Új privát üzeneted érkezett!

nagyon úgy tűnik, hogy mégsem vaklárma volt, Márti a kórházból már kettőben jön haza :D
nagyon izgi :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Köszönöm lányok a védőnős véleményeket.

Iricc
Nem ismerem aaz általad említett Ikeás antilopot. Leírnád milyen az?

Apa nemsokára lezárja a szavazást, nehogy valaki résen legyen és utólag szavazzon. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Lányok, jók a megérzések....
Most kaptam egy sms-t Mártitól: "Bent vagyunk bő 1ujjnyival! Jöhetnek a drukkok, kicsit jobban pörög a pici szíve a kelleténél! Egyben már nem megyünk ki innen!"

Hajrá Márti!

Kép
Kép
kincsesi

jajj de jó!!! :D

dytke

Kincsesi

Druukolunk Mártinak nagyon! Azt hiszem ma sokan izgulunk. :lol:

Kép
Kép
susytunder

Most nézem, hogy apa már le is zárta a szavazást. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Hú, Márti ez már nagyon izgi. Drukkolok ezerrel, csak ügyesen!

Ma voltam nst-n, tegnap pedig kaptam vérnyomásomra gyógyszert. Remélem hat, eddig csak a mellékhatást érzékelem (fájt a fejem), illetve a diasztolés érték ment lejjebb. Az nst előtt végül is be kellett jelentkezni az U szinten, de simán sorra kerültem. Doki szerint minden rendben, laborom is egész jó, levette a kenetet is. Kedden megyek újra.

Bettyna: írnál a tegnapi előadásról, priviben is jó. Örülök, hogy otthon minden ok. Nálunk is vannak rossz napok, főleg, hogy férjem egy tipikus skorpió, aki nehezen beszél.

Panndi: boldog szülinapot Zsófinak!!!

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Márti,
Nagyon szorítunk!!!! Hű de izgi, remélem szépen, egészségesen, természetes úton fog megszületni a kislányod!
Vendég

Márti, gondolunk rád!!! jaj, mindjárt sírok...

kincsesi: Róza most 2 hónapos és 4060 gr - 2770-nel jöttünk haza. Utolsó két hétben ő is csak kb heti 80-90 gr-t hízott. Ez engem is kicsit rosszul érintett, de összeszedtem magam, hogy nem aggódom: itt a fórumon is volt már ilyenről szó, az átlag úgy olvastam, heti 100-200 gr (gondolom az anyatejes babáknál). Plusz, látta a gyerekorvos a héten, amikor az oltást kapta, és azt mondta, testileg, szellemileg szépen fejlődik - most ezzel bíztatom magam. Gondolom, nálatok is ez a helyzet, és akkor nem kell aggódnod Adél miatt. És, ezt már korábban akartam írni, mert kérdezted miért hőmérőztem Rózát: hétfőn voltunk kinn hidegben-szélben, és este kicsit melegnek éreztem, plusz másnap oltás, és gondoltam jobb elméletben felkészülni :) Szerencsére nem volt gond.

Kép
Kép
szalamandra

mártinak drukkjaim! :)

KépKép Kép
mzsperx

Lehetetlen időben végigolvasnom Benneteket :) Hétfőn-kedden nem olvastam, most hoztam be a lemaradást! :)

Engem is elért a nátha/meghűlés. Az a kérdésem, hogy ha nincs lázam, csak fáj a torkom és náthás vagyok, akkor nem feltétlenül kell semmit szednem, ugye? A babának nem ártok ezzel? Úgy gondoltam, hogy tea+méz+citrom+pihenés majd megoldja a héten a dolgot. Vagy homeos bogyókkal gyorsabb? Még soha nem szedtem, semmi tapasztalatom nincs benne, de érdekel, hála Nektek! :) Mit javasoltok?

Sz.bettyna, Mzsperx
Tegnap én is voltam az előadáson (első sor, levegőztetős kérdés) és szülőszoba látogatáson. Priviben megbeszélhetnénk, mi a volt a véleményetek...engem nem dobott fel a doki, nagyon negativ volt.

Kitrákotty
Nekem is Harsányi a dokim Márti javaslatára és nagyon elégedett vagyok vele.

