Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni,hogy a met okozhat e cikluskimaradást?

köszönöm
sydney

BABSZIKA ŐSZINTE RÉSZVÉTEM!!!!! :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Babszika részvétem és puszi!

Sydney nem okozhat a met cikluskimaradást inkább rendezi csak idő kell hozzá!
Mikor kezdted a metet? Pco vagy csak IR? Ciklus hanyadik napján vagy máskor nem maradt ki?? Teszt?
Vendég

Lecso és Kincs!
De drágák vagytok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kép

babszika

Uramisten!
Most látom, h mekkorák már a babáitok!!! :shock:
Örexetek! :lol: :lol: :lol: :lol:

babszika

7kincs:

tavasz óta szedem,eddig 28-29 napos ciklusaim voltam erre most
augusztus 1-én volt meg utoljára a mensim. Tesztet már csináltam régebben, 35cn-on, azóta nem!
Vannak göcsök és "mindjárt megjön érzés"
sydney

7kincs: PCO :-(
sydney

Babszi: Őszinte részvétem!!!

Sydney: Újabb teszt? ;) Esetleg hőgörbe? Mikor volt péd? Hanyadik napon vagy?

Kép

Kép
bettica

Babszi: Tenyésztést nem csináltak?

Kép

Kép
bettica

Bettica: 50 cn vagyok :oops:
sydney

sydney egy teszt ismét! a hőgörbe tényleg jó mert ilyenkor lehetne tudni,hogy volt e pé és mikorra várhatóa mensi...ha a teszt nega akkor érdemes dokival beszélni és mensit meghozatni, aztán hőmérőzni és 50cn-nál nem tovább húzni egy ciklust ha nincs pé.
Vendég

7kincs: voltam már dokinál,de ő azt mondta,hogy várjuk meg ezt a hónapot (szeptember) várjunk! Most nem tudom mit csináljak!?
sydney

sydney: Ha jól sejtem, nem méricskéltél reggelente hőt. Én lehet, hogy előkapnám a helyedben a hőmérőt és pár napig mérném reggel, ha volt pé, akkor tartósan magasabb lesz a hőd, pl. 36,7-8 Ez már jelezné, hogy hamarosan tényleg piri lesz-e, illetve, hogy volt péd...

Kép

Kép
bettica

Ja, egyébként az én dokim sem az a fajta volt, aki meghozatná, ha 50 napja nem történt semmi. Pedig javasolni szokták... ez van, várd meg ezt a hónapot, aztán doki... ;)

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

50 nap nagyon soknak tűnik, igaz én beszélek akinek hasonló hosszú ciklus fog sikerülni... és piri még sehol...

Itt a hétvége nagyon örülök, jövő héten megint korán kelek :(

Üdv.:
Aisha

Üdv.
Aisha
aisha

sziasztok!

50 napot én is soknak tartok.

Sydney, csinálj újra tesztet, és lehet a doki tyúkszemére kell lépned ez ügyben...

Aisha, nálad azért most más a helyzet..... Ahhoz képest szerintem neked ez nagyon szép eredmény. A következő ciklusod szerintem jobb lesz :D

Ariaden, Ranita?
mókica

Sziasztok!

Remény!
Az IR diétához küldök neked mintaétrendet, ha megírod az e-mailedet priviben! (cukror mérsékelten fruktózzal, vagy steviával tudod helyettesíteni, isteni receptjeim vannak sütikre, mert én is nagyon édesszájú vok :oops: :lol: - ezeket holnap már olvashatod a blogomon - itt alul!)

Sajnos ritkán tudok jönni, sok a meló, de olvaslak Titeket!
Üdv: Till

tillidian

Bettica!
Muszáj megemlítenem, h Bencének milyen gyönyörű szája van!!!! Minden lány megirigyelné tőle, h ilyen szép formás!
És hihetetlenül édes-pofa! :D

Ja és egyébként milyen tenyésztésre gondolsz?? :?

babszika

Babszi: Köszi :D
Szóval a bacikat nem tenyésztették ki? Vagy rosszul emlékszem, hogy emiatt küzdötök a párod spermaképével? Ez esetben bocsesz, úgy tűnik akkor keverlek valakivel... :oops: Pedig igyekszem ám figyelni ;)

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

En most nagyon boldog vagyok, a parom tegnap este megkerte a kezem...
ariaden

Sziasztok!

Ariaden: gratula és mikor lesz az esküvő?

