsőre és rákérdezek, hogy mi az, akkor mindig azt mondja, hogy OPÓ.
Visszakérdezek: milyen opó?
Válasz: DÉDA!
És mindkét szót annyira természetesen mondja, mint aki valamit tényleg meg akar magyarázni.
Ja és a lényeg végre tisztán, érhetően ANYA vagyok!
Pár napja már szavakat is összekapcsol, de ragozás nélkül.
Pl.: KOA KIFFI TEJCSI. Menjünk a Corába kifliért és tejcsiért.
DANCSI EL KOLA. Dancsi elment iskolába.
APA PÖO DODOZIK. Apa elment a Peugeot-val dolgozni.
Na van ám róla rossz hírem is.
Ma elmentünk neki cipőt és overált venni. Ne tudjátok meg milyen ordítás volt. Egyszerűen nem akarta felpróbálni a bakancsot. Ordított, potyogtak a marha nagy krokodilkönnyek, feszítette meg magát.
Próbált a pasi nagyobbat adni, hátha szorít neki és azért ordít, de nem. Egyfolytában csak azt mondogatta, hogy DODÓ CIPŐ. Szerintem azt hitte, hogy akkor az ő cipőjét nem kapja vissza.
Az overálnál szintén. Különrészest akartam venni neki, de gondoltam mégiscsak jó lenne rápróbálni. Újra jött az ordítás és a megfeszítem minden porcikám hátha akkor békén hagytok.
Az apja azt mondja rá üthetett a gyerek, mert ő olyan, hogy "jó lesz az, nem kell próbálni, fizessük és menjünk".
Hááát nem tudom. Itthon imád öltözködni, imád több pár cipőt a lábára húzni. Hogy ezt miért
csinálta...?
Sőt, már sajnálom, hogy ma du. nem fényképeztem le. Kivett két műa. tálkát a szekrényből, mindkettőbe beleállt egy-egy lábbal és úgy járkált, mintha a tál lenne a papucsa.
Aztán nincs már biztonságban a számítógép sem. Napközben gondol egyet és bekapcsolja, vagy ha éppen be van, de nincs ott senki akkor nyom egy resetet.
Apa azt mondja elkeríti egy kis kerítéssel a gép környékét.
Minden amin gomb vagy kapcsoló van és történik valami, azt ő kipróbálja.
Aztán valamelyik nap tüzijáték volt este. Már pizsiben volt, hát gyorsan becsavartam egy plédbe és úgy mentünk ki az erkélyre. Másnap játszik a szobában egyszercsak felpattan és mondja, hogy TAKAJÓ. Mondom minek a takaró? Válasz: BUMM-BUMM.
Zsuzsa!
Klassz, hogy minden ok a lábaddal. Akkor tessék szépen kímélni, szalvétázni, netezni, most egy kicsit rohangáljon apa Előd után.
Ja, utólag is boldog névnapot Elődnek ha most tartottátok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Milyen családi ünnepeitek vannak még? Nálunk csak egy van októberben. Én ma töltöttem a 20. évemet.
Vagyis szeretném ha még csak annyi lennék...
Panda!
Örülök, hogy jobban vagytok!
A fíúk sokkal később beszélnek állítólag. Két ismerősöm is van, 21 hónapos fiúkkal akik annyit
mondanak, hogy anya és adjál.
A távolléttel nálunk sincs gond ha apával van. Ha a suliba kell valamiért mennem Dancsival, vagy szülői van, akkor tök jól elvannak. A nagyiékkal is elvan, de utána nem tudom levakarni magamról.
Edit!
Látom Ti is betegek voltatok.
Az anyatej tényleg csodát művel néha. Dodó sem egy beteges típus, remélem így is marad attól, hogy már nem szopizik.
A leszokással tényleg igazad van. Most fölösleges lenne elkezdeni.
Nem hasonlítom Dodót hozzátok, hiszen ő szerencsére végialussza az éjszakát este 8-9-től reggel 7-8-ig, de ő kb. 2 hete alszik a kiságyban. Mindig a mi ágyunkban aludt el, utána raktam át a kiságyba. Sőt, nagyon sokáig le is volt szedve a kiságy oldala. Viszont annyira elkezdte rázogatni, hogy visszaraktuk, gondolván úgysem abban alszik el. Középről két rács kivehető, azt kivettük így ki tud bújni ha felébred. Na ez annyira megtetszett neki, hogy este már ő maga mászott be és ott aludt el. Azóta is.
Apropó, mennyi időre jöttök? Csak rokonlátogatás? Ezek szerint autóval utaztok?
Szerintem ha nem bírtok Rikivel álljatok meg útközben, hogy szaladgálhasson egy kicsit. Tudod mi gyakran járunk apával Pestre és ha Dodó már nagyon nyűgös, akkor megállunk és hagyjuk had szaladgáljon 10-20 percig. Na ilyenkor tényleg meg nem áll...
A tejcsi miatt nem irigyellek. Tudom Rikinek sem könnyű, de én még annyira emlékszem amikor
Dodónak már nem kellett. Olyan rossz érzés volt, annyira hiányzott a szopiztatás.
A fürdéshez pedig gratula, hogy újra a régi! Látod egy anya miket ki tud találni, hogy elterelje a figyelmét? Az már más kérdés, hogy az anyuka ezt élvezi-e.
Bringa!
Én az elinalást csak otthon gondoltam, mondjuk a szobából. Ha a nagyiék vigyáznak rá napközben valamiért, akkor hozzám van Dodó nőve, hogy csak kisurranni tudok mondjuk a konyhába vagy a WC-re.
Hannának pedig mond meg légyszi, hogy nagyon ügyi, hogy ki tudja mondani a Dodót!
Áfonya!
Hát még ha hallanád most...
Jó hosszú lettem, de hát így jár aki hanyagolja a topicját.
ÍGÉREM most már jövök gyakrabban.
Tudom, tudom gyenge ember aki még ígérni sem tud, de én tudom, hogy az ígéret szép szó...
Jó éjt! K.