Nikuc
Köszi, magnéziumot szedek napi 2-t, mióta kinyilt a méhszáj (30. hét elején), de aznap semmi nem segitett. Szerencsére azóta nincs ilyen problémám.

Márti,
szoritunk!!!!
Gabesz

Kép
ugabesz

gabesz, annyira rossz az arcmemóriám :)
én sokat kérdeztem (pl sárgaság, cukor)
nem kell priviben megbeszélni, szerintem mindenkit érint, hogy mi volt az előadáson...
szerintem is elég negatív, és elég konzervatív volt a doki. mondjuk mondott jókat is, amit hitelesen adott elő. de pl a szoptatáshoz való hozzáállása, khmmm, hát kissé sem korszerű. és akik máshonnan nem szereznek infót, lelkesen jegyzeteltek. nekik lehetnek nehézségeik...
meg az a folyamatos baszogatós stílusa... amikor megkérdeztem, mi a protokoll, terhességi cukor esetén, közölte, hogy elég nagy baj, ha nincs belőve a cukor. ok, és? :) jó, de a bébivel mit csinálnak? hát, hogy mérik neki ekkor meg akkor. és mintha azt mondtam volna, hogy de ne mérjék, elkezdte mondani, hogy ez a gyerek érdeke. sokszor már inkább kérdezni sem volt kedvem, mert úgysem válaszolt normálisan. belegondoltam, hogy ott vagyok a kh-ban, valami gáz van, és ilyen stílusban felelgetnek, hát ki leszek akadva.

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket! Hihetetlen, hogy már egy éves... a névnapját amúgy májusban ünnepeljük, hogy ne legyen ennyire közel a kettő egymáshoz :wink:

Nem nagyon tudtam visszaolvasni, de Márti, még a végén tényleg bejön, és pont egy év lesz a lányaink között :lol: Nagyon drukkolok, mindjárt sírok, tombolnak a hormonjaim :oops:
Vendég

boldog szülinapot zsófinak!

KépKép Kép
mzsperx

Köszi szépen :)
Vendég

Mszperx,

akkor Te voltál a szemüveges, rövid, vöröses hajú (bocs, ha a hajszin nem tökéletes :oops: ) Tényleg, hát montad, hogy Neked 2 gyerekért kell menni az oviba! Összeállt a kép! :wink:
Jó, legközelebb egyeztethetünk, mi teljesen egyidősek vagyunk, úgy látom :)
Hát igen, a kérdésekre a doki támadóan reagált. Pl. szegény valaki megkérdezte, hogy mikortól javasolja a baba látogatását, erre kiakadt, hogy miért szüli a gyereket, azért hogy mutogassa....hát nem szivesen kérdeztem én sem ezek után.

Jut eszembe, szoptatás: anyósom mondta, hogy anno nekik minden szoptatás előtt fertőtleniteni kellett a mellbimbót. A doki is emlegette a borvizet. Ezekről én még sehol nem hallottam, olvastam, mi a jelenlegi gyakorlat?

Kép
ugabesz

Lányok,

35.héttől málnatea és milyen homeos bogyót javasolnak?
Ezt a gát lazitására?

Kép
ugabesz

Gabesz
Méh izomzat lazítására. Én úgy tudom 36. héttől.

Panndi
Hogy te hogy beletrafáltál a mai napba. Már megnézem milyen névre szavaztál, az is biztos bejön. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Panndi,
Zsófinak:
Kép

Ugabesz,
Betöltött 36. héttől szabad(teát is):
Caulophyllum 5CH
Elősegítheti a méhnyak „megérését”, azaz felpuhulását.
Adagolás: 2x5 golyócska

Gát lazítására, mi masszirozást csináltunk, olajjal.
Vendég

halihó :lol:

Végre a nap végére, jó hírt is kapok :lol:
Márti, ügyes légy! Szép szülést Nektek! :lol: :wink:
Kicsit összeszorult a torkom.......asszem , jövök még :lol:

Elaludtam Zétivel. Alig aludt ma! És alig evett valamit. :(

Na, igen, iricc, te is két ovissal, tudod milyen ha lebetegszenek.:shock:
Dávidnak nincs láza, így pörög ezerrel, nem tudom már mivel megfenyegetni, hogy pihenjen egy kicsit. Így is ma egész nap a minimax ment. :lol:
Vendég

Susy,
koszonom a valaszt, bar mar jopar napja volt, lehet, hogy nem is emlekszel, de most jottem azota eloszor.