Babszika: ne haragudj, hogy nem is reagáltam neked, őszinte részvétem, és próbálj megnyugodni. mi van a tejes dologgal?

Sydney: na én csöndben vagyok most, mert ma reggel megérkezett piri. nem is tudom örüljek vagy sem...:) erre vártam már, így jövő héttől hajrá gyerek project :)

Tillidian: küldenél nekem jó kis recepteket :) írok püt a héten :)

Üdv.
Aisha

Üdv.
Aisha
aisha

Bettica!
Páromnak egy baciból van túlszaporulata :?
Már 4x nézték, mindig az van a spermájában. 2 féle antibiotikum.... hiába.
Most egy andrológusnál próbálunk segítséget keresni.

Aisha!
Én tiszta hülye vagyok..... de milyen tej? :oops:
Hajrá új ciklus!!!!!!!!

babszika

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy kontroll vérvétel előtt mennyivel kell abbahagyni a met szedését,mert gondolom abba kell hagyni? Illetve ha ch diétán vagyok akkor előtte való napokban ugyanannyi ch-t kell bevinnem?

Kép
kata05

Kata!
Nem kell abbahagyni, az estit még beveheted, a reggelit ne a vérvétel előtt.

Kép
Kép
zazzy

Kata: A vérvétel reggelén nem veszed be a metet, aztán a terhelés után pótlod... ;) CH pedig maradjon annyi, amennyit szoktál, akkor ad valós képet a terhelés, hogy milyen az eredmény ilyen életmód mellett. Drukk!

Babszika: Na akkor jól emlékeztem. Tehát azokat a bacikat nem tenyésztették ki? Szoktak ilyet csinálni és meg is nézik, hogy milyen antibio hatásos. Tudod, mint pl egy torokgyuszinál, amikor nem hat a bogyesz, akkor vesznek mintát tenyésztésre, megnézik, hogy milyen baci és hogy milyen bogyó használ ellene... Remélem az andrológusnál nagyobb szerencsétek lesz ;)

Ariaden: GRATULÁLOK!!!!

Aisha: Hajrá! Drukkolok nagyon :D

Kép

Kép
bettica

Ariaden, gratulálok!!! :D

Aisha, neked pedig a spontán ciklushoz! Hajrá új ciklus!!!!!!!!!!!!

Babszika, azt hiszem Aisha a mézes tejre gondolt......
:lol: :wink:
mókica

Csajok!
megmutizom a hőgörbém, ilyen a cikluson:
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/1 ... 55200_.png
mókica

Sziasztok!

Tanácsotokra mértem péntektől a hőmet (reggel 6) 36,5 36,5 36,6 36,5 volt a négy nap alatt! :roll:
mensi még sehol!!!!!!!
sydney

Hú Mókica, ez nagyon ígéretes ;)

Sydney, hát akkor nagyon úgy tűnik, hogy péd még nem is volt, így mensi sem valószínű, hogy lesz mostanában. Bár azért ez csak 4 nap mérése, de ebből ennyi már látszik :( Sztem jegyezd továbbra is és majd mutasd meg a dokinak, hátha belátja, hogy nincs értelme tovább húzni ezt a ciklust... Mennyi metet szedsz tavasz óta? IR-t nem néztek?

Kép

Kép
bettica

Bettica:

Lehet,hogy még csak most lesz majd pé??????????

Met 2*850 mg,emelni nem tudom,mert rosszul vagyok akkor!
sydney

Mókica jól alakul a görbéd :wink:

Sydney úgy tűnik eddig nem volt pé-d, lehet hogy nem lesz de lehet hogy igen 50cn-i péből is láttunk már babát itt a topikon...de ha méred a hőd és sokáig nem ugrik föl sztem ne várj a spontán mensire! Beszélj dokival.
Vendég

7kincs:

úgy van megbeszélve a dokival,hogy jövő hónap elején kell visszamennem,ha nincs mensi! Tavaly is volt ilyen,de akkor 61 napra megjött :oops: :roll:
sydney

ja és persze akkor nem szedtem a metet!
sydney

Sydney, nem volt péd, tehát 2 héten belül 95%, hogy nem lesz mensid...
Fogadj meg egy tanácsot: A gyógyszerből annyit szedj, amennyit még tudsz, nem vagy rosszul tőle. Meg kell szoknia a szervezetednek (ez lehet 1 hét, de akár 1 hónap is), csak utána szabad emelni. Tehát, ha rosszul vagy a 2x1től, akkor egyenlőre csökkentsd le az adagot egy picit, pl. 2x félre és ha már nincs semmilyen mellékhatása, akkor el tudod kezdeni emelni... Nem kell szenvedni a bogyesz miatt ;) Asszem Rejo volt, aki napi 1-2x250-et tudott csak szedni jó ideig, mert annyira nem bírta, sokáig nem is emelt.