Vegigolvastam, hogy mi volt azota, en is izgulok Marti miatt, bar nem ismerem, de ugye hamarosan nekem is at kell esnem mindezen... :)

Lanyok, szerintem most az influenzas idoszak miatt nem is celszeru latogatokat fogadni a nagyon szuk csaladi koron kivul, nehogy valami baja legyen a picinek.

Ti voltatok tobbszor is a tajekoztaton a korhazban? Mert mikor en voltam, nekem pozitiv elmeny volt, es most fontolgatom, hogy ujra elmennek igy szules elott, felfrissiteni a dolgokat (12 hetesen voltam, most a 36-ikban vagyok.
sz.veronika

6kor írt smst, hogy 1 óra múlva ígérik a babát... De még azóta semmi! Lehet, hogy már megvan, csak élvezik a babázást! :)
Azért nem semmi, hogy kb 2 nyomás között tájékoztat minket! :)
Jelentkezek még ma, ha kapok valami hírt!

Kép
Kép
kincsesi

panndi
Nagyon Boldog 1. Szülinapot Zsófinak!

Kép
Vendég

Pandácska,

ha már úgyis nyitott a méhszájam, akkor is igyam a teát 36. hét után + a bogyókat?

Köszi!
Gabesz

Kép
ugabesz

Zétinek sok-sok gyógypuszit küldünk!

Mindenkinek jobbulást, aki még beteg! Vigyázzatok magatokra! Nálunk szerencsére ma bekapcsolták a fűtést, pedig pont ma fontolgattuk, hogy újra elmegyünk a szülőkhöz egy időre, hogy átvészeljük ezt a hideget, náluk van fűtés. Szegények már annyira készültek, de így maradunk.

Panndi
- Zsófit Isten éltesse! Repül az idő! Kaphatunk a szülinaposról majd egy fotót?

Márti -
sokszor jutsz eszembe, remélem már babázol! Ha nem, akkor gyors szülést!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Nincs még hír??? :(

Megyünk aludni. Mindenkinek jó éjt!
Márti már bábazik :lol: :wink:
Vendég

Köszi Manka, átadom :wink:
Most valamivel jobban van, hogy aludt egy keveset.
Kiszívtam a nózit és már alszik is. Kapott egy viburkolt is. :wink:
puszi
Vendég

Ugabesz,
Én akkor is innám/szedném, de csak szigorúan a betöltött 37. héttől. Akkor már nem koraszülött, és ez fontos. Nyitott méhszájjal is lehet túlhordani, meg lehet úgy is nehéz, lassú szülés, szóval biztos használnám ezeket. Ez én vagyok, saját vélemény. Mennyire vagy nyitva amúgy?

Márti már biztos babázik :lol: :lol:
Vendég

Még valami, ha már a képeknél tartunk.

Én Adélról szeretnék már képet látni és a szép nővéréről, Janáról. :lol:
Vendég

Lassan tőbe rágom a körmömet. :lol: Szerintem már biztos öleli Márti a babáját, csak még mi nem tudjuk.

Kriszta
Gyógyulást kívánok én is Zétinek, és mindenkinek aki betegeskedik.

Ma délután kiköltöztettük Kristófot a hálónkból, ez lesz az első éjszaka, nagyon izgulok. Fura, hogy nincs ott a kiságya az ágyunk mellett.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!
Olvastam mindent, de annyira féltékeny a gyerek a számítógépre, hogy nem tudok írni.
Panndi, Zsófinak boldog szülinapot! Gondolom, te sütötted a tortát. Milyen volt? Nekem még van időm, de már néha ezen gondolkozom, dobost mégsem kaphat...
Márti, szerintem te már babázol, lemaradtam a konkrét drukk-időszakról, de azért én is gondoltam rád napközben meg délután is! :wink:
Zéti sérója tényleg nagyon ott van, és örülök, hogy csak egy kis tornára van szüksége, semmi komoly.
Iroko, neked gratula a melóhoz! Bernushoz is, negyon helyes nagylány! :-)
A többi kis és nagy betegnek jobbulást!
Betty, az én férjem szinte mindig ilyen, baba ide vagy oda, szóval örülj, hogy nálatok elmúlik! :lol:
Dytke, örülök, hogy bejött a másik kötés! Szerintem így sokkal kényelmesebb hordozni a babát, és szerintem nemsokára eljön az idő, amikor Ambi már a kendőben is szívesen nézelődik majd, ahhoz meg így a jó.
Hát, ha valami még volt, akkor bocsi, késő van, és tegnap éjjel Samu rendezett nekünk egy kis bulit, szóval nem voltam ma a topon...
danann