Kép

Kép
bettica

Bettica: Köszönöm a jótanácsot! Megfogadom mindenképp!
Ha nincs pé,mi okozza a mensi kimaradást?
Lehet még közben azért pé? :oops:
sydney

sziasztok!
én 28 éves vagyok van már egy 10 éves kislányom 6 éve probálkozunk a 2.csemetével kissebb nagyobb lelkesedésell
augusztusban volt a lányom szülinapja és egy kisöcsit kért :cry: nem igaz hogy nem sikerül még egy babát szülnöm :x akkor már nagyon ráfeküdtem elötte is jártam orvosoknál azt mondták szervileg nincs bajom nem volt vetélésem stb
aztán egy forumot olvasgattam és ott akadtam rá erre a pco szindromára tünetek detto én és még frissibe bejelentkeztem a forumos dokihoz.
multhéten mentünk elötte 3 honapig nem jött meg most persze megjött pont a konzultációra levették a 3.napi vért és meg is vizsgált hüvelyi ultrahangal .ugy néz ki mind a 2 petefészkem cisztás az eggyik 53/34cm a másik 38/28cm es szörösödés hizás stb fennál holnap megyek petevezeték átfuvásra a fizetősre :? nagyon félek :cry:
ahogy a diétát néztem én már 2 honapja nyomom de most pont ugy látom az ellenkező mondszerrel kell mint ahogy én csináltam
teljesen meg vagyok zavarodva minden segitséget hálásan köszönök :oops:
beatrix1980

még diétával kapcsolatos segitségeket is kérek szépen köszönöm
beatrix1980

Zazzy, Bettica, köszönöm a válaszaitokat!

Beatrix, nem túl nagy cisztának ez a két érték? Vagy az a pfészked méretei? Átfújástól sztem en félj, én semmit nem éreztem, előtte fél órákl egyél be fájdalomcsillapítót és nem fogsz érezni semmit! Én is így kaptam ezt a jó tanácsot, és nagyon bevált!

Kép
kata05

ezek a fészkeim :oops:
beatrix1980

Sydney: Ha mondjuk mértél volna ebben a ciklusban hőt, akkor abból lehetne látni, hogy egyáltalán próbálkozott-e a szervezeted pét csinálni vagy sem. Ezek a hormonos dolgok nagyon összetettek, hogy mi okozza a mensi kimaradását, konkrétan melyik, talán egy doki meg tudja mondani... Mikoriak a hormon eredményeid? Nem lehet, hogy érdemes lenne újakat kérni? Nődokihoz jársz és ő írta a metet fel vagy voltál endokrinológusnál is? Utóbbihoz lenne jó elmenni, írna ki neked pár vizsgálatot... Persze most már mindenképpen menj el a nőgyógyászhoz, lássuk ő mit mond, ad-e neked mensi meghozatalra gyógyszert.

Beatrix: Ha PCOS, akkor menj el egy endokrinológushoz (Esetleg ott mondták vagy nőgyász mondta ki a diagnózist?), aki kér hormonvizsgálatot...

Jövök még, csak Bencém felébredt...

Kép

Kép
bettica

Hű, mennyi helyesírási hibám van, rossz a billentyűzet, bocsánat!

Sydney, sajna sztem sem volt pé-d. :cry:

Beatrix, és ez normális méret?