Susy,
Drukkolok, hogy jó legyen, az első külön töltött éjszakátok :wink:
Vendég

még mindig semmi.... miért? úgy izgulok...
gáz rákérdezni smsben, hogy minden ok-e?

Kép
Kép
kincsesi

kincsesi: én is izgulok, de szerintem ne írj neki(k), picit még bírjuk ki... remélem azért nem jelentkeznek, mert pici lányukban gyönyörködnek :D

danann: majd hétvégére csinálok neki túrát, joghurtos túrótorta lesz, ezeket külön szereti, remélem egyben is :) Nincs benne tej, nincs benne tojás, van benne gyümölcs, viszonylabg egészséges :)
Vendég

Na jó, én is izgulok :roll:
Vendég

Mártitól: Ma este 21:22-kor megérkezett közénk Boross Kamilla Eszter 3580g-al, 51 cm-el! Gyönyörű kislányunk van!

Juhéj! Végre! Már mióta vártuk ezt a hírt! :) Mindenki nevében gratuláltam.

Na, ki találta el a nevet? ;)

Jó éjt mindenkinek, aki kivárta... :)

Kép
Kép
kincsesi

Márti!
Nagy-nagy gratula a picilányhoz, Kamillához!!! Remélem minden rendben ment és minél előbb jelentkezel miután hazaértetek!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Iroko!
Gratulálok az álláshoz! Ügyes vagy!!!

Jkriszta!
Orrszívás: nekem tegnap azt mondta a gyerekorvos, hogy minden étkezés előtt, elalvás előtt és után, illetve ha napközben hallom, hogy van váladék az orrában nyugodtan szívjam.
Oscillot adhatod neki.

Panndi!
Boldog szülinapot Zsófinak. Tényleg 1 év van a babáitok között. :)

Ugabesz!
Nézd meg ezt az oldalt: http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... ory_id=194

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

MÁRTI-Óriási Gratuláció!!!!!! :D :D :D :D :D

Köszönöm a sok kedves bókot Bernus nevében is. :D
Panndi- Sok boldogságot a nagylánynak! :D
Betty-Örülök, hogy minden rendben van! Nagyon helyes a férjed, ez a meglepi szekrény isteni ötlet! :D

A betegeknek gyógypuszi!! :D

Ági

Kép
iroko

gabesz, hú, nem is néztem, tényleg, pár nap van csak köztünk. küldök telszámot priviben, egyeztessünk, lehet bulizunk majd a gyerekágyon is :)
a mellet nem kell fertőtleníteni szoptatás előtt. vannak valami mirigyek, amik ezt csinálják.
homeós cuccok: http://babainfo.freeblog.hu/categories/Homeopatia/
ha nyitott a méhszájad, én nem innám a teát, meg nem szedném a homeóst, mert be is indíthatja a szülést. vagyis, jó, ha betöltötted a 38-at, akkor miért ne :D de addig...
én most megkérdeztem a homeós dokimtól, hogy mit gondol ezekről (ha megnézitek a linket, különböző potenciálokban mondják ezeket a szereket), és ő azt mondta, hogy csak a szülés alatt alkalmazzuk, ne szóljunk bele a természet rendjébe. ill. nekem ajánlotta, hogy ha fenyegetnek az indítással (cukor miatt), akkor kezdjem el a 39. héten, hátha kibújik hamarabb dorka. hát nemtom. noéminél szedtem én a vetöltött 37-től, osztán 40+1-re született. mondjuk én a magas potenciájút szedtem, nem az ötöst.

veronika: több téma van a kh-ban. melyiken voltál, ami jó volt? :) én megpróbálok mindre elmenni, most már nagyon ráérek...

danann: nekem van egy egyéves barát tortareceptem valahol, ha érdekel, előkeresem.

mártiéknak gratulálok! a nevet ugyan nem találtam el, de nagyon szépet választottak! a kamilla nálam is nagy kedvenc! :)

KépKép Kép
mzsperx

Márti, gratulálolok :lol: Jó dolog szeptember 18-án szülni :wink:

Köszönjük a köszöntéseket mégegyszer :)
Vendég

Márti,
Hatalmas gratula, jó egészséget kívánok nektek :D Rosszul tippeltem :? :lol:
Vendég

Sziasztok!
Mártinak mégegyszer nagy gratula!!!
Mielőtt még Susyék elkészítették volna a szavazólapot, 3 vagy 4 névre tippeltem és abban benne volt a Kamilla. :) A szavazásnál azonban mégsem mellette döntöttem. :( Nem is emlékszem, hogy valaki Kamilla nevet jelölt volna. Susy???

Lányok!
Kérdés: Míra mostanában a feje alatt lévő pelust rendszeresen az arcába gyűri úgy tud elaludni. Sokszor a másik szobából hallom ahogy kapkodja a levegőt mert teljesen a fejére húzza. Próbáltam összehajtani úgy, hogy ne tudja ezt tenni, de nem sikerült egyedül elaludnia. Van valami ötletetek, hogy mit tegyek? Nem szeretném ha megfulladna és azt sem, hogy kézben kelljen altani. Tegnap emiatt végül a mei tai-ban tudott csak elaludni kb. 1 perc alatt előtte 1 órája kínlódtunk az elalvással.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Iroko!
Bernus nagyon szép kislány! Veszélyesek a szemei. :)

Kép Kép
rozsaag

Márti gratulálunk, sok boldogságot kívánunk Nektek! :D :lol: :lol: :lol:

A nevet mi sem találtuk el, de nagyon jó választás :lol:

Tényleg nem emlékszik valaki, hogy a Kamillára ki/kik tippelt(ek)?

Lányok makacs koszmóra tud valaki valami biztos tippet ajánlani? A gyógyszertári napraforgó olaj nem jött be, Lilla új beceneve a "szotyifejű" lett, de semmi haszna. :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

rózsaág: ne tegyél a feje alá pelust :)
ha nagyon bukós, akkor fogj egy kifogót, az elég nagy, ohgy a matrac alá begyűrd.

KépKép Kép
mzsperx

Jó Reggelt!

Nagy Gratula Mártiéknak!
Szép nevet választottatok! :wink:
Sok boldogságot és egészséget Kívánunk Nekik!

Kép
Vendég

Hatalmas gratula Mártiéknak!!!

Én már este láttam a jó hírt, csak az igazgató úrtól nem tudtam reagálni. Hát én sem jól tippeltem, Viktória volt a tippem. A Kamillát nem gondoltam volna, de szép név nagyon.

Rozsaag
Kristóf is úgy alszik nagyon pici kora óta. Eleinte megvártam, amíg elalszik aztán elvettem tőle, most viszont már mindíg nála van. Nálunk a keresztlányom is így alszik, pedig már ő 9 éves, de ő egy egész kupacot visz magával aludni, anélkül képtelen. Alig bírja ölelni annyi van, de nem ad egyet sem belőle. :)

Pandácska
Nem nagyon jött be az alvás így. Rengeteget felvolt,tiszta kómás voltam éjjel. De nem tudom valójában mi az oka. Nem vagyok benne biztos, hogy azért nem aludt jól, mert másik szobába került. Mióta beteg volt, nagyon rosszul alszik éjjel. :?

Kép
Kép
susytunder

Ja! Majd apának megmondom hozza vissza az oldalt, hogy lássuk ki találta el, mert végülis a Kamila névre jópáran szavaztak. Közülünk is van valaki, de nem emlékszem. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Ildi: nekünk a Babe koszmó elleni samponja bejött, egy hajmosás után tökéketes lett :)
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?