Kép
kata05

endroizénél voltam és ő mondta hogy ez a legvaloszinübb de még megvárjuk a többi eredményekete
egyépként egy hónapja még azt sem tudtam hogy van ilyen betegség ugyhogy nekem nagyon sok minden latin amit irtok :oops:
beatrix1980

Beatrix: Belerázódsz majd, ne aggódj. Esetleg olvastad már a pco-szindroma.hu oldalt? Rengeteg infó van ott is ;) Hormon eredmények értékhatárai, történetek (kinek, hogyan sikerült a baba...)
Diétához nem tudok mit hozzászólni, mert én nem diétáztam (teljesen jók voltak az inzulin eredményeim), de a lényeg a CH-ban van. 1-2 topikkal feljebb vannak receptek, kukkants be, hátha találsz valami számodra is finomat ;)

Kép

Kép
bettica

Ja és kérdezz bátran, ha vmit nem értesz ;)

Kép

Kép
bettica

köszönöm :D válaszodat olvastam már sok forumot és a témában oldalakat többekközöött azt is amelyiket írtad szeintem már ettöl a sok infotol vagyok bezazulva :shock:
ás mi az a CH :?
beatrix1980

Beatrix: Majd helyre rázódnak benned az infók ;) Kell neki egy kis idő, mire az emberben leülepszik az egész és elkezdi érteni, hogy mi miért történik, mit szabad és mit nem...

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Mókica, köszi a hiányolást, nem voltunk itthon 4 napig, mindjárt visszaolvasok.
Ez a görbe nagyon biztató, egyre jobb lesz :D . Jó érzésem van veled kapcsolatban :D .

Babszika!
Őszinte részvétem :cry:

Ariaden!
Gratulálok :D :D :D !
Esküvő is lesz a közeljövőbe?

Aisha!
Az nagyon jó, ha spontán megjött :) . Lehet, hogy most hipp- hopp terhes is leszel megint, azt mondják a szervezet emlékszik.

Sydney!
Üdv itt. Az 50 nap az már nagyon sok, nekem a dokim max. 40 napot szokott várni, aztán meghozatja. A mért értékekből nézve szinte biztos, hogy nem volt pé, ahogy a lányok is mondták, én nem látnám értelmét, hogy tovább várjak.

Beatrix!
Neked is üdv. Nekem sem kell diétáznom, mert jók voltak az inzulinértékeim, mint Betticának, de a lényeg .
A ch az a szénhidrát. A lényeg a napi 5*-i evés és meg kell nézni, mit eszel. Kenyeret(fehér), tejet, burgonyát, rizst, üdítőket, csokit, sütit felejtsd el, sok hús, hal, zöldség, gyümölcs (az sem mindegy mi).
Én ezt az oldalt nagyon szeretem, itt sok ételnek le van írva a ch tartalma: www.kcal.hu.
ranita1979

Ja, velem nincs semmi különös. Olyan hülye idő van, mindjárt szétmegy a fejem.
Olyan 20. nap körül járhatok, azt sem tudom lehetett e pé, megintcsak nem hőmérőzök, a metet azért szedem, még mindig 1* 500. De magamtól nem is merem emelni. Meg beszereztem a barátcserjét, hátha attól ez a mensi előtti barnázás elmúlik.
Kellene mennem dokihoz, de azt hiszem halasztom jövő hétre, vagy nemtom. Azért jó lenne egy uh, hogy hogy állnak azok a petefészkek.

Bettica!
Mivel neked sem volt IR-ed, mennyi idő után jött Bence, hogy elkezdted szedni a metet? Bár azt hiszem te többet szedtél, mint én.
ranita1979

Ranita: Én 3x850-et szedtem és a 4 hónapban jött a fiúcska. Asszem ha nem fogan meg, akkor lett volna a 3. metes mensim...

Beatrix: Bocsi, CH=szénhidrát... Ranita tök szépen leírta neked a lényeget ;)

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!
Köszi a hő dicséretet. Az az igazság, hogy hétvégén később kelek. Ma csupán 36,7 volt. De már így is tuti hogy pém volt. Mert nekem az alap hő olyan 36,5-36,6.

Ranita, milyen megérzésed van velem? Ha az amire gondolok, akkor az nagyon szép lenne...... :D

Beatrix, én is azt mondom, mint a lányok. Fontos a szénhidrát mennyisége. Nem mindegy mit eszel és mikor. Próbálj barna kenyeret enni, durum tésztát, barna rizst. Sok zöldség, gyümölcs. Nekem bejött a kefír, a joghurt. És mai ebédem: sárgarépa főzelék gombás fasírttal. Nem is volt rossz. Sőt majdnem nem bírtam vele. Most már kéne ennem valamit!

Sydney, cickafarkfű teát nem próbáltad még? Nagyon sokat segít ciklus rendezésben. :wink: Én nem tudom volt e péd, mert van olyan emberke akinek az alaphője 36,5-36,6. De van olyan is akinek ez már magasnak számít...

üdv.
mókica

